|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Mam plan ze jak Tz nie bedzie to sie sama zawioze ![]() Dobre z tym szpitalem ![]() Podobnie jest w moim rodzinnym miescie. Neni- ja marze zeby mnie jakis skurcz zlapal bo poki co to nie wiem co to jest, a w niedziele bede w 39tyg. Moj syneczek sie od poniedzialku zneca nade mna i wypycha sie bardzo, a teraz jak leze na wznak to jezdzi mi z lewej strony lokciem a z prawej wypina tylek i robi mi sie taka gigantyczna kula ![]()
![]() |
#4412 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witajcie
![]() Cytat:
chyba zauwazylas, ze te co nic nie czuja, nic nie przepowiada porodu to szybko rodza ... chyba chciałabys taki poród? trzymam ![]() ale fajnie zdjęcia, a to z ,,koleżanką" wymiata ![]() Cytat:
jesli bedzie trzeba nianie szukac to chyba pojde na wychowawczy (szkoda, ze za bogata jestem i bedzie bezplatny) ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że wszytsko dobrze, ![]() Cytat:
![]() ![]() Czasami jestem na pasku, a tak na serio przerwacam sie na drugi bok ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój suwaczek jest wg OM, a z USG z 12-14tc mam termin na 2 dni później, a cc robią mi jeden dzien przed OM, a 3 dni przed tym z USG. A z kolei z tych ostatnich USG termin mam na 2 dni przed terminem z OM. Mój malusi ma długą kość udową ...
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-18 o 09:16 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() ![]() Czy mamusie karmiące macie czasem wrażenie, że w różnych porach dnia wasz pokarm jest inny? Mniej lub bardziej wartościowy? My karminy się od dwóch dni do południa i po południu w miarę dobrze. Nie jest jeszcze idealnie, ale są sukcesy, ale wieczorami jest horror. Wczoraj karmiłam od 19:30 do 22:10 bez przerwy ![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla dzielnych Pań. ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzoan- trzymamy kciuki żeby udało się rozpakować do niedzieli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My dziś o 17.40 kończymy miesiąc ![]() I z tej okazji mamy usg bioderek na... 17.40 taki mały zbieg okoliczności ![]() Także prosimy o Wasze niezawodne kciuki ![]() My już po spacerku 3 godzinnym i... Młody dalej śpi ![]() ![]()
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie Wam się złożyło z tym USG bioderek ![]() Są kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Anulka nie ma czegoś takiego jak mniej wartościowy pokarm. Mleko z piersi jest idealne. Wczoraj pisałam, na początku leci rzadsze do napicie, a po paru minutach takie do najedzenia się. Czasem dziecko potrzebuje bardzie się poprzytulać i poczuć bliskość matki, a niekoniecznie jeść. Ale najczęściej właśnie wygląda tak jakby było głodne i niby ssie, a tak naprawdę czerpie radość z bliskości.
A ja czekam na tatę. Mąż pojechał więc musiałam znaleźć zastępczego kierowcę. I jadę do mojego ginka niech mnie na ktg sprawdzi bo mnie ta mała denerwuje. Ani czkawki, ani reakcji na słodkie czy szturchanie. Już nawet ściskałam brzuch żeby jej ciasno było i nic! Denerwuję się na maxa. Ona zwykle koło 4 rano się uaktywnia, a potem w trakcie śniadania, a dziś cisza. Losie jak ja się denerwuję! Trzymajcie kciuki!
#4417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na Wasz powrot do domu i relacje i fotki. super, ze juz masz Amelke przy cycku ![]() Cytat:
juz po terminie jestem. nie znasz dnia ani godziny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ponoć w nocy jest bardziej treściwy.
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się dziś wystraszyłam, bo Młody śpi śpi i nagle takie 3 mocne wzdrygnięcia miał i cisza. Nie pomogło szturchanie ani nic. Dopiero po jakiejś godzinie się łaskawie ruszył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
Dziś mam wizytę, więc miałam bliskie spotkanie z wagą. W przeddzień 39 tygodnia przekroczyłam "magiczne" 60 kg...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
skylie
cześć!!!!!!!!!!!!! jak się masz moja paro!!!! rodzimy dziś?? czy czekamy na jakąś fajną datę?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
u nas czkawka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokarm zmienia się podczas picia dziecka. na początku ssania jest bardziej wodnisty, aby zaspokoić pierwsze pragnienie, wtedy też dziecko ssie szybciej, łapczywiej, a dopiero po chwili nadchodzi pokarm bardziej treściwy, gęsty. pokarm zmienia się z potrzebami dziecka, z jego wiekiem, ilością jaką dziecko je. taki magiczny eliksir bym powiedziała! ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
czy nie? i jestes zalamana szczypiorku??:P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja waga pokazała dziś 72 kg ![]() ![]() A jeszcze parę dni temu było 3 kg mniej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ciągu dnia możliwe, ze też się zmienia, ale za to sobie głowy nie dam uciąć ![]() Ale jeżeli Cię to pocieszy to Gluciątko też ma takie fazy, że np. nie śpi od rana do popołudnia a potem śpi i śpi i śpi, albo na odwrót- rano się wyśpi a potem nie może zasnąć ![]() ![]() ![]() Zawsze możesz ocenić tak jak Mela mówi czy je czy się tylko przytula, jak nie połyka a tylko trzyma pierś w buzi ewentualnie czasem sobie possie to raczej potrzebuje wtedy Twojej Bliskości i Miłości ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
![]() Co racja to racja ![]() Ale lubię dni nieparzyste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tym bardziej muszę rodzić ![]()
![]() |
#4428 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Kciuki za wizyty, porody, ktg, badania i za co która sobie życzy ![]() Nie mam niestety nic mądrego do powiedzenia ![]() Cytat:
![]() Ja szczerze powiedziawszy, to jak do terminu nie urodze to chciałabym żeby mnie ginka położyła do szpitala ![]() A u Ciebie trzymam kciuki, żeby Lol zebrał się do niedzieli i wyszedł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czasami jak mi Mały wsadzi gdzieś stope albo walnie ostro to aż mnie zgina w pół i boję się, że mogłabym będąc wtedy za kółkiem zjechać/wjechać w coś bo to naprawdę mnie boli. Często też mi słabo (jeszcze jak gorąc). Także podziwiam Cię, bo ja bym nie ryzykowała. Cytat:
![]() Margosia trzymam kciuki za usg bioderek ![]() Rockyyy Laura na zdjęciu z lalką wymiata ![]() ![]() Oliath zdjęcia z Lilo superanckie, co do teściowej to współczuje, i smutne, że fajna kobieta a nie umie o siebie zadbać ![]() En współczuje ciężkiej nocy. Mam nadzieję, że uda Ci się w ciągu dnia choć troszke odpocząć. No i kciuki za wizytę u pediatry ![]() MELA pomaga Ci ta maść na dziada??? ten procto - glvenol czy jakoś tak??? doczytałam, że jedziesz na ktg w takim razie mocno trzymam kciuki. Na pewno wszystko jest ok!!!!! Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-07-18 o 09:43 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
załamana nie, ale jakoś mi tak dziwnie :P Przed ciążą moja maksymalna waga to 53 kg :P a w ciąży startowałam z 49,5. i to 60 jakoś mi tak nie pasuje :P Czas się pozbyć tego nadbagażu
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
mi sie podoba teraz:
20 lipiec 22 lipiec 25 lipiec a wczesniej mi sie podobalo: 5 lipiec 9 lipiec (bo ja jestem 10, a moj Paul 11) 10 lipiec (bo ja jestem z 10) 11 lipiec (bo Paul jest z 11) 12 lipiec 13 lipiec (co 13/7/13) 15 lipiec tyle fajnych dat i nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
#4432 |
Zakorzenienie
|
a She, Ty nie oszukuj, bo my jutro zaczynamy 39 tydzień :P no chyba, że zmienił Ci się termin? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no daj spokoj!!!! jestem pewna, że Ty i kazda z nas zrzucimy nadbagaż. no przeciez to nie koniec świata, dziecko się liczy, jego zdrowie, szczęście, dziecka kilogramy, aby jadło, tyło, przybierało na wadze. my damy sobie radę, kto tam by sie przejmował, że ma 1 kg więcej lub mniej. poważnie małaczarna, nie martw się, jesteś piekna i będziesz, dla Kamila zawsze będziesz miss i to jest najważniejsze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zakorzenienie
|
Nawet wagę mamy identyko- jesteśmy idealną parą
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Ja się modlę, żeby 25 nie urodzić :P Moja mama ma urodziny (50), tata imieniny, a 2 lata temu urodziła mi się bratanica (brata ciotecznego).
Za dużo jak na jeden dzień :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
#4437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi podobał się 13 lipiec (sama jestem z 13tego), a teraz podobają mi się daty: 19 lipca i 23 lipca. Oczywiście wszystkie pomiędzy są bardzo śliczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |||||||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() Ale super fota, Laura wymiata! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41844394]Klub laktacyjno-odbijająco-usypiający (chyba siebie...) possdraffia!![/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale może dzisiaj nic nie rób, leż sobie cały dzień, tak żeby jutro na spokojnie to KTG zrobić, a gdyby bardzo nasilały się bóle/skurcze to IP? Skylie mnie też Ola się bardzo podoba ![]() Margos kciuki za USG bioderek ![]() Katerine spora ta Twoja córa ale może być tak jak Neni pisze - mierzą wg kości udowej, a w rzeczywistości może być szczuplutka, tylko długa ![]() Nie pocytowało mi, a pewna jestem że komus miałam wczorajszej wizyty pogratulować (Lachryma?) ![]() Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty, bo widzę, że dzisiaj sporo ich też ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak piszecie o swoich wagach,aż poszłam sama sprawdzić,tp dokłądnie za miesiąć,a ja mam jakieś plus 15 kg,ale ja nigdy szczypiorkiem nie byłam ![]() Witam się z Wami w ciepły i słoneczny poranek ![]() aaaaaa witam nowe Brzuchatki na wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.