Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 07:32   #2011
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

A ja dziś prawie cały dzień sama w domu będę. Rodzice ruszyli na gdańsk,mąż w pracy a my z łobuzem urzędujemy od 6;20
Jeny jak pięknie za oknem. Może dam radę wyjść na spacer
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 07:34   #2012
badziabadzia
Zakorzenienie

Nawijko, ja dopiero w ubieglym tyg bylam u lekarza, czyli 9 tyg po porodzie a co najlepsze okazalo sie, ze niedo konca dobrze jestem poszyta
Stary 2013-04-16, 07:39   #2013
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Biedaczek
Moze faktycznie to przez te wizyte? Malutki sie zestresowal zgraja ludzi. Niedlugo na pewno mu przejdzie

Pogrubione -

Jesli chodzi o mnie, to doczytalam, ze mozna Hasco sept lub Tantum Verde stosowac, takze chyba skocze do apteki...

Mialam isc dzis do gina, ale TZ musi isc wczesniej do pracy i nie ma mi kto z malym zostac :/ jutro to samo, a gin przyjmuje tylko we wtorki i srody. Cholera jestem juz 8 tyg po porodzie....
ja mam wizytę na 30 kwietnia czyli będzie równe 2 miesiące po porodzie :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 07:40   #2014
sylwietta1988
Zakorzenienie

o rany boskie, jak czytam o tych babsztylach (sory, ale inaczej nie da sie nazwac mimo, że to nasze matki i tesciowe -choc tesciowa nie rodzina ) to mi sie nóż w kieszeni otwiera przeciez dla takich maluszków kazda zmiana otoczenia powoduje stres bo są w nieznanym miejscu! a juz chmara badz co badz obcyh ludzi bo widzianych raz na X czasu to koszmar...... jak jade do moich rodziców to mały przez godzine nawet nie pisnie bo sie rozgląda, patrzy- przypomina twarze i miesjce. U nich spokój jest, cisza, mówią do niego łagodnie, doiero jak sie rozbryka to sa smiechy, zabawy i jakos mi dziecko w histerie nie wpada.....

a co do spacerów ja wczoraj dziecia ubrałam tak:
body z długim i cienkie spioszki, skarpety grube bo bez bucików, i na to cienkie dresy i polarkowa bluza z kapturem, no i jeszcze cieniutka bawełniana czapeczka, a na nózki kocyk z mikrofibry zadnych osłonek pochodziłam po wiosce a tu mnie baba zaczepia i mówi, że jak ja moge tak lekkomyslnie dziecko wystawiac na dwór nieubrane
wiecie co zrobiłam? zaczełam sie smiac

tak w ogole to witam sie w pięknych oloicznosciach przyrody
PS. jaka rozklpaciocha, pffff jak ja co raz to mam wrazene, ze mi pęknie to i owo
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 07:53   #2015
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq, nie no, jedna warstwa na dole to za mało chyba. Stwierdziłam, że założę rajstopki i cieńsze spodenki po prostu...

Za godzinkę lecę do fryzjera. Potem, jak wrócimy z zakupów, to się Wam pochwalę moimi włosami, jeśli chcecie zobaczyć oczywiście.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 07:56   #2016
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, nie no, jedna warstwa na dole to za mało chyba. Stwierdziłam, że założę rajstopki i cieńsze spodenki po prostu...

Za godzinkę lecę do fryzjera. Potem, jak wrócimy z zakupów, to się Wam pochwalę moimi włosami, jeśli chcecie zobaczyć oczywiście.
chcemy chcemy
Stary 2013-04-16, 07:59   #2017
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziękuje kochana Przywołałaś tymi zdjęciami mnóstwo wspomnień. Aż łezka się w oku zakręciła

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A ja dziś prawie cały dzień sama w domu będę. Rodzice ruszyli na gdańsk,mąż w pracy a my z łobuzem urzędujemy od 6;20
Jeny jak pięknie za oknem. Może dam radę wyjść na spacer
Idz koniecznie, super dzien sie zapowiada!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Nawijko, ja dopiero w ubieglym tyg bylam u lekarza, czyli 9 tyg po porodzie a co najlepsze okazalo sie, ze niedo konca dobrze jestem poszyta
O, kurde, i co teraz masz z tym zrobic?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja mam wizytę na 30 kwietnia czyli będzie równe 2 miesiące po porodzie :/
Czyli nie jestem jedyna opozniona...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 08:13   #2018
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, nikt mnie tu na pewno nie pamieta ale, ze czasu na czytanie mam coraz wiecej i zaczynam byc powoli w miare na bierzaco to postanowilam sie przywitac Niestety dwojka malych dzieci plus caly dom na glowie (tz calymi dniami w pracy a jestesmy tu totalnie sami) troszke mnie przerosly i na wizaz braklo czasu Ale powoli wracam do swiata zywych i mam nadzieje, ze nie bedziecie mialy nic przeciwko jesli czasem cos napisze

ps. dzisiaj i my mamy drugie szczepienie i podobnie jak Delicjanka prosimy o trzymanie kciukow, zeby Malutka byla dzielna

Milego dnia

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:14   #2019
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Jesli chodzi o mnie, to doczytalam, ze mozna Hasco sept lub Tantum Verde stosowac, takze chyba skocze do apteki...

Mialam isc dzis do gina, ale TZ musi isc wczesniej do pracy i nie ma mi kto z malym zostac :/ jutro to samo, a gin przyjmuje tylko we wtorki i srody. Cholera jestem juz 8 tyg po porodzie....
Tantum Verde możesz spokojnie wziąść, ja brałam pare razy w ciąży.

Ja u ginki byłam 4 tygodnie po porodzie tak pisało na wypisie
Stary 2013-04-16, 08:15   #2020
mitabe
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny help, moja mała dzisiaj wogóle cycka nie chciała, trochę pociumkala i mega.ryk tak jakby jej za mało/za wolno lecialo. Nie chciała wogóle.chwycić.drugi raz i w rezultacie dostała butle po 3 karmieniach w tym na noc. Teraz ładnie.zjadła ale po przerwie od 8 to widocznie trochę.naprodukowalam, ale nie wiem co będzie jak się za 2 godziny obudzi. Jak ratować laktacje, chce jeszcze karmić
Radzę położyć się z małą na cały dzień i niech ciumka, tylko dobra książkę weź

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:15   #2021
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyny, zaraz was doczytam ale patrzcie na to - mistrzostwo https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4228 Wesoło ma Glam z córką
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:18   #2022
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40332076]Dziewczyny, zaraz was doczytam ale patrzcie na to - mistrzostwo https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4228 Wesoło ma Glam z córką [/QUOTE]

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:23   #2023
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Black ja myślę że to nawet nie podlega jakiejkolwiek dyskusji-oczywista oczywistość że chcemy

Ania- ja Cię doskonale pamiętam pamiętam że tego samego dnia miałyśmy skurcze tylko ty pojechałaś i urodziłaś tego dnia a ja zostałam w domu bo skubane były oszukane
Pisz jak najczęściej. No i kciuki za szczepienie. Dla Ciebie Deli też
Jeszcze któraś miała na dziś wizytę u kardiologa (przepraszam że nie pamiętam kto) ale trzymam również
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:23   #2024
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Pytałyście o zdjęcie fryzury więc dodałam do klubu,tylko odwrotnie mi wyszło,no ale widać co trzeba
Pieknie

az samej coraz bardziej mi sie zachciewa blondu i prostej grzywki

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

co do fotelika - wkładkę wyciągnęliśmy dawno. Wczoraj mój tato go zważył, (Dadiego) ~ 7 kg

wow, brawa za wage!!!!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

byłam na chustowym spacerze ! co prawda godzinke tylko i blisko domu bo chcialam zobaczyć czy jej sie w ogole spodoba. No i tylko ją włożyłam to usnęła momentalnie (co dziwne bo zawsze płakała) a potem po 30 min obudziła się i rozglądała

prawda ze cudowne uczucie???

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

dziewczyny, wybieram zdjecie do zaproszenia nie wiem które dac moze jakies jeszcze inne ztobie małej? hmmm póki daje te co mi sie podobają na jednym zdjęciu kapie jej ślinka ale slodkie jest

ja sie wylamie i powiem, ze drugie alez ona jest piekna! I te rzesy!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ale mnie teściowa wku...wiła wczoraj. Nosiła małego, Michaś się na mnie patrzył a ona do niego "kto tam jest? MAMCURA??" Jak żałowałam potem że jej nie powiedziałam że ja Miśkowi nie mówię że jedzie do BABSKA. Jak będzie takiego braku szacunku do mnie dziecka uczyła, to go nie będzie widywać. Stara prukwa cholerna
Co to za slowo w ogole?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej hej hej!!!
Moj Kochany spi od 3 godz (!!!!!) wiec nadrobilam prawie 20 stron!
szalone jedze z was!
DZIEKUJE za kciuki!
Pomogły... Ufff!
moze nie jest idealnie no ale wynik jest duuuzo nizszy niez ten poprzedni (205 )
Wynik wyszedl mi 139 wiec granica nietolerancji ale..
zapomnialam sie rano i napislam sie troszke Kubusia
nie ruszalam sie z miejsca ani na sekunde, a inni se chodzili do domu, do sklepu na chwilke' wiec i tak sie ciesze z tego co jest. nie zamierzam nic z tym robic bo w ciazy mialam 159 i mialam tylko stosowac ta niby diete cukrzycowowa po ktorej mialam za niski cukier wiec senkju bardzo!

z dobrych wiadomosci - bylam w niedziele w szpitalu na wizycie, ja pani gin powiedziala ze pieknie to wszystko sie goi i dala nam zielone swiatlo szalu nie bylo ale tragedii tez nie, nie bolalo az tak strasznie no i ja rowniez obalam mit pt. "rozklapciocha"
ginka jak mnie zobaczyla to powiedziala ze wygladam jak niteczka, ale to chyba nie byl komplement

no to super, brawa za wizyty

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moja płaczliwa dziś. Chyba baczki. Ale najdziwniejsze że jak nie może kupki zrobić czy sie baczkow pozbyć to najczęściej problem mija..przy karmieniu..chwilę ssie a zaraz potem baczki lub kupka nic nie rozumiem..w ogóle non stóp przy piersi dziś. Możliwe że skok? Jak to u was wyglądało?

czasem jak malemu smoka dam to possie chwile i kupsztal leci

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja podaję bo moja Daria strasznie ulewa,a to nawet pomaga. Podaje się bez konsultacji z lekarzem,kupuje w aptece za 21 zl.

Dziewczyny moja Daria ma straszny katarek , ciagle kicha i jeszcze kaszel ma jutro miała mieć szczepienie ale raczej nici z tego... jutro na szczęscie do pediatry więc powiem że nie podoba mi się te katar i kichanie bidulka męczy mi się...

oj daj znac co u pediatry

Cytat:
dzieki dziewczyny za rade, wybrałam zdjęcie nr 3
Poza tym mam doła. D.pa. Dobranoc.
Jutro drugie szczepienie Amelki, trzymajcie kciuki, oby tak mi nie płakusiała jak ostatnio

czemu dola???
Kciuki za szczepienie!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem co się stało z moim Leosiem
ja naprawdę nie wierzę w żadne skoki rozwojowe bo u mne dziecko od urodzenia jest aniołkiem ale to co się dzieje od trzech dni to kumulacja wszytkiego
najpierw ząbek, widać go już od dłuższego czasu i nic dalej sie nie posunęło, wyrżnęło się kawalontek i dalej się kluje, mały bez przerwy wyje, gryzie mnie po cyckach, potoki śliny

druga sprawa- kupa odstawiliśmy gastrotuss i inne zagęstniki jest na samej piersi i dalej kupy nie może zrobić- a przecież zawsze było ok, skąd ten problem? po czopku wali taką ilość,że ja się zastanawiam,gdzie on to trzyma

wieczorem od trzech dni dostaje histerii nic go nie jest w stanie uspokoić nawet cycek, dopiero dziś podałam czopek i po całej akcji usnął

wczoraj pojechaliśmy do przyjaciół, po godzinie wracaliśmy na syrenie w trybie alarmowym, kuźwa pech chciał,że oni mieszkają na 11 piętrze i w powrotną drogę winda zatrzymywała się na każdym piętrze
zanim doszliśmy do auta mały się tak zgrzał,że ubranko mogłam wyrzymać

to wodery
Pstryczku gratulejszyn
widzę,że nadal poruszacie tematy teściowych mamek, powiem Wam jedno- ja moje zje... b....a..lam porządnie 12 lat temu po urodzeniu Samiego i od tamtej pory żadna nie miała odwagi odezwać się cokolwiek u mnie któtka piłka ?

dziewczyny, będę próbować nadrobić ale nie obiecuję, padam na pysk -tak mnie moje dziecie załatwiło
Wlasnie, musi byc rownowaga w przyrodzie za dobrze mialas
A ostatnio mowilas, ze po odstawieniu zageszczaczy z kupa ruszylo?

Kochana pytalam o toaletke, bo chyba masz w domu prawda? Dorwalas na pchlim targu czy allegro...??? Aaaaa czy to sekretarzyk byl?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40328602]U nas też tak, patrzy Dorka i nadziwić światem się nie może A w ogóle ostatnio w wózku masakra nie chce w nim być, dzisiaj sposobem wzięłam dziecko - spuściłam calkiem budkę, mogła do woli świat oglądać, i... słuchajcie, atrakcją turystyczną byłam Ciepło, słoneczko idealne, ok. 20 stopni, tyle, że momentami zawiało. No ale wzięłam mały kocyk już, nie zimowy, i w sumie nie bardzo wiedziałam z powodu tego wiatru jak ubrać, no to założyłam bodziaka + półśpiochy a na to misiowy kombinezonik = on na wierzchu miś a w środku tylko podszewka bawełniana, bez ocieplenia żadnego, zimą w nim córa była ale z grubym kocem i nakładką, no a dzisiaj w suime kocyk nieużywany większośc czasu, i... musiałam porozpinać ten kombinezonik, bo ciepło! a ludziom gały wychodziły pewnie myśleli, co za matka wyrodna rzecz jasna, znów mijał nas wózek w pełnym oprzyrządowaniu z osłonką...

Dzięki, chętnie obejrzę, uwielbiam francuskie kino polecam 8 kobiet i Przepis na miłość, śliczne komedia romantyczna w całkiem innym stylu niż usa a 8 kobiet - kryminałek, tez w innym klimacie całkowicie.

Rozuimem, że sama się bawiłaś?

przeczytałam, że tż ma wielki karabin

U nas podobnie z typami rodzin [/QUOTE]

o kurka, to my wczoraj tak samo, cieplo jak fiks, ja ubralam malego w dlugi bodziak na to bluze, rajstopki i spodenki cienkie, przykrywalam w cieniu kocykiem bo faktycznie bylo chlodniej, ale w sloncu odkrywalam, kurcze, jak widzialam niektore biedne dzieci, zimowe czapy i puchowe kurteczki!!!!! totalna masakra, az sie zaczelam zastanawiac, czy moze ja nie przesadzam w druga strone?

Cytat:
Ja tez sie czuje na spacerach jak wyrodna matka!
Dzis ubralam Kubusia tylko w bodziaki z dlugim+polspiochy, na to spodnie dresowe i bluza z kapturem.
Przykrylam jeszcze nozki kocykiem i na to oslonke jeszcze mialam. Patrze za kilka minut, a on mokry! Wiec i kocyk zdjelam, zostawilam tylko oslonke.

Co nie spojrze w wozek to tam dzieciom ledwo oczy widac, pod sama szyje poprzykrywane.

j.w.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!!
Zycze wszystkim spokojnej nocy. My wlasnie zaczynamy nowy dzien. 6 dochodzi.
I musze sie pochwalic - Yae przespala cala noc 22-5.30. Ale sie wyspalam!!

Cytat:
Bedzie za cieplo. Gora ok, ale dol jedna warstwa wystarczy. U nas dzisiaj 25st. W bawelnianym kaftaniku i spioszku bez stopek Yae spocona jak szczur. W lecie to chyba tylko w pieluszce bedzie urzedowac.
magusz jak Ale ubierasz przy upale?

Poszlam na spacer, bo nie chce mi sie tlumaczyc, ale chyba czas wracac...
No i oczywiscie po raz enty juz bylo karmienie w parku.
O wlasnie meneq, jak u was z publicznym kp? Bo u nas wieczne dyskusje na ten temat:P

Magdusz a u was? Jestem ciekawa bardzo

Jak ja wczoraj padlam!!!!!! nakarmilam mlodego o 18 troche pospal a ja obok na kanapie w koncu maz mowi idz dziolcha do sypialni pierdyknij sie na lozko i spij, a ja twardo jak zwykle zeby dal mi spokoj bo glowa mnie napitala ze slonca a nie ze zmeczenia no ale poszlam i.....wyobrazcie sobie jak walnelam sie o 19 tak maz mnie obudzil dopiero o 23 jak Pietraszko zglodnial!!!!! Wstalam zmylam mejkapa umylam zeby i dalej w kimono a ze Piotrus dal mamie w nocy pospac (w sensie ze jadl co szalone 2,5 godziny) to sie mega wyspalam!!!!! Chociaz o 7 jak Maly wstal to dalej bym mogla spac no ale juz nie przesadzajmy nie?

Poza tym wczoraj byla u mnie przyjaciolka chodzilysmy ponad 2 godz po parku i w Biedronie bylysmy - Bonitkiiiiiiii i tak jakos zlecial dzien.

I dalej mam takie mega wielkie zakwasy ze ledwo sie ruszam ale dzis juz musze wyjsc chociaz 15min pobiegac

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:27   #2025
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Zrobisz jak zechcesz, ale przy 16 stopniach zawsze tak ubieram Yae i wyglada na to, ze jej wystarczy. Ewentualnie, okrywam flanelowa pieluszka.
Lepiej mniej niz wiecej. Wez najwyzej spodenki i jak bedzie za malo, to ubierzesz.

Chcemy chcemy.
Wszystkie do fryzjera sie wybieracie i ja Wam pozazdroscilam, ide w sobote.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 08:30   #2026
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, nie wiem co się dzieje z moim Kubulem, od wyjazdu do teściów stał się niedookiełznania :/ zaczęło się od soboty kiedy oczywiście rozpoczęły się wędrówki ludów coby Kubulka poznać, więc była taka sraczka że masakra. Wszyscy na ręce chcieli, teściowa to już w ogóle cały czas trzymał Małego, na nic zdało się mówienie, że on się jeszcze boi, bo nie zna. Były zdjęcia, całowanie, przytulanie, istny szał. I Kubulek się w pewnym momencie zbuntował, zaczął swoje histerie odstawiać, więc wtedy to już byłam tylko ja do uspokajania, oczywiście rozpłakał się bo albo ma mokro (20 min wcześniej go przewijałam a potem karmiłam) albo jest głodny. Uśpiłam go jakoś, uspokoiłam ale mimo wszystko był bardzo nerwowy, niby spał ale się budził i postękiwał. Oczywiście w domu gorąco a z 30 st, ale teściowa weź go w rożek i pieluchę i przykryj kocem. Jak ja tak nie robiłam to sama przyłaziła i go przykrywała. Mało tego, co on usnął na trochę to ona właziła do pokoju gdzie spał i go głaskała, on się wybudzał i od nowa usypianie, oczywiście on się wybudza dlatego, że jest głodny albo ma mokro. Cała noc była koszmarna, Mały się budził, nie chciał jeść, jak już ciumkał to sie irytował, płakał, to istny kosmos. Niedziela niby lepiej ale też nerwowy, niespokojny. A wczoraj to przeszedł samego siebie, spał raz 1 h , tak to były tylko drzemki po parę minut, noc średnia i od rana marudzi. Nie wiem, czy to jakiś opóźniony/przyspieszony skok (w środę zaczynamy 7 tydzień) czy dla niego ta wizyta była tak samo traumatyczna jak dla mnie?
Dziecko jest na pewno przestymulowane... Musisz go jakoś spróbować wyciszyć.. Na Blankę czasem działa taki sposób-biorę dużą poduszkę,siadam wygodnie,kładę poduszkę wzdłuż ud, mała na pleckach przodem do mnie tak,że jej nóżki opierają się o moją klatkę piersiową i delikatnie kołyszę nogami,ale nie rozmawiam z Nią. Czasem pomaga się wyciszyć.

Nawijko, może Kubuś zacznie łądnie spać?
Black jasne,że się chwal włosami! Swoją drogą zazdroszczę Ci,że spędzasz tyle czasu z TŻ...

Za nami kolejna ciężka noc... Mała spała najpierw 3h, a potem co godzina pobudka:/ Pobudka o 4 i koniec spania. Marudzi strasznie, płacze. Chyba czuje mój smutek. TŻ wyjechał na tydzień, a ja zostałam sama z Małą. Boję się, bo dzisiaj pierwsza samodzielna kąpiel i samodzielne usypianie. A tak jak pisała BOKEH, w moją od 17 wstępuje diabeł. Płacze nie wiadomo czemu
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:31   #2027
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
O wow, i co teraz???

A jak cwiczenia, zaczelas juz cos?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o rany boskie, jak czytam o tych babsztylach (sory, ale inaczej nie da sie nazwac mimo, że to nasze matki i tesciowe -choc tesciowa nie rodzina ) to mi sie nóż w kieszeni otwiera przeciez dla takich maluszków kazda zmiana otoczenia powoduje stres bo są w nieznanym miejscu! a juz chmara badz co badz obcyh ludzi bo widzianych raz na X czasu to koszmar...... jak jade do moich rodziców to mały przez godzine nawet nie pisnie bo sie rozgląda, patrzy- przypomina twarze i miesjce. U nich spokój jest, cisza, mówią do niego łagodnie, doiero jak sie rozbryka to sa smiechy, zabawy i jakos mi dziecko w histerie nie wpada.....

body z długim i cienkie spioszki, skarpety grube bo bez bucików, i na to cienkie dresy i polarkowa bluza z kapturem, no i jeszcze cieniutka bawełniana czapeczka, a na nózki kocyk z mikrofibry zadnych osłonek pochodziłam po wiosce a tu mnie baba zaczepia i mówi, że jak ja moge tak lekkomyslnie dziecko wystawiac na dwór nieubrane

tak w ogole to witam sie w pięknych oloicznosciach przyrody
PS. jaka rozklpaciocha, pffff jak ja co raz to mam wrazene, ze mi pęknie to i owo

0 dobrze zrobilas

Aaaaa ja jestem tam tak obrzydliwie ciasna ze szok, wrrrr...... Chyba sie juz nie rozciagne :/

Cytat:

dawaj dawaj!!!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nikt mnie tu na pewno nie pamieta ale, ze czasu na czytanie mam coraz wiecej i zaczynam byc powoli w miare na bierzaco to postanowilam sie przywitac Niestety dwojka malych dzieci plus caly dom na glowie (tz calymi dniami w pracy a jestesmy tu totalnie sami) troszke mnie przerosly i na wizaz braklo czasu Ale powoli wracam do swiata zywych i mam nadzieje, ze nie bedziecie mialy nic przeciwko jesli czasem cos napisze

ps. dzisiaj i my mamy drugie szczepienie i podobnie jak Delicjanka prosimy o trzymanie kciukow, zeby Malutka byla dzielna

Milego dnia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:38   #2028
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

lady nie wiem, chyba normalnie podchodza do publicznego kp. Przynajmniej ja nie mam z tym problemu. Chociaz nie, to od czlowieka zalezy, sa tacy, ktorzy zostaja ze mna jak karmie i tez tacy, ktorzy na haslo kp biora nogi za pas. No ale jak juz pisalam wczesniej, jestem tylko glupim obcokrajowcem i mnie kazdy numer plazem ujdzie ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 08:44   #2029
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sie czuje na spacerach jak wyrodna matka!
Dzis ubralam Kubusia tylko w bodziaki z dlugim+polspiochy, na to spodnie dresowe i bluza z kapturem.
Przykrylam jeszcze nozki kocykiem i na to oslonke jeszcze mialam. Patrze za kilka minut, a on mokry! Wiec i kocyk zdjelam, zostawilam tylko oslonke.

Co nie spojrze w wozek to tam dzieciom ledwo oczy widac, pod sama szyje poprzykrywane.
U nas jest to samo dzieci wyubierane jeszcze na zimowo, a moj synek tak nie lubi byc grubo ubrany zaraz caly mokry wiec ja na taka pogode jak wczoraj ubralam mu tylko body z dlugim rekawem i pol spiochy, na to polarek z kapturkiem jakas cienka czapeczka a na nogi skarpetki i kocykiem przykrylam i tyle, ludzie tez sie na mnie dziwacznie gapia a jemu i tak jest cieplo...

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Oooo tak o ubranie dzis byla klotnia z tesciowa. Powiedziala, ze mam zalozyc zimowy kombinezon!! Ze inne dzieci tak sa poubierane. Jak powiedzialam, ze nie, ze tylko dres: to musisz wziac dwa koce (+oslonka!) Ludzie trzymajta mnie bo nie wiem czy nie skoncze w pierdlu. Mowi: wiatr jest. Ale do cholery chyba w gondoli nie hula?!
Nie przetlumaczysz, ze dziecko za cieplo ubrane, poci sie, meczy. Nie. Na pewno glodne.
omg ona chce dziecko ugotowac po prostu....

Cytat:
Czesc!!
Zycze wszystkim spokojnej nocy. My wlasnie zaczynamy nowy dzien. 6 dochodzi.
I musze sie pochwalic - Yae przespala cala noc 22-5.30. Ale sie wyspalam!!

zazdroszcze
Cytat:
I d*pa! TZ mnie zarazil
Gardlo piecze jak cholera. Doradzcie co mozna brac przy kp. Poki co plukalam tylko woda z soda oczyszczona.

Ale za to Kubus mnie zaskoczyl-spal drugi raz w zyciu 5h! Dla Was to chleb powszedno-u nas postep!!

U Nas tak bylo ze jak juz raz zaczal przesypiac na pierwszy sen nocny 5h to juz tak zostalo wiec miejmy nadzieje ze i Ciebie tak bedzie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 08:45   #2030
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Oooo tak o ubranie dzis byla klotnia z tesciowa. Powiedziala, ze mam zalozyc zimowy kombinezon!! Ze inne dzieci tak sa poubierane. Jak powiedzialam, ze nie, ze tylko dres: to musisz wziac dwa koce (+oslonka!) Ludzie trzymajta mnie bo nie wiem czy nie skoncze w pierdlu. Mowi: wiatr jest. Ale do cholery chyba w gondoli nie hula?!
Nie przetlumaczysz, ze dziecko za cieplo ubrane, poci sie, meczy. Nie. Na pewno glodne.

to wiesz na co moja ostatnio wpadła?
zobaczyła na kanapie spiworek puchowy, ktorego uzywal do fotelika i stwierdzila, ze jest taki fajny, ze nawet latem bede mogla mlodemu zakladac jak bedzie jakis chlodniejkszy wieczor
Stary 2013-04-16, 08:47   #2031
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40332076]Dziewczyny, zaraz was doczytam ale patrzcie na to - mistrzostwo https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4228 Wesoło ma Glam z córką [/QUOTE]

Cytat:

Milego dnia
trzymam kciuki mocno

fewcia myślisz, że to przestymulowanie od soboty do dzisiaj może trwać? Patent z poduszką wypróbuję, póki co słuchamy suszarki
Stary 2013-04-16, 08:58   #2032
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
zobaczyła na kanapie spiworek puchowy, ktorego uzywal do fotelika i stwierdzila, ze jest taki fajny, ze nawet latem bede mogla mlodemu zakladac jak bedzie jakis chlodniejkszy wieczor
wybacz skarbie, ale to jedyna reakcja na jaką mnie stac po przeczytaniu tego

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

Black, ale w gondoli naprawde jest ciepło. ja zakladam na dól pólspioszki cienkie i na to dresiki takie zwykle nieocieplone i kocykiem z mikrofibry przykrywam. no i skarpetki grubsze albo buciki takie materialowe mam
Stary 2013-04-16, 08:59   #2033
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
U nas nocka nieprzespana Daria chora męczyła się w nocy okropnie. 3 razy jej w nocy katarek odciągałam a i tak cieżko jej się oddychało do tego kichanie i kaszel. Co udało jej się zasnąć to za chwilę budził ją katar i kaszelek na 12.00 idziemy do lekarza.
Straszne to że musiałam patrzeć jak się męczy i nic zrobić nie mogłam. Wzięłam ją do siebie do łóżka i mocno tuliłam to jako tako zasypiała na chwile

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
widzę,że nadal poruszacie tematy teściowych mamek, powiem Wam jedno- ja moje zje... b....a..lam porządnie 12 lat temu po urodzeniu Samiego i od tamtej pory żadna nie miała odwagi odezwać się cokolwiek
u mnie któtka piłka
i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Wlasnie trzymajcie kciuki bo jutro wizyta u kardiologa.
mocno zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wczoraj z teściową wieczorem została, noooo myślałam że tam zejdę, ciągle myślami byłam z Mała, ale jak się okazało Blanka grzeczniutko zasnęła.
U teściów w domu w sumie cisza, spokój. Teściowa opanowana nie to co moja mama -nerwica chodząca i panikara.
Aczkolwiek jak już Wam pisałam teściowa jest moher 200% i tak mnie drażni jak nad Małą jakieś modły odprawia i jej krzyżyki na czole kreśli z rana i wieczora

Cytat:
DOBRZE ZROBIŁAŚ

Cytat:
No jasne !

Cytat:

Aniu

Deli, Ania KCIUKI

ahhh te dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jak ja wczoraj padlam!!!!!! nakarmilam mlodego o 18 troche pospal a ja obok na kanapie w koncu maz mowi idz dziolcha do sypialni pierdyknij sie na lozko i spij, a ja twardo jak zwykle zeby dal mi spokoj bo glowa mnie napitala ze slonca a nie ze zmeczenia no ale poszlam i.....wyobrazcie sobie jak walnelam sie o 19 tak maz mnie obudzil dopiero o 23 jak Pietraszko zglodnial!!!!! Wstalam zmylam mejkapa umylam zeby i dalej w kimono a ze Piotrus dal mamie w nocy pospac (w sensie ze jadl co szalone 2,5 godziny) to sie mega wyspalam!!!!! Chociaz o 7 jak Maly wstal to dalej bym mogla spac no ale juz nie przesadzajmy nie?

Jak Cię czytam to zawsze mi się humor poprawia

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Za nami kolejna ciężka noc... Mała spała najpierw 3h, a potem co godzina pobudka:/ Pobudka o 4 i koniec spania. Marudzi strasznie, płacze. Chyba czuje mój smutek. TŻ wyjechał na tydzień, a ja zostałam sama z Małą. Boję się, bo dzisiaj pierwsza samodzielna kąpiel i samodzielne usypianie. A tak jak pisała BOKEH, w moją od 17 wstępuje diabeł. Płacze nie wiadomo czemu
fewcia,

A co do pogrubionego to moja tez codziennie tak ma około 17-18

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-16 o 09:02
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 09:01   #2034
Kija80
Zadomowienie

Cześć mamuśki

Udało mi się na chwilę dorwać do komputera, pierwszy raz od dawna W sumie mi go jakoś strasznie nie brakuje bo mam neta w komórce a odkąd zmieniłam na lepszą i się okazało że można na niej korzystać z domowego neta przez wifi (nie wiem za bardzo o co chodzi ale małż tak powiedział i faktycznie teraz działa lepiej niż kiedyś ) mogę nawet wreszcie zdjęcia na wizażu oglądać bo kiedyś mi się nie wyświetlały, miałam większą motywację żeby od czasu do czasu siąść do kompa... Tyle tylko że coś nie mogę opanować pisania z telefonu, raz próbowałam ale tylko się powkurzałam i po chwili zrezygnowałam

U nas już tydzień po chrzcinach. Były w sobotę po mszy i to się okazało super rozwiązaniem. Mniejszy stres że dziecko w kościele się rozwyje - nawet jeśli to na mszy tylko kilkanaście babć bo to taki mały wiejski zabytkowy kościółeczek jest. Po mszy zostaliśmy już tylko my i już w ogóle pełen luzik, super fajna kameralna imprezka Tylko przez większość czasu miałam wrażenie że chrzcimy Grzesia a nie Anię bo nasz proboszcz pała do niego wyjątkową sympatią i prawie cały chrzest coś tam do Grzesia zagadywał, te obrzędy chrzcielne to tak tylko przy okazji się odbyły a tak to przeegzaminował młodego gdzie kto z rodziny stoi, czy Grześ kocha siostrzyczkę i jak mamusi pomaga i takie tam
A po mszy posiedzieliśmy niecałe trzy godzinki i się goście zabrali do domu bo się zrobiło późno.

Ja też jestem chustomama Już przy Grześku chciałam kupić chustę ale stchórzyłam bo się bałam że wydam tyle kasy i nie będę się umiała nauczyć tych wiązań. Teraz nabyłam dwie Natibaby, na jednej z tych łączonych aukcji typu http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...161757526.html co to wystawiają chustę tkaną plus elastyk. Mam tkaną Prowansję (piękna) i elastyczną w czerwone paseczki. Jeśli jeszcze któraś się waha, polecam takie rozwiązanie. Tych niby wad nie ma co się obawiać, z ciekawości przeszukałam miejsce w miejsce obie chusty i na elastycznej kompletnie nic nie znalazłam, a na tkanej chyba w jednym miejscu jest takie malutkie przebarwienie tzn. taki punkcik (wielkości może z milimetr albo i mniej) w ciut jaśniejszym kolorze niż tkanina w tym miejscu. Przyznam że gdybym nie szukała specjalnie wady to w życiu bym tego nie znalazła. Do czego zmierzam, obie chusty wg mnie spokojnie można potem odsprzedać jako pełnowartościowe i odzyskać całą albo prawie całą kwotę
A co do użytkowania, na razie korzystamy z elastyka a tkana jest co jakiś czas prana, suszona, tarmoszona i czeka na lato. Wg mnie jak ktoś kompletnie nie miał do czynienia z chustami to dla niego na początek elastyk jest łatwiejszy w użyciu. Przede wszystkim jego się najpierw wiąże na gotowo i do gotowca wsadza dziecia, a w tkaną kieszonkę dziecko się wkłada do tylko częściowo zawiązanej chusty i dowiązuje z dzieckiem, jak ktoś się boi to mu łatwiej będzie z elastykiem. Przetestowałam obie wsadzając najpierw misia Grzesiowego i uznałam że elastyk jednak prostszy. Pewnie też swoje robi wiek dziecka, im mniejsze tym mniej "stabilne", bardziej takie "szmatkowate" i mnie się łatwiej wsadzało do elastyka bo tam mi to nie przeszkadzało a w tkanej wydawało mi się że zanim dowiążę chustę to sobie nie poradzę z takim przelewającym się przez ręce dzieciakiem (zaczęliśmy się chustować jak młoda skończyła 5 tygodni). Teraz umiem zawiązać w obie ale jakoś wolę w elastyczną.
Generalnie jeżeli którąś stać tylko na jedną chustę, to wtedy tylko tkana - na dłużej starczy, ładniejsza bo większy wybór kolorów, lepsza w lecie bo bardziej przewiewna. Ale jeśli można sobie pozwolić to polecam kupienie dwóch na tych łączonych aukcjach, to się wg mnie opłaca bo jak się popatrzy na ceny używanych to potem można będzie odsprzedać (najlepiej osobno) za zbliżoną cenę.

A w praktyce nasze chustowanie na zewnątrz wygląda tak, że wiążę się w domu, wsiadam we samochód, jedziemy do mojej mamy (ok. 10 km). Młoda zawsze usypia najdalej w połowie drogi. Przyjeżdżam do mamy, wyjmuję dziecia z fotelika, śpiącego wkładam do chusty (stojąc przy samochodzie), zwykle albo wcale się nie budzi albo po chwili kołysania znowu usypia. Idziemy sobie na spacerek czy zakupy, potem wyjmuję z chusty, przepakowuję do fotelika i wracamy do domu. Jak mam więcej czasu to między dwoma spacerami siedzimy u mamy, ale zawsze na spacerze chustowym młoda śpi więc zarówno operacja zapakowywania do chusty jak i wyjmowania z niej odbywa się na spaniu. W sobotę byłam z mężem na zakupach (jakieś dwie godzinki chodziliśmy), to Ania tego w ogóle nie zauważyła bo zasnęła parę minut po wyjechaniu z domu a obudziła się już po powrocie i wyjęciu z fotelika Dla mnie jest to super rozwiązanie bo u mamy nie mam wózka - nie będę kupować drugiej gondoli a nie zmieszczę się do mojej corsy z dwoma fotelikami i wielkim wózkiem. No i dzięki chuście mogę wychodzić z małą także wtedy gdy jestem u mamy. I o dziwo ludzie aż tak bardzo się nie gapią chociaż mieścina nie jest duża, a jeśli już się gapią to z przyjaznymi uśmiechami czy komentarzami
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 09:02   #2035
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

Idz koniecznie, super dzien sie zapowiada!

O, kurde, i co teraz masz z tym zrobic?

Czyli nie jestem jedyna opozniona...
Co Ty! Ja już 10 tyg po a jeszcze się nie zarejestrowałam. Byłam tylko po zaświadczenie do becikowego i tyle mnie widziała Jak pójdę, to będzie mi wmuszać tabletki ginka;/ Może i dobrze ale z częstotliwością naszego seksu raz na miesiąc to trochę nie bardzo, myślę.... Może jak przestanę karmić moim mlekiem.....
Cytat:

Milego dnia
Co nie pamięta, co nie pamięta? Oglądałam niedawno zdjęcia w klubie i zorientowałam się, że Ty, Bishonka, Nomenklatura i Nazeczona dawno się nie odzywałyście Ciekawe co u dziewczyn, mam nadzieję, że wszystko ok.
O kurde Dzieciaki są genialne!!!! Już nie mogę doczekać się takich akcji
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

az samej coraz bardziej mi sie zachciewa blondu i prostej grzywki

o kurka, to my wczoraj tak samo, cieplo jak fiks, ja ubralam malego w dlugi bodziak na to bluze, rajstopki i spodenki cienkie, przykrywalam w cieniu kocykiem bo faktycznie bylo chlodniej, ale w sloncu odkrywalam, kurcze, jak widzialam niektore biedne dzieci, zimowe czapy i puchowe kurteczki!!!!! totalna masakra, az sie zaczelam zastanawiac, czy moze ja nie przesadzam w druga strone?

.
Ty, Ty! Nawet nie próbuj farbować, przecież zapuszczasz i pozbyłaś sie dopiero co farbowanych! Ja wszystko wiem i Cię pilnuję Chociaż mnie też nosi na wiosnę
A z ubieraniem dzieci w zimowe czapy: niech się później kotłują w przychodniach bo zgrzali i przewiali.
Cytat:
Zrobisz jak zechcesz, ale przy 16 stopniach zawsze tak ubieram Yae i wyglada na to, ze jej wystarczy. Ewentualnie, okrywam flanelowa pieluszka.
Lepiej mniej niz wiecej. Wez najwyzej spodenki i jak bedzie za malo, to ubierzesz.

Chcemy chcemy.
Wszystkie do fryzjera sie wybieracie i ja Wam pozazdroscilam, ide w sobote.
Też tak myślę, najgorzej przegrzać, wtedy to tylko sekunda np, w klatce, w przeciagu i po ptakach.
A ja dostałam kasę od TŻta, miałam iść do fryzjera ale przepuściłam
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 09:03   #2036
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
OMG MA-SA-KRA
Stary 2013-04-16, 09:16   #2037
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Milego dnia
Cytat:
Jutro drugie szczepienie Amelki, trzymajcie kciuki, oby tak mi nie płakusiała jak ostatnio ;((
Aniu, super że się odezwałaś. Myślałam ostatnio o tobie, że pewnie dużo roboty masz przy dziewczynkach i nie masz czasu na forum. Wpadaj i pisz co tam u Was słychać.
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia. Mogę pocieszyć tylko tak, że mój Igorek drugie szczepienie zniósł o niebo lepiej! Przy pierwszym tak się zanosił że oddechu nie mógł złapać a na drugim tylko chwilkę po wkłuciu zapłakał.
Cytat:
I d*pa! TZ mnie zarazil
Gardlo piecze jak cholera. Doradzcie co mozna brac przy kp. Poki co plukalam tylko woda z soda oczyszczona.

Ale za to Kubus mnie zaskoczyl-spal drugi raz w zyciu 5h! Dla Was to chleb powszedno-u nas postep!!
Nawijko, kup sobie Tantum Verde forte w sprayu. Jak mnie gardło piekło jakoś miesiąc temu że śliny nie mogłam przełknąć to pomogło bardzo i szybko No i brawa dla Kubusia
Cytat:
Pewnie że chcemy! Czekamy na efekty

U nas nocka suuuuper. Jeju jak ja się wyspałam. Młody spał od 20 do 1:40, jedzonko na śpiocha i o 5:30 znowu jedzonko z zamkniętymi ślepkami i o 7:30 pobudka. Ja poszłam spać o 21:40 i byłam pewna że około 23 będzie karmienie. Nadal nie dowierzam że przespał mi prawie 6 godzin bez przerwy i wmawiam sobie że pewnie karmiłam pomiędzy i nie pamiętam, hehe I ewenementem jest też to że po pierwszym nocnym karmieniu znowu 4 godziny snu! Zwykle po pierwszym karmieniu w nocy budzi się co 2 - max 3 godziny.
Teraz synuś zasnął w leżaczku. Ja muszę posprzątać trochę i około południa pójdziemy na spacer bo pogoda dzisiaj piękna. Słońce cudne, bezchmurne niebo a termometr pokazuje ponad 15 stopni. Ostatnie dwa dni były brzydkie i zimne więc nie byliśmy nawet na spacerze bo wiało że ja w zimowej kurtce marzłam. Dzisiaj pochodzimy więc na ile mi moja kondycja pozwoli

W temacie teściowych. Laurko współczuję takich tekstów, jakaś ta kobieta nienormalna. Ten o nóżkach że niby po mamusi to szczęka mi opadła jak przeczytałam!!! Ja bym odpowiedziała "A gruby brzuszek to ma po babci" to by na przyszłość się zastanowiła co plecie.
Moja na szczęście nie gada takich farmazonów ale jak większość ciągle by przykrywała małego. Była u nas raptem 5 razy, my u niej ze 3 a ta za każdym razem kocem go po sam nos. Lubię ją, ona zawsze była po mojej stronie jak były nieporozumienia z mężem ale co mnie w niej denerwuje...to co zrobiła wczoraj. Przyjechała bez zapowiedzi. Ja właśnie uspałam Igusia i miałam się brać za sprzątanie a tu domofon. No kur.a, nie może zadzwonić wcześniej? W domu bajzel, ja w szlafroku jeszcze i rozczochrana. Przecież 30 minut się jedzie od nich do nas, mogłaby uprzedzić że wyjeżdża i za pół godziny będzie. I ona zawsze tak robi mimo że jej mówię za każdym razem "Zapraszam ale niech mama wcześniej zadzwoni". Głucha czy jak?
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 09:21   #2038
sylwietta1988
Zakorzenienie

sie poradzic chce
jaki rozmiar rampersów na lato szukac młodemu? chyba 74 juz, skoro pół roczu bedzie miał w lipcu

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

no i jeszcze jedno pytanko- jak ogarniacie spacer z maluchami? bo mój w gondoli tak sie wscieka już ze nie ma szans żadnych na uspokojenie i spacerowanie, takze uskuteczniam wychodne jak spi
Stary 2013-04-16, 09:22   #2039
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dobre
Ja byłam raz świadkiem takiej sytuacji:
Kolejka do kasy w Auchan. Nagle chłopczyk na oko ze 3-4 latka mówi do mamy na cały głos."Mamo a ta pani puściła bąka" i palcem pokazuje na kobietę około 60 lat, która stała przed nimi w kolejce. Mama się zmieszała, coś tam powiedziała na inny temat żeby odwrócić jego uwagę a ten: "Mamo, no naprawdę, przecież słyszałem że puściła bąka, o taaa pani". No myślałam że umrę, nie udało mi się powstrzymać i zaśmiałam się na głos
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 09:28   #2040
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
sie poradzic chce
jaki rozmiar rampersów na lato szukac młodemu? chyba 74 juz, skoro pół roczu bedzie miał w lipcu

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

no i jeszcze jedno pytanko- jak ogarniacie spacer z maluchami? bo mój w gondoli tak sie wscieka już ze nie ma szans żadnych na uspokojenie i spacerowanie, takze uskuteczniam wychodne jak spi
co do ubranek to myślę, żeby rozmiar większe niż teraz nosi ale może się myle?
u mnie spacer tylko jak jest przewiniety, nakarmiony i na śpiocha zabrany
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dobre
Ja byłam raz świadkiem takiej sytuacji:
Kolejka do kasy w Auchan. Nagle chłopczyk na oko ze 3-4 latka mówi do mamy na cały głos."Mamo a ta pani puściła bąka" i palcem pokazuje na kobietę około 60 lat, która stała przed nimi w kolejce. Mama się zmieszała, coś tam powiedziała na inny temat żeby odwrócić jego uwagę a ten: "Mamo, no naprawdę, przecież słyszałem że puściła bąka, o taaa pani". No myślałam że umrę, nie udało mi się powstrzymać i zaśmiałam się na głos
pewno mały usłyszał bo miał głowę na wysokości jej tyłka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości