Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 19:52   #3811
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Torunia Oto, co znalazało się w naszych "Kubusiowych pudłach" po dzisiejszej wizycie w dziale dziecięcym H&M :
http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D
http://www.hm.com/pl/product/14035?article=14035-A
i cuuuudaczne skarpetki z Elmo i Ciasteczkowym Potworem, ale nie stronie nie ma

Wróciliśmy niedawno od tescowej. Córcia juz spi, wypiłmleko i padla. W sumie dzisisj spała az 30min

Mam smaka na torcik czekoladowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:08   #3812
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

A ja ide zadzwonic do poloznej, mam nadzieje ze bedzie kazala przyjechac choc na KTG .
Nie naliczylam Od rana 10 ruchow a te ktore wylapalam byly slabe jak na poczatku ciazy..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:11   #3813
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Kabriela super ze wypoczeliscie

Oj cos mi szwankuje wizaz na androidzie

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-01, 20:11   #3814
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ktosiula tez ogladam Master Chefa licze na to ze nowe sezony seriali umila mi czas i go przyspiesza

Dzidzia dziekuje za odpowiedz, jestes dla mnie kopalnia informacji

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:12   #3815
niunia32
Zakorzenienie

Trele daj znac co Cio powie położna

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-01, 20:13   #3816
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja ide zadzwonic do poloznej, mam nadzieje ze bedzie kazala przyjechac choc na KTG .
Nie naliczylam Od rana 10 ruchow a te ktore wylapalam byly slabe jak na poczatku ciazy..

Dzwoniłam do 4 kuzynek, które rodziły w tym roku w moim mieście. Zadna z nich nie miała zalecenia, żeby liczyć 10 ruchów dziecka, a gin prowadzący i położne po prostu pytały na wizycie czy czują ruchy Ja póki co też do 10 nie liczę, skoro czuję ruchy to uważam, że jest ok. A dziecko nie zawsze jest ułożone przodem i wali mocno więc czasami są dni, kiedy czuje się ruchy deelikatniejsze. No ale nie wiem...
Daj znać co powiedziała położna

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:28   #3817
lineczka1989
Zakorzenienie

Trele, dzwoń szybko, na pewno jest wszystko w porządu, ale warto sprawdzić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:34   #3818
Kabriela
Zadomowienie

Trele na pewno wszystko jest w porządku. Czasami zastanawiam się czy my dobrze robimy stosując wszystkie zasady: liczymy, dbamy o dietę, stosujemy się do różnych zaleceń...i czy przez to same nie zapędzamy się w kozi róg zamartwiając się jak coś nie wychodzi tak jak powinno.

Oczywiście, spokój jest najważniejszy i dlatego wcale się nie dziwię, że dzwonisz do położnej i daj nam szybko znać co jest, jednak nie martw się na zapas....wiem, to trudne ale przynajmniej się postaraj....my Cię wspieramy i myślimy pozytywnie.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:34   #3819
Mya1989
Zakorzenienie

Trele dzwoń i lec na IP, bo ni ma żartów:/

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:38   #3820
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aaby nam też ciagle jakis urok wpada. I cały czas mam nadzieje ze to się kiedyś odmieni i będziemy mogli żyć spokojnie. Bez stresu o niedobor kasy
Daj se na luz. Widzimy sie na warsztatach ?
Też mam nadzieję, choć powoli ją tracę...
Chyba nie potrafię dać sobie na luz - a nawet bym powiedziała, że jestem przerażona jak to będzie z Niną

Jeśli dojadę to jasne! Bo na dwa poprzednie nie dojechałam

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364]
Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko???
Ja poprzednio nie kupowałam, ale teraz ponoć w moim szpitalu jest taki nakaz, że z gołą dupą trzeba na nich leżeć ;p
60x60, 60x90???

Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście?

Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE]
Ja kupuję 10 szt. 60x90.

A biustonosz zaczyna mi spędzać sen z powiek
80E widziałam w H&M

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja mam zapalenie mieszków włosowych ale to nie są duże pryszcze które bolą i czasem na dupsku wyskoczą, tylko małe czerwone kropeczki,których już nigdy się nie pozbędę.Można ewentualnie zlikwidować szorstkość skóry smarując kremami z mocznikiem npXeraline.Pomaga też słońce
Taki urok skóry niestety
Mam je na tyłku,udach,ramionach.

Aaby Bodajże Maomami pisała że ściągnie kamienia w ciąży jest bezpłatne
A widzisz, to ja też mam takie zapalenie na ramionach I niestety, nic na to nie poradzę... Trochę łagodzi solarium/słońce i krem typu Pilarix. Ale na pośladkach mam właśnie takie żywe czerwone krosty i pryszcze Dobija mnie to. Wiem, że tyłka się nie odsłania, ale zaraz będę miała cały w bliznach

Jest bezpłatne, ale na NFZ, a ja chodzę prywatnie Na NFZ u nas kolejki kilkumiesięczne

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:39   #3821
aaby
Zakorzenienie

Angie - śliczny brzuszek!
dzidzia - ooo, może Ty mi pomożesz w kwestii biustonosza Też potrzebuję 75H/75I Najgorsze jest to, że chyba czeka mnie zakup on-line, bo u bra ceny pewnie pewnie powyżej 150zł... A ja tyle nie mam na stanik Zwłaszcza, że potrzebuję dwa...
Ty kupujesz stacjonarnie? Widziałam w necie sporo Alles Mama, na balkonetce też są polecane, ale boję się, jak one wypadną Nie chce mi się bawić w odsyłanie...
I w sumie nie wiem, czy o dobrym rozmiarze myślę
ktosiula - też mam 6pak Huggiesów, a poza tym mam jeszcze 3pak Huggiesów - jak mi nie podpasują, to chyba będę nimi okna myć
Co do kamienia to wiem, ale za free jest na NFZ, nie prywatnie
issia - szok z tym ZUSem! Oby dobrali się kobiecie do skóry
anka - ja może nie będę się wypowiadać na temat Twojego TŻa, bo mi się scyzoryk otwiera na samą myśl, a myślę, że masz wystarczająco dużo stresów i zmartwień Życzę Ci tylko, żebyś podjęła najlepszą decyzję dla Ciebie i Twojego dziecka Trzymam kciuki
lineczka - za wózek!
issia - za wózek! Fajna okazja Wam się trafiła, bardzo bogaty zestaw
babku - pierwszy raz słyszę o takiej praktyce sprzedawcy w temacie kosztów wysyłki Ależ sobie klientów odstraszają!
dzidzia - ja też od jakiegoś czasu czuję ruchy słabsze niż jeszcze niedawno. Myślę, że wynika to z tego, że Mała ma mniej miejsca niż wcześniej... Teraz nawet rzadko czuję takie typowe kopniaki, a bardziej takie uczucie jakby się przesuwała pod skórą...
ryba - ja mam delikatną kreskę od pępka w dół... A włosy... Cały brzuch mam włochaty Takie jasne krótkie włoski, ale stoją dęba Mam nadzieję, że znikną
Taszanta - owszem, w nosidełkach też się wozi dzieciaki ale zauważ, że te nosidełka na stelażu widziałaś w CH i w ikei, a tam jedziesz samochodem (z nosidełkiem), pakujesz je na stelaż i idziesz na zakupy - jest dużo szybciej i wygodniej niż z gondolą Natomiast popatrz na spacerach - baaardzo rzadko zobaczysz kogoś z nosidełkiem, a jeśli już to raczej latem i to raczej w miejscach turystycznych - a tam też pewnie rodzice dojeżdżają samochodem i na moment na spacer wyskakują
domii - widzę, że już zamówiłaś koszule. Ja będę brać prawdopodobnie z jednym rozporkiem, te dwa rozcięcia po bokach mnie nie przekonują
Antibia - ale masz zapas!
adoosienka - słodkości H&M'owe Chciałabym ten pierwszy komplecik, ale nie mam kasy
Trele - i jak? Co położna powiedziała?

Pisałyście, że Bepanthen nadaje się na poranione brodawki... Ale nie trzeba go zmywać przed karmieniem?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:39   #3822
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytam dalej I sie sama smieje ..
Dziewczyna pisze ze porod ja zaskoczył , nie do konca byla przygotowana, w szpitalu spedzila 5 dni ale jak wrocila do donu to Tz bardzo sie wykazal, zapiol wszystko na ostatni guzik.
Wlacznie z nastawienien budzika co 4,5h w nocy na karmienie szkoda ze najblizszych kilku nocy oka wogole nie zmruzyli .

Inna wyobrazala sobie ze pierwsze kupki sa malenkie , wodniste , czeste ale prawie nie widoczne .. ( ja tez ) a jak mala jej zrobila pierwsza kupe w domu to musiala ja wykapac bo w faldach na karczku tez miala ciekawe

Hehe, bo to prawda i nie polecam bialych dywanow w dzieciecych pokojow ani za jasnych scian moj po zdjeciu pieluchy,szczegolnie na poczatku potrafil strzelic na odleglosc 2,5 metra

A pierwsze noce byly masakra.Nieprzespane do 5.
Moja sasiadka urodzila 6 tygodni temu. Pierwszy syn spal duzo. Drugi- 2 godziny w nocy, w dzien tez niewiele. Chodza jak zombi.Ja sie przy pierwszym nie wysypialam, wiec mam nadzieje, ze drugie da mi pospac

trele
-spokojnie- wazne ze sie wogole rusza. Moj dzis tez leniwy.Ale im dziecko wieksze, tym ruchy mniej intensywne.Nie ma juz kopniakow, tylko zmienianie pozycji.

Popracowalam z mezem w ogrodku (wydawalam polecenia ) potem byl seksik i spotkanie ze znajomymi z dziecmi w wesolym miasteczku. Padam.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:40   #3823
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

kciuki,zeby wszystko bylo dobrze...oczywiscie dolaczam sie do grona czekajacych na info.

a ja dzis goscinny dzien (tata+jego zona),zlecial milo,szybko,intensywnie,f ajnie...no ale nie dalam rady,mimo cukrzycy zlamalam sie i zjadlam kawalek makowca...i pokryjomu jedno crispello milki,ale ciiiii....moje pierwsze slodycze od miesiaca chyba,wiecej sie to nie powtorzy.
no i kupilam pierwsze pieluszki,oczywiscie musialam rozpakowac i sobie jedna wymacaczajrzalam tylko na sek.do rossmana po papier toaletowy,no ale jak zobaczylam napis promocja na pieluchy pampersa premium care i jeszcze do tego paczka chusteczek pampersa za 1zl. no to musialam! czy zaoszczedzilam cos to nie wiem,ale wyzuty sumienia mniejsze prez napis promocja
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:52   #3824
ryba91
Zakorzenienie

trele i jak? daj znać bo sie martwimy!!!

aja już po przepisie na życie- oglądam w necie, a że masterchef dopiero za godzine dostępny, znaczy ise teraz to za jakieś 20 minut bedzie to obejrzałam w odwrotnej kolejności ;D
Stary 2013-09-01, 21:07   #3825
Kabriela
Zadomowienie

Ryba master jest już w necie ja też będę oglądać
Stary 2013-09-01, 21:11   #3826
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej wieczornie
Fajnie, że wreszcie jest ramówka jesienna w tv
Mieliśmy dzisiaj gości, znajomi wpadli z dwójką maluchów w tym naszym chrześniakiem...dostał zalegly prezent urodzinowy i był spokój Byli obejrzeć chatę i już mały pobrudził ściany wzdłuż schodów podłoga się kleiła w salonie, bo ciągle coś wcinali, mała pluła....masakra Ale słodziaki z nich
Maja dostała śliczne buciki Minnie

Od jutra ruszam z prankiem Chcę sobie powoli poprać i póki jest w miarę pogoda, żeby wyschło na zewnątrz

Wypiłam właśnie szklankę soku z buraków - nawet ujdzie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Wgl w nocy ale sie wystraszyłam, myślałam, że sobie w łeb walnę z głupoty... mam prześcieradło takie zielone w liście jesienne, dosyć duże te liście. No i ogólnie w ciaży to ja "mokro" tam nie miałam, a dzisiaj jakos tak mi pare razy poleciało, no ale biorę tą lutkę dopochwowo to wiecie... No i wstaję na siku i tak patrzę na to prześcieradło a tam taaaaaka plama, że myślałam, że zawału dostanę. Wstaję, lecę do światła, włączam a tam ten liść na środku myślałam, że się przetrące...No całe prześcieradło w liściach co 5 cm, a ja tylko ten jeden wielki widze... Chyba jakis amok miałam...
Ojej ale miałaś schizę Ja jak brałam lutkę to spałam w gatkach i wkładce, bo leciało, chociaż w nocy nie tak mocno

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
My dzisiaj z mężem pojechaliśmy zrobić moją brzuszkową sesję. Coś tam z tego wyjdzie, chociaż w sukience, którą ubrałam jeszcze jednak ten brzuch trochę za mały i nie widać go tak super. Znowu jak zdjęcia robiłam w staniku i kurtce to pierwsze co na zdjęciach to rzuca się w oczy mój wielki cyc zamiast brzucha
Jak będą jakieś obrobione to coś Wam pokażę.
Super - czekamy na focie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ja odpoczywam po weselu. wróciliśmy po 3.Wybawiona, wytańczona i obżarta, i tak wszystkiego nie spróbowałam i teraz chodzi za mna zwykła sałatka jarzynowaaaaaaaa. Ale wczoraj nie dałam rady jej juz zjeść.
Pierwszy raz byłam ta takim weselu tzn. fotograf robiła nam zdjęcia w przebraniach, z państwem młodym, albo kto chciał to samemu, takie ciekawe stroje i pozycje.
I o to chodzi na weselu

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras poleca lub kupila chusteczki nawilzane pampersa?
Ja mam kilka opakowań tych białych sensitive

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Torunia Oto, co znalazało się w naszych "Kubusiowych pudłach" po dzisiejszej wizycie w dziale dziecięcym H&M :
http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D
http://www.hm.com/pl/product/14035?article=14035-A
i cuuuudaczne skarpetki z Elmo i Ciasteczkowym Potworem, ale nie stronie nie ma
świetne zakupy

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny wróciłam z wakacji, jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić, trochę mi to zajmie.
Wypoczęłam co jest dla mnie bardzo ważne mój mąż również, pogoda nam dopisała więc wakacje zaliczam do udanych. Pierwsza rocznica też była bardzo udana więc do przodu.
Super, że weekend się udał i odpoczęliście

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo!
Już mamy wrzesień! Zaraz lecę na Masterschefa! Tylko sobie zrobię wielką herbatę z miodem i zasiadam wygodnie pod kocykiem Czuję, że nadchodzące jesienne wieczory umili mi rozkładówka TVN-u

Na weselichu się wybawiłam, do 21 nawet w mega szpilach Później zapobiegawczo zmieniłam na balerinki ale o dziwo plecy mnie wcale nie bolały. Jednak to nie taka zabawa jak kiedyś.... Dopadły mnie wzdęcia i brzuch mocno bolał, a espumisanu nie wzięłam ze sobą i tak o 2.30 wylądowaliśmy w pokoju. A pokój był tuż nad salą do tańczenia a łóżko to chyba nad głośnikiem No i w ten oto sposób cały dzisiejszy dzień mam taki "półśpiący".

Rano synuś mnie tak skopał jak nigdy, co dzień bardziej mnie zaskakuje. A jak odkryłam brzuch i chciała filmik nakręcić to cisza jak makiem zasiał! "Nie ma go i nigdy nie było"

Zobaczyłam na fb zdjęcie jakiegoś noworodka i dopadł mnie taki strach i niepewność... za 2-3 miesiące mały będzie z nami, jakoś mnie to przeraża. Boję się, że nie podołam. Chyba każda z nas ma takie myśli. Ta odpowiedzialność jaka na nas spada...nie ma odwrotu. Mam nadzieję, że ten mega instynkt i to coś pojawi się ze stukrotną mocą po porodzie i będzie dodawało siły. Nasz maluszek jest bardzo chciany i zaplanowany a jednak lęk jest.
Też mi pasuje ramówka Tvn
Fajnie, że zabawa udana, szkoda, że nie dło sie pospać

Też mnie to czasem przeraża...a z drugiej strony już się nie moge doczekać mojej kruszynki Poradzimy sobie i będziemy świetnymi mamami

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
No i mąż pojechał... tak dziwnie się z mężem tylko w weekend widzieć, ale jeszcze mam załatwień kilka w Krk i wizytę w środę... nie wiem kiedy do niego pojadę... jeszcze w sobotę wypadł wernisaż koleżanki, chciałabym iść a później warsztaty, cały czas na wariackich papierach. Mówię, że pojechałabym busem bo się dobrze czuję ostatnio i upałów nie ma, ale nie pozwolą mi :x
Ale dostałam oficjalnie zielone światło do robienia zakupów wyprawkowych od jutra biorę się do roboty
Weekendowe małżeństwo
zacznie sie szaleństwo

Cytat:

Daj znać Kochana
Stary 2013-09-01, 21:12   #3827
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Bardziej sugeruje sie tym co czuje niz jakims liczeniem. To moje dziecko, moj brzuch I ja dobrze wiem ze dzis nie ruszyla sie nawet polowy z tego co w jej naprawde ciche dni.

Jestem w drodze na IP , powiedzialy ze jesli chce to mam przyjechac, beda na mnie czekac .. Wiec jade. Odezwe sie jak bede cos wiedziala.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:13   #3828
nemosek
Zakorzenienie

Witam się wieczornie

Od 15 minut próbuje sie zalogować na wizaż i nie mogę,przeniosłam się na laptopa i w końcu po kilku próbach się udało.Nigdy wcześniej tak nie miałam

Byliśmy dzisiaj u teściów do południa no i trzeba było już zostać na obiad bo zaprosili więc nie wypadało odmówić.

Ale się objedliśmy,ledwo się ruszyłam

Dostaliśmy znowu pomidory,cukinie,winogron a,gruszki,kuraka,ciasto i soczek malinowy

Wróciliśmy do domu,kawka z rodzinką i spanko.
Ze 3 godziny,ta pogoda mnie dobija albo mamy żyłę wodną w pokoju
Ostatnio ciągle bym spała,tak mnie morzy popołudniami.Ale mam nadzieję że tylko weekend taki leniwy był.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Teoretycznie wszystko to wiem. Ba nawet moje znajome te licho obdarzone przez naturę, miały mniej problemów z karmieniem, niż koleżanka z pracy z wielkim biustem. Ale mam jakoś tak, że się obawiam i już

To fajnie, też wypróbuje te moje sportowe.
A chusteczki nieźle jak to policzyłam. W takim razie dokupię drugie tyle, jak gdzieś promocja się trafi

No ja dokładnie to samo.

U mnie też zdecydowanie allegro wygrywa. Byłam nawet wczoraj w hurtowni u mnie w mieście. Przekopiuje wam z innego wątku mój opis, bo mi się nie chce denerwować drugi raz

Jechaliśmy wczoraj na basen, więc po drodze weszliśmy zobaczyć łóżeczko, które wcześniej wypatrzyłam na internecie. Obsługa sklepu dramat. Chciałam zobaczyć szufladę, jak jest głęboka, ile mi się tam zmieści. Niestety pani powiedziała, że nie można, bo jest zastawione. Zapytałam czy mąż może mi je wysunąć, to powiedziała, że i tak nic nie zobaczę, bo jest źle zamontowana ta szuflada... Później problem z pokazaniem materacyka. Chciałam ten gryka, pianka, kokos, ale mieli go gdzieś indziej, niż resztę. Pani wręcz zapytała czy zamierzam go kupić, bo tak to nie będzie szukać. Ale to nie koniec. Zapytałam czy mogę zamówić na all, a odebrać w sklepie. Tak wyszło by mnie trochę taniej. Stwierdzili, że nie ma takiej opcji, bo zajmuję się tym inny dział. Popatrzyłam sobie jeszcze na ceny pościeli, dodam że kosmiczne. Różnica na komplecie, to ok 100 zł, więc tego w ogóle nie brałam pod uwagę. Głupi smoczek z aventu 5 zł droższy niż zamawiam na all. Resztę artykułów pominęłam, już mi wystarczyło Wróciłam do domu i napisałam maila do tego rzekomo innego działu sklepu, odnośnie łóżeczka i materacyka, bo to jeszcze w miarę by się opłaciło. Moja korespondencja z nimi wyglądała następująco:
Ja: Witam chciałabym zamówić u państwa łóżeczko i materac, a ponieważ jestem z Kielc, zastanawiam się czy jest możliwość odbioru osobistego? Jeśli nie, to jaki byłby koszt transportu tego towaru do mnie?
Hurtownia:witam, kupując na allegro nie ma mozliwosci odbioru osobistego , natomiast mozna bezposrednio przyjechac na hurtownie i zakupic tutaj , wyjdzie znacznie taniej niz na allegro z przesyłka za kazdy produkt
Ja: Czyli nawet jeśli transport tych produktów był by na terenie jednego miasta, to muszę zapłacić za przesyłkę? A dokładnie 30 zł za łóżeczko + 21 zł za materac?
Hurtownia: dokładnie tak
Ja: W takim razie podziękuję za ofertę allegro i tą sklepową.
Pozdrawiam
Hurtownia:Proszę bardzo , w smyku znajdzie Pan taniej.
Ja: Doliczając u Was koszt przesyłki z jednego osiedla na drugie, to chyba faktycznie nawet smyk wyszedł by mnie taniej. A Tak na poważnie zamówię te artykuły na allegro u sprzedawcy, który nie liczy sobie oddzielnie za każdą rzecz. Wam też na przyszłość radzę rozważyć takie rozwiązanie.
Hurtownia:do smyka trzeba sie pofatygowac , tam tez ceny sa inne , proponowalismy przyjazd na hurtownie gdzie ceny sa konkurencyjne ale klient chce kupic taniej niz sprzedawca kupuje i decydowac za sprzedawce , tego jeszcze w polsce nie było.........

Ostatnia odpowiedz w ogóle z du py, bo nawet się nie targowałam, jeśli chodzi o cenę tych towarów. A w hurtowni pisałam już wyżej jak te ceny są konkurencyjne...
Tak się dba o klienta u mnie w mieście
Ale podejście,nie ma co

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

a moj Tymus poraz pierwszy obudzil mnie w nocy seria kopniaczkow jakby tanczyl kankana...tylko pierwszy raz zdarzylo sie to w bok mojego brzucha.odrazu pomyslalam,ze moze troche sie obrocil...nad pepkiem tez jakby go mniej (moze glowa juz powedrowala gdzies indziej)...a moze zwyczajnie sobie wkrecam poczekam,az sie obudzi gdzie mnie dzgnie,ale cos jakos inaczej chyba go czuje.najchetniej polecialabym teraz na usg,go podejrzec
Mi ostatnio dużo osób mówi że brzuch mi wyskoczył do przodu,zmienił się.Może akurat maluch się obrócił aczkolwiek nie wydaje mi się

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam z miętką

no własnie ja bym tak chciała ale nie wiem ile z tego wyjdzie

co z ludzie.. i oni chcą cos sprzedać..

A ja wstałam bo mi zimno jka nie wiem co .. patrze a za oknem jesien sredniowiecza
wieje, pada, zimno takie że aż wsystkie okna pozamykałam. zawierucha taka że ja pierdziele.. jak tak dalej pójdzie to ogrzewanie nam włączą
coś czuje że jesień i zima nie bedą dla nas łaskawe.

Dostałam zaproszenie od mamy żeby na tydzień wpaść do niej do DE, ale chyba nie pojadę, bo jednak to kawałek jest

wkleje Wam fotkę jak moja kicia się wczoraj wylegiwała po obiadku ;d
Kot wymiata

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam w deszczowy poranek :/
U nas tak lało z jakąś godzinkę temu, że nie wiedziałam co się dzieje

Przedwczoraj oglądaliśmy na necie wózki nowe i używane i już sami nie wiedzieliśmy czego chcemy :/ A ceny czasami są porażające.
Sevilla też była w hurtowni - Pan nam powiedział, że to wózki idące w styl retro. Mnie sie taka żywa kolorystyka podoba, choc fakt jest taki, że faktycznie są to takie opływowe wózki pod względem kształtu, ale zarazem bardzo leciutkie
Na pewno będziecie zadowoleni z Camarelo

Czemu aż do Bochni?
po 1 nie chciało nam sie siedzieć cały dzień w domku a i tak jechaliśmy na Kurdwanów, więc stwierdziliśmy, że jakoś nam po drodze
po 2 mąż chciał jechać, bo na All mieli różne X-landery 3w1 za 1700-1800zł, więc cena w sumie okej
po 3 faktycznie nawet porównując Maxi Cosi Mura 3w1 w Bochni a w Krakowie to cena w Bochni o 1000zł mniej

Więc faktycznie czasami ceny w mniejszych miasteczkach są o wiele mniejsze i się opłaca.
A Tobie nic tam do gustu nie przypadło??
Bo wydawało mi się że mieszkasz bliżej Krakowa

He he nie wiem gdzie jest Kurdwanów

O kurcze to cenowo rzeczywiście jest wielka różnica. W sumie co wpadło w oko ,tylko x landery i Euro passo jak oglądaliśmy.

Anoula doczekałaś się i Ty

Babku Ale śmiszny

I na spacerki tak jak większość zamierzam wychodzić nawet w wielkie śniegi.Oby tylko nie wiało i nie było poniżej - 5 i hartowanie malucha

I w listopadzie nie będzie jeszcze zimy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:16   #3829
Kabriela
Zadomowienie

Czekamy Trele na wiadomości i nie denerwuj się na pewno będzie wszystko ok i będzie dobrze.
Stary 2013-09-01, 21:19   #3830
Anoula
Zakorzenienie

Paulina, tak nam ostatnio wychodzi że tylko weekendy są dla nas, ale wiedzieliśmy że tak może przez pewien czas być...

Nemosek ogólnie zauważyłam, że wizaż świruje, teraz mi na przykład w ogóle nie zacytowało mimo że mam zaznaczone.

Trele czekam na wieści od Was
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:26   #3831
paulinaizabela
Zakorzenienie

O faktycznie świruje, bo też mi nie cytuje

Trele na pewno ktg wyjdzie dobrze czekamy na wieści

Nemosku śpij póki możesz
fajny dzień i ile pyszności nawieźliście
Stary 2013-09-01, 21:27   #3832
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Zmalal,ktorejs brzuch?!
Wlasnie sie zmierzylam w pepku i chcialam sie pochwalic osiagnieciem 90cm,a tu 2cm.mniej! Zawsze mierze sie dokladnie w poziomie,na golasa,dokladnie przez pepek...zeschizowalam sie tym.maz sie smieje,ze sie musialam dobrze wypierdziec,chodzi i ma zwale ze mnie,ale ja...no niby fajnie tak,ze nie tyje jakos mega,no ale spadek obwodu?Dziwne czy nie?

Mój mam wrażenie stoi w miejscu,nawet teściowa dzisiaj mi powiedziała że mam mały,że przydałyby mi się trojaczki to wtedy byłoby coś widać

Jak się objem to mi wywala owszem bardzo.A tak jak jest dobrze opróżniony,miękki to i mniejszy mi się wydaje.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja mam duży balkon wiec my balkonować będziemy
a potem spacerki taki naokoło osiedla bo to tak ze 3 minut zleci a potem kawałek dalej i dalej.. ;D

a tak poza tym mam głupie pytanie i być moze padły już wczesniej.
Czy u osób które mają tą kreskę od cycek do samego dołu, to czy na tej lini zrobiły się wam takie czarne włosy, układające sie w tą linię? bo u mnie tak i to wygląda strasznie i nie wiem czy to jakoś potem 'zejdzie' czy co, bo kurde aż wstyd! a jak sie ogoli to pewnie potem 10x takie odrosną...

i czy na udach też Wam tak włosy zaczęły rosnąć? bo u mnie to w trybie natychmiastowym... tydzien temu jeszcze były normalnie ale teraz? za niedłgo warkocze bede mogła robić..
Ja bym nie goliła bo dojdzie Ci następny kawałek do depilacji.Poczekałabym czy nie zjaśnieją

Ja mam dużo na brzuchu sterczących kłaków,ale jasnych

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja wczoraj oglądałam wózki u ludzi, a widzieliśmy ich dużo, bo byliśmy w dwóch centrach handlowych i w Ikei, i nie widziałam NIKOGO z gondolą, wszyscy mieli doczepione foteliki

Ależ mnie TŻ rano wkurzył, jedliśmy śniadanie i zjadłam dwie kromki i poszłam sobie zrobić jeszcze jedną. Wracam z kanapką z masłem, salami, serem żółtym i pomidorem a on na to, że dlaczego ja tyle jem i tyle mam na tej kanapce.... kurcze ale mi się przykro zrobiło, uważam na jedzenie no ale przecież nie będę się głodzić, a tu mam wysłuchiwać takich tekstów, niby obrócił to w żart ale wkurzona jestem strasznie, tekst taki jak bym zjadła dwa bochenki chleba i kilo salami
Moim zdaniem takie maluchy nie zdrowo wozić dłużej w fotelikach,po 1 kręgosłup a po 2 bałabym się ryzyka uduszenia jak dziecko ma główkę do brody ściągnietą

Na zakupy owszem,ale na jakieś spacerki dłuższe nie.

Mój tez tak czasem żartuje najpierw powie poważnie a potem sie śmieje ze mnie że potrafię tyle wsunąć

Wychodzi z założenia że kochanego ciałka nigdy nie za dużo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-01, 21:28   #3833
anka_85
Zakorzenienie

Witam na spokojnie tym razem

Cala noc nie spalam, dzisiaj pojechalismy do jego mamy I wzielam ja sobie na strone, ze tak powiem. Okazalo sie ze jej zwierzal sie troche bardziej niz mi I kobitka go usprawiedliwila odrobine I powiedziala, zupelnie jak nasza Dzidzia, zeby po prostu"odsunac sie" w miare mozliwosci (rozumie ze nerwy mi puscily I ze sama mialaby go ochote za ten stres jaki mi zafundowal udusic) , poradzila zeby zdystansowac sie I ze to "juz prawie koniec tej meki" z odstawka lekow. Takie kryzysy zaliczal, ze byl zgryzliwy jak jakis stary, umeczony zyciem dziad. Ale wzielam sobie sukinsyna na poprawke

Poza tym mama TZ zrobila mi pysznie owocowo cukrowa kapiel I dala slodka zagryche, kochana powiedziala ze zawsze moge przyjsc I ze zwsze mi pomoze bo dam jej najwiekszy skarb jaki moze miec
Pokazala mi kolejny zestawik jaki robi dla malego. Czapeczke, niedrapki I ocieplane stopki z bialej welny. Ach, zmiekczyla I uspokoila mnie tym wszystkim.... Pierwszy raz mama tz jest niczym zloto, wszystkie mamy bylych to byly delikatnie mowiac jak wiedzmy...

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:28   #3834
De28
Wtajemniczenie

trele-daj znac, czy wszystko ok.

Tez cytowalam wiele odpowiedzi i wiekszosc mi sie nie wyswietlila

Moj maly pobija rekordy w niespaniu.Spi ostanio od 21 do 6 i to wszystko. Dzis mielismy w planach wesole miasteczko i go o 11 polozylam, o dziwo spal 1,5 godziny.Skutek taki, ze nadal nie chce mu sie spac i wychodzi mi co chwile z lozka. W jego wieku dzieci spia o wiele dluzej.Eh a potem niewyspany jest.

Ja tez zamierzam wychodzic w zimie. Inaczej nie dalabym rady, ktos musi odbierac synka ze zlobka i robic zakupy.Wiec od poczatku bedziemy na dworzu.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:32   #3835
paulinaizabela
Zakorzenienie

Anka oby tak było, że ten detoks zaraz się skończy i wróci dawny Tż
super, ze jego mam taka dobra i możesz na nią liczyć
Stary 2013-09-01, 21:34   #3836
anka_85
Zakorzenienie

Trele, az zamarlam bo znam ten strach! Codziennie albo tata albo tz wsluchuja sie w moj bruch jak maly spi zeby "sprawdzic" co slychac .... Serio, warto dodatkowo sie osluchac przed wizyta u poloznej to zawsze daje jakas ulge jak sluchac te szybkie uderzenia. Trzymam kciuki za mala! Bedzie OK!

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:46   #3837
nemosek
Zakorzenienie

Domi Wzięłabym te z guzikami pośrodku.

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Ja piorę w balsamie do prania "Dzidziuś" i dodaję koncentrat do płukania.
Tez tak będę robić.

Mama 2 balsamy do białego i kolorów i koncentrat do płukania.

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak jak spojrzę na siebie i swoje ogólne samopoczucie, to zupełnie nie rozumiem stwierdzeń, że ciąża to taki piękny stan i kobieta tak ślicznie wtedy wygląda...a ja: mam okropne ilości cellulitu, włochy na brzuchu, wypadają mi włosy, rano przypominam raczej Mongoła, na piersiach mam żyły wyglądem przypominające bohaterkę filmu "Carrie", dupsko ogromniaste, wory pod oczami itp. Jedyny plus to Majeczka, która wierci się i kopie;-)

He he a kto po wstaniu przypomina człowieka

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Dokladnie o tym samym ostatnio myslalam, ale mi nie chodzi tu o wyglad .. Mam gdzies te rozstepy czy celulit - potem będę sie martwic co z tym zrobic.
Dla mnie te 9 miesiecy to straszny okres . Caly czas sie boje, ciagle stresuje czy wszystko jest w porzadku .
Moze to dlatego ze wczesniej spotkalo mnie to co spotkalo
Dziewczyny ktore maja Od poczatku jakies problemy jak Dzidzia czy Rybka to wogole podziwiam - mnie by musieli w psychiatryku zamknac.
W kazdym razie ja napewno nigdy nie powiem ze ciaza to byl super czas

Dziewczyny zaczynam sie martwic - mloda szalala wczoraj wieczorem nadzwyczaj duzo a Od rana wogole jej nie czuje pije cole I ide sie polozyc, mam nadzieje ze przysneła ..

A dla mnie ciąża to piękny czas,ale pewnie dlatego że nie miałam tfu tfu żadnych problemów.Uwielbiam mój brzuszek i cieszę się z każdego dnia
Ale chwile trudne też się zdarzały

Na pewno Majka przysypiała.Teraz już jest lepiej?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-01, 21:46   #3838
peppermint patty
Rozeznanie

cos jest chyba zmobilna wersja wizazu:/ tez mi nie laduje sie dobrze,a na lapku smiga ok...pewnie cos sie za przeproszeniem zesralo.w takim razie postaram sie pelnic dyzur przy kompie oczekujac wiesci od Trele.
a ja zupelnie zapomnialam,ze to juz wlasciwie po wakacjach,wiec master chefa pewnie tez na tvn playerze poogladam,przepis na zycie juz dawno odpuscilam,chyba po pierwszym sezonie..pozatym chyba tvn nic dla mnie nie ma (dziwna jestem,malo telewizyjna chyba,wole sciagane seriale jak juz cos)

dla Ciebie Trele i coreczki Twojej
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:49   #3839
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na razie 10 tych mniejszych podkładów (do domu na przewijak itp) i 5 większych do szpitala...W razie potrzeby dokupię więcej.Co do biustonoszu to nie pomogę bo dopiero się będe za jakimś rozglądać.

Ale śliczna modeleczka
Cora,widziałam też foto Liliki- jak zawsze pięknie!

Ja kupię może jedno pudelko,żeby było w pogotowiu... jak nie będzie potrzebne do sprzedam albo cos

gratuluję!

Anka,Domi dla Waszych Tż za zachowanie.

mamuśki za rozpoczęte tygodnie.

I wszystkie łowy,zakupy bardzo ładne

Issia, super że Wam się udało z tym wózkiem.Widać na zdjęciu że jest w ładnym stanie.
Oby sytuacja z Zusem się wyjaśniła...

Dzień Dobry

My weekend w domku spędzamy ale jakoś tak mi leniwie...
Wczoraj w odwiedzinach była moja chrzestna i przyniosła sporo słodkiego,ciasta,ciastecz ka,klery itp... nie mogłam sie oprzeć i zjadłam chyba z 3 kawałki.
Wczoraj też dokończyliśmy zakupy kosmetykowe dla małego..
Co do chusteczek to kupiłam te Huggies Natural Care (zielone) 3 paczki na promocji w Rossmannie, i jeszcze dokupię te z Netto bo mam blisko więc no problem Do pupki kupiłam zieloną maść Linomag, do kąpieli większość z Babydream prócz szamponu(wzięłam Hipp) i krem na niepogodę Nivea.
Muszę tylko dopkupić Sudocrem,coś do pępuszka (myślałam o Octenispet), sól fizjologiczną i Pampersy

Uciekam na obiad, resztę nadrobię zapewne jutro
W Realu są po 21,99- sześciopak Huggiesów jakbyś chciała jeszcze uzupełnić zapasy
Wypraweczka się powiększa

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:

Ruszyła sie ksiezniczka , ale tak jakby jej sie bardzo nie chcialo. Uff..
Szukam wlasnie info czy to prawda ze dziecko tak sie uspokaja chwile przed porodem ale z tego wynika ze nie na reguly, jedne sa nadwyraz spokojne inne pobudzone .. Przy okazji znalazlam fajny temat pna wizazu zaraz postaram sie zapodac Wam linka- usmialam sie bardzo ..

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526 -

No widzisz wszystko ok

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-01, 21:52   #3840
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mądrze. Tylko Mama czuje, kiedy coś nie gra. Trzymam kciuki, żeby nic się nie działo.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Też mam nadzieję, choć powoli ją tracę...
Chyba nie potrafię dać sobie na luz - a nawet bym powiedziała, że jestem przerażona jak to będzie z Niną

Jeśli dojadę to jasne! Bo na dwa poprzednie nie dojechałam

Ja kupuję 10 szt. 60x90.

A biustonosz zaczyna mi spędzać sen z powiek
80E widziałam w H&M

...........
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

dzidzia - ooo, może Ty mi pomożesz w kwestii biustonosza Też potrzebuję 75H/75I Najgorsze jest to, że chyba czeka mnie zakup on-line, bo u bra ceny pewnie pewnie powyżej 150zł... A ja tyle nie mam na stanik Zwłaszcza, że potrzebuję dwa...
Ty kupujesz stacjonarnie? Widziałam w necie sporo Alles Mama, na balkonetce też są polecane, ale boję się, jak one wypadną Nie chce mi się bawić w odsyłanie...
I w sumie nie wiem, czy o dobrym rozmiarze myślę
...........
dzidzia - ja też od jakiegoś czasu czuję ruchy słabsze niż jeszcze niedawno. Myślę, że wynika to z tego, że Mała ma mniej miejsca niż wcześniej... Teraz nawet rzadko czuję takie typowe kopniaki, a bardziej takie uczucie jakby się przesuwała pod skórą..
.............
Pisałyście, że Bepanthen nadaje się na poranione brodawki... Ale nie trzeba go zmywać przed karmieniem?

Kupuję tylko stacjonarnie, bo moje piersi są niemiarowe. Tzn. bardzo ciężko dobrze ułożyć je w miski. Ale tu mówimy o balkonetce, nie staniku do karmienia. Przy Alisie nie miałam porządnego i tym razem tego błędu nie popełnię. Możesz zajechać do Fordonu i poprzymierzać. A kupić on-line. Ja tak laski naciągnęłam na ich własny sklep internetowy- podejrzałam, że mój sprawdzony krój mają wyprzedawany. Ściągnęły z magazynu i dostałam w cenie netowej . Sklep jest w Piotrze i Pawle- naprzeciw wejścia na salę.

A co do ruchów, problem polega na tym, że mój Młody jest maleńki :/. Dlatego jego stłumione ruchy mnie niepokoją.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości