![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Ale moze to ma jakis zwiazek z podatnoscia Japonczykow do cukrzycy...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
hejo
![]() wypatrzyłam wczoraj, że nam lodziarnię otworzyli i wybywam dzisiaj z młodym na lody ![]() wzięłam wczoraj młodego w chuście na spacer, ale chyba niepotrzebnie ubierałam mu bluzę na body z długim rękawem, bo wiercił się strasznie i marudził i jak się rozplątałam w domu, to mokry jak szczurek był no i w sobotę byłam chrzestną u mojego brata, wszystko gładko poszło, tylko mieliśmy stresa w kościele, bo cały dzień Lolek marudził i siedzieliśmy jak na szpilkach, ale na szczęście przespał całą mszę; a w ogóle to mają tam okropnego księdza - powiedział im, że lepiej żeby zrobili ten chrzest po mszy, bo jak będzie na mszy i ludzie zobaczą, że nie idą do komunii (z racji tego, że nie dostaną rozgrzeszenia, bo kościelnego ślubu nie mają), to "ich wezmą na języki" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40314892]Nawijko, co ty się łudzisz? koło 18tki to inna go będzie cycem usypiać ![]() no nie wiem, czy wtedy o usypianiu będzie mowa ![]() mój jak go trzymam na kolanach, to co chwilę się tak nagina do przodu
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje z okazji zgubionego kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||||
Zadomowienie
|
No niestety
![]() Lady a powiedz gdzie w końcu będziecie mieć rehabilitację? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do nieobecności to u mnie tak samo ![]() Ja też ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40314608]Dziewczyny :d rozczaruję was, nie mam urodzin ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Ja właśnie czytam nad ranem na telefonie i się dziwię o co chodzi, czemu życzenia skoro pamiętam Twoje urodziny w zeszłym roku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Iffonka kciuki za bioderka ![]() Fewcia nie wiem czy pamiętasz, ale też pisałam o tym, że mi Mała nie chce w ogóle spać, łącznie spała po kilka godzin na dobę, zmierzła była, słaba, zmęczona, a ucinała sobie tylko drzemki po parę minut, 40 minut to był duży sukces. I teraz też nie jest idealnie, ale zdarza Jej się przespać czasem 3h w nocy i ja już nawet nie marzę o tym, żeby spała więcej bo to duży wyczyn. Może u Ciebie też tak będzie, a póki co trzeba przetrwać ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nie odzywałam się chwilowo bo wyjechaliśmy na weekend do rodziców,dzisiaj wracamy. Jak wrócę do domuto Was nadrobię bo teraz nie bardzo mam czas. Miłego dnia! Pytałyście o zdjęcie fryzury więc dodałam do klubu,tylko odwrotnie mi wyszło,no ale widać co trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Wtajemniczenie
|
HEj... no nie ma szans, żeby Was nadrobić... po weekendzie w domu sajgon, jescze małż ma wolne - ale w garażu jakiś wóz naprawia
![]() Między wierszami wyczytałam tylko, że ktoś coś mówił o pizzy. Dziś na obiad sewuję pyszną, zapraszam ![]() Maja strasznie marudna... nie wiem czemu... Jutro może wreszcie na szczepienie się wybierzemy. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do fotelika - wkładkę wyciągnęliśmy dawno. Wczoraj mój tato go zważył, (Dadiego) ~ 7 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Tak sobie spaceruje z Blanka i myślę że super że nie ma już śniegu ale te psie niespodzianki to już lekka przesada ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za pamięć
![]() A właśnie miałam pisać że Daria dziś kończy 3 mce ![]()
#1903 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() byłam na chustowym spacerze ! ![]() ![]()
![]() |
#1904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedz a co to jest ten nutrition? Można to podawać bez konsultacji z lekarzem? Moje dziecko jak zasneło wczoraj o 21 tak nie licząc przerw na karmienie śpi do tej pory. Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Przed weekendem chyba Fewcia pisała że jak odciąga pokarm to naciska parę razy a później już trzymie i ciśnienie ciągle idzie, ja tak właśnie spróbowałam i muszę podwiedzieć że jest to super sposób ![]() ![]()
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak się mrozi pokarm?? Tzn tak: odciągam, schładzam w lodówce (jak długo?) i dopiero do zamrażarki?? Dobrze myślę??
A rozmrażanie? Z zamrażarki do lodówki czy od razu można wyjąć do temp pokojowej? I powiedzcie jeszcze jak długo można przechowywać pokarm w lodówce? Bo w temp pokojowej chyba 12h? Muszę się w końcu wtajemniczyć w ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj wlosy bardzo zniszczone byly;/// dziewczyny, wybieram zdjecie do zaproszenia;p nie wiem które dac;p moze jakies jeszcze inne ztobie małej? hmmm póki daje te co mi sie podobają;p na jednym zdjęciu kapie jej ślinka ale slodkie jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Wtajemniczenie
|
Delicjanko wszystkie super, ale trzecie mnie urzekło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
o kurcze, to faktycznie dziwne :/ a ja myślałam, że Japonczycy to taki zdrowy naród, którego nie dotyczą takie choroby jak cukrzyca
Cytat:
![]() ![]() kurcze, mój dzieć jest dziwny... wstał, zjadł z jednego cyca, uspokojony, wypluł cycka,ale rączki do buzi pcha i otwiera paszczkę, więc daję mu drugiego a on nie chce, spróbowałam kilka razy, nie chciał, teraz leży na macie słucha śpiewu ptaków i boksuje nogą żyrafkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40315229]Inny to raczej nie cycem ![]() Wariatki ![]() Cytat:
![]() Ale mnie teściowa wku...wiła wczoraj. Nosiła małego, Michaś się na mnie patrzył a ona do niego "kto tam jest? MAMCURA??" ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | ||
Zakorzenienie
|
Hej hej hej!!!
Moj Kochany spi od 3 godz (!!!!!) wiec nadrobilam prawie 20 stron! szalone jedze z was! D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomogły... Ufff! moze nie jest idealnie no ale wynik jest duuuzo nizszy niez ten poprzedni (205 ![]() Wynik wyszedl mi 139 wiec granica nietolerancji ale.. zapomnialam sie rano i napislam sie troszke Kubusia ![]() nie ruszalam sie z miejsca ani na sekunde, a inni se chodzili do domu, do sklepu na chwilke' wiec i tak sie ciesze z tego co jest. nie zamierzam nic z tym robic bo w ciazy mialam 159 i mialam tylko stosowac ta niby diete cukrzycowowa po ktorej mialam za niski cukier wiec senkju bardzo! ![]() z dobrych wiadomosci - bylam w niedziele w szpitalu na wizycie, ja pani gin powiedziala ze pieknie to wszystko sie goi i dala nam zielone swiatlo ![]() szalu nie bylo ale tragedii tez nie, nie bolalo az tak strasznie no i ja rowniez obalam mit pt. "rozklapciocha" ![]() ginka jak mnie zobaczyla to powiedziala ze wygladam jak niteczka, ale to chyba nie byl komplement ![]() bylismy dzis u foto zrobic malemu zdjecia w ubranku od chrztu. omg-kiepski dzien na zdjecia, placz, placz i jeszcze raz placz... mamy 4 pozy co prawda ale na zadnym nie ma usmiechu ![]() to chyba tyle.... zabieram sie za odpisywanie. pewnie troche mi zejdzie bo kubulesław sie obudzil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40284031]Dziewczyny, teaz wit. D zaleca się podawać cały rok nawet do 18rż, dlatego, bo nowe badania pokazują znaczne neidobory u ludzi. A w taką zimę, jaka teraz się trafiłą - że tylko 14 dni słonecznych! to już konieczność.[/QUOTE] no no no, mi wlasnie ginka na wizycie mowila ze nawet niski poziom witaminy D moze byc przyczyna cukrzycy ![]() polecila mi przyjmowanie wlasnie tej witaminy + badanie z krwi na poziom tej witaminy. jak bedzie bardzo niski to wiadomo bedzie skad te moje atrakcje cukrzycowe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki. Negocjacje udane, do konca tygodnia 1/3 tekstu do przetlumaczenia.
Bez slownika, na telefonie, ale dobrze bedzie ;-) Polecam film, ktory z tz wczoraj i czesciowo dzis obejrzelismy. Polskiego tytulu nie znam, ale poszukalam Wam oryginalny: Un heureux evenement. Jest to francuski dramat o rodzicach takich jak my. Jesli bedziecie miec okazje, to polecam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() a jak nie to go zacznę na noc na balkon wystawiać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale generalnie tesciowka przesadzila, nie ma co! baty sie jej naleza! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
Laurko- u mnie podobnie bywa. Dziś zdążyłam odłożyć małego bo chciałam ubrać bluzkę tylko i się rozwył-oczywiście przybiegła babcia go wybawić-z tekstem "Niedobra mama nie chce wziąć dziecka? Krzywdę Ci robi tak?" i w tym momencie ku... cy dostałam. Albo czasem jak chce wyjść do łazienki podrzucam młodego do pokoju dziadków-po prostu żeby 5minut mi dali. I słuchajcie najlepszego... Daje go powiedzmy mamie-ojciec bacznie obserwuje. Przychodzę i go biorę a np mama idzie do kuchni-a tata wyjeżdża z tekstem- "Patrz jak się za tobą ogląda i cię szuka (babci oczywiście a wcale tak nie jest)" . I morał z tego taki że moje dziecko ogląda się za babcią nie za mamą
![]() ![]() ![]() Napisałam coś w k.
#1917 |
Zakorzenienie
|
nadrobilam i jestem na biezaco!
![]() kupilam ostatnio w Smyku malemu taka ta pilke do chwytania, ktoras-chyba nina? ja polecala. suuuuper sprawa! cwiczy chwyty, moze sobie ja pogryźć. fajna fajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
nancy Wiaze sie to ze zmiana stylu zywienia. Super zdrowa zywnosc czesciowo zastepuje mniej zdrowa - wiecej miesa i tluszczu. Polega to na tym, ze Europejczycy w zamierzchlych czasach zywili sie upolowanym miesem. Wiec jak cos zdobyli, jedli i musieli w organizmie zrobic zapasy. Bo nie wiadomo, kiedy nastepna uczta bedzie. Natomiast Japonczycy to narod rolniczo- zbieraczy, wiec dostep do pozywienia byl zawsze i dlatego nie musieli robic zapasow w ciele. Rowniez dlatego ich organizm nie musial na pelnych obrotach produkowac insuliny i stad przy obecnej diecie nie wyrabia i jest masa chorych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-04-15 o 14:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie moja mama (mieszkamy z moimi rodziacami) tez ma takie nalecialosci czasem. czesto do nas przychodzi na gore, widze ze sie dobrze dogaduje z malym a i on dobrze reaguje na nia ale w zasadzie niec z tym nie robie... to jest ich pierwszy wnuk i sa w niego wpatrzeni jak w obrazek. strasznie sie ciesza ze jestz nami i jakby mogli to by nieba mu uchylili, a ze robia to w taki a nie innysposob, no coz... i wcale sie nie dziwie ze takie ochy i achy sa pod jego adresem bo ja tak samo sie do niego mizdrze ![]() a twoje dziecie bedzie zawsze TWOJE no i ewentuanie tz-ta ![]() OMG! jeszcze klub! za wczesnie sie pochwalilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.