|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
długość miałam na badaniu 45 mm, podobno zagrożenie jest jak jest 25 mm, kurcze nawet nie wiedziałam że ta szyjka jest taka krótka![]() Cytat:
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Bo w sumie to zależy od laboratorium, tam gdzie ja mam iść też mam sobie kupić w aptece i zanieść do laboratorium ale np moja mam jak robiła to nie kupowała, szwagierka też jak poszła to dostała pyszności od razu gotowe w laboratorium. Najlepiej zadzwonić i zapytać czy trzeba kupić czy nie
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4774 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Hejo
![]() Widzę, że dzisiaj dzień wkurzeń i smutków. Anoula współczuję, ale jak widzisz ja wstaję codziennie o 5.25 Więc jeszcze nie masz tak źle :P TŻt wstaje o tej godzinie do pracy, a ja jestem nauczona go "odprawiać" i jakoś z przyzwyczajenia się budzę żeby mu dać buzi. Zdarza się że mi się kimnie, ale ogólnie wtedy odpalam komputer i oglądam zaległe seriale Wytrzymaj jeszcze trochę, już nie długo ![]() Dzidziu kochana i przytulasy dla Ciebie. Aliska odpocznie u babci a Ty odpoczniesz u siebie. To co piszesz o stanie macicy itp brzmi groźnie, ale wierzę że będzie wszystko dobrze ![]() A od kiedy lekarze badali Wam dł. szyjki? Bo mój grzebalec mi nic na ten temat nie mówi, może wymierzył, ale nie powiedział? ![]() Oglądałam właśnie mecze Janowicza i Kubota- ale jestem happy! Nie wiem czy są tu jakieś pasjonatki sportów, ale ja kocham tenisa i jaram się każdym meczem Polaków, a tu jeszcze Wimbledon Uciekam obejrzeć Radwańską ściskając kciuki.PS. Dzisiaj z Mamą poczyniłyśmy pierwszy Ninulkowy zakup- opaska na główkę
|
#4775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dziękuję w sprawie opinii o pościeli. Muszę się jeszcze z tym przespać. A do wózka się pod głowkę podklada jakaś płaską podusię?
Cytat:
Cytat:
Mnie się zachciało placków ziemniaczanych ![]() ![]() Nasmażyłam i sie objadłam ![]() Azealia pokaż opaskę! Jak mi się spodoba to kupie Mikołajowi hehehehe
|
|
#4776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam sądzie że spokonie dociągniesz do 36 tyg, ![]() A i nurtuje mnie czy twoja córcia ma na imię Alisa czy to jest zdrobnienie? |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Prosze ciuszki ktore wybralam dla takiego noworodka
przepraszam ze nie oddzielnie ale za duzo tego wszystkiego plus w gratisie moj kot ktory upodobal sobie karton od ciuszkow :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Siemeczka, ja mam dzień lenia
![]() właśnie zaczęło padać, a właściwie lac ![]() Dzidzia z Ciebie to dzielna kobieta, a z doświadczenia wiem, że człowiek dużo potrafi wytrzymać ![]() ![]() JUż nie pamiętam co komu gdzie i jak miałam pisac ![]() Byłam dzisiaj w pepco, kupiłam dwie sukienki i spódnice, bo nie mam w czym chodzić i kocyk dla dzidzika Love it
|
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz rudegoooooooooooooooooooo kotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() są najpiękniejsze na świecie. Ja też mam rudego , poszukam zdjęcia i pokaże> Najpiękniejsze są rude koty![]() Ciuszki przesliczne, kiedy ja sie tym zajmę, nawet nie wiem na co czekam
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Beatko Alisa to imię, ukraińskie. Nie trzeba leżeć, bo winna nie jest szyjka.
W tej chwili to jest 21t3d choć z OM powinno być kilka dni więcej. Olenka, Alisa urodzila się tydzień przed terminem. Tylko, że ona była w tej drugiej macicy. Obecna ciężarna macica jest po dwóch poronieniach wyłyżeczkowanych. Wizyty mam max co 3 tygodnie i każda jest monitorowana usg. Azealia ja oglądam i bardzo lubię wiele dyscyplin! Tenis ciut mniej, ale np wczorajsza siatkówka czy F1. Oj taak. Kocham też oglądać snookera i piłkę ręczna, łyżwiarstwo figurowe, gimnastykę, darta... Dużo lubie oglądać, znacznie mniej uprawiam. Ale to po mnie widać . Szkoda tylko, że jeden z chłopaków odpadnie. Domyślam się, że Kubot.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-07-01 o 17:18 |
|
|
|
#4781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o widzisz, ukraińskie, a skąd ten pomysł? nie było problemem zapisanie Alisy w USC? I czy imię synusia też będzie ukraińskie? Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-07-01 o 17:32 |
|
|
|
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
MOj kotek
Dante Mam nadzieję że następne zdjęcia jakie dodam to będą z wyprawki dla dziecka
|
|
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa zapomniałam Wam napisać że dzisiaj pierwszy raz dopadł mnie jakiś silny ból w nocy. Nie wiem która byłą godzina jakoś przed 1 chyba i chciałam się obrócić z jednego boku na drugi, no i zaczęłam i w pewnym momencie taki straszny ból po prawej stronie tak na wysokości pępka, o matko jak to bolało, aż się mąż zapytał co mi sie dzieje bo mnie po prostu zamurowało i nie mogłam się ruszyć, spróbowałam drugi raz żeby się obrócić i znowu zabolało ale ciut mniej i jak mi się w końcu udało to już nic nie bolało, więc tylko jak się chciałam obrócić. Nie mam pojęcia czy to Zuzka gdzieś tam siedziała czy co ale taki ból pierwszy raz w ciąży miałam i to jeszcze w nocy
![]() Cudne macie te kociaki
|
#4784 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
daj znać jak rozmowa poszłaMy wczoraj oglądaliśmy te literki na all i nie możemy się zdecydować na konkretne kolory i wzory ![]() Cytat:
ale masz spust ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam dziś dokladnie połóweczkę ciąży 140 dni za mną i 140 do porodu
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-01 o 17:49 |
||||||
|
|
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
PaulinaIzabela
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami możesz poprosić Mamę o nazwy leków? I dlaczego nie zdecydowała się na interferon?
Moja Mama musi teraz przejść psychiatrę i kwalifikacja. Psychiatra-28.08 :/. Ma ten najlżejszy typ wirusa na szczęście ale wątrobę w kiepskim stanie. Beatko ja też mam wschodnie imię, ale to przypadek. Synek nie mowie, że nie bo jeszcze nie wybraliśmy. Ale raczej będzie polskie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ten po lewo to jest ojciec tego z prawej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne te Wasze kocurki słodziaki ![]() My z mężem 5 dni temu adoptowaliśmy pieska.Ktoś go wyrzucił pod sklepem i koczował prawie miesiąć!Widać że był bity, na nóżce miał ranę,nikomu nie pozwalał podejść do siebie podkulał ogon i uciekał.Ale pracujemy z nim, i teraz to juz nie ten sam pies!Bawi się z nami daje się głaskać, no wspaniały jest
|
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że daliście pieskowi dom, jak na niego wołacie?
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o spaniu dziecka w łóżeczku w rożku, otulaczku, śpiworku itp?
Rozglądacie się już może za pościelą? Ile kompletów warto kupić? ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
. A że mieszkamy obok ogródków działkowych i lasu to niestety takich biednych stworzeń jest tu dużo. Ludzie są bez serca. Przywiązują do bram wejściowych na działki, do drzew i tak zostawiają. Eh, szkoda słów.
|
|
#4791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż go nazwał Django (czyt. Dżango) od filmu. Stwierdził, że ma takie same oczy oraz spryt jak niewolnik z tego filmu (ja tego filmu nie widziałam).
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() Przeprowadziliśmy się do nowego domu, ale nie mieliśmy zrobionej jeszcze klatki schodowej, mój mąż się za nią dziś zabrał, i wszystko mam w kurzu. Musiał skuwać stare schody....muszę się chyba z domu ewakuować bo nie mam czym oddychać...no nie i jeszcze burza przyszła a miałam chociaż okna pootwierane! |
|
|
|
|
#4792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze raz za przygarnięcie psiaka. To niełatwa decyzja ze względu zarówno na odpowiedzialność jak i koszty przynajmniej początkowe z pieskiem (odrobaczanie, krople na kleszcze itp.)A film obejrzyj, bo bardzo dobry.
|
|
#4793 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Standardowo na początku szklimy cebulkę z czosnkiem na oliwie (2 średnie cebule + 2 ząbki czosnku) następnie dodajemy do tego 2 puszki pomidorów krojonych oraz marchewkę pokrojoną w talarki . I teraz uwaga osoby które mają thermo.mixa : dodajemy jeszcze serek topiony , 2 kostki bulionowe i miksujemy (obroty max) na gładką masę.Dolewamy 0,5 l wody. Później ustawiamy varomę na max. temperaturę, obroty poz. 2 , czas gotowania ok. 7 min. Doprawiamy do smaku zabielamy śmietanką i gotowe bez thermo.mixa : Dolewamy 0.5 l wody, dodajemy 2 kostki bulionowe i gotujemy (od zagotowania jakieś 5 - 10 min.) Później miksujemy wszystko z serkiem topionym, zabielamy śmietanką. Doprawiamy do smaku i możemy szamać ![]() Beatka, Lineczka macie śliczne koty
|
|
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
tu licze odliczam kazdy dzien a oni mi mowia ze mam czekac jeszcze tydzien?
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie zasługują w tej klinice na Mogli Ci nie mówić że teraz będą to by się człowiek nie nastawiał przynajmniej
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kyte fajne imię mam ten film już od dłuższego czasu, ale jeszcze nie oglądałam
|
|
|
|
|
#4798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biurokracja, a wyniki pewnie maja tylko z przesyłką czekają zlinczujmy ich
|
|
|
|
|
#4799 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SUPER!Cytat:
Sportowa piątka! Ja jestem siatkówkowym zapaleńcem, sama z resztą gram (chwilowo na urlopie do przyszłego roku) mamy z koleżankami swoją ekipę i 2x w tygodniu sobie gramy na sali gimnastycznej po 2 h! Super sprawa.A w tenisa gramy z Mężem i przyjaciółmi od kilku lat rekreacyjnie i też mi tego strasznie brakuje.. A po dzisiejszych meczach waham się kto odpadnie czy Jerzyk czy Kubot... Ale z newsów zeszłoroczna pogromczyni Isi odpadła Więc są większe szanse na wygraną :P Bo Williamsowej nie przeskoczy, jest za drobna na nią.Cytat:
![]() A tutaj mój brzuszek z dzisiaj 16t3d oraz 3 Ninusiowe nabytki ostatnie ![]() Kurtałka z sh, body z H&M za 10 zł i opaska od Babci
|
|
#4800 | ||
|
Zakorzenienie
|
mogliśmy sobie wybrać dowolnego autora, albo jakieś książki, które będą się łączyły tematycznie. Ja zdecydowałam się na Carlosa Ruiza Zafona "Książę mgły", "Marina" i "Światła września". Zaprojektowałam to, co jest totalnym przeciwieństwem tego co proponuje wydawca, bardzo minimalistyczne okładki.
Cytat:
Cytat:
takie ważne wyniki a oni każą dalej czekać ![]() Byliśmy dzisiaj w dwóch h&m'ach z TŻ, bo miał mi coś kupić od teściowej. W efekcie wybrałam dwie tuniki z przeceny ale do czego zmierzam. W jednym z nich wpadłam w te ciuchy i przeglądam i nagle TŻ mówi: "nie odwracaj się" to, co zrobiłam... oczywiście się odwróciłam i przepadałam bodziaki takie na noworodki. Urocze |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

) masz gdzies zapisane jaka dlugosc szyjki mialas na tym UsG?
długość miałam na badaniu 45 mm, podobno zagrożenie jest jak jest 25 mm, kurcze nawet nie wiedziałam że ta szyjka jest taka krótka
Panie w laboratorium rozrabiają to z ciepłą woda i trzeba to wypić ( a fe :P ) Z tym że ja miałam też krew pobieraną przed wypiciem glukozy no i później oczywiście po tych 2 godzinach. To jest mega mega słodkie i mi śmierdoliło trochę 
i przytulasy dla Ciebie. Aliska odpocznie u babci a Ty odpoczniesz u siebie. To co piszesz o stanie macicy itp brzmi groźnie, ale wierzę że będzie wszystko dobrze 

i kocyk dla dzidzika

ale masz spust
że daliście pieskowi dom, jak na niego wołacie?