Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 15:01   #4171
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzidzie też mniej głużą? Wydaje mi się ze moja Amelka mniej do mnie guga
Ja też mam wrażenie, że młody cos mniej gadatliwy ostatnio

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mi na mleko wychodzi ok 160zł miesięcznie ale chyba zmienię na BD (spróbuje przynajmniej).

BLACK- Czemu dajecie Dicoflor? Lekarz przepisał?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Ale u mnie się ponuro zrobiło... Wygląda jakby była godz 19 a nie przed 16. I do tego zaczęło lać jak z cebra

W sumie to i dobrze bo zaplanowałam sobie trochę roboty w domu i do 18 muszę się wyrobić zanim mąż wróci z pracy. Potem przy nim robota mi nie idzie

Obecnie to zrobiłam tylko bałagan bo mały co chwilę potrzebuje mojej obecności

A tak w ogóle to moja najbliższa rodzina zapomniała o moich imieninach (mąż,rodzice). Teściowa i siostry tż już rano przysłały życzenia.
I miałabym to w dupie tak naprawdę (bo imieniny każda świnia obchodzi) ale 3 dni temu mój brat miał imieniny. I moja mama już dużo predzej kupiła mu prezent (akurat mi na tym nie zależy) i w ten dzień jak do nas przyszedł a ja wyszłam małemu zrobić mleko to mi na ucho szepnęła że on ma dziś imieniny (dobrze że mi powiedziała bo bym nie wiedziała ). I nie chodzi tu o ten fakt imienin bo mogę ich nie obchodzić ale o to że zostałam pominięta - i wychodzi na to że jestem gorsza?

Za to synek od samego rana powitał mnie pięknym szczerbatym uśmiechem i to dla mnie najpiękniejszy prezent jaki mogłam dostać i nikt go nie przebije

To się wyżaliłam- wybaczcie mi to ale musiałam ponarzekać na mamunie bo dawno tego nie robiłam
No to najlepszego Kochana z okazji imienin
Sytuacja faktycznie przykra

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:02   #4172
YellowSheep
Rozeznanie

Hej

Cudownie z tym macierzyńskim jestem przeszczęśliwa. Jeszcze tyle miesięcy z moim maleństwem

Siedzę na ławce w parku, w końcu uśpiłam małego bo tak to musiałam stać nad wozkiem żeby mnie widział a jednym okiem wizaz na telefonie ogólnie to w większości musze z nim jeździć. Dzisiaj w końcu wybrałam się sama, cisza i spokój a potem oczywiście rolki bo jutro już ma padać.

U nas mleko to jest masakra ciągle lecimy na ha a to jest 43 zl za 500g :/ starcza na 3, 5 dnia wiec 400 zł nie nasze.

Spotkanie po weekendzie majowym jak najbardziej

Robaczek pozdrawia ciotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-04-26 15.26.25.jpg (79,3 KB, 64 załadowań)
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:16   #4173
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mała, nie, profilaktycznie zamiast Biogai.

Nancy, tak, ten. Masz gdzieś u siebie drogerię Natura?
kurcze jest niby w jednej galerii ale kawał ode mnie :/
za to rossmana mam bliziutko 20 minut spacerkiem

Mała
wszystkiego najlepsiejszego
my Ci tu zrobimy

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej

Cudownie z tym macierzyńskim jestem przeszczęśliwa. Jeszcze tyle miesięcy z moim maleństwem

Siedzę na ławce w parku, w końcu uśpiłam małego bo tak to musiałam stać nad wozkiem żeby mnie widział a jednym okiem wizaz na telefonie ogólnie to w większości musze z nim jeździć. Dzisiaj w końcu wybrałam się sama, cisza i spokój a potem oczywiście rolki bo jutro już ma padać.

U nas mleko to jest masakra ciągle lecimy na ha a to jest 43 zl za 500g :/ starcza na 3, 5 dnia wiec 400 zł nie nasze.

śliczny robaczek, a strój ma boski też taki chcę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:21   #4174
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40495680]To mu przestań nadskakiwać. Zdrowy chłop, niech chodzi w pomietych ciuchach, niech żyje w chlewie. No proszę cię, litości dla siebie nie masz.

To co pokazałaś to smoczek typu X (czasem Y są), typowo do kaszek i gęstych soków, nie do mleka, mlekiem się będzie krztusić.

Marsi, a powiedz mi proszę jaka waga Leosia urodzeniowa?
Powiem ci, że moja Agatka mając 6 mcy skończone ważyła 6,6kg ale rozumiem twoje lęki, bo Agatka też ulewaczka wielka była - i wiesz co, nawet refluks typowy nie wyszedł, leki refluksowe (dostawała gasprid przez miesiąc, 1/10 dawki, robione na zamówienie) nic nie dały. Minęło ulewanie gdy zaczęła się pionizować - siadać, wstawać.

Cudne

Fotelik po nosidle Agatka miała i do dzisiaj ma (on do 18kg jest, a ona ma 12) chicco http://dobra-mama.pl/wydarzenia/prod...y-collection_b ale bez izofixa

I dla Dorki w ogóle będziemy chyba kupować niestety 0-18kg, bo ona wagę 9kg (a tym samym wyrośnięcie z nosidła) osiągnie zapewne zanim zacznie siedzieć.

Da się - tak mi lekarka radziła ostatnio - miska z wrzątkiem + sól albo (co wolę) olejek olbas oil kilkanaście kropli, ustaw w pokoju, a z solą to dziecko blisko powinno być.

Tak, podrażnia śluzówkę i wzmaga powstawanie wydzieliny.

no właśnie też tak myślę, niby przy kp się nie dopaja, ale... przy starszej córci ja nie mam możliwości ciągle tylko Dorką się zajmować (czyli np. dawać piersi co pół godziny w upał), więc będę dawała chyba wodę

A butelki to tomy tippee

A może za gorąca/za zimna woda? Dorka zimnolubna, ale widzę, że wodę zdecydowanie mocno ciepłą lubi.

Białko krowie do 2 tygodni.

Śpioch słodziak [/QUOTE]

Yae dokladnie jak Twoja Dorka: zimnolubna, ale kapiel musi miec nagrzana do 40st.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

szaja Yae podobna do Twojej Dorki. tez zimnolubna, ale kapiel musi miec nagrzana do 40 st.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:23   #4175
s i l v e r
Zakorzenienie

Yellow przybij pione! Ja też na ławeczce w parku, Daria śpi w wózku a ja .....wizaż na tel
Stary 2013-04-26, 15:27   #4176
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dokładnie mamusia go przekabaciła całkowicie, już nie mam do niego siły
co do mopsa to może tam spodobałaś się jakiemuś miłemu panu i teraz i 5 wizyt to będzie mało

dziewczyny co do tego macierzyńskiego to jak to wygląda teraz od strony powiadomienia pracodawcy? Czy coś na ten temat mówili? Bo ja zaraz po konferencji zabrałam Kubula na spacer
Biedna

W mopsie sme kobietki, ale moze za to nowoczesne

O zadnych szczegolach "technicznych" nie bylo mowy
Tu jest wiecej o powiadamianiu: http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla...-rodzicielski/

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
U nas upał że w słońcu wytrzymac nie idzie.
Woooow, widzialam prognoze pogody - smiesznie to wyglada.
Na poludniu 20 stopni, na polnocy 10

Cytat:
Za to synek od samego rana powitał mnie pięknym szczerbatym uśmiechem i to dla mnie najpiękniejszy prezent jaki mogłam dostać i nikt go nie przebije
I tego sie trzymajmy

Wszystkiego dobrego
Cytat:
Spoooro

Dziewczyny ze slaska - nareeeeszcie sie spotkacie, super!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:28   #4177
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Czy koło 8-9 tygodnia nie ma jakiegoś skoku? Bo Blanka ma wczoraj i dziś dzień okropnej marudy! Nie mogę wszystkiego zrzucać na szelki Ale wiecie,że ma siniaczki n udach od tych szelek?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:29   #4178
mala_19kw
Zakorzenienie

Insolito,Nancy-Dziękuje kochane Wiem że na was można polegać zawsze i wszędzie (wszystkich)
Nie napisałabym o tych imieninach (bo najchętniej w swoje imieniny i urodziny schowałabym się do szafy żeby nie zwracać na siebie szczególnej uwagi) ale poczułam się zawiedziona przez rodzinę i musiałam się wyżalić

Widzicie:teściowa nie człowiek-nie rodzina a potrafi się zachować

Nawijko-tobie również
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-04-26 o 15:35
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:39   #4179
Delicjanka
Zakorzenienie

Black, pytanie odnosnie kosmetyków, chodzi mi o krem do rąk, no nigdy nie miałam z nimi problemu ale teraz to co chwilka je myje i to pewnie przez to. Mam tka przesuszone dlonie ze tragedia!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:57   #4180
mala_19kw
Zakorzenienie

Yellow- tak patrzę na twojego malucha i założe się że gdybym pokazała mojej matce jak jest ubrany to na zawał by zeszła.

Wczoraj dość ciepło-ok 17 stopni,trochę wietrznie. Małemu ubrałałam body długi rękaw,śpiochy i czapkę (która mu ciągle zjeżdżała- więc jakby jej nie było). Przykryty kocykiem.A matka do mnie, jemu jest zimno! (nie wiem po czym to stwierdziła) daj osłonke na wózek. Załatwisz go! A dzisiaj przy przeszło 20 stopniach pytam ją jakby go niby ubrała (ma na sobie pajaca) a ona że na to jeszcze sweterek (plus z pewnością koc i osłonke-bo dla niej to MUSI BYĆ!)

Trzymta mnie w pięciu bo nie wytrzymie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Black, pytanie odnosnie kosmetyków, chodzi mi o krem do rąk, no nigdy nie miałam z nimi problemu ale teraz to co chwilka je myje i to pewnie przez to. Mam tka przesuszone dlonie ze tragedia!!
Ja nie Black ale mogę Ci coś polecić- pisałam o kremie do rąk w moim blogu. Jeśli masz ochotę rzuć okiem
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:01   #4181
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nancy, to z Rossmana to nie wiem, co Ci polecić... Może to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng-powder.html Miałam kiedyś i bardzo lubiłam.

Delicjanko, spróbuj tego kremu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html Tani jak barszcz, a świetny. Może zapach jest słaby, ale naprawdę odżywia i nawilża.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 16:29   #4182
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
a w ogóle jak gabi była na etapie tych paskudztw, to miała je dmuchane i były większe od niej i zanim weszła do pokoju musiała zawsze je wszystkie ze sobą tachać po jednym znosiła (bo więcej nie dałaby rady)[COLOR="Silver"]
dzieci są świetne
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czy koło 8-9 tygodnia nie ma jakiegoś skoku? Bo Blanka ma wczoraj i dziś dzień okropnej marudy! Nie mogę wszystkiego zrzucać na szelki Ale wiecie,że ma siniaczki na udach od tych szelek?
biedulka
Cytat:
Trzymta mnie w pięciu bo nie wytrzymie [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Mała wszystkiego najlepszego

YellowSheep słodziak i podobny do mamusi
Stary 2013-04-26, 16:31   #4183
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Wyczułam na jednej piersi guz wielkości orzecha włoskiego. Powiedzcie że to jakiś zator! W mojej najbliższej rodzinie były przypadki nowotworów i mam schiza!
Jak się obawiają zatory?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:38   #4184
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na jodze i się przeforsowałam, chyba zaszkodziło mi robienie świecy, dziś ledwo chodzę, tak mnie boli w krzyżu a w niedzielę mamy Chrzest, mam nadzieję że jakoś mi przejdzie.

Pozdrawiam
Powodzenia na chrzcinach!

Cytat:

A tak w ogóle to moja najbliższa rodzina zapomniała o moich imieninach (mąż,rodzice). Teściowa i siostry tż już rano przysłały życzenia.
I miałabym to w dupie tak naprawdę (bo imieniny każda świnia obchodzi) ale 3 dni temu mój brat miał imieniny. I moja mama już dużo predzej kupiła mu prezent (akurat mi na tym nie zależy) i w ten dzień jak do nas przyszedł a ja wyszłam małemu zrobić mleko to mi na ucho szepnęła że on ma dziś imieniny (dobrze że mi powiedziała bo bym nie wiedziała ). I nie chodzi tu o ten fakt imienin bo mogę ich nie obchodzić ale o to że zostałam pominięta - i wychodzi na to że jestem gorsza?

Wszystkiego naj naj naj
a co do rodzinki to hmm - dzien sie jeszcze nie skonczyl

Cytat:
Ciocia pozdrawia Robaczka! jaki kolorowy stroj, extra!

Cytat:
Wyczułam na jednej piersi guz wielkości orzecha włoskiego. Powiedzcie że to jakiś zator! W mojej najbliższej rodzinie były przypadki nowotworów i mam schiza!
Jak się obawiają zatory?

zator jak cholera!

moj cwaniak naumial sie przelaczac melodyjki w karuzelce dobrze ze jest pilot...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:38   #4185
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mamuski, lepiej nie przesadzac z wizażem
http://demotywatory.pl/4114994/Gdy-d...rzy-komputerze

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny co do tego macierzyńskiego to jak to wygląda teraz od strony powiadomienia pracodawcy? Czy coś na ten temat mówili? Bo ja zaraz po konferencji zabrałam Kubula na spacer
Też jestem ciekawa. Nic nie mówili o tym. Pewnie trzeba będzie napisać w pracy prośbę o ten roczny urlop ( tak jak z tymi dodatkowymi 4 tyg). Pojadę do pracy to popytam.

Cytat:
A tak w ogóle to moja najbliższa rodzina zapomniała o moich imieninach (mąż,rodzice)
Ojjj nieładnie rodzinka postąpiła.

Za to od Nas masz SZCZERE ŻYCZONKA! Wszystkiego Najlepszego!!

Cytat:
Ale cudny robaczek

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Woooow, widzialam prognoze pogody - smiesznie to wyglada.
Na poludniu 20 stopni, na polnocy 10
Ja oglądałam jutrzejszą pogode. U Was 9 stopni a u Nas 23

Cytat:
Yellow- tak patrzę na twojego malucha i założe się że gdybym pokazała mojej matce jak jest ubrany to na zawał by zeszła.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-26 o 16:39
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:38   #4186
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Jak się obawiają zatory?

fewciu nie przejmuj się i nie wkręcaj sobie takich rzeczy
Też tak miałam raz, identycznie, czułam że siedzi mi orzech włoski w cycku. Poszłam pod prysznic i masowałam polewając mocno ciepłą wodą, później od razy przystawiłam Igusia żeby pojadł i zniknęło. Spokojnie
Stary 2013-04-26, 16:41   #4187
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się obawiają zatory?

Zator Zator. Też miałam wielkości orzecha włoskiego...
Stary 2013-04-26, 16:45   #4188
hope01
Zakorzenienie

Haj,

Nie było mnie, bo miałam egzamin dość ciężki. PRÓBOWAŁAM się uczyć, ale mi to nie wychodziło. Dopiero wczoraj przed egzaminem, w drodze coś poczytałam. Zdałam fuksem na 4

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40501682]Dziecko ma zwyczajnie temp. wyższą temperaturę. 37,1 to nie stan podgorączkowy I... dziewczyny, nawet u większego dziecka tego się nie zbija do 37,5 nie należy zbijać - organizm MUSI powalczyć sam. A u dziecka bodajże już powyżej 2rż to do 38 nie powinno się zbijać.[/QUOTE]

Ja tu o tym kilka razy trąbiłam, fajnie, że ktoś jeszcze mądrze gada bo oczywiście dziadkowie jak zobaczyli 37,5 to, już gorączkę ma

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
hej
podczytuję Was trochę ale padam na pysk. Maja nie spała od 4.30 a wcześniej były pobudki o 23.30 i 1.30
Rano się ścięłam z TŻ bo on wielce zmęczony bo nie śpi od 5 ta, tyle że ma zamknięte oczy, leży nic nie robiąc... a ja niańczę Malutką. Ja się od pół roku nie wysypiam bo ostatnie 2 m-ce ciąży wogóle nie mogłam spać... Kufaaa... Poryczałam się, powiedziałam co mi na serduchu leży i obiecał poprawę... zobaczymy...

Powinnam dziś dostać przelew z Zusu i nie mam... a meble zamówione mogą być już w przyszłym tygodniu
ja mam to samo. Obiecuje, że wstanie ON w nocy, nakarmi młodego itp i gówno. Na śpiocha zrobi butelkę i rąbnie się z powrotem spać, a ostatnio Dawid coś kombinuje ze spaniem, budzi się, trzeba go od nowa usypiać, masakra.

Cytat:
Jak się obawiają zatory?

oj nie wiem jak zator, ale mnie od porodu co jakiś czas boli prawa pierś w jednym miejscu ale nic tam nie czuję ..

Ja jeszcze nie byłam u gina i znowu @ dostałam wczoraj. Chyba już 3-4 od porodu

Ja się chciałam odnieść tylko do wesel. Osobiście uważam, że nie ma nic złego w tym, że rodzice się dokładają. Jeżeli inicjatywa wychodzi z ich strony, to czemu nie. Chcąc mieć wesele trzeba trochę kasy wyłożyć. I owszem myślę że szkoda trochę pieniędzy, ale takie coś się raz w życiu przeżywa (są wyjątki na pewno). Ja nie wiem, kiedy mnie czeka taki dzień, ale nie powiem, że stać mnie na średnie wesele. W moim wypadku wyglądałoby to tak że tylko z mojej strony była by pomoc, bo teściowa nie dołoży, teść ma nas w dupie. Moja babcia w ogóle kiedyś do nas, że mamy sobie lokal wynająć i ustalić termin, ona zapłaci. Ale na razie o tym nie myślimy. Chcemy poczekać aż Dawid będzie starszy, żeby wesele nie było podzielone między zabawę, a bieganie do dziecia, tym samym nie chcę pozbawiać nikogo udziału, powierzając opiekę nad dzieckiem. Jak będzie mieć powiedzmy ok 2 lat, to ile wysiedzi, tyle wysiedzi, a później nawet babcia moja mogłaby go przejąć, bo na obecności rodziców mi bardzo zależy.
BTW uważam, że temat pieniędzy jest mocno drażliwy, każdy ma prawo mieć swoje zdanie jak i owszem każdy ma prawo mieć je w dupie
Ty miałaś tak, ja mam tak, a ja będę mieć tak. I koniec

ROCZNY MACIERZYŃSKI??? aż to obalę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:48   #4189
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40495908]A czemu? z czystej ciekawości pytam
[/QUOTE]

Męczy już mnie te odciąganie. Teraz nawet i w nocy Domcia nie chce cycka, więc dostaje butlę. A jak pójdę do pracy to już w ogóle będzie męczarnia.

Cytat:
Ewik, mala na spiocha tez nie chce jesc z piersi? Probowalas najpierw oszukiwac ja smoczkiem, a potem probowac cyca?
Smoczka niestety już nie lubi, więc nawet nie mam jej czym oczukać

Cytat:
Jestem tego samego zdania. My wzięliśmy cywilny, 15 gości-najbliższa rodzina i było super!
U nas też tak było i też mam miłe wspomnienia

Cytat:
No przy becikowym tak kazały wpisywac hahaha
wiecie co, nauczyłam sie chodzenia spać razem z dzidzią, ona juz spi godzine i ja co chwile patrze na zegarek..w glowie mam mysli ze juz powinnam dawno spaaaaaaaaaaaaaaac ale troche szkoda mi wieczorku.
Ja też chodzę spać z Dominisią tyle, że ona zasypia ok 20

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej laski!
my juz od 5 oczywiscie nie spimy
maly znalazl sobie nowa zabawe - przekrecanie siez plecow na brzuszek i spowrotem na plecy powscikal sie troche a teraz gada z karuzelka. za te karuzelki ktos powinien Nobla dostac

Dzia! chociaz ja nie traktuje tego jako jakiegos super extra wyczynu, musialam i tyle

oj, nieladnie z jej strony teraz tesciowa bedzie chodzic dumna jak pawisko pewnie

ooooo, ciekawe, ciekawe...

i dla Blaneczki

a my dziekujemy za gratki, chociaz nie ma czego
a masz taka gabke do kapieli? u nas odkad ja kupilismy jest mega poprawa, kapiel sie podoba a wczesniej bywalo roznie, zazwyczaj marudzenie albo placz i kapiel tez trwala 3 sekundy z moze woda za chlodna? u nas zazwyczaj jest ok 40 stopni

ale od ktorego stycznia?

lece dalej nadrabiac....
za przekręcanie

Cytat:
O, kurka

Noc u nas srednia.
Kubus standardowo budzi sie o 3 i cuduje z jedzeniem.
Oprozni mi cyca, potem jeszcze wije sie jak szalony, wiec daje butle, ktora je, uwaga, 1,5h.... Niby chce, ale nie ciagnie, ale jak odkladam to marudzi.
Od kilku dni tak ma...

Dodatkowo TZ podniosl mi cisnienie w nocy. Nakarmilam malego, przebralam, karmilam znow butla i sobie mysle: co, ja mam tylko nie spac? Jak butla to i TZ moze karmic.
Budze go, mowie, ze ja mam dosc, maly nie spi od 1,5h, a ja nie mam juz pomyslu jak go uspac.
To wielki hrabia ksiaze ciemnogrodu stwierdzil, ze on karmic nie bedzie, bo mu sie chce spac, o!!! A ja to przeciez spie po 15h na dobe, nie???
Po czym stwierdzil, ze ja moge sobie pospac w dzien (hahha, ciekawe kiedy, chyba jak jestem z Kubusiem jest na dworze, bo tylko wtedy spi), a on musi pracowac.
Ok, musi, ale czy ja nie pracuje cala dobe przy Kubie? Jego zdaniem nie - przeciez siedze z dzieckiem. Oczywiscie wyzygal mi jeszcze, ze nawet 0,5 strony pracy nie napisalam (to sie chlopak zdziwil, zagielam go, bo mam juz 3 )

To straszne, ale coraz czesciej mysle, ze lepiej nam byloby bez niego......

No nic, szykuje sie i lece do mopsu - walki z becikowym czesc 2.
Popoludniu bedzie juz u mnie siostra, takze bye bye wizaz. Pewnie bede Was podczytywac na telefonie, bo inaczej nie wytrzymam
Trzymajcie kciuki, zebym ogarnela dwa harpagany
Dobrze, że się zrehabilitował Ja swojego też muszę zagonić do roboty przy małej w nocy skoro karmię z butli. Równie dobrze on może karmić, a nie ja wstaje co dwie godziny a on śpi w najlepsze

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 16:53   #4190
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Męczy już mnie te odciąganie. Teraz nawet i w nocy Domcia nie chce cycka, więc dostaje butlę. A jak pójdę do pracy to już w ogóle będzie męczarnia.

za przekręcanie
dziekowac dziekowac
co do odciagania to doskonale Cie rozumiem. ja bankowo dlugo bym tak nie pociagnela....

Stary 2013-04-26, 17:21   #4191
hope01
Zakorzenienie

http://allegro.pl/workery-azurowe-bo...170977836.html co myślicie?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:22   #4192
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:

A jakie kupujesz? Ja też ciągle ha ale place 35 zł za 400g za bebilona a dzisiaj w rosmanie widzialam nawet za 32 zł

Cytat:
Yellow przybij pione! Ja też na ławeczce w parku, Daria śpi w wózku a ja .....wizaż na tel
Zazdrosze wam tych parków, ja park mam 40 min drogi piechotą od domu więc trochę daleko :/

Cytat:
Czy koło 8-9 tygodnia nie ma jakiegoś skoku? Bo Blanka ma wczoraj i dziś dzień okropnej marudy! Nie mogę wszystkiego zrzucać na szelki Ale wiecie,że ma siniaczki n udach od tych szelek?
Mój jest dzień młodszy od twojej i ostatnio też ciągle marudzi.
Stary 2013-04-26, 17:29   #4193
Ewik86
Zakorzenienie

Mała wszystkiego najlepszego

Zapomniałam się pochwalić - ważę już tylko pół kg więcej niż przed ciążą Spacery robią swoje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 17:31   #4194
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj 25 stopni, w cieniu.

Słuchajcie, jak chodzicie z dzieciami na zakupy, tylko do takich mniejszych sklepów (np. groszek, taki market mniejszy), to normalnie jeździcie z bąblem w wózku po tym sklepie?? Bo chcę z małą dzisiaj iść, a nie wiem, czy się na mnie nie będą dziko gapić.

ta, jak tak robie, choc czasem pomiedzy regalami ciezko przejsc ... ludzie sa tylko taki chamscy, widzi babsko jedno ze idzie z wozkiem i tak mi ciezko ale ona sie bedzie pchac przede mnie bo ta minuta ja zbawi .. juz anewt nie bawie sie wproszenie tylko ide przede siebei i nie zwracam uwagi, bo chyba widac ze wozkiem jestem i jest mi ciezej ..
Stary 2013-04-26, 17:45   #4195
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić - ważę już tylko pół kg więcej niż przed ciążą Spacery robią swoje
dla sexi mamci

Stary 2013-04-26, 17:45   #4196
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

slicznie wyglada i jakie ubranka fajne
Stary 2013-04-26, 17:46   #4197
Emi01
Przyczajenie

Cześć kobietki moge się dołączyć. ?
Emi01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 17:52   #4198
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emi01 Pokaż wiadomość

witamy, witamy i o cala reszte pytamy

Stary 2013-04-26, 18:08   #4199
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Kurde mąż mówi że to jeszcze muszą ustawę napisać i sejm będzie głosował za tym macierzyńskim. A jak tam nie przejdzie ???
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:17   #4200
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kurde mąż mówi że to jeszcze muszą ustawę napisać i sejm będzie głosował za tym macierzyńskim. A jak tam nie przejdzie ???
Coooo??????? Yyyyyyyy chyba nieeeeee ....

Cytat:
Napisane przez Emi01 Pokaż wiadomość
Witaj i napisz coś wiecej o sobie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości