|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |||
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]() Już w głowie projektuje wszystkie pomieszczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak się pożaliłam to śpi już 2 h ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1922 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
mój śpi już ponad 3 godziny, co z reguły nie zdarza się u niego o tej godzinie, chyba częściej muszę go z tatą zostawiać
![]() cały dzień popaduje, 15 minut słońca potem ulewa i nawet dziś spaceru nie zaliczyliśmy, jutro trzeba będzie to odbić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
zdarza sie waszym dzieciom ze śpią a nagle budza sie z wielkim placzem takim od razu nie przebudza sie nie kweka tylko od razu wielki ryk rece wyprostowane i zanoszenie sie musze od razu podelciec do niego i przytulic dopiero sie uspokoi i tak mam raz do dwoch dziennie i tylko w dzięń wczesniej myslalm ze mu sie cos sni ale tak codziennie? moze to cos na podlozu nerwowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | ||
Wtajemniczenie
|
nie boję się, fryzjerka jest moją znajomą i jednoczesnie bedzie chrzestna Nikosia, normalnie u niej nakarmię
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy wasze dzieciaczki ulewają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Wtajemniczenie
|
hej hej..
byłam wczoraj na wizycie patronażowej z Gabrielem.. wszystko jest ok..a nawet spisał się dobrze i spał cały czas.. ![]() na 3 tygodnie i 2 dni waży 4300 ![]() wychodzi na to że przybiera pół kilo na tydzień... z kolkami/wzdęciami radzimy sobie coraz lepiej..trwa jeśli w ogóle to trwa to już góra do godziny.. masujemy brzuszek i nosimy się przytulając w różnych pozycjach..na końcu Windi I JEST EFEKT....zakończony uśmiechem i totalnym spokojem.. nadal podaje ..co poparła położna i pediatra co drugi dzień biogaie.... od dziś po przerwie kilkudniowej również delikol....... kupki dziś mamy brzydkie..takie kurze białko z mnóstwem gródek ... byc może jednak zjedzony przeze mnie serek i śmietankowe lody mu nie służyły..a kiedy odstąpiłam od przetworów nabiałowych i przez tydzień nie jadłam nawt masła..nie było problemu..i kupka była żółciutka i bez śluzowatej mazi...więc tak jak piszę delikol podaje od dziś znowu i nabiał chyba pójdzie na razie w odstawkę ...a szkoda bo bardzo lubię (prócz mleka czystego).... podczytałam co nieco co u was ale troche tylko ![]() axella.....walcz....stras zne ale dasz radę.. ![]() ![]() przykry facet..znam tego rodzaju syfy ..wiem że i tacy mają słabe punkty..a jego zagrania to tak naprawdę chwytanie się brzytwy...jest osaczony i bezradny...więc zachowuje się nieracjonalnie... veronic .... nie rezygnuj z karmienia ..twój opis pasuje mi do nietolerancji laktozy+ gazy...spróbuj odstawic nabiał(nie jedz też za dużo słodyczy).dawaj nadal delicol...(5 kropli przed karmieniem) około co dwie godziny....i jakiś probiotyk .... |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Ja sobie sama zazdroszcze,ale jak znam życie to dla odmiany tej nocy nadrobi pobudki:-P Cytat:
![]() |
#1934 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się z tobą ![]() ale odstawienie nabiału związane z byc może uczuleniem jakimś .. sama zauwazyłam złe samopoczucie mojego szkraba po zjedzeniu nabiału...no i ta kupka...hmmmmm.... a laktoza swoją drogą...i dlatego podajemy delikol...taki standard chyba.... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | ||
Zakorzenienie
|
A tą witaminę K trzeba odstawić jak się podaje jakąś konkretną ilość mm? Czy przy jakiejkolwiek jego ilości?
Bo ja karmię mieszanie i teraz nie wiem jak to wyliczyć? I drugie pytanko: czy jest jakaś granica wiekowa od której można zrobić dowód takiemu maluszkowi? Cytat:
![]() ![]() Colorblue śliczny Twój Tymek ![]() Ash super, że już jesteście i się powoli ogarniacie ![]() ![]() Magiusa dobrze, że już wyszliście do domku. Co się naprzeżywałaś w szpitalu to Twoje ale mam nadzieję, że to jednak nie wpłynęło na Twoje KP i dasz radę dalej czego Ci naprawdę życzę z całego serca tym bardziej, że Twój Darek naprawdę ładnie przybiera na Twoim pokarmie ![]() Cytat:
Ada czy tą biogaję masz na myśli jako probiotyk? Co ona takiego daje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Cytat:
![]() A z tym dopajaniem to dziwne.. na piersi chyba nie powinno się dopajać wodą?? chyba po prostu się częściej przystawia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ada Gabrys pieknie przybiera ![]()
![]() |
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj nie ulewa wcale, ale wczoraj i dzisiaj dwa razy ulal. i to oba razy u tesciowej na rekach... wiec moze to ona taki wplyw na niego ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Cynamonowa widzę ze miałaś ten sam przypadek co ja. Axella trzymaj się i pamiętaj przy Zuzi staraj się być twarda i nie pokazuj emocji bo dzieci to czuja. A u nas w wtorek była szczepionka i masakra mały zobaczył igle i zaczął płakać jakoś go uspokoiłam, 2h po szczepionce zaczął tak straszliwie płakać do tego się zanosił noc spoko a wczoraj bite 3.5h płakał i płakał i się zanosił potem zasnął w śnie zaczął płakać i się zaniósł dobrze ze byłam obok i czuwałam. W ciągu 2 dni mały zaniósł się z 15 razy. Ja już wczoraj płakałam z nim nie wiedziałam co robić on już przez płacz mówił mammmam łezki leciały a ja mu pomóc nie umiałam. Na szczecie dziś jest ok za tydzień wizyta u lekarza może coś poradzi bo dziecko coś boli ja nie wiem czy wzdęcia czy to było po szczypiące czy może ząbki idą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dowód można odrazu i paszport Mi położna mówiła,że jak mm jest powyżej 3 razy dziennie to sama wit. D i k nie dajesz. Jak mniej to dajesz normalnie obie witaminy Cytat:
Cytat:
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() Dzięki Banka. A zdjęcie zrobię obojętnie gdzie czy może w urzędzie robią takim maluchom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko D ![]() yyy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko pewnie chodzi o 3x powiedzmy po te 90ml na porcję co daję w pierwszym miesiącu prawda? A ja dokarmiam i czasem Mała doje 20ml a czasem 60ml. To pewnie muszę sprawdzić czy zjada min. 3x90ml żeby zrezygnować z wit.K? A w ogóle to te mleka modyfikowane są do siebie podobne? Bo ja daję to które dawali w szpitalu ale wcale nie wiem czy jest najlepsze (nan pro 1) ale po prostu nie znam się i nie wiem na jakiej podstawie się je wybiera ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- też chusteczkami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Raczkowanie
|
vil a jakie były u was objawy ząbkowania bo mój maluch wpycha raczki do buzi strasznie się ślini i ssa swoje rączki i każdy gada że pewnie ząbki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.