|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Veronic ja tez czekam na kryzys z podaniem proszku z luminatem... Dobrze wiedziec sevdziala heee
Motylek moj mial probevprzejscis na nutramigen ze 4 tyg. Temu ale za nic nie chcial go jesc wiec spowrotrm na bebilon ha przeszlismy .tydzien temu lekarkazasugerowala zehy mleko zmienic , na takie o mniejszej zawartosci laktozy i spr. Pepti pierwsze pare butli mieszalam i nie bylo problrmu pije juz prawie tydz.
|
#4502 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Obraziła się, że się nie pojawia?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co postanowiliście ze szczepieniami? Szczepicie dopiero jak polecicie? Cytat:
![]() Nasza też jeszcze żółtek ![]() Cytat:
TŻ co twoją Karolcie widzi, to mówi oooo kopia Matyldy ![]() Cytat:
Wcale się nie dziwię minom sąsiadek ![]() A tak serio to jaką wodę wlewacie? Taką cieplejszą jak do kąpania?
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ją karmię to powtarzam jej, że jak nie będzie jeść to będzie sondą karmiona
|
|
#4504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pozdrów ją od nas:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leżał tak długo aż mu stópki się marszczyły i jakbym go nie wyciągała to by mógł tam spać Ciesze się, że już jest chłodniej i niech lato nie wraca
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
salviae mój małż ostatnio chciał zabrać młodego na basen
![]() ile kosztowało to krzesełko do karmienia?? |
|
|
|
#4508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
my kąpiemy ok. 20:30 i zawsze zasypiała około 23-24 tak już na dobre bo wcześniej to tylko takie drzemki, w sb. o 3 w nocy, a wczoraj o 2
|
|
#4509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() udało mi się kupić powystawowe za 170 zł
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-24 o 18:15 |
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Axella pisslam wczoraj ze ma problem z netem i humor nieciekawy i ze pozdrawia wszystkie a i Zu ma 6 kg
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektore dzieci po kapieli sa wyciszone i spokojne, moja jest taka nabita energia ze nie wie co ze soba zrobic, zobaczymy
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie odkryłam mocne odparzenie między fałdkami na szyi
jestem beznadziejna, na pewno go to szczypie
|
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
nie jesteś beznadziejna!!!! To częste u maluszków,nie tylko Twój tak ma:-* Mamy 3 tyg. Fotka sprzed chwili w nie wyjściowych ciuszkach:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Był pediatra, wysłał nas na badanie bilirubiny. Z 10,05 w zeszłym tygodniu spadła do 9,06. W związku z tym do szpitala nie idziemy, ale mamy przez 3-4 dni dopajać go 3x dziennie glukozą zamiast podawać cyca.
Trochę mnie to martwi, ale jak każą to niech będzie, może dzięki temu Młody nauczy się pić z butelki, bo na razie marnie mu idzie. Dziewczyny, proszę o pomoc i radę bo zwariuje. Od 2ch dni Młody nie płacze tylko wtedy gdy się go weźmie na ręce, jak się odkłada do łóżeczka to ryk. I już sama nie wiem czy mam go ciągle mieć na rękach czy zostawić i niech sobie popłacze ( bo też mi mówią niektórzy, że jak przyzwyczaję do tych rąk to nic później nie poradzę). Jestem padnięta i nie wiem co robić.
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale TYmek jest slodki , sliczny i te blond wliski boski a ciuszki normalne ja mam malo wyjsciowych tez w spiochach albobw body ubieram goCytat:
moj byl 4 tyg. Turlany na rekach a teraz za nic nie chce byc na nich takze poki placze tul a moze probuj odkkadac ... Cytat:
![]() To normalne dzieci caky czas maja opuszczona glowke a do tego temp. I robi sie zaczerwienienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia ![]() Cytat:
![]() dziś przez to oberwanie chmury w nocy zalało piwnice w żeromskim. woda była powyżej kostek i się śniadanie opóźniło bo nie mieli jak go dowieźć.. Cytat:
![]() dawaj ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4518 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nooo, aż się boję, co będzie jak się urodzi... Cytat:
to teraz tylko czekać na rozwój akcji... ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- dzięki |
||
|
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też dzisiaj długo śpi, w nocy mam nadzieję też pośpi ![]() Mogłaby się małpka odezwać Cytat:
|
|
#4520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem wyrodna - ledwo co wyszłam ze szpitala zjadłam sernik z truskawkami :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za to że byłaś taka dzielna, bo nacierpiałaś się sporo Cytat:
|
|
#4521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Wam sie udało z krzesełkiem!! Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-24 o 19:25 |
||||
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Dodam jeszcze 2:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli u nas bedzie juz 5 miesiac
|
|
|
#4524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magiusa, jak Ci się uda odzwyczaić Darka i wytrzymasz psychicznie jego płacz, to daj znać, też się podejmę walki.
|
|
#4525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
dopytam pediatrę o biogaie albo dicloflor...może faktycznie zdzialaja cuda ![]() opowiadaj Cytat:
|
||
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buziak:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
na początku dziękuję za wszystkie gratulacje
![]() opis od początku: w czwartek na ktg pani dr powiedziała że mogę się jeszcze bujać 2 tygodnie bo skurczów nie widać, co mnie nie zdziwiło bo żadnych nie czułam. obniżonego brzucha czy gorszego samopoczucia też nie zaobserwowałam. wszystko było jak najbardziej normalnie więc w piątek wieczorem mieliśmy wybrać się na wieś. zrobiłam sernik z truskawkami i czekałam aż mąż wróci z pracy. wrócił, ale jakiś przeziębiony, z gorączką ponad 38C więc na wieś nie pojechaliśmy. zaplanowałam sobie basen w sobotę, potem lody i może jakaś sesja z brzuchem na mieście jak mój mąż poczuje się lepiej. i zadowolona poszłam spać w piątek. około 1 zachciało mi się nocnego siku-wstałam, załatwiłam się, po czym wróciłam do łóżka. chwilę później czuję odrobinę ciepłego płynu między nogami. no to wracam do tej łazienki, patrzę na wkładkę a tam trochę żółtego płynu. stwierdziłam że to głupie zesikać się po wizycie w toalecie, no ale przecież są różne dolegliwości ciążowe, więc na wszelki wypadek założyłam podpaskę i poszłam spać. przed drugą czuję że znów popuściłam mocz-idę do łazienki a tam żółto-zielone wody. skurczy brak, mąż z gorączką w łóżku, więc zaczęłam czytać książkę czekając na skurcze. w międzyczasie wody przestały się sączyć i 2 podpaska pozostała czysta, a mi się zachciało kupy. nie bardzo mogłam się wypróżnić więc poszłam do lodówki z myślą że jakby miała się rozkręcić akcja to zjem sobie coś dobrego po serniku, ciastkach maślanych, herbatce miętowej, gorącej czekoladzie, lodach i co tam jeszcze rzuciło się mi w oczy nareszcie się wypróżniłam i pojawiły się jakieś nieregularne chyba-skurcze (w każdym razie coś jak ból na okres), więc żeby sprawdzić czy to przepowiadacze to wzięłam jedną długą niekończącą się kąpiel. w pewnym momencie skurcze zrobiły się mocniejsze i co 7 minut, ale stwierdziłam że nie ma co się spieszyć, bo jeszcze znikną :P więc jak bolało o spryskiwałam się prysznicem, a między skurczami zasypiałam sobie w wannie. jako że do 5 skurcze nie zniknęły stwierdziłam, że może dopakuję tą torbę (którą zaczęłam przygotowywać w piątek jakby była szybka akcja powrotu ze wsi) i pójdę do szpitala bo zaczyna boleć coraz bardziej, a przydałoby się znieczulenie ![]() obudziłam męża, czuł się lepiej więc zebrał się z łóżka i na 6 w sobotę dotarliśmy do szpitala. skurcze zrobiły się trochę rzadsze, co ułatwiło wypełnianie papierków na izbie przyjęć. pan doktor powiedział że rozwarcie jest na 3 cm, młody na usg ułożony elegancko, główka nisko, gotowość do porodu pełna. trochę mi się płakać zachciało, bo miałam inne plany na sobotę, no ale cóż.. tuż przed 7 zaprowadzono nas na porodówkę, o 7 była zmiana personelu, wtedy przyszła miła pani położna i zepsuła mi skakanie na piłce mówiąc że czas na conajmniej 40 minutowe KTG. nie spodobała mi się ta perspektywa, ale wlazłam na łóżko, podłączyli mnie do zapisu, męża odesłałam do domu żeby zjadł śniadanie bo tu i tak nic się nie będzie działo, a ja się zdrzemnę między skurczami skurcze bolały okropnie, i znów były co 7 minut. po 30 minutach przyszedł na kontrolę pan doktor i stwierdził że na razie to takie umiarkowane skurcze (i tu KTG kłamało), sprawdził że rozwarcie się nie ruszyło od chwili przyjęcia, więc powiedziałam że chce znieczulenie w takim razie i jeszcze coś na przyspieszenie akcji. no to najpierw podali mi kroplówkę, potem miałam dostać oksytocynę. tylko po podaniu kroplówki zaczęło skakać małemu tętno-przyszło 2 kolejnych lekarzy wyrazić opinię, że mały może się owinął pępowiną i jest niedotleniony (tu wrócił mój mąż i zobaczył tłumek ludzi i usłyszał pytanie czy zgadzam się na cesarkę). zgodziłam się (nawet nie miałam czasu się przerazić na poważnie, tylko modliłam się żeby wszystko było OK), i była szybka akcja. ktoś ściąga mi okulary, komuś daje obrączkę, i wszystko szybko..znieczulenie też szybko, cewnik jeszcze szybciej i 8.20 Ignaś był na świecie. zdrowy, płaczący, umaziany syfnymi wodami, ale najbardziej kochany. pokazali mi go i dali do całowania, więc ja też zaczęłam najpierw ryczeć ze wzruszenia, a potem śmiać się jak jakaś niezrównoważona bo tak śmiesznie podnosili mi nogi do góry, i przekładali jak kłodę na inne łóżko. na położnictwie nie było miejsc więc do wieczora czekałam aż będą wypisy żeby przenieśli nas z ginekologii operacyjnej. samopoczucie po cc super (zwłaszcza jak już mogłam się w końcu ruszyć bo znieczulenie puściło), nawet sobie pospałam bo Ignaś leżał na oddziale noworodków.. w ogóle najgorszą rzeczą było to że w pierwszy dzień byłam tylko na kroplówkach (i czym to biedne dziecko miało się najeść), w drugi o sucharach i wodzie, i dopiero dziś zakosztowałam szpitalnego jedzonka.. poza tym rewelacja ![]() PS. i rodzinie męża nie podoba się imię Ignacy, bo jak tu do dorosłego człowieka mówić Ignacy to zbyt poważne itd. ale to już całkowicie osobny rozdział.. trochę to zajęło z przerwą na karmienie
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby i u Was ulewanie przestalo być problemem Cytat:
|
||
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Color ale masz przystojniaczka
nasz rowiesnik tylko blondasek, a nasz czarnulek ![]() Powiedz mi jak Ty to robisz ze Tymek przesyłka Ci nocki ? ![]() Ja dzisiaj w nocy byłam w szoku bo mały spał od 21 do 2.20 czyli ponad 5h to nasz rekord
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny blondasek
![]() Cytat:
syfnymi Gratuluję jeszcze raz!Bańka, przegłodziliśmy ją tak, że darłaaaaa się tak, że myślałam, że nie będzie miało końca, i daliśmy jej zmieszane z moim 3:1 a później 2:2 i zjadła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

mały jest kochanym krzykaczem i złośnikiem, w pierwszą noc chciał zakrzyczeć całą porodówkę i darł się przez blisko pół nocy dopóki nie dostał kielicha z mm. spokój był do rana 

my kąpiemy ok. 20:30 i zawsze zasypiała około 23-24 tak już na dobre bo wcześniej to tylko takie drzemki, w sb. o 3 w nocy, a wczoraj o 2

07.07.2012 

to zbyt poważne itd. ale to już całkowicie osobny rozdział..