![]() |
#2071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-08 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Odetchnęłaś z ulgą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny któras mi kiedys tlumaczyla jak zrobic zeby niebylo w kompie wygaszacza ekranu, Mozecie napisac raz jeszcze? bo mi R poprzestawiała
![]()
#2074 |
Wtajemniczenie
|
bebe dzieki!
Szwedzi mają foteliki odsunięte od kanapy, jest tam wystarczająco dożo miejsca na nóżki, popatrz na to zdjęcie http://fotelik.info/pl/galeria/Ochro...,226,2751.html ta dziewczynka ma pewnie z 5 lat jak nie więcej Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-08 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jednak stawiam na jazdę tyłem, tak jest duuuuuzo bezpieczniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie montowany na przednim fotelu odpada, przezylam wypadek samchodowy jako dziecko, siedzialam z tylu to co sie dzialo z przodu... W zasadzie etedy nie bylo foteli moj mlodszy brat byl z tylu w mamy rekach i go uchronila a sama wypchnel frotel pasazera Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-08 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po drugie w razie wypadu może złamie sobie nóżkę ale głowa zostanie na miejscu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Wtajemniczenie
|
poza tym ta dziewczynka nie wygląda na nieszczęśliwą
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-08 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
Czytam ze obciązenie odcinka szyjnego dziecka w przypadku kolizji czołowej przy prędkości 50 km, to przy foteliku przodem nawet 300 kg a tyłem 40-80 kg. Liczby nie kłamią.
A każdy wie ile w PL jest wypadków, jakie mamy drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy robi jak uważa, foteliki montowane przodem są dużo tańsze, zajmują mniej miejsca w aucie i jest duży wybór. Ja przezyłam dwa wypadki dość poważne (jeden jako dziecko 8 letnie, wtedy jeszcze nawet pasów nie było i wypadłam z auta przez szybę) potem kolejny jaki 15 latka i wiem że na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać. Też fota dziecka w recaro polaric http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1281 i nie uważam że ma mało miejsca. Pstryknę fotkę mojej może w weekend Edytowane przez Malwina_a Czas edycji: 2013-03-08 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, tym bardziej ze my możemy jeździć uważnie i bezpiecznie ale za drugiego kierowcę nie możemy reczyc. Nigdy nie wiem co sie po drodze wydarzy.
#2089 |
Zakorzenienie
|
Hej, u nas już miesiąc jest srylion pobudek
![]() ![]() Chodzę jak zombiak ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- dokładnie a 50 km/h to jest wolno, powiedzmy sobie szczerze -nawet po mieście często jeździmy szybciej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to rzeczywiście trafiłaś na niefajny moment, najważniejsze, że sie udało zdać ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Nie załamuję się bo mały mimo wszystkich trudności wynagradza mi wszytko, jeden jego uśmiech i zapominam o zmęczeniu. Nie zdawałam sobie kiedyś sprawy, że można kogoś tak kochać, niczego się z tym porównać nie da ![]() Cytat:
A mój zarobił tyle punktów jednorazowo, za prędkość (prawie 2 paki na ograniczeniu do 70), jeszcze gadał przez telefon, sciszył cb więc nie wiedział, że stoją a oni go gonili jeszcze parę ładnych km nim się zatrzymał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Min 5 max 8 ale to bardzo rzadko, najczęściej tak w połowie. Cytat:
![]() Widzę, że już prawie wszystkie maluchy w spacerówkach, a mój się chyba jeszcze nie nadaje, nawet do tej 3w1. Wczoraj mu podniosłam oparcie w gondoli bo nie chciał spać i rwał się do oglądania świata i się zsuwa z tego oparcia, "siedzi" pogięty jak paralityk ściąga go na tą bardziej napiętą stronę. Nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Niedługo wyrośnie mi z gondoli a leżeć płasko nie bardzo chce (no chyba, że śpi) Z kolei co do fotelików to rehabilitantka zabroniła mi go przesadzać z 0-13 dopóki nie będzie sam siedział, więc wciąż się gniecie w tym małym. Zresztą jak kiedyś pisałam nie mam auta do którego się zmieści większy fotelik, nawet teraz pasy są na styk no i jest trzydrzwiowe ![]()
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-03-08 o 11:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | ||
Wtajemniczenie
|
Jak na razie mu się sprawdza
![]() Cytat:
Odetchnęłaś? Cytat:
Otworzy się okno. Wybierz "właściwości". Otworzy się okno a tam będzie u góry zakładka "wygaszacz ekranu". Wybierz "brak" - rozwijając języczek. Następnie kliknij "zastosuj" i ok o gotowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny moge smarowac Lenie pod noskiem maścią majerankową??
![]() |
#2094 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od 18-19 do około 7 rano Cytat:
![]() a no niestety... Cytat:
Czy ten system wychylania szyi zadziała, jeśli uderzenie nie będzie takie jak w testach, czyli nie idealnie prosto w przeszkodę? Bo niestety wypadki wyglądają inaczej, samochód przed uderzeniem zawsze trochę skręca (hamowanie, poślizg, reakcja kierowcy itp.) i najczęściej szyja wtedy już się wychyla, więc jeśli to działa TYLKO w trakcie uderzenia to niestety, nie sprawdzi się. I adac tego nie uwzględnia. Bo oni robią testy tylko przy idealnie prostym uderzeniu Poza tym weź pod uwagę to, że do 2 roku życia dziecko nie jest gotowe na jazdę przodem, ma za słabe mięśnie szyi, które nie utrzymają dobrze głowy przy zderzeniu i niestety wiąże się to z bardzo poważnymi urazami. Jeśli jedzie tyłem nie ma tego problemu, bo głowa jest wgniatana w fotelik a nie wystrzeliwuje do przodu bezwładnie I moim zdaniem to nie wygoda dziecka powinna być priorytetem, ale jego bezpieczeństwo. Myślę, że trochę przesadzasz z tym zginaniem nóżek i że to będzie taaakie niewygodne, sporo dzieci tak jeździ i dają radę. A zgięte nóżki jak się okazuje zapewniają dodatkowe bezpieczeństwo. Jeszcze raz polecam lekturę bloga osiem gwiazdek, naprawdę na wiele spraw otwiera oczy Cytat:
Cytat:
![]() a Ty byś chciała w łóżeczku ze szczebelkami siedzieć cały dzień? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-08 o 11:42 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Wtajemniczenie
|
możesz
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla mnie w ogole lozeczka powinny byc wieksze. Młoda tak sie w nocy przemieszcza ze niema tak miejsca w efekcie spi z nami ![]() no ale jak mam odmowic jej spania skoro przed nia spał z nami pies ![]() ![]() ![]() no ale jak tylko zacznie spac w miejscu to przekladam ja do lozeczka. Poki co maszeruje po całym lozku ![]()
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam Falbianiastemu czapkę na wiosnę, kij że dziewczęca, ale mi się spodobała
![]() Bebe to u Was imprezka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Rozeznanie
|
Karolina a używałaś maści cholesterolowej przy tych zmianach skórnych? Nam pediatra przepisał ją jakoś we wrześniu jak małą wysypało po mm i bardzo nam pomogła. Wielu lekarzy zapomina o tej maści. Ja stosowałam ją u małej przez ok tydzień i wszystkie zmiany zeszły. Ma też zdiagnozowaną atopową skórę. No i mi lekarz powiedział, że teraz marchewkę mogę spróbować po 10 miesiącu, a potem po 13 miesiącu bo jakoś tak układ pokarmowy dojrzewa i niby wcześniej nie ma sensu podawać.
A co do testów, to my dostaliśmy skierowanie od alergologa zaraz na pierwszej wizycie na cały panel pokarmowy i nic nie mówiła że to niemiarodajne. Ja w sumie tą sprawę olałam bo młoda jak pije pepti i nie je marchewki to nie ma problemów ze skórą już, a nie chcę jej kłuć niepotrzebnie. Mi alergia na mleko mineła po 1 rż, więc myślę że małej też minie. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Bebe wszystkiego najlepszego dla Gosi ![]() ![]() Moje dziecko rozwala matę piankową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny! Argumenty powazne i fakt bezpieczenstwo musi byc na 1 miejscu i pewnie przesadzam z tymi nozkami sle lubie tak drazyc temat aby przekonac sie co jest najlepsze, przypadl mi do gustu fotelik besafe bo zawsze mohe obrocic przodem jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.