|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Ale lipa, przeczytałam o stacji NASA o 22:13, szkoda.
![]() Marsi, luzik z tą przesyłką. ![]() ![]() Jeśli chodzi o ubieranie, to moja dzisiaj śpi w rampersie, pod kocykiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WNIOSEK O UZUPEŁNIAJĄCĄ CZĘŚĆ DODATKOWEGO URLOPU MACIERZYŃSKIEGO oraz URLOPU RODZICIELSKIEGO Proszę o udzielenie urlopu uzupełniającego, w wysokości różnicy między nowym wymiarem dodatkowego urlopu macierzyńskiego a wymiarem urlopu już udzielonym do dnia ......................... ........., na dziecko …........................ ......................ur. ......................... ................ , oraz bezpośrednio po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego, proszę o udzielenie urlopu rodzicielskiego w wymiarze 26 tygodni. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- dzięki, będę lukać, bo na pewno spać wcześniej nie pójdę
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy mają gotowe wnioski , które muszę wypełnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Lasencje, trzymajcie za mnie jutro kciuki, ostatni egzamin w tej beznadziejnej, zdewociałej i zidiociałej sesji. Jak nie zalicze to znowu za tydzien hahaha a juz bym chciala sie uczyc do sesji (glupiej i beznadziejniej :P )
![]() Co do ptaka w piecu, zniknąl nie ma go, moze wyszedl tym kominem, dziwne, ale mowie Wam, jak go zobaczylam to malo co zawalu nie dostalam ;p buziaki ![]()
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Też idę spać.
Branoc Wam ![]() ![]()
#3336 |
Zadomowienie
|
Dziekowac Dziewczynki
![]() Aga t jutro jak cos Cie pomecze co jest na gotowym juz wniosku ... musze sie dowiedziec do kiedy ja mam ten mojj podstawowy urlop, ale chyba od 22 stycznia 24 tyg to wystrczy policzyc ![]() Marsi bidulko, wiem co czulas, przeszlam niedawno podobny stres jak mi mloda z kanapy zleciala ... Szaja mowila ze takie uroki macierzynstwa i jesczze nie jedna taka przygoda przed nami ....
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz Ci wrzuce zdjecia wnioskow do klubu. Tylko mówię, to sa z naszej firmy .... ale podobne do tego co ellmi wkleiła. edit: dopiero teraz przeczytałam pw od Ciebie ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-06-17 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Przybywam późnym wieczorem
![]() Dziękuje kochane za kciuki ![]() Dziś była teoria (SZKLANKA-KIERUNEK SPEDYTOR) jutro praktyka więc jeszcze jutro was proszę o kciukasy ![]() Meneq- ![]() Black-zdolniacha z tej Twojej Oliwki skoro już wie o co chodzi w pioseneczce ![]() Oskar za to nakrywa twarz pieluszką i trzeba mu robić a'kuku ![]() ![]() Silver-widzę że bananik smakował ![]() ![]() Jeszcze pewnie coś zapomniałam ale czytałam was mega szybko bo padam na pysk po dzisiejszym dniu. Tak jak pisałam byłam w lumpie ale że dziś przecena o połowę to o godz 13 wszystko było już przebrane,Oskarowi mało rzeczy wybrałam ale zawsze coś tam wpadło,sobie kupiłam dwie kiecki na upalne dni (takie koło domu) bluzkę i koszulkę. I dziewczyny... Wpadłam w ubranka dla dziewczynek-co tam się działo ![]() ![]() ![]() Potem chciałam kupić kieckie na chrzest ale jak to Pstryczek już napisał-najgorsze przede mną ![]() ![]() Potem byłam przepisać sobie tabsy i tam zastała mnie zła wiadomość że przychodnia czynna do ostatniego czerwca a od 1 lipca zamknięta z powodu nie podpisania z nią umowy przez nfz. Oczywiście wypisałam stosowne dokumenty żeby tak się nie stało bo gdzie ja będę chodzic do gina? ![]() No i jeszcze byłam zapisać Oskara na szczepienie ale tam też schody bo doktorek na urlopie i szczepienia odwołane do lipca ![]() jakiś ![]() ![]() Jestem zmęczona tą bieganiną więc idę już spać-będę jutro. BRANOC ![]()
#3339 |
Zakorzenienie
|
no bo ZUS chyba nie wydaje żadnych wniosków, tylko każda firma sobie coś tam układa sama; np. o te 4 dodatkowe tygodnie na początku pisałam wniosek odręcznie na kolanie u nas w biurze
![]()
#3340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
. A dopajać na razie nie dopajam. Pewnie można jakiś soczek po 4 miesiącu ale może lepiej nie codziennie? ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Bomba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
Ale tu ciiiiiiiiiiiiiiiisza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Tez tak chcialam zrobic
![]() Nic nie szkodzi ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Buuuu siostra mi pojechala na 4miechy do pracy na sezon
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja jak chce spać i się Jej nie weźmie (najczęściej do ciumkania) to w ciągu kilku sekund jest płacz ze łzami i zanoszeniem się, Ona się krztusi, rozbudza i jest koszmar. Kiedyś mój tż Ją tak nosił i próbował uspokoić, bezskutecznie niestety i jak mi Ją przyniósł to była cała rozhisteryzowana i roztrzęsiona, a to trwało tylko chwilkę, nie wyobrażam sobie, żeby Ją tak zostawić, aż sama przestanie (jakaś metoda jest na usypianie taka nie? że się wychodzi na coraz dłużej czy jakoś tak). Także brawo dla Leo za grzeczne spanie, podziwiam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nie mam siły już, po północy jest, Ewa wykąpana dawno, zjadła, bawiła się, zjadła, cyrkowała, przed chwilą mi ulała i już zaś nici z zasypiania. Musiałam przebrać to już się rozbudziła całkiem, teraz robi kupsko i majta radośnie nogami. To przed nami godzina zabawy, 20 minut ciumkania, potem przez kolejne 20 będę się czaić, żeby pójść do łazienki. Po 2 się położę, a znając moje dziecko przed 3 będzie pobudka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
Marsi dobrze że się nic poważnego nie stało i że z Leo wszystko w porządku
Lady pochwal się jaki mietek będzie ![]() Zastanawiam się czemu na mt się mówi mietek. Bo wymawia się chyba normalnie, mej taj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||||||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41353801]Sarah ile ty masz lat że za stara?
![]() [/QUOTE] 31 ale chcialabym 3,4 lata roznicy a wtedy to juz chyba za pozno na dziecko co myslcie dziewczyny>> milego wypocyznku mi pierwsza bardziej Cytat:
idz do lekarza prywatnie i na pierwszej wizycie powiedz ze nie chcesz rodzic sn, jesli bedzie mial cos przeciwko znajdz innego Cytat:
ja to bym chciala zeby mi codziennie podawali Cytat:
Cytat:
no chyba, ze Twoja t. nie teges jest to co innego Cytat:
![]() Cytat:
Jednocześnie oświadczam, że z urlopu rodzicielskiego nie będzie korzystał drugi rodzic dziecka. Z poważaniem to 1a to jest u gory ale tak sie skopiowalo, i mozesz od razu o 26 tygodniu ja sobie dziele na 3 czesci ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- a i od wczoraj mam brązowe włosy dziewczyny na ile wczesniej wysylalyscie zaproszenia na chrzciny |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Czesc!
Moge sie dolaczyc do mam na pelen etat? Trzymajmy sie!! Sama sobie daje calkiem dobrze rade, ale szlag mnie jasnisty trafia, kiedy sie okazuje, ze tz nie moze wziac dnia wolnego na dziecko, ale z powodu pracy - no problem. Tym sposobem od porodu nie mial ani jednego dnia wolnego oprocz minimalnie mu przyslugujacych... ---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- W nocy Yae ma na sobie body z krotkim lub bez rekawkow i spi w spiworku z cienkiego recznika, ale zapinanym na guziki w czterech miejscach na ramionkach i dwoch po bokach; takze ma mozliwosc rozkopywac sie i wietrzyc nozki. Do tego juz cala dobe klimatyzacja dziala |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||||
Rozeznanie
|
Dziękujemy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nancy, super pomysł teściowej ![]() marsi dobrze że nic się nie stało ![]() co do spania to u nas jest gorąco, Oli dziś w koszulce bez rękawów, spod pieluszki się wykopał. Do jutra dziewczynki, spokojnej nocy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
kija meitai to mi sie tylko z meitaiko kojarzy (ale to do jedzenia jest). Brzmi mi to na chinski, tai - to pewnie bedzie pas, ale az tak biegle nie wladam, zeby miec pewnosc.
Sprawdzilam w necie, na pewno nie jest to produkt japonski. Jestesmy po pierwszym etapie podrozy, Yae nawet sie nie zajaknela. Ach te wizazowe kciuki!! ---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- Przedluzyli mi wize na 3 lata!! Hurra!! Juz TYLKO bilans i droga powrotna... ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ---------- Do tej pory szlo jak z platka... Wpadlam na chwile do domu odpoczac a tam niespodziewajka: przeglad windy. 5pietro - wspolczuje dziewczynom bez wind!! Dla styczniowo-lutowych mam i ich pociech relacjonowal meneq ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Hej laski.
My o 10:00 idziemy na szczepienie. Całą noc się stresowałam, bo ostatnim razem dział się koszmar u nas. ![]() ![]() ![]() A, no i super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale potem Anie odkladasz do lozeczka? Cytat:
A z TZ to niezly zartownis ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kuba mnie dzis rozpiescil!! Zasnal o 21:30, obudzil sie dopiero o 3:30, jaram sie tym jak cholera, choc pewnie to jednorazowy wyskok ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Hej hej
![]() Marsi,przecudowna weranda ![]() ![]() ![]() ![]() Bokeh,nogi cudowne na tej fotencji,taaaa oczywiscie to aparat wydluza ![]() Szklanko,bardzo Ci wspolczuje ![]() ![]() Dziewczyny slaskie wszysykie jestescie piekne,bez wyjatku ![]() ![]() Ahh dziewczyny nie wyrabiam sie ostatnio,doba mi sie srtasznie skrocila. W dodatku ostatnio mialam z TZtem klotnie o wizaz. Zawsze czytalam Was wieczorem jak maly szedl w kimono,a teraz staramy sie ten czas spedzac wspolnie bardziej. Tzn jestem w miare na bierzaco. Ja tez jestem z tych "samotnych mamus pelnoetatowych" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meneq,swietna relacja i ciesze sie,ze wiza przedluzona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki, dzis upalnie sie zapowiada
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój dzieć młodszy właśnie padł po krótkim czuwaniu (obudziła się żeby pożegnać Grzesia jadącego do zoo...) , ciekawe ile teraz pośpi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie sukienek ![]() Za nami dziwna noc. Mała zasnęła o 19:30 przy jedzeniu. O 22:30 zaczęła się już kręcić, więc zrobiłam jej mleko i zjadła tylko 20 ml. Znowu zaczęła się kręcić za godzinę, ale po wzięciu na ręce zasnęła. Poszłam spać i znowu słyszę, że się kręci - patrzę na zegarek a tu 1:30. Nie robiłam jej mleka, tylko wzięłam do siebie do łóżka (mąż ostatnio śpi na kanapie) i spała ze mną do 5 bez jedzenia. Tyle że co chwilę się kręciła i palca ssała, więc ja jej palca wyjmowałam i dawałam smoczek. O 5 zrobiłam jej mleko- zjadła tylko 40 ml i jeszcze pospała do 6, więc w sumie w nocy dużo nie jadła i byłoby super, gdyby nie tej kręcenie się co chwilę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.