|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Kurczee... też Was napierdzielają tak żebra ?
![]() czuję się jakbym miała je obite.. Cytat:
U mnie ciężko określić tp. Według OM nie można, bo miałam długie i nieregularne cykle, a według USG terminy mi się wahają od 20 do 25maja a w karcie ciąży to mam wpisany aż 30 maj.. Ale mam nadzieję, że aż tak długo Wiktorek nie będzie siedział w brzuszku ![]() ![]() Cytat:
![]() ojjj... ![]() Cytat:
![]() ten szablon naprawdę zrobiłaś sama ? super to wyszło ![]() ----- zaczęłam pakować torbę... mam już: -2 koszule rozpinane na piersi (do porodu dają szpitalne i po porodzie też dają czystą, więc chyba mi starczy) -kapciuszki -klapki pod prysznic -majtki siateczkowe wielorazowe 2 szt. (muszę jeszcze dokupić) -podkłady na łóżko (nie wiem ile wziąć, może z 5 starczy na początek ? ) -opakowanie Bella Mama, dokupię jeszcze te podobno lepsze Absorgyn http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6918-Podk..._x_9_cm_10_szt -osłonki silikonowe na brodawki -2 staniki sportowe (mam nadzieję, że obejdzie się bez tych specjalnych do karmienia, jak coś to dokupię później.. bo pewnie cycole mi jeszcze urosną )-wkładki laktacyjne -maść na brodawki Jeszcze troszkę rzeczy mi brakuje, ale to na spokojnie uzupełnię ![]() co bierzecie do podmywania się ? chyba jeszcze kupię tantum rosa i mydło biały jeleń
|
|||
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
my tu juz obstawiamy czy dziewczynki sa na swiecie, a ona nam taki numer wycina! Aaś sprezaj sie, a nie blogie lenistwo
|
|
|
|
|
#783 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
lasencje, wyluzujcie z tym spaniem z dzidziusiem. Bo to naprawdę nie jest tak, że jak przyzwyczai się, to ju z mu tak na wieki zostanie. Moja córa, jak ja karmiłam na samym początku to często razem zasypiałyśmy przy cycusiu (byłam zbyt zmęczona, żeby nie zasnąć), ale jak nie zasnęłam, to zawsze pilnowałam, żeby odkładać ją. Potem jak miała 6 miesięcy to spała sama u siebie w pokoju bez problemów, a teraz dla odmiany lubi czasami w nocy zawołać mamę albo tatę i ktoś musi z nią spać. Z kolei jak miała z półtora roku to noc w noc człapała do naszej sypialni w środku nocy ciągnąć kocyk i misia ze sobą i właziła nam do łóżka...
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie lubię bo by się przydało ...
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
masakra,ostatnie dni a ja padam..to może być w kazdej chwili i się dłży każda godzina bez objawów.. masakra
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
i nie narzekalaby na nude. Sofcia niech mamy nie stresuje! chociaz taka obserwacja to fajna sprawa, zrobisz sobie rozeznanie w szpitalu. no i co najwazniejsze, moze Was juz nie puszcza tylko mala zmobilizuja do wyjscia ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
tyle tu prezentacji pokoików i tego ładu, organizacji, a u mnie... chyba zaraz pójdę zrobić fotę, będzie z czego się śmiać
Cytat:
![]() ja będę małego miała w nocy w przystawce. ale mąż powiedział, że od czasu do czasu też chce mieć małego blisko, więc pewnie weźmiemy go nieraz do środka - pewnie nad ranem - i będziemy całować wszystkie paluszki po kolei - mąż z lewej, ja z prawej
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
![]() szkoda,bo moze Sofka wzielaby przyklad z kolezanek blizniaczek i tez zaczela wylazic? A tak lipa, szyjka sie przez tydzien nic nie zmienila, skurcze sie niby jakies pisza na ktg ale nie robia na poloznych zadnego wrazenia. USG mi pewnie dopiero jutro zrobia bo wciaz czekam na tej porodowce jedyny bonus - dostalam obiad, a bylam pewna,ze sie nie zalapie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podmywania się to ja zakupiłam dwie saszetki tantum rosy i sobie wezmę w czymś żeby mogła rozpylać sobie no i mam lactacyd femina +, również mam dwie koszule rozpinane i podkładów na łóżko - w razie co to mąż dowiezie Ręczniki sobie spakuj ![]() Cytat:
No, ale lepiej żeby Sofcia była pod obserwacją.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wózek cudowny Cytat:
Teraz czasami przychodzi do nas spać (a ma 7 lat ) albo ja zasypiam u niej (ma wygodniejsze łóżko niż myTzn. gdybym rodziła sn to na pewno byłoby tak jak z Z. a skoro mam mieć cc to nie wiem czy przy ponad 4kg klocku dam radę wstawać kilka razy w nocy i go dzwigać ![]() Także nie nastawiam się na nic - życie samo sobie to ureguluje... Najlepiej xboxa ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też nie mogę i "nie marudzę" Cytat:
|
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dla mnie jednak temat szczepionek to jakaś masakra.. nie ma rzetelnych informacji i trudno zdecydować co lepsze.. Ja raczej jestem za szczepieniem niż za nei szczepieniem.. w koncu nas szczepili i nic nam nie jest i wiele choród można było dzięki temu zlikwidować.. więc więcej jest zalet niż wad.. tylko może nie koniecznie wszystkie na raz... |
||
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, tylko wiesz metropolitan pisała, że mała przysypiała i ją odkładała, a mała przyjaciólki w ogóle w łóżeczku nie spała, więc to też jest różnica
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
o stopy to tak przy okazji zapytalam, rodzinny dzisiaj jakis dziadzius, wiec za wiele mi nie pomogl. trzymac do gory, jak najmnniej chodzic
uroki ciazy hehe. licze, ze gin powie cos wiecej, ale dzisiaj stopy w lepszym stanie, wiec sie nie wybieram.bardziej martwily mnie kulki pod pacha, panika przerzutowa podobno to od antyperspirantu (fakt kupilam nowa, inna kulke), ale skierowanie do chirurga tez dostalam. moze jutro pojde...juz mam dosc lekarzy jeszzcze mnie tz wkurzyl, bo w recepcji mowie wprost, mam jakies gulki pod pacha, podejrzenie raka tarczycy chce zeby mnie ktos obejrzal...a on mi pozniej wyklad daje, ze niepotrzebnie mowie o tarczycy, ze sie wszyscy na nas dziwnie patrza dostalo sie nawet sasiadowi, bo na srodku chodnika posadzil choinke i wrzeszczy, ze mam isc poltorej metra dalej, bo mu drzewko zadepcze...a mnie to poltora metra robi wielka roznice, bo ledwo sie kulam. mam ochote zadzwonic do spoldzielni i zapytac czy mozna sobie taka samowolke robic i sadzic gdzie popadnie
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
ale duzo nie trace, bo TZ ma wolne tylko jutro i w niedziele. Moze w czw. tez wezmie jesli mnie wypuszcza.Ale wiecie co, to moj 3-eci pobyt w szpitalu w tej ciazy i zaliczylam: -11 listopada -sylwester i Nowy Rok A teraz jeszcze 1 maja masakra jakas! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to marudź, wolno Ci
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polozne mowily zeby go odkladala do mydelniczki, bo niewygodnie tak razem na tym waskim szpitalnym lozku. a ona ciagle chciala go miec kolo siebie. bylo jej wygodniej, niz zabierac do karmienia co chwile. zreszta wpatrzona byla w niego jak w obrazek i nawet na moment nie chciala odlozyc "bo przeciez w brzuchu tez ciagle ja czul" nie wiem jak historia potoczyla sie dalej, czy w domu troche odpuscila, ale wtedy bylam w szoku jak szybko zycie weryfikuje niektore sprawy, hehe.
|
|
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sąsiad by dostał ode mnie z kopa i to drzewko też ![]() A daj spokój - już sama nie mogę ze sobą wytrzymać ![]() Jak nie marudzę to jęczę i tak w kółko. Mój Zuzik właśnie mi robi "porządki" w szafce z ubraniami Ciekawe kto to posprząta :rolle yes:
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie myślałam o tym wcześniej, ale jak czytałam poranną rozmowę to postanowiłam na noc sobie położyć no właśnie, bez badań nie da się stwierdzić czy to rotawirus czy nie, jest kilka innych przyczyn takich samych objawów, rotawirus raczej nie przechodzi po 2 dniach |
||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalej na IP na ktg przez 20 MIN 4 skurcze mlody dawal czadu od 130 do 165 czekam na lekarza
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kalorię![]() Cytat:
![]() ale w ogóle ten szpital to taki malutki się wydaje, nie wiem czy gdzieś z tyłu coś jest pochowane i jest większy?? a i Anton tak ładnie mówi po polsku ze szok
|
||
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
tak mi narobiłyście smaka na truskawki, że idę zjeść z jogurtem i zjem całe pół kilo
oczywiście w ramach obiadu
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki dziewczęcy ale stonowany
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pach, mi się wiecznie jakieś babraniny i podrażnienia robiły od pospolitych antyperspirantów, a działać i tak nie działało nic, i teraz "jadę" na naturalnych dezodorantach i jest gicior
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zapierałam nogami i rękami ze nie będę, ale im bliżej porodu to myśle, zę przez pierwsze kilka dni/tygodni póki nie dojde do siebie to pewnie na noc będę karmić w łóżku i nie wiem czy mi się będzie chciało odkładać do łóżeczka.. ale na dłuższą mętę to nie wyobrazam sobie spania w trójkę... wydaje mi się to takie niezdrowe na relacje mąż-żona..
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

). Wiec tylko TZa wyslalam do niej po rzeczy.

i jeszcze 1000 panoramicznych krzyżówek

jedyny bonus - dostalam obiad, a bylam pewna,ze sie nie zalapie 

Ciekawe kto to posprząta
oczywiście w ramach obiadu