|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
co to są bakugany
![]() zamówiłam sobie wino ![]() ![]()
#1742 | |
siedzę i myślę
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Pijesz winko w ciąży? Ja się boję, alkoholu nie tykam, chociaż na winko mam dużą ochotę.
![]() |
#1743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() myszka miki :Ehem: Cytat:
a taaaaak... "bo dziewczynka" eh.. jakbym miała córę i ktoś kupił by jej zestaw do sprzątania (jest taki:mop,odkurzacz,żelazk o, gąbki itd) to bym razem z "prezentem" wyrzuciła. nie zgodze się i juz. tak samo jak nie zgodze się na kupającą czy sikającą lalkę. cholera bez przesady.. dla mnie dziewczynki w różowych butkach, kurtach, z torebeczkami i biżu sa przykrym widokiem.. ja podziękuję |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak to wino ![]() bakugany-takie jakby kulki/piłki-jak pierdykniesz tym o podłogę to rozkłada się w robota ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Szczerze ja też łaziłam po drzewach, jeździłąm na bmxie, o la Boga nawet się biłam, nie mówiąc o graniu w piłkę czy zabawie samochodami i klockami lego, które do tej pory mam :x
![]() ![]() Może to, że te dzieci chodzą w tych różach nie znaczy, że są takie przesłodzone?! Nie wiem.. Znam tylko dwie takie dziewczynki małe jedna 1,5 roku druga 2 lata, ale to ciężko jeszcze określić czym się będą bawić. O nie, zapomniałam o chrześnicy TŻ. Mała ma 5 lat i wszystko różowe... Nawet jak kupowaliśmy jej takie coś co się skacze na tym na sprężynie musiało być różowe, ale kupiliśmy granatowe : ![]() ![]() Atena na NEXT i Georg.... coś tam ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-24 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() Cytat:
![]() kocyki kurcze ceny mają nie zachęcające ale, moooże jakas dobra wróżka się zjawi... ![]() miałyście test obciążenia glukozą? naprawdę muszę wypić coś obrzydliwego i siedzieć godzinę w przychodni?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
a wracajac jeszcze to tematu toxoplazmozy. kiedy na poczatku mialam te plamienia, jedna ze znajomych mojej mamy stwierdzila, ze mam natychmiast pozbyc sie z domu...CHOMIKA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
bezalkoholowe? poproszę recenzję po przetestowaniu
![]() co do różowości, ja mam 3 różowe ciuszki - w paczce używanych z allegro akurat były, ale jak będzie chłopak, też będzie nosił, a co ![]() ja chciałabym kupić większość ciuszków uniwersalnych - nawet jak będę już znała płeć - nie lubię takiego rozróżniania po kolorach ![]() dziaciaczek będzie w kolorowych ciuszkach biegał. i też nie podoba mi się ubieranie niemowlaków w "dorosłe" ciuszki - coś typu dżinsy, krawaciki ... dziecko to dziecko ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() krew pobierają przed wypiciem, a potem po godzinie czy dwóch po wypiciu i sprawdzają ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może kiedyś na ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Sweterek cudny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musze się dowiedziec, czy ze swoja glukozą czy nie.. podobno roznie bywa ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- ![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze zanim dowiedziałąm się,że udało się zabejbikować to wypiłam piwko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() diabli - witamy serdecznie! Wczoraj tż wrócił z pracy zalamany - coś go studenci wkurzyli. A on niestety jest strasznie wrażliwy i już drugi dzien chodzi ze spuszczonym nosem poniżej kolan. Wygląda jak zbity pies. I nie daje mi żyć.. Najgorzej ze nic mu nie można na żaden temat powiedzieć bo zaraz wyskakuje z gadką, że cały świat przeciwko niemu i ze tylko z balkonu mu pozostaje skoczyć albo się powiesić ![]() ![]() ![]() Wczoraj powiedziałam zeby wyciągnął naczynia ze zmywarki (tylko jedną półkę bo jedna ja wyciagnęłam) to stwierdził ze nawet ja mu nie odpuszcze i bym go do konca wykorzystała. Potem chciał zamówić pizze to mu powiedziałam, ze jak chce to niech zamawia ale ja nie dzwonię ( ja strasznie nie lubie dzwonić). To się na mnie obraził i nawet mi pizzy nie dal wybrać, zabral kartkę z rozpiską i nei chciał mi pokazać, ani powiedzieć co zamawia... Dobrze że w ogóle sie ze mna podzielił, pewnie tylko dlatego ze dużo zamówił i by i tak nie zjadł.. Strasznie się wkurzyłam, bo wykorzystywać to on mnie tylko potrafi bo ja go proszę o jedną rzecz ktora mu zajmie 1 minutę i to nie jest nic co on musi robić extra... Poza tym sama zapier..da..lam w domu i wszystko za niego robię bo on sie do niczego nie bierze i tylko syf jest dookoła bo nawet szklanki do zmywarki nie zaniesie.. a poza tym też pracuje tak jak on i nie mniej ciężko. I też sie muszę w robocie użerać i też mi lekko nie jest... Poza tym wyglądałam teraz jak beczka i bedzie tylko gorzej... Dzisiaj z kolei byliśmy na odbieraniu dyplomów na uczelni to też ledwo go wyprosiłam, żeby wstał i jechał ze mną (zapłaciłam, za osobę towarzyszącą) to ledwo wstał z łóżka i z wielką łachą i jeszcze musiałam na niego czekać i sie oczywiście przez niego spóźnilismy... ![]() Na koniec po graduacji wróciliśmy do domu wstępując jeszcze do sklepu. I po drodzę zapytałam się co zrobić na obiad, i czy chce zupę a on ze wszystko mu jedno. To ja - ze jak Ci wszystko jedno to nic nie będe robić bo akurat zupę to robie tylko dla niego bo ja zup nie lubię. To stwierdził ze zrobię jak zechce... ![]() ![]() ![]() A potem mu powiedziałam, ze jutro musimy posprzątać mieszkanie - co mu już od środy zapowiadałam i mi obiecal dwukrotnie używając slowa obiecuje, ze weźmie w tym udział ( mogłam wziąść na piśmie bo samo obiecuje już nie wystarcza) . to już w ogole się do mnie nie odzywal bo stwierdzil ze ja to mu tylko awanturę potrafie zrobic, a nawet głosu nie podniosłam... I już w sklepie sie do mnie nie odzywal, stanął w innej kolejce do kasy niż ja ( ja zostałam bez kasy bo tylko on mial gotowkę ) i nie mialam za co za zakupy zapłacić ![]() ![]() A ja sobie siedze i rycze i jestem zła. Chociaz trochę mi sie lżej zrobiło jak sie tym z Wami podzieliłam... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-24 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Raczkowanie
|
witam się po kilku godzinach w kuchni, padam
![]() nie chcę Was stopować dziewczynki ale ja bym nie szalała z zakupami dla konkretnej płci po usłyszeniu jej w 14 lub okolicznych tygodniach, wiem że to fajne i w pierwszej ciąży miałam tak samo i też mam do dziś zdjęcie z zaznaczonym siusiakiem i kilka razy było to potwierdzane aż wreszcie 3 tygodnie przed porodem w szptalu leżąc bo miałam infekcję pani doktor robiła mi usg i nagle mówi" ale fajne dziewczę". Przyznam szczerze że tak mnie uderzyło to że płakałam pół dnia, i nie dlatego że nie chciałam dziewczynki ale tak się nakręciłam że miałam wrażenie jakby mi ktoś syna zabrał. A gdyby nie moja przezorność i kupowanie uniwersalne to moja córa by jak chłopak wygładała ![]() a co do zakupów ogólnie to ja będę kupować po trochę i śmieszy mnie gadanie że za wcześnie czy coś, znam historie śmierci dzieciaczków pod sam koniec jeszcze w łonie, i inne i to nie ze słyszenia i nie ma to nic wspólnego z zakupami. Może do 2 trymestru bym nie kupowała bo nie wiadomo ale potem hulaj dusza, jak ma się coś stać to się stanie bez wzgledu na to jaką ilość rzeczy dla bejbi będziemy miały. |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja alkoholu nie piję odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście, piję tylko to co oznaczają jako bezalkoholowe ewentualnie. ale kilka dni przed testem pobalowałam zdrowo
![]() |
#1768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja nie lubię takiego obrażania,fochowania, mój czasem też odwala takie akcje i nie zabijam go tylko dlatego,że nie amm gdzie ukryć ciała.. tak szczerze-niewiem co ci poradzić, bo nie ważne co teraz zrobisz, on jest teraz Wielce Poszkodowany Przez Los i musisz poczekać aż mu przejdzie.. Faceci to głąby do kwadratu.. Eh. Bądź silna, niedługo mu przejdzie i będziesz mogła się zemścic ![]() Cytat:
![]() napisz cos o sobie ![]() z Nami na bank miło będzie czekać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mojemu ostatnio też tak odwalało, że szkoda gadać ale koniec końców przeprosił mnie i wszystko wróciło do normy : ) Twój na pewno też zrozumie , że takie wyżywanie się na Tobie nie ma sensu bo do niczego dobrego nie prowadzi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też sama teraz siedze, bo Tż na siłownie sobie pojechał poćwiczyć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.