Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 19:56   #1111
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Filip dzisiaj pochwalił się nową umiejętnością. Zaczął piszczeć! Nie miałam pojęcia, że dzieci mogą aż tak piszczeć, szok! Uszy mnie bolały Owszem wcześniej krzyczał, jęczał, marudził ale te piski dzisiejsze to śpiewaczka operowa by się nie powstydziła
faaaajnie
mnie Marcel dzsiaj zagluszyl jak czytalam mezowi kawal
Stary 2013-09-19, 19:58   #1112
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Wczoraj zostałam ponownie ciocią bratu urodziła się córeczka
Ale co najlepsze w sierpniu także moja kuzynka urodziła córeczkę, no i teraz co w tym śmiesznego.
Jedna urodzona 18.08 druga urodzona 18.09 obie ważyły 3280 no i dziewczynki Tak fajnie się złożyło jakoś.
hehe fajnie, a maja chociaz inne imionka .. zeby sie nie mylilo

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Tak.... i teraz musze się przyznać że malowałam paznokcie siedząc na kiblu (jeszcze książeczka do tego i zdażyły wyschnąć)

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcelek ma juz 5 miesiecy
z tej okazji foto
:part: yeeeee Najlepszego ;pijemy:
no i sliczny mlody mezczyzna

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jestem patologia.
Zostawiłam dziecko śpiące samo w domu i poszłam do sklepu na 45 minut. Musiałam. Przez tą chorobę i siedzenie w domu nie mogłam zakupów zrobić potajemnie, a dziś mamy rocznicę ślubu, jutro urodziny TŻ, poza tym przyjeżdża moja siostra z mężem.
Miałam stresa, ale jak przyszłam to dopiero powoli oczy otwierała.
nie no twoja patologia przerosla moja patoligie
kalsi: za odwage, chyab bym sie nie zdecydowala .. no ale jak czlowiek do muru przypiety - to zrobie wszytsko
:kwiaty: najlepszego z okazji rocznicy

malpka - powiedz kosmitom by oddali Kacperka, tosz to nie pojete az czasami zazdroszcze

nadrabiam dalej

mialam dzis marude w domu, ale rogaliki udalo mi sie upiec

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:10   #1113
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
dla Marcelka jeszcze raz. Ślicznego masz synka

Co do spania mamy to samo, jak dużo ludzi w domu to śpi nawet godzinę. Jak sami jesteśmy 20min. Pewnie chłopak ma więcej wrażeń do przetworzenia i dlatego dłużej śpi

Fajne zakupy, muszę też zaopatrzyć się w tego smoka do jedzenia i chyba jabłko podam Tomciowi. Mam też ziemniaki od dziadka, może ugotuję jutro, zobaczymy co Tomi z nim zrobi A ten kubeczek pierwszy raz widzę. Ciekawy sprzęt, aż na all zerknęłam. Śliniaki z kieszonką też fajne a na pewno praktyczne.

Miałam pytać, mięso z królika od kiedy dziecku można podawać?
.
Dziekuje

a z tym spaniem to nie wiem, moze wlasnie jest u nas odwrotnie, bo moj maz spokojny... a ja caly czas malemu spiewam i gdekam za uchem - moze dlatego nie chce spac?

Ahh jedzonko w kawalkach tylko w pozycji siedzacej mozna dac dziecku - nawet jezeli nic z nim jeszcze nie robi, to dla bezpieczenstwa

Z miesem krolika nie pomoge - nie wiem

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

mialam dzis marude w domu, ale rogaliki udalo mi sie upiec
Stary 2013-09-19, 20:10   #1114
maria28
Kniaginia

Mamy dziś rocznicę, a Różak jak na złość nie idzie spać. Zawsze o tej porze już śpi.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ale dla całej PL tak samo chyba?
Niekoniecznie, lepiej zadzwonić i dopytać. Ja porównałam zasady z mojej dzielnicy w Wawie i z Lublina i wymagali innych dokumentów. Ale po części tez z powodu zawirowań z zameldowaniem.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no i dla Róży, że ma takie dobre spanie
No właśnie ona ma przed południem takie spanie. Dlatego się wyprawiłam do tego sklepu. Ale wiadomo - 100 razy może mieć śpiączkę, a za 101-wszym się przedwcześnie obudzić.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Maria ty to miksera nie masz, deski też a żelazko to masz?
Hehe Mam i jak już trzeba coś prasować, to na stole/kanapie. Ale w najbliższym czasie zaopatrzymy się w deskę, bo TŻ zmienił pracę na taką, gdzie jakiś tam dress code obowiązuje

Cytat:
i raz tez (patologicznie gdzies tez byc musi, a co!) dostal kawalek chleba i to byl hit dla niego,

Cytat:
słyszałam o takich z Tommiego (to chyba to samo-tylko tamte bez wzorów)- ostatnio pytałam w sklepie i jaka s mama mi powiedziała,ze ma wiercipięte, nie sposób go nakarmić, bez uwalenia wszystkiego bo ze śliniaka zwykłego roztrzepie na wszystkie strony, a tu wpada i dziecko nie wyciagnie. Kusi mnie
Kupiłam ten śliniak, on jest od 7 m-ca. Teraz za duży na Różę.
Moje dziecko jak je, to owszem, na początku normalnie, a potem bardziej się łyżeczką interesuje i jej gryzieniem, więc śliniak jaki by nie był, za bardzo sytuacji nie ratuje. Musiałabym jej ręce związać

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
A w tesco nie zamawiasz zakupów czy w innej almie?
A jakie tam limity? Ja mam Auchana najbliżej i tam jest dostawa za zakupy powyżej 100 zł, a ja 55 wydałam.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
chociaż dzisiaj stanął przy kanapie i trzymając się jej przemaszerował wzdłuż kanapy kroczek po kroczku
Skubany!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:18   #1115
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qwerto Pokaż wiadomość
Kilka słów o nas.... Moja córeczka skończyła wczoraj 5 miesięcy. Kiedy się urodziła, miała 56 cm długości i ważyła 3290, poród naturalny. Od początku karmimy się tylko mleczkiem z piersi- i chyba bardziej jest uzależniona od cysia niż mleczka bo próby karmienia odciągniętym mlekiem z piersi nie udają się. Marysia jest bardzo radosnym dzieckiem. Ostatnio nawet więcej się śmieje niż gaworzy A od dzisiaj zaczęła piszczeć i robiła to z taką fascynacją, że w pewnej chwili zaczęła boleć mnie głowa hehe.
Tak jak wiele z Was, ja także mam wrażenie, że moja córeczka nudzi się już ze mną, chociaż ciągle staram wymyślać się coś nowego. Za to jak wraca Tż to wystarczy, że cokolwiek do niej powie a ona śmieje się do rozpuku... Dzisiaj byłyśmy cały dzień u dziadków i była zupełnie innym dzieckiem. Widać, że mamusia już jej nie wystarcza pod względem rozrywki
Na razie tylko jesteśmy przy piersi, za jakieś niecałe 3 tygodnie zamierzam zacząć wprowadzać powoli stałe posiłki- liczę tu na Wasze wsparcie jako bardziej doświadczonych w temacie ale to w swoim czasie. No to się rozpisałam... Miłego wieczorku
witaj

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Mamy dziś rocznicę, a Różak jak na złość nie idzie spać. Zawsze o tej porze już śpi.
hehe
a co fajnego przygotowalas na rocznice?
no i gratulacje!
Stary 2013-09-19, 20:22   #1116
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No dotarłam, byliśmy na kontroli bioderek(ostatniej) i wszystko jest dobrze na szczęście. Rutynowa kontrola gdy dziecko samodzielnie zacznie stawiać kroki. Ogólnie synuś został pochwalony że taki grzeczny i w ogóle a najlepszy był komentarz pielęgniarki bo pochwaliła mnie mówiąc że mam pieluszkę ładną czystą wyprasowaną poskładaną a nie jak inne osoby...(no tu już nie wiem co dokładnie bo ja ubierałam już małego a ona przeszłą do pokoju obok). Ale se pomyślałam to naprawdę musiała się kobita napatrzeć z czym ludzie przychodzą skoro tak mi powiedziała, no a dla mnie to oczywiste że mam wyprasowane i złożone przecież nie wezmę jakiejś ufaflanej pomiętolonej pieluszki i to do lekarza
]
za bioderka!!
i za pochwały )

Cytat:
Dziś Roszpunka kończy pół roku
wszystkiego naj naj

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Możesz iść do przychodni tylko na wagę, tylko w godzinach zdrowych dzieci.
W. też ma problem z wagą i musi chodzić na kontrolę co miesiąc.
:
u nas to ciężko, jak musiałam przełożyć szczepienie, bo nie miałam jak się dostać to dała mi za 4 tygodnie :/
Lekarka nie widzi problemu to tym bardziej nie będą mnie zapisywać :/
blokuję tylko miejsce
ale widzę, że przybiera, bo robią mu się fałdki i pampersy 3 są za małe

Cytat:
z tej okazji foto
śliczny jest
mamy taki sam pajacyk (h&m)?? dziś kupiłam w lumpie w roz 9-12m

i super zakupy

Cytat:
Witojcie
Mamy się dobrze, Tomaszek zdrowy i zadowolony z życia byłam na lumpkach wczoraj, trafiłam na promocję akurat, parę ciuszków wpadło. Zimno u nas, wieje strasznie. Pampki się nam skończyły, trzeba biedre odwiedzić. Chyba już w 4ki się zaopatrzę, 3ki obciskając na nóżkach.

Cytat:
a czy ktos zna opinie o tych sliniaczkach z kieszonka, do ktorego wpadaja okruszki? (ciekawe, czy to sie sprawdza)
Mamy z Ikea taki zestaw "żaba"
i u nas super sprawdzał się ten śliniak z Julą, jak sama jadła. Zwłaszcza rosół, to kluski tam wpadały. Szybko potem pod kran i czysty

Cytat:
Kilka słów o nas.... Moja córeczka skończyła wczoraj 5 miesięcy. Kiedy się urodziła, miała 56 cm długości i ważyła 3290, poród naturalny. Od początku karmimy się tylko mleczkiem z piersi- i chyba bardziej jest uzależniona od cysia niż mleczka bo próby karmienia odciągniętym mlekiem z piersi nie udają się. Marysia jest bardzo radosnym dzieckiem. Ostatnio nawet więcej się śmieje niż gaworzy A od dzisiaj zaczęła piszczeć i robiła to z taką fascynacją, że w pewnej chwili zaczęła boleć mnie głowa hehe.
Tak jak wiele z Was, ja także mam wrażenie, że moja córeczka nudzi się już ze mną, chociaż ciągle staram wymyślać się coś nowego. Za to jak wraca Tż to wystarczy, że cokolwiek do niej powie a ona śmieje się do rozpuku... Dzisiaj byłyśmy cały dzień u dziadków i była zupełnie innym dzieckiem. Widać, że mamusia już jej nie wystarcza pod względem rozrywki
Na razie tylko jesteśmy przy piersi, za jakieś niecałe 3 tygodnie zamierzam zacząć wprowadzać powoli stałe posiłki- liczę tu na Wasze wsparcie jako bardziej doświadczonych w temacie ale to w swoim czasie. No to się rozpisałam... Miłego wieczorku

witaj z nami
Stary 2013-09-19, 20:28   #1117
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Mamy z Ikea taki zestaw "żaba"
i u nas super sprawdzał się ten śliniak z Julą, jak sama jadła. Zwłaszcza rosół, to kluski tam wpadały. Szybko potem pod kran i czysty )
o ikea nie pomyslalam rozejrze sie co tam maja, jak bedziemy kupowac krzeselko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 20:30   #1118
BYou
MBZ♥

Maria, wybacz zapominalstwo: wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy
Nie wiem jakie limity bo do mnie ta cywilizacja nie dotarła

Strippi dziękuję
u nas na ważenie nie trzeba się rejestrowac i zahaczać o lekarzatylko umówić się z położną czy pielęgniarkąale pewnie co przychodnia to inaczej:/
też mamy ten śliniak żabowy

Oldzinx, królik po 5 miesiącu

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:36   #1119
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
o ikea nie pomyslalam rozejrze sie co tam maja, jak bedziemy kupowac krzeselko
jest właśnie fajny zestaw żaba
śliniaczek, miseczka z przyklejaną podstawką i kubek

czytajcie to : hahaha::c ojest:
http://www.tatawpracy.pl/dlaczego-w-...l-nieporzadek/
Stary 2013-09-19, 20:49   #1120
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny jest
mamy taki sam pajacyk (h&m)?? dziś kupiłam w lumpie w roz 9-12m
tak to h&m tylko, ze my mamy bez stopek

lece spac dobranoc
Stary 2013-09-19, 21:04   #1121
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Pilnuje, żeby rodzeństwa nie było
Gratuluję rocznicy (która?)

Cytat:
u nas to ciężko, jak musiałam przełożyć szczepienie, bo nie miałam jak się dostać to dała mi za 4 tygodnie :/
Na ważenie nie trzeba się zapisywać, u mnie jest tak, że po prostu się wchodzi i mówi, że chce się zważyć dziecko i pielęgniarka prosi do gabinetu. Oczywiście jak są inne dzieci, to trzeba poczekać.
4 tyg. to bardzo długo, u mnie zdrowe dzieci czekają 2 tyg. i myślałam, że to długo.

BYou, wpadniesz do mnie poprasować firanki? I zasłony, już miesiąc zalegają.

Moderna, w Ikea są śliniaki z rękawami polecane przy BLW.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-09-19 o 21:06
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 21:16   #1122
nati_85
Raczkowanie

Cytat:

No dotarłam, byliśmy na kontroli bioderek(ostatniej) i wszystko jest dobrze na szczęście. Rutynowa kontrola gdy dziecko samodzielnie zacznie stawiać kroki. Ogólnie synuś został pochwalony że taki grzeczny i w ogóle a najlepszy był komentarz pielęgniarki bo pochwaliła mnie mówiąc że mam pieluszkę ładną czystą wyprasowaną poskładaną a nie jak inne osoby...(no tu już nie wiem co dokładnie bo ja ubierałam już małego a ona przeszłą do pokoju obok). Ale se pomyślałam to naprawdę musiała się kobita napatrzeć z czym ludzie przychodzą skoro tak mi powiedziała, no a dla mnie to oczywiste że mam wyprasowane i złożone przecież nie wezmę jakiejś ufaflanej pomiętolonej pieluszki i to do lekarza
że z bioderkami wszystko ok.

Cytat:

Dziś Roszpunka kończy pół roku

Cytat:
hej
ale sie wczoraj uśmiałąm z Karola a on ze mnie hehe robiłam brzuszki a on stał przy kanapie i za każdym razem jak podnosiłam głowe z podłogi to sie zaśmiewał w głos a potem przyszedł do mnie i przełaził mi przez brzuch raz w te raz wewte ale mu się podobało hehe
Nie no nie mogę. Karol jest niesamowity.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziękuje bardzo

Cytat:
Tak.... i teraz musze się przyznać że malowałam paznokcie siedząc na kiblu (jeszcze książeczka do tego i zdażyły wyschnąć)
padłam jakoś trzeba sobie radzić.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i dawno nie bylo kawalu . wiec prosze bardzo :

Przychodzi syn do ojca i mówi:
- Tato, zakochałem się! Umówiłem się na randkę ze świetną dziewczyną!
- To świetnie, synu. Kim ona jest? -Odpowiedział ojciec.
- To Sandra, córka sąsiadów.
- Muszę ci coś powiedzieć, ale obiecaj, że nie powiesz mamie! Sandra jest twoją siostrą.
Chłopak oczywiście się wycofał. Po kilku miesiącach poszedł do ojca:
- Tato, znowu się zakochałem, a ona jest jeszcze ładniejsza!
- To świetnie, synu. Kim ona jest?
- To Asia. Córka sąsiada .
- Och... Ona też jest twoją siostrą.
Sytuacja powtórzyła się kilka razy, syn wkurzył się
na ojca i pobiegł do matki.
- Mamo, jestem taki zły na ojca!
Zakochałem się w sześciu dziewczynach, ale nie mogłem się z nimi umawiać, bo tata jest ojcem ich wszystkich!
Matka przytuliła go i powiedziała:
"Kochany, możesz umawiać się z kim tylko zechcesz. Nie musisz go słuchać, on nie jest twoim ojcem."

Cytat:
Jestem patologia.
Zostawiłam dziecko śpiące samo w domu i poszłam do sklepu na 45 minut. Musiałam. Przez tą chorobę i siedzenie w domu nie mogłam zakupów zrobić potajemnie, a dziś mamy rocznicę ślubu, jutro urodziny TŻ, poza tym przyjeżdża moja siostra z mężem.
Miałam stresa, ale jak przyszłam to dopiero powoli oczy otwierała.
Coś Ty poważnie Ja chyba bym nie mogła się skupić na zakupach.
Jesteś odważna.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
nadrobilam. dziecko na spacerze z ciocią a ja ide spac bom chora
zdrówka. Coś poważnego czy przeziębienie?

Cytat:
o tym myslałąm ze w ciągu dnia puściłam dziś muzykę Karolowi jak się bawił w salonie to zabrał się i poraczkował na korytarz

No i mi ucięło cytaty. Ale z tego co pamiętam to:

Strippi no napisałam, że w końcu bo chyba 2 tygodnie się młody z tym zębem męczył. Ale w końcu wyszedł i dzisiaj już był bardziej pogodny.

I u nas jest taki zwyczaj, że jak się znajdzie ząbka to dostaje się sukienkę. Ale to tylko przy pierwszym. U Julki Tż znalazł i dostał ode mnie koszule.

Ja dzisiaj mam dzień zalatany. Jutro mam imprezkę i trzeba było dom posprzątać i coś przygotować do jedzenia. Padam dzisiaj.
A i Mati już tak często dzisiaj (w porównaniu do ostatnich dni) nie wisiał na cycku i jedna zrobiła mi się twarda. Już tak dawno nie miałam.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:19   #1123
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
a wlasnie, tak to bylo dzieki
sprawdzilam siatke WHO i lecimy od urodzenia mniej wiecej jednostajnie na 50 centylu - na polskich siatkach spadlismy z 50 centyla na 25 ... czyli jednak jedziemy dobrze - mamy karmiace kp sprawdzajacie siatki WHO
Ja też z tych WHO korzystam. U nas było od początku ok. 50 cent, tak ciut powyżej, potem skoczyliśmy do 75 cent i teraz znów 50

Cytat:
Niekoniecznie, lepiej zadzwonić i dopytać. Ja porównałam zasady z mojej dzielnicy w Wawie i z Lublina i wymagali innych dokumentów. Ale po części tez z powodu zawirowań z zameldowaniem.

A jakie tam limity? Ja mam Auchana najbliżej i tam jest dostawa za zakupy powyżej 100 zł, a ja 55 wydałam.
Nie cierpię takich papierkologii
W Tesco bez limitów, ale jest opłata za dostawę, zależna od dnia i godziny dostawy.

Moje dziecko zażyczyło sobie kołysankę na dobranoc, musiałam zaśpiewać, inaczej nie chciał zasnąć
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:24   #1124
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
dobre

Maria28 wszystkiego dobrego
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:42   #1125
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
faaaajnie
mnie Marcel dzsiaj zagluszyl jak czytalam mezowi kawal
he,he

Moderna a w jakim języku mówisz do Marcela?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 22:00   #1126
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ahh i mialam wstawic gadzety, kupilam juz z mysla o rozszerzaniu diety kubeczek doidy do nauki picia z kubka, sliniaczek z rekawkami i ten gryzak co polecalyscie na owoce (kupilam z koncowka silikonowa, te z siateczka podobno odradzane sa ze wzgledu na utrzymanie czystosci, ciezko sie je myje).
ja mam z siateczką i potwierdzam, bardzo ciężko to domyć.

a jak duże są te z silikonową końcówką? bo nie widziałam nigdzie na żywo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:12   #1127
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Widziałam na Allegro, że na 35 mm szerokości ust
Ania
Stary 2013-09-19, 22:20   #1128
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
chyba bym umarła ze stresu
ja też przepraszam, ale nie potrafię sobie wyobrazić zostawienia dziecka samego w mieszkaniu nawet na kilka minut.

Cytat:
TŻ kupił dady 4. Założyłam ale jakieś wielkie są! 3ki za małe znowu. Któraś ma 4ki Pampersa? Porównywalne do Dad czy mniejsze?

Miałam pytać, mięso z królika od kiedy dziecku można podawać?
u nas też 3 za małe a 4 za duże. kupiłam w promocji w stokrotce pampers s&p 4 i są ok, takie pomiędzy dada 3 i 4. między 2 i 3 w dadach też była spora różnica i też wtedy używałam pampersów ab i s&p do czasu aż dorósł do kolejnych dad.

królik w słoiczkach jest jak wszystkie mięsa, po 5 m-cu.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
u nas na ważenie nie trzeba się rejestrowac i zahaczać o lekarzatylko umówić się z położną czy pielęgniarkąale pewnie co przychodnia to inaczej:/
ja dzwoniłam do położnej i mówiłam że przyjdę. też nie zahaczałam o lekarza, który nie widział potrzeby ważenia dziecka słabo przybierającego na wadze.

Cytat:
Widziałam na Allegro, że na 35 mm szerokości ust
dzięki
Stary 2013-09-19, 22:21   #1129
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też przepraszam, ale nie potrafię sobie wyobrazić zostawienia dziecka samego w mieszkaniu nawet na kilka minut.
Na kilka minut ja zostawiam - muszę wózek na raty znosić
Ania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 22:31   #1130
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Na kilka minut ja zostawiam - muszę wózek na raty znosić
mi jak tż nie zniesie wózka to fotelik biorę i znoszę po pół piętra, żeby praktycznie cały czas widzieć dziecko. zaraz wyjdzie że przewrażliwiona jestem
Stary 2013-09-19, 23:17   #1131
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
mi jak tż nie zniesie wózka to fotelik biorę i znoszę po pół piętra, żeby praktycznie cały czas widzieć dziecko. zaraz wyjdzie że przewrażliwiona jestem
Nie jesteś Kiedyś znosiłam Krzysia w gondoli, ale już za ciężki jest i nie mam wyjścia Ale uprawiam wyczynowo biegi na złamanie karku z pustą gondolą po schodach
Ania
Stary 2013-09-20, 07:10   #1132
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
tak to h&m tylko, ze my mamy bez stopek
mega mi się podoba )

Cytat:
Na ważenie nie trzeba się zapisywać, u mnie jest tak, że po prostu się wchodzi i mówi, że chce się zważyć dziecko i pielęgniarka prosi do gabinetu. Oczywiście jak są inne dzieci, to trzeba poczekać.
4 tyg. to bardzo długo, u mnie zdrowe dzieci czekają 2 tyg. i myślałam, że to długo.
no, u nas robią problemy niestety :/

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
dobre
uśmiałam się wczoraj
Stary 2013-09-20, 07:57   #1133
qwerto
Przyczajenie

[QUOTE=corka_rosy;42897683]

U nas jest tak samo. Ale ja zastanawiam się nad zakupem wagi, żeby nie złapać jakiś wirusów, no i perspektywa rozbierania w zimie dziecka z kilku warstw na ważenie mi się nie uśmiecha.... My się ważymy co 2-3 tygodnie bo takie mamy zalecenie więc waga by się przydała

Mamusie z Lublina mam pytanie- gdzie można zaopatrzyć się w strój na chrzest dla dziecka? Chrzciny mamy w przyszłą niedzielę i muszę w ten weekend coś kupić dla Małej.
qwerto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:18   #1134
maria28
Kniaginia

Witam

Corka, rocznica 4

Moderna, a nie powiem co

Dziś TŻa urodziny, więc dzień mojej klęski lub zwycięstwa, w zależności, czy wyjdzie mi moje pierwsze w życiu ciasto
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:41   #1135
oldzinx
Raczkowanie

Jak zwykle cytaty ucięło

Z tego co pamiętam

Tasia możesz wrzucić porównanie pampków. Będę wdzięczna
Marchewkę mam działkową ale też mam z Bobovity te darmowe słoiki. Mogą być na pierwszy raz.

Cytat:
mozesz zaczac np. od marchewki, pasternaka, dyni lub cukini
marchewka czesto dziala zestalajaco na kupki, wiec uwaga (dziewczyny tu na watku czesto daja jako deser dodatkowo np. jablko, ktore rozluznia )
Dziękuje Moderna. Jesteś naszym osobistym doradcą żywieniowym
Dzisiaj na obiad będą ziemniaki z marchewka, zobaczymy co Tomi na to
A cukienie na parze da się? W piwnicy dynia leżakuje, chyba ja przerobie na słoiczki.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Filip dzisiaj pochwalił się nową umiejętnością. Zaczął piszczeć! Nie miałam pojęcia, że dzieci mogą aż tak piszczeć, szok! Uszy mnie bolały Owszem wcześniej krzyczał, jęczał, marudził ale te piski dzisiejsze to śpiewaczka operowa by się nie powstydziła
Dzisiaj byłam u fryzjera podciąć końcówki a jutro przychodzi Pani zrobić mi paznokcie
Dla Filipka
Fiu fiu, to Mama będzie odstrzelona (fryzjer, trzeba pomyśleć bo 2 lata jak nie byłam )

Cytat:
Witamy
Dla piszczącej córci.

Cytat:
Dziekuje
a z tym spaniem to nie wiem, moze wlasnie jest u nas odwrotnie, bo moj maz spokojny... a ja caly czas malemu spiewam i gdekam za uchem - moze dlatego nie chce spac?
no w sumie też tak może być

Cytat:
Mamy dziś rocznicę, a Różak jak na złość nie idzie spać. Zawsze o tej porze już śpi
Święto ma dziewczyna to zabalowała

Cytat:
Lekarka nie widzi problemu to tym bardziej nie będą mnie zapisywać :/
blokuję tylko miejsce
ale widzę, że przybiera, bo robią mu się fałdki i pampersy 3 są za małe
dla Michasia, za każdą fałdeczkę

Cytat:
Oldzinx, królik po 5 miesiącu
Cytat:
u nas też 3 za małe a 4 za duże. kupiłam w promocji w stokrotce pampers s&p 4 i są ok, takie pomiędzy dada 3 i 4. między 2 i 3 w dadach też była spora różnica i też wtedy używałam pampersów ab i s&p do czasu aż dorósł do kolejnych dad.

królik w słoiczkach jest jak wszystkie mięsa, po 5 m-cu.
No to po południu na stokrotkę uderzamy. Może jeszcze będą.

Dziękuję dziewczęta za odp.
Mam zamrożoną bestię od dziadziusia (hodowany na samej naturze ) i zastanawiam sie jak go przyrządzać dla synka. Trzeba przepisów poszukać.

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
I u nas jest taki zwyczaj, że jak się znajdzie ząbka to dostaje się sukienkę. Ale to tylko przy pierwszym. U Julki Tż znalazł i dostał ode mnie koszule.

Ja dzisiaj mam dzień zalatany. Jutro mam imprezkę i trzeba było dom posprzątać i coś przygotować do jedzenia. Padam dzisiaj.
A i Mati już tak często dzisiaj (w porównaniu do ostatnich dni) nie wisiał na cycku i jedna zrobiła mi się twarda. Już tak dawno nie miałam.
Ale fajny zwyczaj. Podoba mi się muszę mężowi powiedzieć. I zaczynam szukać zębów

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-09-20 o 08:43
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:54   #1136
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Pilnuje, żeby rodzeństwa nie było

Moderna, w Ikea są śliniaki z rękawami polecane przy BLW.

wlasnie widzialam na stronie - ale one sa naprawde paskudne chociaz pewnie po pierwszych dniach, jak bede miec sajgon w kuchni to dokupie jeszcze te ikeowskie - na razie mam ten z playshoes z rekawkami - ladniutki jest
Cytat:
Ja też z tych WHO korzystam. U nas było od początku ok. 50 cent, tak ciut powyżej, potem skoczyliśmy do 75 cent i teraz znów 50

Moje dziecko zażyczyło sobie kołysankę na dobranoc, musiałam zaśpiewać, inaczej nie chciał zasnąć
no a ja ostatnio sprawdzalam na polskich siatkach i zaczelam sie martwic, ze spadamy - i jednak niepotrzebnie

a co sobie na dobranoc zazyczyl ?
Cytat:
Moderna a w jakim języku mówisz do Marcela?
w dwoch ale powinnam mowic glownie po polsku - najgorsze, ze ja juz dzikus jestem i juz nawet nie tylko w niemieckim ale i w polskim robie bledy a maz Niemiec mowi po niemiecku
mam nadzieje, ze pojdzie nam dobrze z mowieniem - podobno sporo dzieci dwujezycznych korzysta z uslug logopedy

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-09-20 o 08:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:59   #1137
oldzinx
Raczkowanie

Aaa, Kasia wszystkiego najlepszego dla półroczniaka Emilianka

Muszę się pochwalić. Tomek właśnie wpakował stopę do buźki, haha ale to śmieszne

Pozdrawiamy
Do później
Stary 2013-09-20, 08:59   #1138
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam z siateczką i potwierdzam, bardzo ciężko to domyć.

chodzi o koncowke? na poprzedniej stronie wstawilam foto Marcela z ta siateczka w buzi.. a na oko to mi wyglada na ok. 2,5-3 cm

Cytat:
mega mi się podoba )
fajne sa ciuszki w h&m
ostatnio poszlo pol dodatku na dziecko na ciuszki .. a jeszcze musze kombinezon i cos cieplejszego na zime dokupic
Stary 2013-09-20, 09:02   #1139
BYou
MBZ♥

Dzień dobey bardzo

Maria za ciastodasz radę

Moderna, Córk Znajomych jest dwujęzycznaśmiesznie mieszała na początku mówiąc kilka słów po polsku, a resztę jak było Jej wygodniej po angielskuod strony logo nie było żadnych problemów

Monicca zap iszczenie to tylko czekać aż będzie dadadada, nanananaan

Qwerto, a chcesz typowo chrzcielne ubranko?takie to widuję w veritasach.

Oldzinx j królika dodaję do zupki ale mylę nad jakąś deliktatną a'la potrawką

U Was też tak zimno?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:04   #1140
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś TŻa urodziny, więc dzień mojej klęski lub zwycięstwa, w zależności, czy wyjdzie mi moje pierwsze w życiu ciasto
ale jak to, pierwsze?
to zaciskam kciuki

Cytat:
Dziękuje Moderna. Jesteś naszym osobistym doradcą żywieniowym
Dzisiaj na obiad będą ziemniaki z marchewka, zobaczymy co Tomi na to
A cukienie na parze da się? W piwnicy dynia leżakuje, chyba ja przerobie na słoiczki.
nie ma za co, ale co to ze mnie za doradca na razie to tylko trzepie dziobem - czysto teoretycznie

cukini jeszcze na parze nie gotowalam, ale chyba sie da, tak mysle

a i jeszcze niedawno czytalam o takim triku - gotujemy danie dla maluszka, miksujemy i mrozimy w pojemnikach na kostki do lodu! i te kostki pozniej dzielimy do woreczka - mozna pozniej robic rozne miksy - bierzesz kostke marchewki, kostke dyni itd.

kciuki

Cytat:
Muszę się pochwalić. Tomek właśnie wpakował stopę do buźki, haha ale to śmieszne
ale faaajnie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości