|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
najedzony, wyspany , nie boleć go brzuszek, nie męczyć gazy i kupka... więc rzadko się to zdarza![]() jest piękna === Dziewczyny, nie wiem jak u Was, ale u nas od 19 strasznie lało i była burza, od jakiejś godziny w pokoju czułam smród zgniłych jaj w pokoju, przed chwilą zaczęliśmy poszukiwanie przyczyny , otworzyliśmy drzwi wejściowe i poczuliśmy samą kanalizę (mieszkamy w bloku...) ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
przed ciążą nosiłam 36-38 mam 171cm , waga przedciążowa-56kg, aktualna waga pociążowa 59,5kg
|
||
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Ja mam wrażenie że dziewczyny "łapią" wzrokiem czerwone maskotki lisków.
Ale to tak na chwilę. No chyba że mi się wydaje że łapią |
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
czerwona,okrągła...nieee, zdecydowanie wole jej usmiechy i minki..żadnych fochów ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
a stanelo na 7 ![]() jestem zalamana
|
||
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Przy takim wzroście ta Twoja waga i tak jest super. Nie przejmuj się;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jak nimi patrzy o tak --> to mam ochote ja schrupać Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- musze się pochwalić, wygrałam sesje noworodkowa na FB we srode jedziemy http://netafoto.blogspot.com http://www.netafoto.pl |
|||
|
|
|
#1086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmm to ja też M zamówie |
|||
|
|
|
#1087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
straż pożarna nie przyjedzie, bo mają ważniejsze sprawy (wypompowują wodę gdzieś indziej...) ja tam wagą się nie przejmuję , cieszę się, że mam już ciut mniej niż 60kg ale chciałabym mieć ładny brzuch bez ćwiczeń się nie obędzie..ale jakoś ciągle brakuje mi na to czasumarchewka - TŻ kupił mi w aptece (na dozie) muszle NUKA
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-01 o 22:20 |
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
moze być objaw ze dziecko sie niżej wstawia.. mi tak ginka mówiła.. ze głowka nisko i uciska..
|
|
|
|
#1089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi by pasowało tak od 7 do 10 ale to nasze Małe już o tym zdecydują![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!! czekam na efekty ![]() tez chce sesje ![]() ![]() i dorzuce jeszcze foto spiocha od prababci dla Z
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche trzymam kciuki za Was jutro
![]() jutro być może Wasz wielki dzień
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam długa i wychudzona także od razu mama przeszła na mm i było wszystko ok![]()
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm hmmm...coś Lonely się długo nie oddzywa, może się jednak samo zaczęło
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i mam nadzieję, że 3tyg to tak mnie pobolewać nie będzie jednak bo to by oznaczało, że przenoszę o całe 2tyg. W poniedziałek mam wizytę to się okaże co z tą moją szyjką ![]() Cloche trzymam za Ciebie jutro kciuki! ![]() Diabli gratulacje z powodu wygrania sesji Zmykam na dziś
|
||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Coś czuję,że niebawem przeczytamy nowiny:-D Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ dzwonił właśnie się pochwalić że kupił córeczce z okazji dnia dziecka sukieneczkę żółtą ze sweterkiem i jakieś śpioszki
rozmiar 62. Zobaczę w sobotę co wybrał chyba że wcześniej wylądujemy na porodówce ale chciałabym żeby TŻ był przy porodzie. Mam nadzieję że się uda
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak one się w staniku sprawdzają? jutro chciałam isć kupić u brafiterki stanik tylko nie wiem czy jakieś miejsce mam sobie na nie zostawiać?? |
||
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leczenie farmakologiczne: tardyferon, i.v.: ketonal, perfalgan, pyralgin, tramal, taromentin, plyny dożylne, fragmin 5000 j. s.c. może cos z tego? jest tez adnotacja o licznych bakteriach w moczu, wiec może mój pęcherz w stanie zapalnym po prostu nie dawal rady?
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.s. Jakbyś coś nowego wiedziała w ''naszej sprawie'' to daj proszę znać;-):-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i masz racje, kupcie sobie przed porodem bluzki do karmienia - ja na początku chodzilam po domu w koszulach szpitalnych, bo tylko one tak fajnie rozpinaly się do karmienia. dopiero później odkryłam, ze mam w szafie kilka nadających się bluzek, ale i tak planuje odwiedzić ciucholand trzeba znaleźć jakies tuniki na "sredni brzuch" - taki 5-6 miesięczny hehe.---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
a decyzje na pewno podjelas sluszna! dziwnym poloznym mówimy stanowcze nie
|
|||
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój mąż ma właśnie 8 urodziny![]() To mamy bliźniaków i dzieciaczki też będą bliźnięta ![]() Kochana jakby się coś "wyklarowało" nowego to będę cały czas o Was myślała |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie wycelowala w urodziny tatusia ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Nelka tez tracila. baliśmy się, ze nas do domu nie puszcza, bo waga codziennie spadala (ur. 3930, spadla do 3660), wiec 270 na minusie. pewnie leciałaby nadal w dol, bo rozpoczal się mój nawal i Nelusia juz nie miała jak ssac, ale zaprzyjaznilam się z laktatorem i dokarmiałam ja butla. w ostatnim dniu pediatra uznal, ze dajemy rade i może nas wypisac. |
|
|
|
|
#1107 |
|
siedzę i myślę
|
Color boję się tylko żeby nie przyzwyczail do butli
aa i gratuluje nowym mamusiom jak wrócę do domu postaram się opisać swój poród ku pokrzepieniu ser oczekujacych mamus
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-06-01 o 22:59 |
|
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Glowke ladnie trzyma ponad minute alboi dluzej ale jak jest trzymany do odbicia, jak ma dobry humor to obraca ten lepek na wszystkie strony i oglada sobie swiat ale za malo go chyba na brzuszek kladlismy i na brzuszku nie bardzo. Za to musze go pilnowac bo ja go klade na brzuszek a ten zaraz sie na boczek przewraca Hahaha ![]() Ja sie zawsze smieje wtedy z Przemka ze znow udaje buraczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff... pierwszy wieczór we dwie od 3ech tygodni... Nie było najłatwiej. Po sielankowym spacerku, miałyśmy pierwszą kąpiel w moim wykonaniu. Nie było najgorzej nawet... Ale po kąpieli i karmieniu zaczął się hardcore, bo małą bolał brzuszek... Windi poszło w ruch, ale nawet po zaiegu była nieutulona. Miała chyba pierwszy raz atak strasznego płaczu... Axella, Banka i Sharp - strasznie Was podziwiam, że dajecie radę, kiedy Wasze dzieci na codzień mają takie akcje... Ja byłam przerażona... Teraz siedzę jak na szpilkach bo się obawiam ją obudzić... No nic, chyba czas spać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

raz się uśmiechnął jak go wzięłam na łapki. tylko raz
najedzony, wyspany , nie boleć go brzuszek, nie męczyć gazy i kupka... więc rzadko się to zdarza
Jaki Ty kupowałas, jaki masz wzrost i wage pociazowa i przedciazowa?

czerwona,okrągła...nieee, zdecydowanie wole jej usmiechy i minki..żadnych fochów 

To kwestia znieczulenia? No bo w sumie ludzie długo czasem leżą z cewnikami i nie możliwe, żeby musieli tak cierpieć...
to mam ochote ja schrupać

super!! czekam na efekty 

07.07.2012
? jest to dla mnie nie pojęte, miałam 2 razy zakładany cewnik i ani razu tego nawet nie poczułam. Wiesz jakimi lekami byłaś znieczulana ?