|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
moja jak na brzuch klade to nogami sie odpycha i sie czolga/slizga.. ma sposob na przemieszczanie skubana dobra lecę.chyba uzależniłam się od tego forum.. ![]() |
|
|
|
|
#1112 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
ale wysyp maluszkow i wiadomości o zaległych porodach! ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() dziekuje, udala nam się coreczka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- a my wczoraj byliśmy na pierwszym spacerku dluzej trwaly przygotowania i ubieranie, hehe.---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
fajny brzeczek hehe. a w szpitalu był wypasiony lactina http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...g/lactina.htmli gdyby mi ktoś taki zasponsorowal mogłabym otworzyć sklep z mleczkiem ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
u mnie wypis jest do odbioru na drugi dzien. my wychodzilysmy w niedziele, wiec wyjątkowo wypis dopiero we wtorek.---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
nie spinaj się, ale pomysl sobie, ze mleczko mogloby poplynac. sama się nakręcaj.ja już w szpitalu wymyslilam malej piosenke (szeptałam jej do ucha )"mleczko, mleczko dla Nelusi, to jest prezent od mamusi" hehe i chyba działa. a malutka slyszac mleczko, mleczko otwiera oczka i patrzy na mnie jakby wiedziała, ze czas na cyca ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- super. zapunktujesz u babc! ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- dziękujemy. nie spodziewałam sie, sporo osob wzielo udział
|
|||||||||||
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- dobranoc! trochę nadrobiłam...ale to jeszcze nie to :P
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, co robić
Julka chciałaby wisieć na cycu chyba bez żadnych przerw. Przystawiam ją, possie sobie z 10 minut, zasypia na cycu "na kamień" i nie daje się dobudzić. Odkładam śpiącą, po czym za 10-20 minut jest pobudka, czarna rozpacz, że cyc zniknął i znowu ją muszę przystawiać, bo nic jej nie uspokaja Kupy idą, dziś chyba z 5, więc problemów z brzuszkiem chyba nie ma. PS. Proszę o poprawkę na pierwszej stronie - Julia przyszła na świat 26 maja, na Dzień Matki (a wpisane jest 30.05)
Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-06-02 o 00:13 |
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1116 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za opis. świetnie się czyta ![]() no i gratulacje dla Ciebie i Nelci, miło nam powitać imienniczkę obie byłyście bardzo dzielne ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
gratulacje! z tego co pamiętam to miałaś taki malutki brzuch w ciąży a tu całkiem duża dziewczynka ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
super, że tak szybko poszło gratuluję
|
|
#1117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Aaa to wszystko wyjasnia, myslalam, ze sharp karmi piersia ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety na poczatku tak jest, moja potrafiła po 5 minutach jak głaz usnac i nie dało sie jej dobudzic. czekałam az wstanie na rekach, bo ten sen za chwile robił sie bardzo płytki albo dawałam jej tyle snu ile potrzebowała obok mnie, daj jej czas, ustawi sie i w koncu bedzie jesc ile powinna, u nas to trwało 2 tyg, podobne spiochy ma happy i ash diabli chciałam napisac TY CHOLERNA SZCZESCIARO SESJE WYGRAŁAS BABO JEDNA!!!!! tyle juz wygrałas ze powinnas w totka zagrac
|
|
#1119 | ||
|
Raczkowanie
|
Ufff... udało się na dłużej ją uśpić. jak do Was pisałam, wisiała na cycu przez godzinę, z przerwami na kamienny sen, do 00.20 i dopiero teraz ją dobudzam
Cytat:
Cytat:
jest jeszcze jakby minimalnie żółtawa. Jej sen po tych kilku minutach ssania jest niesamowicie głęboki i na rękach przy cycu zupełnie się nie spłyca
Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-06-02 o 03:46 |
||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- nie mogę jej zostawić z mężem samej, bo jak mu zaczyna płakać między karmieniami, to niczym nie potrafi jej uspokoić i widzę, że wpada we frustrację - Julcia jest wtedy jak "dziobak" sonduje mu szyję, koszulę i wszystko co napotka, usiłując złapać jakiś sutek - nie zależy jej konkretnie na moim, hihi Nie znajduje i włącza się jej syrena, a płuca ma porządne ![]() U Ciebie też akurat karmienie? ![]() dopisek - 4.22 - odłożyłam Julcię właśnie do łóżeczka i słyszę, że poszła koopa jak z wyrzutni torpedowej
Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-06-02 o 04:24 |
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
U nas w nocy przygod ciag dalszy... Zabralko mi mleka. Pila przez godzine i sie skonczylo a mala dalej glodna. A ze ja z lenistwa,zaprzestalam sciagania laktatorem to tez nie mialam zadnego mleka pomrozonego. Nie bylo.wyjscia, TZ musial biec o 2 w nocy do apteki 24h po mm... Dopiero jak wypila 60ml to byla szansa, zeby ja uspic... Wszystko dzialo sie miedzy 12 a 3.30 w nocy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swojego zarzucam na ramie i burka.. czasami własnie jak za krótko je i zasnie to zarzucam, a potem jeszcze kłade na swoich kolanach, podwijam nózki zeby się wybączył i przystawiam jeszcze raz... A jak już minie z jakies 20 minut jedzenia i dalej ciamka to daje smoka, bo raczej najedzony, a ciamka bo lubi ciamkac... Możesz jak masz laktator sprawdzic ile tego mleka jej dajesz.. Może właśnie podać z butelki odpowiednia ilość - przez pierwsze 10 dni tyle ile ma dni - czyli 1 dnia 10 ml, 2 dnia 20 ml, 3- 30ml.. a od 10 dnia po 100 ml i zobaczyć czy po zjedzeniu całości też Ci będzie tak za pół godziny się budzić, czy to włąśnie z głodu czy z czegoś innego.. A z tym spiochem to jak dopiero ma kilka dni i żółtaczkę to pewnie przez to.. mój też zasypiał i nie wiele pomagało, zeby go dobudzić, ale teraz już ma 11 dni i w miare dojada zanim zaśnie.. Cytat:
|
||
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
No teraz juz bede madrzejsza i laktator przestanie sie kurzyc. Teraz o 6 nakarmilam mala z jednej piersi, poszla spac, a z drugiej odciagnelam 100ml, zeby bylo na czarna godzine. Mozliwe ze zuzyje to jak sie obudzi bo nie wiem czy zdazy mi sie doprodukowac kolejna porcja... Musze sie tez przylozyc do.picia, bo chyba ostatnimi dni nie pilam wystarczajaco duzo plynow... Inna sprawa,ze Sofcia nie chce ciagnac z piersi-flaczka. Mimo,ze mleko w niej jeszcze jest to sie denerwuje cala sie spina i wywraca glowka na wszystkie strony
az mnie martwia te jej wygibasy, zastanawiam sie czy nie swiadcza o wzmozonym napieciu miesniowym... Oj teraz to kazdy wlos chyba bede dzielic na czworo...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-06-02 o 07:23 |
|
|
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
warto jednak mieć w zapasie mm Przemek mnie zadziwił dziś - odkładałam go w nocy do łóżeczka po karmieniu, po 4, już jasno było, i zagapił się na miśki z karuzeli i zaczął się cieszyć do nich - łapki latały na wszystkie strony, gadał sobie do nich .... po 6 jak wstał dałam go do leżaczka, to też się gapił na zawieszki .... tzn gapił się już wcześniej ale jakoś bez przekonania. to stwierdziłam, że może czas na matę ... leży nas niej od 40 min i się cieszy i gada, dziecka nie ma
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gaworzy juzz ?mloda od 21 spi do teraz..z przerwa o 3,5 i 8.szok! oby dzionek tez byl w miare ![]() i tez odkrylam nowosc..spi,budzi sie i..bez plakania lezy kreci sie ale po 10min zasypia |
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
U mnie noc przespana z 2 pobudkami na wc. Po 2 pobudce o 4.30rano zmolestowałam męża,ale coś efektów brak:-P CLOCHE trzymam kciuki!!!! LONELY gdzie się nam zapodziałaś???:-* KAROLINA czekam na opis Twojego ekspresowego porodu;-)
|
|
#1129 |
|
siedzę i myślę
|
Uzywacie / uzywalyscie czegoś na potowki ?
Color jeżeli jutro nas wypuszcza na co bardzo liczę to będzie jutro
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-06-02 o 08:35 |
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Ma ktoś numer do Lonely????
Bo na tel nie mogę odnaleźć,a może by tak eska jej zapuścić bo od wczoraj milczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
fajnie,że znow jestescie razzem ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1133 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
mam nadzieję że już jutro wypróbuje ten sposob
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Pracuje tu na miejscu i jest w miare ok:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() u nas nocka średnia, mała budziła się co dwie godz. Nie mogła zrobić kupki i dopiero o 6rano zrobiła, ale za to jaką całe plecy sobie obsrała ![]() axella piękna czapka Zu jest już zainteresowana tą matą?vil dzieci dopiero koło 2-3 miesiąca chwytają zabawki. My też wprowadzamy terror bo mała to nie chciała nawet 2 min sama poleżeć w łóżeczku, dziś wytrzymała 10 min
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
VIL-wczoraj nasze dzieci tak samo nie spaly..dzis pochalilam Twojego Przemcia ze lezy sam i co?
Z lezy obudzona i zajela sie soba!!!
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Martwicie sie czy rodze Nieeee noo mi to nie grozi, przestałam wierzyć ze zacznie sie samo ![]() Jutro o 7.30 stawiamy sie w szpitalu i zaczynamy akcje wypędzenia z brzuszka ![]() Teraz lecę na sniadanko, wpadnie pozniej. Cloche- ogromne ciśnij Florka !!!! |
|
|
|
#1139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
polecam i oby pomoglo
![]() Cytat:
by bylo dobrze!Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

my może we wtorek wyjdziemy w końcu
dluzej trwaly przygotowania i ubieranie, hehe.
za opis. Swoje przeżyłaś ale dobrze, że się nie dałaś.
Julka chciałaby wisieć na cycu chyba bez żadnych przerw. Przystawiam ją, possie sobie z 10 minut, zasypia na cycu "na kamień" i nie daje się dobudzić. Odkładam śpiącą, po czym za 10-20 minut jest pobudka, czarna rozpacz, że cyc zniknął i znowu ją muszę przystawiać, bo nic jej nie uspokaja

?
ciśnij Florka !!!!