|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
c.d.
- kluseczki francuskie: 2-3 jajka 2 łyżki masła sól 20 dag niekwaśnego białego sera mąka masło do polania Utrzyj masło mikserem z odrobiną soli i kolejno dodawanymi żółtkami. Połącz ze sztywną pianą z białek i taką ilością mąki (4-6 dag), aby ciasto nie było za rzadkie. Zagotuj w garnku wodę, posól ją i kładź łyżką na wrzątek nieduże, podłużne kluseczki. Gotuj około 3 minut, a potem wyjmij łyżką cedzakową. - śledzik w śmietanie z ziemniakami - coś ala risotto z pieczarkami - wątróbka - no i kasze z kotletem - pałki z kurczaka - no i pierogi z wszelkim nadzieniem (ale nie będzie Ci się chciało tego robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że piszecie o tanich obiadach ja też coś podłapię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
KOCHAM CIĘ ![]() U mnie kocica z fundacji, a kocurka półżywego ratowaliśmy. Teraz lepsza cholera z niego, ale niestety podupadł ostatnio na zdrowiu. Ma wodonercze, jedna nerka w 100% nie działa. Jeszcze nie wiemy czy usuwać, na razie kontrole moczu co tydzień. Dwa dni temu zapalenie pęcherza się przyplątało też ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Ja pierdzielę, fasolka po bretońsku ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
kluska a jak byliscie w stanie zlapac siuski na analize? i jak zauwazyliscie, ze cos z kociakiem nie tak? ja sie boje, ze moge cos przeoczyc, bo one to jak nasze dzieci sa na ten moment
![]() my teraz nawet karme zPl wozimy, bo nie karmimy whiskasami itp, wiec porzadnie zbzikowani na ich punkcie jestesmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co roku kontrolujemy koty z krwi u weta i rok temu w marcu Batmanowi wyszły lekko nerkowe wyniki. Wet kazał zebrać mocz i wyszła jakaś koszmarna ilość białka niewiadomo skąd i niski ciężar właściwy. Miesiąc kroplówek, karma nerkowa i białko już było ok. Został niski ciężar właściwy, brak pomysłu dlaczego. Usg - nerki zdrowe. Od tamtego czasu mocz co miesiąc do badania i co jakiś czas usg. Ciągle to samo aż w kwietniu bach! Nerka niedziała ![]() Na układ moczowy u kotów trzeba bardzo uważać bo jest słaby i mnóstwo schorzeń. Zapalenia, kryształki. Warto co jakiś czas złapać siuśki i mieć pewność, że jest ok. A u kota objawy nerek widać dopiero jak ponad 75% nie działa - wtedy za późno na cokolwiek.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-05-28 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no podobno mają mi zlikwidować plamienia w cyklu plus ogólnie uregulować miesiączki, co do wymazów to nie robiłam bo miałam na wizycie akurat okres. A co do zapaleń pęcherza to mnie chyba z kimś pomyliłaś ![]()
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
U nas koty też są jak dzieci, kochane ponad wszystko. Mój tata zawsze pyta, czy dupcie miodkiem też im smaruję
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Kocurku jak długo leżałaś żeby kosmówka się przykleiła?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kluseczki ![]() pierogi ![]()
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Izuś ja leżałam dość długo. Przykleiła się dopiero ok 4 miesiąca
![]() Bo wcześniej było widać, że jeszcze nie tak na 100% była przyklejona ![]() Zapytaj ginka o ten cerutin. Uszczelnia ściany nauczyć. No i dobrze, ze acard bierzesz to nie zrobi się minizator ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | ||
Zadomowienie
|
ja również Ci tego zyczę
![]() wysłać? bo nie wiem czy sobie życzysz.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się i ja. U nas dziś było już wszystko i słońce i deszcz i wiatr. Co kto chce. Moja siostra poinformowała mnie, że ma już dla nas całą torbę ciuszków odłożoną, więc jak nic trzeba kupić ta komodę juz i się organizować. ![]() Color, ja Ci powiem, że zawsze chciałam mieć 3 synów. Nie wiem czemu, kobiety zawsze chcą mieć choć jedną córkę. Ale ja marzyłam o synkach mamusi ![]()
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Kocurku z ginem bede się widziała dopiero za 2 tygodnie.Mam nadzieje ze do tego czasu już będzie ok.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ja jak zwykle na szybko was "przeleciałam" i tylko w temacie sierściuchów - nasza jest akurat z takich, które wolą być solo, nie dogadałaby się z innym kotem (jakiś czas miałą towarzystwo i skończyło się na tym, że każdy kot miał "swój rewir") Za to jest z nami zżyta bardzo, lubi z nami siedzieć, spać, potrafi całą noc przespać obok mnie, ale ma też okresy "ludziowstrętu" i wtedy woli sobie siedzieć w szafie czy jakimś kącie. Ale ma do nas duże zaufanie ![]() ![]() Ale jak przyjdzie ktoś obcy to może kilka godzin siedzieć i nie zorientować się, że mamy kota .. kot się chowa i wychodzi po wizycie. Chyba, że ktoś nocuje albo wyjątkowo długo siedzi to czasem ciekawość weźmie górę ![]() Uwielbiam sierściuchy ![]()
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2013-05-28 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja się witam i raczej znikam. Nie mam humoru odpisywać, wybaczcie ![]()
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Ty nie, coś Ty
![]() taka mi się trafiła klientka na koniec dnia, ze ja pier***ę ![]() Ale jutro Mąż wraca ![]()
#1698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak spytam - czemu nie wyspana? Co żeś w nocy robiła? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ok, może kiedyś się wygadasz?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Oj, cios to był
![]() ![]() Mogę Wam opowiedzieć o mojej super klientce ![]() ![]()
#1701 |
Zakorzenienie
|
elunka, no pewnie, ze opowiadaj
![]() ![]() isia grzeczna bylam ![]() ![]() no i pogoda, bo raz goraco, raz zimno, a ja na pogode wrazliwa jestem ![]() maru moje futra to towarzyskie stwory ![]() ![]() ![]() ![]() kwicia JEST, JEST ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Mam koto-psa ![]() btw Cicik rowniez dziekuje Kwitce za folijke ![]() Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-05-28 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniła jakaś klientka, że chce Autocasco, zapytała kiedy mogę jej dać odpowiedź. Na moje "dzisiaj, najpóźniej jutro rano" odparla, że chce na JUŻ
![]() To ja dalej "Proszę mi zeskanować dokument, wszystko sobie zobaczę, wyliczę i dam znać" A ona że nie widzi na tym dokumencie i nie wie, gdzie szukać. No to ja, że nie wiem bo nie widzę tego na co ona patrzy (tu mnie już poniosło ale nadal miło to mówiłam) To powiedziała, że lepiej będzie jak zadzwoni do Pani M. (szefowej) bo ja jej nie potrafię obsłużyć ![]() ![]() ![]() Człowiek pracuje po 8,5- 9 godz, ludzie czekają w kolejce po parenaście minut a ta krowa chce na już. A ja tam byłam tylko do pomocy, bo to nie jest biuro w którym jestem codziennie, więc musiałam się poradzić reszty przed wyliczeniem.
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale opisałaś, kobita faktycznie ![]() ![]() Zauważyłyście, że na naszym forum jest dużo kociar i trochę tych co mają psy. My też mamy 2 białe persy.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i do tego kopią dołki pod wszystkimi wokół ![]() Isia, kociar tu mnóstwo ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
no a ja Wam powiem, ze najlepiej dogaduje sie z ludzmi, ktorzy lubia koty
![]() ![]() ![]() ja psiaki tez kocham, ale kociara jestem ewidentna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
A to niespodzianka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzisiaj jest wspaniały dzień - Mąż w dom, przytulanie w dom ![]() Dzisiaj 6dc więc nic z tego ale i tak sobie użyje ![]()
#1710 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale nam się wątek kotowy zrobił
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Żal mi jej strasznie bo jak przytuli się do nas to cycka szuka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra a teraz o staraniach i dzieciach ![]() ![]() ![]() Plemników z 13mln na 1ml zrobiło się 34 mln. W całym nasieniu z 35 mln wskoczyło na 121 mln. Morfologia z 8% na 12% ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.