|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ta noc była straszna
![]() dzoan- jak się okaże ze będziesz musiała pójść do szpitala to jestem pewna, ze Twój lekarz załatwi tam, aby Cię nie traktowali tak jak ostatnio. Mój mały na ktg tez miał za wysokie tętni nawet chwile w czasie porodu i tez się bałam, ale najważniejsze Ze się nie utrzymywalo długo. Będzie dobrze, całuje mocno ![]() oliath pięknie wyglądasz razem z Lilo !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-18 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cześć,
Byłam wczoraj w labku i wszystkie wyniki super, lepiej jak przez całą ciążę, tylko pielęgniarka się zdziwiła że niby za 6 dni mam to, wg brzuch jeszcze wcale nie opadł, eh ![]() Cytat:
![]() Katerine, nie martw się na zapas ![]() ![]()
![]() |
#4383 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() z Lilo mała Gwiazda rośnie, milion albumów ze zdjęciami jej zapełnisz, tak jakoś pod skórą czuję ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
to wczoraj pospamowałam
![]() Tż zdążył szybko podskoczyć przed pracą po ciuchy, narobić burdelu swoją jajecznicą i pojechał ![]() ![]() paulinko, gratulacje, w końcu okruszek jest z wami!!! ![]() ![]() Oliath nieźle a tu lilo taka duża i kumata już z wami tyle czasu ![]() ![]() ![]() A co do teściówki, to szkoda, że tak jak piszesz niby fajna babeczka, a jednak taka mało kumata w kwestiach higieny... ktoś jej kiedyś mega delikatnie coś zasugerował? En bidulku ![]()
#4385 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
witam z rana
![]() paulinka- GRATULACJE!! ale szybko Ci poszlo, super masz, ze to juz za Toba ![]() dzoan- trzymam w takim razie kciuki za akcje do niedzieli. troszke szybko gin chce klasc Ciebie do szpitala, moj czeka tydzien po tp i wtedy od razu zaczynaja wywolywanie. bo takie lezenie dla lezenia w szpitalu jest bezsensu. plusem tego jest to, ze bedziesz pod kontrola. En- wspolczuje nocki, moze uda Ci sie w ciagu dnia troszke odespac? ja od rana mam mdlosci :/ jeszcze nie jadlam sniadania, wiec moze to przez to, chociaz zawsze jem o 9tej i organizm wie, ze wczesniej nie ma na co liczyc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]()
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
arabiata- ja nastawiam sie na nianie. nie chce sprowadzac tutaj ani mojej mamy ani tesciowej- ja taka aspoleczna jestem
![]() ktoras pytala o tetno- wczoraj na ktg mala miala srednia 120/ minute. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4388 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() I chciałam pochwalić w tym miejscu mojego wspaniałomyślnego męża, bo poszedł wczoraj do szefostwa i zapytał, czy mógłby przyjść dziś do pracy na 15stą, bo nie chce żebym sama z wizyty wracała ![]() Zdziwiłam się, że w ogóle o tym pomyślał, bo ma taką pracę, że jak go nie ma to musi być ktoś w zastępstwie na ten czas. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za piesia ![]() A teściowej na prawdę nie da się jakoś delikatnie zasugerować, że to się leczy?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A nie możesz położyć się do szpitala później? Przecież wody Ci nie odeszły-po co masz tam leżeć na zaś? Cytat:
![]() 140-160 na KTG Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-18 o 07:37 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Enlevee bidaczku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
PAULINKA gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !! Cytat:
![]() Zastanawiałam się co obiecujesz...a potem znikasz:P nieciekawie, zwłaszcza, że lubiłaś pospać...En to spróbuj za dnia pospać jak Tom też zaśnie...cobyś nadrobiła nockę ![]() PS. A co z tym Waszym wózkiem? Przysłał go Wam gościu z Wawy??? DZOAN...w takim razie nie pozostało Ci nic innego tylko szybciekiem rodzić, cobys nie musiała w szpitalu leżeć!!!! ![]() Witam się z rańca... Dziś dalej oczka jeszcze łzawią, z katarem ciut lepiej...może mi przejdzie... KATHE!!!! czy Ty juz urodziłaś????? Czarowniczka, czekamy zatem na Ciebie w week ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- I też się codziennie zastanawiam, co u Kathe, przecież jest już trochę po terminie... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Kathe juz jest pewnie dawno po
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4393 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie noc spokojna, nawet tyle razy na siku nie wstawałam oO hehe szok I witam się na początku 39 tygodnia ![]() Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-07-18 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
co do Kathe to z tego co pamiętam wczoraj chyba miała mieć cc, jeśli oxy nie zadziałała..
eh, nie chce mi się czekać do pełni, czy nie mogę urodzić 2 dni przed tp? ![]() ![]()
#4396 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Zapowiedź porodu. Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41844366]Mój Maluch ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego i jak go kładę na brzuszku, to dźwiga głowę o 90 stopni od podłoża, jak 3 miesięczne dziecko..... Nie wiem, czy go tak w ogóle kłaść ![]() I oczywiście - tylko pod nadzorem, ja kładę Artusia na przewijaku, bo tapczan jest za miękki i od razu ląduje nosem na kocu. Paulinka co za ekspres!!!! Gratuluję!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jeżeli ma napięcie, pójdziecie na rehabilitację i np metodą Wojta (nie wiem jak to się pisze Voighta, Woighta, Wojta) wypracujecie wszystko. Ważne, żeby napięcie było wcześnie wykryte. Mała coś mi się dziś leniwa zrobiła. Aż cukierki zjadłam i ją szturcham, ale niewiele tam się dzieje. Sama nie wiem co robić. Mąż zabrał auto i pojechał, wróci nie wiem kiedy bo dziś po urzędach i lekarzach ma pojeździć. Z Małgoś się super spało. Ok 3 ja nie spałam to się na nią patrzyłam, smyrałam ją po pleckach i brzuszku, ona się napiła wody i przez sen ze mną gadała gdzie mam ją smyrać. No moje słoneczko kochane.
![]() |
#4397 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry wszystkim !!!
Ogromne gratulacje dla paulinki ![]() agrafka gdzieś mi się rzuciło w oczy, że jesteś z Rzeszowa tak?? gdzie planujesz rodzić ?? ![]() Ja miałam dzisiaj straszną noc. Co godzine biegam sikać a do tego brzuszek mnie tak ciągnie. W ogóle to nie wiem czy mam się martwić czy nie muszę. Mam prawie miesiąc jeszcze do TP, dwa tygodnie temu długość szyjki miałam 2,5 cm i minimalne rozwarcie. Od ponad tygodnia czuję takie jakby skurcze zawsze kiedy się położę spokojnie na jednym boku wtedy też malutka bardzo mocno się wierci. Ogólnie czuję czasami takie jakby ciągnięcie w pochwie nie umie tego nazwać. Jutro mam pierwsze ktg myśliscie, że mam się czym martwić czy spokojnie czekać?? ![]()
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Siostra już na posterunku, siedzi naprzeciwko i rozwiązuje krzyżówki, co jakiś czas na mnie zerka, gdybym miała rodzić ![]() Przywiozła od mamy udka na obiad, już przyprawione w rękawie do pieczenia, mam je tylko uruchomić o 13, mama później doniesie ziemniaki (naprawdę jestem traktowana jak inwalidka ![]() Mąż zrealizował z rana receptę na ten sterydowy aerozol na moją swędziawkę, poprosiłam go o to z rańca, bo już naprawdę nie daję rady, nic a nic nie lepiej (jestem kaleczna normalne ![]() Dziękuję Wam za słowa otuchy odnośnie 'planu mojego gina'. Też się dziwię, że tak szybko chce mnie kłaść na wywoływanie, nawet jeśli tam w dole wszystko jest już gotowe. A i najgorsze jeszcze to oczekiwanie, te ich obserwacje, zanim cokolwiek podadzą. Żeby ten nasz Lol sam się zgłosił do wyjścia do niedzieli, bo fioła dostanę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czarownica bardzo fajnie, że tak szybko dochodzisz do siebie i Maluszek pięknie przybiera na wadze ![]() EVAgwiazdka no pora na Ciebie ![]() ![]() Neni szybka jesteś ![]() ![]() ![]() En ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() pomału sie ogarniam i ide walczyć dalej z ciuszkami ![]() no faktycznie wiadomosci po 4 , od razu widać kto jest rozpakowany ![]() En- trzymam ![]() ![]() shestiger - ![]() madi - mam nadzieję że łzawienie i katarek szybko miną! Neni- ![]() ![]() Cieplusia - nie martw się na zapas ![]() ![]() Fajnie że masz ktg jutro, mój lekatrz nawet o tym nie wspomniał(jest na urlopie wiec ktg będe mieć chyba dopiero w szpitalu ![]() Miesiac do tp? przepraszam albo ominęłam albo nie pisałaś , na kiedy masz dokładnie tp? Chyba wypada nam podobnie ![]() Aaa i bardzo dziękuje za książke ![]() dzoan - to widze że jesteś pod kontrolą 24 na dobe ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-18 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! wstajemy, ogarniam siebie i brzus i siadam do Was
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Neni- a dlaczego niebezpieczne? Ze moge miec wypadek? Rownie dobrze moge isc po chodniku i auto moze mnie walnac czy drzewo na mnie spasc. Nie ma obcji zebym doszla do sklepu piechota, a nie bede niewolnikiem w domu
![]() Masakra jaki mam uciski na nerw w pachwinie mnie jakis skurcz lapie i idzie az od uda do kolana i mega boli ![]() Tz mnie tak wpienia ze zal. Zeby choc jeden dzien mogl byc w ciazy, jeden dzien to by inaczej gadal :/
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Mój Mały ostatnio jakoś mniej się rusza, choć jeszcze w poniedziałek słyszałam, że wód płodowych sporo, więc miejsce ma. Jak już się ruszy to takie powolne wydęcia brzucha czuję, czasami wystawi nóżkę z boku i tak sobie trzyma i nie chowa. Bardzo spowolniony jest. To normalne przed TP??
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może Cię złapać skurcz albo zrobić Ci się słabo (tfu tfu!). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie ma za co ![]()
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idź na spacer, jedź na shake'a do maca, najedź się kiszonej kapusty, aż zacznie Ci wyłazić uszami ![]() mi wczoraj tak koleżanka poleciła, która urodziła 2 dni po tp, u niej NIC się nie działo, szyjka długa, zamknięta itp. była w dzień terminu na ktg, zero skurczy, płaskie linie. i odpuściła myślenie, liczenie, bo stwierdziła, że schizowanie nic nie pomoże. i samo przyszło w nocy niecałe 2 dni później. ja dziś w ramach relaksu zmieniam piękny miętowy kolor z moich paznokci na niesamowicie śliczny bezbarwny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Lachryma a Twój jutrzejszy termin to jest wg USG czy OM?
Bo ja mam na jutro termin wg USG a wg OM na 22 lipca bodajże. Ty masz jeden? I już? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
normalnie te bezsenne noce, zresztą senne, ale w ratach... powiedzcie mi, czy do szpitala wybieracie się pieszo, czy macie zamówionego szofera, ewentualnie taxówe która dojedzie szybko? bo u mnie raczej autobusem jest nie po drodze, a z przesiadkami to dojade tam w godzine, taksówka zjawi się w 20 minut, potem będzie stać w korkach, więc nie ma sensu. zostaje przejść się pieszo - ok. 20minut i jestem. ![]() ostatecznie przyleci po mnie bond helikopterem... zresztą u mnie i tak jest tylko jeden szpital gdzie jest oddział położniczy na całe miasto, cztery przyboczne wioski i pół sopotu. można powiedzieć nawet że wszyscy mieszkańcy urodzili się w jednym miejscu, ba, nawet w jednym pokoju. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Ale ja w sumie jestem wyluzowana
![]() ![]() ![]() No dobra jedynym stresem jest szpital, nie chce w nim siedzieć dłużej niż muszę..tzn. w oczekiwaniu na poród. Chcę urodzić i być tam już z dzieckiem..wtedy całe swoje myśli skupię na Lolu ![]() No właśnie Wasze terminy porodu są wg OM czy USG.. U mnie 20.07 jest wg OM.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg usg mam na 21.07, ale ja w to nie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
termin pierwszego usg, wykonanego bodajże w 6tc wskazuje mi 2 dni później.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.