![]() |
#211 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale jest boski, siłaczek ![]() Zdrówka kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No nadrobiłam.... Nie mam siły już dziś nic pisać napiszę jutro ![]() Dobranoc Mamusie, życzę nocki bez pobudek ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
jolanT właśnie pasemka to moda 2013 tylko że one obecnie noszą nazwę ombre coś tam coś tam, własnie ostatnio u fryzjerki oglądałam katalog i zdjęcia odpowiednio do roku jakie ombre i obecnie takie wyglądające na pasemka grube
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Uff.. w koncu przeczytalam wszystko ale juz nie pamietam co mialam pisac. A, zdolowalyscie mnie spaniem dzieci. Ja zadowolona ze moje dziecie tu spi a potem czytam ze wasze w normalnych warunkach spia wiecej i dluzej... Ale nic to. I tak jestem bardzo zadowolona z tego jak mojemu dziecku sluzy wyjazd.
Gabka do kapieli - nie. Mialam bo mama kupila jak Jakub tak plakal w kapieli ale nie pomogla. Uzywalismy jakis czas. Suszylam na balkonie ale jak nie bylo upalow to bywala wilgotna na drugi dzien przed kapiela. W koncu wg mnie bylo ja czuc (maz tego nie czul, mama tez nie) i wywalilam. Moje zdanie tu jest takie ze jesli mozna sie obejsc bez niej to lepiej nie uzywac. Ja wole recznik dac na dno i uprac raz w tygodniu w wysokiej temp. Pieluchy dada - mamy od ok 4 miesiecy. Uzywalismy 2 i 3. Nigdy nie bylo odparzen. Pampersow zuzylam w tym czasie 2 paczki jak promocja w lidlu byla. Wg mnie dady mniej smierdza chemia. Juz kombinuje jak je kupic w biedrze bo bedziemy wtedy jeszcze na wczasach. Sloiczki - ja daje mleko PO. Nawet nie przyszlo mi do glowy dac inaczej. Tylko na samym poczatku dawalam miedzy posilkami mlecznymi, teraz jako posilek (sloiczek plus mleko) z nadzieja ze bedzie coraz wiecej sloiczka a coraz mniej mleka. Poki co glownie nad obiadami pracujemy, owoce daje tak pomiedzy bo jakos mi sie nie widzi mieszanie np sliwek z mlekiem (?) ale moze moja intuicja zle mi podpowiada (?) Dzis dalam pol duzego sloiczka obiadowego (miesnego) a i tak Jakub wypil 170 ml i chcial wiecej??? ale nie dostal i zapomnial ze chcial. Owoce chcialam dac ile zje i poszlo 3/4 malego sloiczka, potem krzywil sie i zaczal plakac czyli powiedzial dosyc. Jak otworze nowy sloiczek to z obiadkiem moze tak zrobie choc boje sie problemow z kupami, zwlaszcza tu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś nie boli, dzieki ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#215 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za torta płaciłam 65 zł ( 2 kg ) a ciasta piekła nam babeczka, która piecze na różne uroczystości, nam na wesele też piekła. Za jedną dużą blachę ciasta bierze 40 zł, więc jak za darmo a ciasta naprawdę pyszne. Cytat:
![]() ![]() ja też lubię i uwielbiam dekorować. A potem jak wszyscy chwalą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio też dołączyłam o grona odchudzających się od poniedziałku ![]() Cytat:
![]() Ożesz Ty patologikosie ![]() I jak reakcja na chrupkę? Zastanawiałam się ostatnio czy Nikosiowi nie dać, żeby sobie memłał ale bałam się, że się zakrztusi kawałkiem |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() W sobotę była u nas kuzynka TŻ z zaproszeniem na chrzciny. I poprosili mnie na Matkę Chrzestną ![]() Niedzielę zaś spędziliśmy u prababci Filipa było pół rodziny ![]() Mokka ja zamawiałam. Bałabym się, że nie wyjdzie i zostanę bez tortu. Po za tym i tak dużo pracy było więc ciężko by było z czasem. Cytat:
![]() ![]() Klementyna powodzenia w pierwszym dniu pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzis pierwsza nieprzespana noc! Młody ma fazę na spanie na brzuchu tylko jest jedno ale... kiedy jest na brzuchu nie ma szans żeby położył głowe na kocu tylko ciągle ma w górze ![]() ![]() Co do zabawki Label Label u nas niestety niewypał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Też bym chciała
![]() ![]() Ostatni raz nudziłam się jak w ciąży byłam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż ja bym pewnie się popłakała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do gąbki to nie mamy. Teraz Tomek na tyle duży że pielucha tetrowa na dno a pod głowę ręcznik złożony i tak go kładę. Leży spokojnie tylko czasami głowę do tyłu wykręca żeby kaczkę zobaczyć ![]() Cytat:
![]() \Co do jedzenia to obiad wiadomo, później kawa/herbata i tort. A na stół półmisek wędlin (wiejskich prawdziwych ![]() ![]() Cytat:
Zdrówka życzymy ![]() A co do marudzenia (jako że mamy dzieciaki w podobnym wieku) to u nas było (i jest nadal) to samo. Myślałam że to na zęby ale teraz wydaje mi się że to jakiś etap rozwoju chyba nasze maluchy mają. Po zębach ani śladu, dziąsła twarde bez żadnej opuchlizny a on się drze. A jak już sił nie ma i spać mu się chce (a szkoda chyba zasnąć) to wtedy dopiero się zaczyna. Wtedy biorę go coś tam z nim pogadam, pokażę i pomalutku zaczyna oczy przymykać- oczywiście na rękach - moich ![]() Witamy, dzisiaj klasycznie ![]() Pozdrawiamy i słonecznego poniedziałku dla wszystkich mam ( również tych już pracujących ![]()
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a u nas dziś druga rocznica ![]() ![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
hejka,
mam pytanko, moje dziecko nie zrobilo kupki juz 2,5 dnia prawie, martwie sie tz kupil jakis syropek, ale nie wiem, pierwszy raz sie nam to zdarza, baczki puszczal wczoraj i dzisiaj i nic, pampersy sa tylko mokre.. martwic sie? Pozniej nadrobie Was bo dzis jestem w domku a tak to na dzialeczce. Jak wracam to jest pozno i brak sil na uruchomie lapka.
#222 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
dziekuje za pochwały dla Karolka ![]() hehe nie nie jest starszy nic nie oszukuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
eluśka 87 A dzieć spokojny? Brzuszek miękki czy wzdęty?
Jak jesteś tylko na kp i dziecko bawi się, spokojne, puszcza bąki to luz. Mój teraz robi kupy średnio co 5 dni. Obserwuj jak się zachowuje i nie ma się co martwić jeżeli oczywiście tylko kp jest. I ważne żeby dużo sikał ![]()
#224 |
Zakorzenienie
|
Oldzinx sika duzo.. a karmie piersia, butelke z mlekiem modyfikowanym dalam raz moze 2 ostatnio.
No wlasnie bawi sie wesoly jest choc czasem pomarudzi. hmm p.s brzuch miekki
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To wydaje mi się że nie masz co interweniować syropami, czopkami itd. Nie wiem czy czytałaś wcześniej opisywałam jak Tomek 3 tyg! nie robił kupy. Konsultowałam z pediatrą i mówił że się zdarza. Kazał obserwować jak dziecko się zachowuje. I ważne są siuśki bo to znaczy że dziecko odpowiednio filtruje to wszystko co dostaje od nas ![]() ![]() Spadam dzieć wstał ![]()
![]() |
#226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#227 | ||||
Kniaginia
|
Witam
![]() Taki sobie. Przystojniejszy był pan ratownik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pytałam natomiast naszej pediatry oraz fizjoterapeuty, czy nie ma przeciwwskazań dla Róży. Oboje stwierdzili, że nie ma, a basen przy nieprawidłowym napięciu jest wręcz wskazany. Cytat:
2. Ja używam fridy codziennie niemalże, ale moje dziecko lubi. A jak jej się uda złapać za rurkę, to się cieszy. 3. Co to za choróbska! Zdrowia! I dla innych przeziębionych też ![]() 4. No i brawa za wypieki! Cytat:
Z tymże ode mnie tego nie kupisz, bo ja tych ubranek, co mam od kuzynki, to nie zatrzymuję dla siebie (oddaję jej z powrotem, bo ona ma bratanicę kilka m-cy młodszą od Róży). Więc te rzeczy trochę pokrążą po dzieciach. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuj ![]() ![]() mleko matki jest ekstra przyswajalne i taka przerwa nic nie znaczy ![]() (co nie przeszkadza mi zapisaywać każdej kupy z rysunkiem serduszka ![]() Małpka, Karol jest WIELKI. Ale na bank na dopalaczach ![]() (pamiętaj podzielic sie radami lekarza w sprawie chorobska ![]() U nas był mały torcik na chrzcinach (ok. 1,20 kg) - zapłaciła matka chrzestna 40 zł (tort czarny las - udekorowany na biało, z napisem i stokrotkami - zamawialismy tylko z uwaga: DUZO BIAŁEGO W WYKONCZENIU. chyba cukiernikowi nie podobalo sie ze dzieciatko nie bedzie mialo wygibasow na torcie i samowolke zrobil ![]() ![]() Synek podczas rannego karmienia usiadl mi przy cycku. w szoku byłam. on na podlodze przymiarek nawet nie robi, nie jest podciagany do siadu. a tu nagle myk, i siadl mi na kolanach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Oldzinx, Dragusia dzięki dziewczyny..
Wlaśnie może się pokarm wchłonął.. synek taki jak zawsze marudzi też przed spaniem właśnie ale jak zawsze. Będę obserwowała. Oldzinx nie czytałam, ale słyszałam,że właśnie się może tak zdarzać. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- p.s.: tutaj 3 seria forum a ja w lesie z postami i wiadomosciami chyba cala noc bym musiala czytac.. Mam pytanie bo pewnie pisalyscie ale ja nie wiem czy to odnajde. Zaczelam podawac warzywa i owoce malemu.. i karmie piersia, macie jakies wytyczne ktore moglabym wykorzystac przy rozszerzaniu diety, jakis szablon, bo samej mi ciezko jakos sie z tym pozbierac. Mam z bobovity poradnik czy moge sie na nim wzorowac?? Pytanie 2 kiedy mozna podciagac dziecko do siadu czy tego nie robic niech samo zacznie?? Gratuluje skonczonych miesiecy, ale zlecialo...ahh Ja wracam do pracy juz niedlugo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#230 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Słodko! Ja jak w nocy kładę się koło Róży do karmienia, to jeszcze zanim się położę, podciągam koszulę, a Róża wtedy głowę do góry podnosi leżąc na boku, szuka cycka i się przysysa sama. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja seksik oznaczam "S" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Dziecku mojemu zupki nie smakują, więc postanowiłam się jeszcze wstrzymać z rozszerzaniem diety. Dziś byliśmy na kontroli bioderek (ostatniej). Od razu rzuciło mi się w oczy, że te wszystkie dzieciaczki w kolejce to takie małe, a mój taki dorodny wśród nich. Lekarz przywitał nas słowami: "ojej, a ile to wielkie dziecko ma?". Zaczynam się naprawdę martwić, że moje dziecko zawsze będzie takie największe i później dzieci będą mu dokuczać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() U nas tez ktoregos dnia nagle zamiast kilku a przynajmniej jednej na dzien nie bylo zadnej kupki - pojawila sie po 6 dniach. Potem kupki pojawialy sie roznie co 1-2-3 dni, az w koncu ktoregos dnia sie uregulowalo i mamy codziennie jedna kupke (choc czasem pojawia sie jakis wyjatek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Gratuluje nowych umiejętności i osiągnięcia wyższych leveli ![]() Marcelek na razie łapie stopki w raczki, jak myslicie daleko mu jeszcze do wkladania ich do buzki? ![]() Dziewczyny, jak Wasze malenstwa zaczely piszczec i sie chichrac to nadal gugaja? Bo zauwazylam, ze moj chyba juz nie guga, tak mi sie wydaje ![]()
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do diety ja jeszcze nie rozszerzam ale przeglądałam też poradnik z Bobovity i wydaje się być ok. Ale może doświadczone mamy coś podpowiedzą. Nie podciągaj, samo usiądzie. A tak myślę teraz czy 4,5 mies.dziecko można na kolanach sobie sadzać ale podtrzymywać go i opierać o siebie? I pod paszki trzymać i do góry podnosić? A z pracą nie zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będzie duży to przynajmniej nikt mu nie podskoczy ![]() Pochwalę się ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
hmm... no Marcel juz od dluzszego czasu mowil takie mammm mammm mammm - ale tylko przed spaniem, jak byl zmeczony.
A tak to w ciagu dnia tak piszczy sobie i wydaje dzwieki ![]() ![]()
#239 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wielkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.