![]() |
#2551 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A w klubie zdj z dzisiejszego spacerku ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziś tez kupiłam ciasto francuskie w Biedrze ale będę robiła na słodko, z jabłkami żeby do kawki były bo mama jutro do mnie przyjeżdża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale te wszytskie ktore mi sie podobaly byly zajete, a ja nie lubie z jakimis tam cyframi czy innymi ☠☠☠☠☠☠☠nikami, bo pozniej zapominam .. wiec wpisalam blogerka, byl wolny i tak zostalo.. a nie mialam zamiaru tu siedziec, nie pamietam w sumie po co juz sie zarejestrowalam, ale jak urodzilam dziecko czulam sie strasznie zagubiona i siostra mi powiedziala, ze tu dziewczyny lacza sie w takie wlasnie grupy no i juz zostalam ![]()
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem o co chodzi z tym grubym ubieraniem dzieci w kombinezony itd... a rodzic w krótkim rękawku..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie można nabiału to w zasadzie śniadania i kolacje sprowadzały się niestety do kanapek z wędliną, ewentualnie dżemem, bez masła oczywiście. Jeśli chodzi o obiady to tu na szczęście łatwiej: mięso drobiowe, wieprzowe tylko sporządzane tak żeby nie dodawać śmietany, masła. I normalnie tak jak jadłaś warzywa i owoce, dodatki skrobiowe do obiadu. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Właśnie sprawdziłam które mają najmniej absorbujące dzieci czyt. najwięcej gadają na naszym wątku i wyszło że: 1. Lady 2. nawijka 3. silver i blogerka Nawet niech Wam przez myśl nie przejdzie narzekać ![]() ![]() Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-18 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli macie gorsze dzieci niz moj to bardzo sie ciesze, ze taki mam lajt ![]() ale prawda jest taka, ze ja juz nie sprzatam w domu ani nie gotuje, od kiedy TZ mi powiedzial w klotni, ze mam nie narzekac bo dziecko to moj jedyny obowiazek .. no i od kiedy zajmuje sie tym moim jedynym obowiazkiem czasu nagle jak i wiecej. a i prawda jest taka, ze ze jak mlody zasnie to ja od razu laptopa otwieram bo sama siedze w domu i nic innego do roboty nie mam ![]() no i po koszmarnych dwoch pierwszych miesiacach mlody jest taki kochaniutki, odwdziecza mi sie spokojem w dzien ![]()
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Czytam o tej metodzie Vojta i jestem przerażona ![]()
#2559 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Ja nie pochwale Kubusia, bo zawsze jak to robie to za chwilke dostaje malpiego rozumu. Ale tak w sekrecie Wam powiem (zeby nie slyszal :P), ze bardzo grzeczny jest, duzo spi
![]() Dzis wyjatkowo nie spi od 16, bo mielismy gosci (moi byli wspollokatorzy), ktorzy niedawno co wyszli. Kubus grzeczniutki, chyba byl lekko przestraszony iloscia nowych osob (5), bo siedzac w bujaczku caly czas wpatrywal sie we mnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||||
Zakorzenienie
|
i na ile sobie pojada ?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jeszcze nie mam i zadnych oznak tez nie Cytat:
czemu przerazona ? U nas dzis tez goraco bylo, ubralam malego do wozka tak: body, polspiochy, lekka czapeczka i cienka bluzka odsunieta calkowicie, kocem nie przykrywalam i tak mialam wrazenie ze moze jest mu za cieplo ale jak pozniej sprawdzalam to sie nie zgrzal, a na zewnatrz bylismy caly dzien praktycznie z przerwami na karmienie ![]()
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny za wsparcie, kochane jesteście, dobrze że was mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Wtajemniczenie
|
myslicie, ze jesli zostal mi po ciazy rozstep miesni brzucha - tak na 1.5 palca, goa dwa .. to moge cwiczyc chodakowska? czy te treningi mi zaszkodza? oczywiscie pomijalabym cwiczenia na brzuch
dzisiaj jakos zdolowal mnie ten brzuch, w ubraniach nic nie widac, wygladam dobrze ale pod ubraniem .. duzo w tym mojej winy bo po porodzie mialam ladny brzuch i szybko sie wchlonal i gdybym zaczela dzialac to moze byloby juz dobrze ... ale siedzac w domu przy dziecku wpierdalam co sie dalo, glownie slodycze .. byly dni, ze zamiast objadu wolalam zjesc litr lodow, albo tabliczne czekolady czy kilka paczkow i teraz mam bezksztalny flak .. jak siadam to sie marszczy wszytsko, jestem zalamana bo lada chwila sezon plazowy ... a zawsze brzuch mialam taki w miare, nawet troszke umiesniony i to nie d;atego ze natura mi taki dala, tylko dlatego ze go cwiczylam .. a teraz? nie dosc ze flak to jeszcze ten rozstep i pepek mi sie zrobil taki ogromny, zawsze byl brzydki ale teraz to jest takas wklesla dziura ...
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-04-18 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() - rozbieżność między centylem wzzrostu i wagi nie powinna być więcej niż 50 - jeśli masz np. 10 centyl wagi i 75 wzrostu to trzeba by się temu przyjrzeć - ale tu bierze się pod uwagę także aspekt genetyczny, czyli wygląd rodziców ![]() - porównuje się dziecko do samego dziecka - czyli czy systematycznie rośnie - nie musi być wielki przyrost wagi i cm, ale ma być, czy nie ma drastycznych spadków ani wzrostów centyli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o rozwoju genialnie: http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A druga fotka, może dojrzycie - na tym środkowym drzewie ptak siadł sobie centralnie na samym czubku, ja nie wiem, jak on się tam utrzymał, ale napatrzeć się nie mogłam ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-04-18 o 20:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Wtajemniczenie
|
szajajaba: ja rowniez tych centyli za bardzi nie ogarniam, u nas z wrostem jest w miatre ok, ale waga kiepsko, ledwo 3 centyl i gastroog ostatnio stwierdzila, ze poza trzeci centyl to juz nam mlody nie wyjdzie
![]() czy ten 3 centyl oznacza, ze dziecko jest trzech pocentach najmniej wazacych dzieci?
![]() |
#2566 |
Wtajemniczenie
|
Szaja a co to za jakąś bułę słodką w nogach u dziecka skitrałaś?
![]() że o bananie nie wspomnę ![]() Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-18 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Konto usunięte
|
Bo...?
Ja dzisiaj nie widziałam potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Blogerko, moja Agatka też 3ecntylowa ![]() ![]() Banan dla Agatki, precel dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40379128] U nas spodenki bawełniane, skarpetki zdjęte potem, bodziak z długim (błąd!), bez czapeczki. Dziecko w wózku mega spokojne ![]() ![]() ![]() a banana miała na przegrychę? ![]() pytałam o chustę, widziałaś? ![]() ale to żeby w głowę było ciepło czy te nieszczęsne uszy? no bo jak leży w gondolce i nie ma wiatru, to jest sens? dzisiaj mu taką cieniutką ubrałam i ciągle mu podjeżdżała do góry i uszy i tak miał na wierzchu, więc stwierdziłąm, że to bez sensu było i tak ![]()
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40379304]Bo...?
Ja dzisiaj nie widziałam potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Blogerko, moja Agatka też 3ecntylowa ![]() ![]() Banan dla Agatki, precel dla mnie ![]() chociaz tyle .. nasz jest albo ponizej 3 albo w 3
#2570 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny ostatnio prawie wcale czasu nie mam, czasami tylko zajrzę cos podczytam ale nie mam kiedy z wami pisać. Nie wyrabiam z uczelnią, nie potrafię się skupić na dokończeniu pracy licencjackiej od 2 dn napisałam pół strony
![]() Mały dopiero co usnał coś długo się kręcił tak jak by go brzuszek pobolewał. Lady współczuje, mam nadzieje że rehabilitacja pomoże, troszkę się obawiam że mój Bartuś też może mieć to samo bo objawy ma prawie takie same Odnośnie okresu to ja jeszcze troszkę kp i właśnie w poniedziałek dostałam okresu ale wczoraj już po nim śladu nie było ![]()
#2571 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40379128]
o rozwoju genialnie: http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html [/QUOTE] Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polecam NDT Bobath jak masz możliwośc wyboru metody czy rechabilitanta
![]() |
#2573 |
Wtajemniczenie
|
Nina, pytałam wcześniej ale nie zauważyłaś. Jak ten kremik z filtrem z Nivea? Bieli buźkę? Jakąś ma konsystencję, ciężko się rozsmarowuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Wtajemniczenie
|
Matko kochana ileż naprodukowałyście !
![]() Kobiety slońce plaża zimne drinki a Wy tu przed monitorami siedzicie ![]() Nie dam rady Wszystkiego nadrobić, przeleciałam Was tak z grubsza więc tak tyle ile spamiętałam: -kciuki za nerkę Michasia ! -kciuki za rehabilitację Pietraszka ! -gratulacje kolejnych skończonych miesięcy i nowych umięjętności dzieciaków ! ![]() My dzisiaj też oczywiscie na dworku byłyśmy w wózku i mała miała na sobie krótkie body cienki sweterek rozpięty,spodenki, skarpetki, czapkę lekką i kocyk , u nas 23 st i wiaterek nawet taki lekko halny . Ja sama nawet sweterek zarzuciłam. Wczoraj byłyśmy w chuście (atrakcja na całe CH)było 18 st Blanka body dl rękaw spodenki i czapka. Kurczę i tak zawsze mam dylemat jak ubierać to moje dziecko, zimą to się czlowiek nie zastanawiał wiadomo kombinezon a teraz jakoś nie wiem Jeszcze ona lekko pokasłuje i boje się żeby jej sie nie pogorszyło, ale jak przegrzeje to też źle... Kurdę martwi mnie jedna rzecz: Blanka ma 2,5 miesiąca a z podnoszeniem głowki jest ciężko, wydaje mi się że ma strasznie słabe rączki. Jak leży na tym nieszczęsnym brzuszku to głowe unosi robiąc jakby kołyskę nie opiera się na rączkach tylko ręce bierze do góry w boki i tak się kołyszę na brzuchu,czasem się podeprze łapkami ale rzadko. Czy mam się martwić? I coraz bardziej gada , ależ fajnie się tego słucha. Wydaje mi się że w mojej rodzinei zaden dzieciak tak nie gadał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=elllmi;40379426
ale to żeby w głowę było ciepło czy te nieszczęsne uszy? no bo jak leży w gondolce i nie ma wiatru, to jest sens? dzisiaj mu taką cieniutką ubrałam i ciągle mu podjeżdżała do góry i uszy i tak miał na wierzchu, więc stwierdziłąm, że to bez sensu było i tak ![]() w sumie to i wiatru i słońca tak myślę
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
ok
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40352236]Lady, toż to dresiaki zwykłe ![]() ![]() Marsi, rozumiem cię, u nas w miarę bezproblemowo kp idzie, ale z kolei przy drugiej małej męczące o tyle, że kp na żądanie i często potrzeby jednej nakładają się z potrzebami drugiej ![]() Popatrzcie na to, cudne zabawki szyje! http://mojekreacyjki.blogspot.com/search/label/zabawki[/QUOTE] Zapomniałam się odnieść wczoraj - cudne! Ale dlaczego??? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Wtajemniczenie
|
Idę spać. Do jutra kobitki ale nie wiem o której wpadnę bo mama rano do mnie przyjeżdża.
Ciekawa jestem dzisiejszej nocy bo dziecko mi zasnęło o 17:30 snem nocnym (w dzień prawie nie spał) i śpi nadal (o 21:30 zjadł cyca nie otwierając nawet oczu). Nie budziłam nawet na kąpiel bo tak twardo spał że histeria pewnie by była gdybym go wybudziła (już kiedyś tak było). |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na prawdę bardzo mi przykro z powodu maluszków
![]() Lady rozumiem, dlaczego metoda V Cię przeraziła. Ja w niedzielę robiłam na zajęciach prezentację na jej temat. W momencie kiedy babka zapytała czy mając możliwość kursy pracowania tą metodą poszłybyśmy - kategoryczne nie. Do niej trzeba mieć cierpliwość i nerwy i opanowanie. Ale jakby nie była pomocna, to by jej nie stosowano.. Deli! Herbata z kopru pita codziennie zadziała w drugą stronę! Zatka! Zamień na rumianek, koper góra 2x w tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.