|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-09 o 17:48 |
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Niv gdybym wiedziała, że dziecko będzie chore to bym usunęła. W innym przypadku może bym wzięła część etatu za psie pieniądze, błagała rodziców o pomoc, ale na pewno pracowała. Nie mam na tyle silnej psychiki by zamykać się w domu.
|
#1713 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Prawdą jednak jest, że podobne " życie "np problemy, o których wspomniałaś łączą. Np ciężko było by mieszkać z osobą, która prowadzi imprezowe życie, wraca do domu o 4 nad ranem, gdy my z kolei marzymy o spokojnym uporządkowanym życiu. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-09 o 17:59 |
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam osobę, która do pracy iść nie może, bo nie miałaby kto się zająć dzieckiem/ bardzo poważnie chorym/. Oczywiście to też zależy od samej choroby, ale w niektórych przypadkach zwyczajnie nie można pogodzić opieki nad dzieckiem z pracą. Mnie w ogóle dzieci nie interesują, jak sobie pomyślę o opiece nad chorym dzieckiem to ogarnia mnie przerażanie. Podziwiam osoby, które potrafią się poświęcić całkowicei dla drugiej osoby i pozostać zadowolonymi i optymistycznie nastawionymi do innych ludźmi.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-09 o 18:04 |
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
(wyjazd jest kosztowny, ale lepiej to niż ciężkie życie).Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- A wracając do tematu wątku. Studia mgr pomagają w ogóle w znalezieniu pracy? Nie mówię oczywiście o studiach typowo technicznych np. elektronika, robotyka i budowa maszyn czy też innych jak medycyna itp. Moim zdaniem nie pomagają. Jednak chciałabym znać inne opinie.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-11-09 o 18:14 |
||
|
|
|
#1716 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są sprawy, w których wszystko mi jedno, a są też takie, gdzie nie ustąpię i nie zmienię zdania. Zamknięcie w 4 ścianach to opcja nr 2. Nie i koniec. Cytat:
Raczej moi znajomi studenci zajmują się dorabianiem po zajęciach (hostessowanie, wykładanie towaru), żeby jakoś się utrzymać i odciążyć rodziców. Wtedy na imprezy zostaje mało czasu i sił.Ja też ze starszymi dobrze się dogaduję. Im bardziej ktoś ma poukładane w głowie, tym lepiej - chociaż różnie z tym bywa i niekoniecznie zależy to od wieku ![]() Cytat:
Oby to były tylko teoretyczne rozważania ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do czerwca wytrzymam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje nie daje, nie zaszkodzi mieć.
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba trochę jednak pomagają, bo są tym samym, czym kiedyś było wykształcenie średnie - to taki standard. Niestety potem powstają sytuacje, kiedy ktoś "udaje", że studiuje, bo pracuje na cały etat, zależy mu tylko na zaliczeniu (a uczelni na $$$ przypływających za każdym studentem). Może część w Was się oburzy, ale jak sądzicie jaki % obecnych studentów dostałby się na uczelnię wyższą 30 - 40 lat temu? Niestety odsetek "geniuszy" w społeczeństwie jest ciągle taki sam. Bo też do pracy na większości stanowisk wystarczyłaby 2-letnia szkoła policealna (nie wierzę, że przeciętny student wynosi z tych 5 lat większą widzę). Albo tak jak w USA - sam licencjat, a na magisterkę idą tylko osoby, które chcą robić karierę naukową.
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2012-11-09 o 19:52 |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Ja nie mam teraz za bardzo czasu, ale np. chodziłam po necie po stronach z danej branży i patrzyłam w zakładki "praca" i wiele firm ogłasza się tylko na swoich stronach a nie na portalach z pracą. Posprawdzaj. |
|
|
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
Zmieniłam na "geniuszy"
, a mam na myśli osoby, które są zdolne do podjęcia pracy naukowej. A wystarczy spojrzeć na prace magisterskie, nawet na same ich tematy, wiele z nich nigdy nie powinno powstać
|
#1724 | |||||||||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- podziwiam... ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Natomiast masz rację, ja się dorzucałam do czynszu i do jedzenia i dawałam rodzicom miesięcznie 400 zł - to i tak taniej niż pokój. No i zawsze dom ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Holandia ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Mam tu na myśli studia humanistyczne/pedagogiczne/językowe/zarządzanie/pr i takie tam. Generalnie ja mam tylko licencjat i zastanawiam się nad mgr ale oczywiście kasa. Natomiast moja koleżanka olała studia na 2 roku a.....pracuje w międzynarodowej firmie jest office managerem i zarabia 3000 zł miesięcznie plus bonusy. Pracę ma, bo ma dobry angielski i na nic więcej nie zwracali uwagi. Pomimo tego, że wymagane było wyższe -została przyjęta. Mi by osobiście mgr nie pomógł z niczym. Każdy teraz ma mgr, wolałabym się wyróżnić jakimś językiem obcym. |
|||||||||||||||||
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, gdy dziecko jest chore to pieniądzy ubywa ekspresowo. Samotna matka bez wsparcia rodziny z chorym dzieckiem nie wyobrażam sobie tego. W przypadku mojej znajomej pracuje jej mąż, pomaga /pewnie też/ rodzina. Dziecko jest bardzo poważnie chore nigdy nie będzie mogło żyć samodzielnie - wymaga karmienia przez sondę, nie chodzi, nie mówi, ma problemy prawie z każdym organem. W tej sytuacji nie można pracować.
No, nie jesteś jedyna, ale z wiekiem Ci się możę odmienić. Mnie się nie odmieniło, ale różnie bywa. ![]() Mam podobne zdanie. Lepiej znać jakiś mało popularny język niż mieć magistra.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-09 o 21:17 |
|
|
|
#1727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sądzę, że nie. Pytania się pojawiają coraz częściej, bo jestem w związku od 8 lat i generalnie zaraz zaczną gadać, że jestem bezpłodna. Ale mam to w nosie, nie lubię dzieci i nie chcę ich mieć. Mój mąż na szczęście ma takie samo zdanie. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-11-09 o 21:26 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37530512]
Sądzę, że nie. Pytania się pojawiają coraz częściej, bo jestem w związku od 8 lat i generalnie zaraz zaczną gadać, że jestem bezpłodna. Ale mam to w nosie, nie lubię dzieci i nie chcę ich mieć. Mój mąż na szczęście ma takie samo zdanie.[/QUOTE] Mi ostatnio wszyscy wróżą, że jak mój TŻ wróci do domu to zrobi mi dziecko a pytania o ślub są na porządku dziennym...strasznie mnie drażnią, bo nawet zaręczona nie jestem to skąd mam wiedzieć kiedy w końcu do ślubu dojdzie![]() Ostatnio to chyba nawet częściej o ślub pytają niż o pracę
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisalam się na kurs ang, w sumie prawie za darmo dofinansowywany ze środków UE dla osób nieaktywnych zawodowo. 2.5 godz dwa razy w tygodniu. A od 14 list idę na szkolenie trzy tygodniowe z excela
|
|
#1730 |
|
Inkwizytor
|
Super jak to załatwiłaś? Nie znam się na tych unijnych dofinansowaniach, jak sie za to zabrać? Excel też przez nich?
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio nie przeglądałam ofert pracy aż tu dziś patrzę na oferty z regionu:
"Specjalista do spraw public relations" - myślę świetnie! wchodzę, a tam: obowiązki: pozyskiwanie reklamodawców dla magazynu
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Excel też od nich
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym zrobić ECDL Advanced, szczególnie z Excela i baz danych (bo to jest najtrudniejsze ). Jestem zła na siebie, bo jakoś ostatnio nie umiem się zorganizować. Jedyne co robię regularnie, to aktywność fizyczna, codziennie ćwiczę. Nie potrafię się zmobilizować do nauki języków, do szkoleń z Akademii PARP. Ciągle to samo, jestem zmęczona Po 8h przy komputerze nic mi się nie chce, ale przecież coś muszę robić, bo źle mi z tym, że nic nie robię
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
Hej wam. Zdaje relację jak jest w nowej pracy. Otóż, jest ciekawie/dziwnie/zaskakująco. Ponieważ nikt nic nie wie, kierowniczka i nowi pracownicy uczą sie dopiero asortymentu i systemu komputerowego, klienci przychodzą a my musimy improwizować, bo nie wiemy jeszcze gdzie co leży. Jeden chłopak ze starego zespołu tak naprawdę tylko trochę wie od nas, bo pracował tam kilka miesięcy tylko. Nie wiem jak to będzie, kierowniczka zestresowana, a potrzebna i tak jest jeszcze jedna osoba w zespole i nie wiem kiedy ja zatrudnią. Mam nadzieję, że jakoś to będzie, najwyżej podziękuję się za współpracę
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Kukunia, a gdzie ty pracujesz? w Jakim mieście?
|
|
|
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
w sklepie odzieżowym w galerii handlowej, małopolska
|
#1737 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1. kiedy znajdziesz faceta 2. kiedy przedstawisz 3. kiedy zareczyny 4.kiedy slub 5. kiedy dziecko 6. kiedy drugie nie dogodzisz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37536307]to zawsze tak jest: 1. kiedy znajdziesz faceta 2. kiedy przedstawisz 3. kiedy zareczyny 4.kiedy slub 5. kiedy dziecko 6. kiedy drugie nie dogodzisz :[/QUOTE] Racja, ludzie zawsze będą interesować się życiem innych i obrabiać im tyłki.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-10 o 12:10 |
|
|
|
|
#1739 |
|
Inkwizytor
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37536307]to zawsze tak jest:
1. kiedy znajdziesz faceta 2. kiedy przedstawisz 3. kiedy zareczyny 4.kiedy slub 5. kiedy dziecko 6. kiedy drugie nie dogodzisz [/QUOTE] Dokladnie tak jest ja teraz jestem w cudowne fazie spokoju Wszyscy wiedza kiedy ślub i nie maja o co głupio pytać![]() Miła odmiana po 3 latach pytań o zaręczyny
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1740 |
|
Konto usunięte
|
ale naprodukowałyście
![]() po przeczytaniu całości ![]() odnosząc się do niektórych wypowiedzi przychodzi mi jedno do głowy "pieprzona hipokryzja" Nie będe cytować bo za dużo by wyszło zresztą musiałabym sobie humor zepsuć. Jedno dobre w końcu niektórzy również dostrzegli że za najniższa krajową do gówno można. Bez swojego mieszkania, mysląć o przeprowadzce. Czyli nie mając pracy jest się w tzw. wielkiej dziurze mając najniższą jest się w małym dołku. I po co było się rozpisywać na temat pewniej osoby by się wyprowadziła , nie ma nic do stracenia itp...skoro teraz wychodzi na to że...to wszystko i tak dupa. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Są dziewczyny co się poświęcą - ok. Ja jestem z tych egoistycznie nastawionych. 

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Trochę inaczej to wygląda gdy się z kimś pracuje albo studiuje wtedy różnica wieku nie gra wielkiej roli, w innych sytuacjach życiowych to już różnie bywa.