| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-03-25, 10:15 | #331 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: dom-niedom 
				 | 

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Hej   Dobrze, że w weekend mało piszecie, to sobie spokojnie nadrobiłam  TROLLA - GRATULACJE! Bardzo duży Twój Tymon, wielkie  za SN - i czekam na relację! Dragusia - nieźle musiałaś walczyć, żeby łaskawie pozwolili Ci rodzić... Co za poziom tych lekarze   za tygodnie I  dla Małpkowej Julki za konkurs i Kuby Nestelle za 6! Kciuki za CF, chociaż pewnie już wycisnęła  Matylda i Leon piękni! A do mnie w końcu na weekend przyjechali rodzice  Niestety w niedzielę musieli wcześnie jechać. Teraz zapowiadają się na weekend majowy, żeby poznać wnuka. Szkoda, że mamy do siebie aż 350 km... Wczoraj mi Mąż umierał na katar, ja cały dzień czytałam książkę, bardzo leniwie było... On dziś świeżutki i zdrowy wstał do pracy, za to mnie chyba coś bierze  Wieczorem mam wizytę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było pozamykane  Aaaa i zaczynam rozumieć bóle bioder i strzykanie, o których pisałyście - od wczoraj sama tego doświadczam. Chodzę jak pokraka i nie mogę się z boku na bok przełożyć. Uroki 9 miesiąca. 
				__________________ zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 10:16 | #332 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
  a pasy - ponoc - rozleniwiaja miesnie i stosuje sie je po jakims czasie, jak trzeba faktycznie pomoc brzuchowi... 
				__________________ Fuck the past kiss the future Bono  T. 9.03.2013  O. 3.03.2015 | |
|     |   | 
|  2013-03-25, 10:28 | #333 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-08 
				 | 

Cytat: 
  to u mnie trochę tych pozostałości będzie hehe..ciekawi mnie ten moment wyjścia dziecka...to musi być dziwne uczucie jak tak nagle pół brzucha ci znika  ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat: 
 | ||
|     |   | 
|  2013-03-25, 10:30 | #334 | 
| Zakorzenienie | 

dzieki dziewczyny za slowa otuchy jestescie Mega kochane  - taie dolka malego mam ... no ale trzeba patrzec i myslec Pozytywnie   Bedzie Dobrze - Musi Byc    Dragusia  to za malo na tych lekarzy .... szczerze nie wiem jakbym sie zachowala ... ale na pewno polowe bym jak Bydlo wybila    nieprawdopodobne zeby w tych latach takie ''widzi.mi.sie''   ogolnie po nocy - czuje sie lepiej ... ale mama mowi ze w momencie Odlecialam tylko glowa do poduszki polozona ... a mialam plana nakarmic Emiliana ... i co Babcia Ania nakramila  bo Mamusia smacznie spala hihi. zycze wam milego calegeo Nowego tygodnia  oraz za nowe rozpoczate tygodnie  za wizyty oraz tym co maja Termina Na Czasie .... Pomyslonosci w trakcie   aaaaaaaaa i bym zapomniala wazylam sie wczoraj I JEST AKCEPTACJA na wadze  w zeszla niedziele bylo 92 a wczoraj 85 :P - ogolnie -7  ( czyli mniej 4kg niz przed zajsciem :P hihi ) . Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-03-25 o 10:33 | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 10:38 | #335 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: dom-niedom 
				 | 

Kasia - no pewnie, że będzie dobrze, nie ma innej opcji!  za wagę! Ja pewnie dziś dostanę od mojego lekarza, bo od ostatniej wizyty doszło mi 3,5 kg, a on wiecznie mi wałkuje, że 2 kg/mies. Ale na usprawiedliwienie mam, że ogólnie mam +13, więc nie jest tragicznie. A w 9 miesiącu podobno się tak nie tyje   
				__________________ zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 10:47 | #336 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: świętokrzyskie 
				 | 

__________________ 15-07-2006  jestem żona od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:02 | #337 | ||||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   Cytat: 
  dużo zdrówka! Cytat: 
  ) dzięki kochana   Cytat: 
 patrzcie jaka super - http://goodshomedesign.com/magicbath...ive-baby-bath/ Wstałam dziś o 4:00  Karmienie Michasia, potem jemu się nie chciało spać, to dałam go do leżaczka i pomyłam naczynia w tym czasie, potem przebrałam i znowu nakarmiłam. Włożyłam do rożka i ukołysałam do snu, poszłam do łóżka o 5:55, a o 6:02 obudziła się Julka i przyszła do mnie do łóżka  także przespałam się może z 15 min i trzeba było wstawać i ogarnąć Julę do przedszkola. Mój tato ją zaprowadzał. Jak tylko wyszli to poodkurzałam i pościerałam kurze. W sobotę wysprzątałam salon z oknami i firankami, udekorowałam świątecznie  Teraz sprzątam w szafach, wszystko wyciągam, ścieram w środku i układam ciuchy od nowa. W między czasie karmiłam Michasia, przebrałam, zrobiłam sobie śniadanie i wypiłam kawę   Obejrzałam stare m jak miłość i perfekcyjną panią domu  Zostało mi do zrobienia leczo. Oj myślałam, że będzie gorzej z organizacją, ale Michaś współpracuje. Dziś mój 1 dzień kiedy mężuś wrócił do pracy. Chyba dam radę hehe ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat: 
  Prenatal GripCare   są tabletki  Prenatal GripCare [QUOTE=Sunshine833;3996507 7 Mam też pytanie do mam rozpakowanych, bo w sumie bardzo mnie to interesuje a nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi...Czy skura na brzuchu po porodzie zostaje Wam taka rozciągnięta? czy się skurcza, po jakim czasie?? czy może jakieś kremy albo pasy stosujecie? ja zaoptarzyłam się w pas ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że one pomagają...i do tego jeszcze rozstępy mi powychodziły...zmora straszna a smaruję się od początku ciąży jak głupia głównie mustella i co...i dupa i tak wylazły wredoty....  [/QUOTE] wiesz, ja miałam olbrzymi brzuch - 126cm w pępku obecnie po miesiącu mam 104cm w pępku więc zeszło mi 22cm jednak oponka jest, muszę kupić majtki wyszczuplające no i ćwiczenia  )) za 2 tyg zaczynam ostro a teraz spacerki i marszo-spacerki 2 godzinne, w zależności od pogody ogólnie w miesiąc mam -13kg   Cytat: 
     za wagę i dla mamy za nakarmienie   
				__________________ Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady, a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz  | ||||||
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:05 | #338 | 
| Zakorzenienie | 

Zbieram się do ginki, a tak mi się nie chce że szok, dobrze że ostatni raz... Strippi- zazdroszczę organizacji i chęci przede wszystkim 
				__________________ Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:12 | #339 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-08 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat: 
  szacun za spadek wagi  ja w pępku mam 118cm więc jest trochę tego  ale pewnie bym się tak nie przejmowała tym, gdyby nie te piep.. rozstępy...coprawda na szczęście są jak narazie tylko na boczkach (sporo) i na dole trochę, na brzuchu jeszcze nie....no ale właśnie jeszcze...bo jak mały zechce tam jeszcze z 2 tyg posiedzieć to wszystko może się zdarzyć  ...a ta skora chyba w miejscu tych rozstepow jest sflaczała - przynajmniej tak słyszałam | ||
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:13 | #340 | 
				 | 

wiecie co leże i śmieje sie sama do siebie. na ostatniej wizycie gin mówi: no pani aniu to teraz tylko na poród czekamy i co najważniejsze prosze liczyć ruchy, min. 10 w ciągu dnia - a moja Dama 10 ruchów to robi na dzień dobry  - adhd jak nic  jutro wizyta w szpitalu, zobaczymy co i jak   
				__________________ 15-07-2006  jestem żona od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:15 | #341 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Świdnik 
				 | 

Cytat: 
  ale w jedne spodnie swoje już sie zmieściłam fakt w te najbardziej rozcigniete ale dobre i to na początek  a co d wagi w szpitalu mi 7 kg zeszło ale przytyłam 17 a teraz nawet nie wiem ile waze bo nie mam wagi   za wszystkie wizyty  Strippi - kurcze i ja sie musze wziac za sprzątanie ale jakiś leń mi się przyplątał i tak mi się nic nie chce strasznie   
				__________________ Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka  05.07.2008   http://www.suwaczek.pl/cache/ec6d661a82.png K  http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png W  http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png | |
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:22 | #342 | 
				 | 

dziewczyny a jak to jest z kartą ciąży? zabierają w szpitalu czy oddają poźniej?

|     |   | 
|  2013-03-25, 11:26 | #343 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  za tydz.  za wizytę Cytat: 
  za wizytę no i zdrówka aby Cię jednak nie "wzięło "  Cytat: 
 co do wanienki to bardzo fajna  a co do twojego rozkładu dnia to  4 rano - boże to jest srodek nocy .......... ja nawcześniej o 7 jak kuba idzie do szkoły na 8 , ninka musi wstać ok.8.15 bo na 9 do przedszkola ..... 
				__________________ J . N . R   | ||||
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:30 | #344 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

witam sie i ja, znowu nie miałam neta cąły wekend wrrrrr  , ale juz dziś nadrobiłam, Gratulacje dla wszystkich nowych malsuzków i dla dzielnych Mamusiek Czarny Flamaster czekamy na wieści | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:31 | #345 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Trolla - WIELKIE GRATULACJE!!! Witamy Tymoteusza na świecie!!! Dziewczyny... jest u mnie mama i nie mam jak siadać do komputera... więc jak tylko zostaniemy sami z Fifim wrócę do Was czynnie, nie z doskoku   
				__________________ Filipek http://www.suwaczki.com/tickers/atdci09kzgx6wyof.png Pchełka http://www.suwaczki.com/tickers/gg64zbmh53p3ubj5.png "Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"  Terry Pratchett | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:34 | #346 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-05 Lokalizacja: Kraków/Wieliczka 
				 | 

Hej dziewczyny   Widzę,że mały ruch, łatwo was nadrobić. Ja dzisiaj zaspałam strasznie, wstałam o 11 z mega twardym brzuchem, biedny boli mnie cały, jeszcze koło 8mej jak tż wychodził, to mała się z nim żegnała i dawała kopniaczki a teraz jest jak głaz. No ale od rana szybko pomiar, insulina, śniadanko i teraz forum. Nie mogę uwierzyć, że zostały mi 2 tygodnie do porodu. 14 dni to GO! Równocześnie cieszę się i jestem przerażona  Tak w ogóle, to staram się za bardzo o tym nie myśleć  Jej, ale się boję tego cc i tego, co będzie potem. Jutro jadę do mojego szpitala, będą sprawdzać mi dokumenty i zrobią usg itd, mam się widzieć z ordynatorem na krótka rozmowę, bo on zatwierdza wszystkie cc. Cytat: 
  Bo wiem dobrze, jak to jest wtedy i jak zmienia się całe życie. Mało związków to wytrzymuje tak naprawdę. Cytat: 
 Wcześniej brałam Magne B6 3 razy dziennie po 1 tabletce, a teraz lekarz kazał 3 razy dziennie po 2 tabletki, więc w sumie 2 razy więcej biorę. Co do pokoiku, ja w końcu nakleiłam te naklejki, które planowałam, ale na białą zwykłą ścianę z farbą. Całkiem ładnie to wygląda, od razu pokój zrobił się bardziej kolorowy i wesoły. Jeszcze myślę nad pólkami lub pólką nad komodą z rzeczami małej i się zastanawiam, czy mają spełniać funkcję ozdobną czy raczej praktyczną, a jeśli tak, to co na tych pólkach mogłabym kłaść. Podobają mi się takie połki cube - cos takiego http://allegro.pl/polki-cube-lakiero...112581086.html są rózne kolory, ale czy to byłoby funkcjonalne, nie wiem. Cytat: 
  Cytat: 
 Wiecie co, wogóle zastanawiałam się, czy nie kupic jakiś butkow wsuwanych na te ostatnie tygodnie, bo już zupełnie nie mam co nosić i byłam w galerii. Normalnie noszę rozmiar 35, z butków wiązanych czy wsuwanych też 36. No i jaki rozmiar był dla mnie dobry? 38! To jest przegięcie, w 37 normalnie gniotły mnie buty, dopiero w 38 czułam się w miarę komfortowo. Nic nie kupiłam i jestem załamana  Cytat: 
  ! 
				__________________ Nasza kochana córeczka Hania   04.04.2013  Mój BLOG, zapraszam  http://blogagimamy.blogspot.com/ | |||||
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:35 | #347 | |||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Dzień Dobry, witamy się w 36 tygodniu   z porad ciążowych: " powinnaś już mieć spakowaną torbę do szpitala" a ja nawet torby nie mam  po świętach pożyczę od mamy bo jeszcze Tomasz z zaskoczenia mnie weźmie i będę jechać na porodówkę z reklamówkami  Cytat: 
  Wielkie gratulacje dla was  Cytat: 
  o szarlotka, zjadła bym, podeślij kawałeczek  Moja droga z nieba mi spadłaś. Podoba mi się ten wózek Roan Teo (po wykluczeniu Bebetto dzięki opiniom koleżanek z wizażu  ). Ale sytuacja tak wygląda że będę go musiała prze neta zamawiać bo w moim mieście nie ma go w sklepach. Czy mogła byś sprawdzić spacerówkę, tzn. dziecko w niej siedzi na jakiejś podkładce? Bo w bebetto właśnie jest jakaś tandetna podkładka i dziecko z nią razem zjeżdża w dół. A jak by nie było ze spacerówki najdłużej się korzysta. Cytat: 
  Cytat: 
  ) a tu już zapowiadają się niezłe pielgrzymki. Chyba drzwi nie będę otwierać. Pierwsze dni będą dla nas wspólnie trudne, musimy się z nową sytuacją oswoić a tu cała rodzina na głowe jak się zwali to chyba oszaleję  Cytat: 
  A ciekawe jak to jest, czy te dzieci bardzo ruchliwe w brzuchach są też później takimi urwisami po porodzie   
				__________________ Tomuś   | |||||
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:37 | #348 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Może wam się przyda. Jeszcze jak byłam w ciąży zrobiłam dla synka kilka obrazków tzn. narysowałam różne kształty (linie, koła, prostokąty itp.) najpierw czarne, potem czarne i czerwone itd. i teraz wkładam do łóżeczka albo powiesiłam przy przewijaku. Zazwyczaj działają dobrze Piotruś dosyć się na nich skupia. Leży sobie i patrzy, bo samo łóżeczko jest nudne    
				__________________ "Człowiek musi przebywać z samym sobą, powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:41 | #349 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ 15-07-2006  jestem żona od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html | |
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:45 | #350 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-06 Lokalizacja: To tu, to tam 
				 | 

Hej   No więc po ktg... leń, leń to moje dziecko - on się rusza - ale skurczy zero  ale jest cień nadziei że jednak nie zostawią mnie na święta jak nic się nie będzie działo. Więc w czwartek mam być znowu i o ile nie urodzę, to szpital dopiero po świętach    bo jednak leżeć tam i patrzeć się w ścianę to masakra  Dragusia niezły opis porodu, dobrze że się uparłaś, a i Florek dał czadu z główką, nie pamiętam czy pisałaś wcześniej Mąż i Ty też tacy postawni przy urodzeniu byliście ? corka_rosy i strippi zdrówka dziewczyny ! Kasia a nie macie tam jakiś doradców laktacyjnych ?? Bo wiesz, jak się udawało przystawiać małego przedtem, to może krótkie spotkanie by pomogło ? Bo na dłuższą metę tylko odciąganie i karmienie z butli do raczej droga do zakończenia karmienia. A kraj cywilizowany więc nie zdziwiłabym się gdyby tam doradcy normalnie byli w ramach pakietu medycznego i tyle. Kciuki żeby się udało ! 
				__________________ Dziedzic    | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:48 | #351 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Fuck the past kiss the future Bono  T. 9.03.2013  O. 3.03.2015 | |
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:48 | #352 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  hihi no i coraz blizej  Cytat: 
   i do razu mi lepiej ... jak was poczytalam ... ciesze sie ze Was mam   . | ||
|     |   | 
|  2013-03-25, 11:56 | #353 | |
				 | 

Cytat: 
 Torresiątku babcia kupila książeczkę kontrastową Moje pierwsze obrazki z wydawnictwa Wilga (w Empiku, za 9,99 zł). tez mu stawiamy w lozeczku. a u Ciebie super fajny i super tani patent  Obserwatorko, to cisniesz czy nie cisniesz  ? 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-03-25, 12:00 | #354 | 
				 | 

hihi mogę cisnąć, ale chyba nic póki co nie wycisnę   )  A na pewno nie Dziedzica... no nic, pociesza mnie, że u Trolli też dupa na ktg, a jednak porodziła syna  także może będę a la Nestelle rodzić te moje dzieci jak w zegarku ( i będzie szybko a potem będą bardzo grzeczne    ) 
|     |   | 
|  2013-03-25, 12:01 | #355 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Witam Panie. Jestem po ktg - wszystko ok. Skurcze jakieś są. Tyle to bez tego wiem. Za dwa dni powtórka. W szpitalu znaleźli moją kartę sprzed 3 lat - deja vu - dokładnie tak samo. Teraz idę po syna do przedszkola i do lekarza - przez 4 tygodnie ma katar  Niech mu da jakiś antybiotyk, bo nos mu odpadnie niedługo. Pobieżnie Was przeleciałam  I powiem tylko, że te terminy porodów to oszukaństwo  i Moderna - ja tak puchnę, że kawy nie jestem w stanie utrzymać w łapce. I to oczywiście też normalne w ciąży. Zwłaszcza pod koniec. 
				__________________ Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 12:02 | #356 | 
				 | 

Moja Mama już wczoraj zauważyła pesymistycznie, że chyba powinnyśmy się zastanowić co robimy na święta do jedzenia    
|     |   | 
|  2013-03-25, 12:16 | #357 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  i tego ci życzę  Cytat: 
 i Mama się pyta - To co by będziemy mieć na te święta ( chodzilo jej o jedzenie ) a ja jej odp - Siebie na wzajem     siostra parskla śmiechem i mówi ze chciała to samo powiedzieć   no to mamcia lekko zdziwiona ze jak to to tak w święta bez jedzenia  to jej powiedziałyśmy ze po co ma gotować ... jakieś specjały ... zje się jajko kiełbasę ciasto się upiecze .. i co Chleb :d haha - jak szaleć to szaleć   . | ||
|     |   | 
|  2013-03-25, 12:42 | #358 | ||||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  za wizytę no niestety trzebaaa, choć się też nie chce   Cytat: 
  Cytat: 
   Cytat: 
 Cytat: 
  No musiałam jakoś rozplanować ten tydzień, bo chrzciny za tydzień i przyjeżdżają goście, więc chałupkę trzeba wysprzątać, bo w sobotę robię tort, piekę ciasta (szarlotkę, murzynka, 2 babki) i robię mięso mielone z jajkiem w środku zapiekane w piekarniku w foremce od babki   Niedziela to wiadomo, po rodzinie,a w poniedziałek chrzest, więc muszę jakoś ogarnąć ten dom do piątku   Cytat: 
  przyda się! No to  by się nie rozkręciło na święta. Michaś puścił takiego bąka (w salonie był w leżaczku, a ja w kuchni), że aż domem zatrzęsło hehehehe  A tak naprawdę to taki głośny był, jakby koło mnie był. A czego efektem była kupka na pół pleców  przesiąknięty pampers, brudne body i spodnie   
				__________________ Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady, a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz  | ||||||
|     |   | 
|  2013-03-25, 12:49 | #359 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Hej dziewczyny! Ja tylko na szybko. Właśnie odeszły mi wody. Czekam na Tż i jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam 
				__________________ Julka http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribxx95kciz.png Mateusz http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6hdge1k1rja4i.png | 
|     |   | 
|  2013-03-25, 12:50 | #360 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ 15-07-2006  jestem żona od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

- ale fakt chyba pomaga
- ale fakt chyba pomaga