|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
ojej... trzymam mocno kciuki za małego..
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że młoda ma wysypkę, szło od dołu i teraz ma na twarzy. To chyba te dwa ciasteczka andrucikowe w czekoladzie wczoraj
Co mam teraz zrobić, bo jakaś niespokojna była zanim jej to wylazło. Czy to ją swędzi, drażni? Czymś posmarować
|
#1384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Ja podobnie jak Ty obawiam się przede wszystkim, czy wszystko z Małą będzie ok, czy będzie zdrowa, czy obejdzie się bez komplikacji. To przede wszystkim! Choć i samego bólu też się troszkę boję, szczególnie, że dla mnie to będzie nowość. Ale wierzę, że będzie dobrze i dziękuję za wszystko co napisałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że uda się tymi rurkami tą klapę naprawić tak, żeby operacja nie była konieczna
|
||||
|
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przede wszystkim każdą wysypkę ..wyprysk na ciele małego ludzika trudno od razu zdiagnozować..czy to uczulenie..czy alergia czy może potówki a może zwykły trądzik niemowlęcy..hmmm..zobacz ile tego jest..?! poczekaj ..przemywaj tylko przegotowaną wodą (wacikiem) i obserwuj...jeśli się nasila to po prostu do pediatry bo samemu można tylko popaprac jeszcze bardziej..jeśli tak jak uważasz przyczyną mogło byc zjedzenie np.czekolady to nie jedz tego na jakiś czas i zobaczysz czy może to uczuleniowe |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Cloche kochana, trzymaj się, jestem pewna że jesteście w dobrych rękach. Dużo zdrowia dla Florka
|
|
|
#1388 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty robiłaś? Cytat:
już bliżej niż dalej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluchy i chusteczki cały czas te same, wczoraj nie kąpaliśmy bo byli goście i jakoś nie mieliśmy siły później więc żadnych zmian poza jadłospisem nie było. Tylko jakieś 2 czy 3 dni wcześniej zjadłam parę kulek, takie małe ciasteczka oblane czekoladą. Może to inna czekolada?
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
musze jutro zdecydowac sie na jakies srodki anty. nie chce tabsow :<
a plastry?tosowala ktoras? nuvaring niby super ale can wystraszyla mnie ta wpadeczka :P |
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
w moim szpitalu też tego nie wymagają i chyba nawet nie pytają o to badanie a lekarz mi powiedział że jest ono nie obowiązkowe a on mnie wysyłał tylko na te obowiązkowe
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
axella a próbowałaś wsadzić ją w bety i do wózeczka i przejechać się po mieszkaniu? Moja marudziła podobnie jak Twoja od 9 przez 2h i dopiero wózek pomógł, bo śpi od prawie godziny
![]() A z tym Delicolem to bym uważała - ja swojej chciała zrobić "dobrze" i jej dałam jedną kropelkę, bo wydawało mi się, że ją brzuszek boli i miałam jazdy przez dwa dni, bo widocznie to wcale nie chodziło o brzuchol..... |
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie z kroplami ostrznie.dawalam mlodej ten super-hiper colinox i bylo gorzej,milion razy gorzej+przestala spac.. wiec w ostatecznej ostatecznosci kombinowac z lekami.. |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
xal na czekoladę uważaj Kochana, w prawie każdej mogą znajdować się znikome ilości orzechów, które strasznie uczulać mogą - może to o to chodzi?
|
|
|
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
Hej
u nas nadal nic... czekam i czekam... jak do środy nie urodzę to do szpitala mam jechać zaczyna mnie to stresować![]() ![]() niby to tylko tydzień po terminie... ale od 30 tyg. cały czas leżałam, bo zagrożenie wczesniejszym porodem, a od 36 tyg mowili mi, ze mogę urodzić w każdej chwili... cieszę się, że donosiłam to terminu no ale teraz to już bym mogla urodzić! Musiałam się wygadać ![]() za Florka i resztę dzieciaczków![]() lecę zrobić sobie kawę
|
|
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem co Twojej kruszynce dolega..ale jeśli to trądzik ,który objawia się właśnie duża ilością wyprysków na twarzyczce ..szczególnie na czole i policzkach ..to niczym się nie smaruje tylko przemywa przegotowaną wodą..czeka az się "wypryszczą" to taka adaptacja skóry z otoczeniem ... jesli to faktycznie uczulenie "czekoladowe" w co wątpię...to wsparcie powinno byc raczej od środka..lub przepisany krem/maśc przez specjalistę....ale zawsze możesz lekko np posmarowac sudocremem w celu zasuszenia...no i obserwuj.. no ale tez byli u Ciebie goście..inne zapachy ..kremy ..kosmetyki..czasami dzieci tak reaguja na inne "buziaki" .. |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam wpadke z tabsów a na nuvie nie zaszłam 3 lata
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest dosyć czułe dziadostwo. Nie chce nikogo oskarżać, że coś źle zrobił. Ale NR ma tylko 3h poślizgu. Np. przy zakładaniu nowego masz raptem 3h by go zalożyć o odpowiedniej porze. I w sumie tak na logike biorąc, wieksze jest prawdopodobieństwo wpadki na tabsach (wymioty, biegunka, zapominalstwo). Ja tam polecam
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
A mi został równy tydzień do terminu ![]() Nowym mamusią Gratuluję!!! ![]() Cloche dla małego!
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Nie wrzucałam opisu porodu, więc wrzucę chociaż fotę mojej ślicznotki, zrobioną w dniu porodu 26 maja
PS. W przeciwieństwie do Marchewki i jej położnej-demona, ja trafiłam na położną-anioła na dyżurze na Żelaznej |
|
|
|
#1402 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
tż się ze mnie śmieje że z Adim mam ciągle podobne przygody, ale w końcu tyle z nim czasu spędzam że poznaliśmy się na wylot w każdej prawie sytuacji ![]() Dziś byliśmy na usg bioderek, wszystko w granicach normy, kazali zawijać mu pieluszkę flanelową dodatkowo na pampers. Śmiesznie tak wygląda z wielkim wypełnionym tyłkiem nie dość że już ledwo wchodzi w rozmiar ciuszków 62 to może od razu przerzucę się na 70 aby pielucha dodatkowa weszła
|
||
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślicznotka..... |
|
|
|
|
#1404 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super, że na taką świetną położną trafiłaś |
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cenowo to jest mniej wiecej 50pln za krazek,tak? badania pod to robilyscie czy poprostu mowicie co chcecie i bach-macie recepte? |
||
|
|
|
#1407 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Cloche gratulacje i trzymam
Lonely życzę krótkiego i jak najmniej bolesnego porodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat moj lekarz daje od ręki recepte. Ale robie sobie co roku kontrolne badania krwi A również byłam młoda jak zaczełam stosować NR.
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak tylko pomysle ze musialabym lykac glupie piglki to... |
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cloche trzymamy mocno kciuki !!! będzie wszystko ok
Lonely czekamy, mam nadzieję że wszystko pójdzie szybciutko i bez problemów Cytat:
Cytat:
ale się masakrycznie czuje ... mąż wstawał w nocy, ja przejęłam Przemka o 6 ale jestem nieprzytomna, oczy mi się zamykają, jechaliśmy do mamy to w aucie spałam ... po dwóch kawach. wrócimy to się położę jak Młody zaśnie ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-03 o 12:18 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

"
trzymam mocno kciuki za małego..

Ślub 27. X. 2012
nie dość że już ledwo wchodzi w rozmiar ciuszków 62 to może od razu przerzucę się na 70 aby pielucha dodatkowa weszła