|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
czas głosować
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
to ja bym pozukała w necie jak się blokuje strony i tez bym mu zablokowała jakieś jego fora
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
też mam zawsze problem z wyborem tytułu
![]() idę do sklepu po coś na obiad bo za godzinę TŻ będzie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Często też mamy spięcia o to kto teraz ma siedzieć na komputerze, bo mamy tylko stacjonarny. |
|
|
|
|
#4536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko kwestia przyzwyczajenia i oswojenia się z tą myślą.. ale najważniejsze,ze mała zdrowa i ze jestescie zadowoleni
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(znajm takich co tylko praca-gra-praca-spac-gra-praca.. a rodzina gdzie ?)
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
O już sonda
![]() Zjadłam pizzę ![]() Do mnie przyjechała mama z siostrą.Pomaga mi w prasowaniu Miss W takim razie muszę wejść na fb i obczaić tego faceta Jakie porównanie Aaby Brawo!! zwarta i gotowa Ja to myślę mam jeszcze trochę czasu tfu tfu ale zamierzam się za to zabrać niedługo jak skończymy remontowanko.Bo torba by się jeszcze zakurzyła i co o wtedy.A poza tym walizkę mam u mamy.Nena Fajnie masz z tym sklepem bobowózki,mają ogromny wybór .Szkoda że u mnie 1/3 nie ma tego co tam ![]() Lilith To jutro karoca będzie ![]() Babku Ja nie będę brała chyba ciuszków dla małego do szpitala,najwyżej tz doniesie jak już będę u siebie na sali.Bałabym się że mogą do mnie nie wrócić. Sorento Mam taka fajna fotkę z 3d gdzie Tymek krzyżuje nóżki,jakby noga na nogę ![]() Sanrio to długo trwa u Was SR,dużo macie wykładów?Ja skończyłam niedawno chodzić Taszanta Przypinałam do fotela samochodowego ![]() Paulina Piękna chwila Cię jutro czeka a co dopiero Ty z mężem musisz czuć.De Za pomyślne rozwiązanie żeby było dobrze.Lepiej że wcześniej to wykryli. Trele za tydzień. Czy to Twoje dziecko coś ruszy? ![]() Luesita Fajne ciuszki,teraz jak już znasz płeć to możesz szaleć ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Dzastin Niech Ci tż zrobi masażyk.Ja uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
,ale uwielbia np demotywatory i filmiki na Joe Monster mógłby tak długie godziny siedzieć i oglądać podobnie jak ja na wizażu ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Dobra zmykam coś porobić,odpoczynek był Tż montuje karnisz,mama prasuje to pasuje żebym i ja się za coś wzięła.
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek,czekam aż wróci z pracy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś (już kilka miesięcy temu) rozmawialiśmy o zakupie tableta, wtedy ja śmigałabym na necie na tablecie a on mógłby sobie pograć, ale jakoś sprawa ucichła, muszę zapytać czy nadal jest za tym żeby go kupić. ![]() Jaki masz tablet? Ja się nie znam na tych gadżetach.... |
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Co mi kupilas,?
Musze szybko zaglosowac bo wychodze a Wy mi tu w stanie jestescie watek skonczyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostał na urodziny mężul, nie jakiś super, ale mąż nie narzeka. ja akurat wole na kompie siedziec niż na tablecie, wkur.wia mnie niesamowicie dotykowy ekran, i w ogóle ;/
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejjj ja tylko melduję, że jestem po wizycie. Kubuś w 34 tygodniu waży około 2400
i jest mu w brzuszku dobrze Kolejna wizyta za 3 tygodnie... Paulina jak to wspaniale, że jutro bedziesz mieć swoją córeczkę! Nawet nie umiem sobie wyobrazić co musicie teraz czuć De to dobrze, że teraz to wykryli. Na pewno będzie wszystko dobrze. Nie denerwuj się Maluszek jest silny i na pewno sobie poradzi po operacji! Trele coś czuję, że piątek to TEN dzień
|
|
|
|
#4545 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)Ale dziś to chyba jakieś ciśnienie nie za bardzo bo strasznie chce mi się spać.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokładnie najgorzej to wybrać jakiś tytuł. Kurcze nie pocytowało mi wszystkiego..pewnie za dużo nawciskałam naraz Z tego co pamiętam..Paulinko, cały czas mam Was w głowie a jutro to już w ogóle trzymam mocno kciuki za Was!! Ja nic nie chce mówić ale byłyby jaja jakbyśmy jutro powitały na świecie dwie Majeczki..![]() Chyba nena wstawiła wózek laret? Baaardzo mi się podobają te wózki. Piękna kolorowa sukieneczka, ale nie pamiętam czyja
|
|||||||
|
|
|
#4546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ładną wagę i udaną wizytę A ja właśnie zjadłam barszczyk czerwony, mama wczoraj wieczorem robiła i chyba jej się sypnęło więcej pieprzu, ale dobry, taki przynajmniej ma smak wyraźny A teraz chyba idę posprzątać sobie w szafie, dokumenty itp, teraz już po studiach moge to spokojnie uporządkować
|
|
#4547 |
|
Wtajemniczenie
|
Adoosienka
za wizytę.Kubuś spory chłopaczek chyba będzie?
|
|
|
#4548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę waga piękna!Byłam też u teściowej, zjadłam sobie nie powiem-konkretnie, poszłam się zważyć będąc pewna że ujrzę masakrę. ..a ja schudłam! Poleciałam w dół dwa kilo! To chyba nie jest normalne..jak nie byłam na diecie cukrzycowej jadłam niejednokrotnie więcej od męża i wagę miałam stałą,a teraz ta dieta powoduje że chudne..
|
||
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam własnieze jak mam iść na tą szpitalną diete od piątku
to zjem cos dobrego- zjadłam kromke z wędliną i chrzanem (wczesnije nie jadłam ogólnie ostrego, żeby wilka z lasu nie wywoływać, teraz rczej i tak bede pod opieką lekarską wiec mi to obojętne :P )
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I narobiłaś mi smaka na chrzan..
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Raczkowanie
|
Lineczka widziałaś, że stuknęło Ci już 14 tysięcy postów?
![]() ![]() My dziś byliśmy na wizycie. Wszystkie pomiary ok. Aleksander już ułożony główką w dół. Ładnie rośnie ale raczej nie będzie należał do grona większych dzieci, może poród będzie lżejszy. Ma taki słodki malutki i okrągły nosek. Rybko proszę wstaw nam wagę z dzisiejszego badania: Aleksander 30t1d 1375g.
. Edytowane przez Kathrin Von Hexe Czas edycji: 2013-10-02 o 17:22 |
|
|
|
#4552 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zorientowałam, że dzisiaj zaczął nam lecieć 33 tydzień
Cytat:
A ile w kg Ci przybyło?Cytat:
Że też poskąpiłam kasy na 3d i sobie mojego nie obejrzałam :P Cytat:
Śliczny avatar! Widze, że rośniej wzorowo. Doczytałam dalej, że kupiliście Lareta, my też go mamy to już 3 Laret u nas na wątku. Teraz już jesteś na L4 czy ciągle pracujesz?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczne ciuszki!Cytat:
Kurcze pranko mam jeszcze mokre a już bym chciała prasować :P Tym bardziej, że nie mam co robić. I jeszcze mam dylemat roku, bo nie wiem jaki rozmiar koszul zamówić... brałyście z dużym luzem? Może się jeszcze wstrzymam ze 2-3 tygodnie i zobaczę jak tam brzzucho będzie rósl...
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#4554 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dobre wieści po wizycie i Twój Kubuś to już kawał byczka jest! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udaną wizytę. Super, że pooglądałaś sobie synusia. Faktycznie waga jak na ten tydzień taka średnia, ani nie małą, ani nie duża. Cytat:
za tydzień!Jak nie masz co robić to możesz mi pomóc prasować i składać moje i TŻta ubrania, bo zalegają mi juz od dłuższego czasu i nie mam kiedy tego zrobić. ![]() Idę pozmywać po obiedzie i coś zrobić z tymi ubraniami, albo je wyrzucę albo poprasuję i poskładam. ![]() Do zobaczenia wieczorkiem! |
||
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż chyba musze przymierzyć swoje koszule, bo dawno je mierzyłam
|
#4560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagęCytat:
![]() Ten tablet jest dobry, mąż sobie chwali, nie narzeka na nic. Ja narzekam bo nie lubie dotykowego ekranu dlatego bardzo rzadko z niego korzystam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

to ja bym pozukała w necie jak się blokuje strony i tez bym mu zablokowała jakieś jego fora 

a co dopiero Ty z mężem musisz czuć.
żeby było dobrze.Lepiej że wcześniej to wykryli. 

i jest mu w brzuszku dobrze
), leży łepetynką w dół i wpycha mi stópki pod prawe żebro, co zresztą czułam od jakiegoś czasu, tylko nie wiedziałam co konkretnie tam pcha
)Ale dziś to chyba jakieś ciśnienie nie za bardzo bo strasznie chce mi się spać.
mama mi wmawia inny kolor niż chciałam, TŻ mówi że zostaje ten co jest i jestem w kropce
Z tego co pamiętam..Paulinko, cały czas mam Was w głowie a jutro to już w ogóle trzymam mocno kciuki za Was!! Ja nic nie chce mówić ale byłyby jaja jakbyśmy jutro powitały na świecie dwie Majeczki..
(wczesnije nie jadłam ogólnie ostrego, żeby wilka z lasu nie wywoływać, teraz rczej i tak bede pod opieką lekarską wiec mi to obojętne :P )
to już 3 Laret u nas na wątku. Teraz już jesteś na L4 czy ciągle pracujesz?