![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Przy zapaleniu pęcherza miałam cały czas uczucie, że chce mi się sikać, a naprawdę nie chciało mi się. W badaniu wyszły liczne bakterie (ale leukocyty w normie) i w szpitalu (bo zgłosiłam na obchodzie o tym bólu pęcherza) zalecili Femisept Uro 2x dziennie (Furaginum można brać w późniejszej ciąży).
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-04 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Em ma za odpowiedź- mnie tez coś tam pobolewało co jakiś czas, ale tak na dłużej to dziś i stąd to lekkie moje zmieszanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Od rana byłam o stronę za Wami
![]() Forester, zdarza mi się (np dziś) jak się zmęczę, lekarka kazała brać nospę i dopiero jak po kilku nie przejdzie panikować (dokładnie to kazała na izbę jechać, ale dla mnie to to samo ![]() Miałam w planach po pracy zakupy, więc gdzie pojechałam? Hm oczywiście, dobrze że tyle doczytałam wcześniej ![]() Co do artykułu, to trochę to jest niesprawiedliwe - mamy coraz mniejszy przyrost, więc to ważne, żeby rodziły się dzieci! Z lekarzami to mam za złe, że niektórym dają "za nic" a mi robią problemy, mimo że nie jestem w stanie i się muszę prosić. Ciekawa jestem, czy jak z badań wyjdzie, że to ciąża, a nie jakieś wady to mi każą wrócić? Osoba, która pisała o ciężarówce na zakupach chyba nie widzi różnicy pomiędzy wstawaniem codziennie do pracy rano (ja 8 godzin, nawet jeśli tylko 4 przy komputerze) niezależnie od samopoczucia a wyjściem na godzinę lub dwie kiedy jest wszystko ok No i kolejnym z Was zazdroszczę wyników...
#396 |
Zakorzenienie
|
Miałam się odezwać więc piszę. Ale niestety brak dobrych wieści. We wtorek mam zabieg dopiero. Chyba,że coś ruszy wcześniej. Podobno lepiej jak sama poronię. Wczoraj miałam napisać,ale byłam strasznie rozbita.Lekarz trochę mnie pocieszył i dziś mogę powiedzieć,że jest żywym aniołem,mimo,że rok temu miał nieprzyjemny incydent w zawodzie.
Dzisiaj jest mi też trudno,ale nie płakałam jak wczoraj i przedwczoraj.Mam nadzieję,że następnym razem będzie lepiej i,że po coś jest to cierpienie teraz,żeby następnym razem było o wiele lepiej ![]() Nie wiem tylko jak się przygotować do tego zabiegu. Wczoraj lekarza zapomniałam zapytać i wiem tylko,że muszę zmyć paznokcie,wziąć piżamę,dokumenty i kapcie. A google niestety wiele powiedzieć mi nie chce. Mam nadzieję,że sama poronię na dniach,bo trochę ciężko mi się patrzy na ten brzuch,że jednak został trochę dalej i ciężko mi żyć ze świadomością,że "domek" jeszcze pozostał,ale pusty. A wam życzę aby wasze maluchy urodziły się całe i zdrowe ! ![]() ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Super wiesci! ![]() Cytat:
Wspolczuje ![]() Niedlugo szczescie na pewno sie do was usmiechnie. Trzymaj sie!
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Metamfetaminax 3maj się cieplutko i mocno Cie przytulam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Życzę Ci dużo siły i wytrwałości teraz oraz dużo szczęścia niedługo, jak już się pozbierasz... Mam nadzieję, że o Twoim bocianie usłyszymy lada chwila
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
super że z dzieciem i Tobą wszystko ok ![]()
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax 3maj się!
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to chwilowa reakcja organizmu na ciążę? Wszystko będzie OK ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- :silna: cholera zapomniałam kupić ![]()
![]() |
#403 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- byłam w hm i c&a- kupiłam bluzkę (troche przyszłościowa ale że przecena była to wzięłam), leginsy i spodnie na gumkę - jeansy. Ogólnie to mały wybór był i szczerze mówiąc paskudne te ciuchy ciążowe ![]()
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Metamfetanimax bardzo mi przykro
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Magnusia ja mam jedne ciazowe i sa mega wygodne. Tylko nie sa z gumą, tylko z kawałkiem materiału, który na górze ściągany jest gumka.
#406 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Metka, trzymaj się
![]() ![]() Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dziś do mnie moje maleństwo pomachało rączką,aż mi łzy wyszły,ruszało się,wierciło ![]() ![]() Pytałam lekarke dlaczego mam skierowanie na prenatalne a ona powiedziała ze wielkopolska ma dostęp do bezpłatnych badan dlatego wszystkie muszą dostać skierowanie bo to jest wskazane ![]()
![]() |
#408 |
Gang Iren
|
A u mnie jest ladna pogoda. I mam nadzieje,ze zostanie tak na dluzej.
Dzisiaj duzo czasu spedzilismy na dworze. Jak ja to lubie. Fotka z dzisiejszego dnia:
#409 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Ja będę miała usg genetyczne
#411 | |
Zadomowienie
|
Metamfetaminax przykro mi
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy test na hiv jest obowiązkowym badaniem w ciąży? Wymaganym np przed porodem w szpitalu? Przeglądając kartę ciąży zobaczyłam że widnieje i niby w I trymestrze do zrobienia a ja nie miałam na pewno.
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, przytulam, trzymaj się dzielnie ![]() W twoim przypadku ciężko mi doradzać, moja siostra poroniła - rodziła w 5 miesiącu ciąży wiedząc że dziecko po porodzie nie ma szans przeżycia. I też położne jej mówiły że lepiej naturalnie niż zabieg. W szpitalu leżałam na sali z dziewczynami które niestety czekały na zabieg usunięcia martwej ciąży . Przed zabiegiem dokładnie sprawdzają jeszcze na usg, robią dokładne badania. Dostaje się dokumentacje do wypełnienia. Ma się być na czczo. Wiem że zabieg jest pod narkozą, trwa nie dłużej niż 30 min. Najlepiej weź ze sobą duże podpaski i sporo, ponieważ kilka godz (2-3 godz przed zabiegiem) dostaje się leki na wywołanie poronienia lub zakładają jakiś rozszerzający klin . Dopiero gdy pojawi się mocne krwawienie z dróg rodnych to biorą na salę zabiegową. Położna przez te 1-2 godz. krwawienia chodziła i sprawdzała stan krwawienia. Po zabiegu możesz być troszkę otumaniona, ale podobno nic się nie pamięta. Bierze się leki przeciwbólowe. Na następny dzień koleżanka wyszła do domu. Położna mówiła jej że do 7 dni po zabiegu mogą trwać jeszcze krwawienia. Nie wiem dokładnie czy tak jest we wszystkich szpitalach, lepiej zadzwonić w razie czego i się szczegółowo dopytać. Do dzisiaj się modlę za te wszystkie dziewczyny które spotkałam w szpitalu, bo bardzo ciężko mi było patrzeć na ich tragedie, najgorsza ta bezsilność... bo praktycznie nie dało się pomóc. Co mi utkwiło w pamięci... mówiła że po kilku dniach pogodziła się z całą sytuacją, przyszedł do niej mały kilkuletni siostrzeniec, przytulił się i powiedział : "ja wiem że twój dzidziuś umarł, ale nie płacz już ciocia, jak chcesz to będę twoim dzieckiem, mama na pewno się nie obrazi..." Musiał podsłuchać rozmowy dorosłych, jednak takie maluchy też rozumieją co się dzieje.... Wierzę że po takich trudnych przejściach teraz czeka na Ciebie tylko dobro. ![]()
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-07-04 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
Metamfetaminax, przykre to, że sprawdził się najgorszy scenariusz, dużo zdrowia i powodzenia w staraniach.
![]() Forester, też miewam takie bóle, to pewnie powiększający się brzuszek. Ale jak masz możliwość, to zbadanie moczu nie zaszkodzi. Właśnie wstawiłam do pieca bułeczki wg przepisu Perfuzji. Na wygląd trochę rozklapciane mi wyszły, ale na pewno pewno będą pyszne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tego co wiem jest obowiązkowy i powinien być zrobiony przy pierwszych badaniach krwi
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
Jak do tej pory nie mogłam jeść tak od 3 dni jestem ciągle głodna...aż się boję co to będzie
![]() ![]() Zmykam już dziś spać ![]() Dobranoc ![]()
#417 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Czytałam, ze na hiv jest obowiązkowe ale ja też nie miałam robionego.
Dostałam, oprócz ogólnych tylko na konflikt krwi i kiłę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Gang Iren
|
Mi robili jako pierwsze badanie na hiv.
#419 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Patrzy się na takie ciacho jak Twoje i człowiek nie może się doczekać swojej fasolki. Śliczny synek!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.