|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
Emilia....z gorączką do pracy???
I ja melduję dietetycnie dzień ok. Po raz pierwszy od dłuższego czasu. Rano banan, trzy mandarynki, w południe ryż z jogurtem, po południu karp w galarecie z pieczywkiem pełnoziarnistym, wieczorem będzie makrela z puszki z jajkiem na twardo ( narobiłyście mi smaka ). |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Asia ja dopiero wciągnęłam makrelkę z puszki z pieczywem ciemnym i połową papryki czerwonej
![]() Pojadłam, popiłam więc zaraz mogę lecieć pofikać na aerobicu i trochę mięśnie odtłuścić ![]()
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez zjadam makrelke z puszki (składowo nie bardzo, ale nie mam nic innego) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
królikoholiczka
|
No niestety ale ani nie mam się z kim zamienic ani nie mogę nie iść do pracy
![]() ![]()
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Pół dnia mnie nie ma, a tu tyle postów do nadrabiania
![]() Ćwiczenia mogę już sobie odpuścić, bo przenosząc książki(chyba ze 100) z jednego pokoju do drugiego, zaliczam jako ćwiczenie siłowe i to bardzo męczące ![]() Zakupy też zaliczyłam i już mam dość, a jeszcze psa trzeba wyprowadzić! Dziś już nic nie robię i nie ćwiczę, potem położę się do łóżka i będę oglać Underworlda ![]() Stanik już zdjęłam, odnosze wrażenie że moje melon się zwiekszył i bolą, jajniki marsz grają, to może ten okres w końcu zaszczyci mnie swoją obecnością ![]() Karolcia a cóż zrobić smutków pełno, problemów też, sytaucja nie zaciekawa, no ale rozpacz, płacz i użalanie się nic mi nie da, tak więc mimo przeciwności losu trzeba się usmiechać i śmiać i do przodu iść! Cytat:
Ja mam od niej 4 płyty i szczerze powiedziawszy, to dla mnie ona jest nudna jak flaki z olejem i wcale mnie nie mobilizuje do ćwiczeń, nie czuję tej jej cudownej mocy, którą się wszyscy zachwycają. Ja wolę ćwiczenia z Jillian Michaels-pokrzyczy, pośmieje się u ćwiczy się znią z przyjemnością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Ja ze sportu zaliczyłam szybki spacer.
Marina na te ćwiczenia to masz blisko? Ja jak wrócę do domu to już nie bardzo mam chęć jechać z powrotem do centrum na jakieś ćwiczenia ( mieszkam na obrzeżach miasta i w okolic nie mamklubu fitnes ). Mi najlepiej pasuje iść prosto po pracy gdzieś poskakać, tylko że tu problem z dzieciakami, zaraz po pracy powinnam do domu lecieć ze wzgl na dzieci ....ehhhh Matka Polka ![]() Od lutego też zacznę ćwiczyć choćby tylko w weekendy |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po 10 minutach ciężko stwierdzić,czy mi się podoba ![]() Ale zdecydowanie wolę rowerek,ale nie wiem czy to wystarczy ![]() Po raz drugi byłam w sklepie spożywczym,jakoś nie ciągnęło mnie to działu "słodycze" xd Kupiłam sobie filety z kurczaka i podzieliłam na porcje i dałam do zamrażalnika ![]() ![]() Jem teraz kolację choć wcale nie chce mi się jeść O.o Może dlatego,że jadłam jakieś 2 godziny temu ![]() Czy chleb otrębowy jest dobry jeśli chodzi o dietę? Bo strasznie mi smakuje,a nie wiem czy mogę ![]() A wiem,że otręby są zdrowe ![]()
![]() |
#398 |
królikoholiczka
|
Na avatarze możecie zobaczyć moje slicznosci
![]() ![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
65 minut cwiczen za mna, chcialam do 20, ale cos mi sie kotłować w żołądku zaczęło i troche sie zaczelam obawiac czy nie przegiełam z cwiczeniami na brzuch (musze jeszcze uwazac, mimo ze jest pol roku po zabiegu trololol takie moje szczescie), a moze to zwyczajnie ze trzeci dzien okresu a ja chce poltorej godziny wywijac tyłasem :P Ale zauważyłam, że troche mi oponka na plecach się zmniejszyła (dobry znak!) kurde jak takjk wytrzymam do lutego to G. bedzie miał co macać haha
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- ludziom czasem brak lustra w domu chyba.. http://randomoverload.net/wp-content...e-for-once.jpg
#400 | ||||
Zakorzenienie
|
Kobietki! Ale pędzicie, nie jestem w stanie po robocie Was nadrobić!
![]() Niestety, ale obiad mój to było dno - hamburger z biedronki. Pojechaliśmy na zakupy, w planach była sałatka, ale Biedra okazała się być pusta. Ani warzyw, ani cycków kurczakowych, nic! Dosłownie nic! ![]() Rano kanapka z ciemnego pieczywa posmarowana serkiem białym ze szczypiorkiem, a na to łosoś skropiony cytrynką. Cytat:
Dzisiaj piłam cappy pomidorowy i ma 23 kcal w 100ml ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Źle wykorzystujesz wzór H-B. On oblicza podstawowe zapotrzebowanie energetyczne, w ściśle określonych warunkach - czyli spoczynek, spokój i ma zapewnić podstawowe funkcje organizmu potrzebne do przetrwania. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Zainteresowałam się tym całym H-B
![]() Cytat:
Twoja Podstawowa Przemiana Materii (PPM) wynosi: 1546 kilokalorii (kcal) O.o edit: a całkowita mi wyszła 2628 kilokalorii (kcal) przy srednim wysiłku fizycznym.. nie ma mowy żebym jadła tyle dziennie więc powinnam chudnąć tu i teraz! ![]() ![]()
Blog podróżowo-dietetyczno-przemyśleniowy ![]() Edytowane przez gorzala Czas edycji: 2013-01-02 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
królikoholiczka
|
Gorączka powoli schodzi... Lepiej się troszkę czuje.. Ale i tak oslabiona jestem...
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
Fajny Pysiolek
![]()
#404 |
Zakorzenienie
|
Powróciłam z dwugodzinnych ćwiczeń i jestem bardzo happy
![]() Jak usłyszałam na początku donośny głos prowadzącej "Prawa, Prawa" to już byłam w siódmym niebie ![]() Na początek mocne cardio a później wzmacnianie. Druga godzina kolejne cardio i obwodowy więc mam nadzieję, że jakiś gram mięśni się pojawi w zamian tłuszczu ![]() Asia a może ze 100 metrów ![]() ![]() Jak na mój gust to jest zdrowy. Wiadomo, że jeszcze trzeba przeczytać skład ale na pewno dużo lepszy niż zwykły. W takim razie jutro wybieram się do sklepu i szukam najmniej kalorycznego ![]() Nie wiem dziewczyny czy zauważyłyście ale ostatnio zamiast o smakołykach to dużo mówimy o naszych sukcesach ćwiczeniowych ![]() Także wszystkie ładnie się mobilizujemy i spinamy ![]()
#405 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
królikoholiczka
|
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Podczytuje Was od jakiegos czasu, a ze dotychczas udzielalam sie na watku, ktory umarl smiercia naturalna, zatem postanowilam zastukac do Was...
W skrocie: mam 32 lata, i od kilku lat walcze z nadprogramowymi kilogramami. Niestety dotychczas kazdy utracony kilogram wracal ze zdwojona moca. Tak bylo do wrzesnia ubieglego (juz) roku. Wtedy ujrzalam na wadze 95 kg (167 cm wzrostu) i postanowilam, ze albo woz, albo przewoz. Dzis rano bylo na wadze 78,5 kg. Moja waga docelowa to... Hmmm... Dotychczas moim marzeniem bylo zobaczyc "7" z przodu ![]() A zatem-przyjmiecie mnie do swojego grona?
#409 |
królikoholiczka
|
Nie mam pojęcia czy można wysylac na priv
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Witam późną porą
![]() Kolację zjadłam przed 19 ale nie czuję głodu O.o Wypiłam zieloną herbatę i czuje się syta xd Za chwile godzinna sesja na rowerku ![]() A co do chleba to sprawdzałam na tabeli kalorii i chleb otrębowy ma 260 kalorii na 100 gm ![]() ![]() Dobranoc ![]()
#411 |
Zakorzenienie
|
Czarownica2010 pewnie, że przyjmiemy
![]() ![]() ![]() To teraz mamy już dwie Czarownice ![]() A stosujesz jakąś konkretną dietę czy tak sama komponujesz jak my ??
#412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najczesciej kombinuje samodzielnie, ale zdarza mi sie korzystac z pomyslow dietkujacych blogerek. Co do "konkretnych" diet- one nie sa dla mnie. Po kilku latach walki z nadwaga (otyloscia) wiem, ze najlepsza dla mnie dieta to dieta 1200-1500 kcal. Teraz wiem, jak wazne jest to, by w chwilach slabosci zjesc 2 kostki czekolady a nie odmawiac jej sobie miesiacami, by po jakims czasie rzucic sie na cala tabliczke. A skoro juz zjadlam tabliczke czekolady to zjem jeszcze garsc chipsow... Od jutra "wroce na dobre tory"... Nie wiem, jak Wy, ale ja tak mialam bardzo czesto...
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za to nie dość że jestem nieufna to wstydliwa - a mówi się że lwy są odważne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo tych dwóch kostek to ja to jestem jakaś nienormalna... bo jak mam ochotę na czekoladę to od razu całą tabliczkę zjadam a nawet i dwie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czarownica2010 wytrwałości życzę ![]() No nic będę zbierać się spać. Dobranoc ![]()
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Czarownica witaj , ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-01-02 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Miałam iść spać,ale chciałam się pochwalić
![]() Przejechałam dziś jakieś 45 km na rowerku ![]() Teraz ta godzina była dla mnie ciężka O.o Po 30 minutach miałam dość ![]() Zaczęły mnie bolec nogi i było mi strasznie gorąco w kolana xd Miałam odpuści ale tak sobie pomyślałam,że fajnie będzie na wiosnę pojechać o do mojej mamy na rowerze ( mieszka 17 km ode mnie) ![]() I wyobraziłam sobie taką scenkę romantyczną z moim R na wycieczce rowerowej ![]() I wytrwałam tą godzinę ![]() Teraz prysznic.. chyba dziś skorzystam z funkcji " hydromasaż" xd Paaaa ![]() ![]()
#417 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo
![]() Aby nie zaspać już po 5 się obudziłam. Zaraz muszę jakieś menu skombinować na dziś chociaż w domu zbyt wiele nie ma do jedzenia. Mmm... miałam dziś piękny sen... że dostałam pewnego mms-a od pewnego mojego ulubieńca ![]() ![]() Planowane menu na dziś: I kiwi + jabłko starte + jogurt naturalny 1 % + otręby pszenne + śliwki suszone + żurawina suszona + orzechy włoskie + pestki słonecznika II pieczywo ciemne z pastą (twaróg, łosoś wędzony na zimno, śmietana 10 %, natka pietruszki, papryka czerwona) + ogórki kiszone + pomidorki koktajlowe III surówka (por, jabłko, marchew, pieprz, śmietana 10 %) IV grochówka (lenia mam na otwarcie zamrażalnika i po prostu otworzę słoik - brata wyrób) V chwilowy brak weny Cytat:
![]() ![]() Wilczyca wszystko ładnie fajnie tylko pamiętaj, że jakiś dzień odpoczynku w tygodniu musi być aby się nie przećwiczyć i by mięśnie miały jakąś przerwę (a naprawdę jej potrzebują) ![]() Miłego Dnia ![]()
I start: 7 maja 2012 II start: 31 lipca 2014 ......... 134,9 1 stycznia 2015..........121,9 6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 - 120 - 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80 Edytowane przez Marina__ Czas edycji: 2013-01-03 o 05:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
o kurcze, dwie czarownice
![]() Co do ćwiczenia,to mnie kolano tak boli teraz i nie wiem co z tym zrobić :P ale jak schodzę ze schodów to fest ból-.-' wczoraj tez nie pomagał zbytnio w ćwiczeniach, a tych na nogi to już wgl.. starałam się oszczędzać tą szwaje bo nie wiem co jest grane :P?
#419 |
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek leseczki
![]() ja juz po sniadanku i zabieram sie za jakies sprzatanie ![]() ![]() po poludniu musze zaliczyć zoolog bo mi pyszczak wszystkie rybki wyjadł i chyba go killim dzisiaj ![]() ![]() Emilka jak przeżyłas nocke? Wilczyca bravo ![]() ![]() Miłego dzionka ![]() ![]()
#420 |
Zakorzenienie
|
Ja po wczorajszym treningu z zuzką mam takie zakwasy na tyłku, że szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.