Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 16:56   #2521
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Nie jestem na biezaco. U nas dalej spacery krotkie i przeplakane czyli wiekszosc czasu kisimy sie w domu, do tego znowu bardzo intensywna kolka. Pediatra kazala mi calkowicie wyeliminowac nabial poki co na 2 najlepiej 3 tyg wiec nie wiem co bede jadla bo nie mialam dawno dnia bez nabialu. No i nic surowego nawet jablka. Do tego ciagnaca sie za nami wizyta u laryngologa i kardiologa i teraz skierowanie na rehabilitacje nie mam pojecia gdzie bo pediatra nie wiedziala. A w niedziele chrzciny na ktore nie mam przez to wszystko ochoty. Jestem strasznie zmeczona ciaglym placzem Jakuba brakiem pomyslow na zajmowanie sie nim kompletnym brakiem czasu. Nie pamietam kiedy nie bolala mnie ostatnio glowa kiedy mi sie nie krecilo w glowie ciagle zle sie czuje i przez to wszystko powaznie zastanawiam sie nad rezygnacja z karmienia... Eh...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 17:09   #2522
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
i pytanie mam czy jak jest ciepło to wkłądacie dzieciom krótki rękawek czy jednak długi rękaw ale coś cienkiego?
nie, no co ty ?! jak jest powyzej 20 to krótki rekaw ,jak jest tak ok .25 to rampersa ,abo krótkie spodnie i t-shirt z krótkim rękawkiem bez skarpet i bez czapek .czapke zakładam tylko jak mam nosic Roszka i świeci słonce .

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaaa cos mi switalo kolo lba ze jakies wafelki chyba to byly
no ale ja juz taka stara jestem, w dodatku ciaza zrobila z mego mozgo - ser szwajcarski
skłaniam się ze raczej masz ten ser zamiast mózgu bo stara na pewno nie jestes . za takie gadanie to !!!!

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Kochany
Czy ma już teściową??
ale ,ale ze co sugerujesz ???
Cytat:
ad 2 - o nie nie Kacperek to CALY Emilian ino ciut ''grubszy''
(padłam )

eeee kawał stary - kaz się siostrze wysilic .... , cos nowego poprosze
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moje dziecko jest jakieś dziwne- wyszłyśmy na spacer- krótki rękaw, krótkie spodenki a ta mi się dotąd piekliła dopóki jej nie przykrylam kocem....W domu to samo kark ciepły a dopóki nie jest przykryta do wysikości nosa to sie drze, WTF? Wymarzony model moherów- jeszcze czapki zimowej brakuje
haha
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
My po rota i po pneumo. Ludddyyy... jak sie darl (mial byc na glodniaka a on niezwyczajny )... pol szpitala go juz zna po imieniu...
boska jestes w tym opisywaniu
biedaczek ....
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
UWAGA! - TEMAT KUPA licze na jakieś podpowiedzi
otóż Oliwia zrobiła dziś kupę - dosyć dużo śluzu, zapach taki kwaśny i rzadka - o co chodzi .
Zachowuje się "normalnie" jak zawsze
obserwuj .... jesli to jeden przypadek to nic.

zaraz moje stado wraca z anglika , ide pogadac z Roszkiem bo mnie zaczepia .....
Stary 2013-06-14, 17:43   #2523
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

a wiesz, ze wtedy o Tobie myslalam? stwierdzilam, ze Ty ogarniasz sama to ja tez moge .
jak Milusio

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

skłaniam się ze raczej masz ten ser zamiast mózgu bo stara na pewno nie jestes . za takie gadanie to !!!!

eeee kawał stary - kaz się siostrze wysilic .... , cos nowego poprosze
nooo tak sorry wielkie - ale taki oj przydalby sie przydal :P ahaha
co do kawalu - chyba musze koledze sie przypomniec, cos ost czasu mnie zaniedbuje

no i za dzieci - za kazde z osobna, marze by moj (moje) takie byly

no i co wiercipietek w lozeczku takie pirlety - czy jak sie to tam pisze, robi ze haha - no ale nic nie dobre nie trwa wiecznie - ciut plakusiamy

moni_ka.g - co ci poradzic ... 3mam mocno by Mlody sie ''ogarnol'' i miala wiecej czasu dla siebie - musisz to przeczekac, moze twoj juz tak ma i wyrosnie z tego glowa do gory - bedzie dobrze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 17:58   #2524
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie jestem na biezaco. U nas dalej spacery krotkie i przeplakane czyli wiekszosc czasu kisimy sie w domu, do tego znowu bardzo intensywna kolka. Pediatra kazala mi calkowicie wyeliminowac nabial poki co na 2 najlepiej 3 tyg wiec nie wiem co bede jadla bo nie mialam dawno dnia bez nabialu. No i nic surowego nawet jablka. Do tego ciagnaca sie za nami wizyta u laryngologa i kardiologa i teraz skierowanie na rehabilitacje nie mam pojecia gdzie bo pediatra nie wiedziala. A w niedziele chrzciny na ktore nie mam przez to wszystko ochoty. Jestem strasznie zmeczona ciaglym placzem Jakuba brakiem pomyslow na zajmowanie sie nim kompletnym brakiem czasu. Nie pamietam kiedy nie bolala mnie ostatnio glowa kiedy mi sie nie krecilo w glowie ciagle zle sie czuje i przez to wszystko powaznie zastanawiam sie nad rezygnacja z karmienia... Eh...

ja cie podziwiam ja bym juz dawno odpuscila i przeszla na mm. Bo jak mi to jedna lekarka powiedziala ze o siebie tez trzeba zadbac bo sie jest dziecku potrzebnym!
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 18:11   #2525
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
czy tylko ja nie pamietam co to było kukuruku???
Cytat:
hehe zazdroszczę. świadczy to, li i jedynie, o tym, żeś młodziutka
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A ja pamiętam choć troszkę młodsza o nestelle jestem
Ja też nie kojarzę, a starsza jestem

Cytat:
no bo One już sklerozę ze starości mają

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać jaką mam super teściową i teścia w sumie też są tak zakochani w Misi, że głowa mała! co miesiąc na "urodzinki" kupują jej jakieś prezenty. Teściowa ciągle jakieś smsy pisze z wierszykami jak ją kocha itd. Wczoraj też zaprosili mnie na kawę bo Misia kończyła w środe 4 miesiące i dostała od teścia maskotkę biedronkę - taką dużą fajną i od teściowej dla komplety ubrań, leginsy plus body i bluzeczka oraz skarpetki pod kolor dzis mieliśmy mieć grilla i teściowa miała jej pilnować ale ze względu na to że pada to grill się nie uda i napisałam jej sms ze nie musi jej pilnowac bo nie bedzie grilla to oddzwonila i powiedziala zebysmy sobie poszli gdzies na pizze a ona chetnie z nią zostanie i polozy ja spac) naprawdę trafiło mi się lepiej niż milion w totka jak któraś tu pisała
Ej, to super!

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Nikoś wczoraj odkrył, że ma rączki i strasznie go to interesuje Wpycha piąstki i paluchy do buzi i uważnie obserwuje. A najśmieszniej jest jak chce włożyć piąchę do buzi i nie trafi, otwiera buzię i próbuje rączkę do policzka włożyć
Fajnie Mój Krzyś też zaczyna pchać rączki do buzi i ślini się przy tym

Cytat:
a to mój Roszek -tak spedza czas z mamś na pazurkach .....widac dziecku wszytko jedno gdzie (fotka akurat zrobiona po powrocie).....
a w poniedziałek idzie z mamą do fryzjera -trzeba sobie jakos radzic nie ? !
Ależ piękny uśmiech!!!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hop Hop Hop Taki duży ze mnie chłop
Dodaje Kacpra a dzis i ide nadrabiać
Oj duży, duży i radosny!

A ja się pochwalę - dziś już na 1000% Krzyś się uśmiechał i smiał!!!
Wczoraj już mi się zdawało, ale nie byłam pewna; dziś jak się nachylałam do Niego, cieszył się, potem TŻ przyszedł z pracy i podszedł się przywitać do łóżeczka, a Krzyś szeroki uśmiech do Taty I reaguje na "gili gili" i łaskotki pod paszką - śmieje się
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 19:24   #2526
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
masz moze skaner
Mam, tylko my jak na razie robimy tylko jedno ćwiczenie po 4 razy dziennie i to właśnie jest tam rozrysowane.

Cytat:
haha jestem -przybyłam was troche powkurzac !!!!
nie mam tak cudownych tesców jak liwka ,rodzice mi wybyli motorami do rzymu ale mam cudowne przekochane dzieci !!!!!!!! niedosyc ze musiałam Rocha obudzic rano bo na 9 szłam na te pazury ,to on tam całą godz.przespal,potem obudziłam ,nakarmiam po 11 kuba kończył -wiec odebralismy . Lekcje zrobilismy i okazało sie ze nic wiecej do roboty nie mam,obiad zrobiony,pranie zrobione ,omówiłam z budowlancami co trzeba (reszte wziął na siebie tz) .Roch zasnął o 11 .30 to wsadziłam go w fotelik i z kubą pojecalismy na ciuchy.... i tu się zaczyna chwalenie . Jakub jest tak mega kochany ze brak mi słów ... przelecielismy przez kilka sklepów ,w jednej przymierzalni spedziłam prawie 1 godzine i 15 minut , a Jakub pomagał nosic torby ,pchac wózek ,lulac Roszka , potem trafiłam do nastepnego sklepu i do przymierzalni ..tam o 14.30 Roszek się przebudził dotał cyca , i poszliśmy do empiku -tam Kuba spędził 40 minut wybierając karty piłkarskie i ksiązki- a my z Roszkiem czekalismy równie cierpliwie jak on na mnie . Potem zrobilismy zakupy spozywcze - Kuba wszytko rozpakował na tasmie i do toreb potem, bo ja miałam Rocha na rękach .zaliczylismy rossmana a potem Roszek zasnął .jeszcze obiad zdążylismy zjesc . i własnie przyjechalismy . tz odebrał nine ,zabrał kube i na angielski pojechali ,a Roszek sie obudził i wisi na cycu zadowolony .
Kochane mam te dzieciaki -nawet obce osoby mi to mówią jak widzą jaki Jakub pomocny ... wytworzyła sie nam taka symbioza jakas - my z tztem duzo dla nich to i oni nam pomagają i rozumieją ze rodzice tez mają potrzeby ...

łooo ! za strój ! pochwal się !
(ehhh ja w ogóle nie chce nawet myslec o stroju kąpielowym ... )
dla Roszka, Niny i Jakuba

a co do stroju kąpielowego, to próbowałam ubrać stary ale cycki nie mieszczą mi się ani w połowie więc stwierdziłam, że w tym roku odpuszcze bo itak nie widzi mi się wystawiać mój brzuch na plaży.

Cytat:
Współczuję, bo nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak Ci ciężko
A co do mleka to bardzo trudna decyzja, no i w sumie nie wiadomo czy by to pomogło.

----------------------
A i zapomniałam powiedzieć, że my też dostaliśmy skierowanie do kardiologa bo pediatra wysłuchał szmery nad serduszkiem, mam nadzieję, że to nic poważnego. W szpitalu po urodzeniu też Pani neonatolog wysłuchała.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 19:25   #2527
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a ta mi się dotąd piekliła dopóki jej nie przykrylam kocem....W domu to samo kark ciepły a dopóki nie jest przykryta do wysikości nosa to sie drze, WTF? Wymarzony model moherów- jeszcze czapki zimowej brakuje
wiesz przynajmniej co preferuje. dla mnie to by byla doskonala informacja nie ma lepiej

dzis pierwszy raz widzialam/slyszalam w parku przegrzane dziecko (slynna czapeczka, koc na cztery zlozony)... wspolczulam dziecku, ale i matce...

Cytat:
a Jakub pomagał nosic torby ,pchac wózek ,lulac Roszka
... i przy tym wszystkim taki przystojny i.d.e.a.l!

Cytat:
Jestem strasznie zmeczona ciaglym placzem Jakuba brakiem pomyslow na zajmowanie sie nim kompletnym brakiem czasu.
trzymaj sie...
chlop Ci pomaga?

Cytat:
jak Milusio
nie milusio, tylko autentycznie Cie podziwiam

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
bym juz dawno odpuscila i przeszla na mm. Bo jak mi to jedna lekarka powiedziala ze o siebie tez trzeba zadbac bo sie jest dziecku potrzebnym!
heh cos w tym jest. ale ja tez bym przeszla na mm...

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Krzyś się uśmiechał i smiał!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 19:30   #2528
bmma
Zadomowienie

Cytat:
ale ,ale ze co sugerujesz ???
z takim uśmiechem, oddam mu Kingusię
Obiecuję byś grzeczną teściową

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 19:37   #2529
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
:

My po rota i po pneumo. Ludddyyy... jak sie darl (mial byc na glodniaka a on niezwyczajny )... pol szpitala go juz zna po imieniu...
bidulek

Cytat:

trzymaj się dzielnie

Cytat:
Wczoraj już mi się zdawało, ale nie byłam pewna; dziś jak się nachylałam do Niego, cieszył się, potem TŻ przyszedł z pracy i podszedł się przywitać do łóżeczka, a Krzyś szeroki uśmiech do Taty I reaguje na "gili gili" i łaskotki pod paszką - śmieje się

Nestelle dla Kuby
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 19:42   #2530
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny zostało mi jakies 20 stron do nadrobienia, ale jak zawsze nie odpuszcze i nadrabiam powoli
Dalej jestem na diecie, przed wczoraj posmarowałam małemu tą wysypkę całą linomagiem maścią i zeszło w jedną noc!
Ale dziś pare krostek wyszło na buzi i to napewno nie od jedzenia więc już nic nie wiem..
Przytyłam 2 kg dzieki rogalikom które robiłam 2 razy dziennie, z dżemem, powidłem budyniem, pyszności! jUż nie moge się doczekac aż znów będę je jadła Dziękuje Małpka
a dziś robiłam siostrze ogromnego torta tiramisu na 30-stke i nie mogłam nawet spróbować babcia mi mówiła czy słodki, smaczny

za pare dni spróbuje troszke nabiału i zobaczymy czy to faktycznie o skaze u nas chodzi

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 19:44   #2531
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle;41323433[B
]haha jestem -przybyłam was troche powkurzac ![/B]!!!
nie mam tak cudownych tesców jak liwka ,rodzice mi wybyli motorami do rzymu ale mam cudowne przekochane dzieci !!!!!!!! niedosyc ze musiałam Rocha obudzic rano bo na 9 szłam na te pazury ,to on tam całą godz.przespal,potem obudziłam ,nakarmiam po 11 kuba kończył -wiec odebralismy . Lekcje zrobilismy i okazało sie ze nic wiecej do roboty nie mam,obiad zrobiony,pranie zrobione ,omówiłam z budowlancami co trzeba (reszte wziął na siebie tz) .Roch zasnął o 11 .30 to wsadziłam go w fotelik i z kubą pojecalismy na ciuchy.... i tu się zaczyna chwalenie . Jakub jest tak mega kochany ze brak mi słów ... przelecielismy przez kilka sklepów ,w jednej przymierzalni spedziłam prawie 1 godzine i 15 minut , a Jakub pomagał nosic torby ,pchac wózek ,lulac Roszka , potem trafiłam do nastepnego sklepu i do przymierzalni ..tam o 14.30 Roszek się przebudził dotał cyca , i poszliśmy do empiku -tam Kuba spędził 40 minut wybierając karty piłkarskie i ksiązki- a my z Roszkiem czekalismy równie cierpliwie jak on na mnie . Potem zrobilismy zakupy spozywcze - Kuba wszytko rozpakował na tasmie i do toreb potem, bo ja miałam Rocha na rękach .zaliczylismy rossmana a potem Roszek zasnął .jeszcze obiad zdążylismy zjesc . i własnie przyjechalismy . tz odebrał nine ,zabrał kube i na angielski pojechali ,a Roszek sie obudził i wisi na cycu zadowolony .
Kochane mam te dzieciaki -nawet obce osoby mi to mówią jak widzą jaki Jakub pomocny ... wytworzyła sie nam taka symbioza jakas - my z tztem duzo dla nich to i oni nam pomagają i rozumieją ze rodzice tez mają potrzeby ....

dobra ,sorki -rozpisałam sie .....
nadrabiam

jestes niemozliwa

łooooo Kacperek naprawde duzy !!! A jaki śliczny
najlepsza reklama Twojego mleka !!!!

łooo ! za strój ! pochwal się !
(ehhh ja w ogóle nie chce nawet myslec o stroju kąpielowym ... )

co do pierwszego to nastepna szczęściara ! dla kochanej mamusi !

co do 2 - to tak chyba nrd ... no a potem niemcy ....

co do Kacperka i smoczka - to mi zal ... nie wiem jak to jest ze smoczkiem bo nigdy nie dawałam ale z tego co piszesz chyba teraz ciezko mu ....

no i za urlop tz - wykorzystaj go .....

no nie ,padłam

dla Filipka , no za zdrówko !

buuuuuuu

ja sie wkurzac nie bedę- bo to oznacza, że Kuba Ninka i Roszek mają mądrych i fajnych rodziców. którzy na takich samych osobników wychowują swoje dzieciaki. R.E.W.E.L.A.C.J.A

Cytat:
wiesz przynajmniej co preferuje. dla mnie to by byla doskonala informacja nie ma lepiej

dzis pierwszy raz widzialam/slyszalam w parku przegrzane dziecko (slynna czapeczka, koc na cztery zlozony)... wspolczulam dziecku, ale i matce...

trzymaj sie...
chlop Ci pomaga?

heh cos w tym jest. ale ja tez bym przeszla na mm...

ja generalnie tez jestem zimorodek, ale przy takiej temperaturze to wymiekam, a jak jeszcze Emilkę przykrytą kocem widzę to tym bardziej.

hmm- może za mało wesoły wózek mam
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 19:46   #2532
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny zostało mi jakies 20 stron do nadrobienia, ale jak zawsze nie odpuszcze i nadrabiam powoli
Dalej jestem na diecie, przed wczoraj posmarowałam małemu tą wysypkę całą linomagiem maścią i zeszło w jedną noc!
Ale dziś pare krostek wyszło na buzi i to napewno nie od jedzenia więc już nic nie wiem..
Przytyłam 2 kg dzieki rogalikom które robiłam 2 razy dziennie, z dżemem, powidłem budyniem, pyszności! jUż nie moge się doczekac aż znów będę je jadła Dziękuje Małpka
a dziś robiłam siostrze ogromnego torta tiramisu na 30-stke i nie mogłam nawet spróbować babcia mi mówiła czy słodki, smaczny

za pare dni spróbuje troszke nabiału i zobaczymy czy to faktycznie o skaze u nas chodzi
ciesze sie ze smakują i oby to nie była skaza

Cytat:
j

hmm- może za mało wesoły wózek mam
a co ma wesoły wózek do lubości ciepła
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 19:51   #2533
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ciesze sie ze smakują i oby to nie była skaza

a co ma wesoły wózek do lubości ciepła
moze jakby był wesoly to byłby cieplejszy....
Stary 2013-06-14, 20:03   #2534
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
jaOLOR] jestem, w dodatku ciaza zrobila z mego mozgo - ser szwajcarski

l:
Ale mi narobiłas ochote na taki dobry, drogi ser szwajcarski z dziurami..jutro chyba se kupie chociaz z 10dag
Cytat:
otóż Oliwia zrobiła dziś kupę - dosyć dużo śluzu, zapach taki kwaśny i rzadka - o co chodzi .
jedna na dobe jest ok- reakcja na nowy pokarm lub tp. jak bedzie po kilka dziennie przez min. 2 dni radze pediatre
Cytat:

Moja kolezanka z gimnazjum, szkoły rodzenia i porodówki 3w1 ostatnio pisała że mały tak sie darł, noce nie przespane, dnie przepłakane, lekarka zaproponowała spróbowac chociaz mm i jak ręką odjął. Najprawdopodobniej miał alergie na jej mleko-tak powiedziała lekarka. Ania mówi,ze na poczatku miała wyrzuty sumienia, bo chciała karmić, ale jak zobaczyła jaki jej syn jest pogodny, spokojny, a przez to i ona ma wiecej czasu na zabawe z nim i ogolenie relacje ich sie polepszyly, to nie żałuje...Może spróbuj na poczatek zamiast jednego posiłku dawac mm i zobaczysz czy pomaga,czasem jest to :dobro: konieczne3maj się i zagoń najbliższych do pomocy

kasia jakas ty delikatna"troszke grubszy od EMilianka";p Specjalnie wkleiłam fote z ich wspólną zabawka;p

U nas dzien pod znakiem wizyt ciotek- moich kolezanek W dzien Kacper duuużo spał, mało jadł, cmokał po 3-4 minuty i dalej krzyk i kima, wieczorem znow nie chciał jeśc, więc z jednej piersi sciagnełam do zamrazaki, a druga zostawiłam mu na kolacje i co?po kapaniu zjadł jedną i domaga się drugiej....dałam drugą chociaz zbyt wiele w niej nie było zjadł i dalej woła jeśc...I bądz człowieku madry i pisz wiersze...Musiałam rozmrażac mleko i dawac mu z butli- a tak nardzo chciałam chociaz troszke odzwyczaic go od plastików...No ale grunt, ze zjadł i spi. Co do smoka ograniczylismy powaznie DOstaje tylko w podbramkowych sytuacjach czyli moment zasniecia w wozku lub podczas przewijania przed jedzeniem -smok zamienia me dziecko w anioła...Ale nie naciszył sie zbyt duzo bo dostał dzis 3 razy po 2-3 minuty...jutro walczymy dalej, musze jeszcze z tżtem pogadac, bo oczywiscie ja w nocy myc rece po przewijaniu slysze Kacper cos steka, wracam już ma fifoła w buzi Ja , ze co on wyprawia, a on, ze przeciez płakał jakby nie mogl na te 2 minuty go wziąc i przytulic...Ale basta!
nestelle gratuluje fajnych dZieci, aż sie wzruszyłam jak czytałam. JAk to mówia "dobro powraca" A co do ograniczenia smoka, to masz racje jest ciezko i już rozumiem, dlaczego niektórzy tak zatwardziale go nie podaja

Melduję, ze zjadłam wczoraj 7 truskawek, a dzis caly dzien podskubuje po kilka i nic u kacpra nie zauważyłam...Czyli, że wsio ok?Bo własnie sie gotuja kluchy na kluski z truskawakmi...::d

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-06-14 o 20:15
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 20:15   #2535
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jejku strasznie mi was zal . a jestes pewna swojego lekarza? moze warto by podpytac innego co w takiej sytuacji by zrobił ,moze inne zalecenia .... odstawienie od cyca moze pomóc a moze nie . mm moze tez zadziałac gorzej . to na razie takie przypuszczenia......
na pewno przydałaby sie pomoc przy małym abys troszkę sie zregenerowała . masz kogos do pomocy-tz,mame ,tesciową .....???

Cytat:
cudownie!
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
a co do stroju kąpielowego, to próbowałam ubrać stary ale cycki nie mieszczą mi się ani w połowie więc stwierdziłam, że w tym roku odpuszcze bo itak nie widzi mi się wystawiać mój brzuch na plaży.
.
ehhh moje cycki mogą wychodzic , ale brzuch
za serduszko

Cytat:
będę pilnowac -oj bardzo!

Cytat:
haha
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
za te 2 kg -choc to troche dziwne gratulowac przytycia ...
ja tak miałam po urodzeniu kuby -żarłam za dwoje a chudłam strasznie .... byłam załamana .... no a teraz jeszcze kilka kg mi musi spasc ....
Cytat:
ja sie wkurzac nie bedę- bo to oznacza, że Kuba Ninka i Roszek mają mądrych i fajnych rodziców. którzy na takich samych osobników wychowują swoje dzieciaki. R.E.W.E.L.A.C.J.A
oby . czasem mam schizy czy dam rade wychowac dobrze - ale to sie okaze jak będą dorosli .....

Cytat:
moze jakby był wesoly to byłby cieplejszy....
hehe
Stary 2013-06-14, 21:13   #2536
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Kacper na odwyku.

A tż od jutro do konca czerwca urlop bed ego w nocy budzic do przewijania, vbo tak nie zawsze miałam sumienie;p
Powodzenia z odwykiem
A tż to sobie wypocznie jak cholera, hihi

Cytat:
ad 1 - to ta dziewczynka
ad 2 - juz wiem czemu nie zgadl - bo myslalam ze Krol Julian jest pingwinem - cos mi sie qrwa bajki po☠☠☠a...

Cytat:
no i koniec tego dobrego - dostałam @
buuu

Cytat:
i pytanie mam czy jak jest ciepło to wkłądacie dzieciom krótki rękawek czy jednak długi rękaw ale coś cienkiego?
krótki

Cytat:
ad 1 - pochwal sie
ad 2 - i dziala dalej ...
ad1 - ale że mam fote sobie w nim zrobić? nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia w sieci, więc się nie pochwalę
ad2 - działa

Cytat:
Marinine, Alexa, Miłoszewskiego
thx

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Corrosion Of Conformity (nie słuchałam)
nie znam

Cytat:
Nie jestem na biezaco. U nas dalej spacery krotkie i przeplakane czyli wiekszosc czasu kisimy sie w domu, do tego znowu bardzo intensywna kolka.
strasznie ci współczuję nie wiadomo co poradzić gdy się nie jest w takiej sytuacji, może pogadaj z innym lekarzem...

Cytat:
super!
a mój dziś znowu się chichrał na całego, jak tata mu spiewał, ach cudowne to jest

Ej, cos mi nie zacytowało: Nestelle, super masz dzieciaki, i w ogóle fajna familia z Was

Przyszedł dziś oball
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmm.jpg (69,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg da sie to zjesc.jpg (72,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg no fajny ten oball.jpg (77,3 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2013-06-14 o 21:15
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 21:14   #2537
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

dziekujem

Cytat:

taaa - pewnie kazda z nas tak obiecuje :P

Cytat:
Ale mi narobiłas ochote na taki dobry, drogi ser szwajcarski z dziurami..jutro chyba se kupie chociaz z 10dag

kasia jakas ty delikatna"troszke grubszy od EMilianka";p Specjalnie wkleiłam fote z ich wspólną zabawka;p
ad 1 - ale polecam sie na przyszlosc
ad 2 - nom napisala ze ''troszke'' jakies yhmm ze 2,5kg na pewno
- ide w pt do helse, mam nadzieje ze Emiliano dobije do 6kg

i spi od 21
wywiesilam 3pranie - i teraz jem sobie - dzis zrobilam ryz z warzywami, szybko i jakie sysace :P

to nic ze w miedzyczasie pozaralm jakies 10michalkow i ze 5kasztankow
- babcia mi prezenta zrobila, i Gos przywiozla ze soba - cale pudelko pol-na-pol tego i tego
nic tylko patrzec jak wage pojdzie w gore zamiast w dol :P

i chwalem sie pieknym usmiechem
Emiliana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1usmiech.jpg (57,2 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-06-14 o 21:15
Stary 2013-06-14, 21:22   #2538
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Klementyna - ale Jakub mial dni kiedy byl spokojny/spokojniejszy wiec nie wiem czy o moje mleko chodzi...

Nestelle - nie mam zaufania do tej pediatry. Raz sie zawiodlam dzis czesciowo drugi raz. Postanowilam chodzic prywatnie ale tam raz w tyg tylko dlatego bylismy dzis w przychodni bo coraz gorzej i weekend chrzciny. Eh sama nie wiem na co liczylam. W srody jest pediatra prywatnie to pojdziemy.
Co do pomocy to mama jak moze przychodzi ale ma tez dzialke i musza tam rodzice jezdzic pewnie niedlugo juz na wiekszosc lata. Gdyby nie straszne robactwo tez bym tam byla. Tz w pracy zazwyczaj a tesciowa odwiedza nas raz w tyg na ok 2 godz raczej w celach zabawowych niz pomocy chociaz tez pomaga bo nie raz cos ugotuje. Niby jakas ponoc mam ale i tak jestem ledwo zywa.

Jakiegos dola mam dzisiaj...

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 21:26   #2539
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Emiliana
no cudny jest!

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 21:33   #2540
kasia86bgo
Zakorzenienie

a mogem i ja prosic

dla dziewczyn z fejsem - klikamy do jutra do 15.00

https://www.facebook.com/pages/Babys...67939593270340

Stary 2013-06-14, 21:48   #2541
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie tez jestem zimorodek, ale przy takiej temperaturze to wymiekam, a jak jeszcze Emilkę przykrytą kocem widzę to tym bardziej.
a Oliwia jaka była w tym wieku?

Cytat:
jakby nie mogl na te 2 minuty go wziąc i przytulic...Ale basta!
loobię jak jesteś zasadnicza

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Przyszedł dziś oball
kocham, po prostu KOCHAM fryz Twojego syna od razu mi się micha cieszy.
Świetny synio!!!!

Cytat:
Emiliana
ależ on ma oczy

Cytat:
oby jutro było lepiej...
a "duże" chrzciny macie?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 21:52   #2542
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Heej
Dzisiaj idziemy na te nauki przed chrztem. Mam nadzieję, że nie będzie długo i nudno

Nikoś wczoraj odkrył, że ma rączki i strasznie go to interesuje Wpycha piąstki i paluchy do buzi i uważnie obserwuje. A najśmieszniej jest jak chce włożyć piąchę do buzi i nie trafi, otwiera buzię i próbuje rączkę do policzka włożyć
I co ciekawego przekazywali w KK przed chrztem?
A opis wciskanej rączki pocieszny - ach... kochane te nasze dzieciaczki

Cytat:
a to mój Roszek -tak spedza czas z mamś na pazurkach .....widac dziecku wszytko jedno gdzie (fotka akurat zrobiona po powrocie).....
a w poniedziałek idzie z mamą do fryzjera -trzeba sobie jakos radzic nie ? !
Jaki on kochany i piękny. Z uśmiechem daje mamie zadbać o siebie - wspaniały.
Cytat:
Hop Hop Hop Taki duży ze mnie chłop
Dodaje Kacpra a dzis i ide nadrabiać
Kacper jest przepiękny - normalnie LOVE

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A propo teściowych moja wczoraj niespodziewanie i przypadkiem była i tak się zasiedziała że kąpiel nam się przeciągnęła ale i tak była widzem jak kąpałam i nie tylko, a najlepsze że tak to z odległości do Małego mówiła a jak wyszłam szykować kąpiel to go na ręce wzięła chyba myślała że jej nie wolno to po kryjomu ale w ogóle tematów to nie miałam z nią i tylko mi zakłócała wieczorny rytm bo zamiast wyciszać to ona zagadywała ehh na szczęście to był jeden jedyny raz i prędko się nie powtórzy...
Tak czytam i myślę - Boże, nie wykąpałam dziecka. Później myślę - wykąpałam. Jestem taka zakręcona o tej porze.
Ale... teściowe to takie dziwne stworzenia. Niektóre tu obecne mają fenomenalne teściowe, ale to jak biały tygrys występuje w przyrodzie.
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Dziewczyny moj synek pobil rekord w spaniu chyba ponad 5 godzin spal chyba bo juz sie pogubilam ;D
I zaczyna przekrecac sie z boku na brzuch ale jeszcze tako to mu wychodzi... bawi sie w bujaczku i gada do pałąka w zebrę hehe
WOW- szybciutko
Moje dziecko to takie przodujące jest tylko w jedzeniu. I niezbyt jej pilno do ruszania się. Moja krew...

Cytat:
Moje dziecko jest jakieś dziwne- wyszłyśmy na spacer- krótki rękaw, krótkie spodenki a ta mi się dotąd piekliła dopóki jej nie przykrylam kocem....W domu to samo kark ciepły a dopóki nie jest przykryta do wysikości nosa to sie drze, WTF? Wymarzony model moherów- jeszcze czapki zimowej brakuje
OOOO.... to dokładnie tak jak moja. Mam rampersy, sukieneczki, a ona jak na zimę musi być ubrana. Uwielbiam te malutkie indywidualności. Małe a tak mocno wyjątkowe.

Cytat:
Wg mnie bez paniki. Jeśli nic poza tym się nie dzieje, to ok. Obserwować i w razie powtórek skonsultować. IMO.

Cytat:
haha jestem -przybyłam was troche powkurzac !!!!
Kochana - dokonujecie cudu - pięknie wychowujecie dzieci. Ja marzę, żeby tak wychować, żeby były mądrymi ludźmi i szczęśliwymi. Reszta jest mniej ważna.
Serce rośnie jak się słyszy o takich skarbach... GRATULUJĘ, bo jest czego.

Cytat:

Podziwiam Cię za siłę, wytrwałość. I współczuję bardzo mocno.
Może spróbuj mm. Zobacz. Wg mnie wszystko, co może pomóc jest ok. Trzymam za Was kciuki z całych sił.

Cytat:
Emiliana
Bez wątpienia masz czym - piękności

A ja z Wami zawsze na bieżąco, tylko niepisząco, bo śpiąco i zmęczenie i zarobienie.
Moja słodka dziewczyneczka już spokojniejsza nieco na spacerach, postanowiłam najdelikatniej z nią jak się da, wychodzimy, jak jest uśmiechnięta, najedzona, jak tego potrzebuje spacerujemy bez wózka, czasem w chuście. Staram się, żeby miała maksymalnie komfortowe warunki - śpiewamy, tańczymy i jakoś powoli płaczu mniej w wózku. Ubóstwiam mojego Puszka.

No i problemów póki co nie ma - tfu, tfu - odpukać.
Katar ciągnie się dalej, ale kontrolujemy u pediatry i w końcu zaczął się zmniejszać. Rośnie moje dziecię pięknie i z uśmiechem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_00281.jpg (107,5 KB, 38 załadowań)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 21:56   #2543
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
a Oliwia jaka była w tym wieku?

loobię jak jesteś zasadnicza

kocham, po prostu KOCHAM fryz Twojego syna od razu mi się micha cieszy.
Świetny synio!!!!

ależ on ma oczy

oby jutro było lepiej...
a "duże" chrzciny macie?!
Oliwka była lipcowa- wtedy mega gorąco było, więc nawet pieluszka tetrowa jej przeszkadzała. (Zreszta smieję się że obie rózne: Oliwia bezkolkowa, dało się ją karmic przez sen, spała całe noce- bez pobudek, a ten as- zawzięty ponoć po matce jak spi to nie da się jej wybudzić, skarpetki nie pasują, przytula sie jak sama chce w innym wypadku warczy....)

wiecie co, Emi cały czas się ślini i cały czas te palce w buzi - do tego stopnia, ze przed chwilą mi sie tą sliną zachłysnęła, masakra jakaś- nerwa złapałam od razu
Stary 2013-06-14, 22:03   #2544
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
no cudny jest!
Cytat:

ależ on ma oczy
och dziekujem dziekujem ... - sie wie Po Kim Po Mamusi

alliw
nooo co Fakt to fakt - ale Fryz na Zaje.bia.szczy

Stary 2013-06-14, 22:06   #2545
despa
Zakorzenienie

GG do despa

A miałam napisać po zebraniu:
- rozmowa z niektórymi to rzucanie grochem o ścianę
-rodzice Marysi piszą odwołanie od oceny z zachowania- ma bd zamiast wzorowego i uważają że została skrzywdzona

I jeszcze mi podpowiedzcie bo ja chyba inna jestem, dzwoni dzisiaj do mnie mama kolezanki Oliwii z klasy z płaczem, bo jej się dziecko buntuje i ona nie wie co zrobić. I uwaga nazywa ją wieśniarą bo się wyprowadzili z Kraka za Wieliczkę do domu, mówi że jej nienawidzi, szantażuje ja że wyskoczy przez okno (12 latka) i ona nie wie co ma zrobić...i mnie pyta co ja robię, ze dziecko mi sie nie buntuje. Jak jej powiedziałam,ze rozmawiam i jestem konekwentna to mi powiedziała,ze mam dziwne dziecko, że słucha

i średnia 5,2

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
och dziekujem dziekujem ... - sie wie Po Kim Po Mamusi

alliw
nooo co Fakt to fakt - ale Fryz na Zaje.bia.szczy

zagłosowalam- ale link nie jest bezpośredni babo!!!! Żem musiała te moje stare oczy wysilić
Stary 2013-06-14, 22:09   #2546
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
ad 2 - juz wiem czemu nie zgadl - bo myslalam ze Krol Julian jest pingwinem - cos mi sie qrwa bajki po☠☠☠a...

Cytat:
no to mój zasypia 19.30-20,15 w tych godzinach
dla mnie 6 to też świt ale tyle lat wstaję o tej godzinie bo do pracy się chodzi potem Julka ranny ptaszek była więc już sie przyzwyczaiłam chociaż do 7 chętnie bym pospała

Krzyś zasypia dość późno, patrząc na Wasze dzieci - 22-23 - ale śpi albo do 5-6 rano, albo ma jeszcze jedną pobudkę około 3.

Ja zakładam body z krótkim i sprawdzam karczek, ale zawsze jest ok

Cytat:
no i koniec tego dobrego - dostałam @
Oj, biedna...

Cytat:
no ja bodziak z krotkim - tylko. ale dzis lekko sie zlamala pogoda i pierwszy raz przydaly sie spodenki i skarpety z torby

Oj tak, dziś w pewnym momencie zimno się zrobiło... My też w body z krótkim, ale na szczęście już wracaliśmy i tylko flanela wystarczyła (choć też miałam w torbie spodnie i kaftanik jakby co ).

Biedaczek poszczepieniaczek
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 22:23   #2547
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzien pod znakiem wizyt ciotek- moich kolezanek W dzien Kacper duuużo spał, mało jadł, cmokał po 3-4 minuty i dalej krzyk i kima, wieczorem znow nie chciał jeśc, więc z jednej piersi sciagnełam do zamrazaki, a druga zostawiłam mu na kolacje i co?po kapaniu zjadł jedną i domaga się drugiej....dałam drugą chociaz zbyt wiele w niej nie było zjadł i dalej woła jeśc...I bądz człowieku madry i pisz wiersze...Musiałam rozmrażac mleko i dawac mu z butli- a tak nardzo chciałam chociaz troszke odzwyczaic go od plastików...No ale grunt, ze zjadł i spi. Co do smoka ograniczylismy powaznie DOstaje tylko w podbramkowych sytuacjach czyli moment zasniecia w wozku lub podczas przewijania przed jedzeniem -smok zamienia me dziecko w anioła...Ale nie naciszył sie zbyt duzo bo dostał dzis 3 razy po 2-3 minuty...jutro walczymy dalej, musze jeszcze z tżtem pogadac, bo oczywiscie ja w nocy myc rece po przewijaniu slysze Kacper cos steka, wracam już ma fifoła w buzi Ja , ze co on wyprawia, a on, ze przeciez płakał jakby nie mogl na te 2 minuty go wziąc i przytulic...Ale basta!
nestelle gratuluje fajnych dZieci, aż sie wzruszyłam jak czytałam. JAk to mówia "dobro powraca" A co do ograniczenia smoka, to masz racje jest ciezko i już rozumiem, dlaczego niektórzy tak zatwardziale go nie podaja
ehhh no to dla tzta -bo musi współpracowac - konsekwencja sie liczy -tylko tak Wam sie uda ...
taka tam ciekawostka- w grupie Ninki (4 latki) jest dziewczynka która nadal smoka "potrzebuje" .....
Cytat:

Przyszedł dziś oball
boski jest a fryz mnie rozwalił
Cytat:
Emiliana
jej jaki cudowny
Cytat:
Nestelle - nie mam zaufania do tej pediatry. Raz sie zawiodlam dzis czesciowo drugi raz. Postanowilam chodzic prywatnie ale tam raz w tyg tylko dlatego bylismy dzis w przychodni bo coraz gorzej i weekend chrzciny. Eh sama nie wiem na co liczylam. W srody jest pediatra prywatnie to pojdziemy.
Co do pomocy to mama jak moze przychodzi ale ma tez dzialke i musza tam rodzice jezdzic pewnie niedlugo juz na wiekszosc lata. Gdyby nie straszne robactwo tez bym tam byla. Tz w pracy zazwyczaj a tesciowa odwiedza nas raz w tyg na ok 2 godz raczej w celach zabawowych niz pomocy chociaz tez pomaga bo nie raz cos ugotuje. Niby jakas ponoc mam ale i tak jestem ledwo zywa.

nie wiem co ci poradzic , pamietaj ze tak czy owak -minie .moze świadomosc ze to tylko kwestia czasu troszke ci pomoze .mam nadzieje ze jednak jakis lekarz ustali co dolega małemu i pomoze .
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ja z Wami zawsze na bieżąco, tylko niepisząco, bo śpiąco i zmęczenie i zarobienie.
Moja słodka dziewczyneczka już spokojniejsza nieco na spacerach, postanowiłam najdelikatniej z nią jak się da, wychodzimy, jak jest uśmiechnięta, najedzona, jak tego potrzebuje spacerujemy bez wózka, czasem w chuście. Staram się, żeby miała maksymalnie komfortowe warunki - śpiewamy, tańczymy i jakoś powoli płaczu mniej w wózku. Ubóstwiam mojego Puszka.

No i problemów póki co nie ma - tfu, tfu - odpukać.
Katar ciągnie się dalej, ale kontrolujemy u pediatry i w końcu zaczął się zmniejszać. Rośnie moje dziecię pięknie i z uśmiechem.
ohhhhhh słodki Puszek ,przesliczna .super ze sie uspokoiła ,no i widac(po opisie)ze mama tez spokojniejsza .
Cytat:
wiecie co, Emi cały czas się ślini i cały czas te palce w buzi - do tego stopnia, ze przed chwilą mi sie tą sliną zachłysnęła, masakra jakaś- nerwa złapałam od razu
tez bym sie zdenerwowała . .....

dzisiejszy tekst Ninki mnie rozwalił :
Nina-(ze smutkiem) chyba zostane chłopakiem.
ja - dlaczego ?
N- musisz to zobaczyc...(i podchodzi do mnie ,wdrapuje sie na krzesło i pokazuje łydke) . Zobacz- tu ...
ja- siniak ?
N- tu obok .(z pełnym przejęciem) WŁOSY. rosną mi włosy na nodze .dziewczyny nie mają włosów na nogach .a więc zostanę chłopakiem .....

okazałam z powagą pełne zrozumienie dla tematu ,tłumacząc ze wszyscy mamy włosy ..... ale przysięgam w duszy pękalam ze śmiechu . dojrzała delikatny meszek a tak sie przejeła

nic ide .tz ma "drogówke "do oglądania .hmmm ..myslę ze dotrwam do ......... tytułu i zasnę .
dobranoc .
Stary 2013-06-14, 22:35   #2548
Sorceresss
Wtajemniczenie

Ale macie kochanieńkie te maluszki Liwko, Nestelle , Klementynko, Alliw, Kasiu i Megi! Śliczności

Monika - buźki, trzymam kciuki za Ciebie i pomoc bliskich! Może rzeczywiście zaciągnij porady innego lekarza... może rzeczywiście mm...

Co do ubierania - w te ciepłe dni jak dzisiaj rampers, podkoszulek z krótkim rękawkiem i spodenki... czapeczki w wózku mu nie zakładam, tylko jak go noszę na rękach albo zarzucam kapturki od ubrań. Chyba jestem z tych co preferują zimny chów

Po dzisiejszej wizycie - mały nadal mało waży - daję mu MM AR na ulewanie (po mm ani ml nie poleci, po piersi leje się jak zwykle). Niestety Filipcio ma anemię lekką (ja natomiast mam dobre wyniki morfologii, ale mam baaardzo mało żelaza), mocz w porząsiu - więc za miesiąc kontrola morfologii i żelaza. A za 1,5 ty szczepienie - wtedy się pomierzymy.
Synuś mi je jak opętany -30ml mm (żeby zagęściło mleko zpiersi), 2xcyc (co zajmuje mu min 30min) i potem 50ml mm jeszcze (taka dzisiaj kolacja była). I pomyśleć, że kiedyś 10 min jednej piersi i spał pojedzony jak mops

Ah i dołączę zdjęcie Filipka, który jako pierwszy postawił stopki na nowych płytkach w kuchni Na drugim planie babcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2620.jpg (43,2 KB, 43 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-06-14 o 22:38
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 22:49   #2549
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[QUOTE=nestelle;41329586]ehhh no to dla tzta -bo musi współpracowac - konsekwencja sie liczy -tylko tak Wam sie uda ...
taka tam ciekawostka- w grupie Ninki (4 latki) jest dziewczynka która nadal smoka "potrzebuje" .....

boski jest a fryz mnie rozwalił

jej jaki cudowny

nie wiem co ci poradzic , pamietaj ze tak czy owak -minie .moze świadomosc ze to tylko kwestia czasu troszke ci pomoze .mam nadzieje ze jednak jakis lekarz ustali co dolega małemu i pomoze .

ohhhhhh słodki Puszek ,przesliczna .super ze sie uspokoiła ,no i widac(po opisie)ze mama tez spokojniejsza .

tez bym sie zdenerwowała . .....

ja - dlaczego ?
N- musisz to zobaczyc...(i podchodzi do mnie ,wdrapuje sie na krzesło i pokazuje łydke) . Zobacz- tu ...
ja- siniak ?
N- tu obok .(z pełnym przejęciem) WŁOSY. rosną mi włosy na nodze .dziewczyny nie mają włosów na nogach .a więc zostanę chłopakiem .....

okazałam z powagą pełne zrozumienie dla tematu ,tłumacząc ze wszyscy mamy włosy ..... ale przysięgam w duszy pękalam ze śmiechu . dojrzała delikatny meszek a tak sie przejeła

/QUOTE]

No obok takich problemów nie można przejść obojętnie, chociaz by się pękało ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ale macie kochanieńkie te maluszki Liwko, Nestelle , Klementynko, Alliw, Kasiu i Megi! Śliczności

Monika - buźki, trzymam kciuki za Ciebie i pomoc bliskich! Może rzeczywiście zaciągnij porady innego lekarza... może rzeczywiście mm...

Co do ubierania - w te ciepłe dni jak dzisiaj rampers, podkoszulek z krótkim rękawkiem i spodenki... czapeczki w wózku mu nie zakładam, tylko jak go noszę na rękach albo zarzucam kapturki od ubrań. Chyba jestem z tych co preferują zimny chów

Po dzisiejszej wizycie - mały nadal mało waży - daję mu MM AR na ulewanie (po mm ani ml nie poleci, po piersi leje się jak zwykle). Niestety Filipcio ma anemię lekką (ja natomiast mam dobre wyniki morfologii, ale mam baaardzo mało żelaza), mocz w porząsiu - więc za miesiąc kontrola morfologii i żelaza. A za 1,5 ty szczepienie - wtedy się pomierzymy.
Synuś mi je jak opętany -30ml mm (żeby zagęściło mleko zpiersi), 2xcyc (co zajmuje mu min 30min) i potem 50ml mm jeszcze (taka dzisiaj kolacja była). I pomyśleć, że kiedyś 10 min jednej piersi i spał pojedzony jak mops

Ah i dołączę zdjęcie Filipka, który jako pierwszy postawił stopki na nowych płytkach w kuchni Na drugim planie babcia
ja też taki preferuje, ale mój "chów" nie...ten młodszy chów...

No nadzór nad pracami musial być- dla Filipka
Stary 2013-06-14, 23:26   #2550
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
A miałam napisać po zebraniu:
- rozmowa z niektórymi to rzucanie grochem o ścianę
-rodzice Marysi piszą odwołanie od oceny z zachowania- ma bd zamiast wzorowego i uważają że została skrzywdzona

I jeszcze mi podpowiedzcie bo ja chyba inna jestem, dzwoni dzisiaj do mnie mama kolezanki Oliwii z klasy z płaczem, bo jej się dziecko buntuje i ona nie wie co zrobić. I uwaga nazywa ją wieśniarą bo się wyprowadzili z Kraka za Wieliczkę do domu, mówi że jej nienawidzi, szantażuje ja że wyskoczy przez okno (12 latka) i ona nie wie co ma zrobić...i mnie pyta co ja robię, ze dziecko mi sie nie buntuje. Jak jej powiedziałam,ze rozmawiam i jestem konekwentna to mi powiedziała,ze mam dziwne dziecko, że słucha

i średnia 5,2

zagłosowalam- ale link nie jest bezpośredni babo!!!! Żem musiała te moje stare oczy wysilić
co do pogrubionego - qrwa ja bym dostatecznego jej nie dala niech se pisza - moze w koncu sie pofatyguja na zebranie

co do kolezanki eeee - no masakra, ale widac ze moze nie ogarniac systemu

co do linka .. jak dodawalam nie wiedzialam ze nie bd bezposrednio - nie znam sie na takich rzeczach - a moze powinnam

Cytat:
ja - dlaczego ?
ja- siniak ?

hihi - dobra Ninka ... ale zachowalas sie jak perfekcyjna mamusia

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

no to sie dobiero nazywa - nadzroca prac budowalnych

eh no to chyba ide dalej filma ogladac - Milian obudzil sie zmienilam pampka ( a osikany ojajajaj ) - zjadl 100 i polegl ponownie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości