Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 19:43   #3001
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ciąża zabiera połowę, a drugą połowę oddaje się doktorowi google

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:44   #3002
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a jaki kolor )) trójka czy czwórka? z fotelikiem?
dziewczyny, bo ja wzięłam wózek z tym fotelikiem cabriofix , a my nie mamy auta chodzi o to, czy jest taka opcja, że jak będzie potrzeba podjechać taksówką to może się okazać, że fotelik nie pasuje? albo w ogóle, że do jakiegoś auta, wujków czy cioć nie da się wpiąć? nie znam się na tym, więc pytam
Kolor niebieski z granatowym fotelikiem. Mura 3. Wolałabym 4 ale cena była taka, że stwierdziłam niech będzie. No i wizualnie bardziej mi się podoba. Te foteliki pasują do każdego auta z tego co wiem. Ogłoszenia już nie ma więc wam nie pokażę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-02-27 o 19:46
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:51   #3003
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no niby tak, ale powiedz, czy ty zawsze masz ochotę na konkretny posiłek? bo ja np. nie przepadam ogólnie za obiadami, wolę jeść śniadania i kolecje i często jest tak, że właśnie coś tam podjadam i nie jem obiadu. A poza tym dziecko to nie robot i ma swój gust i smak i nie sądzę, że wciskanie mu zupki na siłę jest ok, bo może ono po prostu nie lubi tej zupki. I choćbyś czekała z tą zupą cały dzień, to dziecko mimo pustego żołądka jej nie zje. To jest dobre dla dziecka? Kiedyś oglądałam program w którym laska właśnie już się uparła i stwierdziła, że jak jej dziecko w końcu zgłodnieje to zupkę zje. Nie zjadło. I cały dzień chodziło głodne, na koniec dnia zjadło może 3 łyżki tej zupy.
wybrałaś że tak jadacie w domu i masz do tego prawo. Ale to raczej nie jest "zdrowe" podejście (mam na myśli Twoje jedzenie). Jak już mała się przyzwyczaiła do jedzenia przed tv to wiadomo że inaczej nie zje. Jak Tobie to odpowiada i uważasz że dla Twojego dziecka to jest najlepsze to ok.

Co do mojej wizyty dopiero za 5 tyg to coś tam mi tłumaczył ale nie zapamiętałam wszystkiego ogólnie powiedział że nie ma potrzeby żeby mnie widział bo już szczegółowe badania mamy porobione, USG ok. Ciąża prawidłowa beż żadnych komplikacji, szyjka idealna itd. W kwietniu czekają mnie częste wizyty bo spotkamy się aż 3 razy. Jak chce to mogę przyjść wcześniej ale nie ma takiej potrzeby.
Stary 2013-02-27, 19:52   #3004
ankaaa206
Wtajemniczenie

łóżeczko złożone, wygląda ślicznie choć jest z tych prostych bez bajerów w nagrodę za dobry wybór mąż jedzie do maca po lody z toffi i cheeseburgera ;P

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:55   #3005
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ciąża zabiera połowę, a drugą połowę oddaje się doktorowi google
ze strony "ciąża tydzień po tygodniu" tydzień 34:
Przyszła mama
Twoje dziąsła mogą krwawić, ponieważ są nabrzmiałe. Z piersi intensywnie wycieka siara. Musisz teraz wypoczywać jak najwięcej, ponieważ czujesz zmęczenie ale nie pij kawy aby się pobudzić, bo możesz zaszkodzić dziecku lepiej Ci zrobi krótka drzemka. Musisz mieć też przygotowany komplet dokumentów (Dowód osobisty, legitymacja ubezpieczeniowa z aktualnym wpisem, karta ciąży, wszystkie wyniki wykonywanych w ciąży badań : mocz, morfologia, HBS, toksoplazmoza, glukoza, USG ) oraz torbę z ubraniami dla siebie i wyprawką dla maluszka. Masz coraz bardziej regularne skurcze Braxtona-Hicksa więc jest to znak, że przygotowania do porodu idą pełną parą. Dziecko rośnie teraz w ogromnym tempie, ty również szybciej przybierasz na wadze. Możesz mieć kłopoty z pamięcią, ponieważ Twoje komórki mózgowe w tym czasie kurczą się ale nie martw się po porodzie wrócą do swojego stanu.

Cholera wtedy to już w ogóle przestanę myśleć
Stary 2013-02-27, 19:55   #3006
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wybrałaś że tak jadacie w domu i masz do tego prawo. Ale to raczej nie jest "zdrowe" podejście (mam na myśli Twoje jedzenie). Jak już mała się przyzwyczaiła do jedzenia przed tv to wiadomo że inaczej nie zje. Jak Tobie to odpowiada i uważasz że dla Twojego dziecka to jest najlepsze to ok.

Co do mojej wizyty dopiero za 5 tyg to coś tam mi tłumaczył ale nie zapamiętałam wszystkiego ogólnie powiedział że nie ma potrzeby żeby mnie widział bo już szczegółowe badania mamy porobione, USG ok. Ciąża prawidłowa beż żadnych komplikacji, szyjka idealna itd. W kwietniu czekają mnie częste wizyty bo spotkamy się aż 3 razy. Jak chce to mogę przyjść wcześniej ale nie ma takiej potrzeby.
ja też mam co 5 tyg wizyty mimo przebojów z nerkami i skurczami, ale gin zawsze mówi że gdyby coś nie tak to dzwonić i wizytę mam przyspieszoną.
Wgl wystawił mi l4 na 3 miesiące aż babka w pracy się dziwiła czy tak można

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:57   #3007
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wow też jestem w szoku że tak można

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
ja też mam co 5 tyg wizyty mimo przebojów z nerkami i skurczami, ale gin zawsze mówi że gdyby coś nie tak to dzwonić i wizytę mam przyspieszoną.
ja miałam co 4 tyg, teraz będzie za 5 a później ja 3 wizyty to chyba co 10 dni
Stary 2013-02-27, 20:09   #3008
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dziś na sr była dziewczyna w 28tc ciąży (czyli mniej więcej jak ja) i prawie nic nie było widać, byłam w szoku

raczej nie ma takiej opcji
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Kolor niebieski z granatowym fotelikiem. Mura 3. Wolałabym 4 ale cena była taka, że stwierdziłam niech będzie. No i wizualnie bardziej mi się podoba. Te foteliki pasują do każdego auta z tego co wiem. Ogłoszenia już nie ma więc wam nie pokażę.

to mnie uspokoiłyście z tym fotelikiem
Justyna a też masz tę miękką gondolkę czy sztywną?
Stary 2013-02-27, 20:15   #3009
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna- nadrobiłam Może trochę po łebkach, ale też coś

My już w nowym mieszkanku dwie noce przekimaliśmy. Ale z tamtego nie do końca wszystko przewieźliśmy... Kurdę... Nawet ni wiedzieliśmy, że mamy aż TYLE rzeczy-
Teraz pomalutku próbujemy to rozdysponować to tutaj, ale jest to o tyle trudne, że do salonu dopiero jutro przyjadą meble i pewnie dopiero w weekend je skręcą, więc na razie całe mieszkanie jest obstawione worami i kartonami... Ale nic, z dnia na dzień będzie lepiej...

Kubuś mnie tylko troszkę stresuje, bo przez tą przeprowadzkę jakoś mało ruchliwy się zrobił... Kopnie od wielkiego dzwonu...
oo już na nowym gniazdku powodzenia w dalszym rozpakowywaniu i urządzaniu A Ty oszczędzaj się, żebyś znowu z jakimiś pracami nie przesadziła. Kubuś pewnie kopie, tylko jak jesteś zalatana to nie czujesz za każdym razem

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ona jest wędzona na gorąco więc luzik, możemy jeść, tylko tych ryb wędzinych na zimno nie powinnyśmy zbyt często. Ale nawet takiego łososia np. czasem też skubnę
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a ja odkąd dowiedziałam się o ciąży to nie jem, a tak lubię takiego mi smaka zrobiłyście! wiem, że nie wolno się dać zwariować, ale jakoś w ciąży ostrożniej komponuje dietę i nie jem wszystkiego co mi smakuje... bo różne to mogłoby być w skutkach
widziałam, że było o diecie w ciąży- co do ryb, to właśnie makrele można i ja często je jem, niby należy uważać na surowe, ale wędzonego łososia też podskubię.. w sumie to jem wszystko na co mam ochotę
odżywiam się trochę gorzej niż przed ciążą, bo np. pozwalam sobie na jasne pieczywo.. teraz już zaczęłam ograniczać, ale wcześniej dałabym się pokroić za świeżą kajzerkę z serem,szynką i pomidorem
jedyne z czego zrezygnowałam całkowicie to alkohol
i tatar (uwielbiam tatar ) no ale niestety,surowe mięso i surowe jajko- wolę nie ryzykować...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w ogóle to idę coś na obiad zrobić, bośmy głodni!!!
młody wystawia mi plecki do głaskania... podobno maluchy na tym etapie co jestem czują głaskanie przez brzuch mamy i to by pasowało, bo jak trochę sobie pogłaszczę, to on się tam przystawia słodziak........... pieszczoch jak nic, po mamusi!
nasz jakiś czas temu też miał taki etap, wystawiał nam dupkę ale nie wiem czy do głaskania czy w ramach jakiegoś buntu

dzisiaj wstąpiłam do pasmanterii chciałam kupić filc i wziąć się za literki.. ale niestety nie dostałam - może zainspirowane mamusie wszystko wykupiły
z pustymi rękami wyjść nie mogłam, więc kupiłam niebieski polarek i kilka tasiemek- będę szyła szmatkę sensoryczną

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:18   #3010
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
faaajny kolor
ja już pisałam, że boję się tych stelaży i jeszcze nie wiem, na czym będę ją stawiać :/
mnie tez przerazal, bo wydaje sie malo stabilny, ale oparlam sie w sumie calym ciezarem na wanience i stoi nie wiem czy bedziemy kapac "z" czy bez. moze go wykorzystam do suszenia tetry hehe.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Dokładnie tak... całe ciało dziecka jest stymulowane podczas przeciskania się i dla niego to najlepsza droga
nie dobijajcie lezacego bo pol dnia wyje, ze pewnie cycem nie pokarmie... i ze mnie beda kroic a dzidzius z tata w domu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:21   #3011
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Też bym się nieźle przestraszyła. Ja niedługo przekroczę 60 kg
Heh, ja właśnie dziś przekroczyłam tą magiczną granicę Wchodząc na wagę u ginekologa pokazało się piękne 60,4. Waga idzie w górę w ekspresowym tempie. W 19 tc było 2,5 kg na plusie, w 23tc mam już 6,04kg.

Cytat:
halo
Byłam na wizycie
Ku mojej radości lekarz poszedł mi na rękę z L4. Cieszę się bardzo bo myślałam że się nie zgodzi bo trochę z tym przekombinowałam.
Szyjka DŁUUUUUUUGA i zamknięta. USG szybkie bo mała za bardzo fikała ale wszystko ok.
Mam przyjść na wizytę dopiero za 5 tygodni więc to będzie po świętach ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień pójdę. No i w kwietniu będę miała 3 wizyty no chyba że wcześniej urodzę
No i ogólnie stwierdził że moja ciąża mimo początkowych problemów rozwija się idealnie- wręcz książkowo.
Aaaa i najważniejsze to mogę jechać do domu na święta co mnie bardzo, bardzo ale to bardzo cieszy. Jedynie kazał zabrać ze sobą w razie "w" no-spę.

szprotka współczuję przeprowadzki. To jest strasznie męczące a co dopiero w ciąży!
Za wizytę

Ja również już po wizycie. Poszłam sobie do pracy po by podrzucić zwolnienie i akurat się okazało, że moje obie szefowe mają wolny czas, więc wciągnęły mnie do gabinetu na rozmowę przy herbacie. Nawet miło było i bez moich pytań same wyskoczyły z zapewneniami, że jak tylko będę chciała wracać po ciąży to one już wszystkim powiedziały, że wracam, więc nie mają się do stanowiska przyzwyczajać
Poza tym okazało się, że jedna szefowa rodziła zaledwie godzinę, bo zaraz po tym jak jej wody odeszły od razu miała skurcze parte prawie i urodziłaby właściwie jeszcze szybciej, prawie w domu gdyby nie fakt, że dziecko było ułożone pośladkowo.

Poza tym na wizycie ok, usg nie robiłyśmy bo miałam na połówkowym kilka dni temu. Szyjka długa i zamknięta. Oczywiście znów jakaś tam infekcja dróg moczowych, ale już się przyzwyczaiłam, więc nie robi to na mnie wrażenia. Omówiłyśmy te dziwne wyniki krwii i póki co zrobię kolejne za 3 tygodnie i zobaczymy jak wtedy wyjdzie. Jak mi opadną te krwinki białe i monocyty tzn. że były podwyższone tylko dlatego, że widocznie jakaś infekcja z powietrza usiłowała mnie zaatakować, a organizm się bronił. Jak będą dalej wysokie lub wyższe to zaczniemy się martwić.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 20:23   #3012
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie dobijajcie lezacego bo pol dnia wyje, ze pewnie cycem nie pokarmie... i ze mnie beda kroic a dzidzius z tata w domu
kochana ale to nie jest Twój wybór, Twoja wina nie dołuj się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:23   #3013
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
halo
Byłam na wizycie
Ku mojej radości lekarz poszedł mi na rękę z L4. Cieszę się bardzo bo myślałam że się nie zgodzi bo trochę z tym przekombinowałam.
Szyjka DŁUUUUUUUGA i zamknięta. USG szybkie bo mała za bardzo fikała ale wszystko ok.
Mam przyjść na wizytę dopiero za 5 tygodni więc to będzie po świętach ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień pójdę. No i w kwietniu będę miała 3 wizyty no chyba że wcześniej urodzę
No i ogólnie stwierdził że moja ciąża mimo początkowych problemów rozwija się idealnie- wręcz książkowo.
Aaaa i najważniejsze to mogę jechać do domu na święta co mnie bardzo, bardzo ale to bardzo cieszy. Jedynie kazał zabrać ze sobą w razie "w" no-spę.

szprotka współczuję przeprowadzki. To jest strasznie męczące a co dopiero w ciąży!

hump ale wędzona ryba jest traktowana trochę jak surowe mięso. Bo nie przeszło żadnej obróbki (smażenie, gotowanie itd). I praktycznie jedyne rzeczy przed którymi mnie przestrzegał lekarz to owoce morza, sery pleśniowe, surowe mięso, surowe jajka i właśnie ryby wędzone. I w zasadzie to tylko tych rzeczy nie jem.

Justyna trzymam kciuki za glukozę. Ale na prawdę ona nie jest taka straszna.
Gratuluję wizyty!!!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
oo już na nowym gniazdku powodzenia w dalszym rozpakowywaniu i urządzaniu A Ty oszczędzaj się, żebyś znowu z jakimiś pracami nie przesadziła. Kubuś pewnie kopie, tylko jak jesteś zalatana to nie czujesz za każdym razem

widziałam, że było o diecie w ciąży- co do ryb, to właśnie makrele można i ja często je jem, niby należy uważać na surowe, ale wędzonego łososia też podskubię.. w sumie to jem wszystko na co mam ochotę
odżywiam się trochę gorzej niż przed ciążą, bo np. pozwalam sobie na jasne pieczywo.. teraz już zaczęłam ograniczać, ale wcześniej dałabym się pokroić za świeżą kajzerkę z serem,szynką i pomidorem
i tatar (uwielbiam tatar ) no ale niestety,surowe mięso i surowe jajko- wolę nie ryzykować...

nasz jakiś czas temu też miał taki etap, wystawiał nam dupkę ale nie wiem czy do głaskania czy w ramach jakiegoś buntu

dzisiaj wstąpiłam do pasmanterii chciałam kupić filc i wziąć się za literki.. ale niestety nie dostałam - może zainspirowane mamusie wszystko wykupiły
z pustymi rękami wyjść nie mogłam, więc kupiłam niebieski polarek i kilka tasiemek- będę szyła szmatkę sensoryczną
Jak macie w tej swojej jak to Ty nazywasz "dziurze" Empik to tam są
a ja bym próbowała jeszcze w papierniczych

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:24   #3014
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie uspokoiłyście z tym fotelikiem
Justyna a też masz tę miękką gondolkę czy sztywną?
Sztywną. Ja od początku nie chciałam tej miekkiej i stwierdziłam, ze jak kupię z miekką to w takiej cenie, żeby dokupić twardą. Wlaśnie też to mnie przekonało, że go wzięłam.

Laura

Stary 2013-02-27, 20:26   #3015
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki kolor )) trójka czy czwórka? z fotelikiem?
dziewczyny, bo ja wzięłam wózek z tym fotelikiem cabriofix , a my nie mamy auta chodzi o to, czy jest taka opcja, że jak będzie potrzeba podjechać taksówką to może się okazać, że fotelik nie pasuje? albo w ogóle, że do jakiegoś auta, wujków czy cioć nie da się wpiąć? nie znam się na tym, więc pytam
fotelik jest wymagany zeby malucha odebrac ze szpitala wiec dobrze, ze go kupilas. na pewno bedzie pasowal do samochodu. jesli starsze autko to nie bedziesz wpinala tylko przypnie sie pasami.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-27 o 20:40
Stary 2013-02-27, 20:28   #3016
szczesliwa25
Rozeznanie

Tak się właśnie zdziwiłam - pomyślałam, że przejrzę sobie aukcje z murami, ot tak z nudów - i patrzę a tam zdjęcia które pokazują wózek który ja kupiłam - ten sam sprzedający, ten sam dom na zdjęciach, nawet fotelik z identyczną tapicerką - i się zastanawiam, czy ten facet je gdzieś skupuje i sprzedaje - bo zdjęć nawet nie zmienił do tej aukcji. Jest jak u mnie Na szczęście moja mura stoi w domu, bałabym się, że to jakiś przekręt
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:29   #3017
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Ale super!! Właśnie, może ja też w pasmanterii poszukam polarka? Bo nie chcę dużo zamawiać... No to teraz Ciebie będziemy dopytywać o rezultaty

Burzę rybną wywołałam ja Ale co ja poradzę, że makrela, śledzik i łosoś tak mnie nęcą ostatnimi czasy
A propos odżywiania to tak zdrowo jak przez ostatnie 2 tygodnie to już lata nie jadłam I poniekąd cieszy mnie ta cukrzyca ciążowa bo:
- uregulowały mi się posiłki, już robię się głodna o odpowiednich porach;
- jem same zdrowe tłuszcze, tylko nienasycone kwasy tłuszczowe, dużo nabiału, ale przetworzonego (biały ser, jogurty naturalne), produkty zbożowe tylko pełnozirniste.
- nie jem słodyczy
- ustabilizowała mi się waga - mam -0,5 kg w stosunku do ważenia sprzed 2 tygodni. A brzuchol rośnie Nie wiem czy pamiętacie, jakiś tydzień temu pisałam Wam, że mam 92cm w obwodzie na wysokości pępka. Dziś rano, jeszcze bieliźnie zerknęłam w lusterko i tak coś mi się ten mój brzunio większy wydał. Zmierzyłam i......... 97cm! W tydzień!
Aż się boję tych rozstępów co po takim przyroście pewnie mi zaraz wyskoczą
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:30   #3018
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

482433_422489461174593_551082024_n.jpg

lubię to!

Stary 2013-02-27, 20:30   #3019
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
fotwlik jest wymagany zeby malucha odebrac ze szpitala wiec dobrze, ze go kupilas. na pewno bedzie pasowal do samochodu. jesli starsze autko to nie bedziesz wpinala tylko przypnie sie pasami.
Moi znajomi nie mieli fotelika. Odebrali małego w gondoli i póki się mieścił i chciał leżeć to go w niej wozili i nikt nie robił im problemów. dopiero od 2 miesiąca chyba go w foteliku wozili.

Laura

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 20:33   #3020
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zjadłam pierogi, grejfruta i kisiel

pakowanko prawie skończone.jakoś szybko poszło pewnie przeoczyłam coś istotnego znając mnie

co do tematu jedzenia-ja nie mówie że mój sposób jest dobry a czyjś zły-wszystko wyjdzie w praniu i każdy ma indywidualne podejście, zrobi po swojemu.

dla mnie szamka jest ważna i już

Ash- co do rybek to teraz jest tani pstrąg w Lidlu
pyyyychaaaa, w migdałach prażonych

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:33   #3021
lonely_lady
Zakorzenienie

Justyna, Karolina powodzenia jutro na glukozie
Ankaaa206 tak, ja też muszę mieć zaświadczenie od gin, że mogę chodzić na szkołę rodzenia. Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia i dostaliśmy takie karteczki z informacją dla lekarza prowadzącego

widziałam, że mamy kolejną murę na wątku Justyna gratuluję dobry wybór
nie doczytałam tylko który dokładnie model, czy z fotelikieml i jaka cena

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:34   #3022
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Moi znajomi nie mieli fotelika. Odebrali małego w gondoli i póki się mieścił i chciał leżeć to go w niej wozili i nikt nie robił im problemów. dopiero od 2 miesiąca chyba go w foteliku wozili.
no to mega odpowiedzialne za szpitala nie powinni ich wypuścić z samą gondolą chyba, że mieli cały wózek to jeszcze...

Stary 2013-02-27, 20:34   #3023
sharpnowaja
Zakorzenienie

Magiusia za wizytę i zazdroszczę relacji z szefostwem

Ashy no to fajnie że dostrzegasz plusy z Twojego dietowania
Stary 2013-02-27, 20:34   #3024
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Tak się właśnie zdziwiłam - pomyślałam, że przejrzę sobie aukcje z murami, ot tak z nudów - i patrzę a tam zdjęcia które pokazują wózek który ja kupiłam - ten sam sprzedający, ten sam dom na zdjęciach, nawet fotelik z identyczną tapicerką - i się zastanawiam, czy ten facet je gdzieś skupuje i sprzedaje - bo zdjęć nawet nie zmienił do tej aukcji. Jest jak u mnie Na szczęście moja mura stoi w domu, bałabym się, że to jakiś przekręt
Też zwróciłam uwagę na to, ze to te same zdjęcia jak oglądałam aukcje mury. Mój Tz się śmiał, że polacy kradną w Wielkiej Brytani wózki i je sprzedają bo zazwyczaj przesyłka jest właśnie z Wielkiej Brytani. Tez wydaje mi sie to podejrzane, ze gość nie zmienia zdjęć nawet. Dobrze, że Ty masz już swój w domu.

Laura

Stary 2013-02-27, 20:35   #3025
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no to brawa za głupotę rodziców. Mandacik się należy
Stary 2013-02-27, 20:36   #3026
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no to mega odpowiedzialne za szpitala nie powinni ich wypuścić z samą gondolą chyba, że mieli cały wózek to jeszcze...
na pewno nie mieli bo do auta go brali bo mieszkają 10 km od szpitala. Koleżanka stwierdziła, że boi się małego dać do fotelika bo w takiej dziwnej pozycji "siedzi"

Laura

Stary 2013-02-27, 20:38   #3027
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno nie mieli bo do auta go brali bo mieszkają 10 km od szpitala. Koleżanka stwierdziła, że boi się małego dać do fotelika bo w takiej dziwnej pozycji "siedzi"
Boże drogi, widzisz a nie grzmisz :| Bała się w bezpiecznym foteliku dziecko wozić, wolała ryzykować, że w razie wypadku dziecko jej wypadnie z gondoli?

Stary 2013-02-27, 20:41   #3028
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusia za wizytę i zazdroszczę relacji z szefostwem

Ashy no to fajnie że dostrzegasz plusy z Twojego dietowania
Szczerze to Ci powiem, że mnie szefowe same zaskoczyły. Owszem, miałyśmy na codzień dobre relacje, ale oceniałam je zawsze jako dobre-normalne. Bez przesady. A nagle takie deklaracje Ale nie powiem miło, mimo,że wydaje mi się, że ciężko trochę deklarować coś komuś na 1,5 roku przed powrotem

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 20:43   #3029
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
wow też jestem w szoku że tak można

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ja miałam co 4 tyg, teraz będzie za 5 a później ja 3 wizyty to chyba co 10 dni

Cytat:
może tak też na tym etapie będziemy miały w takim razie trzeba będzie odkładać $ na te częstsze wizyty

Cytat:
mnie tez przerazal, bo wydaje sie malo stabilny, ale oparlam sie w sumie calym ciezarem na wanience i stoi nie wiem czy bedziemy kapac "z" czy bez. moze go wykorzystam do suszenia tetry hehe.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

ale właśnie ten stelaż u Waszej jest jakiś inny, nie tylko dwa pręty na krzyż, ale jakaś półka, juz inaczej to wygląda, ale.
nie frustruj się, nie będzie tak źle !!
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Heh, ja właśnie dziś przekroczyłam tą magiczną granicę Wchodząc na wagę u ginekologa pokazało się piękne 60,4. Waga idzie w górę w ekspresowym tempie. W 19 tc było 2,5 kg na plusie, w 23tc mam już 6,04kg.

Za wizytę

Ja również już po wizycie. Poszłam sobie do pracy po by podrzucić zwolnienie i akurat się okazało, że moje obie szefowe mają wolny czas, więc wciągnęły mnie do gabinetu na rozmowę przy herbacie. Nawet miło było i bez moich pytań same wyskoczyły z zapewneniami, że jak tylko będę chciała wracać po ciąży to one już wszystkim powiedziały, że wracam, więc nie mają się do stanowiska przyzwyczajać
Poza tym okazało się, że jedna szefowa rodziła zaledwie godzinę, bo zaraz po tym jak jej wody odeszły od razu miała skurcze parte prawie i urodziłaby właściwie jeszcze szybciej, prawie w domu gdyby nie fakt, że dziecko było ułożone pośladkowo.

Poza tym na wizycie ok, usg nie robiłyśmy bo miałam na połówkowym kilka dni temu. Szyjka długa i zamknięta. Oczywiście znów jakaś tam infekcja dróg moczowych, ale już się przyzwyczaiłam, więc nie robi to na mnie wrażenia. Omówiłyśmy te dziwne wyniki krwii i póki co zrobię kolejne za 3 tygodnie i zobaczymy jak wtedy wyjdzie. Jak mi opadną te krwinki białe i monocyty tzn. że były podwyższone tylko dlatego, że widocznie jakaś infekcja z powietrza usiłowała mnie zaatakować, a organizm się bronił. Jak będą dalej wysokie lub wyższe to zaczniemy się martwić.
za wizytę!!!
też mam takie przyjazne klimaty w pracy i jest ten komfort, że może będzie gdzie wracać

Cytat:
Sztywną. Ja od początku nie chciałam tej miekkiej i stwierdziłam, ze jak kupię z miekką to w takiej cenie, żeby dokupić twardą. Wlaśnie też to mnie przekonało, że go wzięłam.
to faktycznie bardzo dobra cena, bo te sztywne stoją po parę stów
ja mam miękką, ale mi to nie przeszkadza, bo i tak planowałam w spacerówce wozić więc gondola, nawet miękka to i tak postęp

Cytat:
fotelik jest wymagany zeby malucha odebrac ze szpitala wiec dobrze, ze go kupilas. na pewno bedzie pasowal do samochodu. jesli starsze autko to nie bedziesz wpinala tylko przypnie sie pasami.
od początku wiedziałam, że fotelik musimy mieć w razie różnych "w"

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
o, kurczę, faktycznie dziwne

Cytat:
Ale super!! Właśnie, może ja też w pasmanterii poszukam polarka? Bo nie chcę dużo zamawiać... No to teraz Ciebie będziemy dopytywać o rezultaty

Burzę rybną wywołałam ja Ale co ja poradzę, że makrela, śledzik i łosoś tak mnie nęcą ostatnimi czasy
A propos odżywiania to tak zdrowo jak przez ostatnie 2 tygodnie to już lata nie jadłam I poniekąd cieszy mnie ta cukrzyca ciążowa bo:
- jem same zdrowe tłuszcze, tylko nienasycone kwasy tłuszczowe, dużo nabiału, ale przetworzonego (biały ser, jogurty naturalne), produkty zbożowe tylko pełnozirniste.
- nie jem słodyczy
- ustabilizowała mi się waga - mam -0,5 kg w stosunku do ważenia sprzed 2 tygodni. A brzuchol rośnie Nie wiem czy pamiętacie, jakiś tydzień temu pisałam Wam, że mam 92cm w obwodzie na wysokości pępka. Dziś rano, jeszcze bieliźnie zerknęłam w lusterko i tak coś mi się ten mój brzunio większy wydał. Zmierzyłam i......... 97cm! W tydzień!
Aż się boję tych rozstępów co po takim przyroście pewnie mi zaraz wyskoczą

właśnie plus z cukrzycy jest taki, że trzeba sobie wyrobić zdrowsze nawyki i one później mogą zadomowić się na dobre!
za 5 cm
Cytat:
świetne!

Cytat:
ale to chyba w takiej specjalnej gondoli? czytałam dziś, że nie jest to wskazane, poza przypadkami dzieciaczków, które muszą być cały czas w leżącej pozycji, a co dopiero w gondoli nieprzystosowanej do tej funkcji.
Stary 2013-02-27, 20:47   #3030
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
- nie jem słodyczy
- ustabilizowała mi się waga - mam -0,5 kg w stosunku do ważenia sprzed 2 tygodni. A brzuchol rośnie
a jak sam cukier? unormowalas go?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
wracali do domu wozkiem? jesli samochodem z gondola (bez specjalnego montowania) to malo odpowiedzialni...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
znow myslisz jak ja SIOSTRO!

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Też zwróciłam uwagę na to, ze to te same zdjęcia jak oglądałam aukcje mury. Mój Tz się śmiał, że polacy kradną w Wielkiej Brytani wózki i je sprzedają bo zazwyczaj przesyłka jest właśnie z Wielkiej Brytani. Tez wydaje mi sie to podejrzane, ze gość nie zmienia zdjęć nawet. Dobrze, że Ty masz już swój w domu.
podobnie jest na allegro z graco (symbio). jedna osoba wystawia kilka takich samych zestawow. wydaje mi sie, ze oni je tam tanio skupuja (ebay itd.) i u nas biznes sie kreci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości