Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 18:41   #3271
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczęta chyba zacznę was męczyć tematem rozszerzania diety

tzn generalnie - skoro gluten najlepiej, żeby był wprowadzany pod osłoną kp, to dlaczego nie właśnie teraz, kiedy najwięcej karmimy piersią? W sumie we wszystkich schematach żywienia gluten jest jako pierwszy do wprowadzania?
Z tego co pamietam, to jest napisane, że wg nowych badań gluten należy wprowadzić między 4 a 6 mż ( kiedyś było po 10mż), tak mi nawet lekarz ostatnio powiedział.
Szaja mówiła, że bedzie wprowadzać bodajże po 6, to chyba chodzi o to , że on powoduje alergie i jest powiązany z celiakią. Generalnie to gluten nie jest nam do niczego potrzebny, więc nie ma potrzeby wprowadzania go już. Wpisz sobie w google, to jest mnóstwo tematów o tym. I gluten nie powoduje celiakii.
A decyzja tak naprawdę należy do Ciebie. Część dziewczyn już wprowadza, a część czeka do ukończenia 6mż.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:47   #3272
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w czym chłodniej dzidziowi?? W chuscie czy w nosidełku?? Może jednak zaczęłabym od chusty bo jak się okaże, że moj Hrabia nie bedzie tolerował takiego transportu to chusta tansza tylko ja się wcześniej nie interesowałam i teraz nie wiem gdzie szukać postów na temat chust powiedzcie tylko czy na początek tkana czy elastyczna: prosi:?? Nancy wspomniałaś, że masz elastyka zadowolonaś??

Delicjanko dobrze, że go zauważyłaś i co zrobiłas??
chyba w nosidle

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję że żyjemy i mamy się dobrze. Jutro wracamy do UK więc w końcu będę na bieżąco i będę mogła w końcu Wam poodpisywac.

Buziaki przesyłam
buziaki dla Was, szczęśliwej podróży

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zdolna bestyjka!

tak czytam i czytam i jakos zalapac nie moge - ptak w pudelku od zapalek???????
bidulek, dobrze ze w pore zauwazylas....

no wlasnie ja chcialam w tym tyg zaczac wprowadzac ale Szajki nie ma i
hahahaha

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Silver, mimo ze upal, 35 stopni to ja siedze w czapce, futrze i rekawiczkach nie no zartuje. Zeby tu byla ciepla woda to trzeba napalic w takim piecu ot.

Ellmi, nie wyjme go, po 1 boje sie, po 2 boje sie ze mnie zlapie dziobem i zlapie jakies chorobsko a po 3 boje sie ;p

weszłam do Was i jakoś troche mi lepiej..... ale ja dziś wysiadam ;( mam dość ile można ! jestem tak wykończona tym że tż ciągle nie ma że sobie nie wyobrażacie, ja wiem dużo kobiet same wychowują albo są w takiej sytuacji jak ja... ale dziś mam dość zjadłam dopiero przed chwilą....a jak siadłam nad naleśnika Hania zaś się rozpłakała wiecie ja ją kocham i uwielbiam się nia opiekowac tylko zauważyłam że coraz częsciej race cierpliwośc i przez to nie jestem taką mamą jaką bym chciała być ;(
Stary 2013-06-17, 18:56   #3273
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
weszłam do Was i jakoś troche mi lepiej..... ale ja dziś wysiadam ;( mam dość ile można ! jestem tak wykończona tym że tż ciągle nie ma że sobie nie wyobrażacie, ja wiem dużo kobiet same wychowują albo są w takiej sytuacji jak ja... ale dziś mam dość zjadłam dopiero przed chwilą....a jak siadłam nad naleśnika Hania zaś się rozpłakała wiecie ja ją kocham i uwielbiam się nia opiekowac tylko zauważyłam że coraz częsciej race cierpliwośc i przez to nie jestem taką mamą jaką bym chciała być ;(
tez mam dola z tego powodu, tzn chyba musze kogos poprosic o pomoc bo nie dam rady nauczyc sie tylu stron na obrone.. teraz mam ja na rekach i zdarzyłam sie nauczyc 1 strony przez caly dzien.. a co tu mowic o 150. Oby szybko usnela bo nie wiem co to bdzie ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:57   #3274
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Nadrobię, bo mam czasu troszkę zdałam egz na 5 (ten co mnie nie dopuściła ostatnio) i na drugi poszłam bez nauki i 3 i spokój.

Nadrobię ALE: muszę znaleźć starego laptopa bo TZ stwierdził ze ten naciągnął syfu i wczoraj go potraktował odkurzaczem - w rezultacie wiatrak nie chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Która wg Was ładniejsza?
Ciężki wybór chyba nr 2

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Mąż się cieszy i czasem się zastanawiam, czy nie zrobił tego specjalnie, bo raz w rozmowie powiedział "już nic nie chciałem mówić, bo miałaś trudny poród, ale ja chciałem dzieci rok po roku".
Tylko niech je sobie sam rodzi

Dobrze, że mąż się cieszy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, jak milo, jeszcze o tym nie napisalam, a tu juz mile slowa

W nagrode - Kubus tygodniowy i 4-miesieczny

Lady, Ty juz w bibliotece bylas??? Ja jeszcze z betów nie wyszlam, w pizamce łaze
Gratki za skończenie 4 miesięcy

Kubuś cudny, ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mam ewidentne objawy przegrzania organizmu. Wlasnie w siebie wmuszam wode z cukrem i sola; powinno pomoc
I jak pomogło?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Cala zapomniałam wkleić fotkę butów o takie kupiłam

Sandałki piękne

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kobitki, przepraszam za brak odzewu ale kończyliśmy z mężem werandę- chciałabym pochwalić mojego TZ przed Wami- bo sam własnymi rękami zrobił nam przytulny kącik do odpoczynku
teraz zostaje nam tylko podłoga do zrobienia ale to chyba na przyszła wiosnę
no i meble musimy jeszcze na biało pomalować
acha stół TZ też zrobił sam, prawda,że zdolny chłop? zdjęcie z tel z wieczora więc nie oddaje uroku

ja tylko malowałam

poza tym ok, maly ma bunt na obiadki a cycuś znowu wrocił w łaski

lecę Was nadrabiać, całuję mocno- bardzo tęskniłam za Wami i myślałam bez przerwy co u Was

Black- jutro wyślę paczkę, sorki nie dalam rady wcześniej

Wow, ale pięknie Zazdroszczę cudownego kącika

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej. Przeleciałam was na szybkiego bo mam mało czasu'będę odpisywać później. Jadę na lumpa,do dwóch przychodni i poszukać sukienki na chrzest.

Dzisiaj ważny dzień dla mojego męża więc proszę was o trzymanie kciuków (ma egzaminy zawodowe).

Spadam-nie gryzmolcie za dużo
I jsk egzamin? na kciuki pewnie już za późno

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:59   #3275
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio mówiłam, że marzy mi się obiad, który zjem sama, bez dziecka przy cycku... Współczuję Ci strasznie tego, że ciągle sama jesteś, dziecko potrafi tak dać w kość, że człowiek nie wie jak się nazywa. Mój mąż jutro z rana zaś wyjeżdża w delegację i też będę sama, mam nadzieję, że mój brat mnie odwiedzi, bo czasem nawet ciężko sobie kanapkę zrobić jak się jest samemu. I też uwielbiam to moje dziecko nad życie, ale każdy potrzebuje wytchnienia. A moja się ostatnio tak przyzwyczaiła do mnie, że aż się popłakałam wczoraj. Bo nie mogła sie uspokoić, tylko przy mnie, a mój mąż się tak stara, wszystko przy Niej robi, a ta Malizna ino do mnie chciała.
Oby Twojemu tż się tak ułożyło w pracy, że będzie mógł kogoś zatrudnić i częściej będzie z Wami w domu. Trzymaj się

Ahh, zapomniałam, brawo dla Laurkowego Michasia i Nawijkowego Kubusia za skończone miesiące

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2013-06-17 o 19:02
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:04   #3276
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mówiłam, że marzy mi się obiad, który zjem sama, bez dziecka przy cycku... Współczuję Ci strasznie tego, że ciągle sama jesteś, dziecko potrafi tak dać w kość, że człowiek nie wie jak się nazywa. Mój mąż jutro z rana zaś wyjeżdża w delegację i też będę sama, mam nadzieję, że mój brat mnie odwiedzi, bo czasem nawet ciężko sobie kanapkę zrobić jak się jest samemu. I też uwielbiam to moje dziecko nad życie, ale każdy potrzebuje wytchnienia. A moja się ostatnio tak przyzwyczaiła do mnie, że aż się popłakałam wczoraj. Bo nie mogła sie uspokoić, tylko przy mnie, a mój mąż się tak stara, wszystko przy Niej robi, a ta Malizna ino do mnie chciała.
Oby Twojemu tż się tak ułożyło w pracy, że będzie mógł kogoś zatrudnić i częściej będzie z Wami w domu. Trzymaj się
normlnie czytam to i mam łzy w oczach

Najgorzej jak się człowiek irytuje stram sie strasznie opanowywać bo czemu ona winna że płacze że jej ciepło głodna albo zęby dokuczają to nie jej wina a mój obowiązek jej pomóc tylko jak czasem dostaje takiej mega histeri i nie daje się uspokoić no to idzie się wściec. I właśnie w takich sytuacjach potrzebuje tż żeby mi ją wziął ja szybkie wyjście na balkon kilka głębszych wdechów i moge działać dalej. No ale jego nie ma więc nie mam komu jej zostawić więc musze wszystko sama

Dzięki Kasiu i też sie trzymaj
Stary 2013-06-17, 19:08   #3277
mitabe
Rozeznanie

Przyznam się bez bicia, zamiast was czytać wyszłam na spacer hehehehe. Doszłam z małym do pepco, myślałam, że kupię jakieś bodziaki dla niego ale nic nie było. Za to kupiłam masę innych rzeczy bo u nas -50% . Zgoda nie skorzystać. Teraz zabieram się za nadrabianie.

Jakby któraś chciała to wysyłam instrukcje z krojami do nisidelka mei tai:
https://docs.google.com/file/d/0Bwti...ew?pli=1&hl=en
(Trezba być zalogowanym na pocztę gmail jak któraś ma oczywiście)

http://oppamama.fm.interia.pl/umt.html

I jeszcze tutaj:
http://thegreenparent.co.uk/articles...mei-tie-sling/

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2013-06-17 o 19:20
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 19:08   #3278
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Bokeh, przytukam mocniutko.... mam podobnie, z tymze u mnie to juz na dniach sie skonczy, a u Ciebie.... eh

Buziaki od naszej Szajopedii, dojechali, Agatka szaleje z dzieciakami, Dorotka ma full wypas nawet swoje lozeczko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:21   #3279
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę, muszę lecieć po kasę za ost weekend w pracy, zapisać mała do okulisty (w końcu) no i sapcerro....

Chcialam tylko powiedzieć że już po wizycie u neurologa.. co do zaciśniętych rączek nie kazała się martwić, sprawdziła odruchy i zwłaszcza ten odruch chwytny, zanika.. więc nie mam powodów do zmartwień... Paulina rozwija się bardzo dobrze... w sumie nie spodziewałam sie niczego po tej wizycie, bo to tylko taka zwykla wizyta, w srode mamy usg głowki i dopiero po tej wizycie cos ciekawszego nam powie... ale juz mam stresa czy te torbiele się wchłonęły... do tego nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś wstawiałam zdjęcie Pauliny i pokazywałam Wam jej oczko, że coś mnie na nim niepokoi??? no i właśnie neurolog kazała się zgłosić do okulisty, bo jej to wygląda na wrodzoną wadę szczeliny tęczówki... Teraz to już mam takiego stresa, że chyba nie zasnę....jeszcze naczytałam się internetów to już wogle...

dobra lece do tego okulisty błagać o przyjęcie w trybie
natychmiastowym... pozniej sprobuje nadrobić...
Dobrze,że u lekarza ok, kciuki za okulistę

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

pięknie tam macie

zaciśnięte

No coś Ty bardzo fajnie mi się z Tobą gada, jesteś mega pozytywną osobą

A rozszerzasz dietę? My dajemy soczek (ale nie przecierowy) do picia rozcieńczony dość mocno z wodą, taki bez dodatku cukru, np jabłko winogrono, on sam w sobie jest słodki. Oli wody nie chciał, ale taki soczek pije

a tu tuliś

Ale słodko, pięknie tata tuli

Cytat:
jak to co? ucieklam! czekam na t. to w końcu jej piec.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję że żyjemy i mamy się dobrze. Jutro wracamy do UK więc w końcu będę na bieżąco i będę mogła w końcu Wam poodpisywac.

Buziaki przesyłam
Super, że już dobrze Chyba wszystkim ulżyło

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moje jęczydło przebija dzisiaj wszystkie inne jęczydła. O ile Oliwia zazwyczaj nie jest jęczydłem, to dziś jest megajęczącym jęczydłem... Teraz leży w łóżeczku, patrzy na misie na karuzelce, jednego jej dałam do tulenia i jest chwilowo spokój, może zaśnie, bo już po kąpieli i jedzeniu...

A co do koci koci łapci, to tak, sama robi - jak jej się zaśpiewa tę pioseneczkę (czy co to tam jest ), to zaczyna machać łapkami, stukając jedną rączką w drugą.
Nagraj koniecznie

Cytat:
chyba w nosidle

buziaki dla Was, szczęśliwej podróży

hahahaha

Kurcze, ale masz przechlapane podziwiam, że dajesz radę sama wszystko ogarnąć A nie masz szans, żeby to się zmieniło?

Gdzie jest Fewcia? Ciekawe co jej lekarz powiedział

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:30   #3280
blogerka
Wtajemniczenie

bokeh - a co sie stalo, ze tz nie ma? i ze sama musisz sie opiekowac Hania?
A mama / siostra od biedy tesciowa jak Cie drazni jak moja nie moga pomoc Ci chociaz jeden dzien w tygodniu?
Domyslam sie, jak Wasz dzien wyglada bo czesto mam takie - zalilam sie zreszta tutaj czesto
Stary 2013-06-17, 19:39   #3281
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
bokeh - a co sie stalo, ze tz nie ma? i ze sama musisz sie opiekowac Hania?
A mama / siostra od biedy tesciowa jak Cie drazni jak moja nie moga pomoc Ci chociaz jeden dzien w tygodniu?
Domyslam sie, jak Wasz dzien wyglada bo czesto mam takie - zalilam sie zreszta tutaj czesto
tz od 1 kwietnia pracyje dzien w dzien od 10-21 mama pracuje normalnie czasem pomaga a tesciowa 200km z tad ale ma swoje obowiazki 8 dzieci w domu + corka z wnuczka prawie codziennie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 19:42   #3282
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
tz od 1 kwietnia pracyje dzien w dzien od 10-21 mama pracuje normalnie czasem pomaga a tesciowa 200km z tad ale ma swoje obowiazki 8 dzieci w domu + corka z wnuczka prawie codziennie...
no to jestes mama na pelen etat jak ja prawie, z tym ze my (o ile nie jestesmyp okloceni) to na weekendy gdzies sobie jezdzimy w trojke - przy czym noce i poranki sa moje ofc, no bo TZ pracuje - czasem mam wrazenie, ze K. jest jedyna pracujaca osoba na tym swiecie
dobrze, ze chociaz mama czasem Ci pomaga - ja Borysa bede zawozic do mojej raz w tygodniu zeby miec kilka godzin tylko dla siebie, bo czuje sie juz jak wrak czlowieka, nie chce mi sie juz nawet o siebie dbac, bo nie mam dla kogo ani po co
dasz sobie rade, ja juz przywyklam dawno ..
ale najgorsze jest to co pisalas, ze jak juz Ci nerwu puszczaja tez mam tak co jakis czas

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-06-17 o 19:45
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:43   #3283
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
wyobrażam sobie jak Ci ciężko, bo ja w gruncie rzeczy mam taką samą sytuację, TŻ też nie ma cały tydzień, dopiero sobota niedziela; niby mam mamę, ale tylko przed południem i też nie chcę jej małego co chwilę podrzucać; i nie wyrzucaj sobie, że czasem tracisz cierpliwość, założę się, że każda z nas czasem jest w takiej sytuacji ja kiedyś nakrzyczałam na małego, bo już nie miałam siły, a on ciągle jęczał, płakał, stękał nie wiadomo czemu i jak zobaczyłam tą podkówkę na buzi, to się popłakałam z nim teraz wakacje, to może TŻ będzie miał jakiś urlop

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Buziaki od naszej Szajopedii, dojechali, Agatka szaleje z dzieciakami, Dorotka ma full wypas nawet swoje lozeczko
zapowiada się super

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:58   #3284
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wyobrażam sobie jak Ci ciężko, bo ja w gruncie rzeczy mam taką samą sytuację, TŻ też nie ma cały tydzień, dopiero sobota niedziela; niby mam mamę, ale tylko przed południem i też nie chcę jej małego co chwilę podrzucać; i nie wyrzucaj sobie, że czasem tracisz cierpliwość, założę się, że każda z nas czasem jest w takiej sytuacji ja kiedyś nakrzyczałam na małego, bo już nie miałam siły, a on ciągle jęczał, płakał, stękał nie wiadomo czemu i jak zobaczyłam tą podkówkę na buzi, to się popłakałam z nim teraz wakacje, to może TŻ będzie miał jakiś urlop

zapowiada się super
no właśnie ja czasem tak się opanowuje żeby nie krzyknąc no bo przeciez to nie jej wina i nic to nie da i to nie metoda.... ale czasem jestem na skraju...
Mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień...

dzięki dziewczyny

W ogóle tak sobie myslę, może przesilenie letnie tak działa a nasze dzieci mi Hania strasznie niespokojnie śpi i ma problemy z zasypianiem ja dziś też tak masakrycznie źle spałam co chwile sie budziłam i niby chciało mi się spać ale było mi źle więc co sie dziwić dzieciom jak one nie czają czemu im źle i nie potrafia same sobie pomóc
Stary 2013-06-17, 20:00   #3285
elllmi
Zakorzenienie

upały też mogą robić swoje, przynajmniej u nas widać, że Filip bardziej marudny jak tylko się taki skwar robi

Stary 2013-06-17, 20:03   #3286
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
znajdź w necie i daj linka, bo ja też coś muszę kupić, bo się tu rozpuszczamy
A cos takiego: http://allegro.pl/wentylator-lcd-pil...312616746.html

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Mojej też ostatnio odbija z zasypianiem. O ile kiedyś zasypiała ok. północy, tak teraz właściwie zawsze usypia ok. 2 Także doskonale rozumiem z tym spaniem na stojąco, bo ostatnio jak Ją kiwałam i śpiewałam to prawie usnęłam A Ewcia co? Oczy jak 5 zł.
Wow, 2
A w dzien chociaz cos spi?

U nas kolejny wieczor to samo. Maly wykapany przed 8, a do teraz jeszcze nie spi. Lezy i buczy co chwile, bo zmeczony, ale spac nie bardzo...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:04   #3287
elllmi
Zakorzenienie

dziewczyny, jak mi pięknie w mieszkaniu pachnie świeżym sianem teraz po całym dniu otworzyłam okna żeby świeżego i chłodnego powietrza naszło i akurat wokół są pola, które należą do tej stadniny i dzisiaj zbierali to siano; uwielbiam ten zapach

Stary 2013-06-17, 20:08   #3288
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
A cos takiego: http://allegro.pl/wentylator-lcd-pil...312616746.html

Wow, 2
A w dzien chociaz cos spi?

U nas kolejny wieczor to samo. Maly wykapany przed 8, a do teraz jeszcze nie spi. Lezy i buczy co chwile, bo zmeczony, ale spac nie bardzo...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

u nas tez od paru dni tak, wczoraj pobilismy rekord usypiania chyba z 2h (wim że niektore z was maja tak na codzien no ale u Nas jednak to duuuuzy odskok od normy) i jak jużmyślałam że spi twardo chciałam do łóżeczka odlozyc ryk! w efekcie spala z nami caly czas
Stary 2013-06-17, 20:08   #3289
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no nie pogada, jaki sprzęt tylko dla mnie za duży, nie miałabym go gdzie postawić, bo w każdym kącie już coś jest muszę się za czymś mniejszym na półkę rozejrzeć; a jak chłodzi? obniżył temperaturę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 20:10   #3290
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, jak mi pięknie w mieszkaniu pachnie świeżym sianem teraz po całym dniu otworzyłam okna żeby świeżego i chłodnego powietrza naszło i akurat wokół są pola, które należą do tej stadniny i dzisiaj zbierali to siano; uwielbiam ten zapach
ojjjjj ja uwielbiam wszelakie wsiowe (sorry) zapachy siana, skoszonej trawy, porannej rosy, szczerze to nawet krówskie łajna mi nie przeszkadzają

patrzałam ile km od niedzicy mieszkasz to w ogóle trasa prowadzi przez słowacje 56 km ino :P

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-06-17 o 20:13
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:11   #3291
elllmi
Zakorzenienie

no i mam tulowego niusa
w ciągu mniej więcej miesiąca mają być dostępne w Polsce 4 nowe wzory nosidełek, które na razie tylko w USA są; akurat jeden mi się podoba, więc zaczekam; w związku z tym zostanę baaaardzo z tyłu w rankingu

Stary 2013-06-17, 20:11   #3292
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w czym chłodniej dzidziowi?? W chuscie czy w nosidełku?? Może jednak zaczęłabym od chusty bo jak się okaże, że moj Hrabia nie bedzie tolerował takiego transportu to chusta tansza tylko ja się wcześniej nie interesowałam i teraz nie wiem gdzie szukać postów na temat chust powiedzcie tylko czy na początek tkana czy elastyczna: prosi:?? Nancy wspomniałaś, że masz elastyka zadowolonaś??

Delicjanko dobrze, że go zauważyłaś i co zrobiłas??
wiesz co tak jak pisała nawijka jest w nim ciepło i teraz przy naszej wadze Kubuś mam wrażenie, że mi zjeżdża w dół, mam nadzieję, że nosidło będzie lepsze
Cytat:
jak to co? ucieklam! czekam na t. to w końcu jej piec.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Little, to już nie jest ciężki temat dla mnie. Daaaawno mi ten blues przeszedł, także luzik, nie obrażę się. Ale dzięki, że pamiętałaś o moich dawnych smuteczkach.

Zapomniałam się pochwalić - moje dziecko nauczyło się robić "koci koci łapci".

Cytat:
normlnie czytam to i mam łzy w oczach

Najgorzej jak się człowiek irytuje stram sie strasznie opanowywać bo czemu ona winna że płacze że jej ciepło głodna albo zęby dokuczają to nie jej wina a mój obowiązek jej pomóc tylko jak czasem dostaje takiej mega histeri i nie daje się uspokoić no to idzie się wściec. I właśnie w takich sytuacjach potrzebuje tż żeby mi ją wziął ja szybkie wyjście na balkon kilka głębszych wdechów i moge działać dalej. No ale jego nie ma więc nie mam komu jej zostawić więc musze wszystko sama

Dzięki Kasiu i też sie trzymaj

ale się dziewczyny wściekłam normalnie jestem pełen zbulwers.
Dzwoni dziś moja szanowna t. do tż i oznajmia mu, że ona w lato do nas przyjedzie zająć się Małym, żebyśmy UWAGA my z tż mogli pobyć trochę sami. A wiecie co jest najgorsze, że tż jest jak najbardziej za. Normalnie mam ochotę rozszarpać tylko nie wiem kogo najpierw...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:14   #3293
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjjj ja uwielbiam wszelakie wsiowe (sorry) zapachy siana, skoszonej trawy, porannej rosy, szczerze to nawet krówskie łajna mi nie przeszkadzają
no wsiowe, nie inaczej

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Dzwoni dziś moja szanowna t. do tż i oznajmia mu, że ona w lato do nas przyjedzie zająć się Małym, żebyśmy UWAGA my z tż mogli pobyć trochę sami. A wiecie co jest najgorsze, że tż jest jak najbardziej za. Normalnie mam ochotę rozszarpać tylko nie wiem kogo najpierw...
znaczy się, sami z nią? nie uda się ostudzić jej zapędów?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

wybywam z mamą na kijki
na razie znikam

Stary 2013-06-17, 20:15   #3294
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
no wsiowe, nie inaczej

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

znaczy się, sami z nią? nie uda się ostudzić jej zapędów?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

wybywam z mamą na kijki
na razie znikam
sama t. z Kubusiem, chyba bym musiała na łeb upaść, żebym na to pozwoliła
Stary 2013-06-17, 20:17   #3295
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co tak jak pisała nawijka jest w nim ciepło i teraz przy naszej wadze Kubuś mam wrażenie, że mi zjeżdża w dół, mam nadzieję, że nosidło będzie lepsze

moja chciala zabrac mnie z Boryskiem (a raczej Boryska - a ja jak piate kolo u wozu na doczepke) na wakacje ..
a najlepsze ze TZ jst zdania, ze "przeciez tak bylo uzgodnione" eee... chyba miedzy nim a tesciami, bo na pewno nie ze mna
no i znowu jestem ta najgorsza, bo nie chce .. ale co ja bede ze stara baba sama robci na odludziu kompletnym? tu mam chociaz kolezanke, siostry i mame do pomocy, ktora mi na nerwy nie dziala
Stary 2013-06-17, 20:20   #3296
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
moja chciala zabrac mnie z Boryskiem (a raczej Boryska - a ja jak piate kolo u wozu na doczepke) na wakacje ..
a najlepsze ze TZ jst zdania, ze "przeciez tak bylo uzgodnione" eee... chyba miedzy nim a tesciami, bo na pewno nie ze mna
no i znowu jestem ta najgorsza, bo nie chce .. ale co ja bede ze stara baba sama robci na odludziu kompletnym? tu mam chociaz kolezanke, siostry i mame do pomocy, ktora mi na nerwy nie dziala
Ty pewnie byś miała pojechać po to, że jak Borysek zacznie płakać to wtedy hyc i Ty się martw, a ona wspaniała, wielmożna t. będzie się z nim bawić.
Stary 2013-06-17, 20:20   #3297
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no i mam tulowego niusa
w ciągu mniej więcej miesiąca mają być dostępne w Polsce 4 nowe wzory nosidełek, które na razie tylko w USA są; akurat jeden mi się podoba, więc zaczekam; w związku z tym zostanę baaaardzo z tyłu w rankingu
to się wycfaniłas będzie miała inną tule niż wszystkie apfff :P nie no faajnie może słoniki będą fajne sa
Stary 2013-06-17, 20:24   #3298
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez od paru dni tak, wczoraj pobilismy rekord usypiania chyba z 2h (wim że niektore z was maja tak na codzien no ale u Nas jednak to duuuuzy odskok od normy) i jak jużmyślałam że spi twardo chciałam do łóżeczka odlozyc ryk! w efekcie spala z nami caly czas
Ja tak mam wlasnie na codzien, ale ostatnio jest jeszcze gorzej.
O, to Hania juz spi sama w lozeczku?

Cytat:
no nie pogada, jaki sprzęt tylko dla mnie za duży, nie miałabym go gdzie postawić, bo w każdym kącie już coś jest muszę się za czymś mniejszym na półkę rozejrzeć; a jak chłodzi? obniżył temperaturę?
A co ja mam powiedziec jak 27m ma cale mieszkanie? wolnego miejsca nie uswiadczysz

Jak TZ go wlaczyl na maxa to az mi sie zimno zrobilo, takze super dziala

Cytat:
Ała... Az mnie zabolalo!

Rozumiem, ze nie ma mowy, abys sie zgodzila?

TZ ma dzis wychodne, Kuba po wielkich mekal usnal w wozku (), a ja mam wieczor dla siebie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:31   #3299
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko nie ma najmniejszej szansy, żebym się zgodziła...
Stary 2013-06-17, 20:34   #3300
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
skladaj skladaj! w koncu to twoje marzenie...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

UWAGA - wazne!
Dziewczyny ktore maja fotelik maxi cosi CITI

http://www.maxicosi.pl/pl-pl/service...ps-buckle.aspx
Pstryniu dziękuję. No niestety my mamy fotelik z prawdopodobieństwem wady. Jutro dzwonię do Maksi cosi niech nową klamrę wysyłają.

Gaduły nadrabiam i nadrobić nie mogę. Dziś oddałam pracę dyplomową, ale jestem wykończona. Od czwartku była jazda bez trzymanki zakończona zarwaniem nocki.
Idę dalej nadrabiać ... A potem napisze co u nas.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości