Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 16:31   #2491
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ale fajnie, będziecie razem z brzuszkami, a później z wózeczkami chodzić już kiedyś słyszałam że ciąża strasznie zaraźliwa jest i się potwierdza
Na te wspólne spacerowanie się najbardziej cieszę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:59   #2492
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego nie zrobili USG. Ale pytal czy leca skrzepy krwi (nie leca). Zbadal mnie i powiedział ze ciaza ewidentnie zagrozona, mam lezec a oni beda obserwować. Szykuje sie na najgorsze jutro. Ze serce mie bije i koniec :-(
Trzymaj się kochana! Będzie dobrze bo musi być dobrze i nie wolno ci myśleć inaczej!!!
Moje dwie koleżanki teraz również są w ciąży i obie dostały krwawienia. Ale po dniu wróciły ze szpitala do domu i ciąża się trzyma u jednej i drugiej, jest dobrze. U ciebie też będzie

Baja, jedna z tych koleżanek mieszka na tym samym osiedlu co ja i tez się cieszymy na wspólne spacery tyle, że ona marcowa mama to wcześniej przetrze spacerowe szlaki
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:12   #2493
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Mnie niestety czekaja samotne spacery... Ale i tak bedzie fajnie
Mam tylko nadzieje ze zima szybko odpusci...
Stary 2013-08-21, 17:24   #2494
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj złożyć wniosek o nowy dowód osobisty i prawo jazdy. Zaniosłam wniosek o PJ a pan do mnie "Kto pani to zdjęcie robił?" Ja: No wiem. Nie za bardzo wyjściowe. Mistrz photoshopa to robił... a pan. "technicznie nic nie mam do tego zdjęcia,ale wygląda jakby ktoś to kredką namalował..." Czyli można sobie wyobrazić jak babka mi zrobiła zdjęcie skoro nawet w urzędzie sie z tego śmieją Gdyby nie fakt, że za jakieś 2 lata może mniej, znowu będę zmieniała dokumenty, to poszłabym gdzie indziej zrobić fotki. Takie czasy retuszu... Kiedyś miałam bez retuszu i wyszłam naturalnie
no coś chyba musi w tym być
Stary 2013-08-21, 17:31   #2495
estera85
Raczkowanie

nadzwyczajna trzymaj się, jesteśmy z Tobą. Będe modlić się o Ciebie i fasolkę. Będzie dobrze.

Mona termin OM 09.06, mam nieregularne miesiaczki wiec ta data nie jest wyznacznikiem TP.

Dziewczyny jestem w 7 tc moja fasolka ma 5 mm czy to czasem nie za mało? Niektóre z was w tym terminie piszą ze wasze fasolki są duze większe. Bardzo się martwię. Pomocy
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:37   #2496
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w 7 tc moja fasolka ma 5 mm czy to czasem nie za mało? Niektóre z was w tym terminie piszą ze wasze fasolki są duze większe. Bardzo się martwię. Pomocy
Spokojnie. Urośnie W 6 tygodniu miałam 3mm, a dwa tyg później 2 cm więc spokojnie. Ja nigdy nie porównuję, są ludzie co mają 140cm a są co mają ponad 200

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:58   #2497
amelka2006
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Czy mogę się przyłączyć. Jestem szczęśliwą mamusią 7 letniej córci, a teraz oczekuję drugiego dzidziusia 19.04.14 wg kalkulatora internetowego. OM to 11.07.13. 13 sierpnia zobaczyłam dwie kreseczki. U gin byłam 16 sierpnia i zobaczyła na USG tylko malutką kropeczkę. Pojutrze znów mam mieć USG. Już nie mogę się doczekać. Myślicie, że serduszko już będzie bić? W ciążę zaszłam między 26.07. a 30.07. Czy Wy też już nie możecie spokojnie usiedzieć? Ja już oglądam wózki, łóżeczka i wszelkie inne rzeczy. Wiem, że to za wcześnie, ale jednocześnie nie mogę się powstrzymać Gratuluję wszystkim mamusiom i życzę byśmy donosiły nasze maluszki szczęśliwie i bez komplikacji. A za wszystkie Was, które mają komplikacje trzymam kciuki i będę o Was cały czas myśleć. Mam nadzieję, że wszystko się jeszcze wyprostuje i po następnej wizycie u gina będziecie już mogły z optymizmem patrzeć w przyszłość.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 18:01   #2498
nadzwyczajna
Rozeznanie

Leze i myślę. Boje sie. Krwawienie sie zmniejszyło i to mi daje jakąś nadzieję. Ale sam fakt że nie wiem jak z dzieckiem dobija mnie. Boje sie usłyszeć nqjgorsze. Czekam na obchòd. Może cos powiedzą.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:02   #2499
teQiba
Moderator

Dziewczyny ale wstyd wlasnie przezylam
Chodzil kominiarz, wiec otworzylam bo myslalam ze przeglad wentylacji - a on mi z kalendarzem na szczecie wyskakuje. Pomyslalam sobie ze szczescie mi sie przyda wiec pytam za ile ten kalendarz, a on ze co laska...
Zadowolona portfel wyciagam, a tam pusto! Same zolte mi zostaly! Wiec mowie ze nie mam niestety pieniazkow i oddaje mu ten kalendarz, ale on nie chcial go spowrotem wiec dalam mu tych zoltych chociaz
Z 30gr tam bylo - tak mi wstyd
Tym bardziej ze to taki mlody przystojny kominiarz byl
Ja to mam szczescie do takich glupich sytuacji
Stary 2013-08-21, 18:12   #2500
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czy mogę się przyłączyć. Jestem szczęśliwą mamusią 7 letniej córci, a teraz oczekuję drugiego dzidziusia 19.04.14 wg kalkulatora internetowego. OM to 11.07.13. 13 sierpnia zobaczyłam dwie kreseczki. U gin byłam 16 sierpnia i zobaczyła na USG tylko malutką kropeczkę. Pojutrze znów mam mieć USG. Już nie mogę się doczekać. Myślicie, że serduszko już będzie bić? W ciążę zaszłam między 26.07. a 30.07. Czy Wy też już nie możecie spokojnie usiedzieć? Ja już oglądam wózki, łóżeczka i wszelkie inne rzeczy. Wiem, że to za wcześnie, ale jednocześnie nie mogę się powstrzymać Gratuluję wszystkim mamusiom i życzę byśmy donosiły nasze maluszki szczęśliwie i bez komplikacji. A za wszystkie Was, które mają komplikacje trzymam kciuki i będę o Was cały czas myśleć. Mam nadzieję, że wszystko się jeszcze wyprostuje i po następnej wizycie u gina będziecie już mogły z optymizmem patrzeć w przyszłość.
Witaj!
Super różnica wieku między dziećmi Mam brata 7 lat młodszego i siostrę 7 lat starszą ode mnie i dogaduję się z nimi świetnie, a z siostrą 11 miesięcy starszą ode mnie nawet nie rozmawiam całe życie się kłóciłyśmy
Po jutrze to będzie gdzieś 6/7 tydzień więc powinno już być widać

Cytat:
Leze i myślę. Boje sie. Krwawienie sie zmniejszyło i to mi daje jakąś nadzieję. Ale sam fakt że nie wiem jak z dzieckiem dobija mnie. Boje sie usłyszeć nqjgorsze. Czekam na obchòd. Może cos powiedzą.
Leż leż i na bieżąco pisz co i jak

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Chodzil kominiarz, wiec otworzylam bo myslalam ze przeglad wentylacji - a on mi z kalendarzem na szczecie wyskakuje. Pomyslalam sobie ze szczescie mi sie przyda wiec pytam za ile ten kalendarz, a on ze co laska...
Zadowolona portfel wyciagam, a tam pusto! Same zolte mi zostaly! Wiec mowie ze nie mam niestety pieniazkow i oddaje mu ten kalendarz, ale on nie chcial go spowrotem wiec dalam mu tych zoltych chociaz
E tam jaki wstyd? W dobie elektronicznego pieniądza niestety tak bywa Ja bym się spytała czy można kartą płacić
Ale pan kominiarz zachował się szlachetnie i każdy grosz był dla niego darem

Stary 2013-08-21, 18:24   #2501
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
To dobrze ze krwawienie ustepuje..trzymaj sie

Cytat:
E tam jaki wstyd? W dobie elektronicznego pieniądza niestety tak bywa Ja bym się spytała czy można kartą płacić
Ale pan kominiarz zachował się szlachetnie i każdy grosz był dla niego darem
Oj bardzo szlachetnie sie zachowal - pewnie dlatego mi tak glupio, bo takich ludzi az milo czyms obdarowac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 18:43   #2502
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
a najbardziej boimy się "kłosa, czy dobierany?"

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Tej samej płci łatwiej wychować, bo ma się już ciuszki, zabawki i wiadomo jak rozwiązać niektóre problemy. (uczenie korzystania z toalety, pierwsza miesiączka, dojrzewanie)
Ewentualnie mutacja

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Kurczę, a mój jeszcze ze mną nie był na USG
Mój też nie i raczej mała szansa, żeby akurat był w kraju jak ja będę miała wizytę

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
dyrce wczoraj powiedziałam o ciąży,ubeczałam sie u niej w gabinecie a serce walilo okropnie tak się bałam ale super sie zachowała,powiedziała że jestem młoda,mam sie cieszyc a nie beczec a ma mnie kto zastąpić
Jednak powiedziałam jej ze na razie zostaje,chce z miesiac popracować aby zrobić coś do awansu
Córa trzeci dzień w przedszkolu i też super sobie daje rade mój przedszkolaczek 2,5 letni jestem taka z niej dumna !
No i świetnie!
dla córy
i z dyrką też się fajnie ułożyło
Cytat:
Dziewczyny. Jestem w szpitalu. Dostalam krawienia i wezwalam pogotowie. Zbadal mnie tylko i powiedział ze mam lezec i zobacza czy krawienie sie nasili. USG mi nawet nie zrobili, jutro dopiero. Leze i rycze. Spodziewam sie najgorszego.
Będzie dobrze, nie nastawiaj sie źle, bo to samo spełniająca się przepowiednia
krwawienie ustępuję to jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
ale sobie moment wybralam na nauke Ehh no dobra... Ide sprobowac dokonczyc te mielone
Zawsze możesz powiedzieć, że obiad był pyszny a wymiotujesz od ciąży

Cytat:
Mnie niestety czekaja samotne spacery... Ale i tak bedzie fajnie
.
A pewnie, że fajnie też będę sama spacerowała

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
witaj!
podobnie jak Ty nie mogę usiedzieć na tyłku. Chciałabym już mieć listę z wyprawką, wiedziec na ile $ się przygotować, co potrzebne, u kogo kupić, rozłożyć wydatki w czasie. Jestem w gorącej wodzie chyba kąpana i lubię mieć wszystko pod linijkę przygotowane.

mąż mówi, że powinnam być księgową

Cytat:
A tam wstyd, ważne że masz kalendarz. Przecież nie zrobiłaś tego specjalnie, a facet w porządku

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:43   #2503
BeautifulLie
Zadomowienie

Mam pytanie do was... szczególnie do mam ktore juz urodzily... w ktorym tc badz mc czulyscie ruchy malenstwa? Czy takie bulgotanie po jednej stronie podbrzusza to tez ruchy malucha?
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:55   #2504
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Ja mam do tej chwili czasem pobolewania, na początku było najgorzej jak kichałam. Czułam rozrywający ból na dole, aż się bałam że źle się to skończy, ale znalazłam na to sposób trzeba się lekko zgiąć i będzie w porządku . Z tego co gadałam z koleżankami to nie tylko mi się tak przydarza więc uważajcie .
Mam tak do tej pory nawet. Pierwszym razem też się przestraszyłam, że coś się stanie bąbelkowi, że mi się coś tam odklei czy co. Ale lekko się zginałam tak jak piszesz i do tego jeszcze przytrzymywałam ręką brzuch. I to pomagało, więc rzeczywiście polecam Twój sposób Kate Śmiesznie jak miałam zajętą jedną rękę - zamiast zasłonić ręką buzię, to ja się za brzuch trzymałam - jakby ktoś na to z boku popatrzył, to by się pewnie puknął w czoło

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie - ponieważ w ub. tygodniu przeszłam traumatyczne przeżycie (śmierć i pogrzeb Mamy) bardzo się boję o ciążę. Czy sądzicie, że jak udam się na IP i powiem że np. mam silne bóle to zrobią mi USG i sprawdzą czy jest ok? Czy może odeślą do lekarza prowadzącego? Nie chcę też zostawać w szpitalu. Któraś się orientuje jak to wygląda.

Wg planu następne usg mam dopiero 5 września...
ag9 wiem, że słowa tu pewnie nic nie pomogą, ale przykro mi, że tak się u Ciebie podziało Moja mama zmarła jak miałam 17 lat, więc potrafię sobie wyobrazić, co możesz czuć, choć Ty dodatkowo musisz się martwić jeszcze o swojego maluszka. Idź na tę IP i zapytaj - będziesz spokojniejsza (a może Ty już po? bo ja dopiero Twój post teraz przeczytalam). Trzymaj się ciepło!
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:12   #2505
nadzwyczajna
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieje ze jutro sie okaże ze jest ok i ze malenstwo trzyma sie twardo. Mam wrazenie ze oni maja w d... ze tak naprawdę i tak nic nie moga a ja jestem jedna z tysiaca wiec skoro nie zrobili mi USG to po prostu wzieli na przeczekanie. Byl obchod i inny lekarz byl niz ten co mnie przyjmowal i powiedzial ze mam dobre leki i ze wiecej nie moga ale ze trzeba myslec pozytywnie. A ja nadal w czarnej d. jestem bo nadal nic nie wiem. Ciezka noc przede mna.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 19:19   #2506
margo80
Zakorzenienie

Nadzwyczajna- wiem, ze to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie, będzie dobrze, trzymam kciuki!

Jestem po pierwszej konkretnej wizycie. Dzidek jest, jeden serducho pięknie bilo. Usg pokazało, ze to 8t0d, a według tych suwaczków internetowych mam 7t3d. Cykle miałam trochę rozchwiane, wiec to pewnie dlatego. TP z OM 7 kwietnia, z usg 3 kwietnia.
Spodziewałam się, ze zobaczę kropeczke, a tam juz mini człowieczek
Zrobiłam wczoraj morfo i juz teraz mam hemoglobinę poniżej normy, wiec dostałam żelazo 2x dziennie i witaminy Pregna plus. Duphaston mam zjeść do końca i rezygnujemy, bo wszystko jest ok.
L4 na razie nie wzięłam.

Następna wizyta 16 września. Dostałam też naciągane skierowanie na badanie przezierności, z którym mam się stawić do szpitala i tam mi zrobią to badanie za darmo.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-08-21 o 19:21
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:31   #2507
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieje ze jutro sie okaże ze jest ok i ze malenstwo trzyma sie twardo. Mam wrazenie ze oni maja w d... ze tak naprawdę i tak nic nie moga a ja jestem jedna z tysiaca wiec skoro nie zrobili mi USG to po prostu wzieli na przeczekanie. Byl obchod i inny lekarz byl niz ten co mnie przyjmowal i powiedzial ze mam dobre leki i ze wiecej nie moga ale ze trzeba myslec pozytywnie. A ja nadal w czarnej d. jestem bo nadal nic nie wiem. Ciezka noc przede mna.

Postaraj sie zasnac to szybciej noc Ci zleci, a juz jutro USG i wszystko bedzie jasne

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna- wiem, ze to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie, będzie dobrze, trzymam kciuki!

Jestem po pierwszej konkretnej wizycie. Dzidek jest, jeden serducho pięknie bilo. Usg pokazało, ze to 8t0d, a według tych suwaczków internetowych mam 7t3d. Cykle miałam trochę rozchwiane, wiec to pewnie dlatego. TP z OM 7 kwietnia, z usg 3 kwietnia.
Spodziewałam się, ze zobaczę kropeczke, a tam juz mini człowieczek
Zrobiłam wczoraj morfo i juz teraz mam hemoglobinę poniżej normy, wiec dostałam żelazo 2x dziennie i witaminy Pregna plus. Duphaston mam zjeść do końca i rezygnujemy, bo wszystko jest ok.
L4 na razie nie wzięłam.

Następna wizyta 16 września. Dostałam też naciągane skierowanie na badanie przezierności, z którym mam się stawić do szpitala i tam mi zrobią to badanie za darmo.
Gratuluje czlowieczka
A jak to udalo sie naciagnac skierowanie jesli to nie tajemnica? :p
Stary 2013-08-21, 19:31   #2508
justine_87
Raczkowanie

Cześć Kobietki
Biorę się za nadrabianie, bo ostatnie dni miałam zamieszanie w pracy, a domu padałam na ryjek

Dziś byłam u mojego gina - pierwszy raz miałam robione usg przez brzuch Dzidzia pływała jak rybka w akwarium (szok!) i machała rączką (podwójny szok!) Lekarz przełączył też na tryb 3d
Mam też zdjęcia, ale nie mam w domu skanera, a te robione aparatem są niewyraźne, ale obiecuję pochwalić się tym małym Człowieczkiem

Jestem wg usg w 11t2d (wg ostatniego usg powinnam być w 10t4d), więc Dzidzia chyba dużo nadrobiła
TP też się zmienił wg dzisiejszego usg z 15 na 1o marca, więc nie wiem, którą datę przyjąć

Za dwa tygodnie idę na usg - ocenę ryzyka Fajny ten mój gin, wiedząc ile to kosztuje (czytałam nawet o 400zł) zapytałam, jaki jest koszt takiego usg genetycznego, a on odpowiedział "Jest pani moją pacjentką, więc ja to robię w ramach wizyty" - więc za 100zł
Śmiał się, że gdyby miał gabinet na Saskiej Kępie w stolicy, to brałby i 450zł
W ogóle fajnie mi wszystko tłumaczy, wypytuje się o samopoczucie... A gdy powiedziałam, że znalazłam go na liście lekarzy z certyfikatem, to też się śmiał, że jak koledzy po fachu dowiedzą się, że zrobił taki certyfikat, to go chyba zjedzą

Dziś mój Dziubas miał być ze mną na wizycie, ale oczywiście wyszła z tego taka małżeńska lipa i nie był :/ Przekupił mnie różami i kolacją na mieście
Ale ma czego żałować - ja już inaczej patrzę na swój brzuch Bo nie ma tam już "kropki", ale mały Człowieczek
A ja go ściskam (tzn. teraz już ściskałam) gumką recepturką przy guziku spodni

Nadzwyczajna, jestem z Tobą myślami i ściskam mocno kciuki za Ciebie i Dzidzię

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:32   #2509
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Mam pytanie do was... szczególnie do mam ktore juz urodzily... w ktorym tc badz mc czulyscie ruchy malenstwa? Czy takie bulgotanie po jednej stronie podbrzusza to tez ruchy malucha?
Ja przy pierwszej ciąży taki normalny kopniak pierwszy poczułam w 19 tygodniu. Ale takie właśnie bulgotanie to podobno też ruchy, ale mi ciężko było to wyłapać. A taki kopniak jest niesamowity

Cytat:

Ale pytałaś dlaczego nie robią Ci usg? Będzie dobrze zobaczysz, tak jak dziewczyny piszą to się często zdarza.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:35   #2510
runaway_star
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Nadzwyczajna trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale wczoraj usłyszałam newsa Przyjaciółka chyba pozazdrościła mi ciąży i sama zaszła W dodatku na wspólnych wakacjach
Ja ostatnio wstąpiłam do koleżanki, z którą jakiś czas temu (3-4 m-ce temu) gadałyśmy o tym, że i ona i ja myślimy o staraniach o dzidziusia, ale później jakoś nie wracałyśmy specjalnie do tego tematu. No i parę dni temu gadamy, ona się pyta czy coś wyszło z naszych starań, ja mówię, że tak, że jestem w 11 tygodniu, a ona na to "No coś ty, ja też!". Śmiałyśmy się, że się tak zgrałyśmy i to niemal co do dnia
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:36   #2511
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ale ma czego żałować - ja już inaczej patrzę na swój brzuch Bo nie ma tam już "kropki", ale mały Człowieczek
A ja go ściskam (tzn. teraz już ściskałam) gumką recepturką przy guziku spodni
wyrodna matka

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja przy pierwszej ciąży taki normalny kopniak pierwszy poczułam w 19 tygodniu. Ale takie właśnie bulgotanie to podobno też ruchy, ale mi ciężko było to wyłapać. A taki kopniak jest niesamowity
To zostało mi jakieś 9 tygodni. ale szybko

Stary 2013-08-21, 19:42   #2512
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
To musi być niesamowite uczucie
Nie mogę się doczekać, kiedy poznamy płeć i poczuję pierwsze ruchy

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-08-21, 19:49   #2513
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna trzymaj się dzielnie

Ja ostatnio wstąpiłam do koleżanki, z którą jakiś czas temu (3-4 m-ce temu) gadałyśmy o tym, że i ona i ja myślimy o staraniach o dzidziusia, ale później jakoś nie wracałyśmy specjalnie do tego tematu. No i parę dni temu gadamy, ona się pyta czy coś wyszło z naszych starań, ja mówię, że tak, że jestem w 11 tygodniu, a ona na to "No coś ty, ja też!". Śmiałyśmy się, że się tak zgrałyśmy i to niemal co do dnia
ale czad

Cytat:

szkoda, że nie zrobili ci usg byłabyś spokojniejsza. Jutro się wszystko okaże, trzymam kciuki

A ja jutro z rana wyruszam do Poznania do szpitala na te badania. Wróce tego samego dnia, wiec zamelduje co u mojego człowieczka
Stary 2013-08-21, 19:51   #2514
mona1
Zadomowienie

Dziewczyny czy widziałyście ile od wczoraj przybyło mamuś kwietniowych niedługo będzie ich więcej niż marcóweczek

Ja dziś byłam na wizycie. Dzidziuś jeszcze większy niż na poprzednim usg, szalał, kopal nóżkami i wymachiwał rączkamijestem zakochana niestety męża nie było ze mną i nie widział tego cudu, może następnym razem... słyszałam serduszko, bije jak szalone - 150 uderzeń na minutę wg dzisiejszych pomiarów termin 1 lub 3 marca jak tak dalej pójdzie to będę mamą lutową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0020.jpg (63,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0021.jpg (68,0 KB, 32 załadowań)
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:55   #2515
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Jestem wg usg w 11t2d (wg ostatniego usg powinnam być w 10t4d), więc Dzidzia chyba dużo nadrobiła
TP też się zmienił wg dzisiejszego usg z 15 na 1o marca, więc nie wiem, którą datę przyjąć

Za dwa tygodnie idę na usg - ocenę ryzyka Fajny ten mój gin, wiedząc ile to kosztuje (czytałam nawet o 400zł) zapytałam, jaki jest koszt takiego usg genetycznego, a on odpowiedział "Jest pani moją pacjentką, więc ja to robię w ramach wizyty" - więc za 100zł
Śmiał się, że gdyby miał gabinet na Saskiej Kępie w stolicy, to brałby i 450zł
Nie wiem czy doczytałaś, ale mój dzieć też rośnie i 03.03 zrobił mi się TP 20.02 i tą date przyjmuję, żeby się przygotować.
A czy za genetyczne biorą 400zł? nie sądzę. Chyba, że razem z resztą badań wchodzącą w skład prenatalnych i może testem Pappa. Ja miałam za 150 zł - tyle ile ten lekarz bierze normalnie za wizytę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:58   #2516
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

atuluje czlowieczka
A jak to udalo sie naciagnac skierowanie jesli to nie tajemnica? :p
to nie mój pomysł, gin sam to zaproponował, pytał tylko czy robiliśmy to badanie w poprzedniej ciąży.
Na skierowaniu napisał, ze nie widzi kości nosowej, no ale trudno ja zobaczyć na tym etapie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:58   #2517
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy widziałyście ile od wczoraj przybyło mamuś kwietniowych niedługo będzie ich więcej niż marcóweczek

Ja dziś byłam na wizycie. Dzidziuś jeszcze większy niż na poprzednim usg, szalał, kopal nóżkami i wymachiwał rączkamijestem zakochana niestety męża nie było ze mną i nie widział tego cudu, może następnym razem... słyszałam serduszko, bije jak szalone - 150 uderzeń na minutę wg dzisiejszych pomiarów termin 1 lub 3 marca jak tak dalej pójdzie to będę mamą lutową
Cudo
Ja wg usg tp mam na koniec lutego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 20:02   #2518
justine_87
Raczkowanie

Cytat:

Cuuuuudny Naprawdę MAŁY CZŁOWIECZEK
Te machanie rączką jest niesamowite

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy doczytałaś, ale mój dzieć też rośnie i 03.03 zrobił mi się TP 20.02 i tą date przyjmuję, żeby się przygotować.
A czy za genetyczne biorą 400zł? nie sądzę. Chyba, że razem z resztą badań wchodzącą w skład prenatalnych i może testem Pappa. Ja miałam za 150 zł - tyle ile ten lekarz bierze normalnie za wizytę
No właśnie, na którą datę się nastawić, którą przyjąć...
Zobaczę za dwa tygodnie, jak wyjdzie usg, żeby mona nie musiała po każdej wizycie zmieniać mi w I poście TP
Tak gdzieś obiło mi się o uszy o cenach tego badania - nie wiem, czy nie na forum mamuś noworocznych

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-08-21, 20:06   #2519
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

Gratuluje - brzmi cudownie
Tez mam nadzieje ze jutro zobacze duzego dziecia No i ze w ogole USG mi zrobi a nie tak jak ostatnio przelozy...

Kurcze - na telefonie nie widac zdjec Ale wierze ze sa piekne

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
to nie mój pomysł, gin sam to zaproponował, pytał tylko czy robiliśmy to badanie w poprzedniej ciąży.
Na skierowaniu napisał, ze nie widzi kości nosowej, no ale trudno ja zobaczyć na tym etapie
To bardzo milo z jego strony, na prawde fajny lekarz

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:08
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:28   #2520
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale wczoraj usłyszałam newsa Przyjaciółka chyba pozazdrościła mi ciąży i sama zaszła W dodatku na wspólnych wakacjach To ich drugie dziecko, długo nie mogli się zdecydować i pod wpływem chyba chwili i gadania mojego i męża,że fajnie by było mieć dzieci w zbliżonym wieku i udało im się.
A śmiać mi się chce bo oni mają syna i jak się dowiedzieli, że na ostatnim naszym usg fasolka coś między nóżkami ma to stwierdzili z żalem, że teściami już nie będziemy. A tu taka niespodzianka i wszystko jeszcze przed nami
Potwierdzam regułę, że ciąża jest zaraźliwa Mam koleżankę w pracy z tego samego wydziału obie pojechałyśmy na wakacje i obie wróciłyśmy zasiane fasoleczkami :P haha!

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:

Och, cudowne maleństwo, uśmiech sam się pojawia na twarzy:P Trzymajcie się!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Kochane dziewczyny, mam do was pytanko. Czy zamierzacie pobrac krew pępowinową podczas porodu? Przyznam, że z mężem rozważamy taką możliwośc lecz ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Co Wy sądzicie na ten temat?
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości