|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-08 o 11:02 |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Odetchnęłaś z ulgą .
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny któras mi kiedys tlumaczyla jak zrobic zeby niebylo w kompie wygaszacza ekranu, Mozecie napisac raz jeszcze? bo mi R poprzestawiała
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
bebe dzieki!
Szwedzi mają foteliki odsunięte od kanapy, jest tam wystarczająco dożo miejsca na nóżki, popatrz na to zdjęcie http://fotelik.info/pl/galeria/Ochro...,226,2751.html ta dziewczynka ma pewnie z 5 lat jak nie więcej Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-08 o 11:04 |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jednak stawiam na jazdę tyłem, tak jest duuuuuzo bezpieczniej |
|
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie montowany na przednim fotelu odpada, przezylam wypadek samchodowy jako dziecko, siedzialam z tylu to co sie dzialo z przodu... W zasadzie etedy nie bylo foteli moj mlodszy brat byl z tylu w mamy rekach i go uchronila a sama wypchnel frotel pasazera Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-08 o 11:09 |
||
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po drugie w razie wypadu może złamie sobie nóżkę ale głowa zostanie na miejscu |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
poza tym ta dziewczynka nie wygląda na nieszczęśliwą
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-08 o 11:16 |
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam ze obciązenie odcinka szyjnego dziecka w przypadku kolizji czołowej przy prędkości 50 km, to przy foteliku przodem nawet 300 kg a tyłem 40-80 kg. Liczby nie kłamią.
A każdy wie ile w PL jest wypadków, jakie mamy drogi. |
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy robi jak uważa, foteliki montowane przodem są dużo tańsze, zajmują mniej miejsca w aucie i jest duży wybór. Ja przezyłam dwa wypadki dość poważne (jeden jako dziecko 8 letnie, wtedy jeszcze nawet pasów nie było i wypadłam z auta przez szybę) potem kolejny jaki 15 latka i wiem że na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać. Też fota dziecka w recaro polaric http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1281 i nie uważam że ma mało miejsca. Pstryknę fotkę mojej może w weekend Edytowane przez Malwina_a Czas edycji: 2013-03-08 o 11:21 |
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, tym bardziej ze my możemy jeździć uważnie i bezpiecznie ale za drugiego kierowcę nie możemy reczyc. Nigdy nie wiem co sie po drodze wydarzy.
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas już miesiąc jest srylion pobudek
![]() Chodzę jak zombiak
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach szkoda że nie mamy isofixa---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- dokładnie a 50 km/h to jest wolno, powiedzmy sobie szczerze -nawet po mieście często jeździmy szybciej |
|
|
|
|
#2091 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście trafiłaś na niefajny moment, najważniejsze, że sie udało zdać ![]() Dzięki Cytat:
Nie załamuję się bo mały mimo wszystkich trudności wynagradza mi wszytko, jeden jego uśmiech i zapominam o zmęczeniu. Nie zdawałam sobie kiedyś sprawy, że można kogoś tak kochać, niczego się z tym porównać nie da ![]() Cytat:
A mój zarobił tyle punktów jednorazowo, za prędkość (prawie 2 paki na ograniczeniu do 70), jeszcze gadał przez telefon, sciszył cb więc nie wiedział, że stoją a oni go gonili jeszcze parę ładnych km nim się zatrzymał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Min 5 max 8 ale to bardzo rzadko, najczęściej tak w połowie. Cytat:
Widzę, że już prawie wszystkie maluchy w spacerówkach, a mój się chyba jeszcze nie nadaje, nawet do tej 3w1. Wczoraj mu podniosłam oparcie w gondoli bo nie chciał spać i rwał się do oglądania świata i się zsuwa z tego oparcia, "siedzi" pogięty jak paralityk ściąga go na tą bardziej napiętą stronę. Nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Niedługo wyrośnie mi z gondoli a leżeć płasko nie bardzo chce (no chyba, że śpi) Z kolei co do fotelików to rehabilitantka zabroniła mi go przesadzać z 0-13 dopóki nie będzie sam siedział, więc wciąż się gniecie w tym małym. Zresztą jak kiedyś pisałam nie mam auta do którego się zmieści większy fotelik, nawet teraz pasy są na styk no i jest trzydrzwiowe
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-03-08 o 11:34 |
||||||
|
|
|
#2092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jak na razie mu się sprawdza
![]() Cytat:
Odetchnęłaś? Cytat:
Otworzy się okno. Wybierz "właściwości". Otworzy się okno a tam będzie u góry zakładka "wygaszacz ekranu". Wybierz "brak" - rozwijając języczek. Następnie kliknij "zastosuj" i ok o gotowe
|
||
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny moge smarowac Lenie pod noskiem maścią majerankową??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od 18-19 do około 7 rano Cytat:
![]() a no niestety... Cytat:
Czy ten system wychylania szyi zadziała, jeśli uderzenie nie będzie takie jak w testach, czyli nie idealnie prosto w przeszkodę? Bo niestety wypadki wyglądają inaczej, samochód przed uderzeniem zawsze trochę skręca (hamowanie, poślizg, reakcja kierowcy itp.) i najczęściej szyja wtedy już się wychyla, więc jeśli to działa TYLKO w trakcie uderzenia to niestety, nie sprawdzi się. I adac tego nie uwzględnia. Bo oni robią testy tylko przy idealnie prostym uderzeniu Poza tym weź pod uwagę to, że do 2 roku życia dziecko nie jest gotowe na jazdę przodem, ma za słabe mięśnie szyi, które nie utrzymają dobrze głowy przy zderzeniu i niestety wiąże się to z bardzo poważnymi urazami. Jeśli jedzie tyłem nie ma tego problemu, bo głowa jest wgniatana w fotelik a nie wystrzeliwuje do przodu bezwładnie I moim zdaniem to nie wygoda dziecka powinna być priorytetem, ale jego bezpieczeństwo. Myślę, że trochę przesadzasz z tym zginaniem nóżek i że to będzie taaakie niewygodne, sporo dzieci tak jeździ i dają radę. A zgięte nóżki jak się okazuje zapewniają dodatkowe bezpieczeństwo. Jeszcze raz polecam lekturę bloga osiem gwiazdek, naprawdę na wiele spraw otwiera oczy Cytat:
Cytat:
![]() a Ty byś chciała w łóżeczku ze szczebelkami siedzieć cały dzień? kiedy jest tyyyyyle rzeczy do odkryciaCytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-08 o 11:42 |
|||||||
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
możesz
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękuje za płytke doszła własnie![]() Cytat:
dla mnie w ogole lozeczka powinny byc wieksze. Młoda tak sie w nocy przemieszcza ze niema tak miejsca w efekcie spi z nami ![]() no ale jak mam odmowic jej spania skoro przed nia spał z nami pies (TZN DO POLOWY CIĄZY SPAŁ) psu pozwalałam a dziecko mam wyganiac? i tak to zasypia razem z mamusią trzymając mni za rękeno ale jak tylko zacznie spac w miejscu to przekladam ja do lozeczka. Poki co maszeruje po całym lozku
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam Falbianiastemu czapkę na wiosnę, kij że dziewczęca, ale mi się spodobała
![]() Bebe to u Was imprezka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie posmarowałam maścią majernakową małej pod noskem i fluki same lecą
|
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
Karolina a używałaś maści cholesterolowej przy tych zmianach skórnych? Nam pediatra przepisał ją jakoś we wrześniu jak małą wysypało po mm i bardzo nam pomogła. Wielu lekarzy zapomina o tej maści. Ja stosowałam ją u małej przez ok tydzień i wszystkie zmiany zeszły. Ma też zdiagnozowaną atopową skórę. No i mi lekarz powiedział, że teraz marchewkę mogę spróbować po 10 miesiącu, a potem po 13 miesiącu bo jakoś tak układ pokarmowy dojrzewa i niby wcześniej nie ma sensu podawać.
A co do testów, to my dostaliśmy skierowanie od alergologa zaraz na pierwszej wizycie na cały panel pokarmowy i nic nie mówiła że to niemiarodajne. Ja w sumie tą sprawę olałam bo młoda jak pije pepti i nie je marchewki to nie ma problemów ze skórą już, a nie chcę jej kłuć niepotrzebnie. Mi alergia na mleko mineła po 1 rż, więc myślę że małej też minie. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Bebe wszystkiego najlepszego dla Gosi i gratulacje 5 miesiąca![]() Moje dziecko rozwala matę piankową
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny! Argumenty powazne i fakt bezpieczenstwo musi byc na 1 miejscu i pewnie przesadzam z tymi nozkami sle lubie tak drazyc temat aby przekonac sie co jest najlepsze, przypadl mi do gustu fotelik besafe bo zawsze mohe obrocic przodem jakby co
tylko chcialabum przymiezyc malego oraz najlepiej fotel do samochodu a nie wiem gdzie w poznaniu byloby t omozliwe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

jakby mial do 3 lat jezdzic tylem to nogi na zaglowku by mial 

ciocia przyjechała 

a Ty Karolina jesteś moją bohaterką, podziwiam Cie jak Ty sobie z tym wszystkim radzisz sama, jesteś wielka! 
za ząbek!
.
kiedy jest tyyyyyle rzeczy do odkrycia