MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 10:25   #1381
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie, też się cieszę, że dziewczynką dobrze idzie, ale boję się że wyczerpią limit bezbolesnych porodów na wątku

sobie nie wyobrazam depilacji bez bolu i porodu bez bolu. bardziej sie obawiam, ze wykorzystaly limit krotkich porodów

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a i wrzucam zdj co mi mąż zrobił nawet mu to wyszło
wyszło, wyszlo piekna fota! sliczny brzuch!

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Musze sobie dobrze wyliczyc kiedy rodzic, bo b chce naturalnie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:27   #1382
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

widzę że do 8 marca musimy się z Chanel wyrobić, i niech mi się tu nikt w kolejkę nie wbija
widzę że wszystkie chłopaki 56cm

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:32   #1383
megi-megi
Zakorzenienie

jolant - fantastyczne zdjęcia, pięknie wam wyszły, super!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:35   #1384
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ale czujesz, że Ci się spina i boli jak na okres Ja nawet nie pamiętam jak to powinno boleć
Czekać nie czekam... co ma być to będzie, wtedy kiedy będzie chciało... jedyne co mnie niepokoi to pilnowanie maluszka, żeby brykał... bo to bardzo stresogenne!
U mnie tezlekarka kilkakrotnie zwracała na to uwagę...Mnie to stresuje, bo nie wiem czy 2 godziny bez ruchu to juz duzo,czy poprostu drzemka...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Alliw - a
a mnie od rana zastanawia kwestia Małpki. co z tym wyrostkiem? otworzyli jamę brzucha i co? gin jej wycial?!
moja e-przyjaciolka rodzila w grudniu, zrobili na szybciora cc i wycieli 'przy okazji' polpy z macicy. no ale rozumiem ze to zabieg ginekologiczny a nie stricte chirurgiczny.....
Mam fote od Małpki, ale nie mam kabla do kompa- zaginął bez wieści...Komu moge wysłac fotkę?? napisałam jej co z tym wyrostkiem, czekam na odp

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

No właśnie, też się cieszę, że dziewczynką dobrze idzie, ale boję się że wyczerpią limit bezbolesnych porodów na wątku
bezbolesnych, ale i KRÓTKICH..Na razie zadna zbytnio sie nie meczyła...
Oby tak do końca!

Wieści od Małpki: Pisze, ze cos ja kuło wczesniej, ale myslała, ze to mały buszuje po brzuchu, a okazało się, ze wyrostek był już naderwany i jakis uszkodzony i nie było na co czekac, zabieg podobno troche trwał i dosc skomplikowany, a teraz musi o kroplowkach i wodzie tylko-dieta odchudzająca...Mały natomiast słodki 2 razy w nocy karmiła, a tak spał pozdrawia WAs!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:38   #1385
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

ALLIW - URODZILA -
O 22:50 urodziłam Janka, 3200g 56 cm, przed 19tą odeszły mi wody, o 20tej byliśmy w szpitalu, także szybko poszło, ale bolało jak nie wiem, darłam się jak dzika Jasiu nassał się cyca i teraz śpi, i ja też spróbuje się kimnąć. A widziałam że Malpka urodziła, mówiłam że razem urodzimy. Buziaki dla Was od szczęśliwej mamy.

Jej, ale super, ledwo marzec sie zaczął i tempo coraz szybsze
Serdecznie gratulacje!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:40   #1386
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
super fotki
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:43   #1387
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Oc, Sorce
u mnie największe to jakieś 125/70 i to po kawie.. ale zmierzyć trzeba obowiązkowo

sorry za goliznę.. wolałabym dodać w klubie
e to ja mam rekord 130/70 u lekarza A tak to 90/50 albo 100/60

fajne zdjęcia

Nie wyczerpią limitów szybkich i bezbolesnów porodów! Spokojna głowa Tak samo jak miała się skończyć seria chłopców na wątku i co? Ponad połowa chłopoków!!!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U mnie tezlekarka kilkakrotnie zwracała na to uwagę...Mnie to stresuje, bo nie wiem czy 2 godziny bez ruchu to juz duzo,czy poprostu drzemka...
Ja sprawdzam czy mały bryka zazwyczaj jak ja przestaję brykać i sie np kładę poleżeć. I wtedy on MUSI się ruszać! Jak się ociąga to go pasę jedzonkiem, albo (wstyd się przyznać) dźgam paluchami, żeby dał znać, że jest OK... i pozwalam spać dalej

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-03-02 o 10:47
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:55   #1388
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Ja sprawdzam czy mały bryka zazwyczaj jak ja przestaję brykać i sie np kładę poleżeć. I wtedy on MUSI się ruszać! Jak się ociąga to go pasę jedzonkiem, albo (wstyd się przyznać) dźgam paluchami, żeby dał znać, że jest OK... i pozwalam spać dalej
też mojego zaczepiam do tąd aż da znak że wszycho jest ok

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 10:59   #1389
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie, my już w domku
Dziś nas wypisali... Niby na wypisie mam info, że obserwacja w kierunki hypotrofii negatywna Nie wiem jakim cudem stwierdzili to tylko na podstawie badania przeplywów... no ale mniejsza z tym Ważne, że niby ok i jesteśmy w domku Szyjkę mam niby skróconą i coś mi dzis ginka przy badaniu powiedziaal o 2cm rozwarciu... Mam się za tydzień zglosić na kontrolę do lekarza prowadzącego i zobaczymy co wtedy usłyszymy... do kiedy nasze małe wytrzyma w brzuszku
A, no i chyba decyzja podjęta co do imienia - Leon Filip prawdopodobnie
Z tego wszystkiego przed chwilą obaliłam bavarię

No i czy ja dobrze widze? Malpka urodzila? Lecę biegusiem Was nadrabiac
No widzisz i po strachu fajnie, że już jesteście w domku!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

z tego wszystkiego zapomniałam zdać relację z pobytu w szpitalu a widze duże zainteresowanie testem z oxy

Najpierw miałam usg (potwierdziła się waga 3300), badanie na fotelu (bolało jak cholera, wsadził chyba ze 2 palce i potem jeszcze mówi, że ma nadzieję, że nie gniewam się za to badanie ale musiał) i takie tam inne no i w końcu gin mówi, że teraz zrobimy sobie taki test, żeby sprawdzić kondycję maluszka. ok róbta co chceta a potem słyszę jak mówi do pielęgniarki co ma podłączyć i padło słowo: oksytocyna
dzięki forum wiedziałam do czego to służy i dzwonię do tż w strachu, że poród będą mi wywoływać ale im nie wyszło

podłączyli mnie pod ktg i dali kroplówkę. co 15 minut zwiększali dawkę. w końcu z 15ml/h leciało już 240ml/h. trwało to 3 godziny bardzo dużo tego we mnie wlali, myślałam że nigdy nie skończą. lekarz przychodził i się podniecał że brzuch mi się napina i mam skurcze. Pielęgniarka zaglądała co jakiś czas i się pyta czy czuję skurcze? a ja nic spojrzała na wykres i mówi że mam je już dość regularne co parę minut i są na prawdę porządne na 60% a potem niektóre nawet dochodziły do 100% no ale ja jakaś nie czuła nie chciała mi wierzyć i się dopytywała: nawet teraz? właśnie miała pani skurcz... a ja dalej nic...ogólnie wszystko mnie pobolewało ale od leżenia tyle czasu w takiej głupiej pozycji (ni to na boku, ni na plecach) ale to nie skurcze. więc niech teraz ktoś mądry mi powie dlaczego ja tego nie czułam no zielona jestem jak nie wiem

w końcu po ponad 3 godzinach odłączyli mnie od tej całej aparatury ale widziałam, że wzbudziłam w pielęgniarce wielkie zdziwienie i niedowierzanie że nie czułam takich mocnych skurczy także ta oxy wcale nie jest taka straszna, nie czułam nawet napięcia brzucha, musiałabym cały czas trzymac na nim rękę żeby to wyczaić

i teraz tak sobie myślę: skąd będę wiedzieć, że rodzę? wód mam mało wiec moze przegapię jak odejdą, skurczy nie czuję... urodzę w domu...

moja ciocia ma teorie, że nastawiam się na zbyt mocny ból, bo ona też tak miała a jak ją lekarka zbadała to okazało się, że już główkę widać a ona nie czuła

hehehe dobra jestes jak mozna nie czuc skurczy zazdroszcze

Strippi - no przebiłaś mnie i Agę z szybkością akcji hehe a fotka REWELACYJNA!!!!!

Małpka - gratulacje kochana!Karolek cudo!!! chciałoby się rzec...Och Karol...

Leonikowa - kciuki zaciśnięte!!!!

Bmma - Kingusia słodka!

Alliw - gratulacje! toż nas zaskoczyłaś!

Nestelle - kciuki za wizyte!!!!!
--------------------------------------------------------

Była u nas wczoraj położna...spytałam jej o te miśki prężenia i napiania w czasie puszczania bączków. Powiedziała, że przyczyną tego, może być to, że biorę antybiotyk a nie biorę żadnego probiotyku i mleko się wyjałowiło po nim...zaleciła dla mnie probiotyk w tabletkach a dla Miśki w kropelkach dicoflor...antybiotyk dziś skończyłam, mam nadzieje, że wszystko minie. Dziś w nocy obudziła się o 21.30 i zasnęła dopiero po 1 w nocy!!!!!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-03-02 o 11:03
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 11:09   #1390
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Była u nas wczoraj położna...spytałam jej o te miśki prężenia i napiania w czasie puszczania bączków. Powiedziała, że przyczyną tego, może być to, że biorę antybiotyk a nie biorę żadnego probiotyku i mleko się wyjałowiło po nim...zaleciła dla mnie probiotyk w tabletkach a dla Miśki w kropelkach dicoflor...antybiotyk dziś skończyłam, mam nadzieje, że wszystko minie. Dziś w nocy obudziła się o 21.30 i zasnęła dopiero po 1 w nocy!!!!!!!!
Ojej i co robiła przez ten czas?
A w ogóle to powiedz mi jak jak teraz ze szwami? Bolą/ciągną jeszcze? Wogóle w szpitalu po porodzie dało się siedzieć normalnie czy raczej duzy ból? Powrót do domu w samochodzie też usiedzi normalnie?
Stary 2013-03-02, 11:10   #1391
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Bardzo ładne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
biedna

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
super!!!

ty oszuście, tak ich oszukać

ciekawe jak tam Leonikowej idzie. to co same z Chanel zostałyśmy
Cytat:
wyszło, wyszlo piekna fota! sliczny brzuch!
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
jolant - fantastyczne zdjęcia, pięknie wam wyszły, super!!!
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
super fotki
Cytat:
e to ja mam rekord 130/70 u lekarza A tak to 90/50 albo 100/60

fajne zdjęcia

dziękować

Sorceresss
w ciągu dnia ja nie mam problemów z ruchami małej ale też się przyznam, że często w nocy gdzieś tam po tym brzuchu klepnę, żeby choć mnie musnęła :P co za matka budzić dziecko w nocy

Dragusia
może się sprężysz co? bo zaraz coli na półkach sklepowych zabraknie

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 11:15   #1392
Agnjeska
Zadomowienie

Alliw gratulacje! Mamy naprawdę wątek ekspresowych porodów
Ciekawe jak tam Leonikowa...

JolanT super fotki!

Liwka Ty się faktycznie nie wyśpisz... u nas dzisiaj pobudka o 1.00 i 4.00 w pól h przebieranie, karmienie i śpimy dalej

No nic zaraz trzeba szykować kąpiel

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 11:18   #1393
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

sorry za goliznę..
sliczne fotki

Cytat:
ja wczoraj szukalam ........ i co nie umialam znalezc - jakby diable ogonem przykryl

Cytat:
Wieści od Małpki: Pisze, ze cos ja kuło wczesniej, ale myslała, ze to mały buszuje po brzuchu, a okazało się, ze wyrostek był już naderwany i jakis uszkodzony i nie było na co czekac, zabieg podobno troche trwał i dosc skomplikowany, a teraz musi o kroplowkach i wodzie tylko-dieta odchudzająca...Mały natomiast słodki 2 razy w nocy karmiła, a tak spał pozdrawia WAs!

ooo no ale wazne ze wszytsko skonczylo sie dobrze
i moze tulic Karolka

witam sie po raz 2 weekendowo - za oknem pada pada LEJE
zero slonka ehh ... koncze jesc i trza zrobic wypad z domu - bo ten blat maja malowac - wiec bede was podczytywala na tele - bom wroce pozno haha - ide na ost spotkanie Bilardowe ze znajomymi ... bo za tydzien to nie wiem .... na dzis nie planuje rodzic haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-03-02 o 11:20
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 11:25   #1394
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej i co robiła przez ten czas?
A w ogóle to powiedz mi jak jak teraz ze szwami? Bolą/ciągną jeszcze? Wogóle w szpitalu po porodzie dało się siedzieć normalnie czy raczej duzy ból? Powrót do domu w samochodzie też usiedzi normalnie?
Nie dało rady jej uśpić...co zasnęła na chwilę to budziły ją wzdęcia i bąki! strasznie się pręzyła i płakała...próbowała ssać cycka to mnie tak pogryzła, że musiałam iść po laktator i odciągnąć bo nie byłam w stanie jej karmić tak strasznie się wkurzała na te bąki i mi się za to obrywało

Co do szwów...teraz jak mi ponownie zszyli to jest naprawdę dobrze. Muszę jechać we wtorek na ściągnięcie bo dali mi nierozpuszczalne. Te ze środka z szyjki już chyba wszystkie się rozpuściły.
Po porodzie ja już na drugi dzień normalnie siedziałam. Nie bolało mnie strasznie, ale brałam paracetamol co jakiś czas bo jednak czuć było ciągnięcie - szczególnie w nocy. W samochodzie dało radę siedzieć. Ja po tygodniu już sama samochodem jeździłam W domu siadałam na poduszce bo na samej kanapie trochę bolało. W sumie spodziewałam się, większego bólu bo np. moja siostra przez 3 tygodnie nie była w stanie normalnie funkcjonować.
Szczerze Wam powiem, że dla mnie najgorsze po porodzie było pójść zrobić siku i co gorsza kupę o tyle o ile z siku nie było problemu bo nic nie bolało i nie piekło to z kupą był problem czasami miałam takie wrażenie jakbym to dupką rodziła a nie pipką sorki za zobrazowanie i dopiero gdzies po tygodniu mogłam normalnie wysmarkać nos i kichnąć, kaszlnąć bo wcześniej strasznie wszystko na dole ciągnęło!!!

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Alliw gratulacje! Mamy naprawdę wątek ekspresowych porodów
Ciekawe jak tam Leonikowa...

JolanT super fotki!

Liwka Ty się faktycznie nie wyśpisz... u nas dzisiaj pobudka o 1.00 i 4.00 w pól h przebieranie, karmienie i śpimy dalej

No nic zaraz trzeba szykować kąpiel
No zazdroszczę Ci Aga! Ja mam naprawdę koszmar w nocy! ale może rzeczywiście to po antybiotyku bo zacżeło się jak wyszłam drugi raz ze szpitala!!! Jak nie minie przez tydzień to położna kazała zadzwonić i będziemy myśleć nad czymś innym...

--------------------------------------------------
Byłam w PZU i złozyłam dokumenty o wypłatę świadczenia za urodzenie Miski i dostane 1819zł!!! za drugi pobyt w szpitalu też mi coś tam wypłacą w sam raz na szczepionki

Stary 2013-03-02, 11:31   #1395
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w PZU i złozyłam dokumenty o wypłatę świadczenia za urodzenie Miski i dostane 1819zł!!! za drugi pobyt w szpitalu też mi coś tam o wypłacą w sam raz na szczepionki
To jest z dodatkowego ubezpieczenia jak rozumie?
Stary 2013-03-02, 11:31   #1396
takinna
Zadomowienie

Cytat:
Hehe no ja dalam rade bo serio duzo mam miejsca pod prysznicem gorzej z powrotem do pozycji pionowej z rozkrokj

Co do Ani - pisalam ze lekarze zobacza jak bedzie szla akcja bo tylko wody jej sie saczyly - zero skurczy i rozwarcia. I lekarz ma zadecydowac rano o podaniu jak cos kroplowki. Wiec ja myslem ze Dzis Urodzi

No i witam sie z rana - u mnie Leje ...!!! Eh nic trza wracac spac dalej haha

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

no i prosze jaka wiadomosc z rana

ALLIW - URODZILA -
O 22:50 urodziłam Janka, 3200g 56 cm, przed 19tą odeszły mi wody, o 20tej byliśmy w szpitalu, także szybko poszło, ale bolało jak nie wiem, darłam się jak dzika Jasiu nassał się cyca i teraz śpi, i ja też spróbuje się kimnąć. A widziałam że Malpka urodziła, mówiłam że razem urodzimy. Buziaki dla Was od szczęśliwej mamy.

no super. GRATULACJE DLA MAMUSI - no i też Janek imiennik mojego synusia
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 11:32   #1397
Zaciazona
Raczkowanie

jolanT- super fotki! I cholerka ja mam 2 razy wiekszy brzuch....
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 11:33   #1398
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest z dodatkowego ubezpieczenia jak rozumie?
Tak z pracy z dodatkowego grupowego

Stary 2013-03-02, 11:54   #1399
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
[/COLOR]no i prosze jaka wiadomosc z rana

ALLIW - URODZILA -
dla dzielnej mamusi!!!

Cytat:
Bardzo ładne
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 11:57   #1400
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jestem, jestem
No wyjść z domu nie można, bo tyle się dzieje.
Wpisałam maluszki na pierwszą stronę i relację z porodu Strippi - reszty nie mogę znaleźć
dziękuję

Cytat:
śliczne! super pamiątka!

Cytat:
brawoo!

Cytat:
widzę że do 8 marca musimy się z Chanel wyrobić, i niech mi się tu nikt w kolejkę nie wbija
widzę że wszystkie chłopaki 56cm
ejjj jakie 8 marca! zdjęcia przecież 09.03

Cytat:
Nie dało rady jej uśpić...co zasnęła na chwilę to budziły ją wzdęcia i bąki! strasznie się pręzyła i płakała...próbowała ssać cycka to mnie tak pogryzła, że musiałam iść po laktator i odciągnąć bo nie byłam w stanie jej karmić tak strasznie się wkurzała na te bąki i mi się za to obrywało

Szczerze Wam powiem, że dla mnie najgorsze po porodzie było pójść zrobić siku i co gorsza kupę o tyle o ile z siku nie było problemu bo nic nie bolało i nie piekło to z kupą był problem czasami miałam takie wrażenie jakbym to dupką rodziła a nie pipką sorki za zobrazowanie i dopiero gdzies po tygodniu mogłam normalnie wysmarkać nos i kichnąć, kaszlnąć bo wcześniej strasznie wszystko na dole ciągnęło!!!
za pieniążki!!

Mam nadzieję, że Miśce przejdzie i to wina antybiotyku. Oby było tylko lepiej
Ja walczę o produkcję mleka więc jak mały śpi to ja odciągam, jak nie śpi przystawiam i tak cały czas
Ale znowu mam więcej pokarmu, bo z jednego cycka ściągnęłam 40ml co prawda w nim mam więcej, ale na razie z niego nie karmię, bo mam poranione brodawki.

co do siku i kupy to masz rację
ja teraz cierpiałam z powodu obkurczania macicy, brałam w szpitalu paracetamol 2x dziennie, o wiele gorzej niż w 1 ciąży.

Napisać wam coś śmiesznego
Wczoraj po powrocie do domu, moja mama zabrała Michasia do rozebrania, a ja rozebrałam się i poszłam nastawiać pranie
No ale leżało już na ziemi, więc musiałam Męża uczyłam obsługi pralki, ale nie zapamiętał
Dziś za to poodkurzałam i pościerałam kurze dumna jestem z siebie, że mimo spania z przerwami 4 godziny, mam czas na karmienie, odciąganie, zajmowanie się małym (straszny z niego cycuś, ciągle na rękach lub przy cycku), to jeszcze posprzątałam
Jutro przychodzą dziadkowie więc musi być ładnie
Mężuś pojechał na garaż, więc korzystam z neta jak mały śpi

Z dobrych wieści napiszę wam, że przez całą ciążę przytyłam 10kg, a już 9 nie mam został 1kg do wagi sprzed ciąży, a jeszcze jestem spuchnięta i cyce to ważą chyba tonę
Teraz tylko chudnąc dalej, bo zaniedbałam się po ciąży z Julią i nie zamierzam poprzestać na laurach.

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-03-02 o 12:00
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 12:03   #1401
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hihi, zrobiłam pranie i powiem Wam, że mamy z mężem GIGANTYCZNE ubrania Po ostatnich seriach prania mikro ciuszków i co śmieszniejsze rozwieszania tego na suszarce miło było wrócić do ubraniach które zajmują więcej niż 10 cm

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Wczoraj po powrocie do domu, moja mama zabrała Michasia do rozebrania, a ja rozebrałam się i poszłam nastawiać pranie
No ale leżało już na ziemi, więc musiałam Męża uczyłam obsługi pralki, ale nie zapamiętał
Dziś za to poodkurzałam i pościerałam kurze dumna jestem z siebie, że mimo spania z przerwami 4 godziny, mam czas na karmienie, odciąganie, zajmowanie się małym (straszny z niego cycuś, ciągle na rękach lub przy cycku), to jeszcze posprzątałam

Cała nasza Strippi Przyznaj się, że w szpitalu też latałaś z paniami sprzątającymi i im pomagałaś
Fajnie z tymi kg... malutko przytyłaś przez ciąże...

Lodów mi się chce...

A rano jak zjadałam ciastka i popijałam colą to sobie myślałam o słowach OC, że się w 9 m-cu nie tyje... taaaa... przytakim apetycie na wszystko to jestem gotowa w miesiąc przytyć tyle co w 8!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 12:05   #1402
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
hehe znam ten ból, na szczescie ja mam prysznic a kąpiel w wannie była okazyjnie u teściów
ja mam prysznic i wannę i przeważnie biorę prysznic, a teraz mi się wanna zamarzyła, to mam za swoje
Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Ja nawet nie jestem na pierwszej stronie wymieniona.. ale co tam. Moze po porodzie mnie dopisza
JAk bum cyk cyk rodze za 2 tygodnie, ale nie mam pojecia co to jest ciemieniucha.
ja też nie jestem, ale w sumie nie udzielam się tu aż tak długo.
A co do ciemieniuchy - http://mojniemowlak.pl/pielegnacja/c...ia-radzic.html

Cytat:
ALLIW - URODZILA -
O 22:50 urodziłam Janka, 3200g 56 cm, przed 19tą odeszły mi wody, o 20tej byliśmy w szpitalu, także szybko poszło, ale bolało jak nie wiem, darłam się jak dzika Jasiu nassał się cyca i teraz śpi, i ja też spróbuje się kimnąć.
Wielkie Gratulacje
tylko na chwilę wyłączę kompa a tu już któraś rodzi
Cytat:

ja mam w razie czego olejek/oliwkę i szczoteczkę do kudełków
ja właśnie się zastanawiam, czy kupić oliwkę, czy ten krem. Następnym razem przyjrzę bliżej, co to za mazidło.

jolanT super pamiątka

Strippi po raz kolejny biję pokłony przed Tobą - normalnie Perfekcyjna Pani domu

Pochwalę się, że w końcu wstawiłam pierwsze pranie - pościel i "oporządzenie " łóżeczka taka piękna pogoda na dworze, żal byłoby nie skorzystać.

Rano zaliczona wizyta u księdza w sprawie chrzcin, a teraz gotuje ogórkową i sprzątam.
Miłego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-03-02 o 12:08
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 12:05   #1403
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:

Z dobrych wieści napiszę wam, że przez całą ciążę przytyłam 10kg, a już 9 nie mam został 1kg do wagi sprzed ciąży, a jeszcze jestem spuchnięta i cyce to ważą chyba tonę
Teraz tylko chudnąc dalej, bo zaniedbałam się po ciąży z Julią i nie zamierzam poprzestać na laurach.
Ty to szalona jesteś z tym sprzątaniem no ale powiem Ci, że sama bym tak chciała, ale za leniwa jestem.

A jeśli chodzi o kg to szybko poszło

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 12:06   #1404
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz musi o kroplowkach i wodzie tylko-dieta odchudzająca...
konkretna...

Cytat:
Dziś w nocy obudziła się o 21.30 i zasnęła dopiero po 1 w nocy!!!!!!!!
a co :P

Cytat:
ide na ost spotkanie Bilardowe ze znajomymi ... bo za tydzien to nie wiem ...

podziwiam

Cytat:
Dziś za to poodkurzałam i pościerałam kurze
aaaa! przestan!!!!! PPD przy Tobie to brudas !!!!!

Cytat:
Hihi, zrobiłam pranie i powiem Wam, że mamy z mężem GIGANTYCZNE ubrania

mama szoruje mieszkanie
chlop poszedl zrobic rekonesans w lustrzankach i na zakupki
a ja leżę - high life

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 12:08   #1405
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Cała nasza Strippi Przyznaj się, że w szpitalu też latałaś z paniami sprzątającymi i im pomagałaś
Fajnie z tymi kg... malutko przytyłaś przez ciąże...

Lodów mi się chce...

A rano jak zjadałam ciastka i popijałam colą to sobie myślałam o słowach OC, że się w 9 m-cu nie tyje... taaaa... przytakim apetycie na wszystko to jestem gotowa w miesiąc przytyć tyle co w 8!
nie nie, jakoś darowałam sobie sprzątanie w szpitalu haha
Mąż do mnie mówi, po co to robię, a ja do niego "chciałam się poczuć, że jestem w domu"

Też bym zjadła lody, ale jedyne moje łakocie to biszkopty ogólnie ustaliłam sobie dietę karmiącej mamy i jem tylko tyle by mieć pokarm i wartościowe rzeczy, a dodatkiem do tego będą spadające kg

Co do tycia w 9 miesiącu to ja niestety przytyłam 4 kg! gdzie 6 kg tyłam 8 miesięcy.
Stary 2013-03-02, 12:12   #1406
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

hej wlasnie dostalam SMS

leonikowa urodzila - Leosiek jest juz z nia i odpoczywaja

oj czuc marzec

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 12:13   #1407
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super! Im więcej maluszków się rodzi, tym bardziej nie mogę się doczekać mojego

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-02, 12:13   #1408
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Strippi po raz kolejny biję pokłony przed Tobą - normalnie Perfekcyjna Pani domu

Pochwalę się, że w końcu wstawiłam pierwsze pranie - pościel i "oporządzenie " łóżeczka taka piękna pogoda na dworze, żal byłoby nie skorzystać.

Rano zaliczona wizyta u księdza w sprawie chrzcin, a teraz gotuje ogórkową i sprzątam.
Miłego dnia
za szykowanie

No nic nie poradzę, że sprzątanie mnie odpręża hehe Nie sprzątam bóg wie jak i bóg wie ile, ale robię systematycznie coś (codziennie co innego) tak, że dom jest zawsze czysty

Cytat:
Ty to szalona jesteś z tym sprzątaniem no ale powiem Ci, że sama bym tak chciała, ale za leniwa jestem.

A jeśli chodzi o kg to szybko poszło
też mam czasami lenia i np przez tydzień! nie pościeram kurzy ale lubię jednak porządek, ogólnie lubię kupować rzeczy do domu, coś zmieniać itd

Cytat:
aaaa! przestan!!!!! PPD przy Tobie to brudas !!!!!

PPD ma gosposie i podobno w ogóle nie sprząta
Teraz i tak nie będzie tyle czasu na sprzątanie, przy 2 dzieci ojjj będzie ciężko
Stary 2013-03-02, 12:15   #1409
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam nadzieję, że Miśce przejdzie i to wina antybiotyku. Oby było tylko lepiej
Ja walczę o produkcję mleka więc jak mały śpi to ja odciągam, jak nie śpi przystawiam i tak cały czas
Ale znowu mam więcej pokarmu, bo z jednego cycka ściągnęłam 40ml co prawda w nim mam więcej, ale na razie z niego nie karmię, bo mam poranione brodawki.

co do siku i kupy to masz rację
ja teraz cierpiałam z powodu obkurczania macicy, brałam w szpitalu paracetamol 2x dziennie, o wiele gorzej niż w 1 ciąży.

no ja tez jestem chyba "nienormalna" bo tez po powrocie ze szpitala zaczelam sprzatac hyhy
brawo za wage!!!!! szok!!!!

Stary 2013-03-02, 12:16   #1410
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
hej wlasnie dostalam SMS

oj czuc marzec
jej ale super!!! gratulacje dla was!!!
czekamy na zdjęcia!!

Kasia jak coś to później napisz do niej jaka waga i dł i jak poród

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości