|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |||||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja mam liczyć do 10 dwa razy dziennie. Cytat:
![]() Właśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() To oczekiwanie jest denerwujące... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
sorry, że tak na raty ale coś mi załączniki wariują...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
oki ... chwila spokoju .... moge usiasc i napisac Opis Porodu
![]() a wiec : we wtorek o 4.30 wstalam za potrzeba wysikania sie ... od razu jak tylko stanelam na nogach czulam ze COS jest nie tak ... inaczej sie czulam *tam na dole* - sobie mysle '' aa tam zdaje mi sie ''. o 8.30 mama obudzila mnie na sniadanie ( nie wiem czemu tak wczesnie, zawsze wstawalam ok 10 i tez bylo ok ). ladnie je zjdalam 3 kromeczki herbatka ... gadtka szmatka ... Wc .... i poczulam SKURCZ wstajac z toalety ![]() siedzialam w kuchnio-salonie z mama gadalam ( kobeita latala po mieszkaniu, i sprztala :P ) .... a ja coraz czesciej i gesciej do WC ... no i w konuc kolo 11 mama sie mnie pyta '' a ty nie za czesto do tego wc chodzisz .... cos sie dzieje ...?? '' - no to jej mowie ze chyba czuje skurcze ... ale nie jestem pewna ( sama sobie obserwowalam na zegarku byly srednio co 15min ). no ale po kolejnej wizycie w WC papier byl Rozowy wiec juz wiedzialam ze SIE ZACZELO ![]() wychodze i mowie do mamy '' wiesz co nie chce cie wq.r.wiac ale zaczelam Rodzic '' - mina mamy Bezcenna ![]() ![]() miedzy 12 a 14 mierzylam skurcze byly juz co 10 minut ... zadzwonilam na IP i mowie jaka jest stuacja ... ze to ze tamto, spisali i kazli byc jak beda co 5 min ![]() na IP badanie .. rozwarcie 5-6cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak sobie lezalam na lozku gadalam z mama i kolezanka bo przyszla .... i czekalam na siostre miala byc ok 23 dop ( bo w ten dzien akurat ma kurs na wyspie 50km od miasta ) - ale udalo jej sie byc na 21.30 - pozniej mi powiedziala ze skonczyla 30min wczesniej bo nie umiala sie skupic i ze ''uczen'' pod sam szpital ja podwiozl ( a nie bylo mu po drodze ). jak widac bylo do 22.30 bylam aktywna na forum ... ale pozniej sie Zaczelo ![]() skurcze byly coraz bardziej bolesne ( 70 ) a ja im odchodzilam z bolu ( wczesniej ich uprzedzialam ze mam maly prob bolu ) .. przyszedl raz jeszcze lekarz i dal kolejna Wieksza dawke Epiduralu ... Ulga ![]() o 1 w nocy badanie - 8 cm .... i mysle '' oooo juz niedlugo '' taaa chyba w zla godzine to powiedzialam o 2 kolejen badanie ... ciagle 8cm ..... o 2.30 ciagle 8cm .... narada pozlonej z lekarzem i dali mi OXY ![]() ![]() o 5.30 mialam przeprowadzone 3 proby ... Jak powinno sie przec ![]() oj powiem wam ze ciezko bylo, szczegolnie z ta prawa noga .. no ale dalam rade ... polozna mowi '' widze glowke .... ilez on ma wlosow, wiedziala Pani ze je bedzie miec ''parlam parlam darlam sie ze juz nie moge ze nie dam rady - niech go wyjmia ze mnie jak najszybciej - i w koncu Ost skurcz ost 3 parcia .... ulaga nic na dole nie czuje mokro w kolo ... i nagle slychac JEGO PLACZ - boshe wspaniala muzyka dla uszu ... i mi go pokazuje Milosc od 1wszego wejrzenia ![]() ![]() ogolnie sam porod spoko - gdyby nie te bole haha - no ale Dalam Rade ![]() opieka w szpitalu ... 1000% zadowolenia ... mile ... uprzejme ... skore do pomocy .... zawsze usmiechniete polozne ![]() no to tyle sie rozpisalam hihi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Nyaa
Ja też szłam w ciąży jak moja siostra chrzciła swojego syna ale ja mogłam ukryć to pod płaszczykiem... A który mięsiąc to będzie u niej że boisz się że bedzie widać Pozostaje jakaś luźna sukienka lub tunika bo wiem jak ksiądz potrafi uprzykrzyć chrzciny ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Kasia maskara ja to się boję też bólu ale poród poszedł ci szybko 3 parcia i mały już na świecie gratki ![]()
![]() |
#396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje jeszcze raz ![]() ![]() ![]() no a od Czarny Flamaster żadnych wiesci nie macie jeszcze? Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-25 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#399 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() KAsia długo rodziłaś...JA jak pomyśle o moich 4 godzinach to wydaje mi sie wieczność;p ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nati- trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#402 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam! i nadrabiam...
Cytat:
![]() Cytat:
Trzęsę tyłkiem żeby mały nie miał kolek... Ślicznotka ![]() Cytat:
Co do noska my czyścimy solą fizjol. tak położna zaleciła, choć wode morską też mam ale narazie nie korzystałam. Gruszki nie używam. sama sól podobno wystarcza, jak dziecko nie ma kataru. A jamę ustną położna zaleciła czyścić gazikem jałowym nałożonym na palec. Ale szczerze do dziś robiłam to tylko raz. GRATULACJE!!! ![]() ![]() Cytat:
Co do urlopu tż, to po cesarce mój tż dostał dwa tyg opieki nad dzieckiem (jako że ja jestem po cc) i chyba wszędzie tak jest, także urlop mu się przesunął i tym sposobem będzie ze mna w domu do 10 kwietnia. Cytat:
Całe szczęście że wszystko sie dobrze zakończyło. Brawa dla Ciebie ![]() Kochane maleństwo ![]() Superaśne ciuszki, Ty chyba nic nie robisz tylko stroisz Michasia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Kasia - ja tam myślę, że każdy poród jest spoko, gdyby nie bóle
![]() ![]() Bosz... a to jeszcze przede mną. Tylko jak mi tu która teraz wepchnie się w kolejkę to ![]() ![]()
![]() |
#404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie sama Faza Parcia trwala u mnie Rowna Godzine 6 skurczy po 3parcia tak mnie instruowala Polozna Cytat:
![]() ![]() co do bolu to wiadomo Kazdy czlowiek ma inny PROG ... ja akurat wiedzialam ze bez znieczulenia sie u mnie nie obejdzie .... i wiedzialam ze to zniecuzlenie spowolni akcje ... ale bez ZZo bym im chyba Umarla ![]() ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#406 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No i witam się dziś ![]() Nie doczytałam ostatniej strony, ale na pewno to zrobię (ciekawa jestem tego opisu porodu m.in. ![]() Byłam dziś w Empiku, kupiłam album dla Krzysia, o taki: http://przedewszystkimkobieta.blogsp...o-dziecka.html I w sumie dla siebie, by się pilnować: http://www.maluszkaczas.pl/ ![]() Spotkałam się też z kumpelą, która urodziła w zeszłym roku, dostałam od niej "paczuszkę" z różnymi rzeczami dla Małego ![]() A tak w ogóle jestem padnięta, katar się leje z nosa, łeb boli, oczy łzawią i chyba się zaraz zdrzemnę...
![]() |
![]() |
#407 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi niestety zabrali w szpitalu i nie oddali ![]() Miałam zrobić ksero przed...ale tak mi zeszło że nie zrobiłam, a pamiątka byłaby piękna. ![]() ![]() Spoko poród-spoko opis ![]() Oki, udało mi się Was nadrobić. Teraz nakarmię małego i biegnę do sklepu jakieś bułki na kolację zakupić ![]() W załączeniu mój kochany tygrysek ![]()
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytam Wasze opisy SN i może to zabrzmi dziwnie, ale Wam troszkę zazdroszczę...mam wrażenie, że moje cięcie było takie... techniczne...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
Sławek pojawil sie dziś o 13.00. 4040g i 56 cm. Stracilam duzo krwii...
![]() |
![]() |
#412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
monitoruja Cie jakos? zrobili morfo? sn czy cc?!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
no proszę - gratulacje
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chanel, piękny tygrysek ![]() Kasia, dzięki za opis. Dałaś radę jak zawsze ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-03-25 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Strippi - widzę że na szafie szalejesz
![]()
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() GRATULACJE! ale sliczny tygrysek ![]() a my juz po wizycie, na razie wszystko wyglada dobrze, brak skurczy, ktg w porzadku (jeejjj dzisiaj policzylam moje KTG i do tej pory mialam juz 8 ![]() ![]() ![]() mialam tez szybki test na paciorkowca, po 15 minutach mialam wynik - negatywny ![]() tylko jedno mnie martwi - przytylam 16 kg ![]() ![]() dla mnie szok wagowy, wazylam przed ciaza 50-51 kg.. i nie moge uwierzyc widzac te nieszczesne 67 ![]() i moj maluszek zmienil strony, teraz ma glowke po lewej stronie.. nadal na miednicy.. mam nadzieje, ze niedlugo zacznie sie obnizac.. kolejna wizyta za 2 tygodnie a za tydzien z polozna ![]()
![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje i duzo zdrówka
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
Opis porodu:
W środe w nocy odpadł mi czop śluzowy z krwią, doszły małe skurcze. Rano zadzwoniłam do gina pytać co mam robić czy przyjść na wizyte czy co... a on że pędem na IP, tam zrobią USG, KTG bo jak są JUŻ skurcze to nie dobrze (33tydzień) . No i tak było. Na IP USG,sprawdzili puls małego wszystko ok tylko te skurcze są nie potrzebnie. No i kazali sie położyć na patologie. Położyłam się, jedna noc skurcze bolą, leki, kroplówki, zastrzyki wszystko żeby zatrzymać poród. Rozwarcia 0 skurcze na KTG rysowały się mega. Druga noc skurcze bolą jak cholera. Znów to samo szprycowanie lekami i dupa pokuta. Dostałam krwawienia. Nie dużego ale nachodziłam sie do WC w nocy sporo. Stwierdzili że to po badaniu dowcipnym. 3 noc znowu to samo skurcze mocniejsze, rozwarcia 0, ale podali sterydy na rozwój płuc małego w razie W. No i w końcu dostałam takich skurczy w nocy że myślałam że zejde, szprycowanie kroplówkami nic nie dało nic nie uśmierzało bólu. Najpierw co 10 min regularne, potem co 7. No to zbiegli się wszyscy i na badanie. Jak mnie zaczeli badać to nagle sie zrobiło rozwarcie do1,5 cm. No i lekarz do mnie "na porodówke". A ja jestem w szpitalu gdzie nie ma oddziału dla wczesniaków ba, nawet nie ma respiratora! No to ja po męża dzwonie (22 km ma do szpitala) przyjechał chyba w 5 minut. i mu mówie że niech zrobi wszystko ale ja tu nie zostaje bo się boje. Na porodówce super babka mi jeszcze nagadała żebym stąd uciekała do miasta obok (25 km dalej) bo tu nie ma sprzetu i wrazie czego nie dadzą rady a jak będą komplikacje (a zakładają że będą bo to wczesniak) to i tak go tam przetransportują a nie wiadomo jak to sie skończy. Po kłótni męza z lekarzem (który twierdził że nie dojade z TAKIM rozwarciem (smiech na sali) i że na karetke będe czekać ze 3 godziny. Ale mąż się wykłócił i zażądał przewiezienia. Karetka przyjechała w pół godziny, a ja ze skurczami co 5 minut w bólach dojechałam do tego szpitala. Tam dostałam kroplówke i leżałam na fotelu jak na haju, telepałam się cała (od leków) ale nie bolało wkońcu. Położyli mnie na patologie. Kroplówka się skończyła, znowu zaczęło boleć. No to 2 kroplówka. A ta juz nie działała. Skurcze znowu bolą. Wszyscy mieli do mnie podejście troche olewające, to że mnie bolałao to nic, najważniejsze dla nich to utrzymać ciąże bo dziecko ma się jeszcze nie rodzić i już. Troche mnie rozdrażniło to bo to kobieta wię co sie dzieje z jej ciałem. Ja mówie że rodze słaniam sie na nogach, płacze z bólu, wychodze z sali żeby dziewczyn nie pobudzić krzykiem a oni że mam iść do łóżka że przejdzie. Zażądałam cesarki (z bólu) bo nie mogłam wytrzymać, no to lekarz mnie wyśmiał bo JA MAM JESZCZE NIE RODZIĆ. Na to ja że za póżno! Wszystko na nic. Zaczeli mnie badać, USG ok, Dowcipnie 2,5 cm rozwarcia, Kłóce się z lekarzem że rodze, a on do mnie że ja nie jestem kobieta rodzącą, i że poród nie postępuje! KuR%$$##a ja z krzykiem do niego że 3 cm rozwarcia to nie postępujący poród??? Tym bardziej gdzie w papierach napisali i ciągle powtarzali: " poród zagrażający przedwcześnie". Dalej słaniam się z płaczem na korytarzu i zaczęłam krwawić, poszłam po salową żeby wezwała lekarza bo leci ze mnie jak z kranu a ta do mnie że :" to normalne plamienie po badaniu " Masakra. Wyprosiłam o lekarza on mnie zbadał, 3 cm rozwarcia to jedziemy na porodówke. O 3 w nocy położyłam się na fotelu i jedyne co mogłam to obrócić sie z boku na bok, tak bolało że gryzłam prawie barierki, mąż przyjechał był ciągle ze mną, ja się darłam a on biedy stał i prosił żebym oddychała, podawał mi wode, ja go ściskałam, szarpałam a on ciągle mnie wspierał. Ok 6 miałam skurcze parte (w końcu), pomeczyłam się aż nacieli mnie i 0 7:30 urodzilismy Tomusia. Lekarze byli zdumieni moim wielkim łóżyskiem i jego wagą, powiedzieli że w terminie urodziłby sie nie 2.400 a 4.400 i na pewno nie dołem ![]() Dziś zrobił nam mega niespodzianke bo leży w łóżeczku w szpitalu i od czasu do czasu ma tylko przysuwaną maseczke z odrobina tlenu. Także idziemy do przodu, nadal sie męczy ale walczy z płuckami dzielnie. Opuścił inkubator bo już jest dla niego za mały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no ale najważniejsze,że już "po " ![]() no i podoba mi się to stwierdzenie : "ogólnie sam poród spoko - gdyby nie te bóle ..... " ![]() (też jestem tego zdania - gdyby nie bóle, cięcie .... mogłabym rodzić częściej ![]() ![]() ![]() śliczności ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z tego co pamiętam (Twoje foty) ja też nie mam pojęcia gdzie upchałaś te 16 ????? coś tam ściemniasz ..... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.