|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() Ja tam zawsze staram się mieć coś przygotowane jak mam mieć znajomych. A jak wpadają niezapowiedzianie, to zawsze proponuję coś z tego co mam w lodówce, a jak nie, to pada magiczne "no to może coś zamówimy" ![]() W każdym razie nie wyobrażam sobie nie zaproponować nic... To takie niekulturalne... ![]() ![]() Lecę rozwiesić pranie i zrobić Mężusiowi rybkę pieczoną żeby miał co zjeść jak z pracy wróci. A wieczorem kręgle ze znajomymi ![]() Miłego dzionka!
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-11-10 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
a mi latwo przed ciaza bylo kupywac ubrania, a ja wybredna bardzo jestem. Moze po prostu tam gdzie kupuje to specjalnie dla mnie ![]() Mi nie przeszkadza moj wzrost , bardzo sie ciesze, a szpilki tez lubie nosic. Co do spodni to po weekendzie pojde do happy mum czy tego typu sklepu i kupie sobie jakies jeansy bo mnie juz leginsy denerwuja..
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
najlepsiejszego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a jeszcze 5 lat temu ważyłam 52 kilo ![]() a co do rajstop, są ciążowe rozmiaru 4 - sama mam trzy pary !!! zobacz na allegro ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się udało załapać na tablicową wymiankę 2xjeansy ciązowe H&M za 4opak chusteczek mokrych pampers ![]() w pon do odbioru, wymiary idealne ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Wtajemniczenie
|
aaaa no to gorzej
![]() u nas słoneczko ładne świeci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Już uporałam się ze sprzątaniem, czekam na Tż i jedziemy na weekend do teściów.. ciekawe czy bratowa znowu nam dzieci wciśnie..
Wiecie co.. uwielbiam dzieci, zwłaszczą tą ich malutką (2latkę) jest taka kochaaana ![]() ale ta bratowa to przegina.. jest okropna, ciągle wszystkich naokoło wykorzystuje, sprzątaczka do niej przychodzi, mamusię ma obok więc cały tydzień jej gotuje, na weekendy zawsze jeżdżą do teściów na obiadki... Kasy mają duużo bo ona ma własny zakład dentystyczny piętro niżej. A ciągle narzeka ciągle jest jej źle.. Wszyscy mają dobrze tylko ona taka biedna poszkodowana przez los ![]() ajj.. zawsze jakieś afery robi, zawsze coś namiesza.. Jęsli my coś chcemy to jest wielki problem i nigdy nie może nam tego zrobić, a my zawsze musimy jej pomóc. Potem nawet "dziękuję" nie usłyszymy ![]() W zeszłym tygodniu zabraliśmy dzieci na cały weekend, ze starszą uczyłam się angielskiego, napisałyśmy wypracowanie z polskiego, zrobiłyśmy zielnik z przyrody- no mówię Wam kupa roboty.. Bo jeszcze po parkach latałyśmy za liśćmi i owocami do zielnika. Malutką też się opiekowaliśmy,a ta cały weekend nawet nie zadzwoniła zapytać jak tam dzieci ![]() ![]() ajj.. ręcę opadają. Ale uwielbiamy te dzieciaczki i zawsze jak nas poproszą to je bierzemy, w końcu one biedne nie są winne. Upsss.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
lonely ale masz bratową
![]() była mama i mnie pocieszyła pięknie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj się najpierw czy u nich też można taką kartę wyrobić. A, zapomniałam powiedzieć co do płci. U mnie chyba będzie chłopak. Wszyscy tak jakoś mówią, w pracy powiedzieli, że wyglądam na syna, tata się przyznał, że jak się dowiedział o ciąży to najpierw miał myśl, że będzie wnuk ... a TŻ się uczepił, że "teściowa powiedziała, że będzie syn ![]() ![]() Właśnie się dowiedziałam, że musimy kupić przejściówkę do odkurzacza żeby dziecku wkładać do noska i kozy wyciągać ![]() ![]() To ja już nie wiem czy cieszyć się, że przejawia zainteresowanie przyszłym dzidziusiem, czy bać się, co jeszcze wymyśli.
![]() |
#1509 |
Rozeznanie
|
Kochane dziękuje bardzo,bardzo serdecznie za pamięć i za życzenia,jesteście wspaniałe
![]() ![]() ![]() Nuna mnie też bardzo swedzi skóra na brzuchu,i czasem na piersiach,to pewnie dlatego że się rozciąga,więc trzeba się dobrze smarowac żeby rozstepy się nie robiły:/ Oh mam nadzieję że wszystko z maluszkiem dobrze,chyba zwariuje do wizyty,;(
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o jezu wyobraziłam sobie to.... ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() nie martw się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak czy siak ja się na to nie zdecyduje,wolę zwykła poczciwa gruszke ! ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Gold wszystkiego co najlepszego,przedewszystk im dużo zdrowka dla Ciebie i malenstwa,mnóstwo radości i miłości.Poprostu spełnienia marzeń ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Axella nom mam nadzieję że będzie dobrze,choć ten ból był straszny ![]() ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mogę do Was dołączyć? Dostałam zaproszenie od Justi ![]() Spodziewam się Dzieciątka pod koniec czerwca ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#1513 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale całe szczęście, że paczka doszła Cytat:
![]() ale u mnie zdecydowanie za wcześnie na ruchy.. u Ciebie coraz bardziej prawdopodobne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobiłam! trochę pobieżnie ale nadrobiłam ![]() Mam dziś podły nastrój, od rana chce mi się ![]() ![]() A na 15 idę do rpacy i będzie mi jeszcze gorzej zapewne ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do rajstop to ja cienkich nie noszę teraz, mam takie 60den chyba i one mają super wygodny pas ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie denerwuj się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem skąd Ty takie koleżanki bierzesz ![]() Chciałabym się nie denerwować, bo wiem, że to strasznie odbija się na dziecku ale kurrrde nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bidulko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilkę
![]() Dzisiaj jedziemy do dziadków na weekend (100km) a z dzieckiem to cała wyprawa ![]() ![]() Lonely nie zazdroszczę bratowej, mojego męża bratowa też jest niezła, ale przez to kontaktów wcale nie mamy, nawet dzieciaki się nie znają, a najbliższa rodzina niby ![]() Inna TY się nie wygłupiaj z takimi myślami. Na tym etapie to dzidziuś już jest znacznie bezpieczniejszy i na pewno wszystko jest dobrze ![]() Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Wtajemniczenie
|
Cześć ![]() ![]() Wam wszystkim również gratuluję rosnących brzuszków ![]()
#1522 | |||
Zakorzenienie
|
A i dzięki dziewczyny za opinię, bo aż pomyślałam, że może przesadzam, aleee nie przesadzam.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-10 o 12:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam wtedy urodziny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1524 | |||||
Zakorzenienie
|
jak miło się coś takiego czyta
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. gratuluję! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1525 |
Rozeznanie
|
Katate nom trwało to od 15 do zaśnięcia,dziś rano na szczęście już dobrze.W sumie w 9 tyg. miałam gorzej,bo cały tydzień miałam uczucie że macica mi wypadnie jak wstane z łóżka,a jednak z maluszkiem wszystko dobrze,ale jak tu się nie schizowac jak co chwilę któraś ma tak smutna wiadomość
![]() Wcześniej Eliza,teraz Goofka(który to był tydzień?) ![]() Witaj. Happy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bądź dzielna,nie martw się-dla bejbika, a on się odwdzięczy machając łapką na następnej wizycie ![]() Cytat:
![]() witam kolejną zafasolkowaną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Mysia gratuluję decyzji
![]() ![]() Justi brawa za wizytę ![]() Goofka przykro mi. podziwiam za siłę i życzę by jej wam nie zabrakło cześć Happy ![]() ![]() Motylek ale cudny prezent dla Kijaneczki ![]() ja się w końcu wyspałam, zjadłam przepyszne śniadanko, i uzupełniam płyny bo coś mnie głowa zaczyna boleć i to chyba z odwodnienia.. a po południu idziemy na basen i do moich rodziców na gołąbki. na razie zbieram siły to pozbycia się mojego małego reprezentacyjnego zarostu a właśnie jak to jest z sauną? definitywny zakaz jak mniemam, ale czy mogę sobie pozwolić na 5 minut w ciepełku? Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-11-10 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz się zbieram na imprezkę. Co prawda młodocianego kuzyna i w gronie rodzinnym, ale zawsze to jakieś oderwanie od dnia codziennego. Ciekawe co moja babcia tym razem wypali ...
![]() |
#1530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.