|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
dziewczynki mam do sprzedania aparat PENTAX K200 z dodatkowym obiektywem - kupiliśmy wyższy model i ten mam do sprzedania w fajnych pieniądzach - jak ktoś zainteresowany to pisać na priv
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- oooo jak kobicie przyjemnie
|
|
#2582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde... znowu wlazłam na poczekalnie... doigram się
![]() A my ruszyliśmy z samego rana w Gorce i wleźliśmy na Maciejową przed południem już siedzieliśmy pod schroniskiem., choć ostatni odcinek to dzięki wielkiemu zaparciu mojego chłopa który praktycznie niósł wózek. Ale potem popas na łące - karmienie cycem w górach i cały dzień lenistwa w plenerze - Na koniec rybka w knajpie, a teraz Tata usypia młodziana - a ja zaraz planuję się napić lampki wina od kolegi :P Ale za jakieś 3 tyg będę w Wwa i planuję wtedy kupić nosidło ergonomiczne i na bank tam wracamy, bo dalej się nie da już z wózkiem. Cytat:
za nadrobienie. Co do domowego spa, trzeba by jeszcze młodego przećwiczyć w jakimś masażu albo innym pedi
|
|
|
#2583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a dla tż-ta ![]() Cytat:
my o grilu rano tak chmurnie było a później takie słoneczko wyszło i cieplutko się zrobiło ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
za wyprawę my byliśmy na Trzech Koronach i w okolicach z Julką jak miała rok i 2 m-ce fajnie było
|
|
|
#2584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oball i model Piękny śmieszek ![]() Dziś nawet nie miałam czasu Was podczytywać, Krzyś ma dzień marudy, często je, popłakuje, nie wiadomo, o co chodzi Jeszcze nie śpi (od 9 rano :padam , choć wreszcie spokojnie leży... Kilka rzeczy: 1. Po tygodniu niejedzenia przeze mnie nabiału czerwone, suche placki przedwczoraj wróciły Szukam więc innego winowajcy - obstawiam jajka lub jabłka - i to i to nie jadłam przez ten czas i dopiero ostatnio zjadłam. No masakra jakaś 2. Ciemieniucha lepiej, oliwimy, wyczesujemy, myjemy. 3. Niestety coraz bardziej Krzyś "skręca" w prawo, co najbardziej widoczne jest w pozycji na brzuszku - zamiast podnosić główkę, to On obraca się jak wskazówka w prawo, dając łepek w tamtą stronę. W prawo też Mu główka leci w wózku i na bujaczku. Poczytałam trochę w sieci i do 3 m-ca podobno nie ma co panikować ani chodzić do neurologa, prawda to? Jedynie korygować Mu postawę (w miarę możliwości), rzadko nosić w pozycji pionowej, odbijać na obu ramionach na zmianę, nie sadzać w bujaczku. Zaczęliśmy się stosować. W razie czego spytamy pediatrę na kolejnych szczepieniach (już się zapisaliśmy na 25 lipca ).4. Wczoraj chłop zaimprezował ( ), więc sama wykąpałam Krzysia i bardzo dobrze mi poszło Jej, chyba przysnął, to lecę pod prysznic Potem nadrobię wątek ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Aha, miałam spytać: dostałam 3 słoiki dżemu truskawkowego - jeść? Przetworzone truskawki chyba nie wywołują alergii, jak świeże?
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Klementynka rozumiem ze tego Oballa nie było już skoro nie dzwoniłaś
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zeby doleciec do domu i dac cyca.Cytat:
![]() ![]() klask i:JAkoś mi umkneło, ze masz 2 dzieci Piękna fota, ja też właśnie wylazłam z wanny...jak to miło posiedziec dłużej niż 2minuty w łązience..jak tżta nie ma to zazwyczaj albo na szybcika sie myje, albo biore Kaccpra ze sobą do łazienki;p A dziś tz zaczął urlop![]() Małpka wcale nie byłam w tamtych okolicach i w biedronce niestety...Ale jak nie zapomne to powiem mamie, zeby spojrzała,ona blisko... bo ja tam byłam we wtorek to tych oballi było ze 20-30szt. Melduje, ze u nas lepiej! Kacper ssie cała piers, co prawda dalej jeszcze przerywa z krzykiem i prezeniem ale zazwyczaj wraca do piersi, nie to co wczesiej, ze już nie było mowy o karmieniu po 3 minutach. A jak juz na prawde nie chce jesc, to wychodze z zalozenia, ze pewnie najedzony juz i wiecej nie daje. Ale chyba mam mniej pokarmu przez to niejedzenie kilka dni, bo drugi dzien z rzedu rozmrazam mleko i dokarmiam...na szczescie w nocy je mało, więc zciagam i robie zapasy Teraz pytanie, co pomaga?1.Ograniczenie smoka. Jak już dostaje w sytuacjach szału,to mam wrażenie, ze nie moze sie nim nacierzyc, ssie jakby pił najdroższego szampana z truskawkami i w ciagu ułamku sekundy sie uspokaja, a my po 2 mintacvh zabieramy smoka i jest ok. 2. Brak nabiału Nie jadłam ok. 4 dni była poprawa, potem zjadłam zupe mleczn-2 dni męczarni, a teraz od 2 dni bez mleka i dzis znów lepiej, ale jeszcze do idealnego karmienia nam brakuje ![]() 3. Dicoflor podawany od 2 dni... Bede stopniowo odstawiac za jakies 2-3 dni jesli bedzie poprawa to się dowiem pozdrawiam!dobranocka!
|
||
|
|
|
|
#2587 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się że fryz "na Mariana" przypadł wam do gustu ![]() Ślicznotka! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2588 | ||
|
Zadomowienie
|
Superowy!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wypadmyśle że ten dżem będzie ok cytując Dragusię "nadrobiłam" ![]() Dobranoc i miłej niedzieli |
||
|
|
|
|
#2589 | |||
|
Zakorzenienie
|
mam awaryjnie troszkę wody lub koperku w torbie. ale podałam dotąd może ze 3 razy.
teraz muszę podawać żelazo i np. dziś się nie udało. nie chciał pić i już. ![]() Cytat:
a co do dzieci to mnie się zawsze wydawało że je lubię, mam z nimi doby kontakt, ale sie okazuje że g.wno o nich wiedziałam generalnie o życiu co racja, to racja Cytat:
ależ aktywnie. a jaka pogoda? i jaki macie ten wózek? terenowy? nosić jak najczęściej w pionowej. tylko dziecko przodem do świata. kiedyś już pisałam o tej pozycji - główka dziecka między piersiami, jedna ręka przytrzymuje klatkę piersiową dziecka, druga robi "siedzonko" pod pupą (trzymasz ręką w udzie). dzieć szczęśliwy bo świat ogląda a Ty tylko zerkasz do lustra czy oś symetrii jest zachowana, czy dzieć jest prosty.http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html - pozycja "jak w fotelu". tak nam kazała nosić T. neurolożka gdy miał 5 tygodni, teraz znów fizjoterapeutka i lekarkapolecały tą pozycję do noszenia. a truskawki i świeże, i dżem - jeść ale stopniowo ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2590 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A deser ...Cytat:
Cytat:
Jaki Emilian fajny jest! ![]() Cytat:
|
|
|
#2591 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My trafiliśmy na super rehabilitantkę, bo poza tym że zajmuje się stópką Leośka to własnie ciągle nam cos nawija o jakichś wzorcach których nalezy unikać, pokazuje co robić a czego nie, itp Cytat:
![]() Cytat:
U nas jakoś ściaganie pieluszka czy szczotka się nie sprawdziło, bo jakos mocno to było przyklejone. Przyznam się bez bicia, że w trakcie karmienia usuwałam to po kawałeczku paznokciem (jakis czas wczesniej smarowałam obficie oliwką). Ale absolutnie nie zdrapywałam Tylko tak jakby zsuwałam, bo to juz nie było połacząne ze skóra glowy, tylko po prostu mocno przyklejone. No i teraz już jest superCytat:
![]() Ja od początku ubierałam do snu w samego pajaca. A od 2 dni zakładam tylko bodziaka na krótki rękaw no i przykrywany jest naszą kołderką (bo spi z nami) Cytat:
![]()
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I radę
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-06-15 o 23:04 |
||
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tyle, że już bardzo mało podaję mm bywa, że tylko jeden raz dziennie
![]() Cytat:
A m. in. takie sygnały były jak u Ciebie. |
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
, wczoraj musiałam sobie pare rzeczy dokupic więc wywiozłam tzta z dziecmi do parku a ja na 3 godzinki wyjechałam buszowac w ciuchach . Jak przyjechałam okazało się ze Ninka i Kuba poznali nowe dzieci z którymi się tak dobrze bawili ze wracac juz nie chcieli....a ja podczas karmienia Roszka wypatrzyłam ze mama chłopca jakos znajoma sie wydaje.Okazało sie ze chłopcy chodzili ze sobą do przedszkola -do grupy i bawiąc sie ze sobą przez tak długi czas - nie rozpoznali sie . No a potem od 17 bylismy na festynie - super było ,ja wróciłam o 21 -wykąpałam Rocha i połozyłam spac , godzinkę pózniej tz przyprowadził reszte dzieci i poszedł na godzinke spowrotem .Takze bardzo fajny dzien ,do tego super pogoda . dopóki dzieciarnia śpi to was nadrobie ....
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
za poczekalnie za spacero-wedrowke ooo a widzisz moj polozyc sie na chwile na brzuch, ale potem zaraz jest pisk i wrzask - no chyba ze lezy brzuch do brzucha na mnie a zapomnialam wam sie pochwalic - ide dzis na wycieczke na Fløyen, to tam gdzie schodzac - przyspieszylam Emiliana :P hihi - zrobi sobie Mlody zdjecie z Tollem, ino kto bd pchal wozek ... ![]() wiec na pewno was ''nadrobie'' jak wroce - ew postaram sie cos z tele napisac no to lecem konczyc jesc sniadanko - Mlodego wyszykowac - i siebie i o 12.20 mam busa na centrum milej niedzielii |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2596 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze-nie udało mi się zapisać tak szybko jak Tobie, dopiero 5 lipca ![]() Bo nie mam... tak jak i wanny Cytat:
A z kolei ja dzieci nigdy nie lubiłam, nie znałam się na nich, teraz lubię trochę bardziej, a czy bardziej się znam... mam nadzieję. Cytat:
![]() A ja truskawek chyba nie mogę, młody ma wysypkę za uszami i śluzowate kupy, obstawiam truskawki. Pospaliśmy dziś do 10! Od 7 Wojtek z nami. Zakładacie jakieś inne, mocniejsze pampersy na noc? Od kilkunastu nocy Wojtek nie robi kupy, a jak nie przebiorę go co karmienie, to siku przecieka. Z lenistwa wolałabym go nie przebierać.
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ tropiki... chłopaki były w kościele, teraz w parku. ciekawe ile mam high lifu
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Jeju trzymajcie mnie - jeszcze dobrze z domu nie wyszlam - a juz zdarzyla mnie wku...
bo Nie pasowalo JEJ jak sie ubralam - no HALLO ..!!a po drodze na przystanek dostalam wyczerpujaca wypowiedz na tenat tego iz jestem Hipsterem - cookolwiek to oznacza, bo mam Ajfana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Pani, jakie żelazo Torresik je?
Kasia, ale zazdroszczę wycieczki... ja już nie mogę się doczekać jak w lipcu pojedziemy do naszego domku na wsi...
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
od hipsterek (cokolwiek to znaczy) mozna byc zwyzywanym (zazdrosna?)Actiferol.
|
|
|
#2601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja mam podobnie- kiedyś nie rozumiałam zachwytu nad dziećmi - dziecko to dziecko. A teraz, kiedy sama jestem mamą, w pełni to rozumiem ![]() dobrze Ci z tym SPA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
świetnie, że coraz lepiej idzie![]() Cytat:
![]() Zdjęcia sukienek wrzucę, ale później. Dzisiaj nawiedził nas mój "ukochany" teść na szczęście szybko się zmył i po problemie. Tz w pracy, mały drzemie, a ja lenię się przed tv
|
|||||
|
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ta qrwa taka mialam wycieczke ze sie wrocilam do domu !!! przebolalam sprawe tym ''jak ty sie ubrlas'' oraz ze jestem podatna na mode - cos tam jeszcze mowila o babnowej mlodziezy eh - powiedzialam co wiedzialam, ze ja BYM CHCIALA moc pracowac w PL i by mnie stac bylo na wycieczki - a nie jezdzic na emigracje i tam sie ''dorabiac''. poczekalam na druga sisotre i se mowie ze jak chcecie to se idzcie ja wracam do domu - szkoda mi tylko tej starszej, bo serio fajny dzien sie zapowiadal. aaaa i jeszcze ze Ona Przemysli to co do mnie mowila, ale ze czy nie zmieniam zdania do tej wycieczki - aaa no i o co sie obrazac - przeciez tylko mi zwrocila uwage - no ok moza zwrocic deliaktnie ale nie z taka ironia pogarna i zniewaga w glosie - no wiec mi sie odechcialo wszystkiego - aaa w pon przychodzi spac do mnie na ost 2 noce, i pewnie bd mi chciala wejsc do no to sie wygadalam ide cos na obaid wymyslec - moze ryba
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-06-16 o 14:09 |
||
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że tak wyszło. Taki fajny dzień Ci się zapowiadał. W sumie to za bardzo nie wiem o co jej chodziło Pewnie rzadko się widzicie to zamiast spędzić fajnie razem czas, wyjeżdża z jakimiś głupimi tekstami.Są jakieś szanse, żeby się pogodzić? Oooo ja rybkę też bym zjadła, ale niestety nie posiadam ![]() Smacznego ![]() Już mi net lepiej chodzi. Coś tam się wyświetliło, dałam ok, porobiło coś i jest ok. Tylko nie pytajcie, co, bo nie mam zielonego pojęcia. |
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do siostry to juz sie kiedys wyplakiwalam tutaj( odnosnie poczatkow mojej ciazy, jak ona raegowala i jak sie pozniej zachpwywala ), po prostu ONA JUZ MA TAKIE STYL BYCIA I ZYCIA - jest rozpieszczona !! i to bardzo - ja sie tam nie umiem dlugo gniewac na nikogo wiec pewnie mi do jutra przejdzie - eh - ja jej powiedzialam dzis '' jestes moja siostra, kocham cie nawet za ogien bym wskoczyla - a nie wiem czy na odwrot by to tez wyszlo'' i jej odp glosem jakby miala sraczke '' no wiesz jakby ci sie juz cos powaznego dzialo '' aaaaa to ja jej '' aaa to pewnie bys jeszcze dolala oliwy do ognia bym sie spalila wyszbciej '' - jej mina bezecnna ale widac ze trafilam w sednoto zapraszam na rybke ![]() a co do kompa przeciez mowilam ze potrzebna konfiguracja |
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) a co do siostry - może życie ją jeszcze nauczy pokory .co by nie było jest Twoją siostrą i trzeba ją KOCHAĆ ![]() ja też za swoją życie bym oddała
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
cholera nadrabialam was 3 razy -za każdym razem komp mi się wyłączał bo kabel mamy nadłamany ....
nadrabiam jeszcze raz na kompie rodziców bo siedzimy na ogrodzie u nich cały dzień ....
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia - dzem truskawkowy mozna. Ja jadlam swieze ale teraz na scislej diecie nie moge wiec mama mi robi dzem zebym cokolwiek miala z tego lata o owocow.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2608 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fota słodka -śliczny dzióbulek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za samozaparcie dla tzta ![]() tez się zmieniłam odkąd mam dzieci - wcześniej nawet do wózka bym nie zajrzała a te spa- to TY???????? Cytat:
praca to wytłumaczenie aby się nie dzielic obowiązkami ....? hmmm a Ty co niby robisz -malujesz paznokcie cały dzień ?następnym razem każdy dla swojego dziecka niech cos kupi i po sprawie . co do tej Marysi to sama nie wiem ? patologia jakaś. gdyby mi dziecko zakładało słuchawki aby mnie nie słuchac -daję słowo ,ostatni raz w zyciu by je widziało . w sekundę w śmieciach .i nigdy by już zadnych słuchawek mieć prawa nie miało .
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie przepajania. Kiedys dawalam wode przegotowana potem koperek na zasadzie zapchania do czasu karmienia zeby zdazyc do domu. Ale potem pil 2 lyki dopoki sie nie zorientowal ze to nie mleko i nie chcial. Co rano robilam koperek wieczorem wylewalam mylam parzylam butelke i dalam sobie spokoj. Ale czesto idac do rodzicow mam butelke i torebke koperku zeby w razie czego zaparzyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Oj, to przykro mi... Nam się trafiło chyba jakieś okienko akurat. 3. Na noc zakładam Dadę, bo mam wrażenie, że one ciut obszerniejsze od innych. I też nie lubię zmieniać w nocy, szczególnie, że jak mnie budzi, to już płakusia, a jak na przewijak biorę, to już ryk się robi Po nakarmieniu z kolei nie chcę Go rozbudzać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj, cieplutko dzisiaj... Ale w parku przyjemnie, chłodek od drzew. Tylko, że komary ![]() Krzysio nadal nieco marudzi, może to skok rozwojowy Mam nadzieję, bo wtedy wiadomo, że to minie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

za nadrobienie. 

05.07.2008 

klask i:

...

za poczekalnie