|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
co to są bakugany
czuję się nie na bieżąco z top trendy zabawekzamówiłam sobie wino za 2 tygodnie dam wam znać czy dobre
|
#1742 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Pijesz winko w ciąży? Ja się boję, alkoholu nie tykam, chociaż na winko mam dużą ochotę.
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myszka miki :Ehem: Cytat:
a taaaaak... "bo dziewczynka" eh.. jakbym miała córę i ktoś kupił by jej zestaw do sprzątania (jest taki:mop,odkurzacz,żelazk o, gąbki itd) to bym razem z "prezentem" wyrzuciła. nie zgodze się i juz. tak samo jak nie zgodze się na kupającą czy sikającą lalkę. cholera bez przesady.. dla mnie dziewczynki w różowych butkach, kurtach, z torebeczkami i biżu sa przykrym widokiem.. ja podziękuję |
||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuchnie. taka bez rozu, z mnostwem akcesoriow i uwielbia sie nia bawic. moja mama w tym roku postanowila kupic mu drewniany domek dla lalek bo ostatnio podczas odwiedzin u kolezanki bardzo mu sie spodobal i chcial sobie taki "pozyczyc". nie lubie takich stereotypow! pamietam jak znajoma wysmiewala sie z tesciowej, bo kupila jej synowi rozowe zelazko do prasowania...a maly uwielbial sie nim bawic. podobnie z ubrankami, jest tyle pieknych kolorow, a ten barbie-roz az bije po oczach z kazdej polki
|
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak to wino ![]() bakugany-takie jakby kulki/piłki-jak pierdykniesz tym o podłogę to rozkłada się w robota
|
||
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przekaże siostrze, może jej wytłumacze romiarówke jaką ma kupować i mnie zrozumie
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze ja też łaziłam po drzewach, jeździłąm na bmxie, o la Boga nawet się biłam, nie mówiąc o graniu w piłkę czy zabawie samochodami i klockami lego, które do tej pory mam :x
![]() ![]() Może to, że te dzieci chodzą w tych różach nie znaczy, że są takie przesłodzone?! Nie wiem.. Znam tylko dwie takie dziewczynki małe jedna 1,5 roku druga 2 lata, ale to ciężko jeszcze określić czym się będą bawić. O nie, zapomniałam o chrześnicy TŻ. Mała ma 5 lat i wszystko różowe... Nawet jak kupowaliśmy jej takie coś co się skacze na tym na sprężynie musiało być różowe, ale kupiliśmy granatowe : ![]() , a młoda to jak dla mnie taka miągwa i ledwo jakby na ziemi stała, ale to oczko w głowie TŻ (córka jego siostry) więc nie mam zamiaru się wpierniczać w wychowanie.Atena na NEXT i Georg.... coś tam Są napisane rozmiary jakby w kg.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-24 o 15:36 |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() Cytat:
![]() kocyki kurcze ceny mają nie zachęcające ale, moooże jakas dobra wróżka się zjawi... ![]() miałyście test obciążenia glukozą? naprawdę muszę wypić coś obrzydliwego i siedzieć godzinę w przychodni?!
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
a wracajac jeszcze to tematu toxoplazmozy. kiedy na poczatku mialam te plamienia, jedna ze znajomych mojej mamy stwierdzila, ze mam natychmiast pozbyc sie z domu...CHOMIKA
bo od gryzoni to mozna sie roznych paskudztw nabawic i na pewno to jego wina, ze te plamienia mam. i moja biedna mama dzwoni do mnie i mowi, ze ona tego chomika moze wziac do siebie na troche, nie wiedzialam o co chodzi myslalam, ze o rozmiar jego klatki (bo fakt zajmuje nam naprawde sporo miejsca). w koncu powiedziala o co tak naprawde chodzilo i smialysmy sie pozniej chyba przez tydzien, ze moj biedny chomik mial byc objety kwarantanna
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbaj o siebie i maleństwo |
|
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
bezalkoholowe? poproszę recenzję po przetestowaniu
![]() co do różowości, ja mam 3 różowe ciuszki - w paczce używanych z allegro akurat były, ale jak będzie chłopak, też będzie nosił, a co wyrośnie szybko. ja chciałabym kupić większość ciuszków uniwersalnych - nawet jak będę już znała płeć - nie lubię takiego rozróżniania po kolorach ![]() dziaciaczek będzie w kolorowych ciuszkach biegał. i też nie podoba mi się ubieranie niemowlaków w "dorosłe" ciuszki - coś typu dżinsy, krawaciki ... dziecko to dziecko ... |
|
|
|
#1755 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dostaniesz plastikowy kubek mega słodkiej wody... zatkaj nos , wypij jednym duszkiem i będzie gitkrew pobierają przed wypiciem, a potem po godzinie czy dwóch po wypiciu i sprawdzają Nie jest przyjemnie ale idzie wytrzymać
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może kiedyś na i na zakupy wspólne dla dzieciaczkó się umówimy Kto wie???![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Sweterek cudny |
|
|
|
|
#1757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze się dowiedziec, czy ze swoja glukozą czy nie.. podobno roznie bywa ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- ![]() Cytat:
jeszcze zanim dowiedziałąm się,że udało się zabejbikować to wypiłam piwko
|
||
|
|
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() diabli - witamy serdecznie! Wczoraj tż wrócił z pracy zalamany - coś go studenci wkurzyli. A on niestety jest strasznie wrażliwy i już drugi dzien chodzi ze spuszczonym nosem poniżej kolan. Wygląda jak zbity pies. I nie daje mi żyć.. Najgorzej ze nic mu nie można na żaden temat powiedzieć bo zaraz wyskakuje z gadką, że cały świat przeciwko niemu i ze tylko z balkonu mu pozostaje skoczyć albo się powiesić Wczoraj powiedziałam zeby wyciągnął naczynia ze zmywarki (tylko jedną półkę bo jedna ja wyciagnęłam) to stwierdził ze nawet ja mu nie odpuszcze i bym go do konca wykorzystała. Potem chciał zamówić pizze to mu powiedziałam, ze jak chce to niech zamawia ale ja nie dzwonię ( ja strasznie nie lubie dzwonić). To się na mnie obraził i nawet mi pizzy nie dal wybrać, zabral kartkę z rozpiską i nei chciał mi pokazać, ani powiedzieć co zamawia... Dobrze że w ogóle sie ze mna podzielił, pewnie tylko dlatego ze dużo zamówił i by i tak nie zjadł.. Strasznie się wkurzyłam, bo wykorzystywać to on mnie tylko potrafi bo ja go proszę o jedną rzecz ktora mu zajmie 1 minutę i to nie jest nic co on musi robić extra... Poza tym sama zapier..da..lam w domu i wszystko za niego robię bo on sie do niczego nie bierze i tylko syf jest dookoła bo nawet szklanki do zmywarki nie zaniesie.. a poza tym też pracuje tak jak on i nie mniej ciężko. I też sie muszę w robocie użerać i też mi lekko nie jest... Poza tym wyglądałam teraz jak beczka i bedzie tylko gorzej... Dzisiaj z kolei byliśmy na odbieraniu dyplomów na uczelni to też ledwo go wyprosiłam, żeby wstał i jechał ze mną (zapłaciłam, za osobę towarzyszącą) to ledwo wstał z łóżka i z wielką łachą i jeszcze musiałam na niego czekać i sie oczywiście przez niego spóźnilismy... . Oczywiście o graduacji mówiłam mu już od 3 tygodni, kiedy jest o której, czy będzie mógł wtedy? potem ze zapłacilam za nas i musimy być....Na koniec po graduacji wróciliśmy do domu wstępując jeszcze do sklepu. I po drodzę zapytałam się co zrobić na obiad, i czy chce zupę a on ze wszystko mu jedno. To ja - ze jak Ci wszystko jedno to nic nie będe robić bo akurat zupę to robie tylko dla niego bo ja zup nie lubię. To stwierdził ze zrobię jak zechce... ![]() ![]() ![]() A potem mu powiedziałam, ze jutro musimy posprzątać mieszkanie - co mu już od środy zapowiadałam i mi obiecal dwukrotnie używając slowa obiecuje, ze weźmie w tym udział ( mogłam wziąść na piśmie bo samo obiecuje już nie wystarcza) . to już w ogole się do mnie nie odzywal bo stwierdzil ze ja to mu tylko awanturę potrafie zrobic, a nawet głosu nie podniosłam... I już w sklepie sie do mnie nie odzywal, stanął w innej kolejce do kasy niż ja ( ja zostałam bez kasy bo tylko on mial gotowkę ) i nie mialam za co za zakupy zapłacić ![]() i musiałam do niego do drugiej kasy krzyczeć zeby mi kasę podał.. A i tak bylam szybciej i potem musialam na niego czekać... Teraz jesteśmy w domu. Zamknął się w pokoju i gra na gitarze...A ja sobie siedze i rycze i jestem zła. Chociaz trochę mi sie lżej zrobiło jak sie tym z Wami podzieliłam... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-24 o 16:10 |
|
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Chciałabym sie do Was przyłączyć ponieważ w czerwcu zostanę mamusią i myślę że wspólnie bedzie znacznie milej oczekiwać
|
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Raczkowanie
|
witam się po kilku godzinach w kuchni, padam
![]() nie chcę Was stopować dziewczynki ale ja bym nie szalała z zakupami dla konkretnej płci po usłyszeniu jej w 14 lub okolicznych tygodniach, wiem że to fajne i w pierwszej ciąży miałam tak samo i też mam do dziś zdjęcie z zaznaczonym siusiakiem i kilka razy było to potwierdzane aż wreszcie 3 tygodnie przed porodem w szptalu leżąc bo miałam infekcję pani doktor robiła mi usg i nagle mówi" ale fajne dziewczę". Przyznam szczerze że tak mnie uderzyło to że płakałam pół dnia, i nie dlatego że nie chciałam dziewczynki ale tak się nakręciłam że miałam wrażenie jakby mi ktoś syna zabrał. A gdyby nie moja przezorność i kupowanie uniwersalne to moja córa by jak chłopak wygładała życzę nam wszytskim żeby pomyłki nie było ale tak podzieliłam się tym co miałam bo wiem jak to przeżywałama co do zakupów ogólnie to ja będę kupować po trochę i śmieszy mnie gadanie że za wcześnie czy coś, znam historie śmierci dzieciaczków pod sam koniec jeszcze w łonie, i inne i to nie ze słyszenia i nie ma to nic wspólnego z zakupami. Może do 2 trymestru bym nie kupowała bo nie wiadomo ale potem hulaj dusza, jak ma się coś stać to się stanie bez wzgledu na to jaką ilość rzeczy dla bejbi będziemy miały. |
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja alkoholu nie piję odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście, piję tylko to co oznaczają jako bezalkoholowe ewentualnie. ale kilka dni przed testem pobalowałam zdrowo
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja nie lubię takiego obrażania,fochowania, mój czasem też odwala takie akcje i nie zabijam go tylko dlatego,że nie amm gdzie ukryć ciała.. tak szczerze-niewiem co ci poradzić, bo nie ważne co teraz zrobisz, on jest teraz Wielce Poszkodowany Przez Los i musisz poczekać aż mu przejdzie.. Faceci to głąby do kwadratu.. Eh. Bądź silna, niedługo mu przejdzie i będziesz mogła się zemścic ![]() Cytat:
napisz cos o sobie ![]() z Nami na bank miło będzie czekać
|
||
|
|
|
#1769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mojemu ostatnio też tak odwalało, że szkoda gadać ale koniec końców przeprosił mnie i wszystko wróciło do normy : ) Twój na pewno też zrozumie , że takie wyżywanie się na Tobie nie ma sensu bo do niczego dobrego nie prowadzi.. |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też sama teraz siedze, bo Tż na siłownie sobie pojechał poćwiczyć a mnie samą zaostawił w domu, niezważając uwagii,że cały tydzień to ja siedze sama w domu jka on ajest do późna w pracy![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

czuję się nie na bieżąco z top trendy zabawek
za 2 tygodnie dam wam znać czy dobre 

fajnie że niektóre z Was już wiedzą, no i brzuszek mam już spory musiałam kupić specjalnie kurtkę zimowa bo do moich 3 się nie mieszczę, a przytyłam 3,5 kilo 

i na zakupy wspólne dla dzieciaczkó się umówimy