|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
siedzę i myślę
|
1. Nie ma czego żałować, bo i tak chudy brzuch... dzidzia jeszcze nie rozpycha się za bardzo
![]() 2.Odnośnie klubu to początkowo zostały zaproszone tam dziewczyny, które były praktycznie od początku powstania wątku i często się udzielały. Dziewczyny nie zapraszają każdego kto odzywa się na wątku, bo nie wiadomo jak długo ta osoba ma zamiar z nami zostać. Ot cała filozofia ![]() Widzę, że Ty sporo się udzielasz, więc pewnie niedługo dostaniesz zaproszenie ![]() A ja wracam do oglądania "Jestem Khan" ![]()
#1654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |||||
Zakorzenienie
|
wrrr dzisiaj mialam zły dzień...
Od dnia kiedy TZ - przez niby moje kolczyki( bo musiał po nie ze mna pojechać) a nie przez to, że jest ślepy i mnie nie słucha i wjeżdża na chama porysował samochód jest nie do zniesienia. Cały czas ma doła i marudzi jak mu źle w życiu. Dzisiaj zrobiłam obiad - biały barszcz, zapiekane polędwiczki wieprzowe z boczkiem w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i jeszcze deser zrobiłam - pieczone jabłka. Pół dnia to robiłam, jeszcze oczywiście pranie i nastawianie zmywarki..A i jeszcze mu sok zrobiłam z sokowirówki... No i tak zupę zjadl, drugie zjadl, deseru nie bo już nie mógł. potem powiedział, że go brzuch boli i zły bo za dużo zjadł i po co mu tyle nałożyłam ![]() Potem pojechaliśmy do znajomych i po drodze się pokłóciliśmy bo wolał słychać nawigacji która źle nas prowadziła niż słuchać się mnie - chociaż wiedziałam jak dojechać i o mało się nie zgubiliśmy... Potem u znajomych oglądalismy walkę kliczki z wachem i siadł tak ze mi zaczął zasłaniać i powiedziałam ze mi zasłania to powiedział zebym się przesiadła ![]() Na koncu wracaliśmy samochodem i mi pół drogi gadał zebym patrzyła na to patrzyła na tamto ze on wie lepiej i ze jak ja jeżdże to spalanie duże bo ja biegów nei zmieniam. a ja dopiero 3 raz tym samochodem jeżdże (bo on mi nie daje chociaż zapłaciłam za niego większą częśc mojej kasy) i na razie próbuje go opanować a jego pierd..olen..ie zrób to zrób tamto mi nie pomaga. Powiedziałam, że się wujek dobra rada znalazł który biegi do tej pory myli (cięgle myli 2 z 4)... No a na koniec albo ja albo on trudno powiedzieć zapaliliśmy światełko w samochodzie i przy wychodzeniu TZ zauważył ze się świeci i wyłączył i mi jazdę zrobił ze ja to na pewno zapaliłam i ze jakby on nie zgasił to by się akumulator rozładowal i ile to by trzeba bylo zapłacić za ładowanie albo nawet i nowy akumulator.. ![]() Na koniec jeszcze się poklociliśmy az mu powiedziałam, żeby spier..dalal i tak oto leżę w łóżku wkur..wiona jak 150!!! ehh ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
Mam zamiar kupić jak już będę około 7 miesiąca. Wcześniej nie widzę sensu by zagracać mieszkanie póki i tak to będzie stało nieużywane. Dobrze jednak wcześniej zrobić listę. Jeżeli finansowo źle stoisz to może to jakoś rozłożyć na raty. Ale jeżeli nie to chyba nie ma takiej potrzeby. Zwłaszcza takie duże rzeczy jak łóżeczko i wózek, które sporo zajmują. Swoją drogą ale naskrobalam... Ciekawe czy ktos mnie w ogóle przeczyta.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-11 o 00:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zadomowienie
|
Marchewka nie możesz spać czy wyszłaś na siku
![]() A ja dziś wstałam cała w kropki, uczuliła mnie mandarynka chyba, bo wczoraj opychałam się nimi do wieczora. Masakra jak to swędzi, a najbardziej na brzuszku. Mam nadzieję że maleństwo nie cierpi razem ze mną ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2012-11-11 o 06:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem swoje w tym temacie ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie i ojciec i TŻ swego czasu mnie pouszali.. jak kilka razy wysiadłam z fochem trzaskając drziwami na środku parkingu - uspokoili się ![]() a jak można mylić 2 z 4 to nie wiem ![]() ja za to mylę prawo - lewo jadąc autem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |||
Zakorzenienie
|
Axella w dniu pierwszych z serii "2" dużo zdrówka, umowy o pracę
![]() ![]() ![]() Cytat:
No to mnie pocieszyłaś, troszkę mi przeszło z Tomkiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się przegotuje to dlaczego by nie.
![]() |
#1660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się porannie z herbatką i sniadankiem ![]() Ja też w nocy wstawałam o 2,30 na siusiu i nogi same zaprowadziły mnie do kuchni;D Zrobilam sobie bułke z nutellą,kubek mleka i zasiadłam na wizaż coby po ciemku nie jeść ![]() Wczoraj wieczorem mnie mąż rozczulił troszkę ![]() ![]() ![]() Hehe niby nic a rozwaliło mnie ![]()
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
No i zapomniałam napisać, że ja jeszcze nic nie kupuję dla maluszka.
Jakoś nie chcę zapeszać a do tego mam remont więc i tak nie mam miejsca. A wczoraj przegapiłam aukcję stanika ![]() Może jeszcze dadzą, bo nikt nie kupił. Tak sobie Was nadrabiam, a mężuś się pyta kiedy śniadanko. Więc mu mówię, że może iść zrobić jajecznicę, dla mnie 2 jajka ![]() Pewnie jak bym nie była w transie czytania Was to bym poszła, a tak dzisiaj śniadanko robi on.
#1662 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i nie przejmuj się tż,przejdzie mu, choć mógłby trochę zluzować a nie wyżywać się na Tobie ![]() nie przejmuj się za mocno ![]() Cytat:
![]() u mnie prezenty można będzie robić w jednym miejscu ![]() ![]() na dniach pewnie się pochwalę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
jak to powaznie brzmi 17 tc
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() axella- hot 20 stko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale kochany mężuś ![]() Mój zawsze mówi do brzucha jak mi nie dobrze "Kruszynie, mógłbyś nie dokuczać mamusi?" ![]() Była wczoraj u mnie w końcu przyjaciółka, ta co poroniła w lipcu. Kładła mi się na brzuchu i kazała ruszać się dziecku, średnio działało tłumaczenie, że jeszcze nic nie czuć, ale ona słyszała - moje jelita ![]() ![]() No i zebrałam się w końcu do tych znajomych, pojechaliśmy z TŻ, żeby nie było, że z pustymi rękoma to z gyrosem, ta dziewczyna też uszykowała przekąski, kanapki. Ta para co byliśmy u nich w czwartek, też byłaaaa, nie przywieźli nic, oooo sorry sobie piwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpadnę potem z tortem ![]() ![]() teraz spadam się ogarnąć.. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcialabym miec takich znajomych:/ Cytat:
Toz Ty stara doopa jestes ![]() Przepraszam za brak polskich znakow,ale prawy alt przestal dzialac i nie mam mozliwosci pisania poprawnie ![]() ![]() No i witam sie w 11 tygodniu ![]()
![]() |
#1667 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Któraś tu kiedyś pisała, że jak jest zgaga to ziecku włosy rosną ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się niedzielnie złóżka jeszcze ![]() Ufff... wstałam rano i szybko wykorzystałam, że Tż poszedł się kąpać i troszkę nadrobiłam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zakorzenienie
|
aaa jeszcze a propos tematu który kiedyś zaczęłam (kwitnące herbaty)
tu macie sliczne fotki: http://kwejk.pl/obrazek/1516441/kwit...via-okaml.html miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały czas staram się Was nadrobić, ale co to zrobię to znowu do nadrobienia mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
Hahahaha no tak czasami można zwątpić
![]() ![]() Mi dzisiaj z rana znowu niedobrze ![]() Byliśmy z mężem na takim szkoleniu jakieś 1,5 miesiąca temu i dostałam gratis smoczek NUK, jak go odnajdę to napiszę jaki ma rozmiar, bo to jest właśnie dla noworodków ![]() ![]() ![]()
If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You... Edytowane przez Kinga_20 Czas edycji: 2012-11-11 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Rozeznanie
|
Dziendoberek
![]() Axella Kochanie,życzę Ci przedewszystkim dużo zdrowka dla Ciebie i maluszka,mnóstwo radości i miłości ![]() ![]() Kurcze nadrobilam i zdążyłam zapomniec. :mur : Mysia gratuluje ustalenia daty ślubu ![]() Colorblue aż mi się świeczki w oczach pojawiły po przeczytaniu rozmowy tatusia z maluszkiem ![]() Co do kupowania rzeczy dla maluszka,choć raczej przesądna nie jestem,ale nie chciałam kupować,dostawać tak do 7-8miesiąca,nawet ciuszkow ciazowych nie chciałam do pierwszego usg(12tydzień),ale właśnie na pierwszym usg dostałam druga paczkę z prezentami(bo tu się tak dostaje,co kilka tygodni)i między innymi był ręcznik dla maluszka,więc jest pierwsza rzecz ![]() Sorki ale nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-11 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja odkryłam taki zwykły sklepik gdzie jest mnóstwo ubranek dla dzieci, a skarpetek full i to w cenie ok. 1,30zł, oczywiście dobrej jakości. Nie mogłam się powstrzymać i już kupiłam kilka par. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() axella i oczywiście sto lat ![]() ![]() kalka czemu nie lubisz wigilii? ja uwielbiam karpia, i już się go nie mogę doczekać ![]() vvgh ja ogólnie za sauną nie przepadam, i wytrzymuję w niej max. 5 minut. ale ostatnio tak mi ciągle zimno, że pomyślałam że może akurat trochę bym się zagrzała. zresztą byłam na tym basenie, przepłynęłam go może z 4 razy, ale było mi zimno więc poszłam do jaccuzi się grzać ![]() axella mleko musi być pasteryzowane (UHT albo mikrofiltracja) żeby wszystkie bakterie wyginęły. tak jak sery zresztą. ja lubię UHT choć staram się ograniczać i tylko do kawki zbożowej dodaje ![]() sharp ale brzuszek śliczny. no i bardzo ładny biustonosz ![]() a mi wczoraj siostra rzekła że nie mamy wstępu na wigilię jak nie będę w ciąży ![]() ![]() maarchewka mam nadzieję że już wszystko OK. jesteś za dobra i za dobre jedzonko robisz. Mysia super ![]() ![]() Cytat:
![]() i jeszcze dzień dobry wszystkim ![]() Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-11-11 o 10:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Wtajemniczenie
|
Jaccuzi to fajnie i te bąbelki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj w nocy poczułam coś dziwnego w brzuchu ale jak chciałam się wczuć w to coś i położyłam sobie rękę na brzuchu to TŻ się zaczął strasznie wiercić
![]() Dziewczyny stwierdziłam że w ciąży zrobiłam się strasznie nerwowa. Kiedyś bardzo trudno było mnie wytrącić z równowagi a teraz wystarczy kilka sek. Nie chce tak ![]() ![]() Melitele ja mam 16 tc a miałam później okres niż Ty. Więc u Ciebie to już pewnie 17 t, no chyba że masz nieregularne cykle - bo u mnie to dokładnie co 26 dni marchewka współczuję sytuacji z TŻtem. W ogóle to nie wiem co się dzieje ostatnio z tymi naszymi TZtami. Jeden lepszy od drugiego. axella wszystkiego najlepszego z okazji urodzin |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
My już po śniadanku i herbatce/kawce z ciastem. Idziemy szykować się do KOścioła, bo jedziemy na 12
![]() Wczoraj pojechaliśmy nad jeziorko i spacerowaliśmy aż 1,5 godziny, pokarmiliśmy troszkę kaczki i dotlenieni wróciliśmy do Teściów. Buziaki Dziewczyny, pewnie Was jeszcze dziś odwiedzę, ale miłej niedzieli wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Wtajemniczenie
|
Sharpnowaja, też się zrobiłam nerwowa. Wczoraj się wkurzyłam na TŻa, że dał potajemnie mojemu psu kawałek chleba.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.