MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 18:50   #421
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Opis porodu:
W środe w nocy odpadł mi czop śluzowy z krwią, doszły małe skurcze. Rano zadzwoniłam do gina pytać co mam robić czy przyjść na wizyte czy co... a on że pędem na IP, tam zrobią USG, KTG bo jak są JUŻ skurcze to nie dobrze (33tydzień) . No i tak było. Na IP USG,sprawdzili puls małego wszystko ok tylko te skurcze są nie potrzebnie. No i kazali sie położyć na patologie. Położyłam się, jedna noc skurcze bolą, leki, kroplówki, zastrzyki wszystko żeby zatrzymać poród. Rozwarcia 0 skurcze na KTG rysowały się mega. Druga noc skurcze bolą jak cholera. Znów to samo szprycowanie lekami i dupa pokuta. Dostałam krwawienia. Nie dużego ale nachodziłam sie do WC w nocy sporo. Stwierdzili że to po badaniu dowcipnym. 3 noc znowu to samo skurcze mocniejsze, rozwarcia 0, ale podali sterydy na rozwój płuc małego w razie W. No i w końcu dostałam takich skurczy w nocy że myślałam że zejde, szprycowanie kroplówkami nic nie dało nic nie uśmierzało bólu. Najpierw co 10 min regularne, potem co 7. No to zbiegli się wszyscy i na badanie. Jak mnie zaczeli badać to nagle sie zrobiło rozwarcie do1,5 cm. No i lekarz do mnie "na porodówke". A ja jestem w szpitalu gdzie nie ma oddziału dla wczesniaków ba, nawet nie ma respiratora! No to ja po męża dzwonie (22 km ma do szpitala) przyjechał chyba w 5 minut. i mu mówie że niech zrobi wszystko ale ja tu nie zostaje bo się boje. Na porodówce super babka mi jeszcze nagadała żebym stąd uciekała do miasta obok (25 km dalej) bo tu nie ma sprzetu i wrazie czego nie dadzą rady a jak będą komplikacje (a zakładają że będą bo to wczesniak) to i tak go tam przetransportują a nie wiadomo jak to sie skończy. Po kłótni męza z lekarzem (który twierdził że nie dojade z TAKIM rozwarciem (smiech na sali) i że na karetke będe czekać ze 3 godziny. Ale mąż się wykłócił i zażądał przewiezienia. Karetka przyjechała w pół godziny, a ja ze skurczami co 5 minut w bólach dojechałam do tego szpitala. Tam dostałam kroplówke i leżałam na fotelu jak na haju, telepałam się cała (od leków) ale nie bolało wkońcu. Położyli mnie na patologie. Kroplówka się skończyła, znowu zaczęło boleć. No to 2 kroplówka. A ta juz nie działała. Skurcze znowu bolą. Wszyscy mieli do mnie podejście troche olewające, to że mnie bolałao to nic, najważniejsze dla nich to utrzymać ciąże bo dziecko ma się jeszcze nie rodzić i już. Troche mnie rozdrażniło to bo to kobieta wię co sie dzieje z jej ciałem. Ja mówie że rodze słaniam sie na nogach, płacze z bólu, wychodze z sali żeby dziewczyn nie pobudzić krzykiem a oni że mam iść do łóżka że przejdzie. Zażądałam cesarki (z bólu) bo nie mogłam wytrzymać, no to lekarz mnie wyśmiał bo JA MAM JESZCZE NIE RODZIĆ. Na to ja że za póżno! Wszystko na nic. Zaczeli mnie badać, USG ok, Dowcipnie 2,5 cm rozwarcia, Kłóce się z lekarzem że rodze, a on do mnie że ja nie jestem kobieta rodzącą, i że poród nie postępuje! KuR%$$##a ja z krzykiem do niego że 3 cm rozwarcia to nie postępujący poród??? Tym bardziej gdzie w papierach napisali i ciągle powtarzali: " poród zagrażający przedwcześnie".
Dalej słaniam się z płaczem na korytarzu i zaczęłam krwawić, poszłam po salową żeby wezwała lekarza bo leci ze mnie jak z kranu a ta do mnie że :" to normalne plamienie po badaniu " Masakra. Wyprosiłam o lekarza on mnie zbadał, 3 cm rozwarcia to jedziemy na porodówke.
O 3 w nocy położyłam się na fotelu i jedyne co mogłam to obrócić sie z boku na bok, tak bolało że gryzłam prawie barierki, mąż przyjechał był ciągle ze mną, ja się darłam a on biedy stał i prosił żebym oddychała, podawał mi wode, ja go ściskałam, szarpałam a on ciągle mnie wspierał. Ok 6 miałam skurcze parte (w końcu), pomeczyłam się aż nacieli mnie i 0 7:30 urodzilismy Tomusia. Lekarze byli zdumieni moim wielkim łóżyskiem i jego wagą, powiedzieli że w terminie urodziłby sie nie 2.400 a 4.400 i na pewno nie dołem .Potem już wiecie mały leżał w inkubatorze, ćwiczył płucka.

Dziś zrobił nam mega niespodzianke bo leży w łóżeczku w szpitalu i od czasu do czasu ma tylko przysuwaną maseczke z odrobina tlenu. Także idziemy do przodu, nadal sie męczy ale walczy z płuckami dzielnie. Opuścił inkubator bo już jest dla niego za mały waży 2.600 i utrzymuje ładnie ciepło.

Ewka masakra z tymi lekarzami i pielęgniarkami ja bym chyba pogryzł żywcem dobrze że wszystko się dobrze skończyło

Jesteś dzielna

Czarny flamaster
gratulacje

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 18:51   #422
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Wstałam dziś o 4:00
Karmienie Michasia, potem jemu się nie chciało spać, to dałam go do leżaczka i pomyłam naczynia w tym czasie, potem przebrałam i znowu nakarmiłam. Włożyłam do rożka i ukołysałam do snu, poszłam do łóżka o 5:55, a o 6:02 obudziła się Julka i przyszła do mnie do łóżka także przespałam się może z 15 min i trzeba było wstawać i ogarnąć Julę do przedszkola. Mój tato ją zaprowadzał. Jak tylko wyszli to poodkurzałam i pościerałam kurze. W sobotę wysprzątałam salon z oknami i firankami, udekorowałam świątecznie Teraz sprzątam w szafach, wszystko wyciągam, ścieram w środku i układam ciuchy od nowa.
W między czasie karmiłam Michasia, przebrałam, zrobiłam sobie śniadanie i wypiłam kawę
Obejrzałam stare m jak miłość i perfekcyjną panią domu
Zostało mi do zrobienia leczo.
Oj myślałam, że będzie gorzej z organizacją, ale Michaś współpracuje.
Dziś mój 1 dzień kiedy mężuś wrócił do pracy.
Chyba dam radę hehe
szacun, ja czasem nie mam siły i czasu zębów umyć

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak to jest z kartą ciąży? zabierają w szpitalu czy oddają poźniej?
mi oddali

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dragusia niezły opis porodu, dobrze że się uparłaś, a i Florek dał czadu z główką, nie pamiętam czy pisałaś wcześniej Mąż i Ty też tacy postawni przy urodzeniu byliście ?
nie

Cytat:
Michaś puścił takiego bąka (w salonie był w leżaczku, a ja w kuchni), że aż domem zatrzęsło hehehehe A tak naprawdę to taki głośny był, jakby koło mnie był. A czego efektem była kupka na pół pleców przesiąknięty pampers, brudne body i spodnie
skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
U mojego teścia nadgorliwość wygląda tak:

Przykład 1 - "Byliśmy w okolicy to stwierdziliśmy, że wpadniemy na kawę, żebyś sama nie siedziała" - czasami potrafią tak 7 razy w tygodniu!!!

Przykład 2 - "Mamy dla was niespodziankę, zamówiliśmy ten wózek, który oglądaliście, tylko ten granatowy kolor był dziwny wiec wziąłem zielony"

Przykład 3 - "Mam nadzieję, że nie macie planów na dziś, będziemy za 10 minut u was i wieziemy wam gości" ( przyjechali z dwoma synami, babcią, ciotką i kuzynką męża z rodziną)

prawie nadrobiłam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 18:54   #423
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

W załączeniu mój kochany tygrysek
Super ubranko i sliczny synus

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Sławek pojawil sie dziś o 13.00. 4040g i 56 cm. Stracilam duzo krwii...
Gratulacje, wracaj do zdrowia
Cytat:
Opis porodu:
W środe w nocy odpadł mi czop śluzowy z krwią, doszły małe skurcze. Rano zadzwoniłam do gina pytać co mam robić czy przyjść na wizyte czy co... a on że pędem na IP, tam zrobią USG, KTG bo jak są JUŻ skurcze to nie dobrze (33tydzień) . No i tak było. Na IP USG,sprawdzili puls małego wszystko ok tylko te skurcze są nie potrzebnie. No i kazali sie położyć na patologie. Położyłam się, jedna noc skurcze bolą, leki, kroplówki, zastrzyki wszystko żeby zatrzymać poród. Rozwarcia 0 skurcze na KTG rysowały się mega. Druga noc skurcze bolą jak cholera. Znów to samo szprycowanie lekami i dupa pokuta. Dostałam krwawienia. Nie dużego ale nachodziłam sie do WC w nocy sporo. Stwierdzili że to po badaniu dowcipnym. 3 noc znowu to samo skurcze mocniejsze, rozwarcia 0, ale podali sterydy na rozwój płuc małego w razie W. No i w końcu dostałam takich skurczy w nocy że myślałam że zejde, szprycowanie kroplówkami nic nie dało nic nie uśmierzało bólu. Najpierw co 10 min regularne, potem co 7. No to zbiegli się wszyscy i na badanie. Jak mnie zaczeli badać to nagle sie zrobiło rozwarcie do1,5 cm. No i lekarz do mnie "na porodówke". A ja jestem w szpitalu gdzie nie ma oddziału dla wczesniaków ba, nawet nie ma respiratora! No to ja po męża dzwonie (22 km ma do szpitala) przyjechał chyba w 5 minut. i mu mówie że niech zrobi wszystko ale ja tu nie zostaje bo się boje. Na porodówce super babka mi jeszcze nagadała żebym stąd uciekała do miasta obok (25 km dalej) bo tu nie ma sprzetu i wrazie czego nie dadzą rady a jak będą komplikacje (a zakładają że będą bo to wczesniak) to i tak go tam przetransportują a nie wiadomo jak to sie skończy. Po kłótni męza z lekarzem (który twierdził że nie dojade z TAKIM rozwarciem (smiech na sali) i że na karetke będe czekać ze 3 godziny. Ale mąż się wykłócił i zażądał przewiezienia. Karetka przyjechała w pół godziny, a ja ze skurczami co 5 minut w bólach dojechałam do tego szpitala. Tam dostałam kroplówke i leżałam na fotelu jak na haju, telepałam się cała (od leków) ale nie bolało wkońcu. Położyli mnie na patologie. Kroplówka się skończyła, znowu zaczęło boleć. No to 2 kroplówka. A ta juz nie działała. Skurcze znowu bolą. Wszyscy mieli do mnie podejście troche olewające, to że mnie bolałao to nic, najważniejsze dla nich to utrzymać ciąże bo dziecko ma się jeszcze nie rodzić i już. Troche mnie rozdrażniło to bo to kobieta wię co sie dzieje z jej ciałem. Ja mówie że rodze słaniam sie na nogach, płacze z bólu, wychodze z sali żeby dziewczyn nie pobudzić krzykiem a oni że mam iść do łóżka że przejdzie. Zażądałam cesarki (z bólu) bo nie mogłam wytrzymać, no to lekarz mnie wyśmiał bo JA MAM JESZCZE NIE RODZIĆ. Na to ja że za póżno! Wszystko na nic. Zaczeli mnie badać, USG ok, Dowcipnie 2,5 cm rozwarcia, Kłóce się z lekarzem że rodze, a on do mnie że ja nie jestem kobieta rodzącą, i że poród nie postępuje! KuR%$$##a ja z krzykiem do niego że 3 cm rozwarcia to nie postępujący poród??? Tym bardziej gdzie w papierach napisali i ciągle powtarzali: " poród zagrażający przedwcześnie".
Dalej słaniam się z płaczem na korytarzu i zaczęłam krwawić, poszłam po salową żeby wezwała lekarza bo leci ze mnie jak z kranu a ta do mnie że :" to normalne plamienie po badaniu " Masakra. Wyprosiłam o lekarza on mnie zbadał, 3 cm rozwarcia to jedziemy na porodówke.
O 3 w nocy położyłam się na fotelu i jedyne co mogłam to obrócić sie z boku na bok, tak bolało że gryzłam prawie barierki, mąż przyjechał był ciągle ze mną, ja się darłam a on biedy stał i prosił żebym oddychała, podawał mi wode, ja go ściskałam, szarpałam a on ciągle mnie wspierał. Ok 6 miałam skurcze parte (w końcu), pomeczyłam się aż nacieli mnie i 0 7:30 urodzilismy Tomusia. Lekarze byli zdumieni moim wielkim łóżyskiem i jego wagą, powiedzieli że w terminie urodziłby sie nie 2.400 a 4.400 i na pewno nie dołem .Potem już wiecie mały leżał w inkubatorze, ćwiczył płucka.

Dziś zrobił nam mega niespodzianke bo leży w łóżeczku w szpitalu i od czasu do czasu ma tylko przysuwaną maseczke z odrobina tlenu. Także idziemy do przodu, nadal sie męczy ale walczy z płuckami dzielnie. Opuścił inkubator bo już jest dla niego za mały waży 2.600 i utrzymuje ładnie ciepło.
Trzymam kciuki za Was

Prosze jeszcze raz o kciuki za wizyte jutrzejsza...

Despa dzieki za link
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 18:57   #424
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Opis porodu:
.
omg czytając to wszystko czułam się jakbym tam z Tobą krzyczała ,masakra . dobrze ,że dałaś radę zmienić szpital .
no i super ,że wszystko poszło ok pomimo tak wczenego porodu i podejścia personelu ......
no i dla małego ,że tak sobie daje świetnie radę !
Stary 2013-03-25, 19:03   #425
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękności!

Cytat:
Gratulacje!!! Ale już dobrze się czujesz? Biedna...

Cytat:
Opis porodu:
Masakra... Ale zakończenie dobre, to najważniejsze
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:04   #426
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

o moj boshe Slodziak

Cytat:
Wow To faktycznie Kluska .... Gratulacje i szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Opis porodu

wow .... faktycznie dzielna bylas .... i ze dalas rade pomino tych przeciwnosci ...
oraz za to ze Tomcia z dnia na dzien coraz Silniejszy.

a my juz po kapieli teraz Jedzonko i do spania ... pora na mamusie by sie Oplumkala

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:04   #427
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 19:05   #428
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej mamusie!
gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym już mamusiom!
no i jak wszystkie w dwupaku zazdroszczę i nie mogę się już doczekać mojego maleństwa..
czas pędzi nieubłaganie!
dziś rozpoczęty 37 tydzień

jutro mam wizytę więc proszę o kciuki
no i trzymam też za wasze wizyty

no i dołączam się do mamuś z dolegliwościami.. ja mam chyba wszystkie!
puchnie, ciągnie, kłuje, bolą plecy, bolą pachwiny, wędrówki nocne do wc, 2 dniowa ostatnio migrena, no i moje ulubione- zmiany nastrojów raz beczę, raz drę pyska, raz śmieję się z byle czego aż dostaję głupawki..
ehh uroki ciąży
Witamy i kciuki trzymamy za wizytę . Pewnie po porodzie jeszcze zatęsknimy za tymi ciążowymi dolegliwościami

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się i ja, dziś skończony 36 tydzień (9 m-c), zaczynamy 37 coraz bliżej P. byłam dziś na badaniu krwi i moczu, w środę idę odebrać wyniki i do lekarza na 17.30
za skończony tydzień

Cytat:

Przykład 1 - "Byliśmy w okolicy to stwierdziliśmy, że wpadniemy na kawę, żebyś sama nie siedziała" - czasami potrafią tak 7 razy w tygodniu!!!

Przykład 2 - "Mamy dla was niespodziankę, zamówiliśmy ten wózek, który oglądaliście, tylko ten granatowy kolor był dziwny wiec wziąłem zielony"

Przykład 3 - "Mam nadzieję, że nie macie planów na dziś, będziemy za 10 minut u was i wieziemy wam gości" ( przyjechali z dwoma synami, babcią, ciotką i kuzynką męża z rodziną)
Współczuję, chyba bym ich a TŻ nie ma na nich jakiegoś wpływu?

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
.
O właśnie ta część spacerowa mnie interesuje czy jak mały w niej będzie siedział to nie będzie zjeżdżał. Dziękuję za fotki
Kolor też fajny, myśleliśmy właśnie o tym albo o takim szarym Silver chyba ale nie wiem czy nie za jasny. TŻ woli ten ciemniejszy bo bardziej praktyczny. A jeżeli można wiedzieć ile kosztował?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oki ... chwila spokoju .... moge usiasc i napisac Opis Porodu
....
ogolnie sam porod spoko - gdyby nie te bole haha - no ale Dalam Rade
opieka w szpitalu ... 1000% zadowolenia ... mile ... uprzejme ... skore do pomocy .... zawsze usmiechniete polozne

no to tyle sie rozpisalam hihi.
za opis porodu.

Cytat:
Oki, udało mi się Was nadrobić.
Teraz nakarmię małego i biegnę do sklepu jakieś bułki na kolację zakupić
Śliczności świetne to wdzianko.

Cytat:
Gratulujemy i szybkiego powrotu do formy życzymy
Stary 2013-03-25, 19:05   #429
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

a wiec :

we wtorek o 4.30 wstalam za potrzeba wysikania sie ... od razu jak tylko stanelam na nogach czulam ze COS jest nie tak ... inaczej sie czulam *tam na dole* - sobie mysle '' aa tam zdaje mi sie ''.
o 8.30 mama obudzila mnie na sniadanie ( nie wiem czemu tak wczesnie, zawsze wstawalam ok 10 i tez bylo ok ). ladnie je zjdalam 3 kromeczki herbatka ... gadtka szmatka ... Wc .... i poczulam SKURCZ wstajac z toalety .... i znowu se mysle '' o qrwa pieknie '' - ale czekalam na rozwuj akcji.
siedzialam w kuchnio-salonie z mama gadalam ( kobeita latala po mieszkaniu, i sprztala :P ) .... a ja coraz czesciej i gesciej do WC ... no i w konuc kolo 11 mama sie mnie pyta '' a ty nie za czesto do tego wc chodzisz .... cos sie dzieje ...?? '' - no to jej mowie ze chyba czuje skurcze ... ale nie jestem pewna ( sama sobie obserwowalam na zegarku byly srednio co 15min ). no ale po kolejnej wizycie w WC papier byl Rozowy wiec juz wiedzialam ze SIE ZACZELO .
wychodze i mowie do mamy
'' wiesz co nie chce cie wq.r.wiac ale zaczelam Rodzic '' - mina mamy Bezcenna .... i jej haslo '' ale jak to juz tak szybko ... boshe a jeszcze przeciez posciel Mlodego nie uprana ... zaraz wstawiam do pralki ''. no to jej ladnie mowie ze jeszcze jest czasu a czasu .....
miedzy 12 a 14 mierzylam skurcze byly juz co 10 minut ... zadzwonilam na IP i mowie jaka jest stuacja ... ze to ze tamto, spisali i kazli byc jak beda co 5 min . wzielam prysznic .... pralka zdarzyla sie uorac ... sasiadka wrocic do domu ... spytalam sie jej czy mnie zawiezie .... no i juz o 17.15 jechalam do szpitala ... skurcze rowno co 5 min.
na IP badanie .. rozwarcie 5-6cm se pomysalam niezle ... byle zdarzyli dac znieczulenie .... o 19 bylam juz na sali do porodow ... znowu badnie piekne 6 cm nadal ... o 19.15 przyszedl anestezjolog zrobil wklucie - powiem wam trudno bylo zrobic Kotka przy skurczach ... noo ale dalam rade - i po ok 30 minutach prszyla ULGA lekarz mowil ze znieczulenie moze spowolnic akcje i ze mam sie nie martwic na Pewno Urodze.
tak sobie lezalam na lozku gadalam z mama i kolezanka bo przyszla .... i czekalam na siostre miala byc ok 23 dop ( bo w ten dzien akurat ma kurs na wyspie 50km od miasta ) - ale udalo jej sie byc na 21.30 - pozniej mi powiedziala ze skonczyla 30min wczesniej bo nie umiala sie skupic i ze ''uczen'' pod sam szpital ja podwiozl ( a nie bylo mu po drodze ).
jak widac bylo do 22.30 bylam aktywna na forum ... ale pozniej sie Zaczelo .
skurcze byly coraz bardziej bolesne ( 70 ) a ja im odchodzilam z bolu ( wczesniej ich uprzedzialam ze mam maly prob bolu ) .. przyszedl raz jeszcze lekarz i dal kolejna Wieksza dawke Epiduralu ... Ulga ale cos za cos - po tym scierpla mi cala Lewa noga haha. bylo pieknie .... lezalam i czekalam ... siostra przysypiala w sumie caly dzien na nogach od 7 byla.
o 1 w nocy badanie - 8 cm .... i mysle '' oooo juz niedlugo '' taaa chyba w zla godzine to powiedzialam o 2 kolejen badanie ... ciagle 8cm ..... o 2.30 ciagle 8cm .... narada pozlonej z lekarzem i dali mi OXY - przy czym zmniejszyli dawke Epiduralu ..... i im po 30 min odlecialam .... Zarzygalam cala posciel dostalam drgawek .. skurcze boshe ledwo co jej przezylam .... w koncu godz 4.45 polozna mowi jest 10 cm przebili wody ( piekne czyste ) ... odlaczyli Oxy zwiekszyli Epidural ... i juz lepiej sie czulam.
o 5.30 mialam przeprowadzone 3 proby ... Jak powinno sie przec
oj powiem wam ze ciezko bylo, szczegolnie z ta prawa noga .. no ale dalam rade ... polozna mowi '' widze glowke .... ilez on ma wlosow, wiedziala Pani ze je bedzie miec ''parlam parlam darlam sie ze juz nie moge ze nie dam rady - niech go wyjmia ze mnie jak najszybciej - i w koncu Ost skurcz ost 3 parcia .... ulaga nic na dole nie czuje mokro w kolo ... i nagle slychac JEGO PLACZ - boshe wspaniala muzyka dla uszu ... i mi go pokazuje Milosc od 1wszego wejrzenia ... mama pstrykala foty siostra przeciela pepowine .... pozniej szycie ... mlody lezal w tym czasie u mnie na piersiach ... potem ok 8.30 zostal dosatwiony co cyca .... o 11 zmienilam pokoj i tam spedzialam juz 2dni Zapoznajac sie z Instrukscja Oslugi taiego Malego Czlowieczka

opieka w szpitalu ... 1000% zadowolenia ... mile ... uprzejme ... skore do pomocy .... zawsze usmiechniete polozne

ależ Ci zazdroszczę! - ja też już chce byc "po"
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:06   #430
Zaciazona
Raczkowanie

Czarny flamaster -gratulacje!!!!

Liwka- nie zazdroszcze problemow z piersiami. Ja w pierwszym tygodniu po porodzie mialam takie balony, ze o wow. W ciazy mialam juz rozmiar F, a w zeszlym tyg na pewno urosly jeszcze z 2 rozmiary. Byly strasznie ciezkie, twarde i bolesne. Za duzo pokarmu. Polozna powiedziala zebym nie odciagac pokarmu bo jeszcze sie stymuluje produkcje. Musialam masowac, zwlaszcza twarde grudki. Pokarm normlanie ze mnie sikal. Chodzilam bez stanika, pokarm normlanie kapal na podloge. Masakra. No i powiedzieli, ze zeb zmnijeszyc produkce tyrzeba dawac mleko z jednego cyca na raz. No i masowac, na pewno nie odciagac. Dzis prawie 2 tyg po porodzie czyczki sa miekkie i juz nie bola. Nadal mam duzo pokarmu, ale juz nei narzekam.

Sunshine- ja przytylam 23kg i zlecialo juz 11kg. Skora na brzuch troche sflaczala no i mam mega oponke ale codziennie jest lepiej. Teraz jeszcze z 10kg mniej i juz bede happy.

Edytowane przez Zaciazona
Czas edycji: 2013-03-25 o 19:07
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:07   #431
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Super ubranko i sliczny synus

Gratulacje, wracaj do zdrowia

Trzymam kciuki za Was

Despa dzieki za link

udało się?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 19:11   #432
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
o jej!

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
gratuluję!
i trzymam kciuki za zdrówko
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:29   #433
Leonikowa
Rozeznanie

Hej kochane synuś słodko sobie śpi więc postaram się was nadrobić

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Leoś - synek Mokki
Mokka jeszcze raz wielkie gratulacje Leoś jest słodziutki

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
wstawiam dwie fotki dla cioć wizażowych od mojej eM .
mała ślicznotka

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Dzis o 5:56 sn na swiat przyszedł Tymoteusz. 4.6kg 58cm
gratulacje duża chłopina

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
No więc może i ja opiszę moją przygodę szpitalno porodową. z góry przepraszam za błędu w pisowni
brak słów....

Cytat:
Jutro mój mąż wraca do pracy, zmiany ma fatalne bo wychodzi przed 10:00 i wraca o 19:00 ... masakra
D

mój tż ostatni tydzień jest z nami a potem będziemy razem tylko w weekendy

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:30   #434
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

brak słów współczuję

Cytat:

dałaś radę, i już tylko wspomnienie...
a mnie to czeka...

Cytat:

słodziutki

Cytat:
gratulacje ogromne, w końcu się doczekałaś, szybkiego powrotu do formy

Cytat:
Opis porodu:
W środe w nocy odpadł mi czop śluzowy z krwią, doszły małe skurcze.

To straszne przez co musiałaś przejść, i dobrze że już wszystko się układa ale co w tych szpitalach się dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi

Ale nie mam nastroju nawet pisać mi się nie chce....
Stary 2013-03-25, 19:34   #435
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje!!
dużo siły i zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
najwazniejsze, ze synek jest juz z Wami szybkiego powrotu do formy
GRATULACJE!

ale sliczny tygrysek

a my juz po wizycie, na razie wszystko wyglada dobrze, brak skurczy, ktg w porzadku (jeejjj dzisiaj policzylam moje KTG i do tej pory mialam juz 8 ).. synek wazy juz 3080g i mierzy 49 cm ciumkal sobie podczas badania
mialam tez szybki test na paciorkowca, po 15 minutach mialam wynik - negatywny

tylko jedno mnie martwi - przytylam 16 kg jezuuu gdzie te kilogramy sie skumulowaly.. no gdzie?
dla mnie szok wagowy, wazylam przed ciaza 50-51 kg.. i nie moge uwierzyc widzac te nieszczesne 67

i moj maluszek zmienil strony, teraz ma glowke po lewej stronie.. nadal na miednicy.. mam nadzieje, ze niedlugo zacznie sie obnizac..

kolejna wizyta za 2 tygodnie a za tydzien z polozna
za wizytę: oklaski:
ja też mam już 17+ ale nie wiem za bardzo gdzie to się chowa

Cytat:
Opis porodu:
dzielna kobieto!
dobrze, że już po wszystkim!
synuś ładnie rośnie

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 19:36   #436
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Megi- jeszcze ja jutro- bo mam być rano na IP- i jutro ma być cc, wybacz
Już jutro? To trzymam kciuki!

Cytat:
Słodkie

Cytat:
Jak się czujesz? Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a my juz po wizycie, na razie wszystko wyglada dobrze, brak skurczy, ktg w porzadku (jeejjj dzisiaj policzylam moje KTG i do tej pory mialam juz 8 ).. synek wazy juz 3080g i mierzy 49 cm ciumkal sobie podczas badania
mialam tez szybki test na paciorkowca, po 15 minutach mialam wynik - negatywny

Cytat:
Opis porodu:

Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
Zdrówka dla Tomusia!

Ja po usg i wizycie.
Róża waży 3560, więc mogłaby już wyjść, ech. Mam dużo wód. No cóż, pozostaje czekać. Zwolnienie mi gin przedłużył.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:38   #437
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
.

Cytat:
ja dawałam tu jest link ogólny do szafy https://www.facebook.com/groups/groupbaby/ trzeba kliknąć dołącz do grupy i później szukać Oli Sawickiej

:
Coś mi się wydaje, że z koleżanki jak z naszej strippi niezła zakupoholiczka :P

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

sliczny!!!! a bryka ?
Ja jednak mózg ciążowy mam... dłuższą chwilę zastanawiałam się jaką tygrysek ma brykę

Cytat:

Cytat:
Opis porodu:
straszny poród, straszni lekarze, byliście z mężem bardzo dzielni, dobrze że wszystko dobrze się skończyło !

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja po usg i wizycie.
Róża waży 3560, więc mogłaby już wyjść, ech. Mam dużo wód. No cóż, pozostaje czekać. Zwolnienie mi gin przedłużył.
A rozwarcie, szyjka, coś się dzieje ?
Stary 2013-03-25, 19:39   #438
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Brawo! żebyś doszła do siebie

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:54   #439
maria28
Kniaginia

Cytat:
A rozwarcie, szyjka, coś się dzieje ?
Tam mnie nie badał
Ale po ktg jak miałam badanie, to nic sie nie działo, szyjka rozmiękczona, 2 cm. Żadnego rozwarcia.
Mówiłam do dziecka, żeby wyszło, jak się wiosna zacznie na dworze, no to sobie teraz poczekam
Jeszcze TŻ mnie denerwuje, bo gada, że ma czekać aż się z meblami do mieszkania uporamy. Cudnie, czyli do końca tygodnia
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 19:58   #440
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
udało się?
tak, tylko czekam na dodanie do znjaomych chyba bo nie moge w komantach nic napisac, a kilka rzeczy mi sie podoba, trzeba czekac na nowe dostawy ) pewnie jutro cos jednka w sklepie kupie ale pozniej kto wie.. fajne ciuchy dla dziewuszek sa ahh
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Już jutro? To trzymam kciuki!

Ja po usg i wizycie.
Nio to kciuki, może malutka się namysli.. brawo za wagę
ciekawe ile moj maly jutro bedzie wazyl

Mam duzo spraw do zalatwienia, takze uciekam odpoczywac, trzymajcie kciuki abym ze wszystkim zdazyla
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:02   #441
bzinka
Zadomowienie

Ewkaaa8891 jak czytam takie opisy, to mi się nóż w kieszeni otwiera i cieszę się, że mam cc, bo jak widać w szpitalach pracują nie lekarze, a jacyś nieczuli i uparci debile, którzy w ogóle kobiety i ich ból i to przez co przechodzą mają za nic. Smutno się robi i przykro, że tak jest w Polsce.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:13   #442
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zrobiłam obiad i czuję się jakbym tonę albo z dwie węgla przerzuciła, tak się zmęczyłam.. a mam plan nalesniki robic, musze dzis je zjesc bo nie wytrzymam
hehe..
a przez te Twoje nalesniki tez sobie usmazylam wieczorem placki z jablkami

Cytat:
Trzymam kciuki.. a jeśli chodzi o chodzenie jak pokraka to znam to doskonale... uroki nie ma co.

i ja i ja.. chodze jak kaczka
smiesznie to musi wygladac z boku

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ehhhh tak się zaczytałam ,że spaliłam sobie quinoę .... miała być na obiad ........ :\
mhhmm to jakas kasza?

Cytat:
hej mamusie!

aż wstyd pisać- witam się w nowym wątku
dawno nie pisałam.. ale dzielnie Was podczytuję i staram się być na bieżąco mąż miał tydzień wolnego więc wykorzystaliśmy ten czas aby przygotować się właściwie ostatecznie do narodzin dzieciny.. wysprzątaliśmy cały dom
głównie chodziło mi aby w pokoju malutkiej było już wszystko zrobione..

gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym już mamusiom!
no i jak wszystkie w dwupaku zazdroszczę i nie mogę się już doczekać mojego maleństwa..
czas pędzi nieubłaganie!
dziś rozpoczęty 37 tydzień

jutro mam wizytę więc proszę o kciuki
no i trzymam też za wasze wizyty

jestem ciekawa czy moje żelazo się podniosło trochę (Moderna dzięki za wskazówki dot. przyjmowania)
aaa i co do naklejek- pewnie masz tą nieszczęsną raufazę!? ;>
ja kupiłam naklejki w Kik'u za parę groszy i się trzymają i na meblach i na ścianie ale to były takie motywy z kwiatkami a takich dla dzieci z Kubusiem czy coś to chyba nie było..

no i dołączam się do mamuś z dolegliwościami.. ja mam chyba wszystkie!
puchnie, ciągnie, kłuje, bolą plecy, bolą pachwiny, wędrówki nocne do wc, 2 dniowa ostatnio migrena, no i moje ulubione- zmiany nastrojów raz beczę, raz drę pyska, raz śmieję się z byle czego aż dostaję głupawki..
ehh uroki ciąży
o fajnie, ze pokoik juz dokonczony
ja bede na swieta konczyc.. tak zeby juz bylo na tip top

taaa raufaza na gladko nie moglismy zrobic scian, bo byloby widac nierownosci..
no sprobuje z tymi naklejkami.. moze takie nieduze beda sie trzymac

jeszcze pewnie bedziemy tesknic za urokami ciazy
Cytat:

Stary 2013-03-25, 20:16   #443
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
ale słodziak a gdzie takie tygrysie ubranko kupiłaś, bo jest cudne
Koleżanka mi pożyczyła, mam jej oddać w razie gdyby miała drugie dziecko...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
sliczny!!!! a bryka ?
i to jak...haha

Cytat:

Ogromne GRATULACJE!!!

Cytat:
Opis porodu:
Co za konowały z tych lekarzy...współczuję tego co przeszłaś. Dobrze że udało się z tym innym szpitalem.
Dzielna mama
i dzielny Tomuś
Niech rośnie chłopak i nabiera sił

Cytat:
Ja jednak mózg ciążowy mam... dłuższą chwilę zastanawiałam się jaką tygrysek ma brykę
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:19   #444
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Ja tylko na szybko. Właśnie odeszły mi wody. Czekam na Tż i jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam
kciuki zaciśnięte!!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Po porodzie?? To lipa...
noo lipa lipa

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

masz trochę roboty, ale będzie już z glowy
My planujemy chrzciny na lipiec. Tylko pewnie ksiądz będzie robił jakieś problemy, bo siostra męża ma być chrzestną, a niedawno się dowiedziała, że jest w ciąży i pewnie będzie już widać, a nie jest mężatką, pomijam już fakt, że jej facet jest ateistą
mam nadzieję, że jednak ksiądz okaże się ok

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Strippi: Co do kupy Michałaka, to moja Kinga wczoraj zrobiła taką,że aż do brzucha doszła! Mało brakowało a dostałaby się do pępka! (nie wiem co bym wtedy zrobiła )
dzieci to są udane haha

Cytat:
Zdrówka i powodzenia w sprzataniu i gotowaniu
Ja mam plan na swiateczne wypieki i smakolyki ale wiadomo jak to bedzie dzis z tz i z ojcem chce obgadac co i jak robimy..pewnie w rozjazdach swieta, albo w domu jak nie damy rady.
A baczek mega )) hihi
dziękuję przyda się
a co pichcisz na święta?

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
to to badziewie po porodzie też wyłazi...no to mnie pocieszyłaś
no zdarza się :/
Stary 2013-03-25, 20:21   #445
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dlugi porod za Toba..
tak sie boimy tego porodu, ale pocieszajace jest, ze bol mija, a my mamy maluszka w ramionach

Cytat:
ja cały czas dre pyska

Cytat:
jutro masz CC?
kciuki
Cytat:
Opis porodu:
wspolczuje przezyc
dobrze, ze zakonczenie szczesliwe.. duzo zdrowka dla Tomusia

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam (Twoje foty) ja też nie mam pojęcia gdzie upchałaś te 16 ????? coś tam ściemniasz .....
no ja wlasnie nie wiem

a jak u Ciebie z waga po ciazy?
Stary 2013-03-25, 20:22   #446
misiulka06
Rozeznanie

Muszę się pochwalić udało mi się wylicytować za 5,50 zł + przesyłka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3105660914.jpg (65,1 KB, 49 załadowań)
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:22   #447
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

GRATULACJE!!!

Despa, kciuki za jutro!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:24   #448
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę: oklaski:
ja też mam już 17+ ale nie wiem za bardzo gdzie to się chowa
no to idziemy łeb w łeb

kiedy masz wizyte u lekarza?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić udało mi się wylicytować za 5,50 zł + przesyłka
ooo jaki sliczny spiworek
Stary 2013-03-25, 20:31   #449
nati_85
Raczkowanie

Hej
Dziękuje za wszystkie kciuki.
Mateusz urodził się o 18:22. Waży 3620 i mierzy 55. Wychodzimy prawdopodobnie w czwartek. Czujemy się dobrze. Pozdrawiam.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:33   #450
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Hej
Dziękuje za wszystkie kciuki.
Mateusz urodził się o 18:22. Waży 3620 i mierzy 55. Wychodzimy prawdopodobnie w czwartek. Czujemy się dobrze. Pozdrawiam.
GRATULACJE serdeczne! Trzymajcie się cieplusio!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości