|
|
#1891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Dziewczyny pomocy!! Czy to się nadaje do czegoś: http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi-len-bawelna-kolory-poradnik-i3302175057.html
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
A może się nie najada? mam za mało pokarmu? Dziołchy śląskie tylko nas tam nie obgadywać za mocno, bo nam policzki się spalą
|
|
|
|
|
#1893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kija a ty skąd z Malopolski jesli można wiedziec? Cytat:
Fewciu, nocki macie koszmarne i nie wiem czy bym wytrzymała.... podziwiam Cie, że sama dajesz radę i jeszcze w dzien... paskudy jedne- przez Was tule oglądam ![]() a co do uzależnenia od wizazu- mało kiedys tesciowej nie wyskoczyłam: "a Szaja powiedziała....... " ![]() czas sie leczyc ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Lady, bo nie odpisałam pod cytatem- mój leąac na kocu na podłodze okręca sie robiąc koło
|
|||
|
|
|
#1894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oba czerwone, tapicerka bardzo podobna, minimalnie się różniła kolorem. Do dziś się zastanawiam czy dałoby się odpalić, czy tylko można było otworzyć zamek. Wtedy nie sprawdzałam, szybko wskoczyłam do mojego i odjechałam bo się bałam że mnie oskarżà o kradzież a wtedy jeszcze nie miałam znajomości w stosownych służbach
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pewnie wiesz jestem stała wizytantka poradni laktacyjnej ale tam mi powtarzają, ze każda ilośc mleka matki jest dla dziecka jak szczepionka, dlatego warto walczyć o kp, ale podanie mm dziecku nie szkodzi i jeśli to ma wpływ na poprawę naszego funkcjonowania to tak należy zrobić. Tylko ja bym sie jednak bała podawać zwykła butelka, żeby mała nie odrzuciła na dobre piersi. |
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja z 11go i wszelakie przekręcanie jest be. Za to jak leży to chwyta się za spodenki i ciągnie do góry do takiego jakby półsiadu, nawet wysoko głowę podnosi Przekręcanie jest dla cieniasów, ona chce siedzieć...
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() U nas noc typowa - na poczatku sen 4h, potem juz co 1,5h ![]() Pobudke zaliczylismy o 6:30. Polozylam Kube jak zwykle nieprzytomna na przewijaku i zabieram sie za zmienianie pieluchy z nocy. Sciagnelam starego pampa, cwaniak cieszy miche, a z pupy wylatuje prosto na przewijak dorodna (wczoraj nie robil!!) pomaranczowa kupka ![]() Od razu sie obudzilam ![]() A potem postanowil sobie siknac - i to tak, ze rekawki bodzikow byly mokre ![]() Piekny poranek Na szczescie potem mi kimnal na 1,5h i oto jestem ![]() Straszny egoista z niego - nie znosi jak sie obudzi i jest jedyna osoba, ktora nie spi. Od razu jeczy. Jak siade (nie wystarczy otworzyc oczu i lezec obok) i patrze na niego to jest caly szczesliwy!
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-13 o 08:48 |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Oskar odjechał ja też idę dospać bo oczy aż mnie szczypią.
Do później
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
kurdę, dostałam od kuzynki takie piękne pajace mamas&papas, i co?! ZAPOMNIAŁAM O NICH!!!!!!!!!!!!
i teraz są na styk styków
|
#1902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo te ślązaczki to mają umowy z producentami Cytat:
![]() jak znikną jej zmiany na buzi i nóżkach to spróbuję bebico lub bebilon, jak szajka pisała. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
idę się ogarniać bo jak tak dalej pójdzie to pojadę z wielką szopą na łbie
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Dziewczyny, straszna noc.. mala mi sie dwa razy obudzila ze strasznym placzem, glupia matka cos zjadla i dziecko musialo cierpieć! Ja pierdziele.. na szczescie od rana usmiechy ida..
Lece nadrabiac! |
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja ma tak samo, jak Ona nie śpi, to wszyscy muszą być na nogach |
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
heeej
![]() Dzisiaj pewnie cisza będzie na forum Udanego spotkania dziewczyny!Cytat:
Moja też tego kciuka ssie, ale od kilku dni jak ją usypiam na noc to daję jej smoka Possie go, zaśnie i później wypluwa. Ale jak się budzi w nocy to tak łotosi tego palucha, że masakra ![]() Cytat:
No widzisz, Ciebie zmobilizowałam do umówienia fryzjerki, a sama jestem w lesie kwiatów też nie wybrałam, nawet sukien jeszcze nie oglądałam
|
||
|
|
|
#1908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może Kopernika, blich, zwierzyniecka, może gdzieś coś się znajdzie. Nie wiem czy Zwierzyniecka nie byłaby bliżej niż wawel ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292177]Właśnie truskawki z cukrem jadłam czereśnie też jadłam znam, lubię ![]() pfff ![]() normalnie, pewnie w zimową kurtkę, bo łapki będzie wyciągać, rajtki + spodnie niekoniecznie ocieplane, butki zimowe, szalik, czapkę. Ew. pod kurtką nie jakoś wiele. No ale to zależy od warunków pogodowych też przy skazie bezmleczne tylko! mleko w kaszkach tak samo uczula o ile jesteś pewna, że Blanka skazę ma? Ja bym delikatnie spróbowała, pewnie. Bebiko, bebilon - tak naprawdę... chyba obojętnie które bo na różne mleka różnie dzieci reagują. Nan nie polecam tylko, bo faktycznie chyba kiepścizna, bardzo wiele dzieci mi znanych miało zatwardzenia po tym. prosto ale powiem ci, że dopracowane w szczegółach -np., duperelka taka - wiadomo, jak mocno masz dociągnięte paski, szelki - to kawał ci wisi szelki, tzn. tego paska takiego plecakowego. I żeby nie wisiał, jest doszyta gumeczka, zwijasz, nakładasz gumkę i nic nie dynda, nic nie haczy. nie lata, ale Dorotka naprawdę duża jest i główkę fajnie trzyma DOROTKA W TULI mina mówi o czymś przeciwnym Jaaaaa! ale w którym miejscu? I pytanie - wózki czy nosimy?[/QUOTE] pięknie się tulicie
|
||||
|
|
|
#1909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Igusia [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41293691]Blogerko, to masz odpowiedź i to im zwyczajnie spływa w zatoki nosowe gdzieś, to raczej nie katar.Aga, a chcesz teraz już gluten dawać? jak ci się nie śpieszy to poczekaj, aż mała zacznie ciut więcej zjadać, wówczas łyżeczka nie będzie problemem ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Aaaaaaaaa no właśnie - czy mnie się zdaje, czy Bijkora nie wytłumaczyła się z braku Rumunów? [/QUOTE]no właśnie, na pewno już ich komuś opchnęła Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas niby noc spokojna tzn Kubuś obudził się przed 3 (zasnął ok 19:30 ale potem budził się jeszcze 3 razy na smoczka i na cycka w odstępie 1,5h) i rano o 6 już był gotowy dałam mu cyca i pospalimy jeszcze do 8 ![]() ahaa i poprzykaliśmy się z tż zazdraszczam Wam spotkania, czekam z niecierpliwością na relację
|
||||
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam tego problemu - bo mam tylko kilka ciuchów ciążowych a w resztę się nie wmieszczę
![]() a ogóle nie wiem czy będę, bo Ania maruda od rana, że szok, a ja jednak muszę z nią kawał drogi przejechać sama w aucie, boję się trochę
|
|
#1912 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
mogą przeszkadzać, ale może jej też gorąco być, może infekcja moczowa jakaś... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie martw się, Dorotka też ma takie fazy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że takie dzieciątko potrzebę bliskości identyfikuje z piersią to dlatego mamy takie pobudki. Takie jest moje zdanie
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
odiweczny problem kobiety
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41297262] a chleb jesz? ryż jesz? nie dla przyjemnosci, tylko dla zdrowia! [/QUOTE] jem chleb, biały, myślisz że powinnam ciemny...? ryż jadłam może dwa razy. A to też uczulające?? |
|
|
|
#1917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
u nas pobudka o 6 rano. teraz mlody dżemka sobie juz poltorej godz i pewnie zaraz wstanie... ale dzieki temu nadrobilam! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ona cala noc spi w jednej pozycji tak? moj tez sie tak nieraz kreci i wyraczy ze przeloze go na "druga strone" (spi mi lekko oparty o zwiniety kocyk), na zasadzie raz na lewym boczku raz na prawym i jest ok. spi dalej. |
||||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co 1,5h musi sobie przypominac o jej istnieniu
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też ostatnio zaliczała 3-4 pobudki w nocy. Dziś najpierw obudziła się ok 12, ale to mąż się nią zajmował, a później przed 3. Nakarmiłam ją i próbowałam odłożyć do łóżeczka - niestety od razu się zaczęła wiercić, więc już nie próbowałam, tylko od razu wzięłam ją do naszego łóżka i spała nieprzerwanie do 6! Także dziś w nocy były tylko dwie pobudki
Chyba też ma teraz po prostu potrzebę bliskości i stąd te pobudki i rzucanie się w łóżeczku. Problem tylko taki, że Domcia zajmuje pół łóżka, a my z mężem kisimy się na drugiej połówce. I po tych trzech godzinach snu bolało mnie całe ciało, ale czego się nie robi dla swojego dziecka
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam manduce jakos najbardziej mi podpasowala. nie chcialam we wzorki tylko jednolity kolorystycznie material
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Oba czerwone, tapicerka bardzo podobna, minimalnie się różniła kolorem. Do dziś się zastanawiam czy dałoby się odpalić, czy tylko można było otworzyć zamek. Wtedy nie sprawdzałam, szybko wskoczyłam do mojego i odjechałam bo się bałam że mnie oskarżà o kradzież a wtedy jeszcze nie miałam znajomości w stosownych służbach 

więc cholera wie, czy był sens podawać te antybiotyki, bo może te pęcherze od czegoś innego wyskakują

i teraz są na styk styków

do t. się nie odzywam i kontaktu nie będę utrzymywać a wyprowadzimy się najszybciej jak się da, ale nie wcześniej niż za 2 miesiące. Oby nic się nie działo przez ten czas.
czereśnie też jadłam
dla Igusia

mam nadzieje, że dopisze wam pogoda a potem poprosze o fotorelacje