|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() mnie Marcel dzsiaj zagluszyl jak czytalam mezowi kawal
|
|
#1112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
:part: yeeeee Najlepszego ;pijemy: no i sliczny mlody mezczyzna Cytat:
nie no twoja patologia przerosla moja patoligie ![]() kalsi: za odwage, chyab bym sie nie zdecydowala .. no ale jak czlowiek do muru przypiety - to zrobie wszytsko :kwiaty: najlepszego z okazji rocznicy malpka - powiedz kosmitom by oddali Kacperka, tosz to nie pojete az czasami zazdroszcze ![]() nadrabiam dalej mialam dzis marude w domu, ale rogaliki udalo mi sie upiec |
|||
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym spaniem to nie wiem, moze wlasnie jest u nas odwrotnie, bo moj maz spokojny... a ja caly czas malemu spiewam i gdekam za uchem - moze dlatego nie chce spac? Ahh jedzonko w kawalkach tylko w pozycji siedzacej mozna dac dziecku - nawet jezeli nic z nim jeszcze nie robi, to dla bezpieczenstwa Z miesem krolika nie pomoge - nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------
|
|
#1114 | |||
|
Kniaginia
|
Mamy dziś rocznicę, a Różak jak na złość nie idzie spać. Zawsze o tej porze już śpi.
Niekoniecznie, lepiej zadzwonić i dopytać. Ja porównałam zasady z mojej dzielnicy w Wawie i z Lublina i wymagali innych dokumentów. Ale po części tez z powodu zawirowań z zameldowaniem. No właśnie ona ma przed południem takie spanie. Dlatego się wyprawiłam do tego sklepu. Ale wiadomo - 100 razy może mieć śpiączkę, a za 101-wszym się przedwcześnie obudzić. Hehe Mam i jak już trzeba coś prasować, to na stole/kanapie. Ale w najbliższym czasie zaopatrzymy się w deskę, bo TŻ zmienił pracę na taką, gdzie jakiś tam dress code obowiązuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko jak je, to owszem, na początku normalnie, a potem bardziej się łyżeczką interesuje i jej gryzieniem, więc śliniak jaki by nie był, za bardzo sytuacji nie ratuje. Musiałabym jej ręce związać ![]() A jakie tam limity? Ja mam Auchana najbliżej i tam jest dostawa za zakupy powyżej 100 zł, a ja 55 wydałam. Cytat:
Skubany!
|
|||
|
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() a co fajnego przygotowalas na rocznice? no i gratulacje!
|
|
#1116 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka!! i za pochwały )wszystkiego naj naj Cytat:
Lekarka nie widzi problemu to tym bardziej nie będą mnie zapisywać :/ blokuję tylko miejsce ale widzę, że przybiera, bo robią mu się fałdki i pampersy 3 są za małe ![]() śliczny jestmamy taki sam pajacyk (h&m)?? dziś kupiłam w lumpie w roz 9-12m i super zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i u nas super sprawdzał się ten śliniak z Julą, jak sama jadła. Zwłaszcza rosół, to kluski tam wpadały. Szybko potem pod kran i czysty Cytat:
witaj z nami
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozejrze sie co tam maja, jak bedziemy kupowac krzeselko
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1118 |
|
MBZ♥
|
Maria, wybacz zapominalstwo: wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy
Nie wiem jakie limity bo do mnie ta cywilizacja nie dotarła ![]() Strippi dziękuję ![]() u nas na ważenie nie trzeba się rejestrowac i zahaczać o lekarza tylko umówić się z położną czy pielęgniarką ale pewnie co przychodnia to inaczej:/też mamy ten śliniak żabowy ![]() Oldzinx, królik po 5 miesiącu
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliniaczek, miseczka z przyklejaną podstawką i kubek ![]() czytajcie to http://www.tatawpracy.pl/dlaczego-w-...l-nieporzadek/
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, ze my mamy bez stopek ![]() lece spac dobranoc
|
|
#1121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję rocznicy (która?) Cytat:
4 tyg. to bardzo długo, u mnie zdrowe dzieci czekają 2 tyg. i myślałam, że to długo. BYou, wpadniesz do mnie poprasować firanki? Moderna, w Ikea są śliniaki z rękawami polecane przy BLW.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-09-19 o 22:06 |
||
|
|
|
#1122 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że z bioderkami wszystko ok.![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakoś trzeba sobie radzić.![]() Cytat:
Cytat:
Ja chyba bym nie mogła się skupić na zakupach.Jesteś odważna. zdrówka. Coś poważnego czy przeziębienie? Cytat:
No i mi ucięło cytaty. Ale z tego co pamiętam to: Strippi no napisałam, że w końcu bo chyba 2 tygodnie się młody z tym zębem męczył. Ale w końcu wyszedł i dzisiaj już był bardziej pogodny. I u nas jest taki zwyczaj, że jak się znajdzie ząbka to dostaje się sukienkę. Ale to tylko przy pierwszym. U Julki Tż znalazł i dostał ode mnie koszule. Ja dzisiaj mam dzień zalatany. Jutro mam imprezkę i trzeba było dom posprzątać i coś przygotować do jedzenia. Padam dzisiaj. A i Mati już tak często dzisiaj (w porównaniu do ostatnich dni) nie wisiał na cycku i jedna zrobiła mi się twarda. Już tak dawno nie miałam.
|
|
#1123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Tesco bez limitów, ale jest opłata za dostawę, zależna od dnia i godziny dostawy. Moje dziecko zażyczyło sobie kołysankę na dobranoc, musiałam zaśpiewać, inaczej nie chciał zasnąć
|
|
#1124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maria28 wszystkiego dobrego
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
he,he
Moderna a w jakim języku mówisz do Marcela?
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak duże są te z silikonową końcówką? bo nie widziałam nigdzie na żywo. |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też
Cytat:
królik w słoiczkach jest jak wszystkie mięsa, po 5 m-cu. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
dzięki |
||
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś znosiłam Krzysia w gondoli, ale już za ciężki jest i nie mam wyjścia Ale uprawiam wyczynowo biegi na złamanie karku z pustą gondolą po schodach
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
mega mi się podoba
)Cytat:
uśmiałam się wczoraj
|
|
|
#1133 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=corka_rosy;42897683]
Na ważenie nie trzeba się zapisywać, u mnie jest tak, że po prostu się wchodzi i mówi, że chce się zważyć dziecko i pielęgniarka prosi do gabinetu. Oczywiście jak są inne dzieci, to trzeba poczekać. U nas jest tak samo. Ale ja zastanawiam się nad zakupem wagi, żeby nie złapać jakiś wirusów, no i perspektywa rozbierania w zimie dziecka z kilku warstw na ważenie mi się nie uśmiecha.... My się ważymy co 2-3 tygodnie bo takie mamy zalecenie więc waga by się przydała ![]() Mamusie z Lublina mam pytanie- gdzie można zaopatrzyć się w strój na chrzest dla dziecka? Chrzciny mamy w przyszłą niedzielę i muszę w ten weekend coś kupić dla Małej. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Corka, rocznica 4 ![]() Moderna, a nie powiem co ![]() Dziś TŻa urodziny, więc dzień mojej klęski lub zwycięstwa, w zależności, czy wyjdzie mi moje pierwsze w życiu ciasto
|
|
|
|
#1135 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Jak zwykle cytaty ucięło
![]() Z tego co pamiętam Tasia możesz wrzucić porównanie pampków. Będę wdzięczna Marchewkę mam działkową ale też mam z Bobovity te darmowe słoiki. Mogą być na pierwszy raz. Cytat:
Dziękuje Moderna. Jesteś naszym osobistym doradcą żywieniowym Dzisiaj na obiad będą ziemniaki z marchewka, zobaczymy co Tomi na to ![]() A cukienie na parze da się? W piwnicy dynia leżakuje, chyba ja przerobie na słoiczki. Cytat:
Dla FilipkaFiu fiu, to Mama będzie odstrzelona )Cytat:
Dla piszczącej córci. Cytat:
no w sumie też tak może być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Michasia, za każdą fałdeczkę Cytat:
Mam zamrożoną bestię od dziadziusia (hodowany na samej naturze ) i zastanawiam sie jak go przyrządzać dla synka. Trzeba przepisów poszukać. Cytat:
muszę mężowi powiedzieć. I zaczynam szukać zębów
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-09-20 o 09:43 |
||||||||
|
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie widzialam na stronie - ale one sa naprawde paskudne chociaz pewnie po pierwszych dniach, jak bede miec sajgon w kuchni to dokupie jeszcze te ikeowskie - na razie mam ten z playshoes z rekawkami - ladniutki jest ![]() Cytat:
![]() a co sobie na dobranoc zazyczyl ? ![]() w dwoch ale powinnam mowic glownie po polsku - najgorsze, ze ja juz dzikus jestem i juz nawet nie tylko w niemieckim ale i w polskim robie bledy a maz Niemiec mowi po niemiecku ![]() mam nadzieje, ze pojdzie nam dobrze z mowieniem - podobno sporo dzieci dwujezycznych korzysta z uslug logopedy
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-20 o 09:55 |
||
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
Aaa, Kasia wszystkiego najlepszego dla półroczniaka Emilianka
Muszę się pochwalić. Tomek właśnie wpakował stopę do buźki ![]() Pozdrawiamy Do później
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne sa ciuszki w h&m ostatnio poszlo pol dodatku na dziecko na ciuszki .. a jeszcze musze kombinezon i cos cieplejszego na zime dokupic
|
|
#1139 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobey bardzo
![]() Maria za ciasto dasz radęModerna, Córk Znajomych jest dwujęzyczna śmiesznie mieszała na początku mówiąc kilka słów po polsku, a resztę jak było Jej wygodniej po angielsku od strony logo nie było żadnych problemów![]() Monicca zap iszczenie to tylko czekać aż będzie dadadada, nanananaan![]() Qwerto, a chcesz typowo chrzcielne ubranko? takie to widuję w veritasach.Oldzinx j królika dodaję do zupki ale mylę nad jakąś deliktatną a'la potrawką![]() U Was też tak zimno?
|
|
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zaciskam kciuki ![]() Cytat:
na razie to tylko trzepie dziobem - czysto teoretycznie ![]() cukini jeszcze na parze nie gotowalam, ale chyba sie da, tak mysle ![]() a i jeszcze niedawno czytalam o takim triku - gotujemy danie dla maluszka, miksujemy i mrozimy w pojemnikach na kostki do lodu! i te kostki pozniej dzielimy do woreczka - mozna pozniej robic rozne miksy - bierzesz kostke marchewki, kostke dyni itd. kciuki ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Nie miałam pojęcia, że dzieci mogą aż tak piszczeć, szok! Uszy mnie bolały
Owszem wcześniej krzyczał, jęczał, marudził ale te piski dzisiejsze to śpiewaczka operowa by się nie powstydziła

Tak fajnie się złożyło jakoś.
że malowałam paznokcie siedząc na kiblu (jeszcze książeczka do tego i zdażyły wyschnąć)
kalsi: za odwage, chyab bym sie nie zdecydowala .. no ale jak czlowiek do muru przypiety - to zrobie wszytsko 
dla Marcelka jeszcze raz. Ślicznego masz synka
ale to w swoim czasie. No to się rozpisałam... Miłego wieczorku

jakoś trzeba sobie radzić.

za ciasto