|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Moje dwie koleżanki teraz również są w ciąży i obie dostały krwawienia. Ale po dniu wróciły ze szpitala do domu i ciąża się trzyma u jednej i drugiej, jest dobrze. U ciebie też będzie ![]() Baja, jedna z tych koleżanek mieszka na tym samym osiedlu co ja i tez się cieszymy na wspólne spacery ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mnie niestety czekaja samotne spacery... Ale i tak bedzie fajnie
![]() Mam tylko nadzieje ze zima szybko odpusci... |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Raczkowanie
|
nadzwyczajna trzymaj się, jesteśmy z Tobą. Będe modlić się o Ciebie i fasolkę. Będzie dobrze.
Mona termin OM 09.06, mam nieregularne miesiaczki wiec ta data nie jest wyznacznikiem TP. Dziewczyny jestem w 7 tc moja fasolka ma 5 mm czy to czasem nie za mało? Niektóre z was w tym terminie piszą ze wasze fasolki są duze większe. Bardzo się martwię. Pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2497 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Czy mogę się przyłączyć. Jestem szczęśliwą mamusią 7 letniej córci, a teraz oczekuję drugiego dzidziusia 19.04.14 wg kalkulatora internetowego. OM to 11.07.13. 13 sierpnia zobaczyłam dwie kreseczki. U gin byłam 16 sierpnia i zobaczyła na USG tylko malutką kropeczkę. Pojutrze znów mam mieć USG. Już nie mogę się doczekać. Myślicie, że serduszko już będzie bić? W ciążę zaszłam między 26.07. a 30.07. Czy Wy też już nie możecie spokojnie usiedzieć? Ja już oglądam wózki, łóżeczka i wszelkie inne rzeczy. Wiem, że to za wcześnie, ale jednocześnie nie mogę się powstrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Rozeznanie
|
Leze i myślę. Boje sie. Krwawienie sie zmniejszyło i to mi daje jakąś nadzieję. Ale sam fakt że nie wiem jak z dzieckiem dobija mnie. Boje sie usłyszeć nqjgorsze. Czekam na obchòd. Może cos powiedzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Moderator
|
Dziewczyny ale wstyd wlasnie przezylam
![]() Chodzil kominiarz, wiec otworzylam bo myslalam ze przeglad wentylacji - a on mi z kalendarzem na szczecie wyskakuje. Pomyslalam sobie ze szczescie mi sie przyda wiec pytam za ile ten kalendarz, a on ze co laska... Zadowolona portfel wyciagam, a tam pusto! Same zolte mi zostaly! Wiec mowie ze nie mam niestety pieniazkow i oddaje mu ten kalendarz, ale on nie chcial go spowrotem wiec dalam mu tych zoltych chociaz ![]() Z 30gr tam bylo - tak mi wstyd ![]() Tym bardziej ze to taki mlody przystojny kominiarz byl ![]() Ja to mam szczescie do takich glupich sytuacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super różnica wieku między dziećmi ![]() ![]() ![]() Po jutrze to będzie gdzieś 6/7 tydzień więc powinno już być widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale pan kominiarz zachował się szlachetnie i każdy grosz był dla niego darem ![]()
![]() |
#2501 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mój też nie ![]() Cytat:
![]() i z dyrką też się fajnie ułożyło ![]() Cytat:
![]() krwawienie ustępuję to jest dobrze. Cytat:
![]() A pewnie, że fajnie ![]() ![]() Cytat:
podobnie jak Ty nie mogę usiedzieć na tyłku. Chciałabym już mieć listę z wyprawką, wiedziec na ile $ się przygotować, co potrzebne, u kogo kupić, rozłożyć wydatki w czasie. Jestem w gorącej wodzie chyba kąpana i lubię mieć wszystko pod linijkę przygotowane. mąż mówi, że powinnam być księgową ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2503 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do was... szczególnie do mam ktore juz urodzily... w ktorym tc badz mc czulyscie ruchy malenstwa? Czy takie bulgotanie po jednej stronie podbrzusza to tez ruchy malucha?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieje ze jutro sie okaże ze jest ok i ze malenstwo trzyma sie twardo. Mam wrazenie ze oni maja w d... ze tak naprawdę i tak nic nie moga a ja jestem jedna z tysiaca wiec skoro nie zrobili mi USG to po prostu wzieli na przeczekanie. Byl obchod i inny lekarz byl niz ten co mnie przyjmowal i powiedzial ze mam dobre leki i ze wiecej nie moga ale ze trzeba myslec pozytywnie. A ja nadal w czarnej d. jestem bo nadal nic nie wiem. Ciezka noc przede mna.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna- wiem, ze to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie, będzie dobrze, trzymam kciuki!
Jestem po pierwszej konkretnej wizycie. Dzidek jest, jeden ![]() Spodziewałam się, ze zobaczę kropeczke, a tam juz mini człowieczek ![]() Zrobiłam wczoraj morfo i juz teraz mam hemoglobinę poniżej normy, wiec dostałam żelazo 2x dziennie i witaminy Pregna plus. Duphaston mam zjeść do końca i rezygnujemy, bo wszystko jest ok. L4 na razie nie wzięłam. Następna wizyta 16 września. Dostałam też naciągane skierowanie na badanie przezierności, z którym mam się stawić do szpitala i tam mi zrobią to badanie za darmo.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-08-21 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak to udalo sie naciagnac skierowanie jesli to nie tajemnica? :p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki
![]() Biorę się za nadrabianie, bo ostatnie dni miałam zamieszanie w pracy, a domu padałam na ryjek ![]() Dziś byłam u mojego gina - pierwszy raz miałam robione usg przez brzuch ![]() ![]() ![]() Mam też zdjęcia, ale nie mam w domu skanera, a te robione aparatem są niewyraźne, ale obiecuję pochwalić się tym małym Człowieczkiem ![]() Jestem wg usg w 11t2d (wg ostatniego usg powinnam być w 10t4d), więc Dzidzia chyba dużo nadrobiła ![]() TP też się zmienił wg dzisiejszego usg z 15 na 1o marca, więc nie wiem, którą datę przyjąć ![]() Za dwa tygodnie idę na usg - ocenę ryzyka ![]() ![]() Śmiał się, że gdyby miał gabinet na Saskiej Kępie w stolicy, to brałby i 450zł ![]() W ogóle fajnie mi wszystko tłumaczy, wypytuje się o samopoczucie... A gdy powiedziałam, że znalazłam go na liście lekarzy z certyfikatem, to też się śmiał, że jak koledzy po fachu dowiedzą się, że zrobił taki certyfikat, to go chyba zjedzą ![]() Dziś mój Dziubas miał być ze mną na wizycie, ale oczywiście wyszła z tego taka małżeńska lipa i nie był :/ Przekupił mnie różami i kolacją na mieście ![]() Ale ma czego żałować - ja już inaczej patrzę na swój brzuch ![]() ![]() A ja go ściskam (tzn. teraz już ściskałam) gumką recepturką przy guziku spodni ![]() ![]() Nadzwyczajna, jestem z Tobą myślami i ściskam mocno kciuki za Ciebie i Dzidzię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać, kiedy poznamy płeć i poczuję pierwsze ruchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja jutro z rana wyruszam do Poznania do szpitala na te badania. Wróce tego samego dnia, wiec zamelduje co u mojego człowieczka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy widziałyście ile od wczoraj przybyło mamuś kwietniowych
![]() ![]() Ja dziś byłam na wizycie. Dzidziuś jeszcze większy niż na poprzednim usg, szalał, kopal nóżkami i wymachiwał rączkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy za genetyczne biorą 400zł? nie sądzę. Chyba, że razem z resztą badań wchodzącą w skład prenatalnych i może testem Pappa. Ja miałam za 150 zł - tyle ile ten lekarz bierze normalnie za wizytę ![]()
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Na skierowaniu napisał, ze nie widzi kości nosowej, no ale trudno ja zobaczyć na tym etapie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wg usg tp mam na koniec lutego ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Te machanie rączką jest niesamowite ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Zobaczę za dwa tygodnie, jak wyjdzie usg, żeby mona nie musiała po każdej wizycie zmieniać mi w I poście TP ![]() Tak gdzieś obiło mi się o uszy o cenach tego badania - nie wiem, czy nie na forum mamuś noworocznych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Tez mam nadzieje ze jutro zobacze duzego dziecia ![]() Kurcze - na telefonie nie widac zdjec ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-21 o 20:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Kochane dziewczyny, mam do was pytanko. Czy zamierzacie pobrac krew pępowinową podczas porodu? Przyznam, że z mężem rozważamy taką możliwośc lecz ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Co Wy sądzicie na ten temat? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.