Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 14:23   #1471
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja tez zaczelam olejowacbabyderam w wlosy o niebo lepsze
Jak to robicie? Wciera się oliwkę i co dalej, zawinąć w ręcznik?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hehe ja już po nawiedzeniu babci-teściowejtaraban iła się taki kawał, by przywieść małej prezent na Mikołaja- rajstopki na 80cmno ale liczy się pamięćtrochę głupio się jej zrobiło jak zapytała się co moja mama dała(50zł dla Jagody, 50dla mnie i 50 dla męzula) to skomentowała, że my już dzieci nie jesteśmy, a małej po co pieniądze padłamchwile po tym pojechała do domu... głupio mi troche ale sama zapytała to co miałam skłamac
Uwielbiam anegdoty z Twoją teściową

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja to w tamtym roku kombinowałam na dwa fronty. Mam dwie małe siostrzenice - 8 i 5 lat. I tej starszej wytłumaczono, że Mikołaj przynosi prezenty, ale to rodzice kupują i dają je Mikołajowi żeby przyniósł (jej rodzice mieli kłopoty z kasą wtedy i jakoś trzeba było dziecku wytłumaczyć że nie dostanie akurat tego wymarzonego prezentu). A młodsza wierzy bezapelacyjnie w Mikołaja. No i jak pojechałam w okolicach 10 grudnia z prezentami to starszej mówiłam, że nie zdążyłam się z Mikołajem zobaczyć bo dużo pracowałam i przywiozłam prezent sama. A młodszej że Mikołaj wracając do Laponii zauważył że został mu w worku jeszcze jeden prezent dla niej a że renifery były już zmęczone to nie chciał wracać i dlatego wstąpił do mnie i zostawił, żebym go jej przekazała
Fajne kombinacje

Cytat:
Śliczna! I kombinezon też Też uwielbiam ciucholandy Alicja śmiga równiez w wyszperanym kombinezoniku.
Najlepiej co wymyśliła moja teściowa - uparła się że jej kupi nowy kombinezon. No ok, myślę, kupuj, Twoje pieniądze. No to się pyta czy może być niebieski. No czemu nie, myślę... No i kupiła... taki wielki że w czerwcu może bym Ali założyła (a na następna zimę będzie za mały) i z napisem "boys" na samym przodzie No ale to nie ja wywaliłam pieniądze. Tylko teraz się cały czas dopytuje czy już nosi i czy dobry. No i co ja mam powiedzieć? Jak pojedziemy gdzieś do nich, to trzeba będzie dziecku założyć
Moja od teściowej dostała przy pierwszej wizycie całą torbę ciuchów z lumpka. Wszystkie welurowe, z kiczowatymi wzorami, jakieś takie przedpotopowe. Zaczynają się od rozmiaru 74 chyba
Nie mam zamiaru ich zakładać.
Na tym skończyły się prezenty. Lepsza jedna rzecz a porządna! Poza tym ciągle pytała co potrzeba, co potrzeba a koniec końców nic z tego nie dostałam, nawet skromnych pieluch. Nie wiem po co pytała...
Stary 2012-12-06, 14:27   #1472
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
welonem można sie fajnie pobawić
ale cudna ksiezniczka

Cytat:
hehe ja już po nawiedzeniu babci-teściowejtaraban iła się taki kawał, by przywieść małej prezent na Mikołaja- rajstopki na 80cmno ale liczy się pamięćtrochę głupio się jej zrobiło jak zapytała się co moja mama dała(50zł dla Jagody, 50dla mnie i 50 dla męzula) to skomentowała, że my już dzieci nie jesteśmy, a małej po co pieniądze padłamchwile po tym pojechała do domu... głupio mi troche ale sama zapytała to co miałam skłamac
pfi ja tez od rodzicow dostalam na Mikolaja kase, przeciez ich dzieckiem nadal jestem nie a na 80 hmm to chyba w lecie ubierze

ja jestem za dostępem dziewczyn i na maila i do klubu, mi to nie przeszkadza!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:28   #1473
Dearlie
Zakorzenienie

Lecę dalej.

ANESH Z okazji Twojego święta życzę Ci samych cudownych chwil spędzonych z Majeczką i mężem! Życzę również zdrówka oraz tego, aby szybciutko Wam te kolki odpuściły, abyś w pełni mogła czerpać radość z macierzyństwa! Poza tym spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze!

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ja na chwile wskoczyłam pokazać nowe zdjęcia Aleńki
Ślicznotka! W tej czapuni wygląda przecudnie! A roześmiana Ala tak, że wzroku od tych zdjęć oderwać nie można!

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki! Czasem Was Podczytuję, czasem zaglądam na maila i podziwiam Wasze śliczne dzieciaczki. Ucałujcie je ode mnie na Mikołajki!
Pozdrawiam każdą Mamę z osobna
Aduniu dziękujemy za życzenia. Również pozdrawiamy i ściskamy mocno! Co u Ciebie? Czy ja dobrze pamiętam, że jakiś czas temu wpadłaś do nas z dobrą nowiną?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

My wczoraj po szczepieniu wszystko ok. Jasiu wazy 6650 g i ma 64 cm wg miary pielegniarek nie mial goraczki troszke marudny jest i zielona kupa.
No,no jaki duży chłopak już z Jaśka! I od razu wielkie brawa dla Zuzi () i trzymam kciuki za walkę z odrzucaniem smoka.

Cytat:
Piękne zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja tez zaczelam olejowacbabyderam w wlosy o niebo lepsze
A możecie mi powiedzieć jak olejować te włosy? Podgrzać najpierw tą oliwkę przed nałożeniem na włosy? Została mi jeszcze właśnie oliwka Babydream z okresu ciazy i chętnie bym ją wykorzystała.
Stary 2012-12-06, 14:30   #1474
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Jak to robicie? Wciera się oliwkę i co dalej, zawinąć w ręcznik?

tylko uprzednio delikatnie zwilż wlosy mozesz tez na noc zostawic najlepiej sobie zrobi napar z ziol dac do spryskiwacza i nim zwilżyć wlosy i potem olej

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
L

A możecie mi powiedzieć jak olejować te włosy? Podgrzać najpierw tą oliwkę przed nałożeniem na włosy? Została mi jeszcze właśnie oliwka Babydream z okresu ciazy i chętnie bym ją wykorzystała.

nie podgrzewac taka prosto z butelki

Stary 2012-12-06, 14:35   #1475
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tylko uprzednio delikatnie zwilż wlosy mozesz tez na noc zostawic najlepiej sobie zrobi napar z ziol dac do spryskiwacza i nim zwilżyć wlosy i potem olej [COLOR="Silver"]
dzięki, muszę spróbować
Stary 2012-12-06, 14:37   #1476
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Lecę dalej.
Aduniu dziękujemy za życzenia. Również pozdrawiamy i ściskamy mocno! Co u Ciebie? Czy ja dobrze pamiętam, że jakiś czas temu wpadłaś do nas z dobrą nowiną?
Dearlie, wszystko się zgadza, jestem obecnie w 14tc. Genetyczne wyszły dobrze, wierzę, że tym razem wszystko dobrze się skończy
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Adunia trzymam kciuki za Was! Dbaj o siebie!
Dziękuję Kochana, z tyloma kciukami musi się udać!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-12-06 o 14:42
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:38   #1477
Dearlie
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o dostęp do maila czy klubu, to ja widzę prośby, ale nie wypowiadałam się ze względu na to, że sama niewiele udzielam się w tych miejscach, więc nie sądzę, abym była dobrą osobą w sprawie decydowania o tym. Jednak jak dla mnie, to śmiało można dawać dostęp do maila nowym osobom na wątku. Z klubem już jest troszkę inaczej, bo tam jest kilka poufnych informacji na temat niektórych z nas, więc proszę nie mieć pretensji o to, że nowe osoby lub osoby rzadko wypowiadające się, od razu nie zostały zaproszone. Co do dołączenia do niego, to mi też wszystko jedno, bo myślę, że inne osoby powinny się na ten temat wypowiadać.

Cytat:

nie podgrzewac taka prosto z butelki
Dziękuję! Ja to myślałam, że na ciepło trzeba nakładać. I co, nakładam, trzymam jakiś tam czas i później już normalnie myję włosy szamponem, tak?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 14:39   #1478
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to w tamtym roku kombinowałam na dwa fronty. Mam dwie małe siostrzenice - 8 i 5 lat. I tej starszej wytłumaczono, że Mikołaj przynosi prezenty, ale to rodzice kupują i dają je Mikołajowi żeby przyniósł (jej rodzice mieli kłopoty z kasą wtedy i jakoś trzeba było dziecku wytłumaczyć że nie dostanie akurat tego wymarzonego prezentu). A młodsza wierzy bezapelacyjnie w Mikołaja. No i jak pojechałam w okolicach 10 grudnia z prezentami to starszej mówiłam, że nie zdążyłam się z Mikołajem zobaczyć bo dużo pracowałam i przywiozłam prezent sama. A młodszej że Mikołaj wracając do Laponii zauważył że został mu w worku jeszcze jeden prezent dla niej a że renifery były już zmęczone to nie chciał wracać i dlatego wstąpił do mnie i zostawił, żebym go jej przekazała
mówisz, że akurat do Ciebie miał po drodze świetne kombinacje

Cytat:
Dearlie, wszystko się zgadza, jestem obecnie w 14tc. Genetyczne wyszły dobrze, wierzę, że tym razem wszystko dobrze się skończy
Adunia, trzymam mocno kciuki za Was! dbaj o siebie, o Was!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:39   #1479
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Już niewiem czy pisałam wczoraj, mam anginę i po raz kolejny antybiotyk.
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej
Takie diagnozy wymagają konsultacji i innego dobrego specjalisty, także spokojnie. Moja siostra miała być karłem, profesorek z Poznania tak stwierdził. Dziś ma 21 lat i 175cm wzrostu

Cytat:
a tka po zatym to Jagódka kończy dziś 3 miesiące, z tej okazji wstawiam foty malutkiej, filmik na fb https://www.facebook.com/photo.php?v=529243777087004
Śliczności

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

hmm czyli jak kupuję na targowisku bądź od mojego rolnika to i tak kaszana i lepiej słoiczkowe????? jejku a takie smaczne ma pan rolnik mój najukochańszy !

myślę myślę i myślę i jakoś nie haloo z tym co CI powiedziała bo przecież niektóre dzieciaczki rodzą się bez ciemiączka i nie mają małogłowia .. skonsultuj z innym lekarzem dla pewności kochana

My po wizycie u neurologa wsio jest ok ale dopytałam o tę asymetrię że Duśka preferuję prawą stronę no i sprawdziła i mi mówi że asymetria wówczas jest wpisywana kiedy dziecko wygina całe ciało, ma problem z jednostronną ruchliwością np łapie jedną rączką bądź kopie jedną nóżką bardziej niż drugą patrzy się na całokształt a nie tylko na to w którą stronę woli trzymać główkę bądź w którą się przewraca jeżeli, przewracałaby się tylko w prawo to możemy coś myśleć ale jeżeli przewraca się też w lewo to nie ma paniki ... wizyta za miesiąc bo muszę mieć pewność że nie ma tej asymetrii
Ja nie ufam paniom z ryneczku. Praktycznie każdy pryska drzewka, nawozi sztucznie glebę aby warzywa były większe, ładniejsze, bez robaków. Także albo warzywa i owoce ze swojej działki, przez siebie hodowane albo słoiczki gdzie warzywa i owoce są z ekologicznych upraw.
Nigdy w życiu nie słyszałam o przypadku gdzie nie byłoby u dziecka ciemiączka. To nie możliwe, bo poród sn nie byłby możliwy a lekarz w ciąży nie może tego rozpoznać i podczas porodu doszłoby do zmiażdżenia czaszki.
Wspaniale że u Aduni wszystko pięknie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Słuchajcie a jak Wam dzieciaczki śpią w łóżkach? Na poduszce czy na samym materacu?
Pytam bo mój śpi na poduszce swojej z łóżeczka i nie wiem czy dobrze robie??????
Może powinien leżeć na bardziej twardym??
Mój na podusi tej płaskiej, a pod spodem ma poduszkę klinową, więc jest na podwyższeniu lekkim.

Cytat:
My już po bioderkach, wszystko w porządku. Mamy tylko ćwiczyć, żeby przy kontroli za 3 miesiące nadal tak było.

Ok, próbuję nadrabiać dalej.
Stary 2012-12-06, 14:40   #1480
gda
Zakorzenienie

Cytat:
tylko uprzednio delikatnie zwilż wlosy mozesz tez na noc zostawic najlepiej sobie zrobi napar z ziol dac do spryskiwacza i nim zwilżyć wlosy i potem olej
O a ja nigdy nie zwilżałam włosów, dobrze wiedzieć

Cytat:
Aduniu myślę o Was często! Super, że genetyczne dobrze wyszły. Myślę, że teraz wszystko będzie perfekcyjnie A jak znosisz ciążę? Pierwszy trymestr dał w kość? Pewnie jesteś przeszczęśliwa
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:41   #1481
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
faktycznie nic nie widziałam

dziewczynki dalej wypowiadajcie sie nt dostepu do maila kaczuszki, bo chce wysłac dzis te prezentacje

Jestem za dostępem do maila

Cytat:
ale super pomysł

Cytat:
Śliczna! I kombinezon też Też uwielbiam ciucholandy Alicja śmiga równiez w wyszperanym kombinezoniku.
Najlepiej co wymyśliła moja teściowa - uparła się że jej kupi nowy kombinezon. No ok, myślę, kupuj, Twoje pieniądze. No to się pyta czy może być niebieski. No czemu nie, myślę... No i kupiła... taki wielki że w czerwcu może bym Ali założyła (a na następna zimę będzie za mały) i z napisem "boys" na samym przodzie No ale to nie ja wywaliłam pieniądze. Tylko teraz się cały czas dopytuje czy już nosi i czy dobry. No i co ja mam powiedzieć? Jak pojedziemy gdzieś do nich, to trzeba będzie dziecku założyć

wybuchłam śmiechem aż mąż dziwnie popatrzył

Cytat:

Trzymamy mocno kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 14:43   #1482
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
adunia89 tym razem napewno wszystko bedziie dobrzenie moze byc inaczej

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:43   #1483
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Cudownie! Wspaniałe wiadomości. Aduniu ja też wierzę, że wszystko będzie dobrze i już za ok. 26 tygodni utulisz swoją kruszynkę! Swoją drogą jak ten czas leci, że to już 14 tydzień. Pamiętam, że jeszcze ostatnio tak nieśmiało nas o tym informowałaś. Wpadaj proszę do nas częściej i dziel się z nami swoim szczęściem. bo tutaj z łezką w oku wspominamy etap ciąży i chętnie przeżyjemy to jeszcze raz razem z Wami!
Stary 2012-12-06, 14:48   #1484
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Adunia, trzymam mocno kciuki za Was! dbaj o siebie, o Was!
maggie, staram się! dziękujemy
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Aduniu myślę o Was często! Super, że genetyczne dobrze wyszły. Myślę, że teraz wszystko będzie perfekcyjnie A jak znosisz ciążę? Pierwszy trymestr dał w kość? Pewnie jesteś przeszczęśliwa
gda, po genetycznych odetchnęłam, potem miałam z krwi przesiewowe i też dobrze wyszły. Mam nadzieję, że wyczerpałam na razi swój limit nieszczęść. A ciążę znoszę gorzej niż poprzednią, ale przyznam szczerze, że wymiotowałam z przyjemnością, bo wiedziałam że Maleństwo się rozgaszcza A, że jestem przeszczęśliwa to fakt, inaczej do wszystkiego co związane z ciążą podchodchodzę, TŻ też się zmienił. Po paru nieciekawych miesiącach znów cieszę się życiem
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Trzymamy mocno kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze.
Martusia, dziękujemy!

Sandra, oby, oby!

Dearlie, ja wpadam, często, lubię Was podczytywać i oglądać Wasze piękności. Będę się odzywać co jakiś czas!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:50   #1485
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję! Ja to myślałam, że na ciepło trzeba nakładać. I co, nakładam, trzymam jakiś tam czas i później już normalnie myję włosy szamponem, tak?
normalnie szamponikiem tak ze 2 godz chociaż potrzymaj

tamlin zdrówka!!

Stary 2012-12-06, 15:02   #1486
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
ja perfume bo sobie ostatnio pobił a miał bruno bannani
no to uzywamy tych samych perfum

Adunia strasznie się cieszę że jest tak pięknie !!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-12-06, 15:04   #1487
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
normalnie szamponikiem tak ze 2 godz chociaż potrzymaj
A żeby łatwiej zmyć, to polecam najpierw nałożyć szampon na niezwilżone włosy, wmasować, spłukać i dopiero wtedy rozpocząć "mycie właściwe"
Stary 2012-12-06, 15:10   #1488
gda
Zakorzenienie

Cytat:

gda, po genetycznych odetchnęłam, potem miałam z krwi przesiewowe i też dobrze wyszły. Mam nadzieję, że wyczerpałam na razi swój limit nieszczęść. A ciążę znoszę gorzej niż poprzednią, ale przyznam szczerze, że wymiotowałam z przyjemnością, bo wiedziałam że Maleństwo się rozgaszcza A, że jestem przeszczęśliwa to fakt, inaczej do wszystkiego co związane z ciążą podchodchodzę, TŻ też się zmienił. Po paru nieciekawych miesiącach znów cieszę się życiem

Martusia, dziękujemy!

Sandra, oby, oby!

Dearlie, ja wpadam, często, lubię Was podczytywać i oglądać Wasze piękności. Będę się odzywać co jakiś czas!
Aż się wzruszyłam! Życzę Wam samych cudowności i fajnego porodu!

Ja też jestem za dostępem na maila, ale klub... No nie wiem, klub powstał po to, żeby dziewczyny, które bardzo dużo się udzielają, mogły porozmawiać o prywatnych sprawach. Bardzo dużo intymnych rzeczy tam jest opisywane... No ale nie wiem, może te dziewczyny, które najwięcej się uzewnętrzniły się wypowiedzą...? Choco i Anusia się bardzo dużo kiedyś udzielały, tylko potem nagle zniknęły nikomu nic nie mówiąc A Filusia od początku wpada z doskoku
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:16   #1489
tamlin111
Zakorzenienie

Anesh sto lat kochana, dużo pociechy z męża i Majeczki
Cytat:
Dla mnie jest różnica - przed każdym posiłkiem 8-10 kropli Infacolu, który zawiera 40 mg symetykonu, a przed każdym posiłkiem 8-15 kropli Boboticu i Sab Simplexu.
Dokładnie, tym bardziej że 1ml to 20 kropli, więc jak się daje 15 to różnica jest.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Zawsze mozesz miec mojego nie no zartuje

Tamlin ja chyba sprzedaje moja hustawke,bo maly niechce sie hustac jak go tam wkładam to placze,wiec chyba sprzedam i kupie taki fotelik wibrujący na tablicy.pl
Nie chcesz męża oddać??? Oddawaj jakiś trefny totalnie egzemplarz masz.
A co do huśtawki to mój dawno w niej nie siedział, muszę sprawdzić jego reakcję.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37993888]
mój bobas dziś kończy 3 miesiącez tej okazji wrzuce zaraz jakies foty na meila[/QUOTE]
Najlpeszego
Choco a tak z ciekawości jesteś taką mamą jak planowałaś, że nie pozwolisz płakać, że będziesz nosiła itp., czy trochę niuniu zweryfikował plany?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Duśka wstała oczy przetarła jak zobaczyła że coś nowego jest hyhy o i proszę pierwszy prezent mikołajkowy z samego rana dla mojej Dusieńki
Jaka zapatrzona
Nie sadzaj dziecka matka

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Mam dosc tych cholernych zastrzykowani jednego wiecej,mam w tylku to,ze Gracjan powinien je wybrac. Dziecko mnie przez nie znienawidziwiem,ze jak nie wybierze wszystkich to moze mu sie choroba wrocic ale daje mu syrop i goraczki juz nie ma.
Wczoraj przy zastrzyku tak sie biedny wyrywal i szarpal,ze utrzymac go nie moglamaz sie zanosil placzem
mama powinna nie dawac go krzywdzic a on widzi we mnie samo zlo,bo jeszcze go trzymam,zeby go krzywdzilipo zastrzyku nawet na rece nie dal mi sie wziasc,a jak go wzielam to co chwile bral moje rece i patrzyl czy nie mam iglygadac ze mna nie chcial,mial takie czerwone oczka,byl taki smutny,ze co chwile poplakiwal i chcial isc spac,zeby go na rekach ponosic.
Gdzies mam,ze to dla jego dobranigdy wiecej
Biedactwo.

Cytat:
Laski, czy ta sucha skóra na łokciach i kolanach u Ali to może być objaw alergii pokarmowej? Bo ostatnio zaczęłam trochę czekolady podjadać.... sama nie wiem, odstawiam narazie, zobaczymy co dermatolog powie...
W zgięciach łokci i pod kolanami to objaw może być skazy. Moja mama ma strasznie suchą skórę na łokciach i kolanach i na dłoniach, to alergia na wszelkie detergenty, proszki, płyny, szampony. Może używać jedynie emolientów. Smarujesz ją jakimś?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
choina
Piękna

Cytat:
Choinki co prawda jeszcze niet, ale zrobiłam świąteczne świeczniki
Bardzo ładne

Cytat:
Moja Mikołajka
Sliczna

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A wczoraj tak sobie myślałam o tym projektorze - żółw nie żółw wszystko jedno - bo skoro moje dziecię śpi na brzuchu to jak ma niby sufit oglądać?

I nie zacytowało mi bodajże Eleny100. Pierwszy raz słyszę aby psiuranie do nosa i odciąganie zwiększało wydzielinę. Przecież to jak u nas, kropelki, smarkamy i co zwiększa się? Woda tylko ma rozluźnić smarki aby było latwiej odciągnąć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 15:20   #1490
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Hejka!

Ja na chwile wskoczyłam pokazać nowe zdjęcia Aleńki
Na pierwszym i trzecim prezenty na mikołajki - mata od rodziców oraz czapeczka z szaliczkiem od babci
Życzę Wam udanych mikołajków

Ja znikam trochę popracować póki Alunia śpi.
normalnie jak bym na swoją niunię patrzyła tylko z ciut okrąglejszymi policzkaminawet uszka mają u góry tak samo delikatnie odstające od główki

Cytat:
Hej Dziewczynki! Czasem Was Podczytuję, czasem zaglądam na maila i podziwiam Wasze śliczne dzieciaczki. Ucałujcie je ode mnie na Mikołajki!
kochana a jak tam u was?
brzuszek rośnie?

Agaton i Katee pytałyście o wyniki małej
hemoglobina 12,7 więc w normie
cała reszta wskaźników też w normach zarówno we krwi jak i w moczu
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:33   #1491
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

Martusia, dziękujemy!

Sandra, oby, oby!

Odzywaj się koniecznie. Pisz o swojej dziecince
Wspaniale, że dobrze się wszystko układa. Niech tak zostanie.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
normalnie jak bym na swoją niunię patrzyła tylko z ciut okrąglejszymi policzkaminawet uszka mają u góry tak samo delikatnie odstające od główki
nasze ślicznotki

Jest kupa, wreszcie co za... "zapach"
Stary 2012-12-06, 15:38   #1492
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
dokładnie, tym bardziej że 1ml to 20 kropli, więc jak się daje 15 to różnica jest.
27

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:05   #1493
Nisia4
Zadomowienie

A to moja Mikołajka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0052.jpg (35,5 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-12-06, 16:08   #1494
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Mikołajka
cudna

Cytat:
tez cie całujemy

Cytat:
fajny pomysł, odgapię

Cytat:
Aż się wzruszyłam! Życzę Wam samych cudowności i fajnego porodu!

Ja też jestem za dostępem na maila, ale klub... No nie wiem, klub powstał po to, żeby dziewczyny, które bardzo dużo się udzielają, mogły porozmawiać o prywatnych sprawach. Bardzo dużo intymnych rzeczy tam jest opisywane... No ale nie wiem, może te dziewczyny, które najwięcej się uzewnętrzniły się wypowiedzą...? Choco i Anusia się bardzo dużo kiedyś udzielały, tylko potem nagle zniknęły nikomu nic nie mówiąc A Filusia od początku wpada z doskoku
O właśnie.

Cytat:

I nie zacytowało mi bodajże Eleny100. Pierwszy raz słyszę aby psiuranie do nosa i odciąganie zwiększało wydzielinę. Przecież to jak u nas, kropelki, smarkamy i co zwiększa się? Woda tylko ma rozluźnić smarki aby było latwiej odciągnąć.
odciąganie (Fridą, Katarkiem itp.) może dodatkowo podrażniać śluzówkę i nakręcać dodatkową produkcję kataru. O to mi chodziło bardziej, ale przeciez nie dam sie dziecku udusic

zas pisze z dzieckiem n reku, dzis ma napady paniki i beze mnie krzyczy

anesh wszystkiego najlepszego

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:20   #1495
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj kochana Wpadaj tu do nas jak najczęściej. Cudownie że u Was wszystko dobrze. Niech brzuszek rośnie A wiadomo kto tam w brzuszku siedzi?

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wypowiedzcie się proszę w sprawie dostępu do klubu mojego, Anusi i Choco, bo pytamy po kilka razy i chyba w natłoku postów te nasze są przeoczane...
jeśli za mało się udzielam to trudno, ale wolałabym mieć jasną sytuację
Ja jestem za.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

dziewczynki dalej wypowiadajcie sie nt dostepu do maila kaczuszki, bo chce wysłac dzis te prezentacje
Do maila

Cytat:
Super

Cytat:

Cytat:
Sklepik raczej noname. Dystrybutor Jamiks, ale nie znalazłam jej w internecie niestety.
Kurde, z 3 minuty się zastanawiałam co to za sklep

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
27
Ale że co?

My prezenty na Mikołaja tylko dla dzieci skromne robimy. Paula dostała tablicę motywacyjną, a Mati grzechotkę pluszową z Lamaze, dostosowaną do jego aktualnych umiejętności.
Stary 2012-12-06, 16:22   #1496
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Ale że co?
na butelce Boboticu jest napisane, że 1ml to 27 kropel

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:24   #1497
katiem
Wtajemniczenie

hej laski wpadam tylko na chwilę bo dzieci się uwagi domagają.
Byłam z Kubą u lekarza - na szczęście płucka czyste, ale gardełko lekko czerwone. dostaliśmy leki i będziemy brać. generalnie młody pogodny.
potem odebrałam starszego ze złobka i dowiedziałam się, że załapie się na darmowe pneumo akcja żłobkowa 2-latkow - a już zbierałam kasę

a teraz siedzę z olejem na głowie i też nie wiedziałam, że warto zwilżyć

wpadnę wieczorem zobaczyć co u Was. mikołajki piękne

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:31   #1498
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A to moja Mikołajka
Cudna

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
odciąganie (Fridą, Katarkiem itp.) może dodatkowo podrażniać śluzówkę i nakręcać dodatkową produkcję kataru. O to mi chodziło bardziej, ale przeciez nie dam sie dziecku udusic
Ale że same odciąganie, czy że końcówką można podrażnić?

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
na butelce Boboticu jest napisane, że 1ml to 27 kropel
Patrz a mnie na akademii medycznej uczyli że 1 ml leku to 20 kropli.

Idę ubierać Pauli choineczkę bo mnie ciągnie.
Stary 2012-12-06, 16:36   #1499
Katee27
Zadomowienie

Witam.
Mój Kuba ma skok jak nic.Daje mi nieźle popalić,ręce bolą od noszenia.Teraz przysnął uff...e tam w domu nie zaśnie.Ubrałam go i wsadziłam do wózka,dałam smoka i zasnął.To zimne powietrze tak na niego działa

Cytat:
Również pozdrawiam a jak Wy się czujecie?

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
wpadam i zabieram się za nadrabianie...
ale wcześniej prośba:
Dziewczyny wypowiedzcie się proszę w sprawie dostępu do klubu mojego, Anusi i Choco, bo pytamy po kilka razy i chyba w natłoku postów te nasze są przeoczane...
jeśli za mało się udzielam to trudno, ale wolałabym mieć jasną sytuację

Mikołajkowe buziaki ode mnie i Basi dla wszystkich mamuś i dzieciaczków wątkowych!
Ja jestem za.Kojarze każdą z Was

Cytat:
n ieźle.Moja mama kupiła Kubie różowe śpiochy i kaftanik,ale pod choinkę daje pieniądze,bo mówi,że ona nie wie,co kupić,no i ma rację

Cytat:

wykorzystałam jązatem na spacer do tesco i ja kupiłam sobie spodnie f&f bez rewelacji ale lepsze to niż nic ciągle łudzę się, że nie długo wejdę w swoje zprzed ciązy i szkoda mi na tymczasowe kase wydawac
Następny trafiony prezentchociaż 80 może na jesieni będzie Jagódce pasował?Śliczna jest

Anesh najlepszego!!!zdrowia,spe łnienia marzeń,zadowolenia z siebie i rodzinki i dużo rodzinnego ciepła i miłości.Buziak

A to moi chłopcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 061220122007.jpg (83,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 061220122036.jpg (47,4 KB, 26 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-12-06 o 17:16
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:53   #1500
katiem
Wtajemniczenie

U muszę się Wam przyznać, że jestem okropną matką. Pawcio dostał słodycze na Mikołaja, a ja jestem przeciwna u tak małych dzieci i sama je wciągam.....

Angel 80 to mój 2-latek niedawno nosił

Kurcze moja mama na szczęście fajne prezenty kupuje. Kupiła Kubie 2 pajacyki i taką jakąś kule która ma różne przyciski i wydaje dźwięki - pociagu, autobusu - ale to dopiero od 6 miesiąca.
A teściowa - cóż - Kubuś od urodzenia dostał od niej.....zastanówmy się.....hmmm????nic????

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

co do klubu i maila - jestem za

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości