|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
sobie nie wyobrazam depilacji bez bolu i porodu bez bolu. bardziej sie obawiam, ze wykorzystaly limit krotkich porodów ![]() wyszło, wyszlo piekna fota! sliczny brzuch!
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
widzę że do 8 marca musimy się z Chanel wyrobić, i niech mi się tu nikt w kolejkę nie wbija
widzę że wszystkie chłopaki 56cm
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
jolant - fantastyczne zdjęcia, pięknie wam wyszły, super!!!
|
|
#1384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby tak do końca! Wieści od Małpki: Pisze, ze cos ja kuło wczesniej, ale myslała, ze to mały buszuje po brzuchu, a okazało się, ze wyrostek był już naderwany i jakis uszkodzony i nie było na co czekac, zabieg podobno troche trwał i dosc skomplikowany, a teraz musi o kroplowkach i wodzie tylko-dieta odchudzająca...Mały natomiast słodki 2 razy w nocy karmiła, a tak spał pozdrawia WAs!
|
|||
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serdecznie gratulacje!
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak to 90/50 albo 100/60 ![]() fajne zdjęcia ![]() Nie wyczerpią limitów szybkich i bezbolesnów porodów! Spokojna głowa Tak samo jak miała się skończyć seria chłopców na wątku i co? Ponad połowa chłopoków!!!---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-02 o 10:47 |
||
|
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak mozna nie czuc skurczy zazdroszcze Strippi - no przebiłaś mnie i Agę z szybkością akcji hehe Małpka - gratulacje kochana! Leonikowa - kciuki zaciśnięte!!!! Bmma - Kingusia słodka! Alliw - gratulacje! toż nas zaskoczyłaś! ![]() Nestelle - kciuki za wizyte!!!!! -------------------------------------------------------- Była u nas wczoraj położna...spytałam jej o te miśki prężenia i napiania w czasie puszczania bączków. Powiedziała, że przyczyną tego, może być to, że biorę antybiotyk a nie biorę żadnego probiotyku i mleko się wyjałowiło po nim...zaleciła dla mnie probiotyk w tabletkach a dla Miśki w kropelkach dicoflor...antybiotyk dziś skończyłam, mam nadzieje, że wszystko minie. Dziś w nocy obudziła się o 21.30 i zasnęła dopiero po 1 w nocy!!!!!!!!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-03-02 o 11:03 |
||
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co robiła przez ten czas? A w ogóle to powiedz mi jak jak teraz ze szwami? Bolą/ciągną jeszcze? Wogóle w szpitalu po porodzie dało się siedzieć normalnie czy raczej duzy ból? Powrót do domu w samochodzie też usiedzi normalnie? |
|
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sorceresss w ciągu dnia ja nie mam problemów z ruchami małej ale też się przyznam, że często w nocy gdzieś tam po tym brzuchu klepnę, żeby choć mnie musnęła :P co za matka budzić dziecko w nocy ![]() Dragusia może się sprężysz co? bo zaraz coli na półkach sklepowych zabraknie |
||
|
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
Alliw gratulacje! Mamy naprawdę wątek ekspresowych porodów
![]() Ciekawe jak tam Leonikowa... JolanT super fotki! Liwka Ty się faktycznie nie wyśpisz... u nas dzisiaj pobudka o 1.00 i 4.00 w pól h przebieranie, karmienie i śpimy dalej ![]() No nic zaraz trzeba szykować kąpiel
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
sliczne fotki
Cytat:
ja wczoraj szukalam ........ i co nie umialam znalezc - jakby diable ogonem przykryl ![]() Cytat:
ooo no ale wazne ze wszytsko skonczylo sie dobrze i moze tulic Karolka witam sie po raz 2 weekendowo - za oknem pada pada LEJE zero slonka ehh ... koncze jesc i trza zrobic wypad z domu - bo ten blat maja malowac - wiec bede was podczytywala na tele - bom wroce pozno haha - ide na ost spotkanie Bilardowe ze znajomymi ... bo za tydzien to nie wiem .... na dzis nie planuje rodzic haha Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-03-02 o 11:20 |
||
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do szwów...teraz jak mi ponownie zszyli to jest naprawdę dobrze. Muszę jechać we wtorek na ściągnięcie bo dali mi nierozpuszczalne. Te ze środka z szyjki już chyba wszystkie się rozpuściły. Po porodzie ja już na drugi dzień normalnie siedziałam. Nie bolało mnie strasznie, ale brałam paracetamol co jakiś czas bo jednak czuć było ciągnięcie - szczególnie w nocy. W samochodzie dało radę siedzieć. Ja po tygodniu już sama samochodem jeździłam W domu siadałam na poduszce bo na samej kanapie trochę bolało. W sumie spodziewałam się, większego bólu bo np. moja siostra przez 3 tygodnie nie była w stanie normalnie funkcjonować.Szczerze Wam powiem, że dla mnie najgorsze po porodzie było pójść zrobić siku i co gorsza kupę o tyle o ile z siku nie było problemu bo nic nie bolało i nie piekło to z kupą był problem czasami miałam takie wrażenie jakbym to dupką rodziła a nie pipką sorki za zobrazowanie i dopiero gdzies po tygodniu mogłam normalnie wysmarkać nos i kichnąć, kaszlnąć bo wcześniej strasznie wszystko na dole ciągnęło!!!---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
-------------------------------------------------- Byłam w PZU i złozyłam dokumenty o wypłatę świadczenia za urodzenie Miski i dostane 1819zł!!! w sam raz na szczepionki
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no super. GRATULACJE DLA MAMUSI - no i też Janek |
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
jolanT- super fotki! I cholerka ja mam 2 razy wiekszy brzuch....
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak z pracy z dodatkowego grupowego
|
|
|
#1399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla dzielnej mamusi!!!Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawoo! Cytat:
Cytat:
za pieniążki!! Mam nadzieję, że Miśce przejdzie i to wina antybiotyku. Oby było tylko lepiej Ja walczę o produkcję mleka więc jak mały śpi to ja odciągam, jak nie śpi przystawiam i tak cały czas Ale znowu mam więcej pokarmu, bo z jednego cycka ściągnęłam 40ml co prawda w nim mam więcej, ale na razie z niego nie karmię, bo mam poranione brodawki.co do siku i kupy to masz rację ![]() ja teraz cierpiałam z powodu obkurczania macicy, brałam w szpitalu paracetamol 2x dziennie, o wiele gorzej niż w 1 ciąży. Napisać wam coś śmiesznego ![]() Wczoraj po powrocie do domu, moja mama zabrała Michasia do rozebrania, a ja rozebrałam się i poszłam nastawiać pranie No ale leżało już na ziemi, więc musiałam Męża uczyłam obsługi pralki, ale nie zapamiętał ![]() Dziś za to poodkurzałam i pościerałam kurze dumna jestem z siebie, że mimo spania z przerwami 4 godziny, mam czas na karmienie, odciąganie, zajmowanie się małym (straszny z niego cycuś, ciągle na rękach lub przy cycku), to jeszcze posprzątałam Jutro przychodzą dziadkowie więc musi być ładnie ![]() Mężuś pojechał na garaż, więc korzystam z neta jak mały śpi Z dobrych wieści napiszę wam, że przez całą ciążę przytyłam 10kg, a już 9 nie mam został 1kg do wagi sprzed ciąży, a jeszcze jestem spuchnięta i cyce to ważą chyba tonę Teraz tylko chudnąc dalej, bo zaniedbałam się po ciąży z Julią i nie zamierzam poprzestać na laurach.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-03-02 o 12:00 |
|||||
|
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hihi, zrobiłam pranie i powiem Wam, że mamy z mężem GIGANTYCZNE ubrania
Po ostatnich seriach prania mikro ciuszków i co śmieszniejsze rozwieszania tego na suszarce miło było wrócić do ubraniach które zajmują więcej niż 10 cm ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Cała nasza Strippi Przyznaj się, że w szpitalu też latałaś z paniami sprzątającymi i im pomagałaś ![]() Fajnie z tymi kg... malutko przytyłaś przez ciąże... Lodów mi się chce... A rano jak zjadałam ciastka i popijałam colą to sobie myślałam o słowach OC, że się w 9 m-cu nie tyje... taaaa... przytakim apetycie na wszystko to jestem gotowa w miesiąc przytyć tyle co w 8!
|
|
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do ciemieniuchy - http://mojniemowlak.pl/pielegnacja/c...ia-radzic.html Cytat:
Wielkie Gratulacje tylko na chwilę wyłączę kompa a tu już któraś rodzi ![]() ja właśnie się zastanawiam, czy kupić oliwkę, czy ten krem. Następnym razem przyjrzę bliżej, co to za mazidło. jolanT super pamiątka Strippi po raz kolejny biję pokłony przed Tobą - normalnie Perfekcyjna Pani domu ![]() Pochwalę się, że w końcu wstawiłam pierwsze pranie - pościel i "oporządzenie " łóżeczka taka piękna pogoda na dworze, żal byłoby nie skorzystać.Rano zaliczona wizyta u księdza w sprawie chrzcin, a teraz gotuje ogórkową i sprzątam. Miłego dnia
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-02 o 12:08 |
|||
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale powiem Ci, że sama bym tak chciała, ale za leniwa jestem.A jeśli chodzi o kg to szybko poszło
|
|
|
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
konkretna...
![]() a co :PCytat:
podziwiam ![]() !!!!!Cytat:
mama szoruje mieszkanie ![]() chlop poszedl zrobic rekonesans w lustrzankach i na zakupki ![]() a ja leżę - high life
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha Mąż do mnie mówi, po co to robię, a ja do niego "chciałam się poczuć, że jestem w domu" ![]() Też bym zjadła lody, ale jedyne moje łakocie to biszkopty ogólnie ustaliłam sobie dietę karmiącej mamy i jem tylko tyle by mieć pokarm i wartościowe rzeczy, a dodatkiem do tego będą spadające kg Co do tycia w 9 miesiącu to ja niestety przytyłam 4 kg! gdzie 6 kg tyłam 8 miesięcy.
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
hej wlasnie dostalam SMS
leonikowa urodzila - Leosiek jest juz z nia i odpoczywaja oj czuc marzec
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super!
Im więcej maluszków się rodzi, tym bardziej nie mogę się doczekać mojego
|
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szykowanie No nic nie poradzę, że sprzątanie mnie odpręża hehe Nie sprzątam bóg wie jak i bóg wie ile, ale robię systematycznie coś (codziennie co innego) tak, że dom jest zawsze czysty Cytat:
ale lubię jednak porządek, ogólnie lubię kupować rzeczy do domu, coś zmieniać itd PPD ma gosposie i podobno w ogóle nie sprząta Teraz i tak nie będzie tyle czasu na sprzątanie, przy 2 dzieci ojjj będzie ciężko
|
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo za wage!!!!! szok!!!!
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dla was!!! czekamy na zdjęcia!! Kasia jak coś to później napisz do niej jaka waga i dł i jak poród
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

nawet mu to wyszło 

Nie wiem jakim cudem stwierdzili to tylko na podstawie badania przeplywów... no ale mniejsza z tym
bardzo dużo tego we mnie wlali, myślałam że nigdy nie skończą. lekarz przychodził i się podniecał że brzuch mi się napina i mam skurcze. Pielęgniarka zaglądała co jakiś czas i się pyta czy czuję skurcze? a ja nic
no zielona jestem jak nie wiem

bo zaraz coli na półkach sklepowych zabraknie