Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 16:07   #2521
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Jak samo szczepienie w miarę ok przebiegło, tak teraz płacze i chce się tulić moja Kluska.
teraz zasnęła, nie dość że szczepienie to bączki idą i spać chciała, ale zasnąć nie mogła ehhhhhhhhh może pośpi teraz trochę dłużej to już będzie lepiej

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Pisałyście, że używacie /będziecie używac kremów z filtrem dla dzidzi, a mi dziś lekarz powiedział, żeby dziecka nie wystawiać na słońce( oczywiście powiedziałam mu, że przecież całkowicie się nie da) i on uważa, że nie ma potrzeby stosowania takich kremów :non iewiem: i teraz sama nie wiem
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:11   #2522
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=Debrah;40374397

Deli kochana, jeśli chcesz karmić to nie podawaj mm..i to jeszcze ciągiem parę dni. To ryzykowne.Albo pogorszysz laktacje, albo mała odrzuci pierś..i tak na prawdę to nie gwarantuje poprawy..
.[/QUOTE]

No wlasnie wiem, dlatego ten pomysl jest niezbyt dobry.

ach, wreszcie wiosna zagoscila na dobre teraz ttylko czekać na zielone liscieee na drzewach itd

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Pisałyście, że używacie /będziecie używac kremów z filtrem dla dzidzi, a mi dziś lekarz powiedział, żeby dziecka nie wystawiać na słońce( oczywiście powiedziałam mu, że przecież całkowicie się nie da) i on uważa, że nie ma potrzeby stosowania takich kremów :non iewiem: i teraz sama nie wiem
ojjjjjjjj co lekarz to inna opinia................... .. ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:18   #2523
BlackSanctum
Zakorzenienie

Elllmi, ja też mam tkaną i też się nad tym samym zastanawiam...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:19   #2524
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Jak samo szczepienie w miarę ok przebiegło, tak teraz płacze i chce się tulić moja Kluska.
teraz zasnęła, nie dość że szczepienie to bączki idą i spać chciała, ale zasnąć nie mogła ehhhhhhhhh może pośpi teraz trochę dłużej to już będzie lepiej

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Dla mnie bzdura jakaś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:26   #2525
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dla mnie bzdura jakaś

Dla mnie też. W ogóle pojechaliśmy na szczepienie a tam pielęgniarka że nie czynne już jest, ja mówię jak jak w czwartki do 16. A ona, że lekarka na szczepieniu i lekarz już poszedł, ale zadzwoniła po niego ( nie wiem czy on na oddziale czy gdzie) i przyszedł.
Nawet nie zdążyłam mu powiedzieć, ze ja mam bielactwo (białe plamy na skórze) i chcę mała uchronić.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:32   #2526
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
strasznie Wam współczuję ...
pamiętam piersze kilka tygodni, mały jedyne co robił to spał - jadł - a jak nie spał i nie jadł to płakał cały czas i nie wiedzieliśmy dlaczego, w żadne sposób nie dało się mu pomóc ..
dopiero po czasie okazało się, że to z powodu alergii

U nas było podobnie gdzieś od 3 tygodnia,tyle że mało spał tzn po 10-15 minut. Od kiedy pije nutramigen po jedzonku jest 1-1,5 godz czuwania a potem sam zasypia.
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:53   #2527
gochaa_p
Zakorzenienie

dziewczyny KP - dostałyście już @ ??? Bo mnie tak p odbzusze boli od 2 tyg boli jakbym miała dostać , śluzu też więcej a @ nadal nie ma i nie wiem już co to :/

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

jak ubieracie dzieciaki na tą pogodę? u nas dziś w cieniu było 25 st, w slońcu ponad 30 i zero wiatru. zalożyłam małęj body, spiochy i nakryłam ją tylko flanelą jak pojechałam po WOjtka do przedszkola i nie wiem czy nie za cienko :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:56   #2528
elllmi
Zakorzenienie

ale mnie zjarało słońce po rękach, czerwona jak rak jestem jakbym wiedziałą, że tak będzie opalać, to bym w krótkim wszystkim poszła

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

jak ubieracie dzieciaki na tą pogodę? u nas dziś w cieniu było 25 st, w slońcu ponad 30 i zero wiatru. zalożyłam małęj body, spiochy i nakryłam ją tylko flanelą jak pojechałam po WOjtka do przedszkola i nie wiem czy nie za cienko :/
ja też miałam dylemat, bo też jakoś ok 25 było (ale w słońcu) i ubrałam body z długim, gatki i bluzę, ale rozpiętą miał i już żadnego przykrycia i się zastanawiałąm z kolei, czy nie za ciepło no i czapeczkę na głowie, ale taką cieniutką i nie wiem, czy te czapki są potrzebne jak tak ciepło jest

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:03   #2529
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale mnie zjarało słońce po rękach, czerwona jak rak jestem jakbym wiedziałą, że tak będzie opalać, to bym w krótkim wszystkim poszła

ja też miałam dylemat, bo też jakoś ok 25 było (ale w słońcu) i ubrałam body z długim, gatki i bluzę, ale rozpiętą miał i już żadnego przykrycia i się zastanawiałąm z kolei, czy nie za ciepło no i czapeczkę na głowie, ale taką cieniutką i nie wiem, czy te czapki są potrzebne jak tak ciepło jest
Ja dzis ubralam body z krótkim, bluzeczke i polspiochy no i czapeczke ale musze kupić cienszą jeszcze niż tą co teraz kupiłam.
A i jeszcze kocyk lekki na nózki. A sluchajcie wczoraj widzialam kobite z dzieckiem które było opatulone ciepłym kocem i było w spiworku! o niebiosa dziecko to chyba się ugotowało w tym wózku.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-18, 17:08   #2530
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
znowu mam w plecy 4 strony
bylismy na szczepieniu (6w1)- mały nawet nie pisnął, mnój bohater
waga 6,7 kg
lece nadrabiac
za wage
jak tak czytam ile waza wasze dzieci to zaczynam sie martwic ze moj wazy za malo dzis go wazylam - 6350. za malo czy w porzadku?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:17   #2531
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
za wage
jak tak czytam ile waza wasze dzieci to zaczynam sie martwic ze moj wazy za malo dzis go wazylam - 6350. za malo czy w porzadku?
Pstryniu tu masz taką stronkę. Wpisujesz datę urodzenia, wagę, wzrost i Ci pokazuje na wykresie w którym centylu dziecko.
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:21   #2532
pstryczek84
Zakorzenienie

dzieki Kochana, znam te stronke, nawet dzis sprawdzalam sobie ta wage malego. tylko co z tego? jesli mieszcze sie w ogole w jakims centylu to jest ok? czy najlepeij byc 50 i +?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:41   #2533
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja dzis ubralam body z krótkim, bluzeczke i polspiochy no i czapeczke ale musze kupić cienszą jeszcze niż tą co teraz kupiłam.
A i jeszcze kocyk lekki na nózki. A sluchajcie wczoraj widzialam kobite z dzieckiem które było opatulone ciepłym kocem i było w spiworku! o niebiosa dziecko to chyba się ugotowało w tym wózku.
Ja dziś obserwowałam na spacerze jak dzieci w gondolkach poubierane. I jedyne co mi się udało dojrzeć to główki w grubych zimowych czapach bo osłonki oczywiście poprzypinane I jeszcze z jakim politowaniem na mnie patrzyły jakbym dziecku krzywdę robiła: Igorek miał body, spodnie i bluzę dresową, czapę cienką bawełnianą, skarpetki, kocyk tylko na nóżkach.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzieki Kochana, znam te stronke, nawet dzis sprawdzalam sobie ta wage malego. tylko co z tego? jesli mieszcze sie w ogole w jakims centylu to jest ok? czy najlepeij byc 50 i +?
Coś mi się obiło o uszy że najlepiej jeśli pomiędzy 25 a 75 ale ile w tym prawdy to nie wiem

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

blogerko a Ty prowadzisz jakiegoś bloga czy ten nick to ot tak sobie ?
Stary 2013-04-18, 17:47   #2534
sylwietta1988
Zakorzenienie

Lady, twoja siostra przeszla sama siebie kciukasy trzymam
Fewciu, bardzo mozliwe ze teskni, moj Niunius tez w meza wpatrzony jak w obraz jak z [pracy wróci (mąż oczywiscie)

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jak jeździcie same z dzieciaczkami to gdzie instalujecie fotelik? Ja wczoraj odzyskałam wreszcie swój samochód i chciałabym z małą jeździć. Z tyłu samej trochę boję się zostawiać tym bardziej, że ona jeszcze trochę ulewająca jest i czasem się krztusi i bym chyba na zawał zeszła zanim bym zjechała na pobocze.
A znów z przodu przy włączonej poduszce nie wolno a takiego typowego wyłącznika nie mam. Mam możliwość rozłączenia kostki poduszki pod fotelem, ale nie wiem jak to by wyglądało przy kontroli policyjnej - Sylwia tu pytanko do twojego męża. Czy takie rozłączenie poduszki jest uznawane czy nie i czy za to nie dostanę mandatu.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Moja bardzo tęskni za mężem i jak go wieczorem zobaczy to nie wie co robić taka zadowolona.
powiedział, ze przeciez nie sprawdzaja

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
co do spania to ta franca wstała o 4 zjadła i ani myśli spać! se myślę o nie kolego, ja od czwartej tańcować z Tobą nie będę! położyłam się z nim z zamiarem spania, on się bawił rączkami, to stwierdziłam że jak zacznie marudzić to wstanę. A ta małpa! nową swoją wredną umiejętność wykorzystuje! Otóż kaszle specjalnie!! wie że zaraz się podnoszę do niego i się wtedy bezczelnie smieje! ale zasnęłam i jak po 5 sprawdzałam to on jak zabity do 7 spał
ale ma na mamusie sposoba cwaniak
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:51   #2535
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
dziewczyny KP - dostałyście już @ ??? Bo mnie tak p odbzusze boli od 2 tyg boli jakbym miała dostać , śluzu też więcej a @ nadal nie ma i nie wiem już co to :/

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Dobrze ubralas. Po dzisiejszej pogodzie wiem że czas kupić filtr i kapelusik na słońce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-18, 17:57   #2536
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Miś ma dalej poszerzoną miedniczkę nerkową, 7 mm Do lekarza dopiero w poniedziałek, bardzo się boję
ojej, kciuki
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40371738]Meneq, no wiem, dlatego jako ciekawostkę podałam

Lady, już ci podaję - w Chorzowie to jest pani Monika Tiffert, http://www.centrum-synergia.pl/ naprawdę dziewczyna na rzeczy się zna 5 lat z nią pracowałam, przed ślubem jeszcze widziałam jak obchodzi się z niepełnosprawnymi dzieciakami, absolutnie krzywdy nie zrobi. A z Agatką byłam tutaj (bo mam rzut beretem): http://www.matyja-gabinet.com.pl/ i to jest pani, która w ogóle szkoli studentów też świetna, cuda wianki z Agatką robiła - ja poszłam kontrolnie sobie do niej by oceniła, czy się młoda ok rozwija. Normalnie tak ją sobie przelewała w rękach, że szok! a dziecko zadowolone bardzo komunikatywna jest, na wszystko odpowie, terminy prędziutkie, ja chciałam z dnia na dzień i nas wcisnęła W Chorzowie nie wiem, jak z teminami.[/QUOTE]
dziękuję dziękuję dziękuję!!!
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Witajcie, my sie wczasujemy na mazurkach

Zastanawiam sie w jakich okolicznosciach Wasze dzieciaczki najczesciej placza???

Bo moja przy zakladaniu czapki i poznoej juz przy ubieraniu na dworek no i po kapieli jak juz dochodzi do ubierania i jest histeroa mala ...

No i zwykle jak sie budzi lub zasypia...tak jak zasypia to zwlaszcza...
ale wam dobrze!!! Pogoda dopisuje prawda?

Cytat:
hejka

Nadrobię pewnie wieczorem.
Teraz chciałam tylko napisać że Zuzia waży 6100g , lekarz osłuchał i wszystko ok. Szczepienie zniosła o wiele lepiej niż poprzednie, już tak strasznie nie płakała i dało się ją szybko uspokoić. Teraz zasnęła, przy cycku oczywiście.

A idę robić przelew, dopłata do gazu 906 zł
o matko, współczuję :/
Cytat:

za cienko?! a w życiu

Cytat:
weź, Mały miał dzisiaj na sobie w przychodni bodziaki z krótkim, na to cienką bluzę i spodenki + skarpetki - zagotowany był!!! Zdjęłam mu tą bluzę to został w samych bodziakach i spodenkach - jakbyście widziały wszystkie matki które na mnie patrzyły jak na wyrodną!!!

Jedna kobita obok mnie ubiera dziecko- 9mies chłopczyka, całkiem spoko się z nią gadało, ja patrzę i oczy mi wyszły na wierch - mały miał na sobie rajstopki, założyła mu polarowe spodenki, skarpetki + buciki, na koszulkę z długim rękawkiem sweterek i grubą polarową kurtkę plus czapę, nie zimową, ale też nie cienką bawełnianą dziecko zaczęło wyć a ona ojejejejej....jak zwykle w wózku płacze sama ubrana w krótki rękawek. Ręce mi opadły.

A jak wyszłyśmy po 12 ze szpitala to nawet mu czapeczki nie zakładałam. Łoooo mohery miały na mnie używanie heh. Ale kurka, 23stopnie to co ja będę? W domu Mały leżał cały dzień w samych bodziakach, jedynie na drzemki zarzucałam mu tetrówkę.

Jejju jejjjuuuuu Pietraszko właśnie dwiema łapkami pakuje sobie króliczka do buziulki!!!

Szajuś jeszcze do Ciebie pytanko, na skierowaniu na reh mam wpisane zajęcia WDT + Vojta mówi Ci to coś???

A ja dzwoniłam do mojego dawnego rehabilitanta, heh, chodziłam kiedyś do niego jak miałam kontuzję a że mnie bardzo bardzo polubił to nie brał pieniędzy mąż oczywiście czerwony z zazdrości ma mi dać znać jak z terminami i gdzie będzie najszybciej tam się wybierzemy.

Dziewczyny jeszcze raz, dziękujemy za ciepłe słowa, cieszę się, że was mam

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

aha Szklanka pytałaś jak Mały w chuście - siedzi grzecznie i w ogóle się nie pręży, nie prostuje, trzyma główkę a po chwili zasypia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:03   #2537
ILLUSION
Wtajemniczenie

Lady to może z sentymentu teraz też kasy nie weźmie Trzymam kciuki mocno za rehabilitację Piotrusia
Stary 2013-04-18, 18:05   #2538
Debrah
Zakorzenienie

Co do ubierania: my dziś na szczepienou poszłyśmy ( w chuście) tak:
Bodziak z długim, spodnie ogrodniczki, skarpetki, buciki. Założyłam też bluzę na tego bodziaka. Ale jak wyszłam to pożałowałam tej bluzy ( za dużo zdecydowanie, a w chuście to już w ogóle) więc w drogę powrotną Mała miała na sobie tylko body z długim, ogrodniczki, skarpetki i buciki. Czapeczki brak, bez kitu, po co?
Inna rzecz to taka na słońce, i gdybym wychodziła na dłużej to bym założyła kapelusik, żeby główki nie przypiekło bo grzało, ale że nie mam jeszcze takiego to główka goła.
Stary 2013-04-18, 18:09   #2539
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pierwszy taniec, w ogóle o tym zapomnieliśmy, haha. Dzięki Nancy, że mi przypomniałaś.

Lady, ja nie lubię gum, bo je czuję, TŻ też i odbierają nam część przyjemności z seksu. A z tabsami to z kolei ciężko, bo trzeba dobrać sobie odpowiednie, a ja brałam 3 rodzaje i były do bani, ciekawe, jak te aktualne..

A tak w ogóle, to wczoraj miałam okres, a dzisiaj już nie mam, WTF?
jak magik, pojawia sie i znika

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
imprezka o tej porze?
... jejku .. ostatnio bylam z siostra w rynku we wroc, no i z wozkiem oczywiscie, a tam tylllle ludzi w ogrodkach piwnych, tak mi sie zimne piwo zamarzylo
. . . ale nie ma tak dobrze, na lody chociaz poszlysmy
ja nawet na lody mam bana, ze względu na ta skaze białkową

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nooo, niestety, chociaż to nie te studenty co zwykle bo muzyka całkiem fajna Ci co zwykle w niedzielę rano raczyli cały blok "anielskim orszakiem"
padłam, nawet pałerejd mi nie pomoze powstac
Cytat:
Miś ma dalej poszerzoną miedniczkę nerkową, 7 mm Do lekarza dopiero w poniedziałek, bardzo się boję
mocno tulam i trzymam kciuki

Cytat:

mnie dzisiaj pediatra pytała, czy na spacery chodzimy- no to ja ze tak a mamy nie chodzic? a ona- chodzicm, nawet kilka razy dziennie no wiec dopiero co wróciliśmy bo młody byl spiący i bylismy sobie teraz 1,5 godz ale nie w wózku tylko na rączkach

a co do ubioru- rano bylismy u dziadków (o 9 z domu wychodzilismy) to załozyłam połspioszki i cieniutkie dresiki + skarpetki a na góre body z krótkim cieniutki kaftanik i cienka dresowa bluza, no i czapeczka na usięta bawełniana bo wiało, dzizaz jak sie gapili....... jakbym dziecia chciała zamrozic
w południe ujełam półsipioszki i kaftanik ii było git

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

no i wielkie brawa za kolejne rozpoczęte/skonczone miesiące naszych pociech wszystkim zycze duzo zdrówka, usmiechu i nowych umiejetnosci kazdego dnia

maluch mój spi, potulil sie troche do cyca po tym szczepieniu a potem mi nagle z piesci machnął w oko jak go chciałam pocałowac
Stary 2013-04-18, 18:12   #2540
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do ubierania: my dziś na szczepienou poszłyśmy ( w chuście) tak:
Bodziak z długim, spodnie ogrodniczki, skarpetki, buciki. Założyłam też bluzę na tego bodziaka. Ale jak wyszłam to pożałowałam tej bluzy ( za dużo zdecydowanie, a w chuście to już w ogóle) więc w drogę powrotną Mała miała na sobie tylko body z długim, ogrodniczki, skarpetki i buciki. Czapeczki brak, bez kitu, po co?
Inna rzecz to taka na słońce, i gdybym wychodziła na dłużej to bym założyła kapelusik, żeby główki nie przypiekło bo grzało, ale że nie mam jeszcze takiego to główka goła.
Ja nałożyłam dziś bawełnianą czapkę bo wiatr był mocny mimo słońca, Gdyby nie było takiego wiatru to też bym nie nakładała

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-18 o 18:15
Stary 2013-04-18, 18:15   #2541
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sylwia, sorbety możemy przeca, na wodzie som

Ja dzisiaj zrobiłam pierożki z ciasta francuskiego, farsz z mielonego mięsa z indyka, startych pieczarek i startych brokuł, o mamuniuuuuu jakie dobreeeeee!!!

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Illusion, dziękujemy!!!

Stary 2013-04-18, 18:15   #2542
bokeh
Zakorzenienie

jestem i ja wieczorową porą byli mnie goście moja kumpela z mężem i jest w ciąży juz 6ty msc ale mi się fajnie wspominało jak z nia gadałam a jeszcze w spierpniu robiłam im zdjęcia ślubne jak byłma sama w ciązy ! a teraz ona... i będą mieli synka więc mam kolenjego kandydata na męża :P ehhhh powiem wam że już to wspominam wszystko z usmiechem na twarzy.

ja dziś mała ubrałam za ciepło pod chuste ! krótkie body na to bluzka cienka z dlugim spodenki skarpetki i takie nakładki na stópki i mi sie zgrzała ale byłam zła :/

Dziewczyny jak się objawia ta skaza? mojej małe wyskoczyły takie krosteczki na buzi i na uszku jednym tak jakby jej skóra schodziła :/ poobserwuje to jszcze i pewnie czeka nas lekarz, a nic nowego nie jadłam....

Ale tez dziwne bo tylko na prawym policzku i uchu?

Co do lodów pyszne są nowe z algidy na patyku nugatowe jak nutella
Stary 2013-04-18, 18:20   #2543
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak się objawia ta skaza? mojej małe wyskoczyły takie krosteczki na buzi i na uszku jednym tak jakby jej skóra schodziła :/ poobserwuje to jszcze i pewnie czeka nas lekarz, a nic nowego nie jadłam....

Ale tez dziwne bo tylko na prawym policzku i uchu?
U nas było właśnie tak że najpierw na prawym uchu i policzku, na uszku i za uchem takie suche, na policzku krostki które po jakichś 3-4 dniach zmieniły się w suche czerwone plamy. Po tygodniu to samo zaczęło się robić po lewej stronie. Też wtedy nic nowego nie jadłam, po prostu w tym momencie alergen się uaktywnił.

REKLAMA
Stary 2013-04-18, 18:22   #2544
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj zrobiłam pierożki z ciasta francuskiego, farsz z mielonego mięsa z indyka, startych pieczarek i startych brokuł, o mamuniuuuuu jakie dobreeeeee!!!

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Illusion, dziękujemy!!!
tak robiłaś jak pierożki zwykłe? i mieso juz utogowane? i potem jak do piekarnika na olej? bo mnie naszło też chce

Ja jem potrawke z kurczaka bo mnie wczoraj naszła ochota i dziś zrobiłam

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas było właśnie tak że najpierw na prawym uchu i policzku, na uszku i za uchem takie suche, na policzku krostki które po jakichś 3-4 dniach zmieniły się w suche czerwone plamy. Po tygodniu to samo zaczęło się robić po lewej stronie. Też wtedy nic nowego nie jadłam, po prostu w tym momencie alergen się uaktywnił.
co to jest? alergia pokarmowa czy na białko? ehh
Stary 2013-04-18, 18:28   #2545
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
tak robiłaś jak pierożki zwykłe? i mieso juz utogowane? i potem jak do piekarnika na olej? bo mnie naszło też chce

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

co to jest? alergia pokarmowa czy na białko? ehh
alergia pokarmowa na białko mleka krowiego
U nas na szczęście okazało się to przejściowe, młody już się uodpornił i jem już wszystko No ale na miesiąc zrezygnowałam z mleka i wszystkiego co je zawiera czyli jogurty, masło czy nawet Bonitki z Biedry. Pięknie z buźki wszystko poschodziło a nie wykupiłam maści na sterydach co mi wypisała lekarka tylko emolientem nawilżałam. A uwierz że wyglądało to strasznie, przez kilka dni płakałam jak patrzyłam na jego buźkę.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-18 o 18:31
Stary 2013-04-18, 18:35   #2546
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej gaduły,
mój Leonard kończy dziś 4 miesiące
matko jak to leci

te cztery miesiące mogę podsumować, tak jeśli chodzi o umiejętności:
- przewrcam się na boczki oraz z brzuszka na plecki
- chwyta grzechotkę/gryzak i trafia do buzi
- śmieje się w głos i piszczy z radości
- grucha, guga i nie wiem jak to się jeszcze nazywa
- ma tylko kawaleczek ząbka
- w dzień spi długo w nocy co chwilę by żarł
-podczas kąpieli macha energicznie łapkami i nogami i chlapie wszędzie wodę
- leząc na plecach podnosi głowę do przodu- jakby przygotowywał się do siadania
-lampi się na mnie jak w obrazek
- pożer niesamowite ilości i wieczne jest głodny
- ciągle wzrusza mnie do łez a ja wciąż nie mogę uwierzyć,że on jest ze mną cały i zdrowy i dziękuję Bogu,że mi podarował takie szczeście, gdzie już myślałam,że nie będzie mi dane mieć więcej dzieci

ja mam guzik i wyłączam, natomiast w drugim aucie meża nie ma takiego guzika i jeśli czasem jestem zmuszona to wsadzam małego do tyłu a biorę sobię kogoś do asysty-zwykle z teściową się szlajam na dalekie wyprawy

Tresello, masz w domu wagę? mówi się,ze dzieci na mleku modyfikowanym powinny przybierać 20 g na dobę, dzieci na piersi troszkę mniej podobno ok 15,
może faktycznie jest inna przyczyna, jakaś infekcja ukryta czy coś
moje maleństwo w pierwszych 8 dniach to wogóle nie przybierało tylko spadalo z wagi
teraz nadal idzie opornie mimo iż już jest dużo większy od Twojego ale pediatra jeszcze kazał obserwować zanim zaczniemy dokarmiać

meneq mówiłaś,że w Japonii generalnie przy kp wszystko się je, czy to samo się tyczy ostrych rzeczy? dziewczyny ja mam taką chcicę na ostre,że mogłabym wszystko doprawiać pieprzem i papryką ostrą, w sumie małemu nic się nie dzieje ale czytalam,że podobno zmienia smak mleka, jak to jest?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Blogerka, ale Ty karmisz piersią, czy mm?
Bo ja mm i coś dziwny ten okres, kurczę, nie ma możliwości, żebym była w ciąży, no bo gumy i TŻ nawet nie kończył w środku... Kurczę. Ale tabletki i tak zaczęłam brać, to już nie wiem.

A co do gum, to faaaaakt, beznadziejne są.
teraz będziemy się bały ciąży
Cytat:
Bobotic dawałam jej praktycznie od początku wiec teraz zobacze jak po espumisanie.
Nie wiem moze to skok?;p i na rąsiach najlepiej oczywiscie;]
u nas też bobotic pomagał,spróbuj jeszcze delicol, pomagał na początku.

Cytat:
Trzymam kciuki!

Dziewczynki gratulacje dla Dzieciaczków za miesiące!
Lady nie martw się, będzie dobrze.Mogłabyś w wolnej chwili dodać zdjęcie jak masz nosić Pietraszka? Bo ja też chyba źle noszę

Miałyśmy dzisiaj straszny dzień. Mała cały czas płakała, spała tylko dwa razy po pół godziny. Nie wiem co Jej się stało Czy aż tak bardzo tęskni za mężem?:confused : Ale po tak cięzkiej nocy, ten dzien mnie wykończył do cna. Padam na twarz, a TŻ będzie dopiero jutro w nocy

Byłyśmy wieczorem na założeniu szelek Blance (zdjęcie w klubie) moja biedna ;(, i okazało się,że nie możemy się rehabilitować na wzmożone napięcie jak jest problem z bioderkami. Dlatego błagam Lady o wszelkie wskazówki jak już będziesz po konsultacjach.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:37   #2547
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Illusion, dziękujemy!!!
no popatrz, ale głupia pipka ze mnie faktycznie ale ja najbardziej lubie te tradycyjne, na smietanie- najlepiej pistacjowe albo straciatella

REKLAMA
Stary 2013-04-18, 18:40   #2548
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

No i czułam się dzisiaj jak wyrodna matka- najpeirw na spacerze wszystkie dzieci pozawijane w koce i kombinezony, a potem w przychodni - wszystkie dzieci w kombinezonach grubych a moja w rajstopkach, długich bodach sweterku i czapeczce, no i kocykiem przykryta.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:42   #2549
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

mięso mielone w naczyniu żaroodpornym zalałam kostką rosołową i wrzątkiem wsadziłam na 20min do piekarnika, pieczarki starłam, brokuły ugotowałam i jak się przestudziły też starłam potem odparowałam na patelni z wody razem z pieczarami, dodałam trochę oleju i wrzuciłam na chwilę to mięsko z piekarnika żeby się ładnie zmieszało i doprawiłam a ciasto francuskie z Biedry, kroiłam na prostokąty wsadzałam farsz i sklejałam takie dobreee!!! Częstuj się trochę blade mi wyszły, ale następne już były perfecto zarumienione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0296.jpg (79,0 KB, 33 załadowań)

Stary 2013-04-18, 18:47   #2550
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

mięso mielone w naczyniu żaroodpornym zalałam kostką rosołową i wrzątkiem wsadziłam na 20min do piekarnika, pieczarki starłam, brokuły ugotowałam i jak się przestudziły też starłam potem odparowałam na patelni z wody razem z pieczarami, dodałam trochę oleju i wrzuciłam na chwilę to mięsko z piekarnika żeby się ładnie zmieszało i doprawiłam a ciasto francuskie z Biedry, kroiłam na prostokąty wsadzałam farsz i sklejałam takie dobreee!!! Częstuj się trochę blade mi wyszły, ale następne już były perfecto zarumienione
;o

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-18 o 18:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości