|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
A chusteczki nieźle jak to policzyłam. W takim razie dokupię drugie tyle, jak gdzieś promocja się trafi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jechaliśmy wczoraj na basen, więc po drodze weszliśmy zobaczyć łóżeczko, które wcześniej wypatrzyłam na internecie. Obsługa sklepu dramat. Chciałam zobaczyć szufladę, jak jest głęboka, ile mi się tam zmieści. Niestety pani powiedziała, że nie można, bo jest zastawione. Zapytałam czy mąż może mi je wysunąć, to powiedziała, że i tak nic nie zobaczę, bo jest źle zamontowana ta szuflada... Później problem z pokazaniem materacyka. Chciałam ten gryka, pianka, kokos, ale mieli go gdzieś indziej, niż resztę. Pani wręcz zapytała czy zamierzam go kupić, bo tak to nie będzie szukać. Ale to nie koniec. Zapytałam czy mogę zamówić na all, a odebrać w sklepie. Tak wyszło by mnie trochę taniej. Stwierdzili, że nie ma takiej opcji, bo zajmuję się tym inny dział. Popatrzyłam sobie jeszcze na ceny pościeli, dodam że kosmiczne. Różnica na komplecie, to ok 100 zł, więc tego w ogóle nie brałam pod uwagę. Głupi smoczek z aventu 5 zł droższy niż zamawiam na all. Resztę artykułów pominęłam, już mi wystarczyło Wróciłam do domu i napisałam maila do tego rzekomo innego działu sklepu, odnośnie łóżeczka i materacyka, bo to jeszcze w miarę by się opłaciło. Moja korespondencja z nimi wyglądała następująco:Ja: Witam chciałabym zamówić u państwa łóżeczko i materac, a ponieważ jestem z Kielc, zastanawiam się czy jest możliwość odbioru osobistego? Jeśli nie, to jaki byłby koszt transportu tego towaru do mnie? Hurtownia:witam, kupując na allegro nie ma mozliwosci odbioru osobistego , natomiast mozna bezposrednio przyjechac na hurtownie i zakupic tutaj , wyjdzie znacznie taniej niz na allegro z przesyłka za kazdy produkt Ja: Czyli nawet jeśli transport tych produktów był by na terenie jednego miasta, to muszę zapłacić za przesyłkę? A dokładnie 30 zł za łóżeczko + 21 zł za materac? Hurtownia: dokładnie tak Ja: W takim razie podziękuję za ofertę allegro i tą sklepową. Pozdrawiam Hurtownia:Proszę bardzo , w smyku znajdzie Pan taniej. Ja: Doliczając u Was koszt przesyłki z jednego osiedla na drugie, to chyba faktycznie nawet smyk wyszedł by mnie taniej. A Tak na poważnie zamówię te artykuły na allegro u sprzedawcy, który nie liczy sobie oddzielnie za każdą rzecz. Wam też na przyszłość radzę rozważyć takie rozwiązanie. Hurtownia:do smyka trzeba sie pofatygowac , tam tez ceny sa inne , proponowalismy przyjazd na hurtownie gdzie ceny sa konkurencyjne ale klient chce kupic taniej niz sprzedawca kupuje i decydowac za sprzedawce , tego jeszcze w polsce nie było......... Ostatnia odpowiedz w ogóle z du py, bo nawet się nie targowałam, jeśli chodzi o cenę tych towarów. A w hurtowni pisałam już wyżej jak te ceny są konkurencyjne... Tak się dba o klienta u mnie w mieście
|
||||
|
|
|
#3692 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
bezsensone jest tylko przypinanie latki polakom,ze tak pija...pije kazdy jak chce,niezaleznie od narodowosci...a z tego co sie widzi w tv brytyjki tez potrafia "zaszalec" i wydaje mi sie,ze decydowanie bardziej puszczaja im hamulce podczas imrezowania-nie ma reguly. 3mam kciuki za Ciebie i malucha,trzymajcie sie Cytat:
no nic,tylko teraz sie wozic fura ![]() Cytat:
tak w ogole to jak smialas wyrazic chec zakupu czego kolwiek, tylko problemu pracy przyspozylas sprzedawcom a moj Tymus poraz pierwszy obudzil mnie w nocy seria kopniaczkow jakby tanczyl kankana...tylko pierwszy raz zdarzylo sie to w bok mojego brzucha.odrazu pomyslalam,ze moze troche sie obrocil...nad pepkiem tez jakby go mniej (moze glowa juz powedrowala gdzies indziej)...a moze zwyczajnie sobie wkrecam poczekam,az sie obudzi gdzie mnie dzgnie,ale cos jakos inaczej chyba go czuje.najchetniej polecialabym teraz na usg,go podejrzec
Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-09-01 o 08:27 |
|||
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Tak sobie teraz dopiero uswiadomiłam, że już wam o tym pisałam
No nic macie teraz wersję rozszerzoną + korespondencja ![]() A tak w ogóle, to obudziłam się o 7 i nie chce mi się spać :/ To niespotykane u mnie. Czytam pierwszy rok życia dziecka i czekam, aż małżonek się obudzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3694 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
wymienialyscie sie tu jakimis pdfami,ale cos przeoczylam i nawet nie wiem o ktora ksiazek chodzilo
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() ja już po kawusi i mini śniadanku. czekam aż mąż wstanie i zrobi jajecznicę
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Ja mam papierową wersje. Gdzieś tu krążyła wersja w pdfie, ale nie wiem czy nie pierwsza część "W oczekiwaniu na dziecko". |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak zwykle już nie śpię ![]() Wczoraj sprzątałam a dzisiaj już syf... |
|
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z miętką
Cytat:
ale nie wiem ile z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() A ja wstałam bo mi zimno jka nie wiem co .. patrze a za oknem jesien sredniowiecza wieje, pada, zimno takie że aż wsystkie okna pozamykałam. zawierucha taka że ja pierdziele.. jak tak dalej pójdzie to ogrzewanie nam włączą coś czuje że jesień i zima nie bedą dla nas łaskawe. Dostałam zaproszenie od mamy żeby na tydzień wpaść do niej do DE, ale chyba nie pojadę, bo jednak to kawałek jest ![]() wkleje Wam fotkę jak moja kicia się wczoraj wylegiwała po obiadku ;d
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
wg zdałam sobie sprawe z tego że już 1 września a ja nie mam tv
no i też sie zastanawiam gdzie magalska?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-01 o 09:27 |
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kot |
|
|
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w deszczowy poranek :/
U nas tak lało z jakąś godzinkę temu, że nie wiedziałam co się dzieje ![]() Cytat:
Sevilla też była w hurtowni - Pan nam powiedział, że to wózki idące w styl retro. Mnie sie taka żywa kolorystyka podoba, choc fakt jest taki, że faktycznie są to takie opływowe wózki pod względem kształtu, ale zarazem bardzo leciutkie ![]() Na pewno będziecie zadowoleni z Camarelo ![]() Cytat:
po 1 nie chciało nam sie siedzieć cały dzień w domku a i tak jechaliśmy na Kurdwanów, więc stwierdziliśmy, że jakoś nam po drodze ![]() po 2 mąż chciał jechać, bo na All mieli różne X-landery 3w1 za 1700-1800zł, więc cena w sumie okej po 3 faktycznie nawet porównując Maxi Cosi Mura 3w1 w Bochni a w Krakowie to cena w Bochni o 1000zł mniej ![]() Więc faktycznie czasami ceny w mniejszych miasteczkach są o wiele mniejsze i się opłaca. A Tobie nic tam do gustu nie przypadło??
|
||
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. a teraz? bede sobie siedziała w domciu całymi dniami, poza porami na spacer, a własnie- ile taki spacer w zimie ma trwac? jak załóżmy że zima od listopada będzie, to mój będzie miał miesiac.. i od jakiego wieku można na spacer wychodzić:P Bo takse myslę że na początku z 30 minut? ale moze sie myle... - i będzie mi cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hej,
Anka a ja się chyba trochę wybiję. Po pierwsze poczekałabym do końca połogu z decyzja o tym co dalej. Bo raz że nie odczuwamy i nie funkcjonujemy teraz normalnie a dwa, że człowiek, ktory rzuca uzależnienie nie jest sobą. U nie mysli trzeźwo o teraźniejszości tylko o walce ze sobą. Nawet jeśli mówi takie okropne rzeczy, to należy to traktować z dystansem. Odchodzac teraz od niego, zamiast wsparcia ktore jest mu bardzo potrzebne, dasz mu kopa do powrotu do śmieci. A chyba coś Was łączy/łączyło poza dzieckiem? Jego los jest Ci zupełnie obojętny? No źle się złożyło ze przypadlo to akurat na okres ciąży, celebrowania czegoś wyjątkowego. To fakt. Ale w moim przekonaniu narodziny mogą wiele zmienić. Tobie jest z nim ciężko, bo sie zmienia. Jemu jest ciężko ze samym soba i z tym, ze wszystko się teraz zmienia. Zwyczajnie nie daje sobie rady. Takie moje zdanie. Domi od wypadu na zakupy sie odzywala? Ja się średnio czuje od rana. Wczoraj byliśmy na urodzinach kuzyna Ł. Było dosc dretwo, brzuch stal deba od popoludnia a wieczorem jeszcze w dole zaczął boleć. I jak tylko wstaje z łóżka to znowu boli :/. Czy Wy też tak macie, ze ruchy sa stlumione? Tzn. Nie czujecie ich prawie tak o, tylko dopiero wtedy gdy przylozycie reke do brzucha? Troche mnie to niepokoi. Zastanawiam sie czy Maly ma tyle miejsca czy po prostu jest slaby :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak sie przesuwa to tak delikatnie czuje
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko najpierw werandowanie-stopniowo po 5-10-15minut itd. Jak juz będziesz widzieć ze dobrze znosi chlod to wozeczek i pol godziny a po kilku dniach nawet godzinę i więcej. Chyba ze będzie wichura nie do osloniecia albo chlod nie do wytrzymania. To wtedy znowu skracasz. Tak na prawdę nie ma reguły. Kazde dziecko inne przecież. Ja zamierzam szybko wychodzić bo mi mloda chate rozniesie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spacerów to nie wiem, wiem, że od werandowania(?) czy jak to tam się zwie się zaczyna, więc ja z Lulą to po 3-4 tygodnaich zaczne wychodzić Cytat:
|
||
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niedzielnie dziewczyny
Ja się w końcu doczekałam swojej STUDNIÓWKI ![]() TŻ przyjechał w nocy do Krk
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze u mnie to już od jakichś 3 tygodni tak słabo jest
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3709 | |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Co do obrotu o ktorym wczesniej pisalam,falszywy alarm...szturchniecia niziutko na dole Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula gratki za 100-dniówkę : po arty:
Aa i u mnie znowu 100, ale cm na wysokości pępka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w wichure to nawet ja nie wyjdę Cytat:
to dzisiaj opijamy kolejną studnióweczkę
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Kicia niezła. Żeby nie było jej smutno, wklejam mojego psiaka, jeszcze za czasów kiedy spał z nami w łóżku. Pozycje podobne
![]() Odnośnie spacerów, to też mnie zastanawia, jak by to miało wyglądać, przede wszystkim czasowo. Teściowa twierdzi, że gondola w ogóle nie była mi potrzebna, bo z takim małym dzieckiem się nie wychodzi
Edytowane przez babku Czas edycji: 2014-03-19 o 21:38 |
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój pies też często śpi w takiej pozycji, do góry kołami |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też powiedział że z małym dzieckiem to na spacer niet, bo zmarznie.
Dopiero jak moja mama mu wytłumaczyła że trzeba bo to bo tamto to zmienił zdanie ale jaki zdziwiony był. a psiak cudny ejjj włąsie mi poleciała kropla z cycka.
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czemu nie będzie spacerów? Bo zimno?
nie wiem, czy chciałabym całą zimę w domu przesiedzieć;p---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Z moich to już się leje a nie kropi |
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko w końcu ma czkawkę
|
|
|
|
|
#3717 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O matko Moja kicia nigdy się na plecach nie rozkłada Bosko wygląda hahaha Babku - psiak też boski ![]() Jak te zwierzaki potrafią rozbawić w takiej zwyczajnej sytuacji ![]() Cytat:
Zaraz wszystkie już będą za magicznym 100 ![]() Cytat:
), ale nigdy nie miałam żadnych bolesnych kopniaków. Raz ruchy czuję mocniej, raz słabiej, ale nie wydaje mi się żeby to znaczyło, że maluszek ma mniej siły. W razie czego może dopytaj na następnej wizycie żeby jednak mieć 100% pewności?![]() Witam się z Wami w słoneczny poranek Mężuś zrobił dzisiaj pyszne śniadanko i poskładałam ostatnią część ubranek po praniu nr 1 Obczaiłam sobie wczoraj duży sklep z artykułami dla maluchów i jutro jedziemy kompletować wyprawkę w dalszym ciągu Kroczek po kroczku i będzie wszystko gotowe ![]() Ja na spacerki na pewno będę wychodziła. Co prawda też zacznę od wystawienia wózka na balkon na 10 czy 15 min żeby sprawdzić czy wszystko ok Ale generalnie to ubrać malucha ciepło, buźkę wysmarować, zawinąć w koc, do wózka w gondolę i jechane Też musi sobie pooddychać świeżym powietrzem
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-09-01 o 10:15 |
|||
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-01 o 10:15 |
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie bie wyobrażam nie chodzić z dzieckiem na spacer...
Z cora na spacer poszlismy jak miala 5 dni, ale to byla końcówka maja. Obyło sie bez werandowania. Teraz bedzie z werandowaniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Kochane Mamuśki;-)
wczoraj padłam, aż mi pot po dupsku leciał. Narobiłam się jak dziki wół, ale nie zdążyłam ułożyć już ciuszków. Dzisiaj już po śniadanku, mąż zaraz ucieka na mecz. Może chociaż zrobię sobie maseczkę na włosy, bo odnoszę wrażenie, że wyglądam jak strachy na lachy;-) Wy już macie kosmetyki dla maluszków, a ja tylko ciuchlandię, wózek, łóżeczko, komodę z przewijakiem, fotelik samochodowy, troszkę zabawek... Może resztę ogarnę na zwolnieniu;-) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

, powiedzmy ze 3-5, a kup też jest ze 3-5 na dzień, więc sobie policzcie. W każdym razie schodzi tych chusteczek trochę... Ale zawsze można przemywać np. mokrą pieluszką tetrową, wg niektórych to nawet zdrowiej, bo nie używa się tych środków, które są w chusteczkach.
a normalnie B nosilam

no nic,tylko teraz sie wozic fura

nie wiem, czy chciałabym całą zimę w domu przesiedzieć;p