Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 16:39   #2911
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A my dziś zaczynamy 38tc . Jak będzie skończony to może pani doktor nam da pozwolenie na przytulanki.

Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 16:40   #2912
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Siedziałam jak ciołek i myślałam co mam teraz zrobić i czy to aby na pewno wody... Trzęsąc się obudziłam D. mówiąc, że chyba mi wody odchodzą (siedziałam na kibelku i pokapywało ze mnie na co mój wspaniały mąż stwierdził, że czy na pewno, bo może się posikałam miałam ochotę go walnąć

W międzyczasie na IP zaczęły schodzić się stare babska na jakieś badania. Jedna była z mężem i usilnie próbowała się wepchnąć przede mnie.. dreptała na korytarzy na zmianę z mężem w te i z powrotem, a ja miałam ochotę im przyj...ć

najpierw wywiad, póxniej przebranie się, a następnie badanie na którym wyszło rozwarcie 3 cm i lekarz od razu skeirował mnie na porodówkę – nie wiem na co liczyli, że niby gdzie indziej miałam iść

Oczywiście poinformowałam położną, ze mają zepsute ktg, bo mnie boli, a tu 0! na co zaczęła się śmiać

Położna i D. za każdym razem przypominali mi żebym oddychała, a ja miałam ochotę ich zabić, bo wiedziałam co mam robić ale mnie bolało io nie potrafiłam..

płakałam D. w rękaw, ze ja idę do domu i nie rodzę
Zastanawiałam się też czy utiopienie się w tej wannie byłoby dobrym pomysłem

Położna mówiła do mnie „Madziu musisz mnie teraz słuchać i robić to co mówię” na co jej wystękałam „ja wiem, ale nie mogę” D. się ze mnie śmieje do tej pory

Partych było chyba z 3 albo 4 w połowie parcia zapyatłam położnej czy nie mogliby go wyjąć górą bo ja już nie rodzę..

Po szyciu dali nas na salę poporodową na 2h, a później już do normalnej sali przewieźli.. Już na tej poporodowej byłam taaaaka głodna, że wpieprzałam snickersa jak nienormalna.. W ogóle między skurczami tez jadłam, tylko z każdym gryzem bałam się czy zdążę przełknąć przed kolejnym skurczem czy się udławię.
Powyższe fragmenty to moje ulubione.

Siedzę popłakana ze śmiechu, prawie się posikałam. Jeden z lepszych opisów porodu jakie czytałam. Uwielbiam takie.

Także potterko, wielki szacun dla Ciebie, że nie poszłaś z tej wanny do domu!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 16:44   #2913
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

wczoraj rozmawiałam z kuzynką która urodziła 30marca, (3dni przed terminem) mówiła, że nie miała kompletnie żadnych zwiastunów porodu
czop jej nie odszedł, skurczy brak, żadnych bóli brzucha.. nic
dzień wcześniej była u gina i powiedział jej, że nic się nie szykuje do porodu.. że szyjka jest..
położyła się spać, po 23 odeszły jej wody, o 5.30 urodziła
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
takie historie to miód na moje serce
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
i na moje przeterminowane,bez oznak zapowiadającego się porodu też
I na moje też
Stary 2013-05-20, 16:52   #2914
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta! Co tam słychać? Widzę, że poszalałyście dziś ze wpisami Nie wiem kiedy to nadrobię Kto urodził?? Marchewka, jak tam sytuacja na Twoim froncie??

U nas busy day. W końcu była położna. Całkiem sympatyczna babka, trochę dała mi rad. M.in. jak zmotywować brzuszek do zmniejszania się:
1. łapać skórę między palce środkowy i wskazujący i ściskać taki skręcającym ruchem i tak kawałek po kawałku, cała skóra ma być czerwona
2. Masaż gabką nasączoną zimną wodą i octem (ale uważać, żeby nie spływało na ranę).
3. Chodzić na wciągniętym brzuchu - jedyne dozowlone ćwiczenie mięśni brzucha
Będę próbować, zobaczymy jakie będą efekty

Potem byliśmy u lekarza. Sofcia przytyła kolejne 100g (średni tyje 33g dziennie ) i całkowicie uporaliśmy się z żółtaczką. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy i kardiologa (ma zlecone echo serca w 3 m.ż. ze względu na moją cukrzycę ciążową ) i mamy obserwować naczyniaki i to, że przekręca główkę chętniej na prawą stronę. Jak będziemy widzieć, że się nasila to dostaniemy skierowanie do neurologa i onkologa (naczyniaki). W sumie fajnie, że ta lekarka tak chętnie wszystko sprawdza, ale trochę się przestraszyłam ogromem specjalistów.
Ale powtarzam sobie, że lepiej sprawdzić co i jak.

Potem jeszcze zakupy i wróciliśmy wykończeni. Po drodze złapała nas mega burza z gradem
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 16:58   #2915
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ciekawe kiedy będą coś z tobą robić no i trza będzie akupunkturę do reklamacji zgłosić!
W środę mam umowioną trzecią, ostatnią aku Wg położńej działa na 70 - 80 % kobiet, miałam nadzieję, że znajduję się w tym przedziale. Teraz to ktg jutro, od jutra jednak co dwa dni nie codziennie, w czwartek wizyta u gin.... Kurcze, tyle miałam nadziei

Cytat:
W ogóle dziwna sprawa, jak wstałam to dostałam znowu skurczu.. liczę od nowa..

Macica sobie siedzi i myśli..O nie znowu mnie będzie telepać po schodach,muszę się spiąc to będzie siedzieć na dupie..
Marcheweczko oby to było to, a wraz z tobą otworzył się worek z naszymi leniwymi maluszkami

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
w ogole jutro mloda bedzie miec juz 2tygodnie

i pytanie do mamusiek, tez macie taka chcice ??

libido mi tak skoczylo,ze koniec... a tu jeszcze tyle czekania
Axellka ty jeszcze na sexik poczekaj

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Potterka Świetny opis porodu Uśmiałam się w głos. Poza tym jest taki pozytywny, ze boję się mniej

Inna gratulacje
Stary 2013-05-20, 17:15   #2916
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a może za każdym razem jak Wiktorek się tam na dół wybiera, to twój małż go spowrotem upycha?

dobra teoria, muszę powiedzieć Mężowi, ciekawe co ona na to

Cytat:
Dobra i ktoś mi może jeszcze wytłumaczyć dokładnie co to oznacza regularne skurcze??
Czy skurcz, 15 min przerwy, skurcz, 10 minut, skurcz, 5 minut, skurcz to są regularne skurcze czy musi być
skurcz, 10 minut, skurcz, 10 minut, skurcz 10 minut??
na SR położna nam tłumaczyła, że czas liczysz od momentu rozpoczęcia skurczu do momentu rozpoczęcia kolejnego.
Cała faza jest coraz krótsza, ale sam moment skurczu się wydłuża i nasila

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram!

Cały dzień boli mnie brzuch, zrobił się strasznie twardy i cały czas chce mi się wymiotować..
Nie wiem co dziś ze mną jest, ale tak fatalnie nie czułam się ani razu w ciąży : (
I w dodatku mój synuś dziś mi tyle strachu napędził, że rano wylądowałam na KTG bo się nie chciał ruszyć... Od 12 ruszył się łaskawie może ze 3 razy
to brzmi jakby coś się u Ciebie zaczęło

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski
(...)

7.05 o godz 3.44 urodzilam moja najukochansza na swiecie coreczke
Witaamy, tęskniłyśmy
najpierw Ci pogratuluję i poklaszczę, za Jessy
a teraz że się nie odzywałaś
wpadaj częściej

Cytat:
taaa... właśnie się zainteresowałam i myślę: o kurde, ciekawe która pewnie maarchewka w końcu po czym włączyłam mózg... skoro już doszłam do twojego postu i nic nie było, to znaczy, że marny ten dreszczowiec no ale mój intelekt mnie przeraża

uwielbiam Twoje teksty

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta! Co tam słychać? Widzę, że poszalałyście dziś ze wpisami Nie wiem kiedy to nadrobię Kto urodził?? Marchewka, jak tam sytuacja na Twoim froncie??

U nas busy day. W końcu była położna. Całkiem sympatyczna babka, trochę dała mi rad. M.in. jak zmotywować brzuszek do zmniejszania się:
1. łapać skórę między palce środkowy i wskazujący i ściskać taki skręcającym ruchem i tak kawałek po kawałku, cała skóra ma być czerwona
2. Masaż gabką nasączoną zimną wodą i octem (ale uważać, żeby nie spływało na ranę).
3. Chodzić na wciągniętym brzuchu - jedyne dozowlone ćwiczenie mięśni brzucha
Będę próbować, zobaczymy jakie będą efekty

Potem byliśmy u lekarza. Sofcia przytyła kolejne 100g (średni tyje 33g dziennie ) i całkowicie uporaliśmy się z żółtaczką. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy i kardiologa (ma zlecone echo serca w 3 m.ż. ze względu na moją cukrzycę ciążową ) i mamy obserwować naczyniaki i to, że przekręca główkę chętniej na prawą stronę. Jak będziemy widzieć, że się nasila to dostaniemy skierowanie do neurologa i onkologa (naczyniaki). W sumie fajnie, że ta lekarka tak chętnie wszystko sprawdza, ale trochę się przestraszyłam ogromem specjalistów.
Ale powtarzam sobie, że lepiej sprawdzić co i jak.

Potem jeszcze zakupy i wróciliśmy wykończeni. Po drodze złapała nas mega burza z gradem
1. rady położnej zapamiętam, ciekawe czy skuteczne.. pierwszy raz słyszę o tym occie..
za wagę Sofci i koniec walki z żółtaczką

dziś się urodziła Paulinka u Xal
Klauda też dała znać że urodziła
no i Inna napisała, że 7maja urodziła swoją córcię

Potterka- Twój opis porodu zostawiłam sobie na deser, zaraz zaparzę sobie malinki i urozmaice rytuał ich picia o fajną lekturę

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-05-20 o 17:18
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:21   #2917
storyl
Raczkowanie

Cytat:
to brzmi jakby coś się u Ciebie zaczęło
może i się zaczynało ale już chyba sobie poszło a miałam nadzieję, ze to jednak to
przeczyściło mnie i brzuch przestał boleć, ale nadal jest twardy i mdłości też są
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 17:28   #2918
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
może i się zaczynało ale już chyba sobie poszło a miałam nadzieję, ze to jednak to
przeczyściło mnie i brzuch przestał boleć, ale nadal jest twardy i mdłości też są
oczyszczanie się organizmu to też jakiś objaw

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:33   #2919
storyl
Raczkowanie

Cytat:
oczyszczanie się organizmu to też jakiś objaw
wiem, a brzuch znowu zaczął boleć
i jeszcze mały ma dziś jakiś taki leniwy dzień, że mu się wcale dupinki nie chce ruszać
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:33   #2920
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mam chwilę to wrzucam opis p[orodu
(...)
Potterka- opis rewelacyjny
mówisz, że jak główka jest na zewnątrz to jeszcze nie jest pocieszające ?
ja ostatnio też o tym myślałam, jeśli młody będzie miał bary po tacie to nie wiem czy dam radę
a lekarz po Twoich upomnieniach ładnie Cię pozszywał ?

Stary 2013-05-20, 17:34   #2921
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
i mamy obserwować naczyniaki i to, że przekręca główkę chętniej na prawą stronę. Jak będziemy widzieć, że się nasila to dostaniemy skierowanie do neurologa i onkologa (naczyniaki). W sumie fajnie, że ta lekarka tak chętnie wszystko sprawdza, ale trochę się przestraszyłam ogromem specjalistów.
Przemek obraca główkę tylko w jedną stronę (tzn potrafi w drugą, ale nie lubi) - też mamy skierownie do neurologa na wszelki wypadek.

Inna gratulacje fajnie, że się pojawiłaś

ale jestem zła ... mąż znów pojechał na jakiś zlot, kolejny dzień przesiedział z autem zanim pojechał .... nie żebym mu broniła, ale ja ciągle siedzę sama w domu z dzieckiem, mimo że on bez pracy :/ od początku maja był może jeden dzień że siedział z nami ciągle w domku. już mam dość, chciałabym gdzieś wyjść, spotkać się z kimś, ale nawet tutaj nie mam z kim, musiałabym jechać do gliwic - autobus, pociąg, autobus - a koleżanki w tygodniu średnio mają czas, tylko późnym wieczorem więc odpada .... i mąż sam mówi, że mam się umawiać, jechać - ale jak? w sobotę zaś jedzie do Rybnika na zlot, mam tam koleżankę to mówiłam że pojadę z nim i u niej zostanę, bo nie widziałyśmy się od wakacji, to nie, bo nie będzie dziecko cały dzień u kogoś obcego :/ ehhhh jakoś skumulowało się to we mnie dziś, jeszcze się pokłóciliśmy o głupoty :/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 17:40   #2922
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Justi ma rację, oczyszczanie (czy to górą czy dołem) to też objaw
więc może się rozkręca

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale jestem zła ... mąż znów pojechał na jakiś zlot, kolejny dzień przesiedział z autem zanim pojechał .... nie żebym mu broniła, ale ja ciągle siedzę sama w domu z dzieckiem, mimo że on bez pracy :/ od początku maja był może jeden dzień że siedział z nami ciągle w domku. już mam dość, chciałabym gdzieś wyjść, spotkać się z kimś, ale nawet tutaj nie mam z kim, musiałabym jechać do gliwic - autobus, pociąg, autobus - a koleżanki w tygodniu średnio mają czas, tylko późnym wieczorem więc odpada .... i mąż sam mówi, że mam się umawiać, jechać - ale jak? w sobotę zaś jedzie do Rybnika na zlot, mam tam koleżankę to mówiłam że pojadę z nim i u niej zostanę, bo nie widziałyśmy się od wakacji, to nie, bo nie będzie dziecko cały dzień u kogoś obcego :/ ehhhh jakoś skumulowało się to we mnie dziś, jeszcze się pokłóciliśmy o głupoty :/
ojjj...
Dla Tż
powiedz mu, że masz już dość siedzenia samej i w sobotę też nie masz zamiaru siedzieć sama ! więc jeśli dalej się wybiera na zlot to jedziesz z nim i zostajesz u koleżanki. A jeśli mu się to nie podoba to niech zostanie z Wami i umili Wam czas..

Stary 2013-05-20, 17:41   #2923
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
potterka super opis porodu,szczególnie to utopienie się w wannie to już wiem po co musi ktoś być i pilnowac

Opisuj też co się działo potem, jestem ciekawa!!
.

tak to napewno dlatego
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Powyższe fragmenty to moje ulubione.

Siedzę popłakana ze śmiechu, prawie się posikałam. Jeden z lepszych opisów porodu jakie czytałam. Uwielbiam takie.

Także potterko, wielki szacun dla Ciebie, że nie poszłaś z tej wanny do domu!
nie poszłam bo sama nie dałabym rady wyjść
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Potterka Świetny opis porodu Uśmiałam się w głos. Poza tym jest taki pozytywny, ze boję się mniej
ciesze się, że sie mniej boisz
Cytat:
Potterka- opis rewelacyjny
mówisz, że jak główka jest na zewnątrz to jeszcze nie jest pocieszające ?
ja ostatnio też o tym myślałam, jeśli młody będzie miał bary po tacie to nie wiem czy dam radę
a lekarz po Twoich upomnieniach ładnie Cię pozszywał ?
lekarka na obchodzi i położna rpzy ściąganiu szwów stwierdziły, że ładnie.. ja się boję zajrzeć ale na dzień dzisejszy już praktycznie pod palcami nie czuję rany.. bo peirwsze dni to była tragedia

i ja tam nie czułam jak główka wyszła, bolało dalej tak samo dopiero jak całego wyjęli to poczułam ulgę
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:46   #2924
lonely_lady
Zakorzenienie

Marchewka- widzę Cię jak tam sytuacja u Ciebie z tymi skurczami ?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
lekarka na obchodzi i położna rpzy ściąganiu szwów stwierdziły, że ładnie.. ja się boję zajrzeć ale na dzień dzisejszy już praktycznie pod palcami nie czuję rany.. bo peirwsze dni to była tragedia

i ja tam nie czułam jak główka wyszła, bolało dalej tak samo dopiero jak całego wyjęli to poczułam ulgę
kuzynkę Tż która rodziłaprawie 2 miesiące temu też zszywali. I na początku była załamana.. rana się jej babrała jeszcze po miesiącu.. narzekała, że pewnie już nigdy nie będzie współżyła.. wczoraj jak z nią rozmawiałam była nastawiona o niebo lepiej.. ładnie już jej się pogoiło. Teraz akurat ma okres, mówi że czeka aż się skończy i przystępują z mężem do akcji żeby ocenić sytuację

Stary 2013-05-20, 17:46   #2925
Innocence_89
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Byłam właśn ie u gina dzis m ój termin porodu z OM.
Okazało sie że rozwarcie mam na 2 palce i jest gotowość porodowa.
Badanie bolało jak cholera bo coś mi tam robił przy tej szyjce co ma niby pobudzić ją do wydzielania hormonów i przyspieszenia rozpoczecia porodu. Odkąd wyszłam od niego zaczął mnie boleć kręgosłup cały czas . Boli coraz bardziej czy siedze czy leże i stale czy to możliwe że zaczyna mi sie poród????

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 17:48   #2926
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
obstawiam że poród się zbliża i w najbliższych dniach będziesz tulić swoje maleństwo
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:48   #2927
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
wyciszyło się:/
zeżarłam puszkę ananasa.. jeszcze mam 3kiwi.. Zaraz idę spać bo taka zmeczona jestem ze padam.. a jak wstanę jeszcze o normalnej porze to poschodzę trochę schodami..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:49   #2928
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
7.05 o godz 3.44 urodzilam moja najukochansza na swiecie coreczke
GRATULACJE !!!

Super, że się w końcu do nas odezwałaś

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:50   #2929
karolina2121
siedzę i myślę

Inna gratulacje !

Potterka świetny opis Bardzo pozytywny

Wyszłam z mężem na spacer po zakupy i się umęczyłam... brzuch się zrobił twardy i ciężki... myślałam, że już nie wdrapię się na 4 piętro
Podziwiam Cię Marchewka, że tyle chodzisz ...
Stary 2013-05-20, 17:52   #2930
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Badanie bolało jak cholera bo coś mi tam robił przy tej szyjce co ma niby pobudzić ją do wydzielania hormonów i przyspieszenia rozpoczecia porodu. Odkąd wyszłam od niego zaczął mnie boleć kręgosłup cały czas . Boli coraz bardziej czy siedze czy leże i stale czy to możliwe że zaczyna mi sie poród????
Możliwe Poobserwuj sie jeszcze i jak się pogorszy to leć do szpitala. Kciuki nasze masz jak w banku
Stary 2013-05-20, 17:55   #2931
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny umieram!

Cały dzień boli mnie brzuch, zrobił się strasznie twardy i cały czas chce mi się wymiotować..
Nie wiem co dziś ze mną jest, ale tak fatalnie nie czułam się ani razu w ciąży : (
I w dodatku mój synuś dziś mi tyle strachu napędził, że rano wylądowałam na KTG bo się nie chciał ruszyć... Od 12 ruszył się łaskawie może ze 3 razy
Cytat:
na KTG nie było żadnych skurczy poczekam do wieczora, jak nie przejdzie to pojade do szpitala..
Cytat:
Hej dziewczyny
Może coś się u Was zaczyna

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 17:59   #2932
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

wszystkie chodzicie lub chodzilyscie na Ktg ? Mi lekarz nic nie mówił żebym chodziła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-20, 18:00   #2933
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
wszystkie chodzicie lub chodzilyscie na Ktg ? Mi lekarz nic nie mówił żebym chodziła

mi też nie mówił ale z ciekawości poszłam sobie sama

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 18:00   #2934
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
możliwe, że coś się ruszyło
w miarę możliwości informuj nas o postępach
zaciskamy

Cytat:
wyciszyło się:/
zeżarłam puszkę ananasa.. jeszcze mam 3kiwi.. Zaraz idę spać bo taka zmeczona jestem ze padam.. a jak wstanę jeszcze o normalnej porze to poschodzę trochę schodami..

no ale chociaż jakieś skurcze były.. czyli macica się przygotowuje
moja jakaś leniwa jest, jeszcze nie wyczułam ani jednego skurczu

Stary 2013-05-20, 18:02   #2935
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

kuzynkę Tż która rodziłaprawie 2 miesiące temu też zszywali. I na początku była załamana.. rana się jej babrała jeszcze po miesiącu.. narzekała, że pewnie już nigdy nie będzie współżyła.. wczoraj jak z nią rozmawiałam była nastawiona o niebo lepiej.. ładnie już jej się pogoiło. Teraz akurat ma okres, mówi że czeka aż się skończy i przystępują z mężem do akcji żeby ocenić sytuację
nie no mi się nic nie babra.. ale polecam tantum rosa.. już następnego dnia po użyciu mega różnica!
Cytat:
Hej dziewczyny

Storyl
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:02   #2936
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
mi też nie mówił ale z ciekawości poszłam sobie sama
też jestem ciekawa, ale nawet nie wiem gdzie mam na to badanie iść

Stary 2013-05-20, 18:04   #2937
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

no ja mam ten plus, że akurat ktg jest tam, gdzie chodzę do gina, nie wiem czy w jakiejś przychodni gdzie gin przyjmuje na nfz by mi robili gdybym sobie ot tak przyszła

Stary 2013-05-20, 18:08   #2938
prodiament
Raczkowanie

Cytat:

Ja poszłam sobie w dniu terminu porodu na Izbę Przyjęć do szpitala, w którym zamierzam rodzić i zrobili mi KTG od razu "z marszu", po czym kazali przyjść znowu za dwa dni na kolejne. Po kolejnym kazali przyjść znowu za 3-4dni.
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 18:09   #2939
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

Zawsze chyba mozesz na IP, jak powiesz, ze coś cię niepokoi. Poza tym prywatnie u gina chyba też można, kiedys tu była mowa o tym ,z tego co pamiętam koszt to 10 zł.
Stary 2013-05-20, 18:09   #2940
Mysia mysz
Zakorzenienie

Obroniona na 4 dyplom na 4.5 dziękuję za wszystkie kciuki

dodatkowo z dobrych wieści - gbs ujemny

byliśmy z TŻ na pyyyysznym makaronie i domowych lodach kasztanowych i rafaello

lecę nadrabiać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości