|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
![]() Witam sie po weekendzie. Nie było mnie od soboty u was bo wczoraj komunia. Wróciłam taka zmęczona, że szok. Jakbym normalnie cały dzień ziemniaki zbierała, a nie siedziała. Po powrocie trochę drzemałam, a wieczorem nie mogłam spać znów i skończyło się na tym, że rozmawialiśmy z Tż prawie do 3 jak za starych dobrych czasu. Nie wiedziałam, że samo siedzenie może być tak męczące. No i plecy bolą. Dzisiaj zrobiłam 2 pranie małej. Tż powiesił na polu i się suszy. Jutro białe rzeczy i pieluchy. No i wypadałoby coś poprasować. A my dziś zaczynamy 38tc . Jak będzie skończony to może pani doktor nam da pozwolenie na przytulanki. Lecę was nadrabiac bo sporo mam. Mąż w pracy wiec przynajmniej nie będę się nudzić. GRATULACJE!!! Dla nowych mamuś!!
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() położyłam Przemka spać bo zamykał oczka i od 15 min prycha sobie w łóżeczku ... pewnie poleży i zaraz zaś będzie wołał ![]() jutro jedziemy do nfz-u załatwić Młodemu kartę ... ciekawe czy się uda z tą biurokracją jak oboje jesteśmy bezrobotni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale w sumie drogę mam dobrą, 3 godzinki i jestem ![]() no raczej w tej naszej rzeźni.. ![]() ![]() ale czasem dopada mnie desperacja i chcę uciekać do innego miasta.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do karmienia to wszystkie emtody stosujemy i niestety mało keidy mogę naliczyć właśnie te 20 minut.. rpzeważnie jest to 5-10 ![]() Od dziś walczymy z butelką z odciągniętym mlekiem i zobaczymy czy to wina ssqania czy pokarmu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi w szpitalu nawet nie sprawdzali czy mam pokarm.. dopiero jak powiedziałam, ze nie wiem czy on w ogóle coś je to sprawdziła babka ![]() Cytat:
![]() Zanim mój D. poszedł pracować na kopalnie tez się bałam.. ale keidyś usłyszałam tekst, że tak samo niebezpieczna jest praca np. przedstawiciela handlowego, kierowcy itp. bo jest tyle wypadków na drogach... Tak jak Juu pisała, jak nie daje znaku o konkretnej godzinie to jest panika.. ale nie można o tym cały czas mysleć.. Xal gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
BAN stały
|
A skoro mowa o problemach brzuszkowych, czy ktoś podawał espumisan w kropelkach? Ostatnio lekarka z pogotowia powiedziała by podawać młodemu krople jak będzie miał wzdęty brzuszek. Podaliśmy na próbę kilka kropel w sobotę wieczorem no i ...................tż miał nieprzespaną noc jak i mały bo kupkę zrobił dopiero po 12h, ale gazy puszczał tak że sam z wrażenia podskakiwał, jeszcze dziś tak ma ale już w łagodniejszej formie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Avatarek ![]() ![]() ![]() O co chodzi z tymi kartami?? To jakiś sląski wymysł?? Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- o ja, grad pada...mam nadzieje, że samochodu nam nie rozwali... kurde Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-20 o 13:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- dokładnie ![]() ![]() idę stąd, uzależniłam się od Was, Młody zasnął chwilowo a ja zamiast zrobić coś pożytecznego w domu siedzę na forum ;p Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Lonely mi dziś mężu kupił truskawki na pocieszenie i są przepyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Wtajemniczenie
|
u mnie nie ma ani kart ani książeczek
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to posłałam męża z mięsem mielonym do teściowej i dziś na kolację będą gołąbki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak się zastanawiam co to będzie jak zacznie się dziś w nocy i będę sama ![]() z jednej strony chcę Tż przy sobie, cały czas byłam nastawiona że będzie i nie brałam pod uwagę innej opcji.. wiem, że jakby była taka potrzeba to postawiłby cały szpitalny personel na nogi a w razie nieobecności mojego gina sprowadził go siłą ![]() ale z drugiej strony chciałabym mieć to już za sobą i oszczędzić mu stresu ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- wczoraj rozmawiałam z kuzynką która urodziła 30marca, (3dni przed terminem) mówiła, że nie miała kompletnie żadnych zwiastunów porodu ![]() czop jej nie odszedł, skurczy brak, żadnych bóli brzucha.. nic ![]() dzień wcześniej była u gina i powiedział jej, że nic się nie szykuje do porodu.. że szyjka jest.. położyła się spać, po 23 odeszły jej wody, o 5.30 urodziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
i na moje przeterminowane,bez oznak zapowiadającego się porodu też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zadomowienie
|
mam pytanko do mamusiek kiedy trzeba sie zglosic z maleństwem do pediatry po wyjsciu ze szpitala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj znowu zrobiłam 6 km spacer, 4 piętra schodów, oraz godzina gimnastyki.. a dziewczyna na gimnastyce mówiła, że z tymi schodami to ona słyszała, ze nie wchodzić i schodzić po schodach tylko jest jakas zasada 8x8.. 8 pięter w dól, 8 razy.. Jak dam radę to jeszcze tego spróbuje i ananasa i kiwi
![]() To dziecko to wypełznie mi z brzucha,żebym już go tylko przestała maltretować.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-20 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
wiedziałam, że znajda się tu ciężarówki które pocieszy ta wiadomość
![]() mnie szczerze mówiąc też bardzo pocieszyła ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() na początku ogłaszam, że jednak nie mam okresu ![]() Vil ,powiem Ci, że Twój Przemcio może już mieć te 5kg, mi na wadze (ważenie Twoim sposobem wychodzi 4,5kg), jak była u nas położna z wagą (tydzień temu), to w ramach kontroli sprawdziliśmy na naszej wadze i wyszło tyle samo tzn 4kg --- Wojtuś śpi u mnie na brzuszku, a ja mam chwilę czasu na neta. Wyprasowałam górę ciuszków ( z Małym w chuście), wyprałam rzeczy TŻ-ta, rozwiesiłam, zrobiłam obiad... a Wojtuś ciągle by się tylko przytulał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- jeszcze 4 strony nadrabiania... kto wie, może jeszcze jakieś nowe mamusie będą ![]()
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
w srode albo w czwartek - jutro będę wiedzieć na 100%. czyli 10 lub 11 dzien po TP..
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam...
![]() Jak tam na wsi?? Odpoczęłaś?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mi dziś Tż powiedział, ze mamusia mu przyjedzie pokazać jak ma kąpać małą. Sam powiedział, że będzie to robił ale myślałam, że widział i wie co i jak. A jego mama jest pielęgniarką...kurde trochę głupio mi będzie tak teściowa przyjedzie kąpać małą jak my mieszkamy z moją mamą. Powiedziałam mu to to mi powiedział, że czemu jego mama ma być wykluczona. Nie ma byc wykluczona tylko liczyłam, że jak wrócę do domu z dzieckiem to co najmniej tydzień spokoju będę miała od gości a tu się raczej nie zapowiada. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałam wam coś napisać ale nie pamiętam co...ah ten mój ciążowy mózg. Myślałam, że jak wejdę na wątek to maechewka będzie już rozpakowana. Ale mi się chce pepsi dzisiaj normalnie. całą ciążę nie piłam bo mnie brzuch po niej bolał a teraz taka ochota. Na razie otworzyłam sok pomarańczowy.
![]() |
#2877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie tylko na badanie i ktg, ale miłym zaskoczeniem by było jakby jednak wydarzyło się więcej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
moooże
![]() w sumie środa by mi pasowała... nawet bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
pokarmu nie mam juz prawie wcale..a muszle laktacyjne w drodze...
![]() zal mi malej.. i niewiem czy jesszcze probowac czy olac.zrobilam obiad,kolacje,bylam w sklepie..tż z Z spia nadal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.