Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 14:52   #4621
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a tak na marginesie... w razie czego smaruj się kujawskim ja raz musiałam nocować u kumpeli i nie miałam absolutnie żadnych rzeczy ze sobą. jako że jej kosmetyki mnie przerażały po tym, jak spróbowałam płynu do demakijażu oczu i zaraz burak był, to poszłam do kuchni, wzięłam słonecznikowy i załatwiłam nim demakijaż i pielęgnację na noc da się? da!
na szczescie juz odwiedzilam rossmana i od dzisiaj testuje oliwke babydream.

ufff wrocilam z maratonu urzedowego. nogi wchodza mi glebiej niz zwykle to az niemozliwe, ale mam same dobre wiesci - po drodze wstapilam do skarbowki zapytac o zwrot...i moglam go sobie odebrac w kasie, chociaz zlecono przelew! w zusie superowa pani wyjasnila co i jak...i naprawde poprawila mi humor. ciaza to jednak fajny stan (wszystkie urzedy staja sie jakies takie przyjazne )
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:55   #4622
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
kupilismy baby desing lupo podobno jest dosyć ciężki ale u mnie nie ma z tym problemu bo nigdzie wózka wnosić nie będę musiała a cena jest nieduża w porównaniu z innymi
Fajny wózek. Tez się nad nim zastanawialiśmy, ale naszego fotelika nie można do niego podpiąć i mamy babyactive elipso.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aaa,co do sosow do spagetti,szybciej jest nawet zrobic swoj-wrzucasz pomidory z puchy i przyprawy wg uznania i już a taki z paczki najpierw przesypac do jakijs szklanki,zalac,wymieszac, jeszcze potem umyc ta szklanke a smak zwykle pozostawia wiele do zyczenia
dokładnie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:59   #4623
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mąż Cię poznał na Święta? chyba ze pisałaś a mi umknęło ?
poznał, poznał powiedział "ale Ci wywaliło brzuch" ale bardzo mu się taki podoba

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Fajny wózek. Tez się nad nim zastanawialiśmy, ale naszego fotelika nie można do niego podpiąć i mamy babyactive elipso.
a jaki macie fotelik?
My wzielismy fotelik z tej samej firmy, co prawda nie jest on za duży ale trudno potem i tak trzeba inny kupić
Też oglądalismy ten wózek bardzo fajny i koleżanka też mi go polecała ale mojemu mężowi jednak bardziej spodobał się ten lupo więc wygrał
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:01   #4624
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
No więc to autko uszyłam
zdolniacha!
Stary 2013-04-03, 15:01   #4625
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
laski,zaczne chyba pisac ksiazke "moje zycie z dobijajacym partnerem debilem"
przyszla ta paka do niego,mowi ze mam otworzyc i zobaczyc czy jest to co mialo byc, no ok..
jest.
i faktura.
na pieprzone 80pln
wydal sobie tak o 80pln na gowno do kompa bo brzydko wyglada bez podczas gdy ja sie stresuje oplatami,brakiem hajsu,brakiem materaca(za praktycznie ta sama kwote) i tym,że jest cienko jak cholera..

chyba wlacze tryb "pelen luz",niech on wszystko ogarnie,ja mam dosc.
Axella, ale my już milion razy pisałyśmy co sądzimy o TŻ i Twoim związku z nim. Ty sama dość niefajnie się o nim wypowiadasz więc ja już naprawdę ni w ząb nie rozumiem po co go dalej trzymasz i po co czekasz aż będzie Zu.
Przecież Zu nic nie zmieni, a może zmieni wręcz na gorsze. Mówi się, że dziecko to "bomba w małżeństwo" więc właśnie te związki, które są na to gotowe, zgrane umacniają się , a pozostałe są gorsze niż były...bo do codziennych nieporozumień dochodzi zmęczenie, stres, dodatkowe wydatki etc...

Czy któraś składała e-deklarację?
Nie mogę dodzwonić się do US a mam pytanie. Bo zrobiłam sobie tą deklarację, wysłałam i otrzymałam piękne UPO czyli poświadczenie, że ten dokument doręczono w formie elektronicznej. Aby to się stało trzeba było przejść pomyślną weryfikację ( wpisując dochody za rok zeszły) co uczyniłam.
Ale teraz siedzę i myślę czy mi nie odeślą, bo:
1. w zeszłym roku miałam pojedyńcze nazwisko w tym podwójne
2. w zeszłym roku identyfikowałam się za pomocą NIP ( mój błąd, ale jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi, że nie mam działalności a podaję NIP), w tym już prawidłowo PESEL
Ale z drugiej strony weryfikację przeszło....

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-04-03 o 15:06
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:05   #4626
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a ja tam lubię raz na jakiś czas wypróbować jakiegoś fixa
znam jedną dziewczynę która swojemu mężowi tylko fixy gotuje, jadą raz w miesiącu na zakupy i kupuje mnóstwo tego śmieciowego jedzenia w tym zupki w proszku blee
ja zawsze twierdziłam,że to nawet taniej nie wychodzi pucha pomidorów w lidlu kosztuje tyle co fix knora do spagetti, przyprawy kupujesz raz,używasz ohoho i jeszcze troche
wole dobre amu

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Axella, ale my już milion razy pisałyśmy co sądzimy o TŻ i Twoim związku z nim. Ty sama dość niefajnie się o nim wypowiadasz więc ja już naprawdę ni w ząb nie rozumiem po co go dalej trzymasz i po co czekasz aż będzie Zu.
Przecież Zu nic nie zmieni, a może zmieni wręcz na gorsze. Mówi się, że dziecko to "bomba w małżeństwo" więc właśnie te związki, które są na to gotowe, zgrane umacniają się , a pozostałe są gorsze niż były...bo do codziennych nieporozumień dochodzi zmęczenie, stres, dodatkowe wydatki etc...
"razem źle,bez siebie jeszcze gorzej"

zobaczymy,naprawde liczę,że nagle bedzie super...
a jak nie to dam sobie rade.. wierze w to,mocno mocno..

zaraz coś wam pokażę

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:09   #4627
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
też nie lubię fixów przerażają mnie w składzie rzeczy,których nie znam, równie dobrze "bardzo długie dziwne słowo" może oznaczać kupkę nietoperza,stare paznokcie czy cokolwiek więc odpuszczam :P

Ty tylko czytasz,ja mam take akcje w prawdziwym życiu
w doopie,jak mówiłam,ma czas by się ogarnąć jak Z się urodzi,nie to wylot.. mało romantyczne ale cóż..
niektóre składniki kiedyś rozszyfrowywali w takim reportażu - w jakimś sosie do ryby był składnik klejów do tapet no, tak żeby sosik zagęścić... bo z wody i substancji udających smak sosu nie zrobisz. trza sztucznie zrobić jeszcze konsystencję. klejem do tapet

ha, a wiesz dlaczego ja "tylko czytam"??? bo na coś takiego absolutnie bym sobie nie pozwoliła i z jednej strony rozumiem to twoje poświęcenie, kolejne szanse... a z drugiej wiem, że to niestety taka trochę twoja słabość. i mam wielką nadzieję, że w razie wu właśnie tak mało romantycznie postąpisz - bo siłę masz, tylko musisz chcieć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 15:11   #4628
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Łoo mamo a ja myślałam, ze masz jakies 23 lata

I love you
Ale niestety wkrótce skończę 30
Stary 2013-04-03, 15:14   #4629
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
niektóre składniki kiedyś rozszyfrowywali w takim reportażu - w jakimś sosie do ryby był składnik klejów do tapet no, tak żeby sosik zagęścić... bo z wody i substancji udających smak sosu nie zrobisz. trza sztucznie zrobić jeszcze konsystencję. klejem do tapet

ha, a wiesz dlaczego ja "tylko czytam"??? bo na coś takiego absolutnie bym sobie nie pozwoliła i z jednej strony rozumiem to twoje poświęcenie, kolejne szanse... a z drugiej wiem, że to niestety taka trochę twoja słabość. i mam wielką nadzieję, że w razie wu właśnie tak mało romantycznie postąpisz - bo siłę masz, tylko musisz chcieć
mniam,włąśnie na klej do tapet miałam apeetyt

co do tż,w razie gdyby było jak jest,bez zmian będę się trzymać założonego planu.. ale by się zdziwił

ej laski,od kilku dni jem ciągle koperek,do wszystkiego,cały czas on ma w ogole jakies witaminy? musze ginowi powiedziec,bo potrafie isc,urwac kawalek i zjeść

to prawda że po przyjeciu do szpitala torbe musze przepakowac w foliowe siatki??

PS byla jakos ostatnio lonely?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 15:14   #4630
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
poznał, poznał powiedział "ale Ci wywaliło brzuch" ale bardzo mu się taki podoba

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

a jaki macie fotelik?
My wzielismy fotelik z tej samej firmy, co prawda nie jest on za duży ale trudno potem i tak trzeba inny kupić
Też oglądalismy ten wózek bardzo fajny i koleżanka też mi go polecała ale mojemu mężowi jednak bardziej spodobał się ten lupo więc wygrał
Maxi Cosi Cabrio Fix
Stary 2013-04-03, 15:15   #4631
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
I love you
Ale niestety wkrótce skończę 30

ło matko?a na zdjęciu to Ty w awatarku????????
laaaaaaaaaska,ale masz geny

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 15:15   #4632
axella
Zakorzenienie

GG do axella

110cm

wrzuciłąm brzuch i cisza na forum przepraszam

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01289.jpg (28,6 KB, 56 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-04-03 o 15:24
Stary 2013-04-03, 15:24   #4633
happy blue
Zadomowienie

Cloche- dzięki za odpowiedź odnośnie laktatora i carbonary, zrobiłam bez jajek i było zjadliwe
Jussti - fajny ten termometr, chyba też się na niego skuszę, tylko ta cena
Ada- zgadzam się, we wszystkim spotkać można chemię, ale w fixach jest tylko ona
Axella- szkoda mi Cię dziewczyno, jak słyszę, że dla Ciebie miłym zaskoczeniem jest, że TŻ mówi "przepraszam".... w ogóle się nie cenisz i zdajesz się tego nie zauważaać pomijam jego wyczyny- można kogoś bardzo kochać i przymykać oko na wiele spraw. Tylko jeśli ktoś jest egoistą nauczonym załatwiać wszystkie sprawy przy użyciu agresji, szantażu to nie wiem jak to można wyplewić...można, u 12 latka, ale u 30? jeśli Zu go czegoś nauczy, to może znowu uwierzę w ludzi!

Ash- doskonale Cię rozumiem, też jestem dzieckiem tramwajów, autobusów, przesiadek i pieszych wędrówek...zaczynam się poważnie zastanawiać nad znalezieniem miejsca na samochód w naszym życiu..
Stary 2013-04-03, 15:26   #4634
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Cloche- dzięki za odpowiedź odnośnie laktatora i carbonary, zrobiłam bez jajek i było zjadliwe
Ada- zgadzam się, we wszystkim spotkać można chemię, ale w fixach jest tylko ona
Axella- szkoda mi Cię dziewczyno, jak słyszę, że dla Ciebie miłym zaskoczeniem jest, że TŻ mówi "przepraszam".... w ogóle się nie cenisz i zdajesz się tego nie zauważaać pomijam jego wyczyny- można kogoś bardzo kochać i przymykać oko na wiele spraw. Tylko jeśli ktoś jest egoistą nauczonym załatwiać wszystkie sprawy przy użyciu agresji, szantażu to nie wiem jak to można wyplewić...można, u 12 latka, ale u 30? jeśli Zu go czegoś nauczy, to może znowu uwierzę w ludzi!

Ash- doskonale Cię rozumiem, też jestem dzieckiem tramwajów, autobusów, przesiadek i pieszych wędrówek...zaczynam się poważnie zastanawiać nad znalezieniem miejsca na samochód w naszym życiu..
będze dobrze,musi byc

też myślę o prawku po porodzie..tyyyle fajnych rzeczy z tablicy mi umyka bo ni chce mi sie jechać

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 15:26   #4635
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dostałam pozwolenie na prysznic raz dziennie!
no to fajnie , w ogóle że tyle się przemęczyłaś.
A współlokatorki masz po prostu "świetne". Człowiek sobie nawet nie zdaje sprawy ile takich ludzi chodiz po tym świecie

banka za maluszka

smutno mi, TZ jeszcze nie wrócił z pracy a powinien być 2 godz temu. Znów szwaby przyjechały i musiał się nimi zająć
Stary 2013-04-03, 15:30   #4636
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ej laski,od kilku dni jem ciągle koperek,do wszystkiego,cały czas on ma w ogole jakies witaminy? musze ginowi powiedziec,bo potrafie isc,urwac kawalek i zjeść
?
Koperek ma dużo żelaza, może Ci brakuje

A brzuchol super, nawet jeśli on ma 110 cm to widzę, że reszta jest szczuplutka więc nie masz co się martwić

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-04-03, 15:32   #4637
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Koperek ma dużo żelaza, może Ci brakuje

A brzuchol super, nawet jeśli on ma 110 cm to widzę, że reszta jest szczuplutka więc nie masz co się martwić
wlasnie czytam.. "koper jest bardzo zasobny w sole mineralne (wapń, żelazo, fosfor, prowitaminę A, witaminę D, E, K, B1, B2, B6, B12, H, bardzo duże ilości witaminy C"
po co suplemeny diety,jedzmy koper

jest sie cym martwic,w doopie am co do centyetra tyle samo.. i wlasnie naogladalam sie fotek brzuchow po porodzie oby szybko ze stanu "naleśnik" wrócił do stanu "ludzki brzuch"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 15:33   #4638
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
eeee czemu byś się bała?przecież to ojciec dziecka ja zamierzam wychodzić i TŻ zostawiać z małym od początku, chce żeby sobie radził z małym i miał z nim kontakt
Ja nawet z dwójka będę go zostawiać najpierw na zumbe raz w tygodniu a potem się zobaczy

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiem wiem...ale od czasu jak leze to pysznic jest dla mnie prawdziwą rozrywką i jako jedna z niewielu rzeczy poprawia mi humor jak czuję się całkiem beznadziejna i bezradna.

Mi tak poprawialo humor mycie włosów co drugi dzień;-)

Cytat:
mniam,włąśnie na klej do tapet miałam apeetyt

co do tż,w razie gdyby było jak jest,bez zmian będę się trzymać założonego planu.. ale by się zdziwił

to prawda że po przyjeciu do szpitala torbe musze przepakowac w foliowe siatki??

PS byla jakos ostatnio lonely?
Ostatnio była o tym dyskusja
To musisz się dowiedzieć jak jest u ciebie. U mnie można mieć w czym się chce. Większość dziewczyn ma walizkę na kółkach. Albo dwie walizki

A lonely jakoś koło soboty chyba była. Pisała z trasy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:34   #4639
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Ja nawet z dwójka będę go zostawiać najpierw na zumbe raz w tygodniu a potem się zobaczy

Ostatnio była o tym dyskusja
To musisz się dowiedzieć jak jest u ciebie. U mnie można mieć w czym się chce. Większość dziewczyn ma walizkę na kółkach. Albo dwie walizki

A lonely jakoś koło soboty chyba była. Pisała z trasy
przegapiłam
nie chce mi sie jechac na "moją" porodowkę.. moze jak wysle maila a pytania w punktach to mi odpiszą?????

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 15:35   #4640
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
będze dobrze,musi byc

też myślę o prawku po porodzie..tyyyle fajnych rzeczy z tablicy mi umyka bo ni chce mi sie jechać
ja sobie nie wyobrażam życia bez prawka, no i samochodu oczywiście, chociaż jak sobie przypomnę ten stres przed egzaminem to nie wiem czy bym drugi raz zdawała

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:35   #4641
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mówi to co Twój, że tylko w razie "W" nie non stop.
Ale ja naprawdę już nie dawałam rady...A wolałam nospę niż lek na uspokojenie, bo wiem, że tu sporo brało nospę 3x1 a uspokajających leków chyba nikt
Ja od stycznia 2x1 brałam a od 2 tygdoni 3x1 i nospe i magnez. Czy pomaga nie wiem ale biorę jak kazała.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
na szczescie juz odwiedzilam rossmana i od dzisiaj testuje oliwke babydream.

ufff wrocilam z maratonu urzedowego. nogi wchodza mi glebiej niz zwykle to az niemozliwe, ale mam same dobre wiesci - po drodze wstapilam do skarbowki zapytac o zwrot...i moglam go sobie odebrac w kasie, chociaz zlecono przelew! w zusie superowa pani wyjasnila co i jak...i naprawde poprawila mi humor. ciaza to jednak fajny stan (wszystkie urzedy staja sie jakies takie przyjazne )
za załatwienia.
A co do oliwki to ja używam od kilku lat, a w ciązy na brzuch i biust i jestem zadowolona.

I chyba dla małej tez te kosmetyki kupię bo zniechęciły mnie do Ziajki opinie o składzie.

Tylko że u mnie w rossmanie jakoś mało tych kosmetyków. Np tych zielonych co nie raz czytamo nich nie ma. Albo tego żelu do kąpieli ze złota zakrętką z tego bloga o składach.

U was one są??

Cytat:
a jaki macie fotelik?
Też o nim mysleliśmy na początku ale jakoś nie przekonało mnie wykonanie do końca. Choć wizualnie super z zewnątrz wygląda.

My kupujemy espiro gtx tylko własnie nie wiem co zrobić z fotelikiem. Ten ich fotelik ma niezbyt dobre opinie i jakoś mnie nie przekonuje, a innego nie da się wpiąc do stelarza. I jednak raczej postawię na bezpieczeństwo dziecka i kupię maxi cosi.

Czy to wpinanie jest aż tak potrzebne i przydatne??

Cytat:
110cm

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:35   #4642
diabli
Zakorzenienie

Nuna slodki brzuszek i ty sie przejmujesz waga?! podczas nastepnego marudzenia dostaniesz po dup...sku!

Aaś - wesolo tam masz...3 dzieci, dwojka w drodze i bezrobotny tata. kurcze z czego oni zyja? zasilki i alimenty?

Cytat:
ja znam przypadki, gdzie tatuś wziął urlop tacierzyński, jak dziecko w sumie i tak już było w miarę odchowane - takie ponad pół roku - czyli mniej przewijania, dłuższe fazy snu, taki bardziej wyregulowany tryb ogólnie. każdy jeden tatuś kwiczał jeden wziął 2 miesiące, z czego pierwszy w domu, drugi był czasem przyzwyczajania małej do żłobka. ta się od razu przyzwyczaiła, więc jego zadaniem było rano zaprowadzić ją, w ciągu dnia posprzątać, a po południu odebrać. i oczywiście ogólnie się dzieckiem zająć, bo przecież mamusia pracuje. chłop mówił, że ledwo przeżył ten miesiąc pierwszy, a i w tym drugim miał wszystkiego dość, bo sobie z prowadzeniem domu nie mógł poradzić i cały w skowronkach wrócił do pracy.
znajoma w Norwegii byla 9 miesiecy na macierzynskim (maly urodzil sie 23 maja rok temu), teraz wrocila do pracy, bo kolejne 3 miesiace przysluguja ojcu roczniak obowiazkowo trafia do zlobka - w ten sposob panstwo rozwiazuje problem nian, babc, kombinowania. tata malego daje rade, chociaz sam przyznal, ze jednak w domu to nie jest jeden etacik
Stary 2013-04-03, 15:39   #4643
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Przy Twoim leżeniu ja i tak nie mam co narzekać.

Podziwiam leżące za tą siłę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:41   #4644
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

jest sie cym martwic,w doopie am co do centyetra tyle samo.. i wlasnie naogladalam sie fotek brzuchow po porodzie oby szybko ze stanu "naleśnik" wrócił do stanu "ludzki brzuch"
Słyszałam, że w celu lepszego, szybszego etc.wciągnięcia podobno warto zaopatrzyć się po porodzie w bieliznę modelującą i takie pasy na brzuch. Podobno pomagają.
Ja zamierzam kupić coś takiego na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja od stycznia 2x1 brałam a od 2 tygdoni 3x1 i nospe i magnez. Czy pomaga nie wiem ale biorę jak kazała.
Ja z tą No-spą to też czytałam. Niby nie szkodzi i można brać w ciąży, ale jednak jak się przyjmuje codziennie przez dłuższy czas to może jakiś wpływ mieć...nie wiem co jest prawdą ale na wszelki wypadek odstawiłam no- spę i sięgam po nią sporadycznie.
Z resztą osobiście na mnie lepsze efekty miał aspargin ( magnez z potasem) niż no spa

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-04-03, 15:43   #4645
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
no cena nieciekawa ale wolę dołożyć i mieć lepszy termometr kilka dziewczyn go już ma i mówią, że dobry
można mierzyć temperaturę pomieszczenia, wody, jedzenia myślę, że będzie ok

Axella super brzucho

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:44   #4646
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja z tą No-spą to też czytałam. Niby nie szkodzi i można brać w ciąży, ale jednak jak się przyjmuje codziennie przez dłuższy czas to może jakiś wpływ mieć...nie wiem co jest prawdą ale na wszelki wypadek odstawiłam no- spę i sięgam po nią sporadycznie.
Z resztą osobiście na mnie lepsze efekty miał aspargin ( magnez z potasem) niż no spa
co lekarz to inna opinia, u mnie w szpitalu kazali mi brać no spę 2 tabl 3 razy dziennie i magnez do 37 tc, a gin stwierdził że powinnam brać tylko doraźnie i kogo tu słuchać

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:44   #4647
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Słyszałam, że w celu lepszego, szybszego etc.wciągnięcia podobno warto zaopatrzyć się po porodzie w bieliznę modelującą i takie pasy na brzuch. Podobno pomagają.
Ja zamierzam kupić coś takiego na wszelki wypadek.

oo,mam gdzieś takie cudo.. terz w lidlu tz chyba są

babeczki,skąd jest ten cytat?
"gdyby kobiety były generałami nie byłoby wojen.nikt kto rodził nie wysłałby niczyjego syna na smierć"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 15:45   #4648
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 10sztuk tych podkladow poporodowych i nie wiem czy to nie za malo +2paki giga podpasek
tak z doswiadczenia-ile tych podkladow potrzeba?

ja chcę już urodzić,wlasnie klaplam na doope na ziemie bo nie trafilam w lozko
mama mateuszka mowila, ze zuzyla 5 paczek tych bella mama ale tydzien przed porodem juz musiala uzywac...jej sasiadka, ktora przyszla tylko na porod sugerowala mi 2-3 paczki. ona miala dwie w torbie i maz dowiozl 3, bo bala sie ze jej braknie.
Stary 2013-04-03, 15:48   #4649
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

CZY PRZY KTG MOGE BYC Z TŻ?
czy nie wolno gadac czy cos?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

lody
Tak, możesz ja byłam. Jak się śmiałam, to Maluszek się uspakajał, bo na początku mu mocno biło serducho Fajnie razem posłuchać

A lody były pyyyychaaaa.
Stary 2013-04-03, 15:48   #4650
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mama mateuszka mowila, ze zuzyla 5 paczek tych bella mama ale tydzien przed porodem juz musiala uzywac...jej sasiadka, ktora przyszla tylko na porod sugerowala mi 2-3 paczki. ona miala dwie w torbie i maz dowiozl 3, bo bala sie ze jej braknie.
jak to tydzien przed porodem?
matko,ja mam 1pake,optymistka trzeba bedzi dokupić

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości