Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 19:56   #1141
teQiba
Moderator

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też tak macie, że ciężko Wam złapać oddech czasami? Miałam też tak, że jak w dzień się zdrzemnęłam to jak się przebudzałam to serce waliło mi jak oszalałe i musiałam jeszcze chwilę poleżeć by zebrać się do kupy .Nie wiem czym to jest spowodowane szczególnie te trudności w złapaniu oddechu . może któraś ma podobnie lub coś wie w tej kwestii?
Ja rowniez tak mam

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Wy się dziwicie, że jestem ostrożna? nabawiłam się toxo po zjedzeniu polędwicy łososiowej może gdybym właśnie czytała skład produktów to dzisiaj nie miałabym tych wszystkich problemów
tuńczyk w puszce jest surową rybą upchniętą w oleju i poza tym, ze dostarcza omega jakichśtam, może zaszkodzić, podobnie jak wędzona makrela czy śledź i wszystkie surowe mięsa
A szprotki w sosie pomidorowym? Bo ja juz jadlam w ciazy i jeszcze mam pare puszeczek

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy czasami zakładacie szpilki (np. na jakieś uroczystości)
Ostatnio usłyszałam od szwagierki, że przecież nie mogę iść w szpilkach na imprezę do dziadków, bo w ciąży NIE MOŻNA zakładać obcasów
Uważam to trochę za chore zachowanie Nie biegam w szpilkach na co dzień, więc jak założę na jakieś wyjście to chyba nic się nie stanie Tym bardziej, że nie mam ogromnego brzucha, środek ciężkości mi się nie zdążył zaburzyć
A przed ciążą często chodziłam na obcasie oczywiście nie codzienne. I dużo lepiej się tak czuję
Rozumiem, że mogła by mi zwrócić uwagę gdybym wszędzie łaziła na obcasie, ale żebym teraz sobie nie mogła założyć
Ciekawe co powie jak mnie zobaczy na tej imprezie
To bardziej chodzi o to zeby sie nie przewrocic, poza tym nie sadze zeby byly jakies przeciwskazania - ja tez bylam na weselu w szpilkach
Stary 2013-10-01, 20:00   #1142
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Zawsze to jakieś pocieszenie
ale jeżeli stopień zaawansowania zła zależy od ilości tapety to moje nie będzie najgorsze
Podobno szczególnie nie powinno się mocno malować ust.
Ja na mój ślub się malowałam, ale ust nie może chodzi o to, że te dzieci tych nie malujących się zostaną księdzem/zakonnicą?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:02   #1143
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio usłyszałam od szwagierki, że przecież nie mogę iść w szpilkach na imprezę do dziadków, bo w ciąży NIE MOŻNA zakładać obcasów
Uważam to trochę za chore zachowanie
kuzynka męża ma zakaz chodzenia na obcasie, ale dlatego, że kiedyś poroniła i lekarz uważa to za przeciwskazanie "na wszelki wypadek"- nawet na własnym weselu była na koturnach

myślę, że jak wszystko jest ok i się umie chodzić na wysokim obcasie (niektórzy nie umieją, a chodzą :P ) to czemu nie zawsze się ładniej wygląda

ale jak ktoś ma zakaz od lekarza albo najnormalniej w świecie się potyka co chwila na wysokim, to lepiej sobie odpuścić :P

trzeba przy tym pamiętać, że z coraz wiekszym brzuzszkiem zmienia się środek ciężkości, więc zaczniemy się poruszać nieco inaczej, a każdy upadek niesie ze sobą jakieś zagrożenie

ale jeśli ktoś całe życie pomyka na wysokich obcasach, to nagłe "zejście do parteru" sprawi, że stopy będą bolały
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:03   #1144
mona1
Zadomowienie

Dziewczyny jeśli któraś z Was jest zainteresowana to w Tesco jest wyprzedaż ubranek niemowlęcych. Ja jestem wielką fanką ich kolekcji dziecięcej dziś wybrałam się na zakupy, a tam taka miła niespodzianka -30%, a niektóre produkty nawet -50%.
Stary 2013-10-01, 20:04   #1145
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Uważam to trochę za chore zachowanie Nie biegam w szpilkach na co dzień, więc jak założę na jakieś wyjście to chyba nic się nie stanie Tym bardziej, że nie mam ogromnego brzucha, środek ciężkości mi się nie zdążył zaburzyć
A przed ciążą często chodziłam na obcasie oczywiście nie codzienne. I dużo lepiej się tak czuję
Rozumiem, że mogła by mi zwrócić uwagę gdybym wszędzie łaziła na obcasie, ale żebym teraz sobie nie mogła założyć
weź kapcie na zmianę i jak będzie na ciebie patrzyła to rach ciach zmiana

mnie brakuje jazdy na rowerze, a przestałam jeździć z tego powodu co Twoja szwagierka śpilków w ciąży nie nosi wcale nie trzeba zakładać wysokich butów ani wsiadać na rower żeby sobie krzywdę zrobić, moja mama połamała nogę w dwóch miejscach uprawiając sporty ekstremalne - zbierając grzyby
tak więc załóż obcasy, wesprzyj się na mężu i damą bądź a co

Koziemleko nie siwiej wiem, że trudno nie robić sobie wyrzutów, sama zadręczam się myślą, że zachorowałam jakby na własne życzenie, po kiego diabła żarłam...

Ela o malowaniu i zejściu na złą drogę nie słyszałam, dobre
a jak sam tusz do rzęs, to zejdzie w połowie?

mona dzięki, pewnie że jestem zainteresowana, jutro pędzę do Tesco

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-10-01 o 20:06
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:07   #1146
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Podobno szczególnie nie powinno się mocno malować ust.
Ja na mój ślub się malowałam, ale ust nie może chodzi o to, że te dzieci tych nie malujących się zostaną księdzem/zakonnicą?
Ja też nie maluję ust - wszelkie błyszczyki, pomadki, szminki zostają zaraz zlizane i niewidoczne jedynie pomadka bezbarwna

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli któraś z Was jest zainteresowana to w Tesco jest wyprzedaż ubranek niemowlęcych. Ja jestem wielką fanką ich kolekcji dziecięcej dziś wybrałam się na zakupy, a tam taka miła niespodzianka -30%, a niektóre produkty nawet -50%.
O nie! Usuń ten wpis zanim na dobre wbije sobie do glowy żeby jechać do tesco
dzisiaj mi znowu przyszedl worek ubranek z allegro

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:12   #1147
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Ela o malowaniu i zejściu na złą drogę nie słyszałam, dobre
a jak sam tusz do rzęs, to zejdzie w połowie?
o
Nie wiem trzeba sprawdzić

Cytat:
Ja też nie maluję ust - wszelkie błyszczyki, pomadki, szminki zostają zaraz zlizane i niewidoczne jedynie pomadka bezbarwna

Też kiedyś używałam błyszczyków, ale dlatego bo mi smakowały teraz pomadka bezbarwna, ale też szybko schodzi

Cytat:
Z tymi ubrankami to jestem zła. Teraz tyyyle promocji !! A ja nie jestem pewna płci
Byłam dzisiaj w tesco i nawet nie zajrzałam

Poza tym w Lidlu od 7go października są ubranka i pościele dziecięce. Rozmiary od 62 cm. Ale ja 11 mam wizytę, więc nie upewnię się co do płci i fajne ciuszki w fajnych cenach koło nosa i przelecą. Jestem zła...

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-5314A...erta.htm?id=76

aha no i zbadane na substancje szkodliwe

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-10-01 o 20:13

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 20:13   #1148
thidien
Rozeznanie

Cytat:
wcale nie trzeba zakładać wysokich butów ani wsiadać na rower żeby sobie krzywdę zrobić, moja mama połamała nogę w dwóch miejscach uprawiając sporty ekstremalne - zbierając grzyby
hehe święta prawda :P ja złamałam kiedyś 3 kości sródrecza jak siadałam na krzesło, to wyższe, typu barowe :P a mój tata złamał nogę (aż go drutowali) jak sięgał po gruszkę na drzewie, teren zupełnie prosty, bez dołków ;P:P:P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:15   #1149
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
za późno jutro będzie szturm marcówek i kwietniówek na sieciówkę

teQiba nawet nie myślałam o szprotkach, przeczytałam i teraz za mną chodzą a koreczki śledziowe? albo śledzie w sosie musztardowym... zaraz się żaślinię
ranyy ten tuńczyk to był wstęp do żerowania, naszło mnie na ryby

Ela dzięks, body z kotem najfajniejsze, 7 października od rana koczuję pod Lidlem
nie znam płci, nie chcę znać, kupię po trochu tego i tego trudno, chłopak będzie śmigał w różowym, a dziewucha w granacie, równouprawnienie mamy

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-10-01 o 20:20
Stary 2013-10-01, 20:23   #1150
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
za późno jutro będzie szturm marcówek i kwietniówek na sieciówkę

teQiba nawet nie myślałam o szprotkach, przeczytałam i teraz za mną chodzą a koreczki śledziowe? albo śledzie w sosie musztardowym... zaraz się żaślinię
ranyy ten tuńczyk to był wstęp do żerowania, naszło mnie na ryby

Ela dzięks, body z kotem najfajniejsze, 7 października od rana koczuję pod Lidlem
nie znam płci, nie chcę znać, kupię po trochu tego i tego trudno, chłopak będzie śmigał w różowym, a dziewucha w granacie, równouprawnienie mamy
Ja też wpierdzielałam śledzie

Najgorsze jest to, że dla mnie jest coś albo chłopięce, albo dziewczęce. Nie widzę nic unisex tak to jest jak się na modzie nie zna...

Stary 2013-10-01, 20:23   #1151
23Paula23
BAN stały

Cytat:
amelka 2006 za wizyte i trzymam kciuki za lepsze dni

Ja sobie dzisiaj poczytałam zabobony
Na pępowinę za późno, bo odkurzałam samochód i przeszłam pod kablem.
Poza tym moje dziecko będzie miało frecie uszy (bo patrzę i bawię się z fretkami). Będzie łyse (bo patrzałam na księżyc), będzie dużo płakało (bo patrzałam na słońce) i będzie pijakiem (bo myłam ostatnio naczynia i pochlapałam brzuch)
Ale za to będzie się dobrze uczyło, bo czytam dużo książek i nie zejdzie na złą drogę, bo się nie maluję
Moje za to będzie pso-kotem wedlug tesciowej i sąsiadek bo zdarzy się że cmokne moje psy czy koty w glowke

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
kuzynka męża ma zakaz chodzenia na obcasie, ale dlatego, że kiedyś poroniła i lekarz uważa to za przeciwskazanie "na wszelki wypadek"- nawet na własnym weselu była na koturnach

myślę, że jak wszystko jest ok i się umie chodzić na wysokim obcasie (niektórzy nie umieją, a chodzą :P ) to czemu nie zawsze się ładniej wygląda

ale jak ktoś ma zakaz od lekarza albo najnormalniej w świecie się potyka co chwila na wysokim, to lepiej sobie odpuścić :P

trzeba przy tym pamiętać, że z coraz wiekszym brzuzszkiem zmienia się środek ciężkości, więc zaczniemy się poruszać nieco inaczej, a każdy upadek niesie ze sobą jakieś zagrożenie

ale jeśli ktoś całe życie pomyka na wysokich obcasach, to nagłe "zejście do parteru" sprawi, że stopy będą bolały
Całe życie chodziłam w szpilkach a teraz najzwyczajniej w świecie nie mogę bo mnie zaraz bolą plecy i nogi ale za to jeżdżę skuterem do dziś dnia

Cytat:
Nie wiem trzeba sprawdzić

Też kiedyś używałam błyszczyków, ale dlatego bo mi smakowały teraz pomadka bezbarwna, ale też szybko schodzi

Z tymi ubrankami to jestem zła. Teraz tyyyle promocji !! A ja nie jestem pewna płci

Poza tym w Lidlu od 7go października są ubranka i pościele dziecięce. Rozmiary od 62 cm. Ale ja 11 mam wizytę, więc nie upewnię się co do płci i fajne ciuszki w fajnych cenach koło nosa i przelecą. Jestem zła...

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-5314A...erta.htm?id=76

aha no i zbadane na substancje szkodliwe
Przecież zawsze możesz kupić unisex w neutralnych kolorkach chyba że masz plan np córkę ubierać w same różowe kolorki bo beże, zieleń, brąz
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 20:29   #1152
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Przecież zawsze możesz kupić unisex w neutralnych kolorkach chyba że masz plan np córkę ubierać w same różowe kolorki bo beże, zieleń, brąz
Nie, nie ja różowego nie lubię
Ale chyba i tak pojadę. Kupię szary dres chociaż
I biały sweterek

Stary 2013-10-01, 20:30   #1153
mmhym
Zadomowienie

Hej, melduję się po wizycie, ale nadrabiać będę jutro
Wszystko w jak najlepszym porządku, pani długo próbowała złapać odpowiedni fragment, ale w końcu udało się - będziemy mieć dziewczynkę Jednak przeczucia mnie nie myliły, choć wszyscy wróżyli chłopca Mąż chyba troszeczkę jednak był rozczarowany, ale już mu przeszło
Mała wierciła się strasznie, waży 150g Łożyska mam z tyłu
Dziwnie się z tym czuję, że już wiem

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:37   #1154
23Paula23
BAN stały

Cytat:
I biały sweterek

Moim zdaniem nadają się i córuni i synciowi niebiesko szary pasuje dla chłopca ale i dla dziewczynki a biały sweterek z paseczkami różowymi hm... wkoncu tylko "prawdziwi" faceci nie boja sie ubrać w różowy kolor

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
hej, melduję się po wizycie, ale nadrabiać będę jutro
wszystko w jak najlepszym porządku, pani długo próbowała złapać odpowiedni fragment, ale w końcu udało się - będziemy mieć dziewczynkę :d:d:d jednak przeczucia mnie nie myliły, choć wszyscy wróżyli chłopca mąż chyba troszeczkę jednak był rozczarowany, ale już mu przeszło :d
mała wierciła się strasznie, waży 150g łożyska mam z tyłu

gratuluje
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:39   #1155
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Najgorsze jest to, że dla mnie jest coś albo chłopięce, albo dziewczęce. Nie widzę nic unisex tak to jest jak się na modzie nie zna...
Ja kupuję ubranka unisex, później na drugie dziecko będzie, niezależnie od płci W Tesco jest dużo ubranek uniseks - są w kolorze szarym, szaro - białym, śliczne, polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 20:40   #1156
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję ubranka unisex, później na drugie dziecko będzie, niezależnie od płci W Tesco jest dużo ubranek uniseks - są w kolorze szarym, szaro - białym, śliczne, polecam
Nie kuście. Jest za wcześnie na kupowanie

Stary 2013-10-01, 20:45   #1157
teQiba
Moderator

Cytat:
Wszystko w jak najlepszym porządku, pani długo próbowała złapać odpowiedni fragment, ale w końcu udało się - będziemy mieć dziewczynkę Jednak przeczucia mnie nie myliły, choć wszyscy wróżyli chłopca Mąż chyba troszeczkę jednak był rozczarowany, ale już mu przeszło

Gratuluje

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Nie kuście. Jest za wcześnie na kupowanie
To samo pomyslalam
Stary 2013-10-01, 20:47   #1158
cobra115
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny bo już myślałam że nienormalna jestem

Mnie też sie podobają tescowe ciuszki
Stary 2013-10-01, 20:52   #1159
mona1
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję, dziewczynka - tak jak chciałaś macie już jakieś imię wybrane???
Stary 2013-10-01, 20:57   #1160
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
fajne jest to, że ledwo poczułam maluszka wczoraj to dziś już więcej razy...takie małe drgnięcia jak się leży spokojnie: pojedyncze i delikatne
ale fajnie ja na powtórkę czekam już 2 dzień

Cytat:
moja znajoma chodziła na obcasach prawie do końca bo jej było wygodniej

Cytat:
gratuluję

jutro idę do TESCO!!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:41   #1161
uparta8210
Raczkowanie

jestem ale zmykam zaraz, oczy same mi się zamykają ...

zdjęcie stópki w brzuszku- po prostu boskie ktoś miał niezły refleks i dobry aparat, albo pstrykał jak oszalały i mu się udało ...

mnie wczoraj cały dzień i nawet w nocy brzuch poblewał tak po prawej stronie, trochę byłam wystraszona ale dzisiaj już ok. Za to w plecach mi coś szczyka jak się schylam, jak by mim ktoś igłę wbijał brrrr ....

teraz idę spać 3majcie się mamuśki
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:42   #1162
Ela87
Zakorzenienie

Ja to przemyślałam teraz. Jechałam po TŻta do pracy i nie dopięłam jesiennej kurtki czyli nie mam się w co ubrać, więc teraz muszę pomyśleć o sobie. Potrzebuję jakiejś kurtki na jesień/zimę. Nie wspominając, że mam jedną parę spodni, które za miesiąc/dwa będą już chyba za małe
Szkoda mi kasy na siebie, ale z domu wychodzić muszę

Stary 2013-10-01, 22:51   #1163
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Ja używałam rożka tylko w szpitalu. Na początku dziecko musi się przyzwyczaić do dużo niższej niż w brzuszku temperatury otoczenia, a takie otulenie bardzo ułatwia sprawę. Poza tym maluch jest trochę unieruchomione i podobno spokojniejszy, podobnie jak w otulaczu. Nie nosiłam nigdy dziecka w rożku, uważałam, że za ciepło jej będzie.
Po wyjściu do domu mała w ciągu dnia spała pod cienkim kocykiem (był październik) w nocy pod trochę cieplejszym. Kiedy zaczęła się ruszać i rozkopywać zaczęliśmy używać śpiworek. U nas sprawdził się znakomicie, do około półtora roku.

U nas też choróbsko
moja w brzuchu miała adhd i jak sie urodziła ryczała w rozku , jak tylko byłysmy na sali rozwiazałam rozek i ja tak zostawiłam mloda sie rozwaliła i zasneła rozek nam słuzył tylko do noszenia tzn dla meza bo on sie bał jej brac tak normalnie ....szybko mu mineło jak mu cyrk zrobila ... rozek na słuzyl przy kapieli dałam rozek na to reczki i mloda pod tyłkiem miała ciepło

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
w takim przypadku to też bym awantury nie zrobiła, bardzo fajnie zrobiła że zadzwoniła do Ciebie, wporządku się zachowała dla twojej teściowej. Ty też jej już powiedziałaś swoje zdanie więc będzie wiedziała jak się zachowa następnym razem.

Ja w rożku też małą nosiłam jak się urodziła, karmiłam. A w szczególności przydawał się jak goście przyjeżdżali i chcieli małą brać na ręce, Tym bardziej że moi bracia małą bawili kiedy tylko byli u mnie, słodki widok: trzech dorosłych chłopów a tak słodko żartowali i do małej mówili .... Swoich dzieci jeszcze nie mają więc mała jest oczkiem w ich głowie. nauczyli ją jak miała 2 latka tupać nogą na kota... fajnie to wyglądało i kopać w kostkę, dawać żółwika zdechniętego itd... no cyrki z nimi mam a dziecko jak wraca od ich rąk to zawsze coś nowego "umie"

Ale mi się na wspominanie bierze ...
cała prawde piszesz moi braci tez szkola moja córe kiedy do nich przychodza koledzy moja córka pakuje szklane picie i idzie na imprezke do pokoju chłopkaów , wołami nie da sie jej wyciagnac to nic ze towazystwo starsze o ponad 16 lat ( 20 letni bracia blizniacy + towazystwo )

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
U mnie to samo, też nic nawet przypominającego te rybki...
Ja jutro wizyta. Mam nadzieję, że wszytsko okej.

A o TeQibie tez myślałam. I żadna dziewczyna po wizycie się nie odezwała...
o przepraszam ja napisałam jak po wiztcie i ze nasteona 21 pazdziernika ... no i ze musze juz robic test glukozowy ten 2 godz

jak ja rano to wypije na bank :bleee:

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrych wieści
Ja też już dostałam skierowanie na krzywą cukrową - robisz jakoś teraz czy bliżej kolejnej wizyty?

tak blisko wizyty ja wszystkie wyniki robie 2/3 dni przed wizyta no chyba ze dłuzej sie czeka

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Wy się dziwicie, że jestem ostrożna? nabawiłam się toxo po zjedzeniu polędwicy łososiowej może gdybym właśnie czytała skład produktów to dzisiaj nie miałabym tych wszystkich problemów
tuńczyk w puszce jest surową rybą upchniętą w oleju i poza tym, ze dostarcza omega jakichśtam, może zaszkodzić, podobnie jak wędzona makrela czy śledź i wszystkie surowe mięsa
a jestes pewna ze to po poledwicy lososiowej ?

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 06:49   #1164
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Oj tam zaraz nie można
Chodzi o to, że można zrobić sobie krzywdę w razie upadku. Warto też dbać o swój kręgosłup Ale myślę, że jak założy się szpilki raz na jakiś czas i będzie ostrożnym (nie biegamy po schodach) to nic się nie stanie.

Ja też wczoraj założyłam szpilki - 11 cm na pocztę i na zakupy, ale przyznam szczerze, że marzyłam żeby je jak najszybciej zdjąć. Ale musiałam, bo ostatnio mój tż jakby nie widzi we mnie kobiety
To pewnie moja wina, bo całe dnie śmigam w dresach

Cytat:
Ja też wpierdzielałam śledzie

Ja widzę dużo ciuszków uniwersalnych. Białych, szarych, zielonych... najlepiej w misie

Cytat:
Ja to przemyślałam teraz. Jechałam po TŻta do pracy i nie dopięłam jesiennej kurtki czyli nie mam się w co ubrać, więc teraz muszę pomyśleć o sobie. Potrzebuję jakiejś kurtki na jesień/zimę. Nie wspominając, że mam jedną parę spodni, które za miesiąc/dwa będą już chyba za małe
Szkoda mi kasy na siebie, ale z domu wychodzić muszę
Ja się jeszcze dopinam, ale jak mam jeszcze pod kurtką sweter to ciężko mi oddychać Mi też szkoda kasy, tym bardziej, że za rok nic z tego nie założę - chce wrócić do pierwotnych rozmiarów. Specjalnie sobie nic nie kupuje, żeby mieć motywację
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:11   #1165
bebe97
Wtajemniczenie

mmhym za dziewczynkę i dobre przeczucie powiedz mężowi, choć teraz pewnie w to nie uwierzy, a się przekona, że mężczyźni z reguły chcą mieć potomków - chłopców, a i tak bardziej córki kochają

Na codzien biegam w sportowym obuwiu ale czasem zakładam jesienne buty na wyższym obcasie, nie szpilki raczej gruby stabilny obcas i tez po kilku godzinach mnie stopy bolą i marzę, żeby je zdjąć. Nie ma to jak dobry porządny adidas i ciepła skarpeta

Koziemleko jak nie widzi kobiety, to mu pokaż, i nie musisz szpilek zakładać, raczej coś zdejmij Ja swoją dolę dostałam wreszcie od męża i teraz żartuję, ze z tą częstotliwością co ostatnio, to mam na ma na miesiąc spokój... a jak mu się nie podoba mój dres, to niech mi kupi nowy

Nie mogę się doczekać zakupów niemowlęcych Koło południa się zbiorę i zrobię czystki na wieszakach w tesco!
Ela teQiba a czemu uważacie że za wcześnie na kupowanie? czyżby jakieś przesądy?
Stary 2013-10-02, 07:25   #1166
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry dziękuję za wszystkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez ktosia35 Pokaż wiadomość
Witam , często czytam forum i jestem z Wami prawie na bieżąco Niestety na napisanie wiadomości brakuje albo czasu albo weny.
Dziś postaram się trochę nadrobić... Jestem w końcówce 13-stego tygodnia, więc za parę dni wkraczam w II trymestr. Wczoraj byłam na badaniach genetycznyc
Gratuluję udanego USG na wynikach nie bardzo się znam, ale jak masz za tydzień iść na wizytę to nie myśl na razie o tym, lekarka Ci wytłumaczy

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Nie mam ostatnio siły pisać. Gratuluję Wam pierwszych ruchów. Ja muszę na to jeszcze poczekać. Dziś byłam na teście PAPPA. Zobaczymy jakie będą wyniki.
Trzymam kciuki za dobre wyniki testu i za USG
Ten wózek, o któym pisałaś wygląda super, b. ładna gondola i budka - takie nowoczesne

Cytat:
Ja wczoraj na wizytę przyparadowałam na dość wysokich koturnach i lekarka nie zająknęła się ani słowem Wiadomo, że później nie będzie pewnie nam się chciało chodzić w wysokich butach, ale trzeba korzystać póki się da Choć ja też nie przepadam za nimi aż tak, ale ostatnio w ogóle nie chodzę długgo, bo mi plecy wysiadają

Cytat:
Byłam, widziałam, kupiłam komplet 5 bodziaków za 22 zł

Cytat:
gratuluję, dziewczynka - tak jak chciałaś macie już jakieś imię wybrane???
Myślimy nad Urszulą, ale nie jesteśmy jeszcze pewni na 100%

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:26   #1167
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
mmhym za dziewczynkę i dobre przeczucie powiedz mężowi, choć teraz pewnie w to nie uwierzy, a się przekona, że mężczyźni z reguły chcą mieć potomków - chłopców, a i tak bardziej córki kochają

Na codzien biegam w sportowym obuwiu ale czasem zakładam jesienne buty na wyższym obcasie, nie szpilki raczej gruby stabilny obcas i tez po kilku godzinach mnie stopy bolą i marzę, żeby je zdjąć. Nie ma to jak dobry porządny adidas i ciepła skarpeta

Koziemleko jak nie widzi kobiety, to mu pokaż, i nie musisz szpilek zakładać, raczej coś zdejmij Ja swoją dolę dostałam wreszcie od męża i teraz żartuję, ze z tą częstotliwością co ostatnio, to mam na ma na miesiąc spokój... a jak mu się nie podoba mój dres, to niech mi kupi nowy

Nie mogę się doczekać zakupów niemowlęcych Koło południa się zbiorę i zrobię czystki na wieszakach w tesco!
Ela teQiba a czemu uważacie że za wcześnie na kupowanie? czyżby jakieś przesądy?
Ja kocham obcasy i mam ich cale stado. Ale teraz w ciazy chodze na płaskim bo mi tak wygodniej po prostu.

Ja jestem np uczulona na welurowe dresy. Wszystkie zapiziale mamuski zaraz widze ktore przychodzily do mnie do pracy. Jakby nagle zapomnialy ze sa kobietami.
I moja mama tez mi przyniosla te welury i jej stanowczo zapowiedzialam ze w zuciu tego nie zaloze.
Staram sie nadal o siebie dbac. Jestem zalamana ze nie moglam ufarbowac wlosow i na razie ciagle wiąże w koczek a mam długie wlosy.
Troche mniej sie maluje i musze sie naprawic w tym względzie.
Musze dbac o siebie i dla siebie i TZta.

My nadal celibat przumusowy. Straszne to jest! Troche unikamy bliskosci zeby nie rozbudzic żądzy. Ale wystarczy ze sie przytulimy i juz jest problem
TZ nawet nieświadomie przez sen mnie zaczyna dotykac a potem rano jak mu mowie co wyprawial przerazony pyta czy do czegos doszło Ale ja trzymam reke na pulsie i kaze mu spac.
Oczywiscie dbam o niego zeby nie pekl biedaczek... ale on choc uwielbia juz kwiczy ze chce normalnie.
A ja to nie....
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:57   #1168
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja kocham obcasy i mam ich cale stado. Ale teraz w ciazy chodze na płaskim bo mi tak wygodniej po prostu.

Ja jestem np uczulona na welurowe dresy. Wszystkie zapiziale mamuski zaraz widze ktore przychodzily do mnie do pracy. Jakby nagle zapomnialy ze sa kobietami.
I moja mama tez mi przyniosla te welury i jej stanowczo zapowiedzialam ze w zuciu tego nie zaloze.
Staram sie nadal o siebie dbac. Jestem zalamana ze nie moglam ufarbowac wlosow i na razie ciagle wiąże w koczek a mam długie wlosy.
Troche mniej sie maluje i musze sie naprawic w tym względzie.
Musze dbac o siebie i dla siebie i TZta.

My nadal celibat przumusowy. Straszne to jest! Troche unikamy bliskosci zeby nie rozbudzic żądzy. Ale wystarczy ze sie przytulimy i juz jest problem
TZ nawet nieświadomie przez sen mnie zaczyna dotykac a potem rano jak mu mowie co wyprawial przerazony pyta czy do czegos doszło Ale ja trzymam reke na pulsie i kaze mu spac.
Oczywiscie dbam o niego zeby nie pekl biedaczek... ale on choc uwielbia juz kwiczy ze chce normalnie.
A ja to nie....
Twój to przynajmniej chce. Ja mam na odwrót Nigdy nie było żadnego problemu z przytulankami, on chciał zawsze. A teraz od tygodnia nic Dzisiaj się ładnie ubiorę, pomaluje fajnie paznokcie. Jeśli chodzi o mój wygląd to to pomoże. A jak nie to czeka nas poważna rozmowa
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:15   #1169
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Twój to przynajmniej chce. Ja mam na odwrót Nigdy nie było żadnego problemu z przytulankami, on chciał zawsze. A teraz od tygodnia nic Dzisiaj się ładnie ubiorę, pomaluje fajnie paznokcie. Jeśli chodzi o mój wygląd to to pomoże. A jak nie to czeka nas poważna rozmowa
No moze sie boi ze zrobi dziecku krzywde. Faceci czasem maja takie jazdy.Moj jak na poczatku moglismy jeszcze powiedział ze sie troche boi i byl mega ostrożny i podejrzewam ze jesli lekarz nam pozwoli to tez bedzie sie bal.

Ale jesli nie ma przeciwskazan to uwiedz go Mysle ze milo go zaskoczysz.

Ja ostatnio mowie do TZ. A jak po urodzeniu dziecka nie bede miala ochoty? Jak bedzie nam zle?
A on spojrzal na mnie jak na wariatke:screwy: i powiedzial: Ty? No way..
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:57   #1170
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
byłam, kupiłam komplecik body+spodenki z ogromnym kubusiem puchatkiem na pupie
bodziaków dużo, ale u mnie głównie albo róż/niebieski albo białe, a ja wolałabym jakieś żółte/zielone czy czerwone, bo rodzę w kwietniu, więc może się okazać że dzieć będzie chodził w samym bodziaku, bez sweterka, a nie chcę go ubierać codziennie na biało...

Cytat:

kupować kolorowe, unikać różu i niebieskiego, ja tak robię
też płci nie znam, choć może będzie dziewucha - kupowałam na all pieluszki flanelowe, bo były w fajnej cenie i sprzedawca zamienił mi kolory i mam jedną różową

Cytat:
I biały sweterek
śliczne i zdecydowanie unisexowe

Cytat:
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości