Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 15:36   #3781
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Paaani, takie luksusy to nie tutaj

Też to samo sobie pomyślałam że Majka już schodzi niżej
a no to już nc nie mówię
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
g
dzisiaj wyszła ze szpitala sąsiadka.. urodziła w środę. 8 dni po terminie, w sumie prawie 2 tyg w szpitalu spędziła. poród trwał 31godz... Mały miał 58cm i 4 kg coś... dziadek mówił, że 4kg 15. ale nie wiem czy chodziło mu o 4,15 czy 4,015 :P
31 godzin... ja bym tak chciała 5 minut i plum moze faktycznie zacznę używać tego zelu o którym ostatnio dziewczyny wspomiały
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:37   #3782
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a no to już nc nie mówię

31 godzin... ja bym tak chciała 5 minut i plum moze faktycznie zacznę używać tego zelu o którym ostatnio dziewczyny wspomiały
ja mam nadzieję że teraz pójdzie tak jak za pierwszym razem albo i szybciej 6 godz u mnie trwało :P od pierwszego skurczu do porodu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:46   #3783
Mya1989
Zakorzenienie

Dzisiaj macałam matę co dostałam w spadku i nie mogę uwierzyć, że za kilka miesięcy będzie na niej leżało dziecko... MOJE dziecko

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 16:00   #3784
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Dzisiaj macałam matę co dostałam w spadku i nie mogę uwierzyć, że za kilka miesięcy będzie na niej leżało dziecko... MOJE dziecko
Ja tak mam za kazdym razem jak otwieram szuflade/ szafke z rzeczami Nelki to musze wszystko dotknac poprzekladac itd

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-01, 16:02   #3785
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:

Ruszyła sie ksiezniczka , ale tak jakby jej sie bardzo nie chcialo. Uff..
Szukam wlasnie info czy to prawda ze dziecko tak sie uspokaja chwile przed porodem ale z tego wynika ze nie na reguly, jedne sa nadwyraz spokojne inne pobudzone .. Przy okazji znalazlam fajny temat pna wizazu zaraz postaram sie zapodac Wam linka- usmialam sie bardzo ..

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526 -

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 16:13   #3786
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele prawda to-wiele dzieci sie wycisza ale reguły nie ma.

Dzastin szampon? Ale szamponu to sie praktycznie nie używa... Tak po roku może. Jak wzięłas babydream kopf bis fus to nim też się myje wloski ale poki dziecko nie jest mobilne to woda.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 16:20   #3787
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

[QUOTE
[/COLOR]Dziewczyny, tyle Was tam na dole - pisać:
Lilith890502, justynkiel, lubieolowki, NEWTREND, casia_85, milenkova, asieq85, tunieczka, Zuzziak, agnieszka255 [/QUOTE]

Jestem ja was poczytuje w ciągu dnia i czasem coś skrobne, ale wy tak skrobiecie że niedługo znów trzeba bedzie wątek zakładać. U mnie minął 26 tydz, mala kopie tak, że nieraz aż mnie zaboli. Czas do porodu szybko mi minie jutro rozpoczecie szkoły i moja dwójka dzieci idzie, pierwszy raz idzie moja córka - do zerówki. Dziś w sklepie kasjerka stwierdzila że mam taki brzuch że myślała że niedługo rodze, ja no, niedługo za trzy miesiące to ona oczy zrobiła i powiedziała jaka pani wielka na 6 miesiąc myślałam że jej
Stary 2013-09-01, 16:26   #3788
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czytam dalej I sie sama smieje ..
Dziewczyna pisze ze porod ja zaskoczył , nie do konca byla przygotowana, w szpitalu spedzila 5 dni ale jak wrocila do donu to Tz bardzo sie wykazal, zapiol wszystko na ostatni guzik.
Wlacznie z nastawienien budzika co 4,5h w nocy na karmienie szkoda ze najblizszych kilku nocy oka wogole nie zmruzyli .

Inna wyobrazala sobie ze pierwsze kupki sa malenkie , wodniste , czeste ale prawie nie widoczne .. ( ja tez ) a jak mala jej zrobila pierwsza kupe w domu to musiala ja wykapac bo w faldach na karczku tez miala ciekawe

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-01, 16:37   #3789
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele pierwsze kupy są (poza tymi z domieszką smółki) pokaźne . Tyż prawdę mówią . Dziecko od pasa do nerek nie raz usmolone, bokiem wycieka, ciuchy do przebrania. Fajne to jest

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-01, 16:40   #3790
Mya1989
Zakorzenienie

ja tu jem

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 16:43   #3791
lineczka1989
Zakorzenienie

Oooj ja tez mam wyobrazenia jak to bedzie, ale pewnie polowe z tego nie wypali standardowo i klops
Ale fakt, watek fajny

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-01, 16:45   #3792
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Zmalal,ktorejs brzuch?!
Wlasnie sie zmierzylam w pepku i chcialam sie pochwalic osiagnieciem 90cm,a tu 2cm.mniej! Zawsze mierze sie dokladnie w poziomie,na golasa,dokladnie przez pepek...zeschizowalam sie tym.maz sie smieje,ze sie musialam dobrze wypierdziec,chodzi i ma zwale ze mnie,ale ja...no niby fajnie tak,ze nie tyje jakos mega,no ale spadek obwodu?Dziwne czy nie?
Myślę, że mąż ma rację Ja też zawsze wieczorem mam mniejszy brzuch niż rano np, więc pewnie jest to możliwe.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wczoraj też dokończyliśmy zakupy kosmetykowe dla małego..
Co do chusteczek to kupiłam te Huggies Natural Care (zielone) 3 paczki na promocji w Rossmannie, i jeszcze dokupię te z Netto bo mam blisko więc no problem Do pupki kupiłam zieloną maść Linomag, do kąpieli większość z Babydream prócz szamponu(wzięłam Hipp) i krem na niepogodę Nivea.
Muszę tylko dopkupić Sudocrem,coś do pępuszka (myślałam o Octenispet), sól fizjologiczną i Pampersy
Widzę, że będziemy miały bardzo podobny zestaw kosmetyków. Chociaż ja jeszcze nic nie kupiłam to dokładnie to samo mam zapisane na liście z tych samych firm

My dzisiaj z mężem pojechaliśmy zrobić moją brzuszkową sesję. Coś tam z tego wyjdzie, chociaż w sukience, którą ubrałam jeszcze jednak ten brzuch trochę za mały i nie widać go tak super. Znowu jak zdjęcia robiłam w staniku i kurtce to pierwsze co na zdjęciach to rzuca się w oczy mój wielki cyc zamiast brzucha
Jak będą jakieś obrobione to coś Wam pokażę.

A teraz zmykamy do znajomych. Także do wieczora!
Stary 2013-09-01, 17:07   #3793
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam i ja ileeeeeeeee nadrabiania miałam

Ja odpoczywam po weselu. wróciliśmy po 3.Wybawiona, wytańczona i obżarta, i tak wszystkiego nie spróbowałam i teraz chodzi za mna zwykła sałatka jarzynowaaaaaaaa. Ale wczoraj nie dałam rady jej juz zjeść.
Pierwszy raz byłam ta takim weselu tzn. fotograf robiła nam zdjęcia w przebraniach, z państwem młodym, albo kto chciał to samemu, takie ciekawe stroje i pozycje.

teraz zostałam sama w domu, gdyż mąż pojechał na męcz żużlu, wiec mam wolny wieczór.

Gratuluję kolejnych tygodni i oczywiście 100-dniówek
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 17:17   #3794
Lilith890502
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoras poleca lub kupila chusteczki nawilzane pampersa?

No i pytanko do mamus na ile mniej wiecej starcza paczka takich chusteczek?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 17:47   #3795
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lilith używałam pampersy sensitive bardzo długo przy mojej młodej-tylko one z tych ktore wyprobowalam były zawsze mokre i nie robily jej krzywdy. Choć sklad maja marny.ale wtedy to nie było dla mnie istotne.

W początkowych tygodniach takich chusteczek może Ci starczyc na jakieś 4 dni bo będziesz na jedna kupe używać 4-5 chustek. Potem sie nauczysz . Chyba ze masz inny plan co do mycia pupy.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Mya, smacznego. Uważaj jak za 3 miejsce będziesz w pospiechu zjadac swój obiad a tu obok w pielusze usłyszysz bulgotanie albo podczas cycolenia

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-01, 17:55   #3796
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lilith używałam pampersy sensitive bardzo długo przy mojej młodej-tylko one z tych ktore wyprobowalam były zawsze mokre i nie robily jej krzywdy. Choć sklad maja marny.ale wtedy to nie było dla mnie istotne.

W początkowych tygodniach takich chusteczek może Ci starczyc na jakieś 4 dni bo będziesz na jedna kupe używać 4-5 chustek. Potem sie nauczysz . Chyba ze masz inny plan co do mycia pupy.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Mya, smacznego. Uważaj jak za 3 miejsce będziesz w pospiechu zjadac swój obiad a tu obok w pielusze usłyszysz bulgotanie albo podczas cycolenia

Ja nie jadam problemów to mnie to ominie marzenia ściętej głowy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 17:57   #3797
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam i ja ileeeeeeeee nadrabiania miałam

Ja odpoczywam po weselu. wróciliśmy po 3.Wybawiona, wytańczona i obżarta, i tak wszystkiego nie spróbowałam i teraz chodzi za mna zwykła sałatka jarzynowaaaaaaaa. Ale wczoraj nie dałam rady jej juz zjeść.
Pierwszy raz byłam ta takim weselu tzn. fotograf robiła nam zdjęcia w przebraniach, z państwem młodym, albo kto chciał to samemu, takie ciekawe stroje i pozycje.

teraz zostałam sama w domu, gdyż mąż pojechał na męcz żużlu, wiec mam wolny wieczór.

Gratuluję kolejnych tygodni i oczywiście 100-dniówek
fajnie, ze się wybawilas

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na razie 10 tych mniejszych podkładów (do domu na przewijak itp) i 5 większych do szpitala...W razie potrzeby dokupię więcej.Co do biustonoszu to nie pomogę bo dopiero się będe za jakimś rozglądać.

Ale śliczna modeleczka
Cora,widziałam też foto Liliki- jak zawsze pięknie!

Ja kupię może jedno pudelko,żeby było w pogotowiu... jak nie będzie potrzebne do sprzedam albo cos

gratuluję!

Anka,Domi dla Waszych Tż za zachowanie.

mamuśki za rozpoczęte tygodnie.

I wszystkie łowy,zakupy bardzo ładne

Issia, super że Wam się udało z tym wózkiem.Widać na zdjęciu że jest w ładnym stanie.
Oby sytuacja z Zusem się wyjaśniła...

Dzień Dobry

My weekend w domku spędzamy ale jakoś tak mi leniwie...
Wczoraj w odwiedzinach była moja chrzestna i przyniosła sporo słodkiego,ciasta,ciastecz ka,klery itp... nie mogłam sie oprzeć i zjadłam chyba z 3 kawałki.
Wczoraj też dokończyliśmy zakupy kosmetykowe dla małego..
Co do chusteczek to kupiłam te Huggies Natural Care (zielone) 3 paczki na promocji w Rossmannie, i jeszcze dokupię te z Netto bo mam blisko więc no problem Do pupki kupiłam zieloną maść Linomag, do kąpieli większość z Babydream prócz szamponu(wzięłam Hipp) i krem na niepogodę Nivea.
Muszę tylko dopkupić Sudocrem,coś do pępuszka (myślałam o Octenispet), sól fizjologiczną i Pampersy

Uciekam na obiad, resztę nadrobię zapewne jutro
mi tez polecono do pępka Octenisept, i tez go kupie

i tez Hippa kupię jeśli chodzi o kosmetyki najwięcej osób mi polecilo

odpuszczam oilatum, ewent. jak cos się będzie dzialo to wtedy się kupi

ja mam chyba 5 podkladow do szpitala, 60x60 bo wlasnie sprawdziłam

chyba z 5 dokupię jeszcze...

a co do biustonoszy do karm. to kupie 2 miękkie zwykle, na noc. i jeden lepszy na dzień

edit: o stąd wezmę, te na nochttp://allegro.pl/2szt-25-9-biustono...500033329.html

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2013-09-01 o 18:02
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:10   #3798
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jadam problemów to mnie to ominie marzenia ściętej głowy
Bulgotanie :haha: jest jeszcze szansa ze nie uslyszysz ale po czujesz..

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Wkurza mnie to moje dziecie ..
Moze ze dwa razy poczulam ze gdzies tam jest I cisza.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-01, 18:13   #3799
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele no tak, bo to są takie bulgoty jak we wrzącym garze. Ale te pierwsze kupy nie mają intensywnego zapachu-za to ciepło czuć nawet przez pieluchę. Albo minę lekko spinającego się malucha.

Alisa urodzila sie z lekkimi naczyniakami. Na czole, brodzie i wkolo ust. Zawsze jak sie spiela to robiła tam purpurowa albo sina

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-01, 18:19   #3800
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Leze godzine. Raz na prawym raz na lewym boku ale ruchow nie czuje mam wrazenie takiego wypychania zalezy jak sie ulozy ..
Na szczescie teraz dopadla ja czkawka, ale tez jakas dziwna bo bardzo bardzo nisko...
Oby teraz sie obudzila na dobre

Nie martw sie na zapas. Moj tez jest chyba nisko bo jego czkwki to czuje praktycznie tam...
Doczytalam ze juz wszystko ok :d

Ja tez myslalam ze to taka malutka kupencja bedzie -jestem w szoku ...

Mielismy jechac dzisiaj do ch ale mialam taki skurcz... najpierw jak naokres mnie bolalo a potem ciaglo w dol i skurcz. I brzuch caly twardy... leze godzine juz i przechodzi ale sie zestresowalam..
Stary 2013-09-01, 18:40   #3801
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Wróciliśmy z Torunia Oto, co znalazało się w naszych "Kubusiowych pudłach" po dzisiejszej wizycie w dziale dziecięcym H&M :
http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D
http://www.hm.com/pl/product/14035?article=14035-A
i cuuuudaczne skarpetki z Elmo i Ciasteczkowym Potworem, ale nie stronie nie ma

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:51   #3802
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Torunia Oto, co znalazało się w naszych "Kubusiowych pudłach" po dzisiejszej wizycie w dziale dziecięcym H&M :
http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D
http://www.hm.com/pl/product/14035?article=14035-A
i cuuuudaczne skarpetki z Elmo i Ciasteczkowym Potworem, ale nie stronie nie ma
te pierwsze tez mam
wiem, które skarpetki
tez chciałam,ale w końcu wzielam do kompletu "Mum+Dad=me"
Stary 2013-09-01, 19:04   #3803
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
te pierwsze tez mam
wiem, które skarpetki
tez chciałam,ale w końcu wzielam do kompletu "Mum+Dad=me"
A ja chciałam do kompletu Mam+Dad=Me ale nie było ale wpadne tam jeszcze

Kubuś już z nami
Stary 2013-09-01, 19:09   #3804
ryba91
Zakorzenienie

Ale sliczne ! Zwlaszcza 1
Stary 2013-09-01, 19:12   #3805
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie ja tu dziś z doskoku troszkę poczytałam
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a no to już nc nie mówię

Ja się nad tym poważnie zastanawiam, tylko się zastanawiam jaki to miałby być olejek..jeżeli jest choć minimalna szansa na szybszy poród to muszę spróbować
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:18   #3806
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Yyyy.. tak czytam ten wątek o wyobrażeniach przed i po porodzie i... cytuję: "myślałam, że podkłady poporodowe to gruba przesada i zamierzałam używać zwykłych podpasek (a w końcu zużyłam z 10 paczek wielgachnych podkładów"... a my się zastanawiamy czy 2 paczki starczą

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie ja tu dziś z doskoku troszkę poczytałam

Ja się nad tym poważnie zastanawiam, tylko się zastanawiam jaki to miałby być olejek..jeżeli jest choć minimalna szansa na szybszy poród to muszę spróbować
Ten żel do Fistingu??

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

http://swiat-doznan.pl/p/1408218/161...ubrykanty.html

Kubuś już z nami
Stary 2013-09-01, 19:31   #3807
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja tu jem
przyzwyczajaj się

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Myślę, że mąż ma rację Ja też zawsze wieczorem mam mniejszy brzuch niż rano np, więc pewnie jest to możliwe.

Widzę, że będziemy miały bardzo podobny zestaw kosmetyków. Chociaż ja jeszcze nic nie kupiłam to dokładnie to samo mam zapisane na liście z tych samych firm

My dzisiaj z mężem pojechaliśmy zrobić moją brzuszkową sesję. Coś tam z tego wyjdzie, chociaż w sukience, którą ubrałam jeszcze jednak ten brzuch trochę za mały i nie widać go tak super. Znowu jak zdjęcia robiłam w staniku i kurtce to pierwsze co na zdjęciach to rzuca się w oczy mój wielki cyc zamiast brzucha
Jak będą jakieś obrobione to coś Wam pokażę.

A teraz zmykamy do znajomych. Także do wieczora!
ale superanckie obydwa komplety

adosieńka, hmm chyba muszę się nad tym zastanowić

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-01, 19:32   #3808
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny wróciłam z wakacji, jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić, trochę mi to zajmie.
Wypoczęłam co jest dla mnie bardzo ważne mój mąż również, pogoda nam dopisała więc wakacje zaliczam do udanych. Pierwsza rocznica też była bardzo udana więc do przodu.
3 września czyli za dwa dni będę miała równe 8 tygodni do porodu. I muszę się Wam przyznać, że zaczynam się trochę tego obawiać.
Nie mówiąc już o tym, że nie mam jeszcze wszystkich rzeczy.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:49   #3809
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam poweekendowo!
Już mamy wrzesień! Zaraz lecę na Masterschefa! Tylko sobie zrobię wielką herbatę z miodem i zasiadam wygodnie pod kocykiem Czuję, że nadchodzące jesienne wieczory umili mi rozkładówka TVN-u

Ponadrabiam jutro, mam nadzieję, że wybaczycie

Na weselichu się wybawiłam, do 21 nawet w mega szpilach Później zapobiegawczo zmieniłam na balerinki ale o dziwo plecy mnie wcale nie bolały. Jednak to nie taka zabawa jak kiedyś.... Dopadły mnie wzdęcia i brzuch mocno bolał, a espumisanu nie wzięłam ze sobą i tak o 2.30 wylądowaliśmy w pokoju. A pokój był tuż nad salą do tańczenia a łóżko to chyba nad głośnikiem No i w ten oto sposób cały dzisiejszy dzień mam taki "półśpiący".

Rano synuś mnie tak skopał jak nigdy, co dzień bardziej mnie zaskakuje. A jak odkryłam brzuch i chciała filmik nakręcić to cisza jak makiem zasiał! "Nie ma go i nigdy nie było"

Zobaczyłam na fb zdjęcie jakiegoś noworodka i dopadł mnie taki strach i niepewność... za 2-3 miesiące mały będzie z nami, jakoś mnie to przeraża. Boję się, że nie podołam. Chyba każda z nas ma takie myśli. Ta odpowiedzialność jaka na nas spada...nie ma odwrotu. Mam nadzieję, że ten mega instynkt i to coś pojawi się ze stukrotną mocą po porodzie i będzie dodawało siły. Nasz maluszek jest bardzo chciany i zaplanowany a jednak lęk jest.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
hello dziewczyny!

humor mam w takim stanie, że nawet nie chce mi się iść pod prysznic.
tż i jego miesiączki doprowadzaja mnie do szału.
on nie rozumie jak stres oddziałuje na mnie i na dziecko.
wg niego zasłaniam się dzieckiem i przesadzam.
beznadziejny przypadek.
rozmowy z nim to jak rozmowy ze ścianami w pokoju, pozostają niewzruszone.
wczoraj podgrzał mnie konkretnie tekstami o pieniądzach, ja już i tak wystarczająco dużo płacze i ubolewam że jest, jak jest, ale to mało...
pewne teksty podchodzące pod RASIZM doprowadzają mnie do palpitacji serca i piana leci mi z ust. no nie przeskocze tego wszystkiego i jest taki kwas, że już nigdy chyba nie zbliże się do niego, już za dużo zostało powiedziane i jestem dość daleko.
mam ochotę wrócić do PL i dzięki temu raz na zawsze ograniczyć jego prawa do dziecka. zastanawiam się nad powrotem do domu, jest tak źle, chociaż zdaje sobie sprawe że to najgorsze z mozliwych rozwiązań.
Rzucił mi się w oczy Twój tekst, skoro przychodzą Ci do głowy takie rozwiązania to faktycznie coś jest na rzeczy i musisz to przemyśleć porządnie. Jak się dzidziuś urodzi to będzie Ci jeszcze ciężej podjąć taką decyzję. W każdej sytuacji dasz sobię radę, jesteś silną kobietą, myśl o sobie i maluszku! Jeśli będzie trzeba poradzisz sobie po powrocie, innego wyjścia nie ma. Trzymam kciuki za decyzję i mam nadzieję, że masz kogoś kto będzie Cię wspierał bez względu na to co postanowisz.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:50   #3810
Anoula
Zakorzenienie

No i mąż pojechał... tak dziwnie się z mężem tylko w weekend widzieć, ale jeszcze mam załatwień kilka w Krk i wizytę w środę... nie wiem kiedy do niego pojadę... jeszcze w sobotę wypadł wernisaż koleżanki, chciałabym iść a później warsztaty, cały czas na wariackich papierach. Mówię, że pojechałabym busem bo się dobrze czuję ostatnio i upałów nie ma, ale nie pozwolą mi :x
Ale dostałam oficjalnie zielone światło do robienia zakupów wyprawkowych od jutra biorę się do roboty
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości