|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-02-27 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mojej wizyty dopiero za 5 tyg to coś tam mi tłumaczył ale nie zapamiętałam wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Wtajemniczenie
|
łóżeczko złożone, wygląda ślicznie choć jest z tych prostych bez bajerów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
ze strony "ciąża tydzień po tygodniu" tydzień 34:
Przyszła mama Twoje dziąsła mogą krwawić, ponieważ są nabrzmiałe. Z piersi intensywnie wycieka siara. Musisz teraz wypoczywać jak najwięcej, ponieważ czujesz zmęczenie ale nie pij kawy aby się pobudzić, bo możesz zaszkodzić dziecku lepiej Ci zrobi krótka drzemka. Musisz mieć też przygotowany komplet dokumentów (Dowód osobisty, legitymacja ubezpieczeniowa z aktualnym wpisem, karta ciąży, wszystkie wyniki wykonywanych w ciąży badań : mocz, morfologia, HBS, toksoplazmoza, glukoza, USG ) oraz torbę z ubraniami dla siebie i wyprawką dla maluszka. Masz coraz bardziej regularne skurcze Braxtona-Hicksa więc jest to znak, że przygotowania do porodu idą pełną parą. Dziecko rośnie teraz w ogromnym tempie, ty również szybciej przybierasz na wadze. Możesz mieć kłopoty z pamięcią, ponieważ Twoje komórki mózgowe w tym czasie kurczą się ale nie martw się po porodzie wrócą do swojego stanu. Cholera wtedy to już w ogóle przestanę myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wgl wystawił mi l4 na 3 miesiące aż babka w pracy się dziwiła czy tak można |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- ja miałam co 4 tyg, teraz będzie za 5 a później ja 3 wizyty to chyba co 10 dni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to mnie uspokoiłyście z tym fotelikiem ![]() Justyna a też masz tę miękką gondolkę czy sztywną?
![]() |
#3009 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() odżywiam się trochę gorzej niż przed ciążą, bo np. pozwalam sobie na jasne pieczywo.. teraz już zaczęłam ograniczać, ale wcześniej dałabym się pokroić za świeżą kajzerkę z serem,szynką i pomidorem ![]() jedyne z czego zrezygnowałam całkowicie to alkohol i tatar (uwielbiam tatar ![]() Cytat:
![]() ![]() dzisiaj wstąpiłam do pasmanterii chciałam kupić filc i wziąć się za literki.. ale niestety nie dostałam - może zainspirowane mamusie wszystko wykupiły ![]() z pustymi rękami wyjść nie mogłam, więc kupiłam niebieski polarek i kilka tasiemek- będę szyła szmatkę sensoryczną ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Heh, ja właśnie dziś przekroczyłam tą magiczną granicę
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja również już po wizycie. Poszłam sobie do pracy po by podrzucić zwolnienie i akurat się okazało, że moje obie szefowe mają wolny czas, więc wciągnęły mnie do gabinetu na rozmowę przy herbacie. Nawet miło było i bez moich pytań same wyskoczyły z zapewneniami, że jak tylko będę chciała wracać po ciąży to one już wszystkim powiedziały, że wracam, więc nie mają się do stanowiska przyzwyczajać ![]() Poza tym okazało się, że jedna szefowa rodziła zaledwie godzinę, bo zaraz po tym jak jej wody odeszły od razu miała skurcze parte prawie i urodziłaby właściwie jeszcze szybciej, prawie w domu gdyby nie fakt, że dziecko było ułożone pośladkowo. Poza tym na wizycie ok, usg nie robiłyśmy bo miałam na połówkowym kilka dni temu. Szyjka długa i zamknięta. Oczywiście znów jakaś tam infekcja dróg moczowych, ale już się przyzwyczaiłam, więc nie robi to na mnie wrażenia. Omówiłyśmy te dziwne wyniki krwii i póki co zrobię kolejne za 3 tygodnie i zobaczymy jak wtedy wyjdzie. Jak mi opadną te krwinki białe i monocyty tzn. że były podwyższone tylko dlatego, że widocznie jakaś infekcja z powietrza usiłowała mnie zaatakować, a organizm się bronił. Jak będą dalej wysokie lub wyższe to zaczniemy się martwić.
![]() |
#3012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja bym próbowała jeszcze w papierniczych ![]()
![]() |
#3014 |
Zakorzenienie
|
Sztywną. Ja od początku nie chciałam tej miekkiej i stwierdziłam, ze jak kupię z miekką to w takiej cenie, żeby dokupić twardą. Wlaśnie też to mnie przekonało, że go wzięłam.
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-27 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
Rozeznanie
|
Tak się właśnie zdziwiłam - pomyślałam, że przejrzę sobie aukcje z murami, ot tak z nudów - i patrzę a tam zdjęcia które pokazują wózek który ja kupiłam - ten sam sprzedający, ten sam dom na zdjęciach, nawet fotelik z identyczną tapicerką - i się zastanawiam, czy ten facet je gdzieś skupuje i sprzedaje - bo zdjęć nawet nie zmienił do tej aukcji. Jest jak u mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Burzę rybną wywołałam ja ![]() ![]() A propos odżywiania to tak zdrowo jak przez ostatnie 2 tygodnie to już lata nie jadłam ![]() - uregulowały mi się posiłki, już robię się głodna o odpowiednich porach; - jem same zdrowe tłuszcze, tylko nienasycone kwasy tłuszczowe, dużo nabiału, ale przetworzonego (biały ser, jogurty naturalne), produkty zbożowe tylko pełnozirniste. - nie jem słodyczy ![]() - ustabilizowała mi się waga - mam -0,5 kg w stosunku do ważenia sprzed 2 tygodni. A brzuchol rośnie ![]() ![]() Aż się boję tych rozstępów co po takim przyroście pewnie mi zaraz wyskoczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Zakorzenienie
|
482433_422489461174593_551082024_n.jpg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
Moi znajomi nie mieli fotelika. Odebrali małego w gondoli i póki się mieścił i chciał leżeć to go w niej wozili i nikt nie robił im problemów. dopiero od 2 miesiąca chyba go w foteliku wozili.
#3020 |
Zakorzenienie
|
zjadłam pierogi, grejfruta i kisiel
![]() pakowanko prawie skończone.jakoś szybko poszło ![]() ![]() co do tematu jedzenia-ja nie mówie że mój sposób jest dobry a czyjś zły-wszystko wyjdzie w praniu i każdy ma indywidualne podejście, zrobi po swojemu. dla mnie szamka jest ważna i już ![]() Ash- co do rybek to teraz jest tani pstrąg w Lidlu ![]() pyyyychaaaa, w migdałach prażonych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
Justyna, Karolina powodzenia jutro na glukozie
![]() Ankaaa206 tak, ja też muszę mieć zaświadczenie od gin, że mogę chodzić na szkołę rodzenia. Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia i dostaliśmy takie karteczki z informacją dla lekarza prowadzącego widziałam, że mamy kolejną murę na wątku ![]() ![]() ![]() nie doczytałam tylko który dokładnie model, czy z fotelikieml i jaka cena |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zakorzenienie
|
Magiusia
![]() ![]() Ashy no to fajnie że dostrzegasz plusy z Twojego dietowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
na pewno nie mieli bo do auta go brali bo mieszkają 10 km od szpitala. Koleżanka stwierdziła, że boi się małego dać do fotelika bo w takiej dziwnej pozycji "siedzi"
#3027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3029 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale właśnie ten stelaż u Waszej jest jakiś inny, nie tylko dwa pręty na krzyż, ale jakaś półka, juz inaczej to wygląda, ale. nie frustruj się, nie będzie tak źle !! Cytat:
![]() też mam takie przyjazne klimaty w pracy i jest ten komfort, że może będzie gdzie wracać ![]() Cytat:
![]() ja mam miękką, ale mi to nie przeszkadza, bo i tak planowałam w spacerówce wozić więc gondola, nawet miękka to i tak postęp ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie plus z cukrzycy jest taki, że trzeba sobie wyrobić zdrowsze nawyki i one później mogą zadomowić się na dobre! ![]() ![]() Cytat:
![]() ale to chyba w takiej specjalnej gondoli? czytałam dziś, że nie jest to wskazane, poza przypadkami dzieciaczków, które muszą być cały czas w leżącej pozycji, a co dopiero w gondoli nieprzystosowanej do tej funkcji.
![]() |
#3030 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.