|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
będzie coś???
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Michaś miał wyjść przed Twoim a tu się wypycha na ten świat (jakby było do czego )![]() Ja oczywiście jestem kopana no-stop - młody uprawia gimnastykę artystyczną w brzuchu... Tylko w nocy bolało mnie podbrzusze jak na @ i kłócie w szyjce czułam. Poza tym bez zmian-mój czop się nigdzie nie wybiera i generalnie jak się dowiem, ze moja szyjka dalej jak z cementu to chyba zacznę przysiady robić i biegać dookoła osiedla
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż moze być i w drugą strone, my takie napalone i tzci będą wsadzać dzidzie to łóżka![]() A dzisiaj na gimnastyce dla ciężarnych prowadząca mówiła, żeby zwrócić uwagę na swój brzuszek przy nachylaniu się, takim od lezenia do pólsiadu- czy jest taki ładny okrągły, czy się robi stożek.. I jak się robi stożek tzn. ze rozchodzi sie jak to się nazywało coś tam bialawa taki mięsien.. Mi akurat się to robi.. I mam uważać przy kładzeniu się i wstawaniu z leżenia i kłaść się i wstawać koniecznie bokiem.. Nie jest to groźne po porodzie trzeba będzie cwiczyć brzuszek, ale teraz trzeba uważać zeby się mocniej nie rozchodziło.. |
|
|
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
z kinectem
Cytat:
Cytat:
wymyśliłam i mam na obiad makaron z brokułami, papryką, pieczarkami i kukurydzą
|
||
|
|
|
#817 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do torby do szpitala, to jak nie używałaś wcześniej Białego Jelenia, to radzę wypróbować. Ja kupiłam do higieny intymnej z kora dębu, bo taki zachwalany po porodzie, ściągający i w ogóle i sobie użyłam raz wieczorem i mi nie pasi... Spróbuję zrobić podejście raz jeszcze, ale po tym pierwszym razie, to mnie wszystko tam "szczypało"- po prostu mega dyskomfort. Cytat:
Aaaa- no i kaftaniki i śpioszki do szpitala jak okaże się, że nie można mieć pajaców No i torbę chcę na dniach spakować- przynajmniej tak "mniej więcej" w razie W. Ale to pewnie po czwartkowej wizycie, pewnie wtedy się coś wyklaruje...Cytat:
dla Marchewki!A Ty cierpliwie leż w tym szpitalu- dobrze, że będziesz pod fachową opieką! Cytat:
![]() ----- Idę dalej leżeć, bo wstałam na chwilkę i czuję jak Młodego grawitacja ciągnie do samej ziemi razem z moją szyjką
|
|
#818 | ||||||
|
Zadomowienie
|
I coooooooo? Dalej cisza??? Ja tu wpadam na jakąś imprezę pępkową, a tu cisza.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Damy radę.Zjadłam zupkę z botwinki, boska. A teraz spadam na jakieś pogaduchy chyba, tż wrócił z pracy i śpi.
|
||||||
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
w szpitalu polezec chyba po to by uziemiony w pracy personel czul sens bycia tu ![]() Cytat:
o kurka, to mega silne! Trzymam kciuki zatem Banieczko! Cytat:
teraz sobie odpocznij troszke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-29 o 16:09 |
|||
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie co do butelek. Chcę zamówić małą i większą, ale tak się zastanawiam jakbym miała karmić jednak mm albo odciągnąć i gdzieś sie wybrać bo powinnam mieć osobną butelkę na mleko, a osobną na wodę czy jakaś herbatkę?? Lepiej kupić 2 małe od razy?? Nie śmiejcie się, że zadaję głupie pytania
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy nie pojadę w Twoje rejony. Zupki mam dużo, słoik też by się jakiś znalazł. Ale coś jesteś niegrzeczna, więc muszę się zastanowić. ![]()
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-29 o 16:14 |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
chyba czas wstać,zrobić obiad i sprzątać...
położna mi sms napisała,jak się czuję ![]() jestem dziś Maruda 3tysiące- ja chcę już,już,już,już! |
|
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaś bardzo mocno trzymam za Was kciuki...za dziewczynki żeby urodziły się silne Ash...no i Ty też w szpitalu...doczytałam że coś z ciśnieniem malutkiej atena widziałam pokoik Twojej skarba..piękny ![]() w ogóle to dziewczyny brat wczoraj dopiero poleciał i jakoś tak czasu nie miałam wiele aby zajrzec na dłużej..ale już jestem i mam nadzieję że będę ![]() czy coś się jeszcze wydarzyło?? o czym nie wiem? ![]() dziś byłam na glukozie(75)(dopiero i pierwszy raz w tej ciąży) i innych badaniach..jutro wyniki.. |
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mówią, że jak się karmi piersią, to nawet nie trzeba dopajać wodą.
|
|
|
|
|
#828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() może tez będziesz rodzić? Cytat:
|
||
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
załamałam się, jeszcze niedawno mówili, że bedzie 25 stopni w weekend majowy, myślałam, że pójdę do ogródka, poleżę na słoneczku i jakoś przeżyję ten weekend skoro na poród się nie zapowiada. Sprawdzam dzisiaj a tu 15 stopni, no płakać mi się chcę
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Nie wiem czy nadrobie wszystko.
Aas trzymam mocno kciuki, caly czas najbardziej czekalam na Twoj porod bo sie tak wymeczylas biedactwo ![]() Metro dasz rade, to juz TYLKO TYDZIEN Katate super ze u Was wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
zdublowane
|
|
|
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisałam się na szkołę rodzenia. Pierwsze spotkanie 8 maja na 16 dwie godzinki. Koszt 300 zł i chodzimy aż do porodu więc nie jest źle.
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Wiem
, chciałam iść wcześniej ale gin mi nie kazał. Powiedział, żebym szła po skończonym 32 TC bo mała już jest bezpieczna, płucka bardziej rozwinięte i lepiej poczekać niż potem płakać. Jak już mi tak powiedział to się posłuchałam
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
teraz pewnie jest już po Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o tym kłuciu w szyjce macicy i teraz mnie co róż coś zakuje. Myślę, że to chyba jednak mała czymś mi gmera bo czuje to raz na jakiś czas i przestaje. W nocy jak szłam siusiu to przy oddawaniu moczu mnie strasznie kuło a teraz co róż ale zazwyczaj jak wstanę coś zrobić i się położę.
Nie wiem jak to możliwe ale Julka tak się kręci, że to szok, wczoraj była główką na górze pod prawą piersią a nogi wbijała mi w lewy bok, tak, że aż odstawały i można było wymacać jak się zdążyło. Czkawka też na górze. Dziś chyba znowu jest na dole, ale już taka pewna nie jestem Skąd ona ma tyle werwy to ja nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Mamusie lipcowo-sierpniowe mają fajny tytuł wątku
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile masz butelek???
|
|
#840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trudno, żeby człowiek sobie budzik nastawiał ja nawet kiedyś tak miałam, że małą na boczku karmiłam i przysnęłam, a po jakichś 3 godzinach mnie ssanie obudziło mój malutki ssaczek ponownie znalazł sobie cycusia i grzecznie sam się przystawił prawie nie budząc mamusi spoko nie?a co do drugiego problemu, to ostatnio pytałam żony kuzyna tża, jak ich życie seksualne wygląda, bo ich synek ma 5 lat i dalej śpi z nimi w pokoju, chcociaż mają duży dom., Powiedziała, że za☠☠☠iście, z tym, że nie pamięta już kiedy robili to w sypialnia na łóżku. Ale za to jakie urozmaicenie mówiła, że nawet przed pracą jak mały śpi to na przykład na pralce w łazience itp..także, jak widzisz, pozory mylą Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

będzie coś???

Mój Michaś miał wyjść przed Twoim a tu się wypycha na ten świat (jakby było do czego
)

Ale mysle o Was caly czas.
dla Marchewki!

muszę zmolestować Męża żebyśmy zrobili razem w jakiś wolny dzień...

Ślub 27. X. 2012
Zupki mam dużo, słoik też by się jakiś znalazł. 

dla mnie też dobro Kubusia jest najważniejsze..a mimo to, chce mi się ciągle płakać, bo miałam nadzieję, że będę go już o tej porze tulić.
Skąd ona ma tyle werwy to ja nie wiem