Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 16:44   #1921
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dwa dni temu tak mi się zdarzyło, że cały dzień nie spała, a poza tym to nawet jeśli nie śpi to ja się cieszę, że możemy się pobawić. jeśli między 6 a 12 miewa drzemki to nie powiedziałabym, że nie śpi, no i półgodzinny sen to wciąż sen, więc moim zdaniem to normalne na tym etapie rozwoju. a w tym czasie czuwania musisz Antosia cały czas zabawiać czy poleży sam w łóżeczku/ bujaczku?
Zazwyczaj pół godziny maksymalnie jest grzeczny, a potem zaczynają się szopki
Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Piękny już niedługo możecie zaczynać wykańczanie wnętrza
Już w głowie projektuje wszystkie pomieszczenia
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
mój tylko wczoraj spał w dzień 3 godziny, ale to było wielkie święto bo zazwyczaj pośpi po jedzeniu z 10-15 minut a potem chce się bawić lub gaworzyć, wieczorem jest najbardziej marudny i co chwilę chce jeść lub żeby go nosić bo inaczej jest duży wrzask
Mój identycznie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
heh no dzień Przemka wygląda z reguły tak: ostateczna pobudka 6-7, i od tego czasu co 3-4 godziny robi sobie pół h drzemki (albo i mniej) i tak do 20-21 ciesz się że Ci śpi z przerwami do tej 12
Przynajmniej śniadanie zjem spokojnie reszta posiłków jak waćpan Antoni pozwoli

Jak się pożaliłam to śpi już 2 h Muszę częściej na niego narzekać
Stary 2013-07-11, 16:47   #1922
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

mój śpi już ponad 3 godziny, co z reguły nie zdarza się u niego o tej godzinie, chyba częściej muszę go z tatą zostawiać
cały dzień popaduje, 15 minut słońca potem ulewa i nawet dziś spaceru nie zaliczyliśmy, jutro trzeba będzie to odbić

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:09   #1923
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

zdarza sie waszym dzieciom ze śpią a nagle budza sie z wielkim placzem takim od razu nie przebudza sie nie kweka tylko od razu wielki ryk rece wyprostowane i zanoszenie sie musze od razu podelciec do niego i przytulic dopiero sie uspokoi i tak mam raz do dwoch dziennie i tylko w dzięń wczesniej myslalm ze mu sie cos sni ale tak codziennie? moze to cos na podlozu nerwowym?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:16   #1924
barwineczek
Wtajemniczenie

nie boję się, fryzjerka jest moją znajomą i jednoczesnie bedzie chrzestna Nikosia, normalnie u niej nakarmię

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzieki
odciagam mleczko przed karmieniem- cała muszla mleczka, to chyba wystarczy??
za chwile ide do dentysty na przegląd wiec skocze do apteki

===
paa
dajesz rade odciągnąc przed karmieniem?? mój Nikoś jak jest głodny to karmienie ma być już odrazu, nie można 5 minut zaczekać
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki mają problemy z brzuszkiem, to próbujcie je jak najwięcej kłaść na brzuchu. to pomaga mięśniom się szybciej rozwijać. Helena od 3 tygodnia w dzień leżała cały czas na brzuszku. u nas po 2 miesiącach skończyły się w końcu problemy z brzuszkiem, jem już wszystko, łącznie z nabiałem (była stwierdzona alergia) i nic się nie dzieje małej. a może to też być efekt podawania biogai od 3 tygodnia codziennie. któraś z Was pisała, że działa długofalowo i przyspiesza rozwój układu pokarmowego.
tak się skałda że po 3 miesiącu życia dzieciom przechodzą problemy z brzuszkiem, mój Nikoś przed kupką pręży się i czasem płacze, wtedy biorę go na przedramię brzuchem do dołu i masuję brzusio,
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:22   #1925
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

Na początek wybaczcie, ale nie jestem w stanie Was nadrobić... Kilka dni mnie nie bylo, a tu szok... 40 stron więcej Wy

Baaaaardzo dziękujemy za wszystkie gratulacje, miłe słowa, no i wszystkie zaciśnięte kciuki

Cynamonku, gratuluję!!!

Od soboty jesteśmy w domu Jaś jest po prostu złotym dzieckiem Prawdziwy płacz słyszałam do tej pory w sumie tylko jeden raz - przy pierwszej kąpieli w domu. A tak - śpi, je i robi w pieluchę Jak się budzi, to woła mnie mówiąc "E!". Za każdym razem się z tego śmieję Karmię go piersią, od soboty do wtorku przybrał na wadze 400 g Generalnie jeszcze się siebie uczymy, ale idzie nam coraz lepiej
Jeszcze dzisiaj lub jutro napiszę opis porodu, który był dla mnie drogą przez mękę... Na szczęście sprawdza się to, co mówicie - każdego dnia coraz bardziej zapomina się o trudach porodu.

Postaram się byc już na bieżąco z forum

Pozdrawiam
Hej:-* ładnie Jaś przybiera!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mój śpi już ponad 3 godziny, co z reguły nie zdarza się u niego o tej godzinie, chyba częściej muszę go z tatą zostawiać
cały dzień popaduje, 15 minut słońca potem ulewa i nawet dziś spaceru nie zaliczyliśmy, jutro trzeba będzie to odbić
u nas to samo. Cały dzień w domu z 3 dzieci. I o ile Tymek jest znośny to już starszaki nie bardzo. Pomysły na zabawe się skończyły i nudzą się. Dobrze,że jeszcze troche i kąpiel i kolacja;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:22   #1926
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Czy wasze Maluszki miały już szczepienia robione w 2 miesiącu życia? - i na jakie się zdecydowałyście? - te bezpłatne 3 wkłucia z NFZ czy wykupywałyście 5w1 lub 6w1? Warto wykupywać, czy nie i dlaczego?

Moja Kruszynka ma mieć szczepienie jutro i nie wiem, czy kupić jej te płatne, czy przecierpieć wraz z nią 3 wkłucia - na samą myśl jak będzie płakać, sama mam łzy w oczach

I jeszcze jedno pytanie - czy u waszych Maluszków były jakieś efekty uboczne po szczepieniu i jakie?- np. gorączkowały, itp.? Czy kupić na wszelki wypadek coś na zbicie gorączki? - jaki lek ewentualnie można podać?
My szczepimy w środe tymi zwykłymi iustaliliśmy z pediatrą że dwieszczepionki będa teraz a za tydzień kolejna żeby nie było wszystko naraz.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:25   #1927
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
zdarza sie waszym dzieciom ze śpią a nagle budza sie z wielkim placzem takim od razu nie przebudza sie nie kweka tylko od razu wielki ryk rece wyprostowane i zanoszenie sie musze od razu podelciec do niego i przytulic dopiero sie uspokoi i tak mam raz do dwoch dziennie i tylko w dzięń wczesniej myslalm ze mu sie cos sni ale tak codziennie? moze to cos na podlozu nerwowym?
u mnie tak jest czesto, najczęściej chodzi o jedzenie, ale ze dwa razy tak się zdarzyło że się wystraszył bo coś stuknęło

czy wasze dzieciaczki ulewają?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 17:26   #1928
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hejo:-D

Ale u mnie dzisiaj chmurzyska. Bleee

UWAGA UWAGA:-D
Z szoku wyjść nie mogę. Tymek jak wczoraj zasnął po 22 tak obudził się dopiero ok 6.20!!!!
Matko i córko. Jak zaczął marudzić i zerknęłam za okno,że już jasno,a potem na zegarek to mało z łóżka nie spadłam

wow...zazdroszcze

Stary 2013-07-11, 17:30   #1929
ada32
Wtajemniczenie

hej hej..

byłam wczoraj na wizycie patronażowej z Gabrielem..
wszystko jest ok..a nawet spisał się dobrze i spał cały czas..
na 3 tygodnie i 2 dni waży 4300

wychodzi na to że przybiera pół kilo na tydzień...

z kolkami/wzdęciami radzimy sobie coraz lepiej..trwa jeśli w ogóle to trwa to już góra do godziny..

masujemy brzuszek i nosimy się przytulając w różnych pozycjach..na końcu Windi I JEST EFEKT....zakończony uśmiechem i totalnym spokojem..

nadal podaje ..co poparła położna i pediatra co drugi dzień biogaie....
od dziś po przerwie kilkudniowej również delikol.......

kupki dziś mamy brzydkie..takie kurze białko z mnóstwem gródek ...
byc może jednak zjedzony przeze mnie serek i śmietankowe lody mu nie służyły..a kiedy odstąpiłam od przetworów nabiałowych i przez tydzień nie jadłam nawt masła..nie było problemu..i kupka była żółciutka i bez śluzowatej mazi...więc tak jak piszę delikol podaje od dziś znowu i nabiał chyba pójdzie na razie w odstawkę ...a szkoda bo bardzo lubię (prócz mleka czystego)....

podczytałam co nieco co u was ale troche tylko przyznaje...

axella.....walcz....stras zne ale dasz radę..
przykry facet..znam tego rodzaju syfy ..wiem że i tacy mają słabe punkty..a jego zagrania to tak naprawdę chwytanie się brzytwy...jest osaczony i bezradny...więc zachowuje się nieracjonalnie...

veronic .... nie rezygnuj z karmienia ..twój opis pasuje mi do nietolerancji laktozy+ gazy...spróbuj odstawic nabiał(nie jedz też za dużo słodyczy).dawaj nadal delicol...(5 kropli przed karmieniem) około co dwie godziny....i jakiś probiotyk ....

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:40   #1930
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mnie chyba tez tyle zostało, choć postanowilam nie ważyć się do kolejnej wizyty u dietetyczki przez półtora miesiąca z dietetyczką schudłam 3,2kg ale tłuszczu 4,7 przyrósł mi kilogram mięśni, z wieku metabolicznego 40lat zeszłam do 30 ćwiczę co drugi dzień 40min aeroby, orbi lub bieganie o 21. Ogólnie myślałam że szybciej pozbędę się tych kilogramów

nie wiem czy u Was też tak jest, że jak dziecko jest głodne to taka syrena jest że cała ulica słyszy? śpi na dworze do momentu pierwszego uczucia głodu, a potem to nic go nie uspokoi. Jak płacze to mogę bez wahania cycka wyciągać bo w 95% przypadków to o to chodzi

mój Nikoś też preferuje prawą stronę, w leżaczku układam pieluszkę żeby odwracał, do snu kładę na boku żeby się mięśnie rozlużniały, podchodzę do niego z lewej strony i zabawiam też z tej. Podobno to pozostałości z ułożenia w brzuchu

jak mówie mężowi że byłam taka nieporadna w pierwszym miesiącu, że żal mi tego czasu to powiedział, że przy kolejnym będzie lepiej, tylko, że ja muszę specjalizację zacząć i kolejna ciąża zabiłaby moje życie zawodowe

kurcze axella, ale masz jazdy... ostatnio jak tu byłam to było wszsytko wspaniale u Ciebie, jak to się zmienia.

Pytanie do dziewczyn karmiących piersią, czy miałyście już miesiączkę i owulację?

Pochwalę się jeszcze co zamówiłam Nkiemu na chrzest (będzie w tą sobotę)
ale piękne ...gdzie takie można zamówić i ile kosztuje?

Stary 2013-07-11, 17:43   #1931
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
u mnie tak jest czesto, najczęściej chodzi o jedzenie, ale ze dwa razy tak się zdarzyło że się wystraszył bo coś stuknęło

nie pomogę dwa razy tylko mi zwymiotowal bo mu masaz brzuszka za szybko zrobiłam
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 17:46   #1932
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej hej..

z kolkami/wzdęciami radzimy sobie coraz lepiej..trwa jeśli w ogóle to trwa to już góra do godziny..

masujemy brzuszek i nosimy się przytulając w różnych pozycjach..na końcu Windi I JEST EFEKT....zakończony uśmiechem i totalnym spokojem..

byc może jednak zjedzony przeze mnie serek i śmietankowe lody mu nie służyły..a kiedy odstąpiłam od przetworów nabiałowych i przez tydzień nie jadłam nawt masła..nie było problemu..i kupka była żółciutka i bez śluzowatej mazi...więc tak jak piszę delikol podaje od dziś znowu i nabiał chyba pójdzie na razie w odstawkę ...a szkoda bo bardzo lubię (prócz mleka czystego)....

przykry facet..znam tego rodzaju syfy ..wiem że i tacy mają słabe punkty..a jego zagrania to tak naprawdę chwytanie się brzytwy...jest osaczony i bezradny...więc zachowuje się nieracjonalnie...

veronic .... nie rezygnuj z karmienia ..twój opis pasuje mi do nietolerancji laktozy+ gazy...spróbuj odstawic nabiał(nie jedz też za dużo słodyczy).dawaj nadal delicol...(5 kropli przed karmieniem) około co dwie godziny....i jakiś probiotyk ....
mnie lekarka zabroniła nabiału odstawiać, jego należy odstawić przy alergii na białko mleka krowiego a to co innego niż nietolerancja laktozy, objawia się inaczej. Laktoza jest normalnym składnikiem mleka kobiety niezależnie co będzie jadła
Stary 2013-07-11, 17:48   #1933
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Mój ulewa niezależnie od tego czy odbije go czy nie. Nieraz troszkę tylko poleci a nieraz olbrzymie ilości:-/

Cytat:
wow...zazdroszcze
Ja sobie sama zazdroszcze,ale jak znam życie to dla odmiany tej nocy nadrobi pobudki:-P

Cytat:
hej hej..

hejo:-* ślicznie Gabryś Ci rośnie:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-11, 17:50   #1934
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ale piękne ...gdzie takie można zamówić i ile kosztuje?
na allegro, i jest tanie jak na takie cudo 70 zl

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

jak myjecie dzieci, jak zrobią kupkę?
Stary 2013-07-11, 17:52   #1935
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
ja jutro ide i biore malego ze soba, musze jakoś na chrzcie wygladac. Najlepsze, ż tesciowa kupila taka sama sukienke jak ja i to ona pierwsza na szczescie dogadalysmy sie i zalozy co innego

Axella czemu tak sie stalo? pamietam, ze po porodzie byliscie szczesliwi...

pytanie do dziewczyn po cesarce.
Czy macie jakies bole brzucha? Mnie cały czas pobolewa jak przed @ lub owulacją, trwa to kilkanascie sekund do minuty, ale jes bardzo czeste, oprócz tego powłoki mnie bolą przy dotyku
mnie tak pobolewało kilka razy ale tak strasznie boleśnie podobno to macica sie jeszcze kurczy.

Stary 2013-07-11, 17:56   #1936
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie lekarka zabroniła nabiału odstawiać, jego należy odstawić przy alergii na białko mleka krowiego a to co innego niż nietolerancja laktozy, objawia się inaczej. Laktoza jest normalnym składnikiem mleka kobiety niezależnie co będzie jadła

zgadzam się z tobą

ale odstawienie nabiału związane z byc może uczuleniem jakimś ..
sama zauwazyłam złe samopoczucie mojego szkraba po zjedzeniu nabiału...no i ta kupka...hmmmmm....

a laktoza swoją drogą...i dlatego podajemy delikol...taki standard chyba....

Cytat:
Mój ulewa niezależnie od tego czy odbije go czy nie. Nieraz troszkę tylko poleci a nieraz olbrzymie ilości:-/

Ja sobie sama zazdroszcze,ale jak znam życie to dla odmiany tej nocy nadrobi pobudki:-P

hejo:-* ślicznie Gabryś Ci rośnie:-D

W

G
Stary 2013-07-11, 17:56   #1937
puchatkowa
Zakorzenienie

A tą witaminę K trzeba odstawić jak się podaje jakąś konkretną ilość mm? Czy przy jakiejkolwiek jego ilości?
Bo ja karmię mieszanie i teraz nie wiem jak to wyliczyć?

I drugie pytanko: czy jest jakaś granica wiekowa od której można zrobić dowód takiemu maluszkowi?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a spróbuj jeszcze najpierw cyc, później odciagniete Twoje mleko, (mozesz sobie z drugiego cyca odciagnac chwile przed karmieniem żeby nie było wojny) a na koniec mm zawsze to dodatkowy sygnal dla organizmu żeby produkowal więcej. zobaczysz, czy faktycznie w cycach pusto...
Dzięki diabli Chętnie bym spróbowała ale ja mam cyce tylko w nocy jak Młoda dłużej pośpi i dziś aż ją wybudzałam na karmienie. A tak to są mięciutkie flaczki i nie wiem czy cokolwiek ściągnę, no ale spróbuję chyba

Colorblue śliczny Twój Tymek

Ash super, że już jesteście i się powoli ogarniacie Jak najmniej problemów brzuszkowych dla Sofci

Magiusa dobrze, że już wyszliście do domku. Co się naprzeżywałaś w szpitalu to Twoje ale mam nadzieję, że to jednak nie wpłynęło na Twoje KP i dasz radę dalej czego Ci naprawdę życzę z całego serca tym bardziej, że Twój Darek naprawdę ładnie przybiera na Twoim pokarmie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Magiusa ja daję 3x60 ml dziennie, czasem 4 i mam zupełnie inne dziecko. Oczywiście najpierw 1 cyc, potem drugi. Jak lezalam po cc, to tez prze 2 noce uzeralam się z durnymi położnymi.Ledwo dziecko zapłakało, a one już leciały ze strzykawką wypełnioną mm
Komiksowa czy przy takiej ilości mm na dobę dajesz jeszcze Mieszkowi wit.K?

Cytat:
Ada czy tą biogaję masz na myśli jako probiotyk? Co ona takiego daje?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:02   #1938
ada32
Wtajemniczenie

puchatkowa biogaja to probiotyk.."bakterie życia"
przyspieszają rozwój układu pokarmowego ..

W

G
Stary 2013-07-11, 18:05   #1939
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

chusteczkami

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:08   #1940
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jestem nieprzytomna. A dzien dopiero sie zaczyna.. Byla policja. Oskarzenie o porwanie. Wlecial tz i byl gnoj. Ucieklam. Nie wie gdzie jestem i soe nie dowie. Kumpel ten co sie baeil z Z strasznie mi pomogl. Nie mam chaty. Musze zatrudnic zaraz na juz przeprowadzki i w trybie natychmiastowym zgarnac z tamtat rzeczy.

I nie bedzie wyglaskanego pozwu o alimenty. Chcialam dobrze. Dogadac sie. A ten zatrudnił moja mame, swoja mame, policje, adwokatoe i wlasciciela chaty. Ucieklam z Z i zrobie wszystko by noe mial do niej praw, nigdy jej nie sktzywdzil jak mnie. Z strasznie przezyla. Mega mi jej zal. Nie mam tu prawie wcale jej rzeczy

Najgorsze jest to ze wszyscy sa daleko, nie mam z kim zostawic Z by doprowadzic to do konca. Dluga historia. Nierealnie nienormalna

spalam godzine
Z odsypia teraz. Tak bardzo ja tulilam cala noc.. Jak sobie pomysle ze moglabt trafic do niego.. Eh.. Dobrze ze jest to forum! Laski! Dzieki niemu przypomne sobie wszystkie jazdy i nie omieszkam o tym powiedziec w sadzie.

Dzis dzien placenia za mieszkanie. M powiedzial ze jest JEGO wiec kaske mam w kieszeni jego mama trzyma jego strone. No m biedny taki..

FACET MUSI MIEĆ JAJA I BYC ODPOWIEDZIALNYM ZA RODZINE. RODZINE KTOREJ NIGDY NIE STWORZY.
Nie zasluguje na szczescie jakim jest dziecko.

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
o matko, kochana trzymaj sie tam, trzymam kciuki za Was!!!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to super ze policja jest po Twojej stronie bylentak dalej i wygrasz
Ja chyba przejde na mm. W tym szpitqlu mam mega stresa i chyba mlody nie dojada.
Najpierw jam zrobil cyrk z powodu brzuszka o 3 i 5 to przyszly pielegniarki i patrzyly na mnie jak na debila ze nie umiem dziecka ze wzdeciami uspokoic w nocy. Rano na wazeniu zobaczyly pupe i z tekstem ze mam czesciej pieluchy zmieniac. A.kurde to id 1 dnia z chusteczkami a nie od niezmieniania pieluch bo czasem co 20 min zmieniam.
Stresuje sie wiec wynikami Mlodego ( bo dodam ze mimo ze na cycku to stwierdzili ze niedopojony chyba) , ich tekstami do mnie, tym ze go uslokoic nie umiem. Wszystkim i on chyba przez to mniej je bo pokarm mi sie zmniejsza. Mam juz dosc. Tym bardziej ze moje dsiecko z butelki wody nie chce pic a ze strsykawki pluje lub krztusi sie i nie wiem czym go dopajac, ile i kiedy...zwariuje

Magiusia wiem ze to trudne ale wyluzuj.. Nie startujesz w konkursie na najlepszą zabawiaczke dziecka świata.. Jesteś matką i to Twoje pierwsze dziecko i wiadomo, że nie wszystko jest takie łatwe na początku... pielegniarki pewnie przychodzily sprawdzic czy Ci jakoś nie pomóc a może Ty to odbierasz za bardzo osobiscie.. a jak przychodzily tylko z głupimi radami to kij im w ryj.. puszczaj mimo uszu i rób swoje.. Musisz tylko być pewna swoich decyzji i konsekwentna.. jeśli chcesz karmic piersia to się nie przejmuj ze maly płacze.. to go przystawiaj do skutku.. a jak stwierdzisz ze kp nie dla Ciebie to przechodz na mm.. Najważniejsze byscie razem byli szczesliwi.. jak się tak bedziesz wszystkim zamartwiac to nic dobrego z tego nie wyniknie..
A z tym dopajaniem to dziwne.. na piersi chyba nie powinno się dopajać wodą?? chyba po prostu się częściej przystawia

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:31   #1941
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
A tą witaminę K trzeba odstawić jak się podaje jakąś konkretną ilość mm? Czy przy jakiejkolwiek jego ilości?

I drugie pytanko: czy jest jakaś granica wiekowa od której można zrobić dowód takiemu maluszkowi?

Dzięki diabli Chętnie bym spróbowała ale ja mam cyce tylko w nocy jak Młoda dłużej pośpi i dziś aż ją wybudzałam na karmienie. A tak to są mięciutkie flaczki i nie wiem czy cokolwiek ściągnę, no ale spróbuję chyba

Ash super, że już jesteście i się powoli ogarniacie Jak najmniej problemów brzuszkowych dla Sofci

Magiusa dobrze, że już wyszliście do domku. Co się naprzeżywałaś w szpitalu to Twoje ale mam nadzieję, że to jednak nie wpłynęło na Twoje KP i dasz radę dalej czego Ci naprawdę życzę z całego serca tym bardziej, że Twój Darek naprawdę ładnie przybiera na Twoim pokarmie

Od 1 dnia zycia.mozesz dowod zrobic

Cytat:

Chusteczkami
Ada Gabrys pieknie przybiera
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:50   #1942
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie z takim rykiem to na pewno od zlych snow, bo widze, ze sie mu cos intensywnego sni - to sie smieje, to krzywi, no i nagle ryk...

moj nie ulewa wcale, ale wczoraj i dzisiaj dwa razy ulal. i to oba razy u tesciowej na rekach... wiec moze to ona taki wplyw na niego ma
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:57   #1943
maluska88
Raczkowanie

klask i: Dla Przemcia za ząbki.
Cynamonowa widzę ze miałaś ten sam przypadek co ja.
Axella trzymaj się i pamiętaj przy Zuzi staraj się być twarda i nie pokazuj emocji bo dzieci to czuja.
A u nas w wtorek była szczepionka i masakra mały zobaczył igle i zaczął płakać jakoś go uspokoiłam, 2h po szczepionce zaczął tak straszliwie płakać do tego się zanosił noc spoko a wczoraj bite 3.5h płakał i płakał i się zanosił potem zasnął w śnie zaczął płakać i się zaniósł dobrze ze byłam obok i czuwałam. W ciągu 2 dni mały zaniósł się z 15 razy. Ja już wczoraj płakałam z nim nie wiedziałam co robić on już przez płacz mówił mammmam łezki leciały a ja mu pomóc nie umiałam. Na szczecie dziś jest ok za tydzień wizyta u lekarza może coś poradzi bo dziecko coś boli ja nie wiem czy wzdęcia czy to było po szczypiące czy może ząbki idą.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:05   #1944
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Chusteczki;-)

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

:-*
Dowód można odrazu i paszport
Mi położna mówiła,że jak mm jest powyżej 3 razy dziennie to sama wit. D i k nie dajesz. Jak mniej to dajesz normalnie obie witaminy

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
u mnie z takim rykiem to na pewno od zlych snow, bo widze, ze sie mu cos intensywnego sni - to sie smieje, to krzywi, no i nagle ryk...

moj nie ulewa wcale, ale wczoraj i dzisiaj dwa razy ulal. i to oba razy u tesciowej na rekach... wiec moze to ona taki wplyw na niego ma
hahaha:-P

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Axella trzymaj się i pamiętaj przy Zuzi staraj się być twarda i nie pokazuj emocji bo dzieci to czuja.
A u nas w wtorek była szczepionka i masakra mały zobaczył igle i zaczął płakać jakoś go uspokoiłam, 2h po szczepionce zaczął tak straszliwie płakać do tego się zanosił noc spoko a wczoraj bite 3.5h płakał i płakał i się zanosił potem zasnął w śnie zaczął płakać i się zaniósł dobrze ze byłam obok i czuwałam. W ciągu 2 dni mały zaniósł się z 15 razy. Ja już wczoraj płakałam z nim nie wiedziałam co robić on już przez płacz mówił mammmam łezki leciały a ja mu pomóc nie umiałam. Na szczecie dziś jest ok za tydzień wizyta u lekarza może coś poradzi bo dziecko coś boli ja nie wiem czy wzdęcia czy to było po szczypiące czy może ząbki idą.
biedny maluszek:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-11, 19:10   #1945
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
puchatkowa biogaja to probiotyk.."bakterie życia"
przyspieszają rozwój układu pokarmowego ..
Dzięki Ada I co można go dawać mimo, że daje się już inne rzeczy? Bo ja podaję Delicol i Sab Simplex i czy to nie będzie za dużo dla Małej tyle rzeczy na raz?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Od 1 dnia zycia.mozesz dowod zrobic
Dzięki Banka. A zdjęcie zrobię obojętnie gdzie czy może w urzędzie robią takim maluchom?

Ząbki
Stary 2013-07-11, 19:13   #1946
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
mnie boli przy karmieniu, nie mocno, ale wlasnie taki dziwny ból jak na okres
to skoro z tesciowa podobny gust macie, to pewnie sie super dogadujecie?

jaka witamina przy mm? zapomnialam, a polozna mowila, chyba tylko K????
macica się obkurcza

tylko D

Cytat:

yyy no normalnie albo chusteczkami albo wacikiem i woda

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:14   #1947
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
:-*
Dowód można odrazu i paszport
Mi położna mówiła,że jak mm jest powyżej 3 razy dziennie to sama wit. D i k nie dajesz. Jak mniej to dajesz normalnie obie witaminy
Dzięki Color
Tylko pewnie chodzi o 3x powiedzmy po te 90ml na porcję co daję w pierwszym miesiącu prawda?
A ja dokarmiam i czasem Mała doje 20ml a czasem 60ml. To pewnie muszę sprawdzić czy zjada min. 3x90ml żeby zrezygnować z wit.K?

A w ogóle to te mleka modyfikowane są do siebie podobne? Bo ja daję to które dawali w szpitalu ale wcale nie wiem czy jest najlepsze (nan pro 1) ale po prostu nie znam się i nie wiem na jakiej podstawie się je wybiera

Ząbki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 19:24   #1948
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
wiesz że urodziłyśmy tego samego dnia chłopcow o tej samej wadze i długości tak teraz patrze
tak juz wcześniej zauważyłam zbieg okoliczności???:P

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
mój tak miał kilka razy

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
chusteczkami
też chusteczkami a przed kąpielą jeszcze płatkami kosmetycznymi i przegotowaną wodą filtrowaną

Stary 2013-07-11, 19:25   #1949
maluska88
Raczkowanie

vil a jakie były u was objawy ząbkowania bo mój maluch wpycha raczki do buzi strasznie się ślini i ssa swoje rączki i każdy gada że pewnie ząbki
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:26   #1950
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Matko....współczuje....:c mok:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości