|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
ale ja się cieszę, że Bartula wypije ze wszystkiego, nie jestem chociaż uwiązana Cytat:
Cytat:
ale kocham i wybaczam, wiem, że niedługo minie ![]() dla Wojtusia! Kiedy odruch moro powinien minąć?? Ciekawe z tym kładzeniem na brzuszek, myślałam, że dziecko powinno ćwiczyć... a co do odciągania to nam nie kazano, widać co lekarz to inaczej
|
|||
|
|
|
#4652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
trzymam za Was ![]() najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką Cytat:
a kryzysowe momenty są i będą jeszcze wielokrotnie.. Mój wczoraj skończył 3tygodnie a czasem ma takie dni i noce że tylko cyc go uspokaja i wisiałby na nim cały czas. A może brzuszek go boli, gazy mu idą.. rozumiem Twoją desperację bo teżnie umiem patrzeć jak Maluszek się męczy ale nie zawsze mamy na to wpływ... Naszemu czasem pomaga zaśnięcie na mnie na brzuszku, później odkładam go do łóżeczka i (jeśli się nie obudzi) to grzecznie śpi Cytat:
|
|||
|
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym naprawdę niezły wozek - chociaż mura bardziej nam przypadla do gustu i była bardziej polecana.
|
||
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Naszemu też |
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
wczoraj byliśmy u moich rodziców,więc nie siedziałam w necie, a dzisiaj byliśmy na usg bioderek, a potem net mi nie działał, więc dopiero teraz mam chwilkę ![]() Młody śpi koło mnie- ma dzisiaj dobry dzień usg w porządku rutynowa kontrola za 2miesiące.dr mówił, że najlepsza jest dla takiego maluszka pozycja żabki, mamy jak najczęściej układać go na brzuszku , żeby ćwiczył, z tym że Młody strasznie się denerwuje, 2 razy podniesie głowę i zaczyna ryczeć ![]() pytałam się o chustę i dr mówił, że najlepiej nosić jak dziecko trzyma już głowę... w każdym razie i tak będę nosić ![]() w chuście Wojtuś siedzi max 2 godzinki dziennie, więc raczej nic mu się przez ten czas nie stanie
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi to pasuje.
|
|
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierwszy ciepły posiłek dzień po porodzie dopiero... w ogóle zapominałam jeść aa nie! zaraz po porodzie M. mnie nakarmił bananem Cytat:
chyba, że leży u mnie na brzuchu to zadowolony ![]() za bioderka
|
||
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiecie może kiedy normuje się laktacja?
minely ponad 2 miechy od porodu , a mleka mam nadal w sporym nadmiarze.. po 2-3 godzinach piersi są twarde jak kamień..masakra, czuje sie jakbym miała nawał nie pobudzam laktacji laktatorem , wiec nie wiem czemu tak mam ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy Kajusie!za opis porodu! to musi być cudne uczucie dotknąć glowke i wiedzieć, ze już za chwile już za momencika szpiedzy powinni się wstydzić wolność słowa...heh.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-06-25 o 17:43 |
|
|
|
|
#4661 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaka ja jestem głupia! Zrobiła Maluszkowi 5 zdjęc w nowym ubranku i dopiero po zrobieniu zorientowałam sie że przestawił mi sie aparat i była załączona lampa błyskowa.Myślicie że mogło to zaszkodzić oczkom Maleństwa???
|
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do brzuszka to nie wiem.. mi się też wydawalo ze ma cwiczyc.. co lekarz to opinia.. co do odciagania to tylko w trakcie kąpieli usunąc co tam się nagromadziło.. a jak ona to odsłoniła to naprawdę tego sporo było...wiec w sumie chyba by się przydało, zeby jakies zakażenie się nie zrobiło.. Ja sobie zrobiłam dzisiaj małą dyskotekę to i Wam coś podrzucę: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen http://www.youtube.com/watch?v=aqlJl1LfDP4 Cytat:
---- o i dzisiaj pierwszy raz mnie jakas starsza pani pochwalilo.. miła odmiana od ciąglej krytyki.. powiedziała ze super ze wisi mi ta pielucha na gondolce to sie syf z otoczenia na niej zatrzymuje i nie przechodzi do dzieciaczka.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-06-25 o 17:46 |
||
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Nelka tez dużo spi - inne mamuśki pewnie Ci zazdroszczą. zobaczysz, ze nasze dziewczyny jeszcze pokaza na co je stać ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- ![]() kolejny niemowlaczek!
|
||
|
|
|
#4665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic mu nie bedzie ja mojemu straszemu duzo pstrykalam bo nie widzialam ze nie wolno , Michalowi moze 2 razy
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i teraz wyglada jak mały orangutanek Innocence_89- pytałas o kolki, wiec u nas zaczely sie ksiazkowo w 3tygodniu zycia |
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może to ze względu na tą pogodę jest gorąco i duszno albo po porodzie masz niską hemoglobinę robiłaś morfologię po 14 dniach? ja mam takie zalecenie od gina i do dzisiaj bralam żelazo 3 razy dziennie |
|
|
|
|
#4668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietna czupryna. witamy Lenke---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
szybko minie, a Ty poznasz każdy szpitlany kat, ekipe i będzie Ci latwiej na porodówce szukaj pozytywow, hehe.---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
depresji mówimy stanowcze nie ![]() zbieraj się w kupe, zrelaksuj i nie myśl w ten sposób. docieracie się z malym...niedługo kazde jekniecie będzie dla Ciebie wskazowka o co chodzi ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Marchewka - lykasz jakies witaminy? zrob sobie morfologie. wyspij się
|
|||
|
|
|
#4669 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() Dobrze że Ci sie dobra zmiana trafiła |
||
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dzięki dziewczyny ![]() Ash super, że już jutro wychodzicie i że już dobrze z uszkiem Sofci Ada śliczna Twoja Kaja |
|
|
|
|
#4671 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też jestem wyrodna co dzien jem po kilogramie truskawek i nie żałuje sobie czekolady ale Mateuszkowi nic od nich nie jest -sprawdziłam![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się dziś pochwalę synkiem - od wczoraj maly zaczyna sie uśmiechać, pierwszego usmieszka sprzedal prababci a drugiego rano strzelił mamusi
cud nasz mały ![]() z racji deszczowej pogody malutki odsypia wczorajszy dzień, stwierdziłam że nie dla niego wyjazdy i nocne powroty do domu, on jest domatorem i tylko tu się czuje dobrze i zasypia bez problemu, na wyjeździe gdziekolwiek jest masakra, marudzenie i zero spania. wczoraj byłam na zdjeciu cewnika, ałć boli i bolało jak cholera, każde sikanie to tragedia, łzy z bólu same lecą, ale jutro powinno być ok, jako że wchodziłam bez kolejki do urologa ze względu na małe dziecko to dziadki w kolejce prawie mnie zjedli |
|
|
|
#4673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
czasami 120 ml (mm) a czasami 90... moim mlekiem z butli jeszcze nigdy sie nie najadł... zawsze muszę mu dorobic mm ![]() Dzisiaj na przykład zjadł 120ml mojego mleka i 40 ml mm. 2.Szkoda tylko, że tak szybko głodnieje
|
|
#4675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie jeszcze nie rozstałam się z Synkiem.. raz pojechaliśmy razem po pesel małego i zostawiliśmy go na godzinkę u sąsiadów. Był nakarmiony, przewinięty i zasnął w wózeczku, poszli z nim na spacer więc żadnych problemów nie sprawiał. Ja się stresowałam i co chwilę prosiłam Tż żeby zadzwonił i zapytał czy wszystko ok ![]() ale sąsiedzi w szoku, że takie grzeczne dziecko mamy ![]() --- A jeszcze co do odciągania mleczka.. Jak spróbuję takie świeżo odciągnięte to jest smaczne, słodkie.. jak postoi troszkę w temp pokojowej to też jest ok.. ale jak już postoi dłużej, albo wyciągnę z lodówki to jest straszne bleeee... i zgłupiałam.. może dziecku nie smakuje takie mleczko ![]() myślałam, że się popsuło.. ale raczej nie powinno.. no i czytałam, że jakieś enzymy się wytrącają i dlatego zmienia smak, ale niby jest dobre ![]() A Wy Próbowałyście mleczko ?
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
no i pytanie do Was, bo zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok - jak to matka, zawsze wszędzie węszy i doszukuje się
ile mniej więcej śpią Wasze maluchy? mój od urodzenia jest śpioszkiem śpi ok 20 godzin w ciągu doby, w nocy budzi się z zegarkiem w reku co 3-3,5 godz, a w dzień różnie, czasami co godzinę, 15 min lub 3 godziny. Zje, zmienię mu pieluchę, na siłę sie z nim pobawię, bo mu oczka lecą i śpi jak suseł. Ogólnie mało płacze, więcej marudzi i stęka, płacze tylko jak jest strasznie głodny i jak jest wyciagny z kąpieli. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty już Bartusia nosiłaś w chuście ? ![]() Cytat:
![]() bo ja jak próbuję to takie świeże jest smaczne, ale jak troszkę postoi w lodówce czy w tem pokojowej to jest okropne... Cytat:
![]() Cytat:
pytaj jak będę umiała i zauważę to na pewno odpowiem
|
||||
|
|
|
#4679 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4680 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-25 o 18:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

ale ja się cieszę, że Bartula wypije ze wszystkiego, nie jestem chociaż uwiązana 
dopiero od 3 miesiaca.. ja mówie, ze on nie lubie, a ona no właśnie bo teraz to jest niefizjologiczna pozycja
dla Wojtusia! Kiedy odruch moro powinien minąć?? 

w czwartek mdopiero podadzą kroplówkę testową... No masakra... Z jednej strony wolałabym iść do domu i tam leżeć, z drugiej bynajmniej jesteśmy pod opieką...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
oby Wam to szybko przeszło...
czasem mamy brzuszkowe problemy i mało nie osiwieję ze stresu.. więc na samą myśl o kolkach drżę... 

w sobotę dostałam temperaturę i chyba tracę pokarm max 20ml mogę ściągnąć